Dodaj do ulubionych

Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie???

15.07.06, 23:57
Witam Was,jakie sa najwczesniejsze objawy ciazy?Mysle o takich jeszcze przed
spozniajcym sie @,takich po kilku dniach.Ja jestem w 18 dniu cyklu i od 2 bola
mnie piersi,mam takie tkliwe i zauwazylam wiecej sluzu,jestem po prostu
bardziej naoliwionasmile.
Obserwuj wątek
    • matuska Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 08:12
      U kazdej kobietki jest to inaczej, ja niemialam wcale objaw ciazy, gdyby nie to
      ze @ mi sie spozniala nigdybym sie niedowiedzialawink
      • parg4 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 08:51
        Mnie najwcześniej to przeszkadzały różne zapachy od których mi było mdło ale
        nie wymiotowałam chciałam a nie mogłam po prostu mnie mdliło najgorszy był
        zapach kawy ( bez której wydawało mi sie że nie moge normalnie funkcjonować ) i
        jak rano szłam do pracy to zapachy z cukierni czy piekarni no szok
        • emma_sz Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 10:20
          Na jakieś 5 dni przed terminem @ zaczął mnie minimalnie pobolewać brzuch,
          właśnie tak jak na @ tylko, że zawsze zaczynał boleć jak @ już się pojawiła
          albo na kilkanaście minut przed. Piersi miałam powiększone i wrażliwe ale takie
          akurat są zawsze w drugiej fazie więc tym bym się nie kierowała ( dopiero teraz
          wiem co to znaczy bolące piersiwink Nic mnie nie mdliło ale nie mogłam wypić
          mrożonej kawy, którą wcześniej bardzo lubiłam. Generalnie coś przeczuwałam bo
          czułam się 'dziwnie', przez te przeczucia b.szybko zatestowałam i byłam już
          prawie pewna smile
          • bach28 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 11:09
            ból jajników na długo przed małpa smile i.... grzybica
            • agulka25 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 22:57
              netti...
              ja mam dzis 16 dc...ovu miałam w 13 dc i wtedy było przytulanko...no i dzis od
              rana bola mnie strasznie sutki, ze nie moge sie dotknac i mialam mleczny sluz
              rano - czyzbysmy sie nakrecały??

pozdrawiam mocno i zycze Tobie i sobie II kreseczek...

agulka
              • netti3 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 10:07
                agulka,ja tez obawiam sie ,ze sie nakrecam za bardzo...piersi bola mnie troche
                mniej,ale mleczny sluz jak najbardziejsmile,wiec???Czekanie na termin @ to dla mnie
                za duze wyzwaniesmile
                • monika2821 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 10:52

Pierwszym objawem bylo to ze w styczniu zaczelam zajadac sie sledziami.Jadlam
                  je tonami-w 3-4 tyg.po zaplodnieniu przez 2-3 tygodnie!!!Maz zazartowal-pewnie
                  jestes w ciazy,ale zadne z nas nawet nie pomyslalo, ze to zdanie jest prawdziwe.
                  Dzis jestem w 7 miesiacu wink
            • marcina6 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 11:22
              Hej bach28 ja też chyba ma grzybicę i te jajniki tez mnie bolały, i właśnie tak
              sobie myśle że może jestem w ciąży. A ta grzybica nie zaszkodziła dziecku? I
              jak ją zwalczyłaś? Jutro idę do lekarza to wszystko się już dokładnie wyjaśni.
    • raila2 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 11:21
      U mnie to była straszna senność, potrafiłam zasnąć już o 19-stej godzinie,
      bardzo zimne stopy, na które wciągałam wełniane skarpety. No i na moim brzuchu
      zauważyłam fioletowe żyły, których wczesniej nie miałam, aha no i śluz się
      zmianił na taki biały grudkowaty i te wszystkie objawy miałam jeszcze przed @.
    • azanna Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 11:22
      Ból piersi - i dlatego przyszło mi do głowy, że jestem w ciąży (zaczęły mnie
      boleć tydzień przed terminem @).
      I drugi objaw - niesamowite wyostrzenie węchu. Zapachy mi ciągle jeszcze nie
      przeszkadzają, ale czuję bardzo intensywnie. Gdy przechodziliśmy alejką w parku
      i przy równoległej alejce siedziała para, a ja stwierdziłam "jedzą lody
      jagodowe" to mój małżonek myślał, że żartuję. Poszedł sprawdzić (to naprawdę
      była bardzo duża odległośćsmile - i okazało się, że miałam rację.
    • czyzbykolejnytrol Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 11:36
      Już w pierwszym tygodniu wydawało mi się, ze mam mdłości, ale tak obiektywnie,
      to one były raczej jakieś trochę wymyślone - spodziewałam się, że mogę być w
      ciąży i się nakręcałam. Mam wrażenie, że wszystkie objawy można u siebie łatwo
      wywołać, przez takie ciągłe myślenie o ciąży.

Mam wrażenie, że coś się stało z moim apetytem (na plus, bo na razie mam niedowagę).

Na kilka dni przed spodziewaną miesiączką zaczął boleć mnie brzuch, niby jak
      przed miesiączką, ale jakby trochę mocniej, potem doszedł też ból jajników - nie
      wiem, jaki to moze mieć związek z ciążą - może to przypadek.

Pierwszym poważnym, rozsądnym objawem był wzrost temperatury (PTC) zamiast co
      najmniej lekkiego spadku - na dzień przed spodziewaną miesiączką. Dziś
      temperatura nadal nie spadła ani troszkę, więc pobiegłam do apteki.

Oprócz tego było i jest napięcie piersi - identycznie jak przed miesiączką.

Jakby się tak jeszcze doszukiwać to: codziennie mam ochotę na sałatkę grecką,
      mniej mnie ciągnie do słodyczy, od kawy wcale nie odrzuca, cera wyraźnie
      wyładniała (zaraz po owulacji była tragedia). Z kumulacji ciążowych przesądów
      wynika, że urodzę obojnaka.
    • warkoczanka Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 12:25
      przed terminem spodziewanej miesiaczki miałam zawroty głowy-bylo to mnie
      dziwne ale złożyłam to na kark cisnienia atmosf. bo było niskie, a potem częste
      siusiu, i w końcu cos co teoretycznie wg mnie zaprzeczało ciązy-silny bol
      brzucha jak przed kazda miesiaczka.Potem minał termin mies. a brzuch bolał,
      wiec w koncu tescik i jest 26 tydzien ciazy w tej chwili
      • agulka25 DO NETTI 17.07.06, 20:53
        netti, a kiedy bedziesz testowac ( ewentualny termin@?)....może sie powspieramy
        lub wspolnie ponakrecamy...

dzis doszły potworne zawroty głowy i klocie w jajniku....

hehehe.....niezle...

pozdrawiam

agulka
        • netti3 do agulka25 18.07.06, 23:10
          No ja robie test jutrosmile,ale to i tak za wczesnie,ale co tamsmile.masz moze gg?
          • netti3 Re: do agulka25 19.07.06, 09:36
            Tak jak myslalam-jedna kreska.....Wiem ,ze na test za wczesnie,bo z reguly
            wszystkie te testy wykazuja po dacie spodziewanej @,ale mimo wszystko mi smutno.
            • agulka25 do Netti 19.07.06, 14:36
              poczekaj jeszzce troszke...moja kumpela robila w dniu @ i nic...wyszlo dopiero w
              34 dc...

moj nr gg 5006975 ..jrestem zazwyczaj poznym wieczorem,po 20tej , bo maz tedy
              zmyka do pracy...dzis tez bede...wiec moze pogadamy?

pozdro

agulka
      • martusss1 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 20.07.06, 17:46
        Ja przeczuwałam,że jestem w ciąży (bo się starałam o dziecko) ,ale tak jakoś
        czułam,że coś się ze mną dzieje,dokładne tydzień po zaplodnieniu jak jadłam
        śniadanie zrobiło mi się niedobrze,ale bez wymiotów i to byl jednorazowy taki
        incydent,a poza tym strasznie mi wszystko śmierdziało,piersi mnie bolały i
        sutki cały czas takie sterczące i wydawało mi się,że ciągle jestem taka
        nieobecna ,zamyslona i raz mi puściły tak nerwy w pracy (że się popłakałam )i
        wtedy poszłam po test (4 dni jak powinnam dostać okres)i POZYTYW wink)).
    • eyes69 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 23.07.06, 20:08
      Piersi stale sie wrazliwsze, no i zaczelam odczuwac dziwne, nienaturalne
      zmeczenie.
      Zmeczenie juz dawno minelo, a piersi jak bolala tak bola. wink

Nic wiecej mi sie nie przytrafilo. wink
    • monalisa.pl Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.07.06, 10:47
      ja jestem na 5 dni przed planowaną @ i w tym cyklu sie po raz 1 staralismy i
      nie wiem co mam myslec: juz pisalam w innym watku o tescie ktory wyszedl
      negatyw a pod koniec dnia byla na min 2 kreska slaba ale jak pisalam w ulotce
      jest napisane ze nie nalzey odczytywac wyniku po 15 min wiec nie biore za
      bardzo do siebie tego ze moglam zaciazyc choc czytalam juz tutaj ze takie
      przypadki byly i dzieczyny zaciazylysmile
      po 2 boli mnie podbrzysze, jestem senna, mam duzy apepty i sikam ciagle ale
      piersi mnie nie bola, nie mam mdlosci itp wiec nie wiem co to - test i tak
      zrobie po spodziewanej @ ale moze ktoras miala podobnie i myslac ze nie jest w
      coazy BYLAsmile?
      • ocean.niespokojny Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.07.06, 16:51
        ja miałam podobnie i nie byłam sad urojenia ino miałam sad
    • mala_nicki Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.07.06, 12:26
      Ja nawet nie myślałam, że moge być w ciąży smile przed planowanym okresem bolał
      mnie brzuch, jak normalnie, piersi jakos mocniej. Zwaliłam to na to, że dwa
      miesiace wczesniej przestałam brać pigułki i pewnie dlatego. Po 5 dniach od
      spodziewanego terminu kupiłam test i wyszło smile 18tc jest wink Ale najważniejsze
      było to, ze jak ktoś mnie spotkał, kto mnie nie widział przez parę dni to
      mówił, że jakoś tak inaczej wyglądam smile- to często się zdarza wink
    • ebutt Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 03:13
      Nadwrazliwosc na zapachy, i klopoty z koncentracja notorycznie o czyms
      zapominalam (w pracy i w domu) co nie zdarzalo mi sie wczesniej,lekkie zawroty
      glowy, wiecej sluzu, ale zadnych mdlosci, piersi sie nie powiekszyly, sutki
      bolaly dopiero ok 6 tygodnia. Wiekszy apetyt na poczatku ale zadnych
      szczegolnych zachcianek. Zapach kawy tez mi nie przeszkadzal. Uwaga jak macie
      plamienia a wiece juz ze to ciaza, pedzcie do lekaza ja tak mialam poczatkowo
      tylko brazowe plamki w 4-5 tyg pozniej coraz wiecej az w koncu krew no i
      niesety...tym razem dzidziusia nie bedziesad Ale podobno co 4 ciaza tak sie
      konczy w tym bardzo wczesym okresie. U mnie jajeczko w macicy okazalo sie
      puste,serduszka nie zobaczylam niestety na USG Ale jak mowi lekarz szansa na
      kolejna zdrowa ciaze jest badzo duza nie mniejsza niz u pozostalych kobiet
      ktore nie poronily, wiec w razie czego nie matwcie sie, ale nie chwalcie sie za
      wczczesnie swoim odmiennym stanem. Powdzenia!
      • mala_nicki Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 09:49
        A co pomaga jak się człowiek nie chwali??? Wpływa to jakoś na podtrzymanie
        ciąży????? dziwne zabobony
        Ja musiałam w parcy powiedzieć od razu ( tzn w 6 tyg), bo to dla mojego dobra (
        i dziecka oczywiście tez). Taka jest u nas zasada, że dziewczyna w ciąży od
        razu jest przenoszona do pracy w biurze. Tak wiec każdy wie....
    • a.matuszewska Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 14:43
      najpierw bolały mnie okropnie piersi, jak mój partner mnie dotykał w ogóle nie
      sprawiało mi to przyjemności, a ok tydzień po poczęciu zaczęłam namiętnie jeść
      mandarynki, 1kg w pracy a drugi w domu, po czym wszystko potrafiłam zagryść
      słoikiem papryki mkonserwowej, a to wszystko tydzień półtora przed. pozdrawiam
    • leeloo78 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 30.08.06, 16:25
      Witam,

Dla odmiany mnie nie bolaly piersi!!!
      i to bylo niezwykłe, ponieważ zwykle na tydzień, dwa przed @ zaczynały sie robić
      bardziej wrażliwe i bolesne, a tu nagle nic a nic. Ugniatałam je i mówiłam
      mężowi, patrz nie balą!!?? na co on się pytał czy mi z tym źle, bo to chyba
      dobrze, że raz jeden w końcu nie bolą smile
      Dzidziuś będzie na święta smile)))
    • bara1111 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.08.06, 13:52
      Witam,
      Ja natomiast ciągle czułam, że jest mi niedobrze. Rano pierwsza czynność to
      bieg do toalety. To było straszne i trwoło dosć długo,przechodząc obok barów
      czy restauracji gdzie czułam zapachy jedzenia mialam od razu efekt zwrotny.
      Teraz jestem już w 20 tygodniu ciaży czuję już ruchy dziecka i to chyba
      powoduje,że zapominam o tym co bylo na samym początku.
      • justyna302 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.08.06, 14:57
        Oj tak, ja miałam węch tak wyczulony jak pies myśliwski. Szłam sobie
        podziemiami pod Dworcem Centralnym w W-wie i te zapachy bijące z ciastkarni,
        Oskarów, pizzerii i innych przybytków zwalały mnie z nóg. Kiedyś w ogóle do
        mnie nie docierały!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka