Dodaj do ulubionych

kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastanawia?

26.02.07, 20:45
Kochane dziewczyny! Mam taki problem. Z jednej strony bardzo pragnę
dzidziusia, ale co jakiś czas pojawiają mi sie takie sprzeczność. Może
jeszcze nie teraz, może jednak nie i tak sie zastanawiam i zastanawiam. Z
tego zastanawiania jeszcze nic mądrego nie wymyśliłam. Czy ktoś też tak miał
albo ma. Taki dziwny problem. Nieprawdaż? Dodam jeszcze, że mam już jedno
dzieciątko 5 letnie. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • arla5 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 26.02.07, 22:16
      wciaz sie zastanawiam... i znam odpowiedz :"chce miec 3 dziecko bardzo!"mam juz
      Mikolajka 3-letniego i Martynke -roczna i marze o 3 dziecku! jednak niestety
      moj luby za zadne skarby nie chce slyszec o 3 pociesze wiec coz...wolno mi
      tylko pomarzyc...a to nic nie kosztuje wiec marze...
      • anetta46 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 27.02.07, 07:39
        miałam tak samo nie mogłam się zdecydować a gdy się zdecydowałam to przez 10
        miesięcy nie mogłam zajść w ciążę ,mam synka 7 i pół roku ,zaszłam po 10
        miesiącach ,jest to trudna decyzja zwłaszcza ,gdy dziecko już jest podchowane
        ,ale nie żałuje swojej decyzji dzieci są cudne ...pozdrawiam !!!
      • pati1133 Re:arla5 28.03.07, 19:24
        czuje to samo co ty marze o 3 dzidziusiu moj syn ma 8 a corcia 5 czy to nie
        wspanialy okres na trzeciego niestety moj maż myśli tak samo jak twój
    • karolaola2 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 27.02.07, 11:48
      a ja się zastanawiałam do wczoraj... tak się zastanawiałam, że wczoraj
      zobaczyłam 2 kreski... i teraz to mam dopiero o czym mysleć...
    • golami Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 27.02.07, 20:13
      Dzieki serdeczne za odpowiedzi. Ale ja wciąż myślę i myślę. Chociaż coraz
      bliżej tego tak.
      • gawliki Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 02.03.07, 17:29
        ja odwlekalam od listopada,ale teraz wiem ze chce i to juz!!!!!!!!!
      • eleonoe Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 08.03.07, 21:34
        kochana powiem ci tak... zawsze znajdzie sie jakis argument ze jeszcze nie teraz itd. bo tak naprawde nigdy nie ma na to odpowiedniej chwili.ja tez tak na poczatku sie zastanawialam, a bo to musze rozkrecic firme,albo cos innego. teraz wiem ze byc w ciazy to cos pieknego. ja sie balam maz ciagle mnie przekonywal i czekal az sie zdecyduje. i powiem ci ze jest pieknie. sa dziadkowie, ciocie itd zawsze ktos pomoze. a wiec... do dzieła!! zobaczysz jakie to boskie uczucie jak rosnie w tobie maly czlowieczek.
    • czekoladkamilka1 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 28.02.07, 11:09
      Ja tez bym chciała ale...No właśnie to ale.Syn juz duży (7lat) wszystko
      poukładane, względny spokój a najgorsze jest to że dzieci miałyby wspólny
      pokój.Jakos tak nie potrafię sobie tego wyobrazić.Więc czas leci a ja myslę i
      myślę i chyba nie wymyslę bo 30 na karku. Pozdrawiam
    • golami Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 28.02.07, 21:59
      Wspólny pokój dla dzieci to chyba nie aż taki wielki problem. Chociaż uważam,
      że każdemu należy się intymność. My na razie mieszkamy na 34 metrach. Troche
      nam ciasno, ale w planach mamy przeprowadzke. Jeśli chodzi o wiek to nawet
      jestem lepsza mam 31 a jednak sobie marzę........
      • mysz56 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 01.03.07, 09:12
        ja nad 3 dzieckiem zastanawiałam się 2 lata i 2 lata brałam folik,tzn raczej
        mąż się zastanawiał ja byłam pewna teraz jestem w 32 tyg i niedługo powitam
        dzidziusia!
    • kobieta741 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 04.03.07, 01:20
      smile) uśmiechnęłam się jak przeczytałam ten post, bo mam to samo smile więc i ja sie
      dopisze do listy smile
      Mam podobną sytuację. Mam juz 7,5 letnie dziecko, względny spokój życiowy.
      Odzwyczaił się człowiek od pieluch i wstawania w nocy... no i własnie...
      zamarzyło mi się znowu smile)
      Pozdrawiam wszytskie niezdecydowane!!! smile
    • ala988 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 07.03.07, 16:48
      Ale fajnie!! Nie jestem sama!!
      Ja nie mam jeszcze dzieci, mam ciekawą prace... Jesli bedzie dzidzia, to
      prawdopodobnie stracę prace, ale jakoś nie potrafie dłużej sie zastanawiac.
      Poprostu przestalismy sie zabezpieczac! Bedzie jak ma byc!!
      Bedzie dobrze!!
      Pozdrawiam Was serdecznie
    • pacynka27 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 07.03.07, 17:51
      Przyłączam się do klubu smile
      Mój synek ma 4,5 roku a ja marzę o kolejnym bobasku. Już dawno się zdecydowałam
      ale niestety.... za tydzień będzie rok jak poroniłam i od tamtego czasu jakoś
      ciągle odkładam staranka. Dziś weszłam na to forum bo właśnie mnie naszło że
      może by dziś spróbować bo dzień cyklu sprzyjający..... no i nadal niewiem...
      • kobieta741 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 08.03.07, 15:09
        Hej pacynka ! bedzie dobrze!!! Mocno trzymam kciuki!! Wierze ze sie uda i
        wszystko bedzie dobrze!!!
        Pozdrawiam!!
    • golami Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 10.03.07, 00:06
      Fajnie, że troche nas jest niezdecydowanch. Wspierajmy się kochane dziewczyny,
      bo już myślałam że sama jestem na świecie z takim problemem. Mam pytanie do
      tych, które już mmają dzieci: jak to było z pierwszą ciążą - było podobne
      niezdecydowanie? Bo jeśli chodzi o mnie to byłam pewna na 100%, że chce -
      żadnego niezdecydowania. Pozdrawiam bardzo gorąco!
      • sabka22 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 10.03.07, 09:00
        Ja tez byłam niezdecydowana chciałam drugie dziecko ale teraz to juz nie ma
        sensu bo wczoraj narzeczony mnie poprostu zostawiłsadjestem tak załamana że
        nawet jednym z ledwoscią mam ochote sie zajmowac ale mam nadzieje że szybko to
        mine.Pozdrawiam i życze szczescia.
        • kobieta741 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 10.03.07, 21:34
          sabka - strasznie mi przykro to czytac .... cóz - przytulam wirtualnie i głowa
          do góry! Przyjdą jeszcze lepsze dni!! Musisz w to wierzyc!!!
          Wiem ze teraz ci ciezko i wszystkiego sie odechciewa, ale pamiętaj ze po burzy
          przychodzi słonce, i własnie na to słońce w zyciu trzeba mieć nadzieje !!!
          Trzymaj sie !
          Pozdrawiam!!
          • ma.dzia Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 10.03.07, 22:33
            O to temat dla mniesmile Moja corka w maju skonczy 4 lata i staramy sie o drugie
            dziecko. Bardzo mi zalezy.... ale za kazdym razem jak dostaje okres to czuje
            ulge. Glupie i dziwne co? Mam wrazenie,ze im mloda strasza tym trudniej....
            • zaba_i_kijanka Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 11.03.07, 16:30
              Mój mały w maju 3 lata skończy, i wtedy byśmy zaczeli starania, biore kwas
              foliowy, i cały czas się zastanawiam ... ale do maja mamy czas na przemyślenia
              i decyzje
              • mercy2 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 15.03.07, 13:47
                Mój synek też jest z maja i my zaczynamy starania już w kwietniu wink z różnych
                powodów m ato być kwiecień (między innymi, bo macieżyński ma być dłuższy od
                2008 r) oby.....trzymajcie kciuki
      • kobieta741 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 10.03.07, 21:30
        u mnie było podobnie jak u Ciebie. Dogoniła mnie biologia i straaaaaaasznie
        chciałam mieć pierwsze dziecko!!! Byłam zdecydowana na max!!
        Teraz jest inaczej... troche sie człowiek wygodnicki zrobił, bo dziecko juz
        całkiem spore i samodzielne... NIby juz zdecydowalismy ze zaczynamy dzialania
        gdzies w okolicach maja- czerwca, ale jak wyjdzie - czas pokaze smile
    • adas03 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 11.03.07, 17:45
      zdecydowanie mój mąż tak ma - juz podjęliśmy decyzję o drugim dziecku (to był
      najpiekniejszy prezent na Boże Narodzenie jaki od niego dostałam - ta własnie
      zgodna na drugą dzidzię) i wyszło nam, że po dostawieniu tabletek możemy zacząć
      działać na całego w kwietniu - a tu dziś mój ślubny stwierdził, że on sobie
      dokładnie to przemyślał i on jednak nie chce drugiego dziecka. Powiem wam
      szczerze, że mam go dzisiaj po prostu dość; dobrze, że musiał pojechać do pracy
      bo nawet nie chce mi się na niego patrzeć.
      • kobieta741 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 11.03.07, 18:17
        ojjj.... to wspólczuje... Ja bardzo nielubie takiego zmieniania zdania: razt
        tak, a raz siak..
        Jak cos ustalamy to ustalamy. Bo człowiek sie nastawi i potem przychodzi
        rozczarowanie.
        Mam nadzieje ze ten temat sie jeszcze u ciebie powyjasnia!
        Pozdrawiam!!
        smile
    • 2magda5 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 14.03.07, 14:27
      Ja też dołaczam brakuje mi tej adrenaliny wstawania w nocy i byca na kazde
      zawolanie, mam 3l corke od roku pracuje, bije sie z myslami o ciazy od pol
      roku, zadreczam meza ale.......
      zaczynamy budowe domu, trzeba go urzadzic i za krotko pracuje
    • polarna77 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 14.03.07, 22:28
      Witam! Mój synek skończył w styczniu dwa lata i też nie mogę się opędzić od
      myśli o rodzeństwie dla niego smile. Tyle, że też właśnie będziemy zaczynać budowę
      domu a do tego firmy trzebo cały czas dopilnowywać... Ale rozważam to cały czas
      i nie wiem czy się w końcu nie zdecyduję... np w okolicach września...
      • kajka271 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 15.03.07, 10:14
        Mój synek tez styczniowy dwu latek wink jak polarnej i ja juz marzę o dziecku od
        roku... ale najpierw sie staralismy przez pół roku, a potem jak wyszło to
        poroniłam... i teraz mamy znów zielone swiatło... i z niecierpliwościa czekam
        na @ żeby zacząć starania...
        Dziewczyny, z mojego doświadczenia to nie ma co odkładać...
        byłam tu na forum w wątku starań sierpniowych i bardzo sie wtedy z dziewczynami
        zaprzyjaźniłyśmy... i założyłysmy własne forum... i z tych starań sierpniowych
        to 4ro dzieci rodzi się w maju, a pozostała 5tka z nas nadal sie stara... mało
        nas na statystyke, ale jednak dołujace, że to nie tak łatwo o dziecko...
        Nie zastanawiajcie się tylko do dzieła... to wcale nie musi wyjśc wam od
        razu... a i tak pozostaje 9 miesięcy na przygotowania psychiczne smile
        • mamakrzysia4 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 15.03.07, 23:00
          ja marze.....
          jestem mamą Krzysia, którey niedawno skończył rok. Jestem po nieplanowanej cc i
          mega depresji poporodowej. Poza tym nie układa nam się z M. I jeszcze cvo i
          rusz dołki finansowe sad((
          Jestem po 2 stratach.
          Jednak czuje w sobie taką mega samotność, tęsknote z kimś... Głupie to pewnie,
          co?
    • kalimo27 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 17.03.07, 16:27
      Jestem mamą 3 i pół letniej Dominiczki. Jeszcze rok temu byłam pewna ,że
      nigdy nie zdecyduję się na drugie dziecko (bardzo przeżyłam ciążę,lekarze
      mówili, że urodzę chore dziecko, strasznie panikowałam - urodziłam zdrową
      najwspanialszą na świecie dziewczynkę ). Czarne myśli trzymały mnie bardzo
      długo. Nadszedł moment gdy nasza Misia zaczęła się dopominać o rodzeństwo. Na
      początku słuchałam i nic sobie z tego nie robiłam. Mijały tygodnie a decyzja o
      kolejnym dziecku dojrzewała we mnie i w moim mężu ( a on wtedy nie chciał
      drugiego dziecka). Jesteśmy pewni, że chcemy drugiego dzidziusia. Jeśli jedno
      dziecko potrafi dać tak wiele szczęści i miłości, rozbraja tekstami, które
      doprowadzaja do łez radości to z taką parką musi być dwa razy lepiej. Nasza
      Dominisia szaleje, że będzie starszą siostrą a my,że będziemy rodzicami
      drugiego cuda. Tylko kiedy? - tego nie wiemy, mamy nadzieję, że szybko.
      Decyzja o drugim dziecku przychodzi sama. Przez moment próbowałam wymusić na
      sobie decyzję - to było straszne. O niczym innym nie myślałam, dręczyłam się,
      aż wkońcu poczułam ,że pragnę tego dzieciątka.
      Przyjdzie dzień w którym tak jak ja poczujesz, że już czas na drugie maleństwo.
    • atina11 Re: kto chciałby zaciążyć, ale się jeszcze zastan 03.04.07, 14:04
      Witam. Mam to samo.... Wojtuś w styczniu skończył 2 lata, ja pracuje i muszę
      wynajmować nianię... Baaaardzo chce drugie dziecko, ale mam jakies takie lęki,
      że moze urodzić się chore, albo coś ze mną będzie nie tak...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka