kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 17:24 chyba dziś nie będę spać z tego wszystkiego. boli mnie brzuch i mam głupie wzdęcia. i znowu w dzień ścisk w środku dziwny. nawet nie szukam czy ktoś miał taki objaw, bo jeszcze nie znajdę i będę mieć rozterkę. jak do jutra dotrwam bez @ to będzie naprawdę gucio. to będzie 2 dni po spodziewanej, nie wiele ale zawsze, co nie? dziś też mój M wraca z delegacji, więc mnie wesprze. trzymam za Was laseczki kciuki, a sama idę szukać jakiś kwiatków w necie na udekorowanie auta i kościoła. czymś się zajmę. papasio. Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 17:59 dziewczyny, odliczamy? ja już wczoraj kaluha nie mogłam spać, jem za trzy, jak nie jem to mi niedobrze, w ogóle mi niedobrze już nawet zaczęłam się denerwować, co będzie gdy bedzie jedna kreska a @ nie przyjdzie ale dlaczego ma być jedna kreska właściwie? mój M wraca z delegacji jutro, ciekawe jaką wiadomość mu przekażę... Odpowiedz Link Zgłoś
kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 18:03 filemonka7 jeżeli jesz za trzy to może bliźniaczki? też się zastanawiam co wtedy będzie....no co...będę czekać na dzień dziecka i przeskoczę do tego drugiego posta Odpowiedz Link Zgłoś
emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 18:01 CAlineczka - Tobie to już gratulować))) Oczywiście oby tylko nie zapeszyć. A poza tym jesteś tyle po terminie @ i wytrzymałaś. Podziwiam Cię szczerze! Kaluha, ty ślub swój szykujesz czy czyjs - te kwaity na samochód o do koscioła? Jak Twój to gratulacje!!! U mnie na razie @ niet, ale jestem już po prostu tym oczekiwaniem + moją pracą tak zmęczona, ze nawet nie mam sił myślec o tym wszystkim. Objawy? Nie wiem, po prostu nie wiem. Szklistych oczu nie mam, ale za to migrene tak. Przy czym nie mam pojęcia, czy to objaw na tak czy na nie... Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 18:08 mój mój weźcie mi dziewczyny znajdźcie jakąś fajną dekorację, skromną w miarę, no i żeby to nie były wielkie żółte plastikowe obrączki na samochód (przepraszam jeżeli ktoś miał....ja wolałabym co innego). zajmiecie się czymś przy okazji jakby się tak przyjrzeć, to ja mam nawet szkliste oczy ....ale to chyba od wiatru, bo mocno wiało dzisiaj ale a nóż jestem wiatropylna? emkz ta migrena to może być objawem no ponoć kobieta wtedy zmęczona bardziej i rozdrażniona i senna, jak pracujesz dużo no to spać nie ma jak. to wtedy łepek boli. mówię Ci! Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 19:25 kaluha, ja się uparłam, że przyczepimy do naszego autka białe margeritki, prawdziwe (chyba to margeritki, takie małe, ładne), tzn same łebki margeritek, na taśmę klejącą. Rodzina mówiła: odpadnie, coś ty, nie dojedziecie do kościoła nawet. Wyszło przepięknie, i wytrzymało aż do rana Nie mieliśmy żadnych wstęg, obrączek, sztucznych kwiatów, tylko te białe kwiatki. To gratulacje przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 19:39 ja niby właśnie coś takiego chce, ale kurka ... jak je poukładać? a na taśmę to jak? technicznie nie moge sobie tego wyobrazić Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 20:14 łatwo, obcinasz główki kwiatka z krótką łodyżką, i tą łodyżkę przyklejasz taśmą klejącą, przezroczystą te margeritki czy coś tam ładnie przykrywają łodyżki wraz z taśmą a poukładać możesz dowolnie, my mieliśmy tak rozsiane po całym samochodzie, jak na łące, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
gocha_sz Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 20:59 Co prawda zatestowałam dzisiaj, ale mamusia moja dowie się jutro Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 21:25 gocha, ogromne gratulacje !!! wyślij fluidki )) Odpowiedz Link Zgłoś
emkz Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 23:49 Gratulacje Gosia! Kolejny dowód na szczęśliwy maj MArgerytki bardzo fajny pomysł! My do ślubu jechaliśmy naszym trabantem przystrojonym tylko w wielkie kokardy A poza tym poszłam dziś spać o 17. Obudziłam się o 21, zjadałam kolację, właśnie wzięłam prysznic i dalej do łóżeczka, bo ciągle mi brak snu... Tylko brzuszek jak na @ pobolewa;-( Powodzenia dziewczyny jutro rano! Dajcie natychmiast znać; ja dam pewnie znać po południu jak wrocę z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 26.05.06, 06:02 będę MAMĄ ))))) nie mogę w to uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka793 Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 26.05.06, 07:02 Gratulacje FilemonkaJa też będę mamusią - fasolka rośnie!!!W poniedziałej idę do lekarza, chociaż musze sie przyznać, że wczoraj jak kupiłam dwa testy to nie wytrzymałam i jeden zrobiłam wczoraj drugi dzisaj rano!I oba pozytywne!!!! Jeszcze raz Ci gratuluje i cieszę się bardzo z naszego szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka793 Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 26.05.06, 07:26 tak się cieszę, że w ogole nie moge sie na niczym skupić!Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!dziewczyny kiedy idziecie do lekarza bo ja już w poniedziałek, to bedzie potwierdzenie na 100%. No i koleżanka mówiła, że należałoby zrobic szereg badań, które na ta chwile mnie przerażają Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka793 Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 26.05.06, 07:04 garatulacje gocha!Faktycznie ten maj jest niezwykle pozytywny!!! u mnie również!Nie mogę w to uwierzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: UDANE Testowanie w Dzień Matki;-) 26.05.06, 10:03 Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam. Moj ranny tst niestety negatywny ...a @ jak nie było tak nie ma . Gdyby nie fakt ze wyjzdzam dziś na dłuzej to pewnie zrobiłabym HCG z krwi . Zobaczymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
kaluha gocha_sz, filemonka7, calineczka793 Gratuluję :) 26.05.06, 10:20 gocha_sz, filemonka7, calineczka793 GRATULUJĘ! wielkie ściski Wam przesyłam, to jest niesamowite, naprawde!!! ja niestety dziś nie testowałam mimo czekania na piątek tyle dni. miałam małe spięcie z moim M i ciężko mi było zobaczyć jakikolwiek wynik, mimo że spięcie jak teraz patrzę było o tak banalną i niepotrzebną sprawę, że hoho. będę testować jutro, chociaż objawów u mnie jak na lekarstwo. tzn wcale (to chyba tak się mówi, już sama nie wiem) Dziewczyny, jeszcze raz gratuluję, najwspanialsza nowina na Dzień MAmy!! Dorotka, za Ciebie dalej trzymam kciuki, najważniejsze że @ jeszcze nie ma, jest na co czekać jeszcze. bo moja @ nie przyszła, więc pokornie czekam do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
agatta-a1 do: Filemonka7 26.05.06, 10:38 czesc. zaczęłas mi dziś rano pomagać w interpretacji wykresu, który mi się nie wgrał i nie było go widać. mam porblemy z jeg załączeniem, więc tylko napisz o co chodzi i proszę dalej o pomc: - dziś 11 dpo, tempka po owu do wczoraj 36,7-36,8 - od dziś ból piersi i tempka 37 dlaczego yaki skok??? ja się przygotowuję do @, która ma nadejść za 5 dni a temopka skoczyła w góre. nie jetsm specem od tempek. mysłała, ze berze mnie jakieś przeziębienie ale nie. i serdecznie gratuluję szczęściaro. dbaj o siebie i fasolkę. dla mnie maj nie będzie taki udany bo M ma słabe plemniki ale moze czerwiec... Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: do: Filemonka7 26.05.06, 23:15 Agatta, wzrost tempki może być nadzieją, więc nie trać jej! Mierz sobie tempkę dalej, jeśli nadal utrzyma się na wyższym poziomie, może przecież oznaczać implantację! Będziesz miała wykres trzyfazowy (ff powie Ci o tym), tak jak i ja miałam. Czego serdecznie Ci życzę Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: gocha_sz, filemonka7, calineczka793 Gratuluję 26.05.06, 10:55 Dzieki za wsparcie. Łudze się jescze nadzieją ... Żadnych objawów , nic mnie nie boli nie kłuje nie ciązy nic zupelnie nic. Chyba mam świrolandię w organizmie i am nie wie co jest Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: gocha_sz, filemonka7, calineczka793 Gratuluję 26.05.06, 12:47 GRATULUJE Dziewczynki cieszę się razem z Wami to cudowna wiadomość hihi wiedziałam, że ten wątek jest szczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
gocha_sz Re: filemonka7, calineczka793 Gratuluję 26.05.06, 15:17 No to dziewczyny obchodzimy pierwszy raz Dzień Matki Ja nie wytrzymałam i testowałam wczoraj. Zaraz potem pojechałam do lekarza, smiał się, że tak szybko do niego trafiłam. Zaraz zrobił mi USG pochwowo i pokazał mi mały pęcherzyk. To dopiero 2 tydzień, licząc od dnia poczęcia.Termin mam na 5.02.2007. Przepisał mi folik, witaminki i magnez. Mam się pojawić za miesiąć po badaniach morfologii i moczu. Rodzinka juz wie i wszyscy szczęśliwi. A ja teraz czuje,że mi cos się dzieje w brzuszku. I cały czas chce mi się do wc. Jestem taka szczęśliwa, bo to już rok, jak zaczęlismy się starać.już mięliśmy zacząć się badać, a tu niespodzianka. Posyłam fluidki dla wszystkich, bądźcie cierpliwe!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: filemonka7, calineczka793 Gratuluję 26.05.06, 23:10 Gocha_sz, Calineczka - też gratuluję! Ale fajnie Gocha, Ty juz miałaś usg? Ja jestem umówiona dopiero na 8 czerwca, myślałam że to wcześnie.. Ale fajnie, ale fajnie, ale fajnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: filemonka7, calineczka793 Gratuluję 26.05.06, 23:12 Dorota, Nadya, życzę powodzenia! Oby Wam też szybciutko się udało, jak nie tym razem to następnym! Odpowiedz Link Zgłoś
emkz Gratulacje!!!!!:-) 26.05.06, 19:14 Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam!!! Kaluha! Ja też nie testowałam... Ale ja dlatego nie, bo w nocy podbrzusze zaczęło mnie tak boleć jak na @, więc po prostu stwierdziłam, że nie ma sensu... Jak na razie @ jeszcze nie przyszła, ale to już raczej niedługo... Trzymajcie się wszystkie ciepło; te zafasolkowane proszę o fluidki dla tych, które jeszcze czekają... Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Gratulacje!!!!!:-) Kaluha i Emkz 26.05.06, 23:09 Kaluha i Emkz - dzięki! Trzymam za Was kciuki! Ten maj jest naprawdę pełen fruwających fluidków )) Odpowiedz Link Zgłoś
emkz Re: Gratulacje!!!!!:-) Kaluha i Emkz 27.05.06, 09:40 I jak Kaluha? Testowałaś dziś?? Ja wczoraj wieczorem i I krecha, ale @ jak nie było tak nie ma. Piersi i brzuszek tak samo bolą jak na @, tempka 37,2 - ale ta tempka to może być z przeziębienia jakie mam. Nie wiem, może to przez duphaston tak się pokićkało - biorę dopiero drugi cykl, w tamtym @ dostałam zaraz 3 dni po skończeniu opakowania, czyli 28 dzień,więc myślałam, ze teraz też tak będzie! Normlanie mam cykle 31 - dniowe, więc chyba sobie pczekam na testowanko Dzień dziecka??? Ewentualnie 30 V. No nic zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
kaluha Re: Gratulacje!!!!!:-) 27.05.06, 09:43 Emkz, nie wytrzymałam do dziś oczywiście i testowałam wczoraj wieczorem, oczywiście jedna kreska, ale za to złośliwie gruba dzisiaj czuję, że bez sensu wczoraj robiłam, bo dziś w nocy już spuchnięta byłam w środku i cycolki mi nabrzmiały....wszystko standardowo jak na okres. musze nabrać dystansu, bo tak "myśląc i robiąc" może nam być faktycznie ciężko zrobić dzidziusia. to było nasze pierwsze oficjalne wyczekiwanie i troszkę jesteśmy smutni, że to nie jest tak łatwo. ściski dla mamusiek Odpowiedz Link Zgłoś