mkmarek5 30.08.06, 10:47 witam, będę po raz pierwszy mamą pod koniec październikazapraszam inne październikowe mamy do podzielenia się swoimi refleksjami i obawami jak się czujecie? wiecie kto mieszka w brzuszku? i czy też macie tyle wątpliwości co do wyprawki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rotera Re: Jesienne Mamy 2006 30.08.06, 11:01 witam, ja tez bede jesienna mamą co prawda jakiś mies wczesniej niż Ty, ale niestety jesienną...niestety bo to to drugie dziecko, pierwsze mam wiosenne i znam już uroki macierzyństwa z początkowego okresu i tym razem iestety iebede mogła siedzieć cały boży dzień na dworze, a nie ma nic lepszego niż swieże powietrze. Malenstwo dobrze spi. tuż obok wyprobowana ulica z wertepami, cudna wrecz na usypianie malucha. Po straszym synku mam wanienke i łóżeczko i inne tego typu rzeczy, ale z ciuszków tylko body z krótkimi rekawkami, wiec nieststy wszystko kupuje od początku. Dylematów nie mam bo wiem już co się sprawdza, nadal jednak ceny ciuszków, które malec ponosi 2 mies doprowadzają mnie do szału. Jak będziesz robiła zakupu to pamiętaj też o sobie. Potrzebne będą konieczie duże podkłady (już 5 min po porodzie), wkładki laktacyjne, laktator itp. No i nie chowaj ciuchów ciążowych, bo ze szpitala wracasz też 'z ciążowym brzuszkiem" w moim przypadku wyglądał jak w 5 mies. zniknął po jakimś czasie, ale jak maleńtwo w domu to takie rzeczy 'umykają' z braku czasu. jak chcesz napisz na priv. rotera@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Jesienne Mamy 2006 30.08.06, 12:44 Do pogaduszek mam w podobnym okresię ciązy jest forum w dziel "Ciąża i poród" pn. "W oczekiwaniu": forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=586 Istnieją też fora prywatne, co prawda mam październikowych nie znalazłam, ale są listopadówki, ukryte: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39977 i jawne: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37458 oraz wrześniówki, większe forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35951 i nowsze (31 postów): forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36679 Odpowiedz Link Zgłoś
stysia911 Re: Jesienne Mamy 2006 03.09.06, 14:53 Czesc ja też spodziewam się dzidziusia pod koniec października. To moja 1 ciąża(prawdopodobnie dziewczynka) i jeszcze wyprawki nie skompletowałam, zamierzam zrobic to w przyszłym tygodniu. Coraz bardziej się boję porodu tymbardziej że nie zdecydowałam się jeszcze na szpital gdzie będę rodzić. A ty wybrałaś już szpital??Jak tak twoja niunia?Chłopczyk czy dziewczynka?? Odpowiedz Link Zgłoś
plochaczek Re: Jesienne Mamy 2006 05.09.06, 13:40 Witam ja mam termin na polowe pazdziernika, to moje pierwsze dzieciatko-syneczek! Juz sie nie moge doczekac spotkania z nim.. mam nadzieje ze bedzie zdrowiusienki.. lozeczko juz przygotowane, ciuszki wyprane i wyprasowane. Obawy sie pietrza, ,ale jak juz przyjdzie co do czego to pewnie nie bedzie czasu na obawy. Trzeba bedzie wychodzic z siebie ) Odpowiedz Link Zgłoś