Dodaj do ulubionych

KIEDY TEST ??

10.10.06, 21:47
Witam smile

Odstawiłam pigułki po 5 latach brania (z przerwami) miesiąc temu, mój pierwszy normalny cykl trwał 40 dni, wtedy nie starałam się o ciąże. Teraz jestem w dniu 33 cyklu, nadal nie mam okresu, natomiast robiłam testy owulacyjne - w wiadomych celach i jajeczkowanie mi wypadło ok. 22 d.c więc automatycznie musi mi się on wydłużyć - to rozumiem. Jednak w trakcie owulacji starałam się o dzidziusia i moje pytanie - czy teraz jest na test za wcześnie? Czy mogę już go zrobić? Jeśli nie, to do kiedy czekać?

Dzięki z góry za odpowiedź smile
Obserwuj wątek
    • alfa156 Re: KIEDY TEST ?? 11.10.06, 08:55
      Za wcześnie,
      zakładająć, że owu była w 22 dc + - 14 dni faza lutealna, może poczekaj do 40
      dc, i wtedy. ale zaraz pewnei wypowiedzą się zanwczenie zupełne tematu i
      zoabczymy co powiedzą. z doświdczenia tylko poiwe,że warto mierzyc tą cholerną
      temp.smile
      powodzenia czekamy na wieści
      • kat.s Re: KIEDY TEST ?? 11.10.06, 12:30
        ja mam nieregularne cykle - 32-37 dni, dzis moj 42dc, nie mam @ i nie czuje
        abym jak miala dostac; test zrobilam 2 - obydwa negativ, z tym ze pierwzy byl o
        wiele za wczesnie jak sie okazalo bo klina dni po mojej (przesuniętej ze
        względu na długośc cylku) owu, drugi robilam w ponidz tj 40dc i dalej nic... z
        jajniki, macica boli mnie od prawie 4 tyg, jak nigdy dotad, jest mi niedobrze
        • kat.s Re: KIEDY TEST ?? 11.10.06, 12:31
          za wczesnie wyslalam - smile
          chyba zrobie go jutro jednak bo mnie juz skręca....
          pozdrawiam dziewczyny!
          • ag_nes Re: KIEDY TEST ?? 11.10.06, 13:13
            Zrób i koniecznie napisz co wyszło smile

Ja dziś zrobiłam, w 34 dniu, no i oczywiscie nic z tego, ujemny... Troche mi smutno, bo sie bardzo nastawialam, ale pewnie niepotrzebnie, a mowia ze tak latwo sie dzieci robi tongue_out Jesli nadal nie dostane to mysle ze za kilka dni powtorze...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka