22.07.06, 19:52
Witam! Wlasnei wczoraj na 100% dowiedzialam sie, ze bede mamusia winkjeszcze to
do mnie nie dociera,ale chyba zaczynam sie cieszyc! w czerwcu mialam brac
slub, ale sie przytrafilo i chcemy zrobic wesele w pazdzierniku!
Mam do Was Pytanie: Co sądzicie o tym? Czy w tym okresie bede ok 3 mies. Jest
zagrozenie dla dzidziusia? Bardzo lubie sie bawic, tanczyc, ale boje sie o
dziecko! Teraz czuje sie tak jakbym nie byla w ogóle w ciazy! Mam nadzieje, ze
nie zapesze!
Pozdrawiam MAMUSKI i czekam na wasze rady!
Obserwuj wątek
    • edyta.g.25 Re: Wesele? 22.07.06, 20:56
      JA biorac slub bylam w 24 tc. Czulam sie rewelacyjnie i wiecej bawialm sie jak
      siedzialam. Brzuszka nie bylo u mnie wcale a wcale widac- ale to byl moj
      problem do konca ciazy- zbyt maly, naprawde malutki brzuszek. Jutro moja
      corenka konczy 6 miesiecy. Jest slicznym i zdrowym dzieckiem.
      Jesli Twoja ciaza bedzie przebiegala prawidlowo- czego Ci z calego serca zycze,
      to naprawde nie masz sie czego obawiac. Ciaza to nie choroba- to stan
      fiziologiczny!

Wszystkiego najlepszego mlodej parze no i oczywiscie dzidzisiowi!!!!
      • adgam71 Re: Wesele? 22.07.06, 22:05
        Dziekuje Ci serdecznie Edytka za odpowiedz wink
        Wiem, ze to wszystko zalezy od przebiegu ciaży i wierze ze bedzie wszystko Ok!
        Z tym brzuszkiem to tez sie zastanawiam bo jestem szczupła osoba ,ale juz mi sie
        wydaje ze brzuch puchniewink albo z tego dokarmiania mnie ciagle wink
        Pozdrawiam I USCISKI dla CORECZKI wink
        Ps. Tez bym bardzo chciala coreczke wink
      • edyta.g.25 Aha 24.07.06, 20:21
        oczywiscie najwazniejsze jest Twoje samopoczucie to jak Ty sie masz i dzidzia.
        Trzymam za was.
        Powodzenia
    • dorotadu Re: Wesele? 23.07.06, 01:23
      braliśmy ślub pod koniec lipca a mała urodziła się w listopadzie - wszyscy
      wiedzieli ale nie było widać brzusia
    • czukczynska pewnie się narażę, 23.07.06, 08:11
      ale mnie nie podobają się panny młode w ciąży. Są,oczywiście suknie ciążowe,
      ale to nie to.A jeszcze w wianku -symbolu dziewictwa...(choć malo kto myśli o
      symbolice stroju weselnego i mało która panna młoda jest dziewicą).I w dodatku
      co najmniej polowa gości zastanawia się czy młodzi się kochają ,czy też
      slubują,bo muszą..To nie tak,że mam coś przeciwko Wam,ale ja chyba wolałabym
      poczekać i wziąć ślub po urodzeniu.
      Trzymam kciuki za brzuszek.
      • izabela.16 Re: pewnie się narażę, 23.07.06, 10:04
        ja tak wlasnie zrobie.misiu urodzil sie 7mies temu ale slub wezmiemy za jakis
        czas...
        • matuska Re: pewnie się narażę, 23.07.06, 10:21
          My rowniez czekamy az sie synus urodzi, a termin mam na pazdziernika i w
          przyszlym roku dopiero wezmiemy slub
          • adgam71 Re: pewnie się narażę, 23.07.06, 12:37
            Niby macie racje z TYm odczekaniem! Ja tez tak MYSLE, ale z drugiej strony jak
            juz bedzie dzidzius to czy tak łatwo sie zorganizowac? Czy bedzie na to czas?
            rodzina moja to rodzina z zasadami, ale dla nich tego nie mam zamiaru robic!
            Jeszcze sie zastanawiamy wink
            POZDRAWIAM WAS i WASZE MALENSTWA
            • asienka247 Ja biore slub w pazdzierniku 24.07.06, 09:35
              Ja tez mialam wszytsko ustalone na czerwiec 2007 ale wszytsko sie przeniosło na
              pazdziernik teraz jestem w 14 tc i czuje sioe dobrze mam nadzieje ze tak
              zostanie..Nie wiem czy pozniej by mi sie udało zorganizowac mając juz dziecko
              zwłaszcza ze trzeba mu posiecac duzo czasu...kazdy robi tak jak chce.....smile))
              • adgam71 Re: Ja biore slub w pazdzierniku 24.07.06, 10:07
                Asienka
                to tak jak ja wesele jednak zorganiuzujemy w pazdzierniku! wiekszosc sal
                zajetych, ale nam sie udalo zaklepac na 14.Ale jeszcze szukamy bo ceny sa
                kosmicznewink
                Mam nadzieje, ze moje samopoczucie bedzie dobre i bede mogla sie pobawic!
                Pozdrawiam Serdecznie
      • hoshi74 Re: pewnie się narażę, 24.07.06, 09:50
        a ja wzielam slub pod koniec 7miesiaca ciazy i uwazam, ze bardzo dobrze
        zrobilismy, bo teraz mamy juz to z glowy i moge skupic sie tylko na dziecku,
        poza tym "papierkowe" rzeczy tez mam pozalatwiane, dokumenty powymieniane
        (zmienilam nazwisko) i nie bedzie zadnych watpliwosci jak mlode ma sie nazywac.
        pozdrawiam!
        • edyta.g.25 Re: pewnie się narażę, 24.07.06, 19:49
          Jeszce raz ja. JA brala slub jak bylam w 6mc. Inna sprawa ze ciazy nie bylo
          widac po mnie- to indywidualna sprawa. Ale dla mnei to bylo cos wspanialego-
          cos pieknego, czego nigdy w zyciu nie zapomne! Cud!! Kochalam mego meza nad
          zycie a to byl tylko najwspanialszy prezent jakiego mi nigdy nikt nie dal i
          juz nie da. Mamy piekne zdjecia - i kiedys corce pokaze. Przysiegalismy sobie
          milosc....itd - przysiegalismy a bylo nas juz troje.

Nie przejmuj sie tym co ludzie mowia lub powiedza- to naprawde jest malo
          istotne. JA gdybym sluchala innych pewnie nie zdazylabym byc zona mojego
          najukochanszego meza.
          Mielismy dla siebie bardzo malo czasu- ale za to sa to chwile ktorych nie
          zapomne do konca moich dni i za nic a za nic nie zamienilabym na nic inego.
          Moj maz zginal w wypadku 07.06.2006 zostawil wtedy- 4.5 miesieczna sliczna
          zdrowa coreczke i mnie mloda zone!!! Zostawil bol rozpacz ...cos czego nie da
          sie opisac slowami. Kocham i bede kochala go nad zycie bo byl miloscia mojego
          zycia. NA pierwsza rocznice slubu pojde zapalic mojemu najukochanszemu mezowi
          znicza.

Kochana rob to co uwazasz za stosowne i nie pytaj innch o zdanie.
          JA tak zrobialm i wiem ze nigdy tego nie bede zalowac.

Powodzenia
          • adgam71 Re: pewnie się narażę, 25.07.06, 21:15
            Edytka! Jestes Naprawde SUPER kobitka!
            Dziękuję Ci bardzo za Słowa otuchy, juz chyba podjelismy decyzje, ze slub bedzie
            w tym roku i juz! NAwet udalo nam sie znalezc sale z czym byl ogromny problem!
            Jesli Chodzi o Twojego Męza To Bardzo Ci wspólczuje!Bardzo wzruszylo mnie to.
            Ale Wierze , ze on Patrzy na Swoje Dwie ukochane KObietki( coreczka i TY EDytka)
            I Czuwa nad Wami i CIeszy sie , ze DAJECIE SOBIE TAK RADE!
            POzdrawiam CIe serdecznie i przesylam caluska dla Coreczki!
            Magda
    • odysse Re: Wesele? 25.07.06, 09:51
      ja bylam dokladnie w 3 miesiacu ciązy
      i powiem Ci ze to tez bylo niezwykle przezycie wlasnie z tego powodu
      (u nas troche inaczej bo juz bylismy 9 miesiecy po slubie cywilnym, tak lubimy
      sie bawic ze sobie na dwa razy rozlozylismy ceremoniesmile

dopiero na zdjeciach zobaczylam ze w kosciele trzymalam reke na brzuchu,
      jeszcze wtedy niewiele czulam, ale wiedzialam ze jest i ze jest owocem naszej
      milosci i ze jest z nami w bardzo waznym dla nas dniu

potem byla aszalona zabawa, jak ogladam kasete to sie dziwie ze takie wygibasy
      niuniu nie zaszkodzilysmile
      mam nadzieje ze za to muzykalna bedzie, toncowac i spiewac od razu bedzie
      potraficsmile

a wiesz ile razy jej juz mowilam ze byla z nami na slubie rodzicow?smile) faaaajnie

ja tam widze same plusy
      zreszta jak barismy slub cywilny to tak sobie od razu zaplanowalismy, ze na
      koscielnym bede w 3 miesiacu no i sie nam tak udalosmile mielismy szczesciesmile

trzeba sie cieszyc i juzsmile
      • kajka271 Re: Wesele? 25.07.06, 10:33
        moja kuzynka swego czasu mówiła, że jest dzieckiem nieslubnym, bo nie była na
        ślubie swoich rodziców smile
        • adgam71 Re: Wesele? 25.07.06, 21:17
          DZIEKI DZIWCZYNY
          POZDRAWIAM WAS MAMUSKI
      • nosmoking1 Re: Wesele? 25.07.06, 21:26
        Ja bylam w osmym miesiacu (ciaza blizniacza) kiedy bawilam sie a moge nawet
        zaryzykowac stwierdzenie szalalam na weselu. Wszyscy truchleli ze zaraz wywioza
        mnie na porodowke a ja sie mialam swietnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka