Dodaj do ulubionych

lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie?

29.11.06, 20:56
mój termin-pocz. lipca. Do tej pory bywały bardzo różne dni,z wymiotami i
bez.Najgorsze jest to,że już dwa razy złapałam jakiegoś wiruska-najpierw
ostre przeziębienia,teraz coś żołądkowego,biegunka i mocniejsze
wymioty.Dobrze że to ostatnie trwało tylko dwa dni,choć byłam bardzo słaba.
Dodało mi to tylko zmartwienia czy wszystko z maluszkiem ok.Jak sie rozwija?
Ale brzuszek już trochę się uwidaczniasmileNie mogę sie doczekać kolejnej wizyty
u lekarza,może usłyszę już malutkie serduszko? Pozdrawiam Was i powodzenia!
Obserwuj wątek
    • becik1 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 29.11.06, 21:13
      Witam
      U mnie to 2 ciąża juz mam mała dziewczynkę 8 miesięcy, i postanowiliśmy jej dac
      od razu rodzeństwo. Do ginekologa idę dopiero 14 grudnia ale obliczyłam sobie
      termin na 10 lipca. Ja czuje sie dobrze w pierwszej ciąży też bylo ok tylko na
      okrągło bym spała a teraz z Angelą juz nie mam takiej możliwości leniuchowanie.
      Bedziesz chciała troche pogadac podaje numer gg 668280
      • mynia0 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 11:21
        ja też mam termin na 10 lipcawink

a czuję się koszmarnie. po pierwsze, dlatego, że muszę leżeć, a po drugie - nic
        nie jem, mdli mnie potwornie i generalnie jest okropnie. w pierwszej ciaży
        czułam się jak młody Bóg...

ale już niedługo - i będzie lepiej.
        • andzia84 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 11:58
          Lipcowe dziewczyny mamy już swoje forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43618
          • hanna100 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 12:38
            He, ja też na 10 lipca!
            Ale czuję się okropnie, mdli mnie z małymi przerwami na złapanie oddechu i śpię
            ile się tylko da. To moja 2 ciąża. Już mam dosyć tych ochydnych mdłości!
            • anna.galusinska Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 14:16
              witam w klubie mnie też wypada na 10 lipca, to moja druga ciąża i o ile pierwsza
              bez żadnych dolegliwości to ta strasznie. Chodzi tylko wprawdzie o mdłości bez
              wymiotów ale też jeść nie mogę i trwa to od rana do nocy już 3 tygodnie. No i
              sen, ja pracuję więc wstaje codziennie o 6 rano więc o 19 jestem już gotowa do
              spania i tak mija mi dzień za dniem, praca i spanie. Chodzę wcześniej spać niż
              moja córka 8 lat.
              Pozdrawiam serdecznie.
    • betti23 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 14:30
      pozdrawiam was lipcoweczki-dluga droga przed wami-ehh..ale to zlatuje
      szybko..ja termin na styczen obecnie 35tcsmileoby wam sie dobrze
      dzialo..zobaczycie-szybko zleci i juz maluszek bedzie z wami
    • haniks Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 14:58
      Cześć dziewczyny
      Ja mam termin na 23 lipiec na rzie czuję sie nie za specjalnie najgorsze są
      mdłości a reszta da się wytrzymać
      Pozdrawiam
      PS
      To moja pierwsza ciąża
    • beata.hopek Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 18:00
      mam 32 lata i w lipcu spodziewam sie trzeciego dziecka marzy mi się córka
      ale co los da to zobaczymy jestem szczesliwa bo już zaczynam odczówać
      pierwsze powazne objawy ciąży ( rodze 29 lipca) latam siku co chwile to
      czasami utrudnia zycie ale kobiety wiedzą ze to tylko chwila i dzidzia
      bedzie na swiecie pozdrawiam mamy które maja już dwoje i bedą miały
      trzecie nie martwcie się podnosimy niż demograficzny w tym kraju hahaha
      pozdrawiam tez wszystkie mamy z forum ipiszcie też do mnie pa
    • baj_bambino Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 30.11.06, 20:59
      czesc dziewczyny!
      to moj piaty tydzien i czuje sie swietnie (w trzecim tygodniu mialam
      przeziebienie i jednodniowa grype zoladkowa i to wszytsko). to niestety sprawia,
      ze zapominam o okruszku i tu piwko, tam winko, tu dieta raczej ciezkostrawna
      albo slodycze. za bardzo o siebie nie dbam. tyle tylko ze postanowilam sie nie
      przepracowywac i byc jak zwykle na luzie. powtarzam sobie ze to stan normalny a
      nie choroba i nie musze sie obchodzic ze soba jak ze zgnilym jajem, a z drugiej
      strony... chcialabym dla okruszka jak najlepiej!
      brzuszka nie widac oprocz tego co zawsze (ach ten miekki tluszczyk). jutro ide
      na usg - moze cos zobaczymy??? poradzcie, o co mam pytac? bo na pierwszej
      wizycie u ginekologa nawet nie spytalam o termin porodu tak stracilam glowe.
      teraz robie liste. juz bede wiedziala kiedy to nastapi wink
      czy powiedzialyscie juz swoim rodzicom i wszystkim na okolo? ja najchetniej
      napisalabym sobie nowine radosna na czole, ale to malo powazme jak na przyszla
      mame wink
      ach i nie wiem co jeszcze...
      ciesze sie ze jestescie!
      ciao!!!
    • pinia82 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 01.12.06, 08:56
      witamsmile ja, tak jak sobie obliczyłam mam termin na 19.07 czuje sie naprawde ok,
      poza porannymi i wieczornymi mdłościami, ale to chyba wtedy jak sie żąłądek
      pusty zaczyna robic. Niestety pan gin na poczatku wprowadzil mnie w blad ze
      zbliza sie miesiaczka i zaczelelam leczyc infekcje ale instynktownie przerwalam
      po 4 dniach, zrobilam test, potem bete i jestemsmiletroche senna troche bardziej
      zmeczona ale zamierzam cwiczycsmileto na pewno poprawi samopoczucie i sylwetkesmile
      brzuszka poki co wcale nie widacsmilewizyte ustaliliam na 7.12. odzywiam sie
      zdrowo, biore folik ehhh nie jest tak zlesmilepozdrawiam
      • elasz4 Witaj pinia82 05.12.06, 08:59
        Cześć ja też mam termin na 19 lipca. To moja druga ciąża i niestety nie czuję się teraz zbytnio, mdłości, brak apetytu, ale mam nadzieję, ze jeszcze z miesiąć, tylko jak ja to wytrzymam a potem luzik.

pozdrawiam wszystkie lipcóweczki
    • e-millie Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 01.12.06, 15:45
      dolaczam i ja - termin mam na poczatek lipca, dzisiaj powinnam sie dowiedziec,
      na kiedy dokladnie. mdlosci dopadaja mnie czasami, ale niewielkie i chwilowe,
      zmeczenie tez sie daje bardziej we znaki, ale ogolnie jest bardzo dobrze, wiec
      nie narzekam, zeby nie zapeszyc. a brzuszek, no coz... w pierwszej ciazy pojawil
      sie w piatym miesiacu, a teraz juz nie dopinam spodni, choc jeszcze wcale nie
      przytylam - wyskczyla mi juz mala pileczka i rosnie smile w przyszlym tygodniu
      ruszam na poszukiwania jakis ciazowch spodni. pozdrawiam wszystkie przyszle mamy
      lipcoweczki!
      e-millie
    • zajustka Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 01.12.06, 16:09
      Heh, no to i ja się dołączę, a jak, wyliczyłam termin na 18 lipca, wizyta u
      lekarza w przyszłym tygodniu (robiła test i beta). Cieszę się bardzo, że
      znalazłam takie fajne lipcowe forum big_grin Trzymajcie się ciężarówki smile Piszcie co u
      was, rady i w ogóle, może się będę mniej stresować hihi
    • e-millie Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 02.12.06, 16:16
      dzisiaj zaczelam 10 tydzien, termin na 6 lipca smile)) malenstwo ma prawie 3 cm!
      trzymajcie sie zdrowo lipcoweczki!!!
      e-millie
    • luelle81 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 05.12.06, 09:47
      Witam Was bardzo serdecznie. Ja termin mam na koniec lipca 30 lub 31. To moja
      pierwsza ciąża. Znoszę ją bardzo dobrze. Nie mam większych objawów poza częstym
      bieganiem do toalety i pobolewaniem jajników. Na początku miałam problemy z
      dziąsłami i to dentysta poradził mi bym zrobiła test ciążowy bo to częsta
      przypadłość w tym stanie. Musiałam brać antybiotyki bo miałam wysoką gorąćzkę i
      gin się martwił że mogę poronić. Teraz gorączka już mnie nie trapi jestem zdrowa
      i baaarrrrdzo szczęśliwa.
    • mili17021979 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 06.12.06, 12:43
      Hej dziewczyny! Wczoraj odwiedziłam mojego ginekologa, termin mam z usg na 10
      lipca, z @ na 15 lipca, Dzidzia mierzy już 2,1 cm! To moja trzecia ciąża,
      pierwszą poroniłam, druga ma już 2 latka i miesiąc, i mówi na
      dzidzię "kuleczka" smile)) Przez 2 tyg miałam okropne mdłości, całymi dniami nie
      byłam w stanie się ruszyć, brak apetytu, wieczny ból żołądka z głodu, budzenie
      sie w nocy (tez z głodu), ale od 2 dni jest lepiej, więc jestem przeszczęśliwa.
      Życzę wszystkim lipcowym Mamusiom dobrego samopoczucia i zdrowych dzieciaczków!
      Emilka
      • mirelaa Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 12.12.06, 23:14
        Moje drogie koleżanki! Ja mam termin na 31 lipcatongue_out hahaha tak wychodzi mi z usg
        bo niestety inaczej terminu mi lekarz niewyliczy bo w październiku mialam okres.
        Lekarz mowi ze przed samym okresem musialam zajsc. Mam już w domciu 2 letniego
        synka o druga dzidzie z mezem staralismy sie od ponad pol roku we wrzesniu
        poronilam chemicznie nieprzypuszczalam ze zajde tak szybko w ciaze. pozdrawiam
        was lipcowe dziewczynkismile
        • mirelaa Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 12.12.06, 23:16
          A moje samopoczucie jest fatalne 24 godziny na dobe bym spala wymiotuje niemam
          apetytu a odziwo przytylam juz 6kg no coz przy pierwszej ciazy przytylam 35kg
          mam nadzieje ze w tej troche mniejtongue_out
          • asienka303 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 14.12.06, 11:12
            hej, ja mam już 6-letniego syna i prawie 4-letnia córę i ku zgorszeniu
            otoczenia 7 lipca mam urodzić trzeciego dzieciaczka, więc z ogromną
            przyjemnością dołączam do Waszego grona. ciesze się że będziemy mogły razem
            przez to przejść. pozdrawiam gorąco
            • truskawa28 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 14.12.06, 21:15
              Witam serdecznie, ja mam termin na 17 lipca, samopoczucie w zasadzie dobre,
              mdlosci najwyzej chwilowe, jednak wieczory bywaja kiepskie, no i klopoty...
              wstydliwe bardzo - z wyproznieniem sad
    • moniaza Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 18.12.06, 15:10
      witam, ja mam termin na 26 lipca. Moje samopoczucie jest fatalne. Mam mdłości,
      nic prawie nie jem, bo nie mam apetytu. To maja druga ciąża, mam już 3 letniego
      synka. Martwi mnie jedno, ponieważ lekarz wykrył u mnie torbiel na jajnku i nie
      wiem co może być skutkiem tego ...
      • pusia76 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 18.12.06, 20:22
        Witam,
        Termin mam na 28 lipiec.To moja pierwsza ciążą, i to blizniacz.Pozdrawiam
        wszystkie lipcowe mamy.
        • aga_n20 Re: lipiec 2007- dziewczyny jak sie czujecie? 18.12.06, 20:28
          ja termin mam na koniec lipca to moja druga ciąża i czuję się tak samo okropnie
          jak i przy pierwszej mój synek ma prawie 3 lata i postanowiliśmy z mężem dać mu
          rodzeństwo miałam tylko nadzieję że łagodniej będę przechodziła tę ciążę ale się
          myliłam. narazie mam tylko okropne nudności przy pierwszej miałam straaszne
          wymioty i leżałam 2 razy w szpitalu. narazie jest dobrze pozdrawiam wszystkie mamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka