asiulka555 07.12.06, 09:44 powiedzcie mi jak szybko od momentu zaplodnienia zaczyna sie czuc jakies dolegliwosci. tak naprawde nie wiem czy doszlo do zaplodnienia ale boli mnie podbrzusze (takie klucia) co nigdy sie nie zdarzalo, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylpal13 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 10:36 mnie bolało od owulacji, oczywiście nie wiedziałam jeszcze ze sie udało, nie twierdzę, że te bóle były spowodowane ciązą, ale faktycznie od owulcji boli mnie z przerwami aż do teraz, 6 tydz ciązy, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 11:03 no wlasnie, mnie boli od momentu kiedy sie kochalismy, nie iwem moze jestem przewrazliwiona, ale czy to mozliwe zeby w ciagu tygodnia juz to odczuwac Odpowiedz Link Zgłoś
angela2628 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 12:03 Pamiętam że mnie też bolało jak na @ w trzy dni po owulacji i potem,a to było jeszcze dużo za wcześnie na objawy miesiączkowe, stąd sie domyślalam że będzie dzidek-na dniach rodzę Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 12:30 z jednej strony sie ciesze ze to moze byc dzidzi, ale nie chce sie rozczarowac, bo czyzby po paru dniach juz bylo czuc ze sie cos dzieje. Pozyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: bole podbrzusza 11.12.06, 17:25 Ja mam to samo. Od momentu jak były dni płodne i kochaliśmy się to pobolewa mnie podbrzusze. 4.12 robiłam tesk i nic. @ mam dostać 19.12 a podbrzusze boli nadal, więc już sama nie wiem co myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 12:42 asiulka555 mam dokładnie tak samo! nie wiem czy można to nazwać kłuciem, ale na 100% boli i też nigdy wcześniej tak nie miałam. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na testy chyba jeszcze za wcześnie, więc niestety nie pozostaje nic innego jak czekać. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: bole podbrzusza 07.12.06, 12:56 w 5 dniu po owu - ból był okropny mdły taki słodki z kłuciem (to była implantacja)- a od tamtego dnia - to objawy jak na okres z bólem jajnika - wczorja dowiedziałam się że to z powodu ciałka żółtego. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 12:58 u mnie tez za wczesnie na testy bo to dopiero tydzien po zdarzeniu, ale tak jak mowisz wczesmiej nie odczuwalam takich dolegliwosci w srodku cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 13:04 Quick View pokazuje wynik na 6 dni po zapłodnieniu, więc mozesz teoretycznie sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 13:08 No to widzę że jesteśmy na tym samym etapie, ja dodatkowo dalej mam śluz płodny, a zwykle na tym etapie cyklu miałam gęsty i biały. Mimo wszystko staram się nie myśleć o dzieciątku, bo nie chce się rozczarować. Pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 13:21 u mnie sluzu brak (sucho Ale zaczelam faktycznie myslec o tym tescie Quick view (moze cos pokaze W niedziele mamy 1 rocznice slubu, fajna bylaby niespodzianka. Ale to chyba zbyt piekne zeby .... Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: bole podbrzusza 07.12.06, 13:23 U mnie kłucia pojawiły się na 2 dni przed spodziewaną @. takie dziwne, jakby ktoś igłą mnie drażnił od środka. Wtedy martwiłam się, że to nadchodząca @ albo, co gorsza", jakaś torbiel, a to bobo dawał znaki, że się urządza w brzuszku ) Życzę wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: bole podbrzusza 07.12.06, 13:37 Quick View pokazuje teoretycznie 6 dni po zapłodnieniu, ale raczej trzeba to rozumiec jako 6 dni po zagniezdzeniu. Zagniezdzenie - ok. 6-8 dni po owu +6 dni = 1 dzien spodziewanej miesiaczki. Poczekajcie a bedziecie miec pewnosc. Czasem zdarzają się też naturalne poronienia w terminie miesiączki (oczywiście tego nie życzę) więc po co się narażac na rozczarowania. Dla pocieszenia - miałam identyczne objawy - ból jajnika w dzień po seksie i od tygodnia po owulacji bole jak na okres. Jestem w 7 tygodniu ciąży. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
laluu Re: bole podbrzusza 07.12.06, 14:57 Mam dokladnie tak samo do wczoraj wieczorem! Igła z lewej strony! Juz myślałam, że to okres, ale, odpukac, nie ma. Test negatywny, ale to dopiero 10 dzień. I mdli mnie od początku. Może z emocji, bo to 1 cykl starań Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 15:03 tez mysle czy to oby nie moja wyobraznia. Ale poprawimy dzisiaj z mezem, bo jeszcze chyba mozna Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 07.12.06, 15:27 " poprawić" można zawsze , co to tej wyobraźni to moja mi podpowiada, że to raczej mało prawdopodobne żebym była w ciąży. Mam wrażenie że to reakcja obronna, bo zawsze lepiej się miło rozczarować niż ... Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 08.12.06, 10:55 asiulka555 jak Twój brzuszek? Mój nadal boli. Kupiłam testy, ale zrobię je nie wcześniej niż 12.12. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 08.12.06, 12:29 ja juz dzis jakos mniej w to wierze i mysle ze to tylko moja wyobraznia byla Odpowiedz Link Zgłoś
laluu Re: bole podbrzusza 08.12.06, 17:11 Dołączam się. O ile @ nie przyjdzie testuję ponownie 12-13. Odpowiedz Link Zgłoś
m_damska Re: bole podbrzusza 08.12.06, 17:17 mnie jak powitał ostry ból ok 13 dnia cyklu (podejrzewam owu po odstawieniu tabletek) tak mnie trzyma do dziś, lżejszy, ale dół brzucha nadal czuję... @ powinna chyba być 30.11 (poprzednia przyszła po 30 dniach), ale nie testuję jeszcze bo to 2 cykl po odstawieniu tabsów i nie jestem pewna czy cykl jest faktycznie 30-dniowy, czy może mi sie coś przedłuża Odpowiedz Link Zgłoś
mziolek5 Re: bole podbrzusza 09.12.06, 17:19 jak ostawiłam tabletki to drugi cykl po był u mnie masakryczny w bólach. Bolały mnie piersi, jajniki, dół brzucha (tak jak dziewczyny opisywały, pośrodku jakoś) i tak jak ciebie też tak jakoś od połowy cyklu. niestety @ w końcu nadeszła,ale bardzo mnie to jednak cieszyło bo w końcu nic nie bolało i zniknęła kosmiczna hustawka nastrojów (1szy cykl 32, drugi 37 dni) teraz, przy trzecim cyklu po czuje sie świetnie i tak czytam sobie te bolące brzuszki i aż mi smutno,że nic mnie tam nie pobolewa znacząco Ale trzymam kciuki, może u Ciebie juz rozwija się mała fasolka Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 11.12.06, 00:31 Tez mam bol od owulacji tzn. teraz troche mniejszy i nie tak czesto, ale prawie przez tydzien mnie bolal brzuch, tak troche jak na miesiaczke, ale na @ bylo jeszcze za wczesnie, czasem mialam klucia w jajniku czasem jakby na srodku. Potem tak na 11 dni przed miesiaczka doszedl bol piersi, ale nie taki mocny, bola mnie piersi jak dotykam. Oczywiscie zrobilam test bo nie wytrzymalam taki co mial szybko wykryc ciaze na 5-7 dni przed spodziewana @, ale bylam jeszcze 8 dni przed spodziewana no i wyszla jedna kreska, ale jak patrzylam pod roznymi katami przy oknie to bylo widac cien drugiej i nie wiem co mam myslec o tym cieniu, kreski nie bylo tylko cien. Mam zamiar powtorzyc ale po kilku dniach, ale sie boje ze nie bedzie tej upragnionej drugiej kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 11.12.06, 00:35 Dodam ze zaluje ze zrobilam ten test tak szybko bo czulam sie bardzo rozczarowana ze nie ma tej drugiej kreski widocznej i teraz mi to nie daje spokoju, moj maz twierdzi ze moze mi sie wydawalo ze widze cien, najpierw mowil ze tez widzi a potem mi powiedzial ze moze mi sie wydawalo, ze moze nie bylo cienia. Chyba lepiej poczekac i zrobic najwyzej 3 dni przed miesiaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: bole podbrzusza 11.12.06, 17:26 Ja mam to samo. Od momentu jak były dni płodne i kochaliśmy się to pobolewa mnie podbrzusze. 4.12 robiłam tesk i nic. @ mam dostać 19.12 a podbrzusze boli nadal, więc już sama nie wiem co myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
bercia_26 Re: bole podbrzusza 11.12.06, 17:42 Cześć Wam.Mnie też boli podbrzusze. Dzisiaj mój 18 dzień cyklu, a od5 do 10 brałam clo,a od 16 dnia cyklu biorę duphaston. Podejrzewam, że to jest związane z braniem tych leków.Też wcześniej bolało mnie podbrzusze przed @. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 11.12.06, 18:55 Ja też cos takiego czułam. Zrobiłam test ale chyba za wcześnie , nic nie wykazał. Jutro powtórze. Niestety nie mam żadnych innych objawów, a i ból podbrzusza jakby ustąpił, tylko od czasu do czasu delikatnie zakłuje. A!! Zapomniałabym, częściej biegam do wc, może to jakiś objaw? Odpowiedz Link Zgłoś
mziolek5 Re: bole podbrzusza 11.12.06, 19:05 mnie bolą jajniki, podbrzusze czasem zakłuje...pewnie mam ciąże urojoną, bo wszystko od czasu jak zaczęłam czytać ten wątek )) generalnie nic nie wskazuje na fasolkę czy my się dziewczyny tu trochę nie za bardzo nakręcamy???? niemniej mam nadzieję,że ukaże Wam się druga kreseczka. Mnie raczej nie,a już śmiac z siebie samej się zaczynam, bo ciągle gdzies promyk nadziei we mnie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 12.12.06, 05:12 Ja nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj rano test, ale niestety byla tylko jedna kreska. Nie wiem co myslec bo to moj 22 dzien cyklu, poprzedni cykl mialam 28 dniowy. Moze sie z tym testem pospieszylam, ale to byl test na wczesne wykrycie ciazy, niby moze wykryc na 7 dni po zaplodnieniu. Pewno bym testu nie robila ale bola mnie piersi i to zaczely juz na 11 dni przed planowa miesiaczka, to mi sie troche wczesnie wydawalo i do tego mialam te bole brzucha po owulacji i trzymaly mnie przez tydzien i byly dosc dokuczliwe, teraz juz nie mam takich boli czasem jajnik zakluje. Nie wiem co myslec moze mam schize i dostalam ciazy urojonej bo tak bardzo bym chciala byc w ciazy. Jest mi teraz smutno bo juz tak dlugo sie staramy o drugie dziecko, juz razem z poronieniem bedzie 2 lata i juz nie mam cierpliwosci dluzej. Musialam sie troche rozpisac bo moze wy mnie lepiej zrozumiecie niz kto inny kto sie nigdy nie musial starac tylko wpadal. Wiekszosc moich kolezek to albo wpada albo zachodzi w pierwszym cyklu staran. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: bole podbrzusza 12.12.06, 05:45 Nie przejmuj się. Ja mam te same objawy co ty a to jest mój 24 dc. W czwartek ide do lekarza zobaczymy co powie. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 12.12.06, 05:53 Koniecznie napisz zaraz po wizycie co ci lekarz powiedzial bo bede bardzo ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: bole podbrzusza 12.12.06, 16:42 Idę w czwartek, więc po wieczór napisze Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 12.12.06, 18:25 Tak też dzisiaj rano pomyślałam, i testu nie zrobiłam . Choć nie wiem jak długo wytrzymam. w/g moich obliczeń owulaja była 9 dni temu. żebym wytrzymała jeszcze chociaż te 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 12.12.06, 18:34 Ja też chce odwlec jak najdłużej zrobienie testu. Strasznie bym chciał juz coś wiedzieć ( nawet to że nie jestem w ciąży ). Niepewność jest dla mnie najgorszą rzeczą. Ps. Mój brzuch dalej nie odpuszcza, a to już 22dc ( cykle 27-29 ). Dodatkowo mam uczucie, jak by mi coś mi w środku przeszkadzało ( szczególnie jak się schylę ). Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 13.12.06, 00:04 Ja tak wczesnie zatestowalam bo poprzednim razem w tej ciazy ktora stracilam zatestowalam i mialam slabiutka kreseczke. Ale tak sobie mysle ze moze byc rozny poziom hormonow przy kazdej ciazy inny, tez w innym czasie moze sie jajeczko zagniezdzic, w koncu tak wielu kobietom test wychodzi negatywny a sa w ciazy. Jeszcze sie ludze ale jakos mniej, tak mam troche nadzieji i troche sie czuje juz rozczarowana. Chociaz piersi troche dalej pobolewaja tak po bokach jak je naciskam, no wyjasni sie w przyszlym tygodniu czy bedzie miesiaczka czy nie. Wczoraj mialam straszny nastroj, az mi bylo zal mojego meza, bo jakos tak bardzo bylam nastawiona na ciaze z powodu tych boli brzucha po owu i bolu piersi i czulam sie po tescie strasznie rozczarowana i zalamana. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek0222 Re: bole podbrzusza 13.12.06, 07:26 mnie podbrzusze bolalo az do 10 tc.Test robilam w 40 dc i byl negatywny.Poszlam do gina on nic nie stwierdzil i kazal czekac jeszcze dwa tygodnie.W 68 dc test wyszedl negatywny ale tym razem gin stwierdzil powiekszona i rozpulchniona macice.Dostalam luteine na wywolanie okresu.Dopiero jak luteina nie wywolala okresu bule podbrzusza przeszly a gin potwierdzil 11 tc.Wiec dziewczyny nie spieszcie sie tak z tymi testami!Zycze wszystkim upragnionego dzidziusia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lola_la1 Re: bole podbrzusza 13.12.06, 13:39 Dzisiaj jest 20 dc. Starania były, od wczoraj kłuje mnie w prawej pachwinie, a wiem, że właśnie tam rósł pęcherzyk. Nie chcę się napalać, bo bardzo chciałabym zajść w ciążę. 20 pażdziernika miałam zabieg, poronienie zatrzymane. Myślałam, że będę musiała odczekać trzy miesiące, ale 5 grudnia byłam na USG i gin mi powiedział - "no to od jutra można się starać". Trochę się sdziwiłam, że tak szybko, ale usłyszałam w odpowiedzi, że z tym czekaniem to mega bzdura i nie ma na co ani po co czekać. No to wzięliśmy się do roboty. Testować będę w piątek 22 grudnia (jeżeli wcześniej nie dostanę @ oczywiście). Byłby to cudowny prezent pod choinkę. Innych objawów nie mam co wypatrywać, bo poprzednio jak byłam w ciąży (tak naprawd przez 6 tygodni, bo przez ostatnie trzy zarodek już nieżył) to nic się nie działo. Nie chcę cały czas wyobrażać sobie, że może już własnie jestem w ciązy ale nie bardzo mi to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 14.12.06, 17:35 A ja cholera nie wytrzymałam i zrobiłam test!!!!! W 10 dniu po owulacji! I nic!!!((((( Ale może jeszcze nie wszystko stracone, moze jeszcz za wcześnie? Taką mam nadzieje, ale postanowiłam już o tym nie myśleć. Może nie zjawi się @, to w tedy znów pomyśle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 14.12.06, 20:44 U mnie zostatały 4 dni do "godziny 0" czyli do planowanej @. Testu dalej nie zrobiłam. Jakoś nie czuje się ciążowo mimo tych wszystkich dziwnych objawów. Ps. aniafirak trzymam kciuki za kolejny teścik! Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 15.12.06, 00:20 Niestety u mnie dzisiaj 25dc i zaczynam plamic wiec wyglada ze dostaje miesiaczke, tak mi zal bo mialam objawy ciazowe, bolaly mnie piersi od dawna i tak mialam poprzednim razem jak zaszlam w ciaze. Czuje sie rozczarowana, nie wiem co jest nie tak ze nie zachodze w ciaze. Mialam USG na poczatku tego cyklu i lekarz twierdzil ze bede miec owu na dwa jajniki i znowu wielkie nic. Pewno z tego stresu nic nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 15.12.06, 08:12 ja tez nie wyrzymalam i zrobilam dzis rano test, no i niestety nic z tego ale to nie byl jeszcze dobry czas na test, za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 15.12.06, 10:00 Jak robilas test za wczesnie to zawsze mozesz jeszcze miec nadzieje. Ja zobacze do jutra jak tam moje plamienie czy zamieni sie juz w miesiaczke czy nie. Jak na razie to dzisiaj pare razy mnie zemdlilo, wiec niewiem moze to na ciaze a moze na miesiaczke, pewno to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoli1 Re: bole podbrzusza 15.12.06, 12:59 dołączam się do was też mam takie bóle, inne niż zawsze przy cyklach 28 jestem w 36 dniu... nie wiem co o tym myśleć, aż się boję zapeszyć. robiłam test w 26dc i oczywiście nic, byłam u lekarza tego samego dnia i tylko stwierdził że zaraz będzie @ a tu nic.. wczoraj bolał mnie bardzo brzuch, bardziej niż normalnie na @ i nic. Jutro robię 2 test Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 15.12.06, 16:13 Tak bardzo bym chciała żeby nam sie udało!!! Dzięki za wsparcie! W brzuchu mam takie dziwne uczucie, ale może to jakis torbiel mi sie tworzy , albo jecze coś gorszego. Obawiam sie bo nie bolą mnie piersi.Są tylko bardziej jędrne, ale nie bolesne. A w poprzedniej ciązy bolały mnie strzasznie! Odpowiedz Link Zgłoś
bercia_26 Re: bole podbrzusza 15.12.06, 18:48 Dzisiaj mój 22dc brzuch przestał boleć i na dodatek chyba bierze mnie przeziębienie.Piersi oczywiście też mnie nie bolą.Na pewno jeszcze z dwa dni i ból się pojawi. Mam jakieś dziwne przeczucie, że kolejny cykl tj. 12 pójdzie na straty.Tylko to pierwszy cykl z clo i duph.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 15.12.06, 20:27 No to ja też nie wytrzymałam! Zrobiłam bete hcg żeby mieć pewność. Jutro rano mają być wyniki. Jeszcze tylko kilkanaście godzin niepewności. Jeżeli nie jestem w ciąży to biorę się ostro za przygotowania świąteczne, a jeżeli ... to będzie super prezent "pod choinkę", a dodatkowo dzidzia by się urodziła w okolicach naszej 8 rocznicy ślubu! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 15.12.06, 22:29 No to sprawa jasna. Właśnie na stronie www mojego laboratorium zobaczyłam wynik: negatywny Mnie się tym razem nie udało, ale za Was wszystkie trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kiriaxi Re: bole podbrzusza 15.12.06, 22:43 hm, a co to za laboratorium, że można wyniki sprawdzić w Internecie? - podasz adres www? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 16.12.06, 05:05 Ja niestety dostalam miesiaczke nawet troche szybciej bo to byl 26 dc. Bylam bardzo rozczarowana bo czulam sie prawie w ciazy. Tzn. piersi zaczely mnie bolec bardzo szybko w tym cyklu juz 10 dni przed miesiaczka, normalnie tak nigdy nie mam tzn. mialam tak w tej ciazy ktora poronilam wiec w tym cyklu robilam sobie wielkie nadzieje, wczoraj nawet mnie mdlilo. Dzisiaj dostalam @ boli mnie brzuch tylko sie dziwie bo piersi nie przestaly mnie bolec a zawsze jak bolaly mnie przed @ to w pierwszym dniu bol przechodzil, wiec nie wiem co myslec moze bylam w ciazy ale sie jajeczko nie zagniezdzilo, moze mam problem z hormonami. Po poronieniu nikt mi nie chcial sprawdzic jak moje hormony. 31 stycznia umowilam sie do specjalisty, mam nadzieje ze mi porobi rozne badania. Trzymam za was kciuki w koncu komus musi sie udac w tym miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: bole podbrzusza 16.12.06, 12:37 To Diagnostyka. Sieć laboratoriów działająca w całym kraju. Jak masz karte stałego klienta to mozna sprawdzać wyniki w necie. Ja swój miałam po około 4 godz. tzn. krew pobierali mi ok. 18.00 ( u mnie w Krakowie jest punkt który jest czynny do 19.00 ) a około 22.00 na stronie www.diag.pl był już wynik. Ps.Karte otrzymuje sie po zrobieniu chociaż 1 odpałnego badania. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 16.12.06, 20:17 A mnie zaczęła boleć jedna pierś( mam tak od paru cykli- byłam u gina ale nic nie stwierdział) i po wczorajszych przytulanka pojawiło sie plamienie, jakieś takie różowawe na początku a teraz brązowawe!!Cholera ciąge coś!!! Do gina mogę dopiero po świętach bo na narty wyjechał!!!!Zobaczymy co będzie dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 17.12.06, 19:39 Dziś znów plamienie, takie brązowawe, i zmiany nastrojów, totalna nerwówka!!To chyba ciotka się zbliża. Wg moich obliczeń powinna pojawić się jutro, i coś mi się zdaje że nadejdzie. Jestem załamana! I w nikim oparcia!!Bo nikt nie rozumie, że to takie przykre! Odpowiedz Link Zgłoś
lola_la1 Re: bole podbrzusza 18.12.06, 10:12 Nie wytrzymałam i w niedzielę zrobiłam test. To był 24 dc i niestety jedna kreska. Ale w jak byłam w poprzedniej ciąży, (którą proniłam), taki wczesny test też nic nie pokazał... Więc jeszcze jest nadzieja. Test zrobiłam, bo w sobotę zapach moich perfum doprowadzał mnie do szału, więc pomyślałam sobie, że może się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 18.12.06, 18:02 Niestety!!!! Zjawiła się!!! Ta czerwona zaraza!!!!!I już nie ma złudzeń!!!! Dziewczyny, wiem że rozumiecie! Dzięki za wsparcie. Ze mną nie ma już szans, dopiero w następnym cyklu, ale za was cały czas trzymam kciuki!!Będzie dobrze!Kiedyś musi się udać! Odpowiedz Link Zgłoś
ita27 Re: bole podbrzusza 18.12.06, 18:15 Ania, popmimo mojego wisielczego nastroju udało Ci się wywołać uśmiech na mojej twarzy :o) Wręcz rozbawiłaś mnie do łez. Ja też już chyba od 5 cykli czekam, aż pojawią się 2 kreseczki. Ze strachem czekam co przyniesie jutrzejszy dzień ... mój mąż poszedł nawet na badania, ale wynik będzie dopiero w styczniu. Czy jest cos jeszcze optymistycznego na tym świecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 19.12.06, 00:42 Trzymam za was kciuki, ja niestety mam @ wiec czekam na nastepne starania, ale jakos mam podly humor i marna nadzieje zeby sie udalo. Tez nikt mnie nie rozumie, ze ja o niczym innym nie potrafie myslec, tak sobie mysle ze moze mam jakis problem ze tak dlugo zajmuje mi zachodzenie w ciaze. Maz mysli ze mam depresje po poronieniu, pewno ma racje. Ostatnio bylismy an partach od meza z pracy i bylo mi smutno bo widzialam kobiety w ciazy i tak sobie myslalam ze jak bym nie poronila to tez bym juz miala taki duzy brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 19.12.06, 08:27 ja jeszcze czekam na @ . Teoretycznie powinna przyjsc "ta czerwona zaraza" jak to kolezanka wyzej powiedziala, za okolo 3-4 dni, ale nie mam zadnych objawow, czyli nie jestem rozdrazniona, nie bola mnie piersi itd.Nie wiem co o tym myslec Odpowiedz Link Zgłoś
lola_la1 Re: bole podbrzusza 19.12.06, 09:55 Ja postanowiłam, że będę testować dopiero w sobotę rano. Żeby już było napewno. Wczoraj trochę mnie mdliło, a wieczorkiem na siłowni jak się zmęczyłam to czułam taką twardość w brzuchu. Rany! - ten tydzień doprowadzi mnie do obłędu. Ile można się w siebie wsłuchiwać i zastanawiać czy ten objaw to raczej na ciążę, czy raczej na @. Szczerze mówiąc, gdzieś tam w środku, mam takie przekonanie, że się udało, ale nie chcę się cieszyć, ani nakręcać, bo tym większe będzie rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 19.12.06, 11:19 lola a czy nie obawiasz sie ze silownia moze cos zaszkodzic? Bo ja tez nie wiem czy jestem czy nie i boje sie wysilku zeby nie zaszkodzic Odpowiedz Link Zgłoś
lola_la1 Re: bole podbrzusza 19.12.06, 12:50 W zasadzie codziennie chodzę do klubu ćwiczyć. Pomyślałam sobie, że większym szokiem dla mojego organizmu będzie jak nie poćwiczę )) Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bole podbrzusza 19.12.06, 19:48 Papuga 5 bardzo dobrze cie rozumiem! Też poroniłam i prawdopodobnie dlatego nie potrafie nie myśleć. Wszyscy mówią, że im bardziej się chce tym trudniej zajść, ale jak tu nie myśleć! Bardzo bym chciała! Na prawde, chciałabym choć na miesiąc zapomnieć i nie myśleć!!!Ale mi nie udaje się nawet na pare minut zapomnieć.Całe moje życie sprowadza sie do jednego - do bycia w ciąży i urodzenia zdrowego dzieciaczka! I choć bardzo chce , nie potreafie inaczej. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny po przejściach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 20.12.06, 06:04 No wlasnie jak to jest z ta silownia, bo my sie tez staramy i chodze na silownie i sie martwie czy to nie zaszkodzi w zajsciu w ciaze. Lekarz mowil ze lekko moge cwiczyc. Moze po prostu zrezygnowac z cwiczen na brzuch. Co do rowerka to lekarz mowil zeby nie szalec za szybko i tak pedalowac zeby nie czuc ucisku na dol brzucha, zeby nie utrudniac zagnizdzenia jajeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: bole podbrzusza 20.12.06, 06:06 Zapomnialam dodac ze szkoda mi zrezygnowac z silowni bo tak sobie pomyslalam ze jesli dlugo nie bede znowu zachodzic w ciaze i nie bede cwiczyc to bedzie mnie to denerwowac ze trace czas na starania i nic dla siebie nie robie. Nie chce w czasie staran tak siebie traktowac jak kobiety w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: bole podbrzusza 20.12.06, 08:30 no wlasnie ja sie boje tego ze nie bede wiedziala ze zaszlam w ciaze i cwiczenia wtedy moga zaszkodzic. Bo przeciez nie wiece czy sie udalo czy nie. Ja nie mowie o lekkich cwiczeniach, bo ja musze pojezdzic na rowerku z 1,5 godziny az sie pozadnie spoce. Odpowiedz Link Zgłoś
cruk Re: bole podbrzusza 22.12.06, 14:06 czytam i sie usmiecham.. staramy sie o drugie bobo, pierwszy cykl bez zabezpieczen, pelna swoboda. Z synkiem udalo sie za pierwszym razem w 4 cyklu po odstawieniu tabletek. Po odstawieniu od piersi Malego cykle mam hustane od 28-35dni wczesniej (ale z rok temu) nawet 40-41 dni.. poniewaz owu przechodze jakby tam strusie jajo dojrzewalo, to wiem dokladnie co i kiedy przytulaki co 2 dzien od 14 dnia poczawszy do 22 gdzies u gina bylam w okolicy 19 potwierdzil ze byla owu albo bedzie (nie mialam usg, ech) dzis 36 dzien cyklu mija i na razie cisza... a brzuch - wczesniej szalal z prawej strony bo jajeczko, od tygodnia pobolewa mnie podbrzusze. Zaciskam po cichu zeby zeby nie poleciec do apteki po test wyczekam do 40 dnia i wtedy zobaczymy. Za pierwszym razem OD POCZATKU WIEDZIALAM/CZULAM ze jestem w ciazy, nie umiem tego wyjasnic, a pierwsze co to zmienily mi sie piersi i tez klulo mnie podbrzusze... teraz takiego wew. przekonania nie mam, ale bardzo pragnelabym zeby okazalo sie, ze jest fasolka.. tym razem piersi nie "powiekszyly sie" jak poprzednio, ale wydaje mi sie (chociaz nie wiem na ile to chcenie by tak bylo), ze brodawki jakby mi sie "rozlaly", ale i cysiek nie ten sam po karmieniu przez 15 miesiecy D Zycze Wam i sobie by sie spelnily te marzenia w Swieta czy z NOwym Rokiem Odpowiedz Link Zgłoś
ebenark Re: bole podbrzusza 08.01.07, 12:43 Ja też mam bóle podbrzusza, piersi obrzmiałe i bardzo bolące-myślałam ze to oznaka ciąży- jednak okazało się że to zapalenie pęcherza i przydatka z lewej strony, a piersi poprostu chore. Dostałam antybiotyk, a najgorsze jest to że okres już mi się spóźnia o tydzień, więc nie wiem - testu nie robiłam chciałam poczekać. Oczywiście uzgodnilam z moim lekarzem, że jest jakieś prawdopodobieństowo, ze jestem w ciązy więc dał mi odpowiednie antybiotyki-aby ew. nie zaszkodziły. Jednak test muszę zrobić-bo się niecierpliwie. Czekam na USG do 18.01-zobaczymy co sie dzieje. Krew i mocz-ok Odpowiedz Link Zgłoś
melissa79 Re: bole podbrzusza 08.01.07, 13:04 enebark a dlaczego nie zrobiąłś testu ciążowego z krwi zwłaszcza ze pizsesz ze i tak miałaś robione inne badania krwi to moze trzeba było "przy okazji"?? Odpowiedz Link Zgłoś
lizbon Re: bole podbrzusza 08.01.07, 13:38 Mi też zrobiły sie wielkie piersi, w dodtaku pobolewaja mnie. I to podbrzusze....myslałam ze mam zapalenie pecherza. Ale tez spóźnia mi sie okres....dzis kupje test. mam nadzieje że to dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
lizbon Re: bole podbrzusza 09.01.07, 15:42 Miała robić dzis rano ale zrana było bara bara i niewyszło Odpowiedz Link Zgłoś
lizbon Re: bole podbrzusza 10.01.07, 14:32 YES. YES ,yes udało sie . Teraz za tydzień wybieram sie do ginekolozki. Tylko cały czas mam te bóle, wysiedziec nie mogę w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: bole podbrzusza 10.01.07, 14:55 ja też miałam bóle jajników. Potem przeszło i dostałam plamienia ( jakieś 1,5 dnia), myślałam, że to @, ale teraz jest zupełnie czyściutko. Zrobiłam test ale wyszedł negatywnie. Poczekam jeszcze i znowy zrobię test. Piersi mnie trochę bolą i ciągle plecy na dole. ale bym chciała.... Odpowiedz Link Zgłoś