Dodaj do ulubionych

Problemy z PRL?

13.03.07, 19:48
Byłam dzis u ginekologa mojego. Prosila bym zrobila badania na Prolaktyne. Zaczelam sobie o niej czytac i troszke się przerazilam, ze jak będzie podwyzszona to z ciaza nie będzie tak latwo. Czy to prawda, dobrze zrozxumialam, ze to się dlugo leczy i uciazliwie?? Ile kosztuje w ogole badanie na prl po metoclopramidzie?? Kurcze mam nazieje ze u mnie się wykluczy problemy z PRL.
Obserwuj wątek
    • paniwaz Re: Problemy z PRL? 13.03.07, 23:48
      Wejdź na forum Niepłodność - tam o prolaktynie napisano całe tomy. Ponadto
      pamiętaj, że "Nie taki diabeł straszny, jak go malują". Powodzenia...Pani Wąż
    • wiewiorka76 Re: Problemy z PRL? 14.03.07, 16:34
      Nie panikuj, a w każdym razie nie martw się na zapas wink Czemu kazała Ci zbadac
      prolaktynę? Masz problem z zajściem w ciążę? Ja robiłam pierwsze badanie w maju
      ze względu na kiepskie okresy, a w lutym powtórzyłam ze względu na
      przedłużające się starania. No i okazało się że mam hiperprolaktynemię, na
      szczęście niewielką. Łykam bromergon (pół tabl dziennie, czuję się po nim ok,
      za jakieś 2/3 miechy pewnie powtórzę badanie. Z tego co wiem, dużo dziewczyn
      zachodzi zaraz po kuracji, więc jestem dobrej myśli. Jeśli masz jakieś pytania
      to masz mój nr gg 10359329. Pozdrawiam.
      • dorciaszek Re: Problemy z PRL? 14.03.07, 18:50
        Problemow nie mozna nazwac bo dopiero dwa cykle sie staramy. Kazala bo my powiedzielismy ze szkoda nam czasu na bezefektowne proby i nerwy, a podejrzenie ejst przez to ze mam bardzo dlugie cykle. tzn. srednio 33-34 choc ostatnie dwa to 36,a teraz 42!!!! no i podejrzenie ze nie mam owulacji, brak sluzu plodnego no i dlugosc cykli. tak na wszelki by to wykluczyc. mam nadzieje ze wyjdzie ok a i ze leczenie jest szybkie i skuteczne bo chyba bym sie zalamala jakbym miala brac tabletki kilka meisiecy.
        • mag74 Re: Problemy z PRL? 15.03.07, 22:05
          Ja mialam problem z PRL (objawiało sie u mnie to mlekotokiem i bolesnoscia
          piersi, ale okresy mialam uregulowane dokladnie co 28 dni) dostalam bromergon i
          mialam zazywac go przez 3 miesiace (meczarnia straszna niestety jest przy
          bromergonie bo mialam poootworne mdłosci i stany czasem wrecz jakbym byla na
          poteznym kacu).Bralam go od 20grudnia a juz w okolicach 15 stycznia bylam juz w
          ciazy smile
          Pozdrawiam i zycze duzo optymizmu smile
          • siostrakrwi Re: Problemy z PRL? 16.03.07, 14:26
            Je też tak miałam.
            Po prawie roku prób, zorbiłam badania prolaktyny i miałam bardzo podwyższoną po
            obciążeniu. DOstałam Bromek i po miesiącu byłam w ciaży.
            Teraz staramy się o drugie i znowu dostałam tabletki i wróciłam na forum.
            Nie ma co się martwić na zapas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka