Dodaj do ulubionych

Starania Listopadowe

• alela1 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 15:15
      cisza od wczoraj, czyzby staranka trwaly albo cichutko czekacie a w zasadzie
      nie czekacie na @? Ja mam dzis dobry nastroj, ide na kolacje, moj maz nigdzie
      nie wyjezda, zadna podroz biznesowa!! No i ogolnie jestem pozytywnie nastawiona
      nawet jak @ przyjdzie ama byc 7.12, wiec tuz tuz.. Zycze milego weekendu!!!
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 16:17
        A ja mam dziś 20dc, a okresu spodziewam się w okolicy 9.12. Ech, ja za to tym
        razem jakoś bardziej się nakręciłam. No zobaczymy, co z tego będzie... Również
        życzę miłego weekendu, a ja dziś mam spóźnioną andrzejkową imprezkę smile)
        • eva29 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 16:25
          Witajcie, ja byłam dzis u lekarza i w zasadzie nic mi nie powiedział na te moje
          rozpietosci w cylkach czasm mam 24 czasm 33. W sumie dał mi skierowanie na
          hormony tarczycy i przepisał duphaston. Moja psychika troszke juz lepiej wiec...
          Zycze wam miłego weekendu i owocnych starań.
          ps. Myslicie ze powinnam zmienic lekarza czy takie rozpietosci sa dopuszczalne?
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 16:27
      Cześc dziewczyny
      Ja mam dostać @ 15-16.12 więc jeszcze mam trochę czasu, jakoś się nie nastawiam
      ani na ciąze ani na jej brak, staram się nie nakręcać o ile się da oczywiściesmile
      od wczoraj mam na testach owu dwie krechy więc chociaż to trochę poprawiło mi
      humor wiem że to nie znaczy że będę w ciąży ale lepsze to niż dołowanie się że
      do owu nie dochodzi a na 18.12 mam wizyte u ginka zrobie sobie badanka
      hormonówsmile
      Trzymajcie się kochane, tylko spokój nas ratuje i nadzieja na ten m-c i każdy
      następny oczywiście.
      pa
      aba
    • aba1122 Dzwoneczku 01.12.06, 16:55
      mam do Ciebie pytanie : czy temp przed owulacją spada a po owulacji idzie do
      góry żeby potem znów spaśc przed okresem? tak z grupsza się pytam bo dziś
      prawie pokółciłam się o to z koleżanką która zaczeła sobie mierzyć tempki i
      twierdzi że jest na odwrót! poczytałam sobie teraz forum ale dla mnie to
      jeszcze czarna magia ,wykumałam tylko tyle że chyba jednak ja miałam racje?
      albo i nie wykumałam......śmiać mi się chce z tego, pogadały sobie dwie baby
      które nie mają pojęcia o NPR
      • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:16
        Ty masz rację. Nieraz faktycznie tuż przed skokiem temperatury wystepuje
        jednodniowy spadek, ale nie jest to regułą - u mnie na przykład rzadko tak jest.
        Generalnie chodzi o to, że po uwolnieniu jajeczka tworzy się ciałko zółte, które
        zaczyna produkować progesteron. I ten progesteron powoduje podniesienie
        temperatury ciała. Więc tuż po owulacji nastepuje skok temperatury w stosunku do
        temperatur przed owulacją. Ten skok może być bardziej nagły a może być bardziej
        stopniowy. Czasem może się zdarzyć, że skok temp wystąpi ciut przed owulacją,
        gdy np. jest jeszcze śluz płodny - to się wtedy nazywa przedwczesny skok. Bo też
        tak dokładnie co do dnia z całą pewnością określić momentu owulacji się nie da
        za pomocą NPR. I potem ten progesteron jest wydzielany przez całą drugą połowę
        cyklu, a więc utrzymuje się wyższa temperatura. Jak nie ma ciąży pod koniec
        cylku produkcja progesteronu ustaje, temp. spada i przychodzi miesiączka, a jak
        jest ciąża temperatura pozostaje wyższa.
        zobacz sobie mój obecny wykres - póki co temperatura cały czas wysoka i taka
        bedzie aż do miesiączki, albo, mam nadzieje smile, dłużej:
        www.fertilityfriend.com/home/10cd55
        A na poprzedni wykres na dole nie patrz, bo ja niezbyt zdyscyplinowanie wtedy
        mierzyłam, tylko w środku cyklu, a poza tym nie o jednej godzinie i akurat ten
        wykres jest niejasny raczej.
        • alela1 Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:30
          dzwoneczku,Ty to bys mogla zostac ekspertem na forum, masz juz prace?
          • alela1 Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:33
            rozumiem, ze jak mamtempke w 21 dniu owu 36.2 to zadne szanse, ze zaciazylam?
            Powinnam miec 36.8-37? No trudno, ale tak myslalam, bo czuje sie jak zwasze
            przed okresem...
            • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:44
              Z tym ekspertem to bez przesady, ja tylko w najbardziej podstawowych kwestiach
              się orientuję. Jak tylko coś trochę inaczej mi wyjdzie, to sama lecę po porade
              do prawdziwych ekspertek smile
              Hm...nisko jak na fazę poowulacyjną. Kiedy mierzyłaś, jak?
              A powinnaś mieć niekoniecznie 36,8-37 tylko temperaturę wyższą w stosunku do
              twoich temperatur przedowulacyjnych. Jeśli masz np. stosunkowo wysokie temp.
              przed owulacją np. 36,7-36,9 - to teperatury poowylacyjne będą się kształtować
              np. 37-37,3. A jeśli masz przed owulacją dajmy na to 36,1- 36,3 to już temp.
              36,5-36,6 będzie teperaturą wyższą. To jest indywidualne u każdej kobiety.
              Chodzi o to, żeby był ten skok. Ale 36,2 to raczej nie bywa temperaturą
              poowulacyjną. Ale naprawdę na podstawie jednej, czy nawet kilku temperatur nie
              da się nic powiedzieć.
              • alela1 Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:48
                dzieki za odpowiedz! Ale widze, ze u Ciebie NIEZLE!!! TRZYMAM KCIUKI
            • karolata Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:48
              oj Alelka smile może masz tak jak ja -a z ta temp. to czasem niewiadomo-byle co
              się zdarzy - jakiś ból głowy czy krótszy sen i spadnie smile Myśl pozytywnie smile)

A co do @ to oświadczam wszem i wobec iż wszystkie "małpy forumowe" (czyt.
              @@@@@) zapakowałam do wielkiego wora i zamierzam dać Mikołajowi wink na wymianę
              za II kreski na testach dla WAS smile
              Mikołaj miał tylko jedną prośbę - mianowicie testy kazał kupić indywidualnie smile
              Więc uprzejmnie proszę szanowne moje Panie o nie kupowanie żadnych zapasów do
              higieny @ - ponieważ takowe okażą się zbyteczne smile))
              smile
              • alela1 Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:51
                o kurcze a ja ma zapasy z zeszlego miesiaca!.......
                • karolata Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:55
                  SPALIĆ - wszystkie spalić smile)) rytualnie najlepiej komisyjnie przy naszej
                  asyście Alelka
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:56
                    Eeee tam zaraz spalić... Poleżą, poczekają, będą jak znalazł na po ciąży, w
                    połogu smile Ja też mam zapasy smile))
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:58
                      Chociaż ostatnio powstrzymałam się przed kupnem kolejnych, choć promocja była smile))
                      • karolata Re: Dzwoneczku 01.12.06, 18:00
                        haha - ja narobiłam zapasów bo czekałam na @ i teraz przekładam z szuflady do
                        szuflady aż kiedyś mąż się nadział na takie zapasy i mówi "oooo... aż tyle?"
                        • karolata Re: Dzwoneczku 01.12.06, 18:01
                          hmmm- ad tego fajnego bajeru - dołączam z ciekawością do pytania Alelki
            • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:53
              I jeszcze raz - z mierzenia temperatury nie wywnioskuje się czy jest się w ciąży
              czy nie. Chyba, że po terminie miesiączki, jeśli temperatura wyższa będzie się
              utrzymywać przez 18 dni po tym skoku temperatury po owulacji (bo faza
              poowulacyjna, czyli faza wyższych temperatur w cyklu trwa średni0 12-16 dni).
              Za to można wywnioskować z dużym prawdopodobieństwem czy była owulacja i mniej
              więcej kiedy, czy np. cykl bezowulacyjny (wtedy nie ma skoku temp.). Po jednej
              temperaturze naprawdę nie można nic powiedziec, ale gdybyś miała więcej takich
              niskich, to można by podejrzewać, że nie było jeszcze owulacji.
              • alela1 Re: Dzwoneczku 01.12.06, 17:59
                zaskoczylas mnie, who knows moze owulacji nie bylo. Nic to, w nastepnym cyklu
                nie ruszam sie bez termomertu. Czytalam, ze nabylas jakis fajny bajer? Mozna
                wiedziec jaki i za ile?
                • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku 01.12.06, 18:13
                  Zaraz tam bajer. Termometr elektroniczny po prostu. Tylko taki, kótry jest
                  polecany do celów NPR, bo ponoć nie każdy elektroniczny sie nadaje. Ten co
                  kupilam też jakiś specjalny nie jest, ale przetestowany, że na tyle dokładny, że
                  się nadaje. Wcześniej męczyłam się zawsze rtęciowym smile
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 17:57
      Dzięki Dzwoneczku jesteś nieoceniona! a ta twoja tempka ładnie wygląda , juz
      się nawet boje napisać co myślę żeby przypadkiem nie zapeszyć ...ale trzymam
      kciukismile dzwoneczku na Twoim wykresie widać ten spadek jak na dłoni (12dc)a
      potem tempka ładnie rosnie!
      Dzięki Wielkie.
      Aba
      • alela1 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:00
        no ladny, potwierdzam , ja tez nie zapeszam !!!!
        • alela1 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:02
          az mnie korci zeby zapytac Dzwoneczka jak sie czuje, czy inaczej co tak ja
          zwykle. Ale nie bede wnikac, przynajmniej na raziesmile
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:13
            Zwariowały, baby smile))))
            Czuję sie najnormalniej w świecie smile
            • karolata Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:17
              dzięki smile) Dzwoneczku - przynajmniej już zaspokojona ciekawaość da mi spokojnie
              skończyć referat smile)
              buziak
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:17
              Czy Wy wszystkie chcecie, żebym popadła w depresję jak przyjdzie miesiączka? smile
              Bo się nakręcacie na moje niby-oznaki ciążowe bardziej niż ja, która widzę, że
              takowych nie ma. Wykres jak każdy inny. Ale uważajcie, bo Wam jeszcze uwierzę i
              zaraz zacznę te wszystkie symptomy odczuwać smile
              • karolata Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:18
                hm - ja Ci miejsce trzymam na sierpniu smile - zapiszemy się wspólnie a potem
                ekipa dołączy także smile)
        • karolata Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:03
          ej no - co to jest - co ładne? powiedzcie smile))))))
          • karolata Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:10
            no dobra. koniec z wygłupami. idę pisać referat - nakopałam materiałów i musze
            go wkońcu zrobić bo nie zaliczę.
            temat" hierarchia potrzeb" - teraz jednak na szczycie mojej piramidy potrzeb
            stoi inna - o podłożu czysto emocjonalnym smile)
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:09
        aba1122 napisała:

> Dzięki Dzwoneczku jesteś nieoceniona! a ta twoja tempka ładnie wygląda , juz
        > się nawet boje napisać co myślę żeby przypadkiem nie zapeszyć ...

Dość normalnie wygląda, jak w wielu poprzednich cyklach wink

ale trzymam
        > kciukismile dzwoneczku na Twoim wykresie widać ten spadek jak na dłoni (12dc)a
        > potem tempka ładnie rosnie!

No faktycznie tam jest taki dołek. Ale taki dołek, jeśli już jest, jest
        zazwyczaj dzień przed skokiem temp., często to jest dzień owulacji właśnie. A
        zauważ, że jako prawdopodobny dzień owulacji mam zaznaczony 14dc i dopiero 15dc
        jest dniem skoku. Muszę przyznać, że nie byłam do końca pewna czy za 1 dzień
        skoku uznać 13dc czy 15dc, FF najpierw zaznaczył 13 potem zmienił na 15, a to
        dlatego, że potem miałam jeszcze śluz (oznaczony jako zielone E). A skok
        powinien być po ostatnim dniu występowaniu śluzu płodnego. Więc na wszelki
        wypadek kochaliśmy się i 12dc i 14dc i jeszcze w inne dni jak nam się chciało
        smile Ale naprawdę te spadki przedwzrostowe czasem są, czasem nie ma, ja się tym w
        ogóle nie kieruję, wydaje mi się, że u mnie to raczej przypadkowe jeśli już daje
        się coś takiego zauważyć. Ważne jest natomiast, żeby temperatura po skoku była
        wyższa o przynajmniej 2 kreski od _najwyższej_ temperatury przed skokiem. A więc
        z pierwszej fazy cyklu do interpretacji liczy się najwyższa z niższych a nie
        najniższa.

• oska81 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 18:12
      Witajcie
      Byłam u lekarza, po stwierdzeniu, że mam cykle bezowulacyjne przepisał mi
      duphaston 2x1 przez 5 dni, potem czekać na @ i od 6dc przez 5 dni mam brać
      clostilbegyt, a potem (i tu kurcze nie pamiętam dokładnie) chyba zaraz po nim
      czyli od 11dc znowu duphaston, 12 i 14dc mamy się pokochać i czekać na
      rezultaty, jak nie wyjdzie to jeszcze raz taki sam schemat.
      No i lekarz zalecił nie stresować sie (jakby to było takie proste)
      Tak więc żegnam się z Wami kochane i przenoszę się na grudzień.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 01.12.06, 19:17
      Koniec żartów! Nie nakręcaj się Dzwoneczku tylko sobie spokojnie czekaj ,
      kiedyś wszystkie się doczekamy, jedne wczesniej inne pózniej ale każda na pewno
      zobaczy II kreskismile
      oska - to spadaj sobie na ten grudzień i bierz się ostro do roboty , już jesteś
      do przodu bo chociaż wiesz w czym tkwi problem czasami wystarczy pobyć trochę
      na wspomagaczach i ciąża murowana , także do dzieła!
      Pozdrawiam Was
      aba
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 02.12.06, 10:46
      Aleśmy sobie wczoraj pogadały. Istny sabat czarownic smile A może faktycznie
      jakieś czary powinnyśmy odprawić, co? smile)
      A przede mna równo tydzień do spodziewanej miesiączki. Ale testować to bedę
      ewentualnie dopiero jak nie przyjdzie po paru dniach. Hm...nie mogę się doczekać
      nawet tego testowania - jeszcze nigdy testu ciążowego nawet w ręku nie miałam smile))
      • alela1 Re: Starania Listopadowe 02.12.06, 11:58
        czesc dziewczeta, u mnie lekka zalamka. buzia obsypana a jakze inaczej,wredna
        jestem strasznie i krzycze.. Nie wiem czy istnieje juz grudniowy watek? czy
        zostac tu i przedluzymy listopad na grudzien...
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 02.12.06, 12:09
          Współczuję objawów. Ale przecież to o niczym nie świadczy. Wczesne objawy ciąży
          = objawy nadchodzącej miesiączki. Nie uciekaj jeszcze na grudzień... Karolata
          też już chciała uciekać...
      • alela1 Re: Starania Listopadowe 02.12.06, 11:59
        Zartujesz nigdy nie testowalas?? Oj to bedzie sie dzialo!!!!!
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 02.12.06, 12:13
          No, nie testowałam, wyobraź sobie smile Nigdy jeszcze nie miałam ku temu powodu.
          Okres mi się nie spóźniał jak się nie starałam, a odkąd się staram też się nie
          spóźniał póki co. Na jarmarkach mnie pokazywać: oto ta co nigdy jeszcze nie
          testowała... smile))
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 02.12.06, 17:03
      Hello kobitki
      Alela jest już wątek grudniowy trochę niżej gdzieś mi mignąłsmile a swoją drogą to
      możesz jeszcze posiedzieć tu , nigdy nic niewiadomo! kurczę dziewczyny ile my
      jeszcze musimy czekać na tą ciąże? powoli zaczynam się niecierpliwić!i tak
      dobrze z jednej strony że ten czas tak leci dopiero co zaczynałam starania o
      ciąże a już 4 m-c lecismile
      Dzwoneczku ja też nie jestem taka szybka do testów w sumie razem z tymi kiedy
      faktycznie byłam w ciąży robiłam 3 w życiu! dwa 8 lat temu i trzeci dwa m-ce
      temu kiedy z objawów byłam oczywiście w urojonej ciąży! zezłościłam się i
      obiecałam sobie że już nigdy testów robić nie będę , chyba że mi się okres
      będzie spózniał.
      POzdrawiam Was
    • emilka2007 Re: Mam wyniki 04.12.06, 07:40
      Witam dziewczyny.

Gratuluje wszystkim zaciazonym !!!!!!!!!!

We czwartek odebralam wyniki. Z hormonami wszystko ok, prolaktyna i reszta w
      normie.
      Tylko, no wlasnie, tylko TSH jest lekko podwyzszone 3,08 (norma do 4,5)
      niedoczynnosc tarczycy.
      U kobiety planujacej ciaze TSH powinno byc miedzy 1-2. Musze zbic TSH moze w
      tedy sie uda.
      Jezeli z owu dalej beda problemy, to czeka mnie stymulacja.

Pozdrawiam

• aba1122 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 10:49
      Emila i tak już jesteś do przodu bo chociaż wiesz w czym tkwi problem , a może
      go nie ma? idz do endokrynologa bo być może z takim tsh wcale nie będziesz
      miała problemu z ciązą.
      Najlepiej zadaj pytanie na forum hasimoto albo tarczyca tam Ci dziewczyny
      odpowiedzą.
      • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 11:42
        Wlasnie z takim tsh moze byc problem z zajsciem w ciaze. TSH powinno byc w
        granicy 1-2. Wlasnie endokrynolog zalecil branie tabletek bo staram sie o
        dziecko. Gin mi powiedzial ze to wlasnie moze powodowac moje problemy z owu.
        Gdzies wyczytalam ze taka terapia czasami trwa od 2-6 miesiecy, wiec ja sie
        pozytywnie nastawiam. Niektore dziewczyny po 3 miesiacach zazywania tabletek
        zaciazyly. Wiec nadzieja jest ze zostane jeszcze raz mama smile

Ale masz racje, teraz aby wiem w czym tkwi problem, i musze przyznac ze
        psychicznie sie wyluzowalam smile
        • karolata Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 12:55
          Czesia smile)
          JEju ale mnie tu dawno nie było - od ostatniego "zlotu" w piątek smile)
          W sobotę byłam aż 300 km od mojego kompa i nie mogłam do Was nic napisac bo
          wróciliśmy po północy sad(
          A wczoraj to odsypiałam pół dnia smile)
          Teściowa już zdążyła się zorientowac co "w trawie piszczy" bo wczoraj usiłowała
          to ze mnie wyciągnąc - ale ja nie powiem nic dopóki nie będę po wizycie u gina.
          ale gina dalej na urlopie. W piątek ide dopiero.
          Mieliśmy powiedziec na Święta - ale coś czuję że Świąt ta nowina nie doczeka smile
          Wiecie że wtedy nie napisałam tego referatu smile) hahaha
          Dziś mam w planie całki i ten referat.Muszę to zrobic w końcu smile)
          Co do objawów ciążowych - to dopiero teraz zauważam tzw. mleczny śluz - o
          którym czytałam tyle na tym forum.Strasznie wyostrzył mi się węch - mdłości
          żadnych. Smak mi się zmienił, kochałam słodycze - a teraz czekolada smakuje jak
          tektura.
          Trzymam kciuki za Was
          pzdr i buziaki smile)
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:15
      Emilka znam osobiście jedną dziwczynę która zaszła w ciąże po paru latach
      leczenia , zaszła w nią w jeden m-c , w ten od którego zaczęła brać
      eurytox,więc u niej leczenie tsh przyniosło efekt juz po 1 cyklu!
      Życzę żeby i Tobie się to udało!
      karolata - super że się dobrze czujesz i że wszystko ok , a spytam tak z
      ciekawosci czy czekając na okres czułaś że jesteś w ciąży czy nie?czy ciąża
      była dla ciebie zaskoczeniem? pytam z ciekawości.
      Aba
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:22
        aba1122 napisała:

> karolata - super że się dobrze czujesz i że wszystko ok , a spytam tak z
        > ciekawosci czy czekając na okres czułaś że jesteś w ciąży czy nie?czy ciąża
        > była dla ciebie zaskoczeniem? pytam z ciekawości.

Chyba była, bo Katolata już uwierzyła, że cykl był bezowulacyjny, nie Karolatko?
        smile))
        • alela1 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:30
          Witam,
          tego sie niestety nie czuje!
          U mnie dzis 25dc. mam wrazenie,ze spozni sie o kilka dni, wlasnie zdalam sobie
          sprawe, ze zmienialam klimat, wiec moze sie opoznic, bo narazie nie boli mnie
          brzuch a zawsze juz na tydz. przed mnie bolal.
          Jak mi sie opozni to bedzie kiszka, a mialam juz takie regularne....
        • karolata Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 22:56
          Dzwoneczku smile
          ja znów z opóźnieniem ale przyszły tata odpycha mnie od kompa - w trosce
          oczywiście.
          No nie wiem czy mu się to uda na dłuższą metę.
          Co do ciązy - to kompletnie się nie spodziewałam.Właściwie to zapisałam się już
          na grudniowe ale stwierdziłąm że poczekam tu z Wami i chyba dam se siana do
          2007 roku ze staraniami.
          Pierwsze nieśmiałe znaki zapytania stawiałam w dniu w którym czułam dziwny ból -
          taki słodki - w życiu mnie jeszcze tak nie bolało-nie żebysilno ale taki
          ciągnący, momentami ciągły słodki ból. Potem wypadłam z uczelni mocno spóźniona
          na autobus - tachałam torbę z fura podpasek bo to był 29 dc i w pewnym momencie
          przestałam biec bo pomyślałam sobie że "a nuż..."
          Po powrocie do domu za resztki nieprzejedzonej i przekserowanej kasy kupiłam
          bobo-test.
          W zasadzie to brzuch bolał mnie jak na okres i już wydawało mi się że dostałam.
          Latałam co 5 min do ubikacji - a tu nic. Rano wstałam pół godziny wcześniej i
          zrobiłam test.Śmiałam się z niedowierzaniem jak zobaczyłam te bladziochę.
          Mój mąż to potem całą noc z wrażenia nie spał, łaził po domu i wyjadł całą
          sałatę z lodówy-a mi się tak marzyła na śniadanie.
          Eh -w ogóle to musze w końcu zrobić fote i wkleje Wam zdjęcie testu z 30dc i
          zdjęcie testu w 35 dc.
          o już tu nadciąga małżonek smile security jeden ;D
          czas na nyny smile)
          papa do jutra
      • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:50
        No ja tez wlasnie duzo czytalam na ten temat. Jedna kobieta po 3 tygodniach
        zaciazyla. A ze u mnie az taki wysoki tsh nie jest, to mam nadzieje ze szybko
        wroci do odpowiedniej normy.

Pozdrawiam
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:29
      hello dzwoneczku
      a jak tam Twoje samopoczucie i temperaturki?
      bo ja już przestałam się nakręcać na ciąże po rozmowach z koleżankami
      stwierdziłam że i tak ewentualna ciąża będzie dla mnie zaskoczeniemsmilemiędzy
      bajki można sobie włożyć te objawy ciążowe.
      Pozdrawiam
      Aba
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:36
        Hej! Samopoczucie OK, normalnie, tamperaturki też póki co, ale bardzo, no
        bardzo chciałabym żeby się tym razem udało. Termin spodziewanej miesiączki
        przypada mi na 9-10.12, a mój mąż ma 10.12 urodziny i mam nadzieję, że taki
        antyprezent nas ominie smile
        A powiedzcie, dziewczyny, jak to jest z dźwiganiem - czy noszenie cięzkich
        rzeczy może coś napsuć przy ewentualnej wcześniutkiej ciąży?
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:46
      Lepiej dzwoneczku nie dzwigaj i nie kuś losusmile pamiętam jak byłam w ciąży i
      dzwignęłam siate z ziemniakami to tak mnie zabolał brzuch jakby mi bebechy
      wyrywało.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:56
        A bo taka sytuacja: mamy na działce stare szafy, ktore znajomi chcą od nas wziąć
        (uff smile), bo im się w piwnicy przydadzą. I kwestia kiedy pojechać na tę
        działkę, żeby je zabrać i przy okazji wodę zakręcić i spuścic z rurki, bo tego
        jeszcze nie zrobiliśmy, a zima idzie. Mój mąż strasznie w pracy zajęty, czasu w
        ogóle nie ma, i Ci znajomi zaproponowali że pojadą w tygodniu i wezmą tylko
        mnie. No ale tak, kto miałby nosić te szafy? Kolega z chorym kręgosłupem, jego
        dość wątła żona i (w domyśle) ja... Kurcze, głupia sytuacja, bo nawet w ciąży
        nie jestem, a opowiadać, że się staramy, też specjalnie nie chcę, i co, stać tak
        i patrzeć jak się z tymi szafami męczą i nie pomóc?
        • alela1 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 14:59
          A od czego sa faceci!!!
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 15:04
            No właśnie, więc chyba stanie na tym, że pojedziemy razem, jak mój mąż będzie
            mógł pojechać. Tylko, że to też budzi we mnie mieszane uczucia, bo mój mąż też
            nie powinien dzwigać, miał kiedyś poważny uraz kręgosłupa na skutek wypadku
            rowerowego i teraz jak nieraz dźwignie, to potem przez długi czas go boli sad
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 04.12.06, 15:04
      To najlepiej przełóż zabranie szaf na przyszły weekend wtedy już będziesz
      zorientowana w swojej sytuacjismile lepiej nic nie noś jak zależy im na tych
      szafach to poczekają!
      Ja w ciąży nawet odkurzać nie mogłam bo szyjka nie była do końca zamknięta(1 cm
      rozwarcia)i tak naprawdę nie wiem czy mi to taszczenie zakupów w tym nie
      dopomogło, także nie ryzykuj.
      aba
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 09:54
      Witam we wtorek. U mnie 24dc, jeszcze 4-5 dni do miesiączki. Ale ona ma nie
      przyjść i już!!!
      • alela1 Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 10:10
        witam tez, u mnie 26dc, w czwartek ma przyjsc. Brzuch zaczal bolec, typowo
        troche jakby mnie bralo na wymioty, sorry, za wyrazenie ale zawsze tak mam
        przed okresem. Nic tylko czekac az przyjdzie, podpaski juz przygotowane.
        Deprecha bedzie pewnie w czwartek to Was pomecze.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 10:18
          Ja to nigdy wcześniej nie mam żadnych objawów nadchodzącego okresu. Czasem tuż
          przed dosłownie, góra godzina przed, pobolewanie w dole brzucha, a czasem zero
          jakichkolwiek oznak. Przychodzi znienacka. Tym razem ma nie przyjść, niech się
          nie waży smile Alela, za Ciebie też trzymam kciuki w najbliższych dniach. Niech to
          się okażą objawy ciążowe a nie okresowe.
          • karolata Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 10:35
            a kysz z @ kysz kysz
            na pewno nie przyjdzie!!! nie wolno! fora!
            Trzymam i ja kciuki za WAS smile)
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 10:36
      Hej kobitki
      Trzymam za Was kciuki!!!!!!!
      Oby ta wstrętna @ o Was na minimum rok zapomniała!! Chociaż mi tu smutno samej
      będzie jak pozaciążacie a ja nie! Żeby tak móc coś poczarować i być razem
      wszystkie w ciąży, byłoby supersmile
      A objawów nie wyszukujcie to bez sensu , moja następna koleżanka jest w ciąży
      (nieplanowanej) i cztery testy robiła bo nie wierzyła tak ją brzuch bolał na @
      że dwa dni nospe brała bo nie mogła normalnie egzystowaćsmilei tak ją bolał
      jeszcze 7 dn po terminie po czym przestał i się super czuje,
      Także to zawsze na dwoje babka wróżyłasmile
      a ja mam jeszcze kupe czekania bo u mnie dopiero 21 dc więc min 12 dni
      niepewnoscismile
      dobrze ze idą święta więc zajmę się przygotowaniami i prezentami świątecznymi
      muszę wreszczie połazić po sklepachsmile
      Pozdrowionka
      Aba
      • melissa79 Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 11:09
        dziś 30 dc. jeśli do jutra nic się nie zmieni (ooobyyyy, temp nadal stała:
        38,9) to idę na badanie bety (nie bawię się w testy, chcę mieć od razu
        jasnośćwink)
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 11:10
      Melisa chyba o stopień niższa ta temperatura ?
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 11:31
        albo i o dwa stopnie smile
        • alela1 Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 12:03
          Dzwoneczku dzieki za dobre slowa, ja tez trzymam za Ciebie kciuki i to bardzo!!
          A jesli o mnie chodzi to nie ma co sie ludzic, na 100% pojawi sie w czwartek ok
          17.00. zawsze tak przychodzi.Ale dzieki za trzymanie kciukow. Nie jestem az
          taka pesymistka ale wiem, ze przyjdzie.
          pozdrawiam
      • melissa79 Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 13:01
        oczywiscie głupoty na[pisałam, temp dziś rano miałam 36,9 a nie 38,9wink)))
        skoczyła mi o jedną kreskę od wczoraj (gdy miałam 36,8)
        ale takie małe wahnięcie to chyba nie ma większego znaczenia
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 05.12.06, 13:08
          nie ma znaczenia smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 06.12.06, 15:59
      Eeee...nikt nic nie pisze... A mnie nosi. Zmobilizowałam się i mierzę cały czas
      temperaturę, bo zwykle po paru dniach po skoku daję sobie spokój. No i jakoś tak
      trochę spada sad Mam jednak nadzieję, że to tylko tak sobie. Alela, trzymam
      kciuki za dzień jutrzejszy. Ma nie przyjść i już!
      • alela1 Re: Starania Listopadowe 06.12.06, 20:34
        Hello! dzis moj 1 dc, ale nie mowilam!!! Jeden dzien wczesniej ale jak zwykle
        ok. 17.00.Nie wiemco myslec, "jest mi zle, jest mi zle, jest mi szaro".
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 06.12.06, 20:58
      Biedna Alela , przytulam Cię mocnosmile nie będę Cię pocieszać bo to nic nie da
      wiem po sobie , trzeba paru dni żeby się pozbierać i optymistycznie spojrzeć w
      przyszłośc- dla Ciebie też kiedyś słoneczko zaświeci musisz być dobrej myślismile
      a ja czekam czas dłuży mi się niemiłosiernie jeszcze min 10 dni do @ już się
      nawet nie nakręcam na ciąże co będzie to będziesmile
      alela a czy Ty planujesz jakąś wizyte u ginka czy na razie cierpliwie próbujesz
      sama zaciążyć?
      dzwoneczku - Ty już chyba na dniach masz termin @ ?
      dziewczyny dlaczego nie ma wątku starania grudniowe? czy żadna dziewczyna nie
      będzie się starała o dziecko pod koniec roku? gdzie tu się przenosić?
      aba
      • alela1 Re: Starania Listopadowe 06.12.06, 22:12
        czesc Aba, dzieki. To juz bedzie 7 miesiecy ... Nie, nie zamierzam na razie sie
        badac bo na ostatniej cytologii wszystko bylo OK. Daje sobie czas do wiosny. No
        wlasnie a gdzie starania grudniowe? Chyba bedziemy musialy zalozyc nowy watek.
        Ale Aba przeciez ty nadal masz szanse, juz za 10 dni wszystko bedzie jasne,
        Trzymam kciuki. Chyba tylko ja zostane na grudniowym.... Nie poddaje sie
        dzialam dalej i to juz niedlugo miedzy 18-20. Pozdrawiam
    • aba1122 Alela 06.12.06, 22:42
      No to super że się nie poddajesz! Pewnie że trzeba założyć wątek grudniowy
      jakby co to i ja się tam zamelduje, już bym chciała żeby te 10 dni minęło
      chociaż wiedziałabym na czy stoje a tak to człowiek się miota, zresztą sama
      wiesz jak to jestsmile ja zapisałam się do ginka w grudniu , z racji wieku (34l)
      nie chcę już dłuzej zwlekać , Ty chyba jesteś dużo młodsza więc zegar bije na
      Twoją korzyść masz jeszcze czas!
      Miłej nocki Ci życzę.
      aba
      • alela1 Re: Alela 07.12.06, 10:00
        Aba, jaka tam mlodzsza, tylko o 4 lata, u mnie 30stka na karku a mam takie
        parcie zeby znow trzymac przy cycku malenstwo, ze to szok!!!! Sama sie dziwie
        bo z pierwszym dzieckiemnie odczuwalam tego w ten sposob raczej balam sie a
        teraz marze po nocach.... Nawet nieprzespane noce i wstawanie po 3 razy w nocy
        odchodzi na dalszy plan jesli sie tuli malenstwo... Boze ale pojechalam, po
        calosci ,no ale tak czuje ......
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 07.12.06, 08:04
      Cześć dziewczyny. Alela - sad , a ja tak trzymałam kciuki... Ale trzymaj się,
      pewnie wkrótce do Ciebie dołączę. Wątek grudniowy był, ale nikt nic nie pisze, i
      spadł gdzieś z pierwszej strony. Trzeba go bedzie odnaleźć. A na razie nigdzie
      nie uciekaj, zostań tu z nami.
      Aba, miesiączki spodziewam się jutro/w sobotę/niedzielę. Najpewniej w sobotę. A
      ja, z racji że mam 30 lat i żadnej ciąży na koncie, zamierzam zacząć jakieś
      badania po ewentualnym 6-tym cyklu nieudanym. Nie czekać roku całego. Jak w
      styczniu nie wyjdzie wyślę chyba najpierw męża na badania. Wy to przynajmniej po
      jednym dziecku już macie, więc wiadomo, że generalnie jesteście ze swoimi mężami
      płodni.
      • melissa79 Re: Starania Listopadowe 07.12.06, 09:12
        no u mnie nic z tegosad((((
        beta spadła z 3,7 do 1,18
        czekam na @ ale nie przychodzi (dziś 32 dc.) temp nadal wysoka, chyba była
        ciąża biochemiczna więc jeszzce bardziej mi zal zwłaszcza że to już druga w
        ciągu ostatnich 3 miesiecysad(((
        przenosze się na starania grudniowe
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 07.12.06, 10:58
      Melisa przykro mismile
      Alela - to masz dokładnie tak jak ja ! wiem czym pachnie takie malutkie dziecko
      ile nieprzespanych nocy, nerw mnie przy nim czeka ale tak się jakos składa że o
      wszystkim tym nie myślę , to wszystko się nie liczy ważne jest tylko żeby je
      mieć!- mam takie samo parcie na nie aż się sobie dziwie bo mnie czeka naprawdę
      przesrana ciąża , leżenie w szpitalu, różne zabiegi i pomimo tego i tak pragnę
      tego dziecka, to pragnienie jest śilniejsze od Nassmile
      Dzwoneczku - zazdroszcze Ci bo niedługo będziesz wiedziała na czym stoisz u
      mnie jeszcze tyle czekania! masz racje z tym ginem nie ma co rok czekać już pół
      roku w zupełności wystarczysmile
      Pozdrawiam Was
      aba
    • karolata Re: Starania Listopadowe 07.12.06, 12:53
      Cze Dziewczyny smile)
      Wczoraj byłam u gina - potwierdziła wczesną ciążę. Dała mi skierowania na
      badania - podstawowe i recepte na luteine. Wzięłam dopiero 2 tabletkę a już dół
      mi się naisla sad( byleby mi tylko wąsy nie urosły smile))
      Rodzinie powiedzieliśmy wczoraj , na Mikołaja smile reakcje mnie zaskoczyły -
      zwłaszcza tych najbardziej zaskoczonych smile bo niektórzy się domyślali po moim
      apetycie smile i nie tylko.
      ALe kurcze mówię Wam - za dyskomfort nieradzenia sobie z apetytem na różne
      dziwne rzeczy i odwiedzanie wc częściej niż 2 razy na godzinę mam i plusa -
      kurcze jaki teraz mam biust smile normalnie Doda się kryje smile))))
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 07.12.06, 19:23
      Coś się tak niby przedokresowo czuję... Nie zdziwię się jak dziś dostanę. Trochę
      za wcześnie, ale w sumie to możliwe. Ech...nie chcę sad
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 07.12.06, 19:27
      No nie będę Ci Dzwoneczku pisała że przedokresowo to się czuje połowa
      zaciążonych może i u Ciebie będzie podobnie? W każdym będz razie bardzo Ci tego
      życzęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka