Dodaj do ulubionych

5 miesiac!!!

06.07.06, 12:24
czy ktoras jest z was w piatym miesiacu???? napiszcie jak sie czujecie i
wogle jak wam sie zyje!!!!!
Obserwuj wątek
    • edith78 Re: 5 miesiac!!! 06.07.06, 15:18
      Ja też włąsnie zaczynam jesetm w dziewiętnastym tygodniu.Niesety ruchó mojej
      dzidzi nie czuję, w dodatku jestem po jednej infekcji nerki a teraz boli mnie
      następna nie wiem co robić.
    • spa76 Re: 5 miesiac!!! 06.07.06, 15:27
      gitsmile)
      dziecko się rusza, dzięki czemu jestem spokojniejsza. fizycznie też bardzo
      dobrze, jak na te upały. wyniki badań ok, chodze na firness i długie spacery.
      cieszę sie, że towarzyszące mi przez wiekszosc dorosłego życia pryszcze mnie
      teraz opuściły smile) brzuszek jest, ale miejsca nikt mi jeszcze nie ustępuje smile)
      • basiss Re: 5 miesiac!!! 06.07.06, 21:50
        ja koncze 18 tydz w srode 12 lipca ide na specjaistyczne USG od samego poczatku jestem na L4 i na lekach jest to moja druga ciaza pierwsza poronilam. Dzien szybko zleci duzo spie brzuszek sie zaoragla ale jeszcz ruchow nie czuje buzka papap
    • maryleczka76 Re: 5 miesiac!!! 06.07.06, 23:12
      Hej!
      Jestem w 19 tygodniu, czuje sie znosnie, chociaz jak biegam po miescie w upal,
      to musze sobie odpoczywac. To moja druga ciążą, synek ma juz 2 latka, no i
      noszenie go (np. po schodach) to dla mnie meczace. Malenstwo kopie i ogolnie
      natroj dopisuje. No i brzuszek spory (jak przy synku w szostym miesiacu) smile)
      Pozdrawiam! M.
      • walczakowa3 Re: 5 miesiac!!! 13.07.06, 00:08
        Jestem w 20 tygodniu. Czuję się świetnie! Mimi iż w 7 tygodniu ciąży miałam
        wyciany wyrostek. Ale wszystko skończyło się dobrze. Teraz jest super. Czuje
        sie tak jakbym wogóle nie była w ciąży. Pływam, biegam, jeżdzę na rowerze. W
        ten weekend jedziemy w góry. Na razie nie czuję ruchów dzidzi chodz na usg
        widac jak maluch się rusza. Czekam z niecerpliwością na jakiegos małego
        kopniakasmilePozdrawiam. To jak się czujemy w ciąży zależy w dużej mierze od
        naszego nastawienia i psychiki!Cieszmy się nią bo to piękny okres!!!
    • fania25 Re: 5 miesiac!!! 13.07.06, 23:52
      ja zaczęłam 21 tydzień. Ruchy dziecka poczułam 20 czerwca w nocy, czyli prawie 3
      tygodnie temu. Do tej pory było ok, ale jakoś małego zbyt rzadko zaczęłam czuć i
      dzisiaj okazało się, że macica zbyt napięta i czas na duphaston sad((((((((
      bardzo mnie to zdołowało. boję się tych wszystkich leków, po których ma być
      znacznie lepiej. Brzuch duży, coraz więcej. I tylko nic nie tyje. Od miesiąca
      ani kilograma, a od poczatku ciąży może ze 3 kg. Jak wy przeżywacie 5 miesiąc?
      • izabl26 Re: 5 miesiac!!! 14.07.06, 17:38
        Jestem w 22 tygodniu ,mały kopie jak tylko się położę ,wszystko było ok dopóki
        lekarz nie powiedział mi że mam skróconą szyjkę macicy i kazał mi więcej leżec
        żebym za wcześnie nie urodziła ,strasznie się boję poniewarz poprzednia ciąża
        zakończyła sie poronieniem w 15 tygodniu i nie chciałabym tego przeżyc jeszcze
        raz ,Pozdrawiam was serdecznie
        • viki333 Re: 5 miesiac!!! 15.07.06, 16:38
          witam Ja własnie zaczęłam 5 mc - 17tc, jesli chodzi o ruchy bobaska to może
          nieraz cos czuje chociaż nie mam 100% pewności czy to o to chodzi chociaż to
          moja druga ciąża. Obecnie przesiaduje na grudniówkach 2006 i wszystkie
          grudniówki zapraszam. Viki
    • aweja Re: 5 miesiac!!! 16.07.06, 18:41
      Zaczelam 19 tydzien i czuje sie rewelacyjnie w porownaniu z pierwszymi 3
      miesiacami...zyganie nawet i po kilka razy dziennie,mdlosci,nudnosci..bleee.
      Dzidzia juz tak kopie ze widze to przez skore,podobno jest duza jak na swoj
      wiek..czeka mnie wielkie pchanie.Brzuch tez coraz wiekszy-problem z ciuchami
      sie zaczal,na ciazowe za wczesnie,stare za ciasne.A tak wogole to ma niunia ma
      sie urodzic 7 dni przed moimi urodzinami!
    • marphy1 Re: 5 miesiac!!! 16.07.06, 22:03
      Hej ,
      No ja w sumie to dopiero za tydzien bedze w piątym miesiacu ciązy ,ale juz sie czuje tak jakbym byłasmile.Czuje się ok,duzo spaceruje,zaczynam chdzic na basen ,i chodze w domu na steperze ,zeby duzo nie przytyć.Choc musze uwarzac ,bo szyjka macicy mi sie skraca,ale wszystko bedzie dobrze,przedewszystkim najwazniejsza rzecz dziewczyny to pozytywne myslenie i wsparcie bliskich osób no i rozmowa z wasza fasolinka.
      Pozdrawiam wasz wszystkie
      • martusss1 Re: 5 miesiac!!! 17.07.06, 17:47
        Ja też w 5 miesiącu i czuje się jak narazie w miarę dobrze,dzidzia już kopie,a
        najbardziej wtedy jak się zdenerwuje,puchną mi tylko nogi w te upały,następna
        wizyta to połówkowe 10.08 i mam nadzieje,ze juz sie dowiem kto mieszka u mnie w
        brzuchu,chlopczyk,czy dziewczynka wink)))
    • aylin1 Re: 5 miesiac!!! 17.07.06, 21:52
      Jest super!!!
      Mamusia ciągle uśmiechnięta i wogóle jakby z innego świata!
      Malutka to chyba ciągle jeszcze Mundial przeżywa, bo tak się wierci!
      I co najważniejsze/najfajniejsze - termin coraz bliżej!!!

Pozdrawiamy wszystkie przyszłe Mamy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka