Dodaj do ulubionych

mamy styczniowe

IP: *.* 10.11.01, 23:22
Cześć styczniowe Mamusie,jak się cieszę, że to nie tylko ja rodzę w styczniu. W przyszłym tygodniu na Karowej rusza Szkoła Rodzenia pewnie was tam spotkam, przynajmniej część. nie wiem jak wy ale ja boję się na razie kupować ubranka. Przesądna chyba jestem. Ale za to uczę się; postanowiłam podejść do FCE, chociaż stara już jestem -25l. A w ogóle to chyba całe wieki do mojego porodu, bo absolutnie nic mi się nie chce, żaden tam instynkt gniazda Co sądzicie o takich komódkach na kółkach, z przewijakiem, wanienką, półkami. ja teraz choruję na taką. I w ogóle potwornie zaczynam bać się porodu i o zdrowie dzidziusia. Ostatnio śniło mi się, że urodziłam krokodyla....Całkiem głupieję. Czy też męczy was tak potworna zgaga? CO po ciązy można zrobbić żeby choć częściowo usunąć te okropne rozstępy????? mam termin na 20 stycznia, ale chciałaby choć trochę wcześniej. mam wrażenie, że do tego czasu eksploduje mój pęcherz moczowy... bardzo was wszystkie pozdrawiam, trzymam kciuki. Chociaż was nie znam osobiście, to bdb że mogę spotkać was w sieci i pomarudzić... Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: mamy styczniowe IP: *.* 10.11.01, 23:38
      Hej Asiu,Ja już chodzę do szkoły na Karową, zostały mi jeszcze 2 zajęcia. Szczególnie polecam zajęcia na basenie - cieplutka woda, spokojnie, po tych ćwiczeniach od razu lepiej się czuję. Ja też myślałam o takiej komódce z wanienką, nawet już sobie wybrałam - Bebe Confort (nawet nie taka droga). Ale okazało się, że ta komódka (i wszystkie inne z wanienką, które widziałam) ma szuflady wysuwane nie na metalowych prowadnicach, tylko tak zwyczajnie. Czyli ciężko to chodzi. A ja chciałam taką komódkę "meblową", która po zdjeciu wanienki i przewijaka wygląda jak normalna komoda i może posłużyć parę lat. Ale z tymi szufladami to odpada - w zwiazku z tym dalej szukam komódki i niestety nie mogę znaleźć. Być może skończy się na Drewexie bez wanienki ale za to z wygodnym przewijakiem. W końcu te wanienki w komodzie i tak są dość małe, więc nie będą służyły wiecznie.Gdybyś zobaczyła komodę z wanienką i prowadnicami - koniecznie daj znać.Pozdrawiam serdecznie,Magdzi
      • Gość: guest Re: mamy styczniowe IP: *.* 11.11.01, 17:03
        cześc Magdzi, Podczas kursu Szkoły Rodzenia na Karowej są zajęcia na basenie???? No właśnie taka komódka na prowadnicach byłaby super. Wybieram się do hurtowni dziecięcej TOMI, tam może będą właśnie takie... Wtedy dam Ci znać. I jak oceniasz te zajęcia na Karowej? I czy tam planujesz rodzić??? Bo ja tak. Ale strasznie się boję.
        • Gość: guest Re: mamy styczniowe IP: *.* 11.11.01, 21:43
          Hej Asiu,Zamierzam rodzić na Karowej i właśnie dlatego wybrałam tamtejszą szkołę. Jeśli chodzi o zajęcia, to moje uwagi:1) Jest tego za mało, zeby dowiedzieć się od A do Z wszystkiego2) Na zajęciach omawia się sam przebieg porodu raczej krótko, a więcej mówi się o aspektach praktycznych, praktyce stosowanej w tym szpitalu, poza tym oczywiście jakie są objawy czego i co w danej sytuacji należy zrobić.To są moje odczucia, w sumie jestem zadowolona, bo o samym przebiegu porodu od strony teoretycznej można sobie poczytać w książkach (i raczej należy to zrobić przed zajeciami), a tutaj faktycznie interesuje mnie, czego mogę sie spodziewać w tym właśnie szpitalu. Poza tym jest to dobra okazja, żeby poznać położną, gdybyś chciała się z nią później umówić. Ja trafiłam na bardzo fajną, sympatyczna i z dużym doświadczeniem.Wydaje mi się, że trochę jest za mało ćwiczeń, ale rekompensuje to basen. Zajęcia są wliczone w cenę kursu, nic nie dopłacasz, jest to 6 x 45 min. w soboty. Mały basenik z ciepłą wodą, zajecia tylko dla nas (czyli tatusiowie co najwyżej patrzą, a poza tym nikt nie pływa). To bardzo polecam. Zresztą wszystkiego się dowiesz na spotkaniu organizacyjnym.Jakbyś chciała więcej szzcegółów, to proponuję priv.Pozdrawiam serdecznie,Magdzi
        • Gość: guest Re: mamy styczniowe IP: *.* 11.11.01, 21:50
          Aha, jeszcze jedno. Włąśnie zauważyłam, że wynurzył się z czeluści wątek o nazwie "styczeń 2002", gdzie również dopisała się Asia. Tylko tamta Asia jest za Szczecina, więc to chyba nie Ty. Hm, nie chcę się wtrącać, ale może byś cos sobie dodała do nicka, bo będzie się mieszało... To tylko mała prośba.Pozdrawiam,Magdzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka