Dodaj do ulubionych

Basen-czy można?

21.06.06, 09:16
Jestem w 12 tyg.ciązy i mam pytanko czy mozna chodzić na basen.Mój gin powiedział ,ze wszystko jest ok ,więc nie ma przeciwskazań ,ale moja położna mówi ,ze mogę złapać rzęsistka.A jak u was było?
Buziak
Obserwuj wątek
    • karolisia26 Re: Basen-czy można? 21.06.06, 09:42
      no ja też raczej słyszalam ze nie powinno sie chodzić na basen w ciąży, lepiej
      jednak zostać w domu, niz potem leczyć jakieś zapalenie, pozdro!
      • kasiak37 Re: Basen-czy można? 21.06.06, 12:27
        oczywiscie ze zalecane jest plywanie w ciazy jako sport w odciazeniu.A dla
        cwiczenia krocza juz do porodu(jezeli chcesz uniknac naciecia) zaleca sie
        plywanie stylem klasycznym oczywiscie nalezy tez cwiczyc "na sucho" w domkusmile i
        stosowac masaze krocza oliwka,olejkiem z kielkow lub ze slodkich
        migdalow.Powodzenia.
    • uusiak Re: Basen-czy można? 21.06.06, 12:30
      moj ginekolog powiedział, że basen musi być czysty... ale, czy mamy taką
      pewność, z drugiej strony, tyle kobiet chodzi na basen i nie cierpi
      na "zapalenia"
      • kasiak37 Re: Basen-czy można? 21.06.06, 12:38
        mamysmileuwierz...pracowalam 8,5 roku na basenie i wiem jak sie uzdatnia wode i jak
        czesto sie ja bada a robi sie to dwa razy dziennie.Do tego comiesieczna kontrola
        odgorna z Sanepidu bez zapowiedzismile
    • olga110 Re: Basen-czy można? 21.06.06, 13:32
      Czesc ja juz jestem w końcu 19 tygodnia. Mój ginekolog tez mówił, ze zawsze
      mozna tam coś złapac, ale stwierdził, ze korzysci z pływania są wieksze,
      zwłaszcza jak zaczynają się bole kręgosłupa. Ja byłam juz dwa razy i się
      fantastycznie ponim czuak, Wiadomo, ze nie możesz się forsowac.No i mimo, że
      świetnie pływam , wchodze do wody dla osob uczacych sie pływac, jest tam mniej
      wody .... a w razie jakiś skurczy czujesz dno pod nogami. Najwazniejsze jednack
      jest to, ze musisz byc bardzo ostrozna, żeby druga pływająca osoba obok ciebie
      nie kopła cie w brzuch. Zawsze tez możesz sobie po prostu spacerowac po dnie
      basenu na płytszej wodzie, tak zwby miec brzuszek i kręgosłup cały w wodzie.
      Gwarantuje po wyjsciu z wody ,będziesz sie o wiele lepiej czuła. Pozdrawiam,
      Olga (GG 8968848 )
      • kasiak37 Re: Basen-czy można? 21.06.06, 13:41
        ja tez jestem w koncu 19 tc i tez chodze na basen ale nawet 3,4 razy w
        tygodniusmilez sauny tez korzystam ale aromaterapeutycznej o temp.48 stopni.A po
        basenie i saunie czuje sie super...wracam i siup do lozeczka spacsmile
        • uusiak Re: Basen-czy można? 21.06.06, 13:52
          jakiś czysty basen w Warszawie możesz polecić? Siostra chce mnie zabrać na
          Polnąsmile
          • kasiak37 Re: Basen-czy można? 21.06.06, 22:50
            oj ale ja nie z Warszawy niestety...
    • agnieszka_z-d A jezioro?? 21.06.06, 18:39
      Pytam o jezioro, gdyż pod koniec lipca wyjeżdżam na łódkę za znajomymi i jak
      wszystko (odpukać) dobrze pójdzie to już będę zaciążona od kilku tygodni. A
      przyznam się, że zastanawiałam się nad tym ostatnio i nie doszłam do żadnych
      mądrych wniosków. Jak sądzicie można popływać w jeziorze??
      • rengur Re: A jezioro?? 21.06.06, 20:30
        Ja czytałam, że właśnie pływanie jest najbardziej polecanym ćwiczeniem w ciąży
        (oczywiście nie jakieś wyczynowe smile), znakomicie odciąża kręgosłup,
        przygotowuje do porodu, a bakterie nie tylko w basenie można złapać...
        • oleska16 Re: A jezioro?? 22.06.06, 14:02
          Masz rację nie tylko, u fryzjera tez. Kiedys widzaiłam paniusie na basenie z
          takimi pietami, że rzepe mozna bylo siac, więc teraz uważam na wszelkie
          infekcje, bo bobas jest bardzo wrazliwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka