Dodaj do ulubionych

mamy lipcowe

• Gość: leonardo wrażenia po USG :-) IP: *.* 04.03.02, 12:17
      Ja w zeszłym tygodniu byłam na USG (22 tydz. ciąży)i też na samym początku dzidzia pomachała do nas na przywitanie :-)na co dzień fika koziołki, przez pierwsze 3 tygodnie to były delikatne muśnięcia - teraz to już prawdziwe wojaże ale to takie miłe, mój mąż nadal ich nie czuje ale pewnie niedługo już będzie mógł poczuć pod dłonią maleństwo :-)My wybieramy się na krótki wypad w góry po świętach, mam nadzieję, że będę czuła się dobrze.Dzidziuś na razie na 100% nie zdradził kim jest ale lekarz mówił, że wydaje mu się, że chłopiec dzidzia bardzo się kręcila więc na 100% będzie wiadomo może nast. razem ;-)Teraz jestem w 23 tygodniu ciąży i okazało się, że przytyłam już 8 kg (prawdopodobnie to nie jest "za dużo") zresztą nie wyglądam grubo ale jak słucham większości wypowiedzi dziewczyn, że w 7 tyg np. przytyły 3-4 kilo to mi trochę dziko choć nie objadam się zbytnio to samo jakoś tak przybywa.Pocieszam się tym,że wiosna za pasem i będzie można spacerować do woli :-)Pozdrawiam wszystkie mamy i ich pociechyAla
      • Gość: leonardo Re: wrażenia po USG :-) IP: *.* 04.03.02, 12:22
        acha i jeszcze powiem wam, że z tabeli na pocz. ciąży miałam przewidywany termin 05.07, teraz po "pomiarach" na USG okazało się, że na 12.07 :-)czy wy też macie takie duże odchylenia z badania USG ?
        • Gość: 123 Re: wrażenia po USG :-) IP: *.* 04.03.02, 12:50
          Mnie tez wyliczyliw g tabelki ze porod 8 czerwca a wg USG pan powiedzial: 12 czerwca...teraz ide na kolejne..poznijsza data wydaje mis ie bardziej prawdopodobnacleo
          • Gość: czerwiec2002 Re: wrażenia po USG :-) IP: *.* 04.03.02, 12:57
            Hej, jak to? Dopiero teraz załapałam, że masz identyczny termin, jak ja!!! Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Monika Sikorska (Antonina)(a propos spotkania w sobotę, to jestem za)
    • Gość: leonardo termin porodu IP: *.* 04.03.02, 13:26
      hmm - nie wiem czy chodzi ci o cleo czy o mnie ?!Ja mam termin jak wyżej wspominałam na 05 lipiec lub 12 lipiec - z USG (a nie czerwiec), a ostatnią miesiączkę miałam 28.09.2001 r.
      • Gość: leonardo Re: termin porodu IP: *.* 04.03.02, 13:32
        dziewczyny proszę poradźcie co można zrobić jak się ma zgagę.kiedyś znałam to tylko z opowieści, w zeszłym tygodniu zdażyło mi się po schylaniu się ze 2x, a teraz nie muszę się schylać i piecze mnie strasznie w klatce piersiowej i gardle kilka razy dziennieto b. nieprzyjemne uczucie czy istnieje jakiś sposób na złagodzenie tej dolegliwości ?!
      • Gość: Małgorzatka Re: termin porodu do Alicji IP: *.* 04.03.02, 14:03
        alicja napisała/ł:> hmm - nie wiem czy chodzi ci o cleo czy o mnie ?!> Ja mam termin jak wyżej wspominałam na 05 lipiec lub 12 lipiec - z USG (a nie czerwiec), a ostatnią miesiączkę miałam 28.09.2001 r.Antonina chyba pisała o Cleo, bo ma w podpisie "czerwiec 2002". Ale za to ja moge napisac, ze mam bardzo podobne terminy do Ciebie: ostatnia miesiaczka 27.09.2001, a wiec termin na 04 lipca, a z USG na około 08 lipca :)Pozdrawiam Cie serdecznie, Małgorzatka
        • Gość: leonardo Re: termin porodu do Małgorzaty od Alicji IP: *.* 04.03.02, 14:24
          :-) to miło mieć kogoś tak blisko (terminem) :-) może się zdażyć, że i w tym samym czasie nam się uda, a co do tamtego mojego postu to jak już wysłałam swój to przeczytałam jeszcze raz dokładnie i zauważyłam, że to do Cleo, to wszystko przez ten pośpiech (jak się surfuje w pracy hi hi)pozdrawiam - Ala
    • Gość: Pyrtol Re: mamy lipcowe i instynkt gniazda IP: *.* 17.03.02, 23:39
      Czesc mamy lipcowe!! Chcialabym sie dowiedziec czy odczuwacie cos takiego przed urodzeniem dziecka jak instynkt gniazda. Ja juz bym wszystko kupila dla dziecka, ale maz mnie powstrzymuje, mowiac ze jeszcze mamy czas. A ja nie moge przejsc obojetnie obok zabawek, ubranek i innych wspanialosci wymarzonych dla dzidziusia. Czy Wy juz macie wszystko gotowe na powitanie malenstwa, czy tylko ja mam takiego fiola na punkcie mojego dzieciatka. No i ten przyplyw energii, wszystko bym zmnieniala, dobrze ze czasami organizm sie buntuje. Dzieciatko ma przebic sie na te strone swiata 12 lipca wiec teoretycznie mam jeszcze duuuuuuzo czasu, a Wy???
      • Gość: czerwiec2002 Re: mamy lipcowe i instynkt gniazda IP: *.* 18.03.02, 08:37
        Cieszę się, że nareszcie ktoś poruszył ten temat! Ja jestem już zaawansowana w przygotowaniach, choć zostało mi prawie 3 miesiące (termin mam na ok. 10 czerwca). Mój mąż też uległ szałowi zakupów! Uważam, że przesądy nie powinny grać tu roli - jeśli stanie się coś złego, to na pewno nie dlatego, że mamay już wózek! I tak nie mamy na to wpływu.No więc ja jestem w trakcie remontu pokoju dla dziecka _ wybrałam już meble, wykładzinę, kolory ścian. Mam jakieś pół szafy ciuszków, wózek i prawie spakowane 2 torby do szpitala - dla siebie i dziecka. No i mam długą listę rzeczy, które jeszcze trzeba kupić (gł. kosmetyków, pieluch itp.), które kupię za jakiś miesiąc.Po prostu nie wyobrażam sobie, żeby z tym czekać do rozwiązania i zostawić wszystko w gestii męża i rodziny albo kupować tydzień przed. A jeśli wtedy nie będę w stanie się ruszać? No i jest jeszcze aspekt finansowy - teraz jeszcze mam na to kasę, a potem każdy grosz będę oszczędzać na poród.Niech ciąża będzie frajdą!!! Ulegajcie swoim pokusom i rozpieszczajcie dzidziusie zakupami, mimo że są jeszcze w brzuszku!
        • Gość: leonardo mamy lipcowe i instynkt gniazda IP: *.* 18.03.02, 09:45
          Jestem tego samego zdania co ty i absolutnie nie wierzę w przesądy. A kupowanie w ostatniej chwili uważam za nierozsądne ze względu na to, że potem mogę nie mieć już tyle energii i siły na zakupy (i tyle kasy na raz :-) ), a jest to bardzo przyjemne więc po co mam z tego rezygnować? Poza tym po porodzie uchodzenie dobrego wózka czy innych rzeczy uważam wręcz za niewykonalne, przecież teraz mam tyle czasu, a potem będzie liczyła się każda chwila i ten czas wolę poświęcić już głównie dzidziusiowi :-)Pokój mam już pomalowany, łóżeczko stoi z materacem, pościelą, wózek mniej więcej upatrzony, najgorsze przede mną czyli kupowanie ubranek, zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać ile czego kupić i w jakich rozmiarach, nigdzie nie znalazłam jakiejś rzetelnej listy.Może wy znacie jaieś dobre źródło informacji w tym zakresie ?
          • Gość: Wioletta Re: mamy lipcowe i instynkt gniazda IP: *.* 18.03.02, 10:21
            Ja też nie wierzę w przesądy i zamierzam wszytko kupić do 8 miesiąca. Termin mam na 28 lipca i nie wiem, czy będzie mi się chciało później biegać po sklepach. Wolne mam tylko niedzielę i co drugą sobotę, a jak będzie ciepło to zamierzam je spędzać nad jeziorem i morzem, a nie w sklepach. Wszystko chcę wybrać z mężem, nawet babci kupiłam pozytywkę na prezent, aby sama nie wybierała. Babcia schowała, a ja wiem co dostanę. Niektóre karuzelki są tak straszne, że za nic nie powiesiłabym dziecku nad główką. Kupiłam Chicco karuzelka pluszowe owoce. Do tego leżaczek z pozytywką Chicco. Kolejny będzie chyba wózek. Ja bardzo lubie wybierać, ale nie podejmować decyzji. Jest kilka rzeczy na które jestem zdecydowana. Poza tym muszę opracować budżet, bo jak zacznę szaleć przy pościelkach i łożeczku, to na inne rzeczy może mało zostać. No i jeszcze nie wiem, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka. Najbliższe USG koniec kwietnia.
        • Gość: piglecikkolka Re: mamy lipcowe i instynkt gniazda IP: *.* 18.03.02, 11:37
          ja też jestem już w trakcie zakupów. Kupiliśmy wózek, wybraliśmy mebelki, zaczęliśmy kupować ubranka. No bo jak tu się powstrzymać?Moim zdaniem najlepiej rozłożyć sobie zakupy na kilka miesięcy. Nie tylko ze względu na koszty, ale też żeby nie kupować wszystkiego na ostatnią chwilę. Myślę, że wtedy wszystkie będziemy mysleć już tylko o mającym urodzić się lada chwila maleństwu...miłych zakupów!Kolka
      • Gość: Dorota Re: mamy lipcowe i instynkt gniazda IP: *.* 18.03.02, 13:31
        Witam mamy lipcowe, ostatnio nie było was widać, a jakoś mi z Wami najbardziej po drodze (mam termin na 24 lipca). Ja narazie nic nie kupiłam, ale ciągle ogladam, przekładam, planuję. Mam o tyle dobrze, że mój mąż prowadzi sklep z artykułami dla dzieci. Jeśli któraś ma blisko to zapraszam Warszawa ul. Cienista 18. Ja ma już 6 letniego synka, jestem ciekawa czy dużo z Was jest podwójnymi mami i jak Wasze starsze pociechy przyjęły fakt, że nie będą jedynakami. Pozdrawiam. Aha drugie dziecko to też najprawdopodobniej będzie syn - Staś albo Jaś, a może Olek ?
    • Gość: mumek Re: mamy lipcowe IP: *.* 20.03.02, 13:18
      Czesc,Nazywam się Magda, mam termin na 07.07. Na razie wszystoz moim baby"em jest dobrze, tylko juz nie chce mi sie za bardzo pracować. Napisz cos do mnie, bo ja juz nie wiem co mogę pisac.Moze na prv mlipinska@hoga.plPa!Pa!Madzia
    • Gość: leonardo ach te komputery :-) IP: *.* 21.03.02, 07:26
      Byłam wczoraj u lekarza, okazało się że jest wszystko OK.Weszliśmy na temat pracy przy komputerze i co się okazało ?Mój lekarz kazał mi ograniczyć pracę przy nim do niezbędnego minimum (i nie jakieś 4 godz dziennie jak mówią przepisy tylko najlepiej wogóle).Ważne jest też, żeby nie przebywać w pracy w zasięgu pola elektromagnetycznego :-)To akurat jest nie możliwe bo muszę mieć fax, xero, komp w zasięgu ręki, mogę ograniczyć pracę przy komputerze ale nie mogę zmienić miejsca pracy, to poprostu niemożliwe.Najgorsze jest to, że teraz wiem już, że to nie sprzyja mojemu dziecku.Kończę więc ten list i zaczynam stosować się do zaleceń lekarza - pozdrawiam :-)
    • Gość: Pyrtol Jak tam, przybieracie na wadze??? IP: *.* 22.03.02, 19:15
      Czesc!!Mam pytanie do wszystkich Brzuszkow lipcowych, jak tam rosna?? Moj rosnie jak na drozdzach, zwlaszcza w ostatnich tygodniach( w sobote minie 23). Ile przybralyscie na wadze w ostatnim m-cu?? Ja jak na razie w ciagu calej ciazy przytylam 6 kg,a z tego wiekszosc przelom 4/5 m-c, a jak jest u Was??? Dajcie znac. Ciekawa jestem jak to dalej bedzie.Pozdrawiam mamy, tatusiow i dzidzie- Rosnijcie radosnie!!!
      • Gość: Sushi Re: Jak tam, przybieracie na wadze??? IP: *.* 26.03.02, 18:21
        No to ja już jestem prawie pięć do przodu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka