Dodaj do ulubionych

Starania Marcowe

• aba1122 Re: Starania Marcowe 28.02.07, 10:50
      Hej cześć dziewczyny
      U mnie dziś 13 dc , nie wiem ile Wy się staracie ale ja już 7 m-c , wiem że to
      nie tak długo ale już troszkę się nie niepokoie czy coś nie jest zle?
      zakupiłam sobie dziś Mace i ziółka ojca Sroki nr 3 na owu , nie zaszkodzą a
      może pomogą? obysmile
      Pozdrawiam
      • agness121 Re: Starania Marcowe 28.02.07, 14:47
        Cześć dziewczyny
        Ja staram się od czterech cykli. Obecnie jestem w 14 dc i tym razem z testami
        owulacyjnymi, do których mam mieszane uczucia, bo wyszły podbnie jak u
        mikrowianki, to znaczy...nie wiadomo o co chodzi.
        pozdrawiam
        p.s. ciekawe ilu nam sie uda...
    • beatle80 Re: Starania Marcowe 28.02.07, 15:30
      Aba, sama nie jesteś jest nas tu więcej ale tak jak u Soffinki u mnie dopiero 6
      dc więc na razie siedze cicho i cierpliwie oczekuję 12 - 18 dc na usilne
      starania. U nas dopiero 2 cykl, starań nie martwię się o nic, obserwuje
      temperature i do tej pory w kazdym cyklu regularna i widoczna owulacja.
      Musze nabrać troche pokory bo mam taki charakter że wszystko chciałabym mieć
      zaplanowane jak w zegarku, a już mamy miesiac opóznienia w odniesieniu do
      planu. smile Mam nadzieję ze tym razem się uda, a na pewno się z Wami podzielę
      wynikami. Trzymajcie się dzielnie.
    • soffinka Re: Starania Marcowe 28.02.07, 15:57
      Hej dziewczyny! Beatle80, witam w klubie, ja co prawda 1 cykl obserwacyjnie
      potraktowałam, ale można powiedzieć,że i u mnie to 2 cykl smile u mnie 7
      dc.Wciagam folik , kończę 2 opakowanie, i akurat tak wyszło, że zostało mi
      równo 11 tableteksmile czyli mam dodatkowy czasoprzyspieszacz, haha, codziennie o
      jedna tabletkę mniej i akurat jak dojdzie do ostatniej to przystapimy do
      intensywniejszej pracy wink
      Ja również, oprócz tej paskudnej cechy jaką jest niecierpliwość, też wszystko
      musze miec jak w zegarku, wszystko zaplanowane, wymierzone. A w zyciu przeciez
      nie zawsze wszystko tak wychodzi, i dlatego staram sie złapać dystans,zwłaszcza
      w tej kwestii.
      u mnie w ostatnim cyklu sluz owulacyjny pojawił sie 15 dc,a 18 dc miałam ból
      jajnika, sądzę że owulacja. Pomimo tego, że starań jakotakich nie było, i tak
      się nakręciłam i robiłam testy..., @ spóźniła mi się 4 dni, co gorsza przyszła
      z wielkim hukiem, rano zrobiło mi się słabo, cała drżałam, no i o mały włos
      zwymiotowałam, po 15 min przeszło i ... zaczął mnie brzuch booooleć... na
      szczęście juz jest po, a teraz wyliczanko smile
      Aba, głowa do góry. Trzymam za Ciebie kciuki.
      Pozdrawiam
      Soffinka
      • lamciad Re: Starania Marcowe 28.02.07, 18:44
        Hej,
        widze,że ze "staran noworocznych" to zostałam tylko ja i Aba.
        Ja w końcu chyba trafiłam na normalnego gina...Po tym jak usłyszałam od
        jednego,że przy parametrach nasienia mojego M. mozemy tylko liczyc na
        inseminację,z kolei inny powiedzial,że wszystko jest ok-postanowiłam zapytać
        jeszcze jednego gina.No i ten w końcu przytomnie zareagował!!!Po pierwsze
        nasienie nie jest dobre,ale tez nie tragiczne( ufff),na pewno trzeba powtórzyc
        badanie po jakimś czasie.Po drugie zaproponował,że warto przyjrzec się i mi.Tak
        więc zlecił monitoring,żeby zobaczyc czy w ogole mam owulacje.Potem przebadać
        hormonki i dopiero po komplecie badań bedziemy mieli podstawy do tego,czy warto
        sie czymkolwiek martwic,czy nie.Dodam jeszcze,że to specjalista od leczenia
        niepłodności.
        I czekam sobie teraz na USG,mam nadzieję że owu mam albo przynajmniej miewam,bo
        sprawdzania droznosci jajowodów trochę mnie przeraża
        Pozdrawiam
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 28.02.07, 19:07
      Cześć dziewczynki
      Trochę Nas się nazbierało to fajnie bo w kupie razniejsmile
      Dzięki za trzymanie kciuków za mnie ja również wszystkim kibicuje!
      Lamciad wreszcie może trafił Ci się prawdziwy gin, mnie też już jeden
      zasugerował hsg ale również się boję i póki co odwlekamsmile
      Co do pozostałych dziewczyn starających się to Oska miała jechać na Mazury,
      może jeszcze nie wróciła?
      a Alela dała sobie na wstrzymanie z forum ale na pewno Nas podczytuje i wkrótce
      się odezwie!
      Pozdrawiam Was wszystkie i udanych staranek!
      Aba
      • feromonka Re: Starania Marcowe 28.02.07, 19:24
        Witamsmile
        dawno nie pisałam, ale podczytuję w zasadzie na bieżąco. Pewnie mnie juz nie
        pamiętaciesmile

Ja chyba staram sie najdłużej z Was, bo obecnie już 15 cykl! (od listopada
        2005)

W piatek ide na kolejny juz monitoring, z którego jak zwykle bedzie wynikało że
        owulacja byc powinna (czuje pobolewanie z prawej strony brzucha)
        W zeszłym tyg gin zaproponował, ze jesli teraz sie nie uda to chciałby zebym
        zgodzila sie na laparo i histeroskopie w najblizszym cyklu.

A ja ot tak z czystej ciekawości umowiłam sie jeszcze na konsultacje do
        provity - ciekawe czego tam sie dowiemsmile, a juz nie moge sie doczekac.

pozdr i trzymam za was kciukismile
      • mjulka Re: Starania Marcowe 01.03.07, 12:05
        Hej Wszystkim!!!!
        I ja też się staram. I cieszę się, że będę miała z kim o tym pogadać.
        Teraz jestem dopiero w 5dc i ten czas do owu wlecze się niemiłosiernie....

W tym cylku jestem na "wspomagaczach", więc jestem też dobrej myślismile

Trzymam kciuki za wszyskie starającesmile!!!!
    • aba1122 Fermonka 28.02.07, 21:08
      ja Cię pamiętam! Myślałam że może zaciążyłaś?
      Oj, nie najdłużej się starasz! sa takie co dłuzej tylko już nie piszą na forum
      i tylko czasami się odezwąsmile
      Mnie też się już wydaje że jestem ,,weteranem,,na forum ale jeszcze jakoś się
      trzymam , nie poddaje się i wierzę że i ja ujrzę swoje dwie kreski!
      łatwiej mi tu niż tak samej z mężem w samotnosci przeżywać Nasze niepowodzenia
      bo nikomu nie mówiłam że staramy się o dziecko.
      Tez już się miotam,badam, niby owu są , fsh za wysokie ale nie daję
      się...czekam na swój mały cud i na 100% się doczekam i Wy wszystkie też ,
      jestem tego pewna.
      Pozdrawiam pa
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Marcowe 01.03.07, 11:01
      Ja Was też, dziewczyny, ukradkiem podczytuję cały czas i trzymam kciuki bardzo
      mocno.
      • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 01.03.07, 12:07
        Blaszany Dzwoneczku ...ale Ty chyba juz wystarałaś się prawda ? Dobrze
        pamiętam ?
        Ja zaczynam 3 cykl , tym razem z testami i zobaczymy czy się uda ?
    • zyrafa36 Re: Starania Marcowe 01.03.07, 12:44
      Witajcie! Jestem z Wami od jakiegoś czasu, ale tylko czytałam i tzrymałam
      kciuki za nas wszystkie.Miałam nadzieję, ze nie dołączę do tego wątku, ale...
      dziś 1dc. Lutowe starania dla wielu z nas okazały sie sukcesem. Coś mi mówi, że
      marcowe będą jeszcze lepsze. Dzis jestem smutna, ale za kilka dni będę znowu
      pełna optymizmu. pozdrawiam
    • beatle80 Re: Starania Marcowe 01.03.07, 19:31
      Rzeczywiście razem rażniej. Mąż wyjechał w delegację (taką trochę oszukaną bo
      wiem że to jedna wielka impreza - żadna delegacja). Wraca w niedziele a więc
      jeszcze przed owulacją -tylko dlatego wyraziłam zgodę na jego wyjazd.
      A ja siedzę przed kompem, kończę już tabliczkę czekolady, czytam forum...
      A propo czytania w marcowym Twoim Stylu jest fajny artukuł "Mamy dziecko mimo
      wszystko" Nie zakładam dla żadnej z nas takich czarnych scenariuszy. Bez
      żadnych morałów, po prostu dużo wiary, wytrwałości i do przodu smile
    • oska81 Re: Starania Marcowe 02.03.07, 10:35
      Witam Was kochane po dłuższej przerwiesmile
      Witam również nasze nowe współdziałaczki w powiększaniu rodzinysmile Dużo nas się
      tu zrobiło, co mnie bardzo cieszy, w kupie zawsze raźniej, lepiej przeżywać
      swoje radości i smutki z kimś kto przeżywa to samosmile Jak dobrze policzyłam to
      jest nas około 20, jeśli kogoś nie doliczyłam to przepraszam. Marzec musi, po
      prostu musi, okazać się szczęśliwy, nie ma wyjścia, bociany przylatują i wierzę,
      że zawitają do nassmile

Co u mnie...Wczoraj wróciliśmy wieczorkiem do domu, w końcu, bo już zaczynał
      mnie ten urlop trochę męczyć wink
      Byliśmy kilka dni u znajomych na Mazurach, ich córcia jest rewelacyjna, bawiłam
      się świetnie, poza jednym incydentem. Kiedy rano się przebudziłam i usłyszałam
      jak mała super gaworzy, tak łzy popłynęły mi jak grochy, mąż jak mnie przytulił
      to rozryczałam się na maksa. Zrobiło mi się strasznie przykro i żal, że my
      takiego dzieciątka jeszcze nie mamy. Ale jak wyrzuciłam z siebie wszystkie żale
      to lepiej na serduchu się zrobiło. Chyba wylałam cały swój pesymizm, ciekawe na
      jak długo...
      Potem pojechałam do lekarza, ale o tym później.
      A następnie przez tydzień byliśmy u moich rodziców, długo nam zeszło, bo
      postanowiliśmy kupić nowy samochód i załatwailiśmy wszelkie papierki. O zgrozo,
      te urzędy... gdyby morderstwa nie były karane...ech szkoda gadać. Ale w końcu
      się udało i wczoraj wróciliśmy już nowym samochodemsmile

Jeśli chodzi o mój wspaniały i niepowtarzalny cykl to...dziś jest mój 55dc!!!!
      @ ni widu ni słuchu!!!WRRRRRRR, starania ciągle odwieszone w czasiesadsadsad
      Powinna przyjść lada dzień, bo jestem już po dawce duphastonu, przestałam go
      brać 2 dni temu, ale na razie cisza. Ale przynjamniej jest jakiś objaw, że coś w
      organiźmie się dzieje, bo strasznie bolą mnie sutki, jakby mogły to by chyba
      eksplodowałysmile
      Z wizyty u lekarza jestem zadowolona. Jajniki określił jako śliczne, a okresu
      nie dostaję, bo mam problemy ze śluzówką, nie chce się głupia złuszczać i
      dlatego w każdym cyklu od 15 do 25dc mam brać duphaston. Umówiłam się już z nim
      na monitoring, mam wybrać sie do niego w 10dc, jak tylko dostanę @ mam zadzwonić
      do niego. Oby w końcu przyszła.
      Dodatkowo dostałam opieprz od lekarza, bo jak byliśmy u tych naszych znajomych
      to się przedźwigałam i cholernie bolał mnie pępek i jego okolice. Myślałam, że
      jak już minął miesiąc od operacji to już wszystko ok, a okazało się, że tam w
      środku mam jeszcze szwy i mam bezwzględny nakaz oszczędzania się.

To tyle w telegraficznym skrócie, co działo się przez te 2 tyg.
      Trzymam za nas mocno kciuki, aby w końcu nam się udało. Ściskam Wassmile
      Aga
      PS.Będę najszczęśliwszym człowiekiem na świecie jak tylko dostanę ten długo
      oczekiwany okres...
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 02.03.07, 12:50
      Witaj Oska
      Nareszcie na forum ! Już myślałam że i TY odpusciałaś forum? na szczęscie nie!
      Super, odpoczęłaś, zrelaksowałaś się , no może chociaż trochę nie licząc tego
      nagłego smutku który Cię ogarnął, ale czasami lepiej wyrzucić z siebie niż
      trzymaćsmile
      Kurczę , co z tym Twoim okresem? Ile można go nie mieć? Czujesz się pewno jak
      słoń w składzie porcelany? No ale moze po lekach coś się ruszy, obysmile
      U mnie wszystko ok , działam w wiadomym kierunku, zakupiłam ziółka na
      pobudzenie owu , zobaczymy co życie przyniesie?
      Dzwoneczku dzięki za kciuki, daj znać co u Ciebie, jak się czujesz?
      Trzymam kciuki za Nas wszystkie starajace się .
      Pozdrawiam
      • oska81 Re: Starania Marcowe 02.03.07, 13:34
        Ja na razie wstrzymam się z ziółkami i wiesiołkami itp. do czasu jak zobaczę czy
        będzie owu w nowym cyklu, jak nie będzie to wtedy będę myśleć.
        Działaj Aba działajsmile zwłaszcza, że weekend przed namismile
        A z tym słoniem to trafiłaś w sednosmile Już mam wydeptaną ścieżkę do łazienki, ale
        jestem dobrej myśli.

Moje nowe motto życiowe: UDA SIE NAM NA PEWNO!!!
      • izetta Re: Starania Marcowe 02.03.07, 13:37
        to i ja się tutaj dopiszę. też zaczynamy kolejne starania. 3mam kciuki za nas
        wszystkie. pozdrawiam Iza
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Marcowe 02.03.07, 18:56
        Aba, u mnie dobrze, byłam ostatnio u ginekologa, a właściwie ginekolożki,
        wszystko wygląda ok, ale usg nie miałam, dopiero pod koniec marca ok 12tc - cóż,
        mam ambicję prowadzić ciążę państwowo wink A czuję się fatalnie - całymi dniami
        mnie mdli, rzygam, głowa boli, okropnie słaba jestem - zwałka totalna wink Mówię
        to lekarce, a ona na to: to bardzo dobrze. Hihi, ja się pytam: dobrze? A ona, że
        ciąże z takim złym samopoczuciem rzadko się ronią. Hm, słyszałyście o takiej
        teorii? W każdym razie jest to pocieszające. Pocieszające jest też to, że zawsze
        mogłoby być jeszcze gorzej. Udaje mi się przeważnie coś zjesć skutecznie, rzygam
        tylko raz, dwa razy dziennie, nie mam żadnych plamień, ani bóli brzucha, poza
        wzdęciami (odpukać), nie nie jest chyba źle smile
        A Wy, Kochane, sprężajcie się - czekam na marcowe ciąże smile Oska, trzymam kciuki
        za Ciebie szczególnie, żeby @ w końcu przyszła i za porządne owulacyjne cykle
        (najlepiej tylko jeden). Alela chyba sobie urlop od forum zupełnie zrobiła -
        może i dobrze, nie da się ukryć, że cięzko wyluzować siedząc ciągle na forum i
        myśląc w kółko o jednym.
        No i ślę fluidy nieustannie wink
    • soffinka Re: Starania Marcowe 02.03.07, 16:11
      Hej Dziewczyny!
      melduje się, u mnie 9 dc, ale jestem niecierpliwa...Jeśli wszystko bedzie tak
      jak się spodziewam, to w przyszły piątek startujemy smile)
      A jak u Was? Napiszcie coś, bo zaglądam do Was setki razy w ciągu dnia a tu
      niemalże cisza.
      Ściskam wirtualnie i powodzenia wszystkim!!
      Soffinka
    • gawliki Re: Starania Marcowe 02.03.07, 17:29
      a ja mam za chwile 3letnia Laure i wlasnie sie przekonalam,ze w marcu trzeba
      juz sie starac-pomozcie!!!!!!dzien owulacji....to 14dzien od daty 1dnia
      miesiaczki cxy to polowa cyklu??ja mam 26dni..............i sie zgubilamsmile
      • mjulka Re: Starania Marcowe 02.03.07, 18:46
        hej! właśnie jakoś tu pusto. nic nie piszeciesmile

gawliki: owulacja to polowa cyklu właśniesmile może testy owulacyjne Ci coś
        podpowiedząsmile

pozdrawiam i odliczam strasznie wolno płynące dni...
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Marcowe 02.03.07, 19:09
          mjulka napisała:

> gawliki: owulacja to polowa cyklu właśniesmile może testy owulacyjne Ci coś
          > podpowiedząsmile

Wcale niekoniecznie w połowie cyklu. Jedna kobieta z 26-dniowym cyklem może mieć
          owu np. 10dc, a inna z 26-dniowym cyklem np. w 15dc. Wszystko zależy od tego jak
          długą dana kobieta ma fazę lutealną, czyli poowulacyjną. Prawidłowo ma ona od 11
          do 17 dni, u jednej kobiet jest względnie stałej długości. Testy owulacyjne moga
          pomóc, ale ostatnio czytam sporo wątków, że niekoniecznie zawsze te testy
          działają jak należy. Można też się poobserwować, mierząc temperaturę i
          obserwujęc śluz. A jeśli to początki starań, to najlepiej po prostu przyuważyć
          śluz płodny i kochać się aż zniknie.
          • gawliki Re: Starania Marcowe 03.03.07, 09:20

• zuemu Re: Starania Marcowe 03.03.07, 10:25
              Hej Dziewczyny,

Ja też pewnie się dołącze do starań marcowych.
              Co prawda czekam jeszcze na efekt lutego...ale już sama nie wiem - nie chcę się
              nakręcać.
              Też staram się o druciego dzidziusiasmile
              Myslałam, że wyjdzie za pierwszym razem - tak jak nasz synalek...a tu -
              aktualnie drugi cykl starań.
              Już nie mogę się doczekać, żeby zaskoczyło!!!
              Pozdrawaim serdecznie i zyczę miłęgo i owocnego weekendu!
              • gawliki Re: Starania Marcowe 05.03.07, 12:33
                no wlasnie...czytam teraz Wasze posty i juz sie zalamuje.........tak dlugo
                odkladalam ciaze...a tu widze dlugo trzeba sie starac,,,nie chce narazie
                zapeszac,dopiero zaczne w marcu probe,ale caly czas myslalam,ze bedzie jak z
                Laura-od razu....mam nadzieje!!!!!!!!trzymam kciuki na wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!
    • tweety_28 Re: Starania Marcowe 02.03.07, 18:32
      Witam, podczytuje Was regularnie i ciesze się, że znowu jesteście w dobrych
      nastrojach ( szczególnie Ty Aba, bo jeszcze pare dni temu, jak czytałam Twoje
      posty to mi się smutno na serduchu robiło ). Oska mam nadzieje ze w końcu @ się
      zjawi.
      Dziewczyny trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!
    • oska81 Re: Starania Marcowe 03.03.07, 11:25
      Dziś 56dc.....cisza w eterze...

Witam nowe starające. Super, że tak dużo nas się tu zrobiłosmile

Dzięki dziewczyny za wsparcie, to bardzo pomagasmile

Dzwoneczku - już niedługo te wszystkie niedogodności przejdą, i wejdziesz w
      chyba najlepszy okres ciążysmile

Tweety a jak Ty się czujesz??

Alela rzeczywiście coś umilkła, ale na pewno czyta co tu piszemy i niebawem się
      odezwie co u niej.
      Iva też się dawno nie odzywała, ciekawe co u niej??

Zauważyłam, że dużo jest tu dziewczyn, które starają się o drugie dzieciątko.
      Czy tylko ja jedna walczę o pierworodne?? wink

Idę trochę ogarnąć mieszkanie...
      Buziaki
      • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 03.03.07, 17:55
        Czesc
        Chciałam dzisiaj zarazić Wszystkie moim super dobrym nastrojem.
        Prawie wiosna ...smile żonkile w ogródku mają pąki... kreska na teście owu
        dogania barwą swoja siostrę bliżniaczkę ... mąż sie uśmiecha szarmancko...nowa
        bielizna w szafce i kino na dziś wieczór. Głowa do góry , pierś do przodu.
        Uda się na pewno . Ja w nas wierzę !!!
      • tweety_28 Re: Starania Marcowe 03.03.07, 19:00
        Generalnie czuje się dobrze, ale mdli mnie strasznie i brzuszek niestety nadal
        pobolewa ( dostałam nawet duphaston tak na wszelki wypadek ). Mój Olbrzym 1
        marca miał 4,1mm i widać było seruszkosmile
    • asiulka555 Re: Starania Marcowe 03.03.07, 18:16
      Czesc dziewczyny, dolaczylam do was 27 lutego bo myslalam ze w lutym sie nie
      udalo. Dostalam plamienia, testy pokazywaly 1 kreske, wiec wskoczylam na
      starania marcowe. lamienia nadal byly ale @ nie bylo widac, wiec robilam
      knsekwentnie testy. Wczoraj po raz pierwszy test pokazal bladziutka keske, dzis
      rano juz mocniejsza, plamienia dzis juz nie bylo. No wiec cyba jestem w ciazy,
      udalo sie w lutym (drugi miesiac staran).Jakos w to nie wierze.
      Trzymam za was mocno kciuki, na pewno wam sie uda!!!
      • oska81 Re: Starania Marcowe 03.03.07, 19:18
        Asiulka to cudownie!!!Ogromne gratulacjesmile Nie zrozum mnie źle, ale to bardzo
        dobrze, że bardzo krótko siedziałaś na tym wątkusmile
        Wspaniałych dziewięciu miesięcy życzęsmile

Tweety trzymam kciuki i za Ciebie, aby mdłości szybko minęły
        • mjulka Re: Starania Marcowe 03.03.07, 20:36
          Hejka, Pewnie, że dobrzesmile I każda z nas chciałaby znaleźc się już w innym
          wątku.
          Ja wierzę, że tak sie stanie niebawem. Odliczam dni do owu, a potem kolejne do@

Wiosnę juz czuć, więc będzie dobrze!!
    • oska81 Re: Starania Marcowe 04.03.07, 18:17
      Widzę, że dziewczyny weekend wykorzystująsmile bo cisza tu u nas, chyba wszystkie
      pilnie pracują wink
      Ja tak dla odmiany uncertain ciągle czekam, dziś 57dc, 5 dzień po ostatniej tabletce
      duphastonu. Nie chcę się nakręcać, bo niedawno przeszłam jeden z poważniejszych
      kryzysów, ale zaczyna mnie mocno irytować ta cała sytuacja. Chcę wrócić do
      normalnych starań!!! Głupio mieć ciągle w głowie myśl, że teraz z seksu i tak
      nic nie będzie (poza przyjemnością oczywiście)
      Wrrrrr jestem coraz bardziej wściekła!!!
      • mjulka Re: Starania Marcowe 04.03.07, 18:43
        Ano chyba wszystkie się starają.
        Mój weekend niestety też bezproduktywny, bo sama siedzę a i dni nie te...
        Czekam z utęsknieniem na wtorek - usg i podglądanie pęcherzykasmilepotem pewnie
        jeszcze ze 2 dni i szaleć będę i jasmile
    • 27ania1 Re: Starania Marcowe 04.03.07, 18:55
      i ja do Was dolaczam. To moj 5 miesiac staran.
      Dzisiaj 30 dc. zazwczaj bywaja one 32-34 dniowe.
      Moze w tym miesiacu sie uda. To 5 dzien po laparoskopi.

Zycze Wam i sobie owocnego miesiaca.

Buzka
      A.
      • feromonka Re: Starania Marcowe 04.03.07, 19:16
        Hej u mnie staranka trwają juz ze 2 dnismile, czekam wlasnie na mężulka i dzis
        poprawka - dokładnie jak gin zaleciłsmile
        jutro mam zrobi badanie estradiolu i nie wiem czy dobrze myślę: czy to sluży
        do określenia czy owu była?
        podzr i mam nadzije, ze z marcu nam wszytskim sie udasmile
        • feromonka Re: Starania Marcowe 04.03.07, 19:18
          27ania1 a jak czujesz sie po laparo? powiedz, czy jest sie czego bacsmile? mnie
          to chyba czeka w następnym cyklu i już bardzo się boję...
          • 27ania1 Re: Starania Marcowe 04.03.07, 19:26
            do feromonka..Laparo mialam robiona w srode rano o 9 a okolo 14 bylam juz w domku.
            Sroda i czwartek czulam sie fatalnie..chodzilam zgarbiona jak babulenska, bol
            ramion i karku. Dzisiaj czuje sie juz okay troszke jeszcze oslabiona ale w miare
            ok, jutro jeszcze planuje odpoczac a we wtorek juz mam zamir isc do pracy.
            Nie ma sie czego bac. MOj zabieg trwal tak szybko ze nawet kiedy to sie odbylo.
            U mnie na laparo nic nei znalezli. wsyztsko wg lekarza jest w porzadku. Jajowody
            byly drozne. No nic moze teraz szybciej sie uda.
            Jeszcze raz powodzenia.
            A.
    • beatle80 Re: Starania Marcowe 05.03.07, 08:44
      Soffinka, u mnie dzisiaj 12dc, to dokładnie tak jak u Ciebie. W czwartek/
      piatek pewnie będzie owulacja. W dzień kobiet mieliśmy gdzieś z mężem wyjść ale
      zmieniliśmy plany i będziemy usilnie pracować w domu smile Środa, czwartek,
      piatek, sobota i niedziela też są już zaplanowane...
      Ile dniowe masz cykle? u mnie standard 30 dni. Coś czuję ze obie za trzy
      tygodnie bedziemy liczyły na to że okres się nie pojawi a my zobaczymy dwie
      kreski.
      • soffinka Re: Starania Marcowe 05.03.07, 09:59
        Hej hej Beatle! Zgadza sie, u mnie dziś 12dc. Zwykle cykl u mnie trwa 33 dni,
        ale ostatnim razem miałam nieco dluzszy.. Mam nadzieje, że tym razem wszystko
        będzie po staremu. Owulację powinnam mieć około 18 dc także lada dzień
        intensywniejsza praca winkdokładnie tak samo jak u Ciebie smile
        Ciesze się że wspólnie bedziemy liczyć, a nieco później oczekiwać kreseczek smile)
        Ściskam wirtualnie i owocnej pracy!
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 05.03.07, 11:21
      Hej dziewczyny
      Coś czuję że w tym m-cu znowu będzie d...a!
      17 dc dziś a ja nic nie czuje, trochę mnie wczoraj jajnik pobolewał, śluzu
      prawie zero, nie wiem co się dzieje czyżby cykl bezowulacjny mi się trafił?
      całkiem możliwesmile
      Powiem wam jedno , powoli mam dość wszystkiego! Nie chce mi się już nic
      sprawdzać , liczyć, mierzyć , flaki mi się przewalają na samą myśl o tym !
      Mało tego nie chce mi się nawet starać !!!!
      Totalny maraz mnie dopadł, przez ostatni tydzień kochalismy się z mężem może ze
      dwa razy, nic mi się nie chce i stwierdziłam że nie będę się zmuszać, to bez
      sensusmile
      Gdzies tam jest napisane i przesądzone czy będę w tej ciąży czy nie, więc nic
      na siłe, nie przeskocze tego , tej jedynej rzeczy nie zaplanuje!
      W tym cyklu mam robić prolaktyne z obciążeniem , progesteron i estradiol i już
      mi chodzi po głowie żeby olać te wszystkie badania i ich nie robić?
      Tylko nie wiem czy potem nie będę na siebie zła że nie poszłam?
      Fermonko estradiol + progesteron pokaże Ci czy była owu, de dwa hormony robi
      się razem.
      Pozdrawiam Was mam nadzieje ze Wy macie lepsze humory?
      Aba
      • soffinka Re: Starania Marcowe 05.03.07, 11:49
        Cześć Aba,
        Jesli mogę.., to uważam że powinnas zrobić te badania,żeby wiedzieć. A co do
        starań, to może się wyłącz na moment. tzn. zapomnij na chwile o temacie,
        korzystaj z zycia, baw się. smile Co ma byc to bedzie, nie stresuj się, nic i tak
        nie da się ponaglić. A jeśli ten czas który byc może jest pisany troszke
        później ,to po co siedzieć i czekać i się zamartwiać. Głowa do góry. Ciesz się
        małżeństwem, byciem we dwójkę, czasem tylko dla siebie, przyjaciółmi. Potem
        tego troszke brakuje wink Wiem, że może łatwo mi się mówi, ale wydaje mi się to
        najrozsądniejsze wyjście z sytuacji.A bobasek sam się wprosi, i pewnie bedzie
        cudowna niespodzianką smile
      • dorota.m1976 Ból jajnika przy owu 05.03.07, 12:38
        Czesc
        Mam pytanie do wszystkich obserwujących cykle.
        Czy ból jajnika który obserwujecie u siebie pojawia sie w dzień owulacji ,
        czy przed owulacją ?
        Mam mętlik w głowie...albo w brzuchu. Kilka dni temu czułam wyraźne kłucie a
        testy owulacyjne dopiero dzisiaj pokazują dwie kreski o tej samej barwie.
        Jak to jest u Was?
        • soffinka Re: Ból jajnika przy owu 05.03.07, 13:23
          hej, u mnie jest tez jakoś tak dziwnie. Ostatni cykl specjalnie poświęciłam na
          w miarę dokładną obserwację. Zakupiłam róznież testy owulacyjne (
          jakies "amerykanisze" z allegro), żeby wiedzieć dokładnie kiedy owu. no i..
          moje cykle 33 dniowe, jest 10 dc, robie test, wychodzi jak wół druga
          kreska,testy powtarzam przez kolejnych 5 dni-kreska nadal jest.. Od 12 dc śluz
          mokry, przejrzysty, ból jajnika 18 dc. generalnie, testów juz nie dotknę,
          polegam na własnej obserwacji ( sluz) i intuicji.Testy kóre ja miałam były
          jakieś do bani.
        • soffinka Re: Ból jajnika przy owu 05.03.07, 13:28
          dodam jeszcze, że gdy staralismy się o naszego synka, również owulacja
          wystapiła w 18dc, ból jajnika był, no i wyszło nam w 1 cyklu. smile
          pozdrawiam
          Soffinka
          • dorota.m1976 Re: Ból jajnika przy owu 05.03.07, 17:57
            wink))
            Ja tez mimo posiadania testów, bardziej ufam organizmowi i mimo wszystko
            myslę ze owulacja była w okolicach tego odczuwania bólu jajnika.
            Dziś po południu zrobiłam drugi test . Kreski juz prawie nie ma...
            Strasznie to skomplikowane, chyba juz lepiej iśc nad staw pocałować zabę i
            dostać Calineczkę na wychowanie
            Trzymam kciuki za wszystkie mamy .
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 05.03.07, 12:08
      Dzięki Soffinka, nic mi ostatnio nie idzie tak jak należy, załamkasmile
      A badania zrobie bo potem może faktycznie będę zła na siebie.
      Pozdrawiam
    • hagowiec Re: Starania Marcowe 05.03.07, 12:17
      hej
      to moj 3 cykl
      i ja do was wskakuje
      podobno watek lutowy byl bardzo szczesliwy
      dziewczynki ile nas jest?
      ktos nad tym panuje?
      dzis moj 5dc
      pozdrawiam
    • blueish Re: Starania Marcowe 05.03.07, 12:31
      Witam!

I ja się chętnie dołączę jeśli nie macie nic przeciw.

Tak mniej więcej 8 cykl starań. Wciąż nic. Poszłam do gina. USG pokazało
      wszystko prawidłowo, jeszcze czekam na cytologię.

Tak bardzo chciałabym rozpieszczać nie tylko moją 10-miesięczną chrzesniaczkę,
      ale i własne maleństwo smile Bo my też staramy się o pierwszego malucha.

Na wiosnę wszystko układa się lepiej i bardziej pogodnie, prawda?
    • mb800 to i ja dołaczę ;( 05.03.07, 12:35

ja już nie liczę tych cyklów bo mi sie nie chce. Coraz gorsze rokowania i
      czarne wizje u mnie się pojawiają. Pewnie dlatego że dziś się baardzo kiepsko
      czuję crying
      dziś mój 1dc cryingChyba w kwietniu laparo mnie czeka crying
      • 27ania1 Re: to i ja dołaczę ;( 05.03.07, 12:39
        Hejka,
        Dziewczyny nie mozemy sie zalamywac.
        Powoli sie wiosna zbliza, musimy byc bradziej weselsze i optymistyczne.
        Duzo slonka zycze. U mnie od rana dziwna ta pogoda..super sloneczko z rana a
        teraz okropna ulewa.
        Buziaczki!!!!
        A.
        • mjulka Re: Ale tu dziś tłoczno:) 05.03.07, 13:33
          Widzę, że weekendowe starania minęły i pełno nas tu. To dobrze, bo razem
          raźniej.
          Ja czekam na jutrzejszy monitoring i od czwartku pewnie wskoczymy z moim M na
          wysokie obrotysmile Zastanawiam się nawet, czy wolnego w pracy sobie nie wziąć?smile
          • blueish Re: Ale tu dziś tłoczno:) 05.03.07, 15:38
            Mjulka, miła mysl z tym wolnym... smile)
            Podobno nie ma to jak zrelaksowani i pogodnie nastawieni przyszli rodzice smile

Mam nadzieję, że mi kolejny pik wypadnie w weekend, bo o wolnym na razie moge
            zapomnieć... smile
    • oska81 Re: Starania Marcowe 05.03.07, 16:39
      Jednak się nie udało, kolejna załamka, wpadam w totalny dół psychiczny, powoli
      wysiadam. Jak długo jeszcze mam czekać, chcę w końcu zacząć normalnie się
      starać!!! 58dc - jak długo jeszcze???!!!!!JA CHCE OKRES!!!!

Dziewczyny życzę Wam, aby Wasze najbliższe dni okazały się owocne, a za
      parenaście dni żebyście ujrzały 2 piękne kreseczki.

Witajcie nowe uczestniczki boju o maleństwo, powodzonka.
      • feromonka Re: Starania Marcowe 05.03.07, 20:40
        Witam się wieczorkiemsmile

Oska ja zsylam na Ciebie ten okressmile żebyś mogła rozpoczac starania, oddam Ci
        swój, chcesz?smile

A jeszcze odnośnie badań: mi gin dał skierowanie tylko na poziom estradiolu,
        nie bylo tam ani słówka o progesteronie, ale moze w labolatorium od razu zrobią
        ten progesteron? jak to jest?? pierwszy raz robię takie badania i zielona
        jestem...
        • 27ania1 Re: Starania Marcowe 05.03.07, 21:06
          Oska, nie zalamuj sie i nie doluj nie do twarzy ci z taka smutna minkasmile

Fermonka..mi lekarz z akazdym razem robi progesteron bo mialam zawsze z nim
          problemy a estriadol zorbili mi tylko raz.

Co wy na to...badania wychodza mi super..na laparoskopi lekarz nic nei znalazl
          mowi ze wsyztsko w porzadku...okres jednak trzeba wywolywac lekami i + CLO na
          owulacje. Niewiem martwie sie troszke a lekarz mow ize wsyztsko okay.

Pozdrowka
          A.
          • mjulka Re: Starania Marcowe 06.03.07, 11:58
            Hej Dziewczynki!
            właśnie wróciłam z podglądania jajniczkówsmilemam 2 pęcherzyki 15 i 12mm, pewnie
            to zasługa closmile
            Nieśadziłam, że taki monitoring może dostarczyć tyle radości i...nadziei. Za 2
            dni kolejny i pewnie czeka mnie baaaardzo pracowity weekend. Oby był owocny.
            A! i od dziś wstrzemięźliwość zalecona!

A pogoda za oknem nastarja mega pozytywniesmilesmile

• soffinka Re: Starania Marcowe 06.03.07, 13:29
      Hej Dziewczyny!!
      Wiosna idzie, uhaha, juz w powietrzu czuć tą magię smile
      żeby jeszcze szybciutko temperatura wskoczyła na jakieś +15.
      U mnie dziś 13dc.Starać się bedziemy ale tylko do piątku. Bez ciśnienia ale
      spróbujemy ucelować córeczkę.No i co dwa dni, czyli jutro i w piatek i
      finito.noo, może jeszcze w sobote rano wink
      Zobaczymy co z tego wyjdzie.Na samą myśl o testowaniu za 2-3 tygodnie ogarnia
      mnie lekki stresik. surprised
      Pozdrawiam i kciukasy zacisnięte za wszystkie starające!!
      Soffinka
      • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 06.03.07, 13:47
        Sofinko
        podpisałam się kilka pięter wyzej
        Faktycznie na dworze aż pachnie wiosną wink) Cudownie. Czekam az mlecze wyjdą
        na zieloną trwaę i to dopełnie błogostanu wink))
        • soffinka Re: Starania Marcowe 06.03.07, 14:08
          smile) Dorotko, a powiedz, to Twoja pierwsza czy druga dzidzia? Nie wiem czy nie
          pomylilam Cię z kimś, nicki mi się jeszcze mylą wink
          • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 06.03.07, 14:42
            Mam juz synka który w lutym skończył 6 lat wink))
            I począł się za pierwszym razem.
            Wrrrrrrrrrrrrr dlaczego tym razem to nie jest takie proste. Dobija mnie
            jescze fakt, ze ta krecha na tescie owulacyjnym nadal blada i dzisiaj to juz
            wlasciwie jej nie ma .
            Ból jajnika byl, sluz płodny , szyjka wysoko a krecha nadal blada ....
            a Pojutrze musze wyjechac na 4 dni... Jesli owu jescze nie było to klapa
        • blueish Re: Starania Marcowe 06.03.07, 14:38
          Ja - żeby się nie zaczekac na śmierć w oczekiwaniu na mlecze - nabyłam sobie
          doniczkę z zonkilkami. Mam optymistyczny żółty akcent na biureczku.

I po dobrych wynikach USG czekam sobie spokojnie na nowy cykl, żeby znów zacząć
          dzialać. Na razie wyżywam się w pracy smile
          • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 06.03.07, 14:45
            Ja wyżywam się na męzu i molestują go bardzo , ale chyba ten maraton
            seksualny juz mu sie znudził , bo wczoraj zwyczajnie zasnął przed TV.
            • soffinka Re: Starania Marcowe 06.03.07, 15:06
              haha, mój się jeszcze nie znudził, a na hasło że lada moment szczyt, zaświeciły
              mu się oczy.., no dym z uszu nie poszeł big_grin

Dorotko, ja myslę, że skoro ból jajnika miałaś, śluz tudzież to z pewnością owu
              była! Te testy niestety sa mylne , no i wprowadzaja zamieszanie, bo zamiast
              odczytywać sygnały swojego ciała , gapimy sie na te papierki. Mówię Ci, jak
              ostatnim razem 5 dni z rzędu mi testy wskazywały że bedzie owu to mnie mało nie
              trafiło, jakbym tak zaufała ( w nastęonym cyklu) to by nic nie wyszło, bo od
              pozytywnego testu owu ma byc w ciągu 48 godzin, u mnie po 5 dniach od
              pierwszego testu.. no więc, ciesze się że zrobiłam taki sprawdzian i
              przekonałam się,że nie ma jak śluz, blechhh.. hahasmile
              • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 06.03.07, 15:13
                Zobaczymy jescze dzisiaj co pokażą te testy ale masz rację . Zamiast
                intuicja i wlasne cialo to papierki biora górę
                • soffinka Re: Starania Marcowe 06.03.07, 15:17
                  a który masz dc?
                  bosh, ja się już boje,my też synka zmajstrowaliśmy w pierwszym cyklu, a teraz
                  dopiero startuję, ale obawiam się że jak to mówią "nic dwa razy się nie
                  zdarza" ..
                  • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 06.03.07, 19:18
                    Dzisiaj to mój 22 dc. Stawiam na to ze owulację miałam 18-tego lub 19- tego
                    dc.
                    Zobaczymy . dzisiaj chyba niepotrzebnie tak negatywnie sie nastawiłam, że
                    coś ze mną nie tak i ze na pewno na koniec marac udam sie do lekarza.
                    Buuuuu
                    Dla odprężenia i zdrowia wskoczyłam pod kocyk, Kubusia wysłąłam z mężem na
                    rower aby korzystali z aury wiosennej i tak 1.5 godzinki spędziłam w
                    objęciach Orfeusza ...cudo.
                    Pojutzre wyjezdzam na 4 dni i mam wielka nadzieję ze ta owu już była. Ach -
                    dzisiejszy test wykazał drugą jescze bledszą niż wczoraj , wlasciwie to taki
                    sladek bardzo delikatny.
                    • dorota.m1976 Re:Errata do mojego postu ;-) 06.03.07, 19:31
                      marac - marca
                      wysłąłam - wysłałam
                      Orfeusza - Morfeusza
                      pojutzre- pojutrze

wink))
                      • feromonka Moje wyniki 06.03.07, 19:51
                        hejsmile
                        odebrałam dzisiaj wyniki estradiolu i mam 461,0 pg/ml - czy to dobrze?
                        zupełnie sie na tym nie znam, a do gina ide dopiero za ok tydzień...
                        • feromonka tn estradiol robiłam w 15dc 06.03.07, 19:58
                          j.w.
                          • dorota.m1976 Re: tn estradiol robiłam w 15dc 06.03.07, 20:28
                            www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1910,2
                            tu znalzłam info i normy . Może pomoże
          • izetta Re: Starania Marcowe 06.03.07, 21:01
            hej! witam wszystkie mamusie smile oczywiście mamusie, bo nie wierzę by którejś
            się nie udało. my startujemy po raz pierwszy po grudniowym poronieniu i
            spróbujemy ucelować dziewczynkę. synka już mamy (3,5). jekbym mogła prosić by
            trzymać kciuki, jak i ja będę trzymać za resztę smile zaczynamy w piątek smile
            3majcie się i nie dajcie smutkowi wejść na głowę. prawdę mówiąc to my o mało
            co, przez własny smutek i złość byśmy się rozeszli. przecież nie może się nie
            udać. trzeba tylko się uśmiechać, nawet przez łzy a wtedy szczęście samo nas
            znajdzie. pozdrawiam Iza.
            P.S.
            czy są jakiessie" z poznania lub okolic co też teraz startują? zawsze byłoby
            raźniej znać sąsiadkę na porodówce smile iza
            • beatle80 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 09:11
              Dziś 14dc - do przewidywanej owulacji jeszcze dwa dni, ale prawy jajnik już
              mnie zaczyna pobolewća. Jedziemy po pracy na basen, mam nadzieję że nie
              zabraknie nam sił na starania. Tak bardzo chcielibyśmy mieć dziewczynką (ja) a
              mój mąż mówi że on chce po prostu fasolkę...
              Jak miło że już pachnie wiosną.
              • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 10:06
                To fakt dziś jest cudownie. Otworzyłam rano szeroko okno , aby wpadło duzo
                wiosennego zapachu ...
                mmmmmmm aż sie chce żyć
                Ide na capuccino. ktoś jescze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka