piechcia5 16.11.06, 05:38 przecież w końcu musi się udać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolata Re: starania grudniowe 16.11.06, 10:03 A który to Twój cykl starań? Mój będzie 3-ci. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: starania grudniowe 16.11.06, 11:04 my zaczniemy w grudniu od 27 najprawdopodobniej Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:06 u mnie też 3 cykl, @ lada moment sie pojawi, wiec kolejne starania przypadają na grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:27 dzis rano robiłam test i wyszła bledziutka druga kreska, ale niestety zaczęłam krwawić staram się nie załamywać. i postanawiam, ze teraz bede męczyć męża dzień w dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:30 Ale na początku ciąży może by krwawienie przypominajace okres. Skoro miałaś II - to weź ten test i idź do gin - może nie wszystko stracone Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:33 juz go wyrzuciłam, moja kreska wyła / tyle ze prosta nie była cieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: starania grudniowe 16.11.06, 12:36 ja mam jeszcze gdzieś ten test z cieniem kreski widziałam ja nie tylko ja a później przyszła @ - ani jednego dnia spóźnienia ( suwaczki.waszslub.pl/waszslub.php?d=2006052000600630" target="_blank"> mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
magisok Re: starania grudniowe 16.11.06, 14:19 Witam wszystkie starające się emamy, w grudniu będzie nasz 5 cykl starań. Mamy już córcię, która skończy 23.12 dwa latka. Tzrymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
kiriaxi Re: starania grudniowe 16.11.06, 15:02 witajcie! jest to nasz pierwszy cykl swiadomych staran z mierzeniem tempki, witaminkami itp, wczesniej bylo takie dzialanie na chybil trafil i jak widac - bardziej na "chybil" niz "trafil", wiec stwierdzilismy, ze trzeba tym razem podejsc do sprawy powaznie. pozdrawiam i zycze nam sierpniowo - wrzesniowych bobasow! Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 16:01 wiem ze o mierzeniu temperatury było mnóstwo wątków, ale czy mogę Was prosić o kilka linków?będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
kiriaxi Re: starania grudniowe 16.11.06, 17:52 chociażby te: www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm www.iner.pl/?x=1&s=3 myślę, że znajdziesz tam solidną dawkę wiedzy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 16.11.06, 19:40 napiszcie mi jeszcze jak to jest z tą tempką, kiedy spada, kiedy wzrasta-jestem zielona. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: starania grudniowe 18.11.06, 16:02 Chce sie dolaczyc do staran grudniowych, chce rozpoczac kolejne starania po poronieniu. Poprzednio staralismy sie 1.5 roku, oby teraz bylo szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 18.11.06, 16:41 oby wszystkim nam się udało.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: starania grudniowe 20.11.06, 11:51 ja przenoszę się do was z listopadowych, mam nadzieję że starania mikołajkowe będą owocne Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 20.11.06, 13:27 Obyś miała rację! Czy badałaś już poziom prolaktyny oi progesteronu? Muszę sobie zrobić badanie, nie wiesz ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: starania grudniowe 20.11.06, 17:15 ja też chce zrobić badania tylko nie wiem w którym dniu cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
paula779 Re: starania grudniowe 20.11.06, 19:16 cześć, jestem tutaj pierwszy raz, zaczynamy z mężem starania w grudniu, trochę się boję...że się nie uda. Na razie zrobiłam podstawowe badania i zaszczepiłam się przeciwko żółtaczce, jestem po drugiej szczepionce, lekarz kazał odczekać mi 6 tygodni, czy Wy też dostałyście takie zalecenia? czy można rozpocząć starania wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sjena1 Re: starania grudniowe 20.11.06, 22:10 nie wiem czy sie dopisywac bo owu będzie w tygodniu po 24 więc jeszcze w listopadzie ale efekty dopiero w grudniu to będzie nas 4 cykl starań, juz mnie wkurza to czekanie, w gacie zaglądanie, testowanie bo czas ucieka jak szalony od owu do owu od niechcianej @ do @ Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 21.11.06, 10:53 Chyba do was dolacze. Z listopadowych staranek chyba znowu nic. Ja na badanie krwi ide w 3dc. Lekarz powiedzial ze mam przyjsc w 3-4dc. Odpowiedz Link Zgłoś
katty26 Re: starania grudniowe 21.11.06, 17:41 Witam! ... i dopisuję się do Was. Spodziewana @ 25 listopada, staranek w tym miesiącu nie było. Zaczęliśmy się starać w listopadzie 2005, w międzyczasie było 2-3 miesiące przerwy (zdarzało się nam oszukiwać ) Przewidywana owu 11-15 grudnia, już się nie mogę doczekać Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
eli14 Re: starania grudniowe 21.11.06, 20:18 hej,jestem na forum pierwszy raz ale tez mezem zaczynamy starania. Byłam na razie u mojej gin i dala mi skierowania na badania: toxo, różyczka, cytomegalia, od razu zrobiłam cytologie. Wizyte mam na 4 grudnia wiec wtedy dowiem sie czy juz moge zaczynac. Jeszcze mama zrobic usg, na grype sie szczepiłam, jeszcze zabki trza wyleczyc... Czy wy tez robicie takie badania? czy powinnam waszym zdaniem zrobic jeszcze jakies inne??? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: starania grudniowe 22.11.06, 09:09 my zaczynamy 4 raz, owu. przypqada na 1-2 grugnia, ale tym razem kupuję zestaw testów owu i do dzieła. mierze temp. i zobaczymy czy na wigilię bedziemy w czwórkę. jak sie nie uda idę do gin na monitoring. acha i robię badania prolaktyna i progesteron też w tym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 22.11.06, 09:30 No ja sie niestety z listopadowych staranek na grudniowe przenosze. Dzisiaj przyszla @, jeszcze w czoraj wieczorem myslalam ze jestem w ciazy. No nic, na nowo do dziela. W piatek na badanko krwi, w koncu bede wiedziala co jest grane. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: do gabi9913 22.11.06, 19:04 w piatek bedzie 3 dc. Beda badane hormony Odpowiedz Link Zgłoś
lulu-20 Re: starania grudniowe 23.11.06, 11:31 to tak jak u nas starania po raz koljny sie przeniosly o mc...@mam nieregularna, wiec nie wiem kiedy przyjdzie,powinna juz ale, sie spoznia dajac mi cien nadzieji,poza testem ktory zrobilam wczoraj niestety... ale od grudnia mam zamiar sledzic testami moje owu.i dac moim mężczyznom( mężowi i 4 letniemu Julkowi)prezent nowo roczny... fajnie bedzie zaczac nowy rok w 4... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: :) 24.11.06, 11:21 Witam dziewczyny, bylam dzisiaj na badaniu krwi. Wyniki beda za 4-5 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: starania grudniowe 26.11.06, 01:18 dzień dobry, niestety to będzie 2 cykl starań. Jedyne pocieszenie, że tym razem @ przyszła normalnie w terminie, cykl miał 30 dni. Owu była dokładnie wtedy kiedy myślałam że jest i wtedy kiedy wskazywał na to monitoring - teraz kiedy już wiem ile trwała faza lutealna moge jeszcze raz stwierdzić, że testy owu są do bani - one nic nie wykazały. W tym miesiącu również zrobie badania w 3 dc i 20-25 dc - tak kazała moja gin. Może tym razem nam się uda, oby! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: starania grudniowe 28.11.06, 11:35 Witam, jestem tu pierwszy raz. To bedzie nasze pierwsze podejście. Życzę wszystkim owocnych starań! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: starania grudniowe 28.11.06, 17:09 hej. Też jestem tu pierwszy raz. To w sumie bedzie nasz pierwszy cykl takich 100% starań. Przewidywana owu 29 grudnia. Co prawda wczoraj byłam u ginekologa i wyszło na usg że wczorajszego wieczoru był odpowiedni moment ale czekamy na nasze mieszkanko-po niedzieli bedzie wiadomo co z nim- a chcemy mieć pewność że z dzidzią będziemy juz na swoim więc starania przesunęły się o miesiąc.Trzymam za Was dziewczyny kciuki. Mam nadzieję ze się nam wszystkim uda. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania grudniowe 07.12.06, 10:03 znalazlam grudniowe, wiec juz sie wpisuje! Witam wszystkie przyszle mamy. U mnie 2 dc, nastepna szansa miedzy 18-20 grudnia. Starania od 7 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
melissa79 Re: starania grudniowe 07.12.06, 10:13 no więc i ja dołączam chociaz miałam nadzieję ze z listopadowych wpadnę od razu w wątek sierpień2007 ((( tak mi smutno myślałam że w Wigilię powiemy rodzinie.... niepotzrebnie się nastawiłam i obiecałam sobie ze już nie zawierzę objawom ciązowym bo miałam wszytskie(( po prostu ciąża urojona i tyle... czekam na @ mam nadzieję że przyjdzie dziś lub jutro bo to już 32dc. Odpowiedz Link Zgłoś
aga999944 Re: starania grudniowe 07.12.06, 10:19 Ja również może dziś może jutro dołączę do starań grudniowych. Cyke mam 28-30 dniowe a dzisiejszu dzień jest 35 dniem cyklu (ale to spowodowane prawdopodobnie przeziębieniem. Niby nie chcę by @ przyszła ale objawy sugerują że może już za chwilkę przyjdzie. To nasz czwarty cykl starań. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: starania grudniowe 07.12.06, 12:35 Witam wszystkie starające się kobiety ) Nieśmiało chciałam się wypisac z atku grudniowych starań Byłam wczoraj u gina i dała mi skierowanie na badania. Będę mamą ) Trzymam za Was kciuki i z całego serca życzę każdej II kresek ja swoje (blade zresztą) zobaczyłam po raz pierwszy 1 dzień po spodziewanym terminie miesiączki, tydzień później były już wyraźne Tego uczucia nie da się opisac podobnie jak reakcji rodziny która otrzymała te informację w Mikołaja ) pzdr Karo Odpowiedz Link Zgłoś
nie_po Re: starania grudniowe 07.12.06, 20:49 Karolata strasznie sie ciesze!!!! Naprawde baaaardzo Ci gratuluje i sciskam Cie! Bedziemy razem sierpniowymi mamami 2007!!!! Ale ekstra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania grudniowe 07.12.06, 20:38 dziewczyny, jakie witaminy dla faceta na wzmocnienie? Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś
nie_po Re: starania grudniowe 08.12.06, 14:19 co do witamin: wielu lekarzy zaleca wit. E (co do dawki nalezaloby sie skonsultowac, zeby nie przesadzic), poza tym folik 1x dziennie i niektorzy jeszcze wspominaja o multiwitaminie. najlepiej spytac wlasnego ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: starania grudniowe 08.12.06, 14:45 bardzo dziękuję ) ciesze się i jednocześnie mam pełno obaw - o zdrowie maleństwa i jego prawidłowy rozwój. gratuluję Nie_po - chyba powinnas zmienic nick na weselszy (jeśłi dobrze odczytałam jego sugestię )jeśli nie to przepraszam ) Do zobaczenia na sierpniu 2007 ) Odpowiedz Link Zgłoś
sadonia76 Re: starania grudniowe 08.12.06, 13:22 Też chciałabym się wpisać do tego wątku. Właśnie mam @ i mam nadzieję, że za ok. 2 tygodnie coś zadziałamy Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe 08.12.06, 14:12 Dopisuje się, to jest mój 3 cykl starań. Dzisiaj 8 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
aga999944 Re: starania grudniowe 08.12.06, 16:17 Ja również dopisuje się do starań grudniowych dziś 1 dzień cyklu i to będzie piąty cykl starań. Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: starania grudniowe 08.12.06, 18:07 Czesc dziewczyny ja tez sie dolaczam. U mnie juz po staraniach teraz czekamy. To nasz szosty cykl staran a owu byla 6 grudnia hehe wiec moze powinnam byla napisac list do Swietego Mikolaja i prosic o malenstwo. @ powinna przyjsc 19 wiec bede wiedziec przed swietami, meza oklamalam ze po swietach niech zyje w nieswiadomosci a ja jesli sie uda bede miec super prezent dla niego.Najgorsze jest to czekanie. Zycze wam wszystkim tego najbardziej oczekiwanego prezentu na swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 08.12.06, 20:29 ja czuję,że sie nie udało, zreszta nawet nie robie sobie nadzieji. Nie kochałam się w owu-trudno. Założe nowy wątek" starania styczniowe" miesiaczkę dostane koło 18.12 Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 08.12.06, 21:08 witam dziewczyny, u mnie dzisiaj 17dc, owu byla wedlug programu miedzy 13-15 dc, teraz tylko czekac na @. A moze nie przyjdzie? Moze w koncu cos z tej Emilki2007 bedzie ) ????? Bylby super prezent na Swieta. Jezeli cykl bylby 26 dniowy, to faza lutealna trwala by 12 dni. Najlepiej sie na nic nie nakrecac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe 08.12.06, 21:35 Ja niestety nie umię obserwowac swojego organizmu i nie wiem kiedy mam owulację. Zabrałam się w tym cyklu za mierzenie temperatury ,ale nie jestem konsekwentna i raczej nic mi to nie pomoże. Obserwacja śluzu i szyjki to juz wyższa szkoła .... Cykle mam nieregularne co 21-28dni ostatni 25 dnia. Tak więc uprościłam sprawę i w tym cyklu stosuje metodę co drugi dzień . Zmodyfikowana prze ze mnie tzn . co drugi dzień od poczatku do końca cyklu.... a co (mąż uszczęsliwiony)!!! Niepokoi mnie tylko ,że moja córa ma juz 2,5 roku od roku i 3 miesięcy nie karmie a nadal jak ścisnę sutki to jeszcze leci jakaś siara. Więc może jeszcze hormony się nie uregulowały Z pierwsza córa udało się w pierwszym cyklu przy jednym niezabezpieczonym stosunku (nawet nie wiedziałam, który to dzień cyklu)... Odpowiedz Link Zgłoś
kiriaxi Re: starania grudniowe 08.12.06, 22:25 No czesc, mierzenie tempki w tym cyklu pokazalo, ze nie ma u mnie skoku temperatury w drugiej fazie cyklu, a wiec nie ma w ogole drugiej fazy cyklu ani prawdopodobnie owulacji - a dzis juz 26 dzien cyklu (przy cyklach srednio 33-dniowych). Temperatura jest prawie przez caly czas 36.3 z niewielkimi wahaniami. Ginka zalecila mi badania prolaktyny, prl po MTC 60 i progesteronu. I zebym wrocila do mierzenia temperatury tradycyjnym termometrem, bo elektroniczne moga troche klamac. oki doki, sie robi! Trudno, nie bedzie wrzesniowego dzidzi, ale pazdziernikowe, listopadowe i grudniowe tez sa fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 09.12.06, 12:25 Witam się! Dziś mój 1dc. Wszelkie złudzenia i nadzieje co do starań listopadowych zostały własnie brutalnie rozwiane. Ale trza patrzeć przyszłość a nie oglądać się do tyłu (muszę sobie takie rzeczy popowtarzać dzisiaj, może mi się lepiej zrobi na duszy ). To będzie mój (i mojego męża piąty cykl starań o pierwsze dziecko. Starania wypadną gdzieś tuż przed świętami - nie najlepszy to czas, bo zawsze bieganina i tysiąc spraw do załatwienia, ale mam nadzieję, że na miły seksik czasu ani ochoty nie zabraknie w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
aga999944 Re: starania grudniowe 09.12.06, 16:15 To blaszany_dzwoneczku idziemy dokładnie "łeb w łeb". Dziś mój 2dc i to będzie piąty cykl starań o pierwsze dziecko. Kto wie może 5 będzie szczęśliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
aga999944 Re: starania grudniowe 09.12.06, 16:15 To blaszany_dzwoneczku idziemy dokładnie "łeb w łeb". Dziś mój 2dc i to będzie piąty cykl starań o pierwsze dziecko. Kto wie może 5 będzie szczęśliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
angruszka Re: starania grudniowe 09.12.06, 19:27 ja z mężam staramy się od dokładnie tygodnia- to nasz pierwszy(i mam nadzieje ze udany)cykl..."tulimy" sie codziennie i zeby miec pewność poszalejemy sobie jeszcze..........byle do świąt he he(-; Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: starania grudniowe 09.12.06, 20:18 u mnie cykl chyba na straty @ ma przyjsć 15 grudnia, ale zadnych objawów co mogłoby by sugerować ze jestem w ciaży, nawet intuicja mi podpowiada ze nic z tego. choć owu miałam póżno bo dopiero w 17dc przy cyklach 28 dniowych. faza lutealna 11 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe 09.12.06, 21:57 Dziewczyny napiszcie cos więcej o fazie lutealnej. Jakie znaczenie ma długość tej fazy? Oj jaka ja jestem jeszcze zielona, ale to dopiero mój 3 cykl.... Mam nadzieję,że nie będę musiała się w to wszystko wdrażać Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:16 już troszkę poczytałam o fazie lutealnej. Popatrzyłam też na kilka wykresów tem. dziewczyn z forum. Troszkę mnie dziwia moje wysokie temperatury na poczatku cyklu. Na poczatku cyklu mierzyłam pod pachą (hihi) więc nie podaję ,ale pod pachą było 36,4, 36,3 czyli w pochwie pewnie też koło 36,6 , 36,5. 5dc 36,6 6dc 36,6 7dc 36,6 8dc 36,6 9dc 36,4 Blaszany_dzwoneczku czy to nie zbyt wysokie tem. jak na początek cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:28 Ja takie właśnie miewam w pierwszej fazie cyklu. W fazie lutealnej natomiast 36.9-37.1. Chodzi o to aby był wyraźny skok temperatury. A to czy temperatury są generalnie wyższe czy niższe to uroda danej kobiety. Dla jednej, jak u nas, 36.6 to bedzie poziom niższych temperatur, a dla innej może to być już temperatura wyższa z drugiej fazy cyklu, bo w pierwszej ma np. 36.2-36.3. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:29 Znaczenie może też mieć pora mierzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe 09.12.06, 22:38 dziękuję ekspercie... Mam nadzieję ,że nowy rok juz powitamy dwa w jednym. Fajny prezent na nowy rok i sylwestrowe życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 08:48 dzwoneczku drogi ekspercie ja od tego cyklu zamierzam mierzyć temperaturę, listopadowy był z testami owu i chyba testy miałam do bani, zużyłam dziesięć sztuk i tylko jeden raz pokazało mi drugą słabiutką kreseczkę, a tak cały czas jedna ale ja w sprawie tej temp. bo tak nie bardzo rozumiem, jeśli skok tem. oznacza odbytą owulację to jeśli coś takiego zaobserwuję to jest już chyba po zawodach bo jest już po czy tak? to skąd mam wiedziec kiedy się starać? i jeszcze dziewczyny czy macie jakiś link do strony z wykresami i tabelkami do mierzenia temp.? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 11:01 Po pierwsze to dajcie spokój z tym ekspertem, bo już nic nie powiem Żaden ze mnie ekspert, w podstawowych kwestiach się orientuję i tyle. Starać się jest dobrze zacząć jak zaczniesz obserwować śluz płodny. I dopóki śluz jest, a temperatura nie skoczy do góry jest najpłodniejszy czas. Śluz płodny zwykle znika i po ostatnim dniu jego występowania jest skok temperatury. W dniu, w którym temp. skoczy już przeważnie jest po owulacji, ale _przeważnie_ - owulacja następuje w okolicy skoku, +/- 2 dni. Więc w dniu skoku można się jeszcze też pokochać dla pewności. Zresztą pewność, że skok był skokiem mamy dopiero gdy potwierdzą go trzy wyższe temparatury, w tym trzecia wyższa przynajmniej o 0,2 stopnia od najwyższej z 6 temperatur przed skokiem. A więc zasada taka - kochać się należy wtedy gdy jest śluz płodny aż do skoku temperatury. Wtedy wiadomo już po fakcie, że owulacja była, a przed nią lub w jej trakcie były starania. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 16:03 Właśnie miałam zadać to samo pytanie Po czym poznacz śluż płodny? Czytam i czytam i wiem coraz mniej... Czy jeśli zauważe kilka 2-3 pasemka śluzu , który się rozciąga to już jest płodny? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 16:04 Jeszcze jedno pytanie: czy ten śluz ma być widoczny na wkładce, bieliznie czy raczej wewnątrz pochwy? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 17:04 Przezroczysty, rozciągliwy albo bardziej wodnisty - jak go widzisz choć trochę, to znaczy że już jest wydzielany przez szyjkę macicy. Ma być widoczny gdziekolwiek. Ja to zawsze na papierze patrzę przy (przepraszam podcieraniu. Kiedyś jedna dziewczyna na forum NPR obrazowo opisała śluz płodny: tak jakby nasmarkane na papierze Ja miewam tylko czasem wątpliwość jak odróżnić śluz płodny od takiego sluziku z podniecenia. Podobne są, choć tego drugiego zwykle mało i chyba mniej gęsty... Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: starania grudniowe 11.12.06, 17:14 Ja z mężem staramy się od października. Teraz jest mój 23 dc w cyklach 31 dniowych. Na @ czekam 19.12 albo i nie czekam Póki co pobolewają mnie non stop jajniki Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 17:16 No to ja mam jeszcze jedno pytanie w tej sprawie: czy jest możliwe żeby przez 10 dni był śluz płodny ( przeźroczysty, ładnie się ciągnie ) bo ja tam miałam w tym cyklu i nie bardzo wiem co o tym sądzić. Wcześniej u mnie trwało to maksymalnie 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: starania grudniowe 11.12.06, 17:19 Ja w dni płodne byłam strasznie podudzona i non stop myślałam o seksie aż mnie mąż nie poznawał Nigdy tak wcześnie nie odczuwałam takiego silnego podniecenia. Oby to dało rezultaty Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe, do dzwoneczka 11.12.06, 17:20 Jest możliwe, może jakoś się długo organizm zbierał do owulacji. Wydaje mi się, że lepiej jak jest go więcej niż mniej i jak jest dłużej - większe szanse utrafić. Ja ostatnio też mam jakoś dłużej. Kiedyś 4-5dni, a ostatnio 6-8. Odpowiedz Link Zgłoś
visteria Re: starania grudniowe 11.12.06, 16:55 To ja tez sie witam Trwa wlasnie nasz 3 cykl staran o pierwsze dziecko, dzis 21 dc przy cyklech 30 dniowych. Czuje sie niezle, jesli, oczywiscie, nie liczyc bolu jajnikow i podbrzusza, ale to akurat u mnie normalne przed okresem. Nie nastawiam sie jakos specjalnie, ten cykl lekko odpuscilismy w porownaniu z poprzednimi 2, ktore zdazyly mi juz dac kopa w psychike, niestety. Nie wiem, czy byla w tym cyklu owulacja, czy nie, jutro ide na badanie poziomu progesteronu, bo gin mi kazal zrobic i czekam. Obiecalam sobie, ze jesli @ nie przyjdzie do 21.12 to robie test, ale nie wczesniej niz w Wigilie... Strasznie meczace to czekanie... Pozdrawiam, Vi Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: starania grudniowe 11.12.06, 19:08 To już mój 6 cykl starań o drugie dziecko. Już przestałam zwracać uwagę na dni płodne, po prostu kocham się kiedy chce. Wczoraj był 12 dc i wyjątkowo bardzo bolał mnie brzuch, więc zwróciałam na to uwagę. Może, może??? Chociaż podświadomi myślę ze znowu nic z tego nie będzie. Robiłam zobie badania bo było podejrzenie że mam za wysoką prolaktynę - a tu co wynik idealny -10,09 ng/ml. Lekarz pobrał wymaz z szyjki macicy żeby zrobić posiew - może jakiś stan zapalny???? A może jestem za stara (33lata). A może męża plemniki są niedomagające???? Szukamy przyczyny. Może 6 miesięcy to za mało żeby się denerwować - ale dla mnie to naprawdę już długo. Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: starania grudniowe 11.12.06, 20:03 U mnie tez 6 cykl staran tylko ze o pierwsze dziecko. Wszyscy dookola mi mowia ze to nic ze czasami trzeba sie starac dwa lata. A ja poprostu juz nie moge jak sobie pomysle ze dwa lata mam sie starac to do tego czasu w kaftanie mnie wywioza hehe. Latwo tak znajomym mowic bo pozaliczali po kolei wpadki i to w jednym roku, nie wiem jakis wirus byl czy co hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: starania grudniowe 12.12.06, 05:56 Moja koleżanka jest ze swoim chłopakiem 10 lat. Jej chłopak teoretycznie od dziecka bez płodny, więc sobie przez te 9 lat hasali do woli. Aż tu nagle okres nie przyszedł, mdłości i rozdrażnienie. Ich córeczka ma już 10 m-cy Wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: starania grudniowe 12.12.06, 08:44 ja na @ czekam 17, i jestem wściekła jak cholera, bo przez te popierzone testy na pewno przegapiłam owulację, trzeba było zaufać obserwacjom, śluz płodny miałam 4 (poniedziałek) ale czekałam bo na testach była 1 kreska, 7 (czwartek) miałam już skok temp, co oznacza zgodnie z wytycznymi dzwoneczkaże owu już była. W zasadzie był seksik na Mikołajki 6 ale pewnie j.w. to już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 12.12.06, 12:08 Jesli skok temperatury był 7, to seks 6 utrafiony akurat w najlepszy moment Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: starania grudniowe 12.12.06, 17:21 to w końcu śluz płodny pojawia się w trakcie owu czy przed, bo ja myśłałam że miałam owu właśnie 4 wtedy kiedy był śluz? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 12.12.06, 17:56 A tylko jednego dnia miałaś śluz płodny? zwykle on występuje przez pare dni, może nie zauważyłaś, może było go mało. Owulacja jest w okolicy skoku temperatury, nie wiadomo dokładnie kiedy, przeważnie dzień przed, ale może być i dwa dni przed, w dzień skoku, czasem dzień po skoku. Zwykle śluz płodny jest aż do skoku temperatury - skok jest następnego dnia po ostatnim dniu wystepowania śluzu płodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: starania grudniowe 13.12.06, 08:28 dzwoneczku może faktycznie później, już go nie zauważyłam, w poniedziałek miałam go najwięcej i dlatego jakoś tym się sugeruje Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 11:38 Nie liczy się kiedy jest go najwięcej, ważny jest ostatni dzień kiedy on w ogóle się pojawia choćby w minimalniej ilości - to jest tzw. dzień szczytu śluzu, po którym na ogół temperatura skacze do góry. Podobno czasem jak ktoś ma w ogóle niedużo tego śluzu, może być tak, że jest on w środku, ale jest go na tyle mało, że ciężko zaobserwować na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: starania grudniowe 13.12.06, 15:55 Ło matko, ale tu śluzowo dzisiaj. Ja sie przylącze, to nasz pierwszy cykl starań, właściwie zdecydwaliśmy sie na dzidzie pare dni temy no i wykorzystujemy, ze to akurat czas owu. Niestety nie przygotowana byłam na obserwacje siebie więc moze cykl stracony. Bedzie to nasze drugie dzieciątko, mamy cudowną 22 miesięczną córeczke. Pozdrawiam i TK Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 16:12 white_calla napisała: Niestety nie przygotowana byłam na > obserwacje siebie więc moze cykl stracony. Bez przesady W ciążę zachodzi się przede wszystkim na skutek seksu, a nie obserwacji )) Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: starania grudniowe 13.12.06, 17:24 blaszany dzwoneczku mam jeszcze jedno pytanie. Rozumiem ,że ten sluz płodny to taki troszkę galaretowaty, rozciągliwy. Właśnie taki mam od kilku dni. Od początku cyklu- dokładnie od 2dc- seksimy się dokładnie co 2 dzień. Czy w momencie kiedy mam śluz płodny powinniśmy codziennie czy lepiej co dwa dni? Śluz płodny mam już 4 dzien. To może tak codziennie dla pewności? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 19:39 Jeśli nie staracie sie jakoś wyjątkowo długo, nie podejrzewacie problemów z płodnością, to dajcie sobie na luz i kochajcie się kiedy macie ochotę, a nie wg jakichś systemów. Ale jeśli Cię to interesuje, to spotkałam sie z opiniami żeby kochać się co drugi dzień. A my kochamy sie jak nam wyjdzie i kiedy mamy ochotę. A przeważnie w okresie płodnym jest ochota duża ) Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: starania grudniowe 14.12.06, 10:21 O kurcze 8)) No to może coś z tego jeszcze będzie hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: starania grudniowe 13.12.06, 18:21 Cześć dziewczyny Przenoszę się z listopadowych staranek, po długiej przerwie nadeszła w końcu długo wyczekiwana @, dziś mój 6dc, jestem już na clo, więc owulacja musi się pojawić, w poniedziałek jadę na monitoring cyklu, a 28.12 do lekarza, m.in. na cytologię, a może będzie już coś wiadomo... Owu przewiduję ok. 18 lub 19.12, do tego czasu celibat (takie zalecenie od lekarza) co by żołnierzyki były mocno uzbrojone Dzwoneczku, to smutno, że Ciebie też tu widzę, ale wierzę, że Ty, ja i reszta nas tutaj na staraniach grudniowych spotkamy się na WRZESIEN 2007 Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 13.12.06, 19:41 Oska, witaj! Z Ciebie tu to się cieszę. Widzisz, a już grudzień sobie odpuszczałaś. Ale ja trzymałam kciuki, żeby @ przyszła jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: starania grudniowe 13.12.06, 20:40 Dzwoneczku, właśnie nadrobiłam zaległe posty sprzed paru dni (brak netu spowodowany awarią) i doczytałam i obliczyłam, że Ty dziś masz 5dc, a ja dziś 6, czyli idziemy łeb w łeb A że jestem teraz super pozytywnie nastawiona na wszelkie ciążowe sukcesy to wierzę, że w jednym czasie uda nam się zapoczątkować nowe życie A z obliczeniem swojej owu trochę się pomyliłam, przewiduję jednak na 21.12 i najlepsze, że będą to imieniny mojego ślubnego, więc mam nadzieję na piękny prezent dla niego PS.Dzięki za trzymanie kciuków Pomogły Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Hej koleżanki niedoli 13.12.06, 21:05 Przechodzę do Was bo nie będę tam sama na tych Staraniach Listopadowych siedziała ja jeszcze czekam do soboty na @ i wtedy się wyjaśni myslę że w tym m-cu ewentualna porażka przejdzie mi lepiej bo byłam bardzo chora przez ostatni tydzień brałam antybiotyk , nie dałam rady już bez bo miałam bakteryjne zapalenie gardła dodatkowo ciśnienie mi skacze i biore prochy na podwyższenie go więc w sumie lepiej żeby tej ciązy teraz nie było18.12 ide do ginka niech daje skierowanie na badania Pozdrowionka p.s a gdzie alela? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Hej koleżanki niedoli 13.12.06, 21:19 Witaj Aba, skoro @ ma przyjść do Ciebie w sobotę, to ja trzymam kciuki, aby jednak nie przyszła Faktycznie, gdzie Alela, no i Emilka też nam coś ucichła. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Dzien dobry :) 14.12.06, 06:34 Witam dziewczyny, cos ostatnio mam malo czasu, nie zagladam tu czesto. W czoraj bylam u lekarza na stymulacji tarczycy. W poniedzialek beda wyniki. Podam link do mojego wykresu: www.wunschkinder.net/forum/zanzeige/userid=37908/nummer=5 Staranek w tym miesiacu jakos za duzo nie bylo. Dzwoneczku co powiesz na moj wykres? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Dzien dobry :) 14.12.06, 14:59 No a co mam powiedzieć? Nie widzisz sama, że wykres jak marzenie? A ten seksik to w jakich dniach był, bo ja po niemiecku ni w ząb? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Do dzwoneczka 14.12.06, 21:31 blaszany_dzwoneczek napisała: > No a co mam powiedzieć? Nie widzisz sama, że wykres jak marzenie? > A ten seksik to w jakich dniach był, bo ja po niemiecku ni w ząb? Naprawde myslisz ze wykres jak marzenie? Az sie ucieszylam jak twojego posta przeczytalam. Bo moj gin twierdzi ze moje tempki sa za niskie, wzrost tempki jest za powolny itd, i ze niby wszystko wskazuje na niewydolnosc cialka zoltego. Seksik byl w tych dniach, w ktorych jest usmieszek, tzn. 5,6 dc, 13dc, i 18dc. Az mi wstyd ze tak malo Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Do dzwoneczka 15.12.06, 00:39 Wiesz, ja to jakąś znawczynią wybitną wykresow nie jestem, ale wydaje mi się, że twój wykres jest bardzo wyraźny, ewidentny skok - nie wiem czemu wg ginekoloda wzrost powolny, ładnie utrzymuje się temperatura w drugiej fazie. A że za niskie, hm... - jedna kobieta ma niższe, druga ma wyższe. Czy ten ginekolog to w ogóle jakiś bardziej obeznany w NPR-rze? Bo niestety wielu lekarzy ma o tym blade pojęcie. No, w każdym razie ja to bym chciała wszystkie wykresy miec takie ja ten A uśmiechnięta buźka z 13dc daje nadzieję )) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Do dzwoneczka 15.12.06, 00:41 Hihi...ginekologa miało być oczywiście, a nie ginekoloda Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Do dzwoneczka 15.12.06, 10:08 Wiesz dzwoneczku, tak szczerze mowiac, to ja juz sama nie wiem co ja mam myslec. Jak odebralam u gina wyniki hormonow, to mi powiedzial ze mam najpierw zbic TSH (mam 3,08) i potem mam przyjsc po tabletki na stymulacje owu. Powiedzial mi prosto z mostu, ze bez stymulacji ciazy nie bedzie. Ale jakos nie za bardzo za ta stymulacja jestem. Bylam w srode na stymulacji tarczycy, zostaly jeszcze zbadane przeciwciala i inne rzeczy. W poniedzialek ide po wyniki. Mam nadzieje ze to winna za wysokiego TSH, i ze po zbiciu bez problemu zajde w ciaze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś