Dodaj do ulubionych

zapalenie pecherza!!!! pomożcie

27.12.06, 16:29
witajcie dziewczynki !!

Mam kłopot z pecherzem od kilku dni strasznie mnie piecze przy sikaniu
pomijając ze sikam kropelkami a cisnie mnie jak bym miala wylac z 3
litry ..napiszcie jak sobie radzicie z tym problemem bede wdzieczna
pozdrawiam ewelina
Obserwuj wątek
    • althea35 Re: zapalenie pecherza!!!! pomożcie 27.12.06, 16:41
      Jesli jestes w ciazy to natychmaist idz do lekarza. Dostaniesz leki i szybko ci
      przejdzie.
      A zanim dostaniesz sie do lekarza mozesz sie leczyc domowymi sposobami. Duzo
      pij, najlepiej wody z cytryna. Zakwasza mocz i powoduje szybsze wyplukiwanie
      bakterii z pecherza i przynosi ulge, bo przynbajmniej jest czym sikac. Trzymaj
      pecherz w cieple. Najlepiej owinac sie kocem i tak siedziec. Mozna tez pic sok
      zurawinowy (nieslodzony) albo brac tabletki zurawinowe.
      Mnie takie problemy z pecherzem czasami dopadaly tuz przed okresem... Zazwyczaj
      przechodzily same, ale nie obylo sie bez antybiotyku za ktoryms tam razem.
      • napoleonka26 Re: zapalenie pecherza!!!! pomożcie 27.12.06, 16:50
        serdecznie dziekuje za odpowiedz naprawde szypie jak diabli...w ciazy chyba nie
        jestem narazie choc nie mam pewnosci w tym miesiacu ..pozdrawiam ewelina
    • tweety_28 Re: zapalenie pecherza!!!! pomożcie 27.12.06, 18:10
      Może pomoże Ci urosept - tabletki ziołowe - ale lepiej iść do lekarza, nie
      wyloczone stany zapalne pęcherza lub przewodów moczowych wracają jak bumerang.
      • roksana216 Furagin i no-spa 27.12.06, 18:42
        przy zapaleniu pęcherza pomagają jak w temacie
        • tweety_28 Re: Furagin i no-spa 27.12.06, 19:01
          Zgadzam się, ale furagin jest na receptę i o ile wiem ( przetestowałam wiele
          aptek ) ciężko jest go zdobyć bez recepty.
          • haalszka1 Re: Furagin i no-spa 25.02.07, 20:20
            a dzieje sie tak dlatego, ze furaginum ma (przynajmniej) dwoch producentow. ten
            firmy ADAMED jest na recepte (biale opakowanie, czarny napis), natomiast firmy
            POLFA KUTNO (biale opakowanie, niebieski napis) jest bez recepty. dlatego w
            niektorych aptekach sprzedaja go bez recepty a w innych nie. dadam ze oba maja
            identyczny sklad, kazda tabletka po 50 mg i taka sama nazwe leku
    • heca7 Re: zapalenie pecherza!!!! pomożcie 27.12.06, 23:45
      Witam. U mnie skończyło się na antybiotyku Augmentin. Furagin mi po I nie
      pomagał a po II wg urologa jest mniej bezpieczny. Antybiotyk brałam tylko 1
      dzień wg zaleceń lekarza. Jak dotąd nie miałam nawrotu a w poprzednich ciążach
      mi się to zdarzało. Co do wyboru leku gin zgodził się z urol. całkowicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka