Dodaj do ulubionych

ubranie ciążowe

21.07.06, 09:50
Powiedzcie mi proszę kiedy powinnam zacząc kupowac ubrania ciążowe?
Jak wybrac rozmiar?

Za wszelkie rady będą bardzo wdzięczna.

zaqa
Obserwuj wątek
    • fania25 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 10:17
      wtedy, gdy stare będą za ciasne. To oczywiste chyba. Ja pierwszą nową bluzkę
      kupiłam na początku 5 miesiąca ciąży, a była to jedynie wieksza o rozmiar niż
      normalnie, ponieważ brzuch nie jest wtedy jeszcze tak duży. O ciążowych myślę
      dopiero teraz, pod koniec 5 miesiąca.
      • karinka21 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 10:25
        a ja nie kupuję na razie ciążowych, w spodniach chodzę sprzed ciąży, a bluzki
        kupiłam sobie kiedyś tam zanim zaczęłam się odchudzać i teraz są dobre, są z
        rozciągliwego materiału i na ramiączkach, więc na upały w sam raz, ale myślę,
        że ciuchy ciążowe to sprawa indywidualna, jedne kobiety nie mieszczą się w
        swoje rzeczy już w 3-4 miesiącu ciąży, a wiem, bo przy dwóch poprzednich
        ciążach już pod koniec 3 miesiąca ubierałam rzeczy ciążowesmile
    • althea35 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 17:05
      Tak ja dziewczyny ci napisaly, kiedy te sprzed ciazy beda za ciasne. U mnie
      nastapilo to jeszcze przed testemsmile Nie moglam sie wcisnac w zadne spodnie. W 6
      tc kupilam pierwsza spodnice ciazowo, bo szczegolnie wieczorami bylo mi za
      ciasno. Teraz jestem w 15tc i ta spodnica to jak narazie moje jedyne ubranie
      typowo ciazowe, ale wiekszosc rzeczy jest za ciasna, albo za krotka. usilowalam
      kupic cos ciazowego, ale czuje sie w tych ciuchach jak w worku. Mam jeszcze
      kilka luzniejszych ciuchow w ktore wchodze. A, jeszcze dwie pary spodni
      kupilam, nie ciazowych, ale nieco wekszych i przystosowanych do powiekszajacego
      sie brzucha, na sciagaczu i ze sznureczkiem.
    • aylin1 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 22:35
      Tylko nie kup zbyt wiele!!!
      Ja mam całą osobną szafe z odzieżą ciążową.
      Niektóre jeszcze ani razu nie ubrane i wiem,
      że wcale ich nie ubiore,
      bo "jednak mi się nie podobają"...
      Szkoda pieniędzy na zbyt wiele ubrań.
      Ciąża trwa tylko 9 miesięcy, które szybko miną...
    • monikaa13 Re: ubranie ciążowe 24.07.06, 12:03
      jestem w 6 miesiącu i jak na razie nic nie kupiłam, jest tak ciepło że
      wystarcza mi spódnica na gumce którą mam sprzed ciąży, rewelacyjnie sie
      sprawdza i bluzeczki na ramiączkach, one zawsze sie rozciągają.
      Fakt dużo rzeczy odłożyłam do innej szafy bo już w nie nie wchodzę od dawna,
      ale na razi ena te upały wystarczaja mi dwie spódnice i bluzeczki, a po domu
      zwykłe koszulki, t shirty.
      Ale jak zrobi sie chłodno, wrzesień, pażdziernik to bedę musiała kupić sobie
      spodnie, ale kupie tylko jedną parę na pewno, mam termin na listopad i szkoda
      mi kasy, na ciuchy które poniosze miesiąc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka