netti3 15.07.06, 23:57 Witam Was,jakie sa najwczesniejsze objawy ciazy?Mysle o takich jeszcze przed spozniajcym sie @,takich po kilku dniach.Ja jestem w 18 dniu cyklu i od 2 bola mnie piersi,mam takie tkliwe i zauwazylam wiecej sluzu,jestem po prostu bardziej naoliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matuska Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 08:12 U kazdej kobietki jest to inaczej, ja niemialam wcale objaw ciazy, gdyby nie to ze @ mi sie spozniala nigdybym sie niedowiedziala Odpowiedz Link Zgłoś
parg4 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 08:51 Mnie najwcześniej to przeszkadzały różne zapachy od których mi było mdło ale nie wymiotowałam chciałam a nie mogłam po prostu mnie mdliło najgorszy był zapach kawy ( bez której wydawało mi sie że nie moge normalnie funkcjonować ) i jak rano szłam do pracy to zapachy z cukierni czy piekarni no szok Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 10:20 Na jakieś 5 dni przed terminem @ zaczął mnie minimalnie pobolewać brzuch, właśnie tak jak na @ tylko, że zawsze zaczynał boleć jak @ już się pojawiła albo na kilkanaście minut przed. Piersi miałam powiększone i wrażliwe ale takie akurat są zawsze w drugiej fazie więc tym bym się nie kierowała ( dopiero teraz wiem co to znaczy bolące piersi Nic mnie nie mdliło ale nie mogłam wypić mrożonej kawy, którą wcześniej bardzo lubiłam. Generalnie coś przeczuwałam bo czułam się 'dziwnie', przez te przeczucia b.szybko zatestowałam i byłam już prawie pewna Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 11:09 ból jajników na długo przed małpa i.... grzybica Odpowiedz Link Zgłoś
agulka25 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 16.07.06, 22:57 netti... ja mam dzis 16 dc...ovu miałam w 13 dc i wtedy było przytulanko...no i dzis od rana bola mnie strasznie sutki, ze nie moge sie dotknac i mialam mleczny sluz rano - czyzbysmy sie nakrecały?? pozdrawiam mocno i zycze Tobie i sobie II kreseczek... agulka Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 10:07 agulka,ja tez obawiam sie ,ze sie nakrecam za bardzo...piersi bola mnie troche mniej,ale mleczny sluz jak najbardziej,wiec???Czekanie na termin @ to dla mnie za duze wyzwanie Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 10:52 Pierwszym objawem bylo to ze w styczniu zaczelam zajadac sie sledziami.Jadlam je tonami-w 3-4 tyg.po zaplodnieniu przez 2-3 tygodnie!!!Maz zazartowal-pewnie jestes w ciazy,ale zadne z nas nawet nie pomyslalo, ze to zdanie jest prawdziwe. Dzis jestem w 7 miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
marcina6 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 11:22 Hej bach28 ja też chyba ma grzybicę i te jajniki tez mnie bolały, i właśnie tak sobie myśle że może jestem w ciąży. A ta grzybica nie zaszkodziła dziecku? I jak ją zwalczyłaś? Jutro idę do lekarza to wszystko się już dokładnie wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
raila2 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 11:21 U mnie to była straszna senność, potrafiłam zasnąć już o 19-stej godzinie, bardzo zimne stopy, na które wciągałam wełniane skarpety. No i na moim brzuchu zauważyłam fioletowe żyły, których wczesniej nie miałam, aha no i śluz się zmianił na taki biały grudkowaty i te wszystkie objawy miałam jeszcze przed @. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 11:22 Ból piersi - i dlatego przyszło mi do głowy, że jestem w ciąży (zaczęły mnie boleć tydzień przed terminem @). I drugi objaw - niesamowite wyostrzenie węchu. Zapachy mi ciągle jeszcze nie przeszkadzają, ale czuję bardzo intensywnie. Gdy przechodziliśmy alejką w parku i przy równoległej alejce siedziała para, a ja stwierdziłam "jedzą lody jagodowe" to mój małżonek myślał, że żartuję. Poszedł sprawdzić (to naprawdę była bardzo duża odległość - i okazało się, że miałam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzbykolejnytrol Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 11:36 Już w pierwszym tygodniu wydawało mi się, ze mam mdłości, ale tak obiektywnie, to one były raczej jakieś trochę wymyślone - spodziewałam się, że mogę być w ciąży i się nakręcałam. Mam wrażenie, że wszystkie objawy można u siebie łatwo wywołać, przez takie ciągłe myślenie o ciąży. Mam wrażenie, że coś się stało z moim apetytem (na plus, bo na razie mam niedowagę). Na kilka dni przed spodziewaną miesiączką zaczął boleć mnie brzuch, niby jak przed miesiączką, ale jakby trochę mocniej, potem doszedł też ból jajników - nie wiem, jaki to moze mieć związek z ciążą - może to przypadek. Pierwszym poważnym, rozsądnym objawem był wzrost temperatury (PTC) zamiast co najmniej lekkiego spadku - na dzień przed spodziewaną miesiączką. Dziś temperatura nadal nie spadła ani troszkę, więc pobiegłam do apteki. Oprócz tego było i jest napięcie piersi - identycznie jak przed miesiączką. Jakby się tak jeszcze doszukiwać to: codziennie mam ochotę na sałatkę grecką, mniej mnie ciągnie do słodyczy, od kawy wcale nie odrzuca, cera wyraźnie wyładniała (zaraz po owulacji była tragedia). Z kumulacji ciążowych przesądów wynika, że urodzę obojnaka. Odpowiedz Link Zgłoś
warkoczanka Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 17.07.06, 12:25 przed terminem spodziewanej miesiaczki miałam zawroty głowy-bylo to mnie dziwne ale złożyłam to na kark cisnienia atmosf. bo było niskie, a potem częste siusiu, i w końcu cos co teoretycznie wg mnie zaprzeczało ciązy-silny bol brzucha jak przed kazda miesiaczka.Potem minał termin mies. a brzuch bolał, wiec w koncu tescik i jest 26 tydzien ciazy w tej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
agulka25 DO NETTI 17.07.06, 20:53 netti, a kiedy bedziesz testowac ( ewentualny termin@?)....może sie powspieramy lub wspolnie ponakrecamy... dzis doszły potworne zawroty głowy i klocie w jajniku.... hehehe.....niezle... pozdrawiam agulka Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 do agulka25 18.07.06, 23:10 No ja robie test jutro,ale to i tak za wczesnie,ale co tam.masz moze gg? Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 Re: do agulka25 19.07.06, 09:36 Tak jak myslalam-jedna kreska.....Wiem ,ze na test za wczesnie,bo z reguly wszystkie te testy wykazuja po dacie spodziewanej @,ale mimo wszystko mi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka25 do Netti 19.07.06, 14:36 poczekaj jeszzce troszke...moja kumpela robila w dniu @ i nic...wyszlo dopiero w 34 dc... moj nr gg 5006975 ..jrestem zazwyczaj poznym wieczorem,po 20tej , bo maz tedy zmyka do pracy...dzis tez bede...wiec moze pogadamy? pozdro agulka Odpowiedz Link Zgłoś
martusss1 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 20.07.06, 17:46 Ja przeczuwałam,że jestem w ciąży (bo się starałam o dziecko) ,ale tak jakoś czułam,że coś się ze mną dzieje,dokładne tydzień po zaplodnieniu jak jadłam śniadanie zrobiło mi się niedobrze,ale bez wymiotów i to byl jednorazowy taki incydent,a poza tym strasznie mi wszystko śmierdziało,piersi mnie bolały i sutki cały czas takie sterczące i wydawało mi się,że ciągle jestem taka nieobecna ,zamyslona i raz mi puściły tak nerwy w pracy (że się popłakałam )i wtedy poszłam po test (4 dni jak powinnam dostać okres)i POZYTYW )). Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 23.07.06, 20:08 Piersi stale sie wrazliwsze, no i zaczelam odczuwac dziwne, nienaturalne zmeczenie. Zmeczenie juz dawno minelo, a piersi jak bolala tak bola. Nic wiecej mi sie nie przytrafilo. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.07.06, 10:47 ja jestem na 5 dni przed planowaną @ i w tym cyklu sie po raz 1 staralismy i nie wiem co mam myslec: juz pisalam w innym watku o tescie ktory wyszedl negatyw a pod koniec dnia byla na min 2 kreska slaba ale jak pisalam w ulotce jest napisane ze nie nalzey odczytywac wyniku po 15 min wiec nie biore za bardzo do siebie tego ze moglam zaciazyc choc czytalam juz tutaj ze takie przypadki byly i dzieczyny zaciazyly po 2 boli mnie podbrzysze, jestem senna, mam duzy apepty i sikam ciagle ale piersi mnie nie bola, nie mam mdlosci itp wiec nie wiem co to - test i tak zrobie po spodziewanej @ ale moze ktoras miala podobnie i myslac ze nie jest w coazy BYLA? Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.07.06, 16:51 ja miałam podobnie i nie byłam urojenia ino miałam Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.07.06, 12:26 Ja nawet nie myślałam, że moge być w ciąży przed planowanym okresem bolał mnie brzuch, jak normalnie, piersi jakos mocniej. Zwaliłam to na to, że dwa miesiace wczesniej przestałam brać pigułki i pewnie dlatego. Po 5 dniach od spodziewanego terminu kupiłam test i wyszło 18tc jest Ale najważniejsze było to, ze jak ktoś mnie spotkał, kto mnie nie widział przez parę dni to mówił, że jakoś tak inaczej wyglądam - to często się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
ebutt Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 03:13 Nadwrazliwosc na zapachy, i klopoty z koncentracja notorycznie o czyms zapominalam (w pracy i w domu) co nie zdarzalo mi sie wczesniej,lekkie zawroty glowy, wiecej sluzu, ale zadnych mdlosci, piersi sie nie powiekszyly, sutki bolaly dopiero ok 6 tygodnia. Wiekszy apetyt na poczatku ale zadnych szczegolnych zachcianek. Zapach kawy tez mi nie przeszkadzal. Uwaga jak macie plamienia a wiece juz ze to ciaza, pedzcie do lekaza ja tak mialam poczatkowo tylko brazowe plamki w 4-5 tyg pozniej coraz wiecej az w koncu krew no i niesety...tym razem dzidziusia nie bedzie Ale podobno co 4 ciaza tak sie konczy w tym bardzo wczesym okresie. U mnie jajeczko w macicy okazalo sie puste,serduszka nie zobaczylam niestety na USG Ale jak mowi lekarz szansa na kolejna zdrowa ciaze jest badzo duza nie mniejsza niz u pozostalych kobiet ktore nie poronily, wiec w razie czego nie matwcie sie, ale nie chwalcie sie za wczczesnie swoim odmiennym stanem. Powdzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 09:49 A co pomaga jak się człowiek nie chwali??? Wpływa to jakoś na podtrzymanie ciąży????? dziwne zabobony Ja musiałam w parcy powiedzieć od razu ( tzn w 6 tyg), bo to dla mojego dobra ( i dziecka oczywiście tez). Taka jest u nas zasada, że dziewczyna w ciąży od razu jest przenoszona do pracy w biurze. Tak wiec każdy wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.matuszewska Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 01.08.06, 14:43 najpierw bolały mnie okropnie piersi, jak mój partner mnie dotykał w ogóle nie sprawiało mi to przyjemności, a ok tydzień po poczęciu zaczęłam namiętnie jeść mandarynki, 1kg w pracy a drugi w domu, po czym wszystko potrafiłam zagryść słoikiem papryki mkonserwowej, a to wszystko tydzień półtora przed. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo78 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 30.08.06, 16:25 Witam, Dla odmiany mnie nie bolaly piersi!!! i to bylo niezwykłe, ponieważ zwykle na tydzień, dwa przed @ zaczynały sie robić bardziej wrażliwe i bolesne, a tu nagle nic a nic. Ugniatałam je i mówiłam mężowi, patrz nie balą!!?? na co on się pytał czy mi z tym źle, bo to chyba dobrze, że raz jeden w końcu nie bolą Dzidziuś będzie na święta ))) Odpowiedz Link Zgłoś
bara1111 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.08.06, 13:52 Witam, Ja natomiast ciągle czułam, że jest mi niedobrze. Rano pierwsza czynność to bieg do toalety. To było straszne i trwoło dosć długo,przechodząc obok barów czy restauracji gdzie czułam zapachy jedzenia mialam od razu efekt zwrotny. Teraz jestem już w 20 tygodniu ciaży czuję już ruchy dziecka i to chyba powoduje,że zapominam o tym co bylo na samym początku. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Najwczesniejsze objawy ciazy-jakie mialyscie? 31.08.06, 14:57 Oj tak, ja miałam węch tak wyczulony jak pies myśliwski. Szłam sobie podziemiami pod Dworcem Centralnym w W-wie i te zapachy bijące z ciastkarni, Oskarów, pizzerii i innych przybytków zwalały mnie z nóg. Kiedyś w ogóle do mnie nie docierały! Odpowiedz Link Zgłoś