Dodaj do ulubionych

starania grudniowe

16.11.06, 05:38
przecież w końcu musi się udać!!!!
Obserwuj wątek
    • karolata Re: starania grudniowe 16.11.06, 10:03
      A który to Twój cykl starań?
      Mój będzie 3-ci.
    • asiulka555 Re: starania grudniowe 16.11.06, 11:04
      my zaczniemy w grudniu od 27 najprawdopodobniej
      • piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 11:35
        to jest nasz 3 cykl!!!
        • gabi9913 Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:06
          u mnie też 3 cykl, @ lada moment sie pojawi, wiec kolejne starania przypadają
          na grudzień.
          • piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:27
            dzis rano robiłam test i wyszła bledziutka druga kreska, ale niestety zaczęłam
            krwawićsad staram się nie załamywać. i postanawiam, ze teraz bede męczyć męża
            dzień w dzień!

• karolata Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:30
              Ale na początku ciąży może by krwawienie przypominajace okres. Skoro miałaś II -
              to weź ten test i idź do gin - może nie wszystko stracone smile
              • piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:33
                juz go wyrzuciłam, moja kreska wyła / tyle ze prosta nie była cieniem.
                • karolata Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:36
                  ja mam jeszcze gdzieś ten test z cieniem kreski widziałam ja nie tylko ja a
                  później przyszła @ - ani jednego dnia spóźnienia sad(

suwaczki.waszslub.pl/waszslub.php?d=2006052000600630" target="_blank">
                  mój suwaczek
    • magisok Re: starania grudniowe 16.11.06, 14:19
      Witam wszystkie starające się emamy, w grudniu będzie nasz 5 cykl starań. Mamy
      już córcię, która skończy 23.12 dwa latka. Tzrymam kciuki za nas wszystkie
    • kiriaxi Re: starania grudniowe 16.11.06, 15:02
      witajcie! jest to nasz pierwszy cykl swiadomych staran z mierzeniem tempki,
      witaminkami itp, wczesniej bylo takie dzialanie na chybil trafilwink i jak widac -
      bardziej na "chybil" niz "trafil", wiec stwierdzilismy, ze trzeba tym razem
      podejsc do sprawy powaznie. pozdrawiam i zycze nam sierpniowo - wrzesniowych
      bobasow!
    • piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 16:01
      wiem ze o mierzeniu temperatury było mnóstwo wątków, ale czy mogę Was prosić o
      kilka linków?będę wdzięczna
      • kiriaxi Re: starania grudniowe 16.11.06, 17:52
        chociażby te:
        www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm
        www.iner.pl/?x=1&s=3
        myślę, że znajdziesz tam solidną dawkę wiedzy na ten temat.
        • piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 19:22
          dziękuję
          • piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 19:40
            napiszcie mi jeszcze jak to jest z tą tempką, kiedy spada, kiedy wzrasta-jestem
            zielona.
    • papuga_5 Re: starania grudniowe 18.11.06, 16:02
      Chce sie dolaczyc do staran grudniowych, chce rozpoczac kolejne starania po poronieniu. Poprzednio
      staralismy sie 1.5 roku, oby teraz bylo szybciej.
      • piechcia5 Re: starania grudniowe 18.11.06, 16:41
        oby wszystkim nam się udało.Powodzenia
        • zazuzina Re: starania grudniowe 20.11.06, 11:51
          ja przenoszę się do was z listopadowych,
          mam nadzieję że starania mikołajkowe będą owocne
          • piechcia5 Re: starania grudniowe 20.11.06, 13:27
            Obyś miała rację! Czy badałaś już poziom prolaktyny oi progesteronu? Muszę
            sobie zrobić badanie, nie wiesz ile to kosztuje?
            • gabi9913 Re: starania grudniowe 20.11.06, 17:15
              ja też chce zrobić badania tylko nie wiem w którym dniu cyklu?
    • paula779 Re: starania grudniowe 20.11.06, 19:16
      cześć,
      jestem tutaj pierwszy raz, zaczynamy z mężem starania w grudniu, trochę się
      boję...że się nie uda. Na razie zrobiłam podstawowe badania i zaszczepiłam się
      przeciwko żółtaczce, jestem po drugiej szczepionce, lekarz kazał odczekać mi 6
      tygodni, czy Wy też dostałyście takie zalecenia? czy można rozpocząć starania
      wcześniej?
    • sjena1 Re: starania grudniowe 20.11.06, 22:10
      nie wiem czy sie dopisywac bo owu będzie w tygodniu po 24 więc jeszcze w
      listopadzie ale efekty dopiero w grudniu smile to będzie nas 4 cykl starań, juz
      mnie wkurza to czekanie, w gacie zaglądanie, testowanie bo czas ucieka jak
      szalony od owu do owu od niechcianej @ do @
      • emilka2007 Re: starania grudniowe 21.11.06, 10:53
        Chyba do was dolacze. Z listopadowych staranek chyba znowu nic.

Ja na badanie krwi ide w 3dc. Lekarz powiedzial ze mam przyjsc w 3-4dc.
        • katty26 Re: starania grudniowe 21.11.06, 17:41
          Witam!
          ... i dopisuję się do Was. Spodziewana @ 25 listopada, staranek w tym miesiącu nie było. Zaczęliśmy się starać w listopadzie 2005, w międzyczasie było 2-3 miesiące przerwy (zdarzało się nam oszukiwać wink)
          Przewidywana owu 11-15 grudnia, już się nie mogę doczekać wink
          Pozdrawiam!
          • eli14 Re: starania grudniowe 21.11.06, 20:18
            hej,jestem na forum pierwszy raz ale tez mezem zaczynamy starania. Byłam na
            razie u mojej gin i dala mi skierowania na badania: toxo, różyczka, cytomegalia,
            od razu zrobiłam cytologie. Wizyte mam na 4 grudnia wiec wtedy dowiem sie czy
            juz moge zaczynac. Jeszcze mama zrobic usg, na grype sie szczepiłam, jeszcze
            zabki trza wyleczyc...
            Czy wy tez robicie takie badania? czy powinnam waszym zdaniem zrobic jeszcze
            jakies inne???
            • gabi9913 Re: starania grudniowe 22.11.06, 09:09
              my zaczynamy 4 raz, owu. przypqada na 1-2 grugnia, ale tym razem kupuję zestaw
              testów owu i do dzieła. mierze temp. i zobaczymy czy na wigilię bedziemy w
              czwórkę. jak sie nie uda idę do gin na monitoring. acha i robię badania
              prolaktyna i progesteron też w tym miesiącu.
              • emilka2007 Re: starania grudniowe 22.11.06, 09:30
                No ja sie niestety z listopadowych staranek na grudniowe przenosze. Dzisiaj
                przyszla @, jeszcze w czoraj wieczorem myslalam ze jestem w ciazy. No nic, na
                nowo do dziela.

W piatek na badanko krwi, w koncu bede wiedziala co jest grane.

Pozdrowionka
                • gabi9913 Re: do emilka2007 22.11.06, 09:32
                  jakie robisz badania to bedzie 2 dc?
                  • emilka2007 Re: do gabi9913 22.11.06, 19:04
                    w piatek bedzie 3 dc. Beda badane hormony
                • lulu-20 Re: starania grudniowe 23.11.06, 11:31
                  to tak jak u nas starania po raz koljny sie przeniosly o mc...@mam
                  nieregularna, wiec nie wiem kiedy przyjdzie,powinna juz ale, sie spoznia dajac
                  mi cien nadzieji,poza testem ktory zrobilam wczoraj sadniestety...
                  ale od grudnia mam zamiar sledzic testami moje owu.i dac moim mężczyznom(
                  mężowi i 4 letniemu Julkowi)prezent nowo roczny...
                  fajnie bedzie zaczac nowy rok w 4...
    • emilka2007 Re: :) 24.11.06, 11:21
      Witam dziewczyny,

bylam dzisiaj na badaniu krwi. Wyniki beda za 4-5 dni.

Pozdrawiam
    • cayenne78 Re: starania grudniowe 26.11.06, 01:18
      dzień dobry, niestety wink to będzie 2 cykl starań. Jedyne pocieszenie, że tym
      razem @ przyszła normalnie w terminie, cykl miał 30 dni. Owu była dokładnie
      wtedy kiedy myślałam że jest i wtedy kiedy wskazywał na to monitoring - teraz
      kiedy już wiem ile trwała faza lutealna moge jeszcze raz stwierdzić, że testy
      owu są do bani - one nic nie wykazały. W tym miesiącu również zrobie badania w
      3 dc i 20-25 dc - tak kazała moja gin. Może tym razem nam się uda, oby!
    • tweety_28 Re: starania grudniowe 28.11.06, 11:35
      Witam, jestem tu pierwszy raz. To bedzie nasze pierwsze podejście. Życzę
      wszystkim owocnych starań!
    • paula343 Re: starania grudniowe 28.11.06, 17:09
      hej. Też jestem tu pierwszy raz. To w sumie bedzie nasz pierwszy cykl takich
      100% starań. Przewidywana owu 29 grudnia. Co prawda wczoraj byłam u ginekologa
      i wyszło na usg że wczorajszego wieczoru był odpowiedni moment ale czekamy na
      nasze mieszkanko-po niedzieli bedzie wiadomo co z nim- a chcemy mieć pewność że
      z dzidzią będziemy juz na swoim więc starania przesunęły się o miesiąc.Trzymam
      za Was dziewczyny kciuki. Mam nadzieję ze się nam wszystkim uda.
      • alela1 Re: starania grudniowe 07.12.06, 10:03
        znalazlam grudniowe, wiec juz sie wpisuje! Witam wszystkie przyszle mamy. U
        mnie 2 dc, nastepna szansa miedzy 18-20 grudnia. Starania od 7 miesiecy.
        • melissa79 Re: starania grudniowe 07.12.06, 10:13
          no więc i ja dołączam chociaz miałam nadzieję ze z listopadowych wpadnę od razu
          w wątek sierpień2007 crying((( tak mi smutno myślałam że w Wigilię powiemy
          rodzinie....
          niepotzrebnie się nastawiłam i obiecałam sobie ze już nie zawierzę objawom
          ciązowym bo miałam wszytskiesad(( po prostu ciąża urojona i tyle...
          czekam na @ mam nadzieję że przyjdzie dziś lub jutro bo to już 32dc.
          • aga999944 Re: starania grudniowe 07.12.06, 10:19
            Ja również może dziś może jutro dołączę do starań grudniowych. Cyke mam 28-30
            dniowe a dzisiejszu dzień jest 35 dniem cyklu (ale to spowodowane
            prawdopodobnie przeziębieniem. Niby nie chcę by @ przyszła ale objawy sugerują
            że może już za chwilkę przyjdzie. To nasz czwarty cykl starań.
            • karolata Re: starania grudniowe 07.12.06, 12:35
              Witam wszystkie starające się kobiety smile)
              Nieśmiało chciałam się wypisac z atku grudniowych starań smile
              Byłam wczoraj u gina i dała mi skierowanie na badania. Będę mamą smile)
              Trzymam za Was kciuki i z całego serca życzę każdej II kresek smile ja swoje
              (blade zresztą) zobaczyłam po raz pierwszy 1 dzień po spodziewanym terminie
              miesiączki, tydzień później były już wyraźne smile
              Tego uczucia nie da się opisac smile podobnie jak reakcji rodziny która otrzymała
              te informację w Mikołaja smile)
              pzdr
              Karo
              • nie_po Re: starania grudniowe 07.12.06, 20:49
                Karolata strasznie sie ciesze!!!! Naprawde baaaardzo Ci gratuluje i sciskam
                Cie! Bedziemy razem sierpniowymi mamami 2007!!!! Ale ekstra!!!
    • alela1 Re: starania grudniowe 07.12.06, 20:38
      dziewczyny, jakie witaminy dla faceta na wzmocnienie? Poradzcie
      • nie_po Re: starania grudniowe 08.12.06, 14:19
        co do witamin: wielu lekarzy zaleca wit. E (co do dawki nalezaloby sie
        skonsultowac, zeby nie przesadzic), poza tym folik 1x dziennie i niektorzy
        jeszcze wspominaja o multiwitaminie.
        najlepiej spytac wlasnego ginekologa.
        • karolata Re: starania grudniowe 08.12.06, 14:45
          bardzo dziękuję smile) ciesze się i jednocześnie mam pełno obaw - o zdrowie
          maleństwa i jego prawidłowy rozwój.
          gratuluję Nie_po - chyba powinnas zmienic nick smile na weselszy (jeśłi dobrze
          odczytałam jego sugestię smile)jeśli nie to przepraszam smile) Do zobaczenia na
          sierpniu 2007 smile)
    • tweety_28 Re: starania grudniowe 08.12.06, 11:06
      GRATULACJE!!!!!!!!
    • sadonia76 Re: starania grudniowe 08.12.06, 13:22
      Też chciałabym się wpisać do tego wątku.
      Właśnie mam @ i mam nadzieję, że za ok. 2 tygodnie coś zadziałamy smile
      • iva_marti Re: starania grudniowe 08.12.06, 14:12
        Dopisuje się, to jest mój 3 cykl starań. Dzisiaj 8 dc.
        • aga999944 Re: starania grudniowe 08.12.06, 16:17
          Ja również dopisuje się do starań grudniowych dziś 1 dzień cyklu i to będzie
          piąty cykl starań.
    • disme Re: starania grudniowe 08.12.06, 18:07
      Czesc dziewczyny ja tez sie dolaczam. U mnie juz po staraniach teraz czekamy.
      To nasz szosty cykl staran a owu byla 6 grudnia hehe wiec moze powinnam byla
      napisac list do Swietego Mikolaja i prosic o malenstwo. @ powinna przyjsc 19
      wiec bede wiedziec przed swietami, meza oklamalam ze po swietach niech zyje w
      nieswiadomosci a ja jesli sie uda bede miec super prezent dla niego.Najgorsze
      jest to czekanie. Zycze wam wszystkim tego najbardziej oczekiwanego prezentu na
      swieta.
      • piechcia5 Re: starania grudniowe 08.12.06, 20:29
        ja czuję,że sie nie udało, zreszta nawet nie robie sobie nadzieji. Nie kochałam
        się w owu-trudno. Założe nowy wątek" starania styczniowe" sad
        miesiaczkę dostane koło 18.12
        • emilka2007 Re: starania grudniowe 08.12.06, 21:08
          witam dziewczyny,

u mnie dzisiaj 17dc, owu byla wedlug programu miedzy 13-15 dc, teraz tylko
          czekac na @. A moze nie przyjdzie? Moze w koncu cos z tej Emilki2007
          bedzie smile) ????? Bylby super prezent na Swieta.
          Jezeli cykl bylby 26 dniowy, to faza lutealna trwala by 12 dni.
          Najlepiej sie na nic nie nakrecac.
          Pozdrawiam
          • iva_marti Re: starania grudniowe 08.12.06, 21:35
            Ja niestety nie umię obserwowac swojego organizmu i nie wiem kiedy mam
            owulację. Zabrałam się w tym cyklu za mierzenie temperatury ,ale nie jestem
            konsekwentna i raczej nic mi to nie pomoże. Obserwacja śluzu i szyjki to juz
            wyższa szkoła .... Cykle mam nieregularne co 21-28dni ostatni 25 dnia.
            Tak więc uprościłam sprawę i w tym cyklu stosuje metodę co drugi dzień .
            Zmodyfikowana prze ze mnie tzn . co drugi dzień od poczatku do końca cyklu....
            a co (mąż uszczęsliwiony)!!!
            Niepokoi mnie tylko ,że moja córa ma juz 2,5 roku od roku i 3 miesięcy nie
            karmie a nadal jak ścisnę sutki to jeszcze leci jakaś siara. Więc może jeszcze
            hormony się nie uregulowały sad
            Z pierwsza córa udało się w pierwszym cyklu przy jednym niezabezpieczonym
            stosunku (nawet nie wiedziałam, który to dzień cyklu)...
    • kiriaxi Re: starania grudniowe 08.12.06, 22:25
      No czesc, mierzenie tempki w tym cyklu pokazalo, ze nie ma u mnie skoku
      temperatury w drugiej fazie cyklu, a wiec nie ma w ogole drugiej fazy cyklu ani
      prawdopodobnie owulacji - a dzis juz 26 dzien cyklu (przy cyklach srednio
      33-dniowych). Temperatura jest prawie przez caly czas 36.3 z niewielkimi
      wahaniami. Ginka zalecila mi badania prolaktyny, prl po MTC 60 i progesteronu. I
      zebym wrocila do mierzenia temperatury tradycyjnym termometrem, bo elektroniczne
      moga troche klamac. oki doki, sie robi! Trudno, nie bedzie wrzesniowego dzidzi,
      ale pazdziernikowe, listopadowe i grudniowe tez sa fajne!smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 09.12.06, 12:25
      Witam się! Dziś mój 1dc. Wszelkie złudzenia i nadzieje co do starań
      listopadowych zostały własnie brutalnie rozwiane. Ale trza patrzeć przyszłość a
      nie oglądać się do tyłu (muszę sobie takie rzeczy popowtarzać dzisiaj, może mi
      się lepiej zrobi na duszy smile). To będzie mój (i mojego męża smile piąty cykl
      starań o pierwsze dziecko. Starania wypadną gdzieś tuż przed świętami - nie
      najlepszy to czas, bo zawsze bieganina i tysiąc spraw do załatwienia, ale mam
      nadzieję, że na miły seksik czasu ani ochoty nie zabraknie w tym czasie smile
      • aga999944 Re: starania grudniowe 09.12.06, 16:15
        To blaszany_dzwoneczku idziemy dokładnie "łeb w łeb". Dziś mój 2dc i to będzie
        piąty cykl starań o pierwsze dziecko. Kto wie może 5 będzie szczęśliwa?
      • aga999944 Re: starania grudniowe 09.12.06, 16:15
        To blaszany_dzwoneczku idziemy dokładnie "łeb w łeb". Dziś mój 2dc i to będzie
        piąty cykl starań o pierwsze dziecko. Kto wie może 5 będzie szczęśliwa?
    • angruszka Re: starania grudniowe 09.12.06, 19:27
      ja z mężam staramy się od dokładnie tygodnia- to nasz pierwszy(i mam nadzieje
      ze udany)cykl..."tulimy" sie codziennie i zeby miec pewność poszalejemy sobie
      jeszcze..........byle do świąt he he(-;
      • gabi9913 Re: starania grudniowe 09.12.06, 20:18
        u mnie cykl chyba na straty @ ma przyjsć 15 grudnia, ale zadnych objawów co
        mogłoby by sugerować ze jestem w ciaży, nawet intuicja mi podpowiada ze nic z
        tego. choć owu miałam póżno bo dopiero w 17dc przy cyklach 28 dniowych. faza
        lutealna 11 dni.
        • iva_marti Re: starania grudniowe 09.12.06, 21:57
          Dziewczyny napiszcie cos więcej o fazie lutealnej. Jakie znaczenie ma długość
          tej fazy? Oj jaka ja jestem jeszcze zielona, ale to dopiero mój 3 cykl....
          Mam nadzieję,że nie będę musiała się w to wszystko wdrażać wink
    • iva_marti Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:16
      już troszkę poczytałam o fazie lutealnej. Popatrzyłam też na kilka wykresów
      tem. dziewczyn z forum. Troszkę mnie dziwia moje wysokie temperatury na
      poczatku cyklu.
      Na poczatku cyklu mierzyłam pod pachą (hihi) więc nie podaję ,ale pod pachą
      było 36,4, 36,3 czyli w pochwie pewnie też koło 36,6 , 36,5.

5dc 36,6
      6dc 36,6
      7dc 36,6
      8dc 36,6
      9dc 36,4

Blaszany_dzwoneczku czy to nie zbyt wysokie tem. jak na początek cyklu?
      • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:28
        Ja takie właśnie miewam w pierwszej fazie cyklu. W fazie lutealnej natomiast
        36.9-37.1. Chodzi o to aby był wyraźny skok temperatury. A to czy temperatury są
        generalnie wyższe czy niższe to uroda danej kobiety. Dla jednej, jak u nas, 36.6
        to bedzie poziom niższych temperatur, a dla innej może to być już temperatura
        wyższa z drugiej fazy cyklu, bo w pierwszej ma np. 36.2-36.3.
        • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:29
          Znaczenie może też mieć pora mierzenia.
          • iva_marti Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:38
            dziękuję ekspercie...
            Mam nadzieję ,że nowy rok juz powitamy dwa w jednym. Fajny prezent na nowy rok
            i sylwestrowe życzenia...
            • zazuzina Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 08:48
              dzwoneczku drogi ekspercie ja od tego cyklu zamierzam mierzyć temperaturę,
              listopadowy był z testami owu i chyba testy miałam do bani, zużyłam dziesięć
              sztuk i tylko jeden raz pokazało mi drugą słabiutką kreseczkę, a tak cały czas
              jedna
              ale ja w sprawie tej temp. bo tak nie bardzo rozumiem, jeśli skok tem. oznacza
              odbytą owulację to jeśli coś takiego zaobserwuję to jest już chyba po zawodach
              bo jest już po czy tak? to skąd mam wiedziec kiedy się starać?

i jeszcze dziewczyny czy macie jakiś link do strony z wykresami i tabelkami do
              mierzenia temp.?
              • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 11:01
                Po pierwsze to dajcie spokój z tym ekspertem, bo już nic nie powiem smile Żaden ze
                mnie ekspert, w podstawowych kwestiach się orientuję i tyle.
                Starać się jest dobrze zacząć jak zaczniesz obserwować śluz płodny. I dopóki
                śluz jest, a temperatura nie skoczy do góry jest najpłodniejszy czas. Śluz
                płodny zwykle znika i po ostatnim dniu jego występowania jest skok temperatury.
                W dniu, w którym temp. skoczy już przeważnie jest po owulacji, ale _przeważnie_
                - owulacja następuje w okolicy skoku, +/- 2 dni. Więc w dniu skoku można się
                jeszcze też pokochać dla pewności. Zresztą pewność, że skok był skokiem mamy
                dopiero gdy potwierdzą go trzy wyższe temparatury, w tym trzecia wyższa
                przynajmniej o 0,2 stopnia od najwyższej z 6 temperatur przed skokiem.
                A więc zasada taka - kochać się należy wtedy gdy jest śluz płodny aż do skoku
                temperatury. Wtedy wiadomo już po fakcie, że owulacja była, a przed nią lub w
                jej trakcie były starania.
                • iva_marti Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 16:03
                  Właśnie miałam zadać to samo pytanie wink
                  Po czym poznacz śluż płodny? Czytam i czytam i wiem coraz mniej... Czy jeśli
                  zauważe kilka 2-3 pasemka śluzu , który się rozciąga to już jest płodny?
                  • iva_marti Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 16:04
                    Jeszcze jedno pytanie: czy ten śluz ma być widoczny na wkładce, bieliznie czy
                    raczej wewnątrz pochwy?
                    • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 17:04
                      Przezroczysty, rozciągliwy albo bardziej wodnisty - jak go widzisz choć trochę,
                      to znaczy że już jest wydzielany przez szyjkę macicy. Ma być widoczny
                      gdziekolwiek. Ja to zawsze na papierze patrzę przy (przepraszam smile podcieraniu.
                      Kiedyś jedna dziewczyna na forum NPR obrazowo opisała śluz płodny: tak jakby
                      nasmarkane na papierze smile
                      Ja miewam tylko czasem wątpliwość jak odróżnić śluz płodny od takiego sluziku z
                      podniecenia. Podobne są, choć tego drugiego zwykle mało i chyba mniej gęsty...
                      • dorisch1 Re: starania grudniowe 11.12.06, 17:14
                        Ja z mężem staramy się od października. Teraz jest mój 23 dc w cyklach 31
                        dniowych. Na @ czekam 19.12 albo i nie czekam wink Póki co pobolewają mnie non
                        stop jajniki uncertain
                      • tweety_28 Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 17:16
                        No to ja mam jeszcze jedno pytanie w tej sprawie: czy jest możliwe żeby przez
                        10 dni był śluz płodny ( przeźroczysty, ładnie się ciągnie ) bo ja tam miałam w
                        tym cyklu i nie bardzo wiem co o tym sądzić. Wcześniej u mnie trwało to
                        maksymalnie 2 dni.
                        • dorisch1 Re: starania grudniowe 11.12.06, 17:19
                          Ja w dni płodne byłam strasznie podudzona i non stop myślałam o seksie aż mnie
                          mąż nie poznawał smileNigdy tak wcześnie nie odczuwałam takiego silnego
                          podniecenia. Oby to dało rezultaty smile
                        • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 17:20
                          Jest możliwe, może jakoś się długo organizm zbierał do owulacji. Wydaje mi się,
                          że lepiej jak jest go więcej niż mniej i jak jest dłużej - większe szanse
                          utrafić. Ja ostatnio też mam jakoś dłużej. Kiedyś 4-5dni, a ostatnio 6-8.
    • visteria Re: starania grudniowe 11.12.06, 16:55
      To ja tez sie witam smile

Trwa wlasnie nasz 3 cykl staran o pierwsze dziecko, dzis 21 dc przy cyklech 30
      dniowych. Czuje sie niezle, jesli, oczywiscie, nie liczyc bolu jajnikow i
      podbrzusza, ale to akurat u mnie normalne przed okresem. Nie nastawiam sie
      jakos specjalnie, ten cykl lekko odpuscilismy w porownaniu z poprzednimi 2,
      ktore zdazyly mi juz dac kopa w psychike, niestety.
      Nie wiem, czy byla w tym cyklu owulacja, czy nie, jutro ide na badanie poziomu
      progesteronu, bo gin mi kazal zrobic i czekam. Obiecalam sobie, ze jesli @ nie
      przyjdzie do 21.12 to robie test, ale nie wczesniej niz w Wigilie...

Strasznie meczace to czekanie...

Pozdrawiam,

Vi
    • katarzyna.br Re: starania grudniowe 11.12.06, 19:08
      To już mój 6 cykl starań o drugie dziecko. Już przestałam zwracać uwagę na dni
      płodne, po prostu kocham się kiedy chce. Wczoraj był 12 dc i wyjątkowo bardzo
      bolał mnie brzuch, więc zwróciałam na to uwagę. Może, może??? Chociaż
      podświadomi myślę ze znowu nic z tego nie będzie.
      Robiłam zobie badania bo było podejrzenie że mam za wysoką prolaktynę - a tu co
      wynik idealny -10,09 ng/ml. Lekarz pobrał wymaz z szyjki macicy żeby zrobić
      posiew - może jakiś stan zapalny???? A może jestem za stara (33lata). A może
      męża plemniki są niedomagające???? Szukamy przyczyny. Może 6 miesięcy to za
      mało żeby się denerwować - ale dla mnie to naprawdę już długo.
      • disme Re: starania grudniowe 11.12.06, 20:03
        U mnie tez 6 cykl staran tylko ze o pierwsze dziecko. Wszyscy dookola mi mowia
        ze to nic ze czasami trzeba sie starac dwa lata. A ja poprostu juz nie moge jak
        sobie pomysle ze dwa lata mam sie starac to do tego czasu w kaftanie mnie
        wywioza hehe. Latwo tak znajomym mowic bo pozaliczali po kolei wpadki i to w
        jednym roku, nie wiem jakis wirus byl czy co hehe.
        • dorisch1 Re: starania grudniowe 12.12.06, 05:56
          Moja koleżanka jest ze swoim chłopakiem 10 lat. Jej chłopak teoretycznie od
          dziecka bez płodny, więc sobie przez te 9 lat hasali do woli. Aż tu nagle okres
          nie przyszedł, mdłości i rozdrażnienie. Ich córeczka ma już 10 m-cy smile Wszystko
          jest możliwe smile
          • zazuzina Re: starania grudniowe 12.12.06, 08:44
            ja na @ czekam 17, i jestem wściekła jak cholera, bo przez te popierzone testy
            na pewno przegapiłam owulację, trzeba było zaufać obserwacjom, śluz płodny
            miałam 4 (poniedziałek) ale czekałam bo na testach była 1 kreska, 7 (czwartek)
            miałam już skok temp, co oznacza zgodnie z wytycznymi dzwoneczkasmileże owu już
            była. W zasadzie był seksik na Mikołajki 6 ale pewnie j.w. to już za
            późno
            • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 12.12.06, 12:08
              Jesli skok temperatury był 7, to seks 6 utrafiony akurat w najlepszy moment smile
              • zazuzina Re: starania grudniowe 12.12.06, 17:21
                to w końcu śluz płodny pojawia się w trakcie owu czy przed, bo ja myśłałam że
                miałam owu właśnie 4 wtedy kiedy był śluz?
                • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 12.12.06, 17:56
                  A tylko jednego dnia miałaś śluz płodny? zwykle on występuje przez pare dni,
                  może nie zauważyłaś, może było go mało. Owulacja jest w okolicy skoku
                  temperatury, nie wiadomo dokładnie kiedy, przeważnie dzień przed, ale może być i
                  dwa dni przed, w dzień skoku, czasem dzień po skoku. Zwykle śluz płodny jest aż
                  do skoku temperatury - skok jest następnego dnia po ostatnim dniu wystepowania
                  śluzu płodnego.
                  • zazuzina Re: starania grudniowe 13.12.06, 08:28
                    dzwoneczku może faktycznie później, już go nie zauważyłam, w poniedziałek
                    miałam go najwięcej i dlatego jakoś tym się sugeruje
                    • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 11:38
                      Nie liczy się kiedy jest go najwięcej, ważny jest ostatni dzień kiedy on w ogóle
                      się pojawia choćby w minimalniej ilości - to jest tzw. dzień szczytu śluzu, po
                      którym na ogół temperatura skacze do góry. Podobno czasem jak ktoś ma w ogóle
                      niedużo tego śluzu, może być tak, że jest on w środku, ale jest go na tyle mało,
                      że ciężko zaobserwować na zewnątrz.
                      • white_calla Re: starania grudniowe 13.12.06, 15:55
                        Ło matko, ale tu śluzowo dzisiaj. Ja sie przylącze, to nasz pierwszy cykl
                        starań, właściwie zdecydwaliśmy sie na dzidzie pare dni temy no i
                        wykorzystujemy, ze to akurat czas owu. Niestety nie przygotowana byłam na
                        obserwacje siebie więc moze cykl stracony. Bedzie to nasze drugie dzieciątko,
                        mamy cudowną 22 miesięczną córeczke. Pozdrawiam i TK
                        • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 16:12
                          white_calla napisała:

Niestety nie przygotowana byłam na
                          > obserwacje siebie więc moze cykl stracony.

Bez przesady smile W ciążę zachodzi się przede wszystkim na skutek seksu, a nie
                          obserwacji smile))
                          • iva_marti Re: starania grudniowe 13.12.06, 17:24
                            blaszany dzwoneczku mam jeszcze jedno pytanie.
                            Rozumiem ,że ten sluz płodny to taki troszkę galaretowaty, rozciągliwy. Właśnie
                            taki mam od kilku dni.
                            Od początku cyklu- dokładnie od 2dc- seksimy się dokładnie co 2 dzień. Czy w
                            momencie kiedy mam śluz płodny powinniśmy codziennie czy lepiej co dwa dni?
                            Śluz płodny mam już 4 dzien. To może tak codziennie dla pewności?
                            • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 19:39
                              Jeśli nie staracie sie jakoś wyjątkowo długo, nie podejrzewacie problemów z
                              płodnością, to dajcie sobie na luz i kochajcie się kiedy macie ochotę, a nie wg
                              jakichś systemów. Ale jeśli Cię to interesuje, to spotkałam sie z opiniami żeby
                              kochać się co drugi dzień. A my kochamy sie jak nam wyjdzie i kiedy mamy ochotę.
                              A przeważnie w okresie płodnym jest ochota duża smile)
                          • white_calla Re: starania grudniowe 14.12.06, 10:21
                            O kurcze 8)) No to może coś z tego jeszcze będzie hahaha
    • oska81 Re: starania grudniowe 13.12.06, 18:21
      Cześć dziewczyny
      Przenoszę się z listopadowych staranek, po długiej przerwie nadeszła w końcu
      długo wyczekiwana @, dziś mój 6dc, jestem już na clo, więc owulacja musi się
      pojawić, w poniedziałek jadę na monitoring cyklu, a 28.12 do lekarza, m.in. na
      cytologię, a może będzie już coś wiadomo...smile Owu przewiduję ok. 18 lub 19.12,
      do tego czasu celibatsmile (takie zalecenie od lekarza) co by żołnierzyki były
      mocno uzbrojonesmile
      Dzwoneczku, to smutno, że Ciebie też tu widzę, ale wierzę, że Ty, ja i reszta
      nas tutaj na staraniach grudniowych spotkamy się na WRZESIEN 2007smile
      Pozdrawiam Was
      • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 19:41
        Oska, witaj! Z Ciebie tu to się cieszę. Widzisz, a już grudzień sobie
        odpuszczałaś. Ale ja trzymałam kciuki, żeby @ przyszła jak najszybciej smile
        • oska81 Re: starania grudniowe 13.12.06, 20:40
          Dzwoneczku, właśnie nadrobiłam zaległe posty sprzed paru dni (brak netu
          spowodowany awarią) i doczytałam i obliczyłam, że Ty dziś masz 5dc, a ja dziś 6,
          czyli idziemy łeb w łebsmile A że jestem teraz super pozytywnie nastawiona na
          wszelkie ciążowe sukcesy to wierzę, że w jednym czasie uda nam się zapoczątkować
          nowe życiesmile
          A z obliczeniem swojej owu trochę się pomyliłam, przewiduję jednak na 21.12 i
          najlepsze, że będą to imieniny mojego ślubnego, więc mam nadzieję na piękny
          prezent dla niego smile

PS.Dzięki za trzymanie kciukówsmile Pomogły
    • aba1122 Hej koleżanki niedoli 13.12.06, 21:05
      Przechodzę do Was bo nie będę tam sama na tych Staraniach Listopadowych
      siedziałasmile ja jeszcze czekam do soboty na @ i wtedy się wyjaśnismile myslę że w
      tym m-cu ewentualna porażka przejdzie mi lepiej bo byłam bardzo chora przez
      ostatni tydzień brałam antybiotyk , nie dałam rady już bez bo miałam bakteryjne
      zapalenie gardła dodatkowo ciśnienie mi skacze i biore prochy na podwyższenie
      go więc w sumie lepiej żeby tej ciązy teraz nie byłosmile18.12 ide do ginka niech
      daje skierowanie na badaniasmile
      Pozdrowionka
      p.s a gdzie alela?
      • oska81 Re: Hej koleżanki niedoli 13.12.06, 21:19
        Witaj Aba, skoro @ ma przyjść do Ciebie w sobotę, to ja trzymam kciuki, aby
        jednak nie przyszłasmile
        Faktycznie, gdzie Alela, no i Emilka też nam coś ucichła.
        • emilka2007 Re: Dzien dobry :) 14.12.06, 06:34
          Witam dziewczyny,
          cos ostatnio mam malo czasu, nie zagladam tu czesto. W czoraj bylam u lekarza
          na stymulacji tarczycy. W poniedzialek beda wyniki.

Podam link do mojego wykresu:
          www.wunschkinder.net/forum/zanzeige/userid=37908/nummer=5
          Staranek w tym miesiacu jakos za duzo nie bylo.
          Dzwoneczku co powiesz na moj wykres?

Pozdrawiam
          • blaszany_dzwoneczek Re: Dzien dobry :) 14.12.06, 14:59
            No a co mam powiedzieć? Nie widzisz sama, że wykres jak marzenie? smile
            A ten seksik to w jakich dniach był, bo ja po niemiecku ni w ząb?
            • emilka2007 Re: Do dzwoneczka 14.12.06, 21:31
              blaszany_dzwoneczek napisała:

> No a co mam powiedzieć? Nie widzisz sama, że wykres jak marzenie? smile
              > A ten seksik to w jakich dniach był, bo ja po niemiecku ni w ząb?

Naprawde myslisz ze wykres jak marzenie? smile
              Az sie ucieszylam jak twojego posta przeczytalam.

Bo moj gin twierdzi ze moje tempki sa za niskie, wzrost tempki jest za powolny
              itd, i ze niby wszystko wskazuje na niewydolnosc cialka zoltego.

Seksik byl w tych dniach, w ktorych jest usmieszek, tzn. 5,6 dc, 13dc, i 18dc.
              Az mi wstyd ze tak malo smile

Dziekuje za odpowiedz.
              Pozdrawiam
              • blaszany_dzwoneczek Re: Do dzwoneczka 15.12.06, 00:39
                Wiesz, ja to jakąś znawczynią wybitną wykresow nie jestem, ale wydaje mi się, że
                twój wykres jest bardzo wyraźny, ewidentny skok - nie wiem czemu wg ginekoloda
                wzrost powolny, ładnie utrzymuje się temperatura w drugiej fazie. A że za
                niskie, hm... - jedna kobieta ma niższe, druga ma wyższe. Czy ten ginekolog to w
                ogóle jakiś bardziej obeznany w NPR-rze? Bo niestety wielu lekarzy ma o tym
                blade pojęcie.
                No, w każdym razie ja to bym chciała wszystkie wykresy miec takie ja ten smile A
                uśmiechnięta buźka z 13dc daje nadzieję smile))
                • blaszany_dzwoneczek Re: Do dzwoneczka 15.12.06, 00:41
                  Hihi...ginekologa miało być oczywiście, a nie ginekoloda smile
                • emilka2007 Re: Do dzwoneczka 15.12.06, 10:08
                  Wiesz dzwoneczku, tak szczerze mowiac, to ja juz sama nie wiem co ja mam myslec.

Jak odebralam u gina wyniki hormonow, to mi powiedzial ze mam najpierw zbic TSH
                  (mam 3,08) i potem mam przyjsc po tabletki na stymulacje owu. Powiedzial mi
                  prosto z mostu, ze bez stymulacji ciazy nie bedzie.
                  Ale jakos nie za bardzo za ta stymulacja jestem.

Bylam w srode na stymulacji tarczycy, zostaly jeszcze zbadane przeciwciala i
                  inne rzeczy. W poniedzialek ide po wyniki. Mam nadzieje ze to winna za
                  wysokiego TSH, i ze po zbiciu bez problemu zajde w ciaze.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka