Dodaj do ulubionych

MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ

IP: *.* 22.10.01, 08:44
Witam wszystkie mamy kwietniowe. Musze sie pochwalic, ze od kilku dni nie mam wzdec. Diety specjalnie nie zmienialam, a minelo tak po prostu, z czego sie bardzo ciesze. Ruchow dzidzi jeszcze tak swiadomie nie czuje :(, a tak bardzo bym chciala.Brzuszek sie powoli zaokragla, ale wydaje mi sie , ze jest mniejszy niz wczesniej. Moze to przez te wzdecia wydawal sie wiekszy.Co slychac u was? Jak tam wasze dzidzie?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 22.10.01, 08:53
      Czesc. Moj brzuszek powiekszyl sie wyraznie od tygodnia i teraz widac juz nawet, ze jestem w ciazy. Nosze juz tez specjalne spodnie ciazowe z gumka. Dzidzius od ubieglej srody zaczal sie ruszac. Nie sa to kopniaczki, ale delikatne wiercenie i laskotanie. Poczul to nawet moj maz, kiedy maluch poruszyl sie pod naciskiem jego reki.Pozdrawiam, Ania (18 tydzien)
    • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 22.10.01, 09:42
      Czesc Mamusie Kwietniowe!!!Strasznie milo, ze dajecie znaki zycia, bo juz zdazylam sie stesknic.Ja caly ostatni tydzien spedzilam lezac w domku, poniewaz pojawily sie u mnie leciutenkie plamienia i bole w krzyzu. Lekarz mi zalecil prawie calkowity bezruch, jedynie dozwolony jest krotki spacer po bulki. Biore nospe i duphaston. Pociesza mnie to, ze plamienia sa b,niewielkie, a wlasciwie sa to bardziej brazowe uplawy i nie pojawiaja sie one codziennie ale co drugi, trzeci dzien.A moja dzidzia na USG wyglada wspaniale podobno ma rozmiary w sam raz i do tego wesolo podskakuje,:bounce:Dzisiaj ide na wizyte kontrolna mam nadzieje, ze bedzie wszystko OK.Co do rozmiarow brzuszka to tez mi sie zdaje ze przystopowal, az wczoraj wyciagnelam centymetr zeby robic codzienne pomiary - na dzien dzisiejszy 82 cm, przed ciaza bylo ok 65 :) Piersi natomiast mam caly czas obolale.A powiedzcie mi czy sie Wam nie marzy, aby byl juz kwiecien, bo mi bardzo,:hap:Sylwik z brzuszkiem 14 tygodniowym(termim 22.04 lub 19.04)
      • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 22.10.01, 10:43
        Ja jestem w 15 tygodniu, termin na 19.04 , widziałam dzieciaczka na USG w zeszłym tygodniu, Kręcił się jak szalony, aby posłuchać bicia serca lekarka musiała chwilę poczekać aż przestanie chlupotać. Brzuszek mi rośnie, ale dużo wolniej niż Sylwi - przed ciążą też miałam ok. 65 cm a teraz mam 72 cm. Czy wieczorem też macie tak strasznie wydęty brzuch nawet po zjedzeniu 1/2 kawałka chleba - czy to są te wzdęcia o których dziewczyny piszą??
        • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 22.10.01, 12:29
          Hej JustynkoTak to te wzdecia, ktore powstaja jak tylko sie wzmie cos do buzi. Wiesz ja sie meczylam chyba ze dwa miesiace, a teraz wszytsko minelo jak reka odjal. U mnie to juz 17 tydz. sie zaczal wiec moze i ty musisz przejsc przez to wszystko.Powodzenia
          • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 22.10.01, 15:11
            Mile koleżanki, ja co prawda jestem mamą majową ( 7 maja), ale mam nadzieję, że Wam to nie przeszkadza i mogę się dołączyć do grupy?.Chciałabym zapytać czy już myślałyście o imionach dla Waszych pociech? U mnie stanęło ( ale głowy nie dam ,ze ostatecznie) : Wiktor albo Emilia. A jak to wygląda u WAS?Pozdrawiam, Kasia
      • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 23.10.01, 15:45
        Czesc Mamy Kwietniowe!Ja mam termin na 15 kw. i cale mnostwo problemow. Przez pierwsze 2 miesiace bralam progesteron (podobnie jak Sylwia) z powodu plamienia( zdarzylo mi sie 2 razy). Teraz mam ogromny klopot z toksoplazmoza - lecze sie Rovamycyna , chociaz jeszcze nie do konca choroba zostala potwierdzona( czekam na nowe wyniki).Ogolnie to przez pierwsze 3 m-ce czulam sie fatalnie , meczyly mnie szczegolnie bole glowy i ciagle zmeczenia. Teraz juz jest duzo lepiej i jestem dobrej mysli. Chetnie pogadam na temat ciazy , troszke mi sie nudzi, bo jestem na zwolnieniu. Serdecznie pozdrawiamAnia
    • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 22.10.01, 15:49
      Cześć Mamusie!Wzdęcia też mnie trochę męczą, co gorsza lekarz je trochę "zbagatelizował" i kazał jeść mniej a często (słyszę to od samego początku) i obserwować po czym konkretnie występują. Moim zdaniem po wszystkim, a co do ilości i częstotliwości jedzenia, uważam że jem OK, więc chyba muszę te wzdęcia pokochać.Jestem w 16 tyg. i nie mogę się doczekać ruchów dzidzi i drugiego USG (w 20 tyg).Co do imion, o które pyta Kasia, chłopak od dawna miał być Jakub, niestety w styczniu br nieświadomie pozbawił nas tego imienia brat męża i na dodatek jego synek jest naszym chrzesniakiem. Od mięsiąca jest nowy pomysł dla chłopca - Janek. Dla dziewczynki nigdy nie mieliśmy pomysłu i mimo przymiarek do różnych imion, coś nam nie idzie. Fakt, że mąż bardzo chce chłopca. Jeszcze mamy parę miesięcy na decyzję ...Pozdrawiam Mamusie i MaleństwaEwa
    • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 24.10.01, 07:23
      Hej kwietniowe mamusie! U mnie 17 tydzień w pełni, wzdęć nie mam, za to dokuczają mi koszmarne bóle głowy. Dziś nawet w nocy mnie dopadło. Brzuszek rośnie pomalutku (nadal mieszczę się w większość swoich starych ciuchów). Czekam z utęsknieniem na ruchy maluszka. A co do imion to na razie nie mamy pomysłu. Trzymajcie się. :hello:
    • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 26.10.01, 10:11
      Cześć Kwietniowe Mamy!Jaka ja jestem strasznie niecierpliwa: nie mogę doczekać się ruchów, kwiecień tak daleko... Mam pytanie: ruchy dziecka są wyczuwalne - teoretycznie - ok. 18-20 tygodnia. Ale jak to jest liczone, od ostatniej miesiączki, czy od poczęcia? Wiem, że obie metody są w użyciu i jestem ciekawa, kiedy mogę oczekiwać tych ruchów.Mój brzuszek troszkę się powiększył, a teraz stanął. Dobrze jest poczytać, że to normalne, że nie tylko ja to przeżywam.Pozdrawiam Was i Wasze Brzuszki,Marzenka
      • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 26.10.01, 14:29
        hej MarzenkoWiesz ja tez nie moge sie doczekac tych ruchow dzidzi. Ale mam nadzieje, ze juz niedlugo bo konczy sie 17 tydz. Piszesz, ze miedzy 18-20 tyg. mozna sie ich spodziewac. Tez tak slyszalam i to jest liczone od ostatniej miesiaczki.U mnie tez brzuszek sie troche powiekszyl, ale dalej ^jakos nie rosnie. Mylse, ez tamto powiekszenie jest wywolane wzdeciami, ktore ostatnio juz mnie tak bardzo nie mecza.Fakt kwiecien bardzo daleko, ale my tez sie doczekamyPozdrawiam
        • Gość: guest Re: MAMY KWIETNIOWE-JESZCZE RAZ IP: *.* 30.10.01, 10:00
          Z tą cierpliwością to zawsze było u mnie krucho...A skąd jesteś?-ja z Warszawy. I na kiedy masz termin? - chyba coś koło mojego (10.04).Pozdrawiam,Marzenka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka