zaqa1 21.07.06, 09:50 Powiedzcie mi proszę kiedy powinnam zacząc kupowac ubrania ciążowe? Jak wybrac rozmiar? Za wszelkie rady będą bardzo wdzięczna. zaqa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fania25 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 10:17 wtedy, gdy stare będą za ciasne. To oczywiste chyba. Ja pierwszą nową bluzkę kupiłam na początku 5 miesiąca ciąży, a była to jedynie wieksza o rozmiar niż normalnie, ponieważ brzuch nie jest wtedy jeszcze tak duży. O ciążowych myślę dopiero teraz, pod koniec 5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 10:25 a ja nie kupuję na razie ciążowych, w spodniach chodzę sprzed ciąży, a bluzki kupiłam sobie kiedyś tam zanim zaczęłam się odchudzać i teraz są dobre, są z rozciągliwego materiału i na ramiączkach, więc na upały w sam raz, ale myślę, że ciuchy ciążowe to sprawa indywidualna, jedne kobiety nie mieszczą się w swoje rzeczy już w 3-4 miesiącu ciąży, a wiem, bo przy dwóch poprzednich ciążach już pod koniec 3 miesiąca ubierałam rzeczy ciążowe Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 17:05 Tak ja dziewczyny ci napisaly, kiedy te sprzed ciazy beda za ciasne. U mnie nastapilo to jeszcze przed testem Nie moglam sie wcisnac w zadne spodnie. W 6 tc kupilam pierwsza spodnice ciazowo, bo szczegolnie wieczorami bylo mi za ciasno. Teraz jestem w 15tc i ta spodnica to jak narazie moje jedyne ubranie typowo ciazowe, ale wiekszosc rzeczy jest za ciasna, albo za krotka. usilowalam kupic cos ciazowego, ale czuje sie w tych ciuchach jak w worku. Mam jeszcze kilka luzniejszych ciuchow w ktore wchodze. A, jeszcze dwie pary spodni kupilam, nie ciazowych, ale nieco wekszych i przystosowanych do powiekszajacego sie brzucha, na sciagaczu i ze sznureczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aylin1 Re: ubranie ciążowe 21.07.06, 22:35 Tylko nie kup zbyt wiele!!! Ja mam całą osobną szafe z odzieżą ciążową. Niektóre jeszcze ani razu nie ubrane i wiem, że wcale ich nie ubiore, bo "jednak mi się nie podobają"... Szkoda pieniędzy na zbyt wiele ubrań. Ciąża trwa tylko 9 miesięcy, które szybko miną... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ubranie ciążowe 24.07.06, 12:03 jestem w 6 miesiącu i jak na razie nic nie kupiłam, jest tak ciepło że wystarcza mi spódnica na gumce którą mam sprzed ciąży, rewelacyjnie sie sprawdza i bluzeczki na ramiączkach, one zawsze sie rozciągają. Fakt dużo rzeczy odłożyłam do innej szafy bo już w nie nie wchodzę od dawna, ale na razi ena te upały wystarczaja mi dwie spódnice i bluzeczki, a po domu zwykłe koszulki, t shirty. Ale jak zrobi sie chłodno, wrzesień, pażdziernik to bedę musiała kupić sobie spodnie, ale kupie tylko jedną parę na pewno, mam termin na listopad i szkoda mi kasy, na ciuchy które poniosze miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś