Dodaj do ulubionych

Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie

16.03.07, 16:18
Niestety na forum poświęconemu dziecięcym wózkom nikt nie udziela odpowiedzi
dlatego apeluję do doświadczonych mam o pomoc w znalezieniu najlżejszego
wózka z możliwych - bez względu na cenę. Trzecie piętro bez windy i poważne
schorzenie kręgosłupa - RATUNKU!

P.S.
Wszystkie lekkie wózki, jakie widziałam są świetnie skonstruowane dla wygody
rodziców, ale dziecko musi być ściśnięte jak śledź.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Forum "Wózki dziecięce"polecam 16.03.07, 16:20
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      • yoopi1 Re: Forum "Wózki dziecięce"polecam 16.03.07, 16:21
        Dziękuję za link, ale tam nie ma nic na ten temat i nikt nie udziela żadnej
        odpowiedzi.
    • psotna Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.03.07, 16:24
      Kiedyś w testach wózków najlżejszy był Maxi-Cosi trójkołowiec, obecnie
      funkcjonuje pod nazwą Quinny-jeśli chodzi o wózek typu gongola i spacerówka.
      Najlżejsze spacerówki, parasolki to Mclaren.
      • tijgertje Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 17.03.07, 00:17
        Mam Quinny FrestyleXL, nie jest ciezki jak na spore rozmiary, ale na 3 pietro w
        bloku... No nie wiem. Musisz wyjac dziecko, zlozyc wozek a potem go wniesc czy
        zniesc. Spacerowka czy maxi cosi jeszcze mozna sie pokusic o wprowadzanie wozka
        po schodach, co jest wykonalne, ale bardzo trudne ze wzgledu na duze kola.
        Ten wozek byl najlzejszy z dostepnych 3 lata temu (lazilam po sklepach i
        wszystkie modele podnosilamsmile))) ). Bardzo podoba mi sie Quinny Buzz, jest
        lzejszy od Frestyle, i jako jedyny sam sie automatycznie sklada i rozklada. No
        bajka po prostusmile)) Nie trzeba sie schylac i mozna wozek rozlozyc z dzieckiem
        na reku, co z innym modelem ci sie nie uda. Fajne w quinny jest to, ze do
        wszystkich modeli wozkow pasuje fotelik samochodowy i gleboki. 3w1. Jak musisz
        z dzieckiem samochodem jezdzic, to jest to rewelacja, blyskawicznie wypina sie
        fotelik z samochodu i klika na stelaz wozka, potem wciska po bokach 2 guziki i
        wypina fotelik. Identycznie z gondola. Dla mnie bylo to rozwiazanie idealne,
        nie wyobrazam sobie, zwlaszcza w zimie czy w deszczu wyjmowac dziecko z
        fotelika i przekladac do wozka. Tak tylko rozsuwalam i zasuwalam spiworek i
        maluchowi nie dokuczaly zmiany temperatur, jak musialam pojechac do miasta na
        blysawiczne zakupy... Tyle, ze ja schodow nie mam, sporadycznie po scodach
        lazilam, ale zeby codzennie, to juz musze sie dziewczyny z doswiadczeniem w tej
        dziedzinie wypowiedziec.
    • malgosiek2 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.03.07, 16:25
      tiny.pl/cnh9
      W podanym linku masz z wyszukiwarki z forum o wózkach informacje.
      To jest skrót do tamtego linka,bo oryginalny nie chce działać.
      Pzdr.Gosia
      • yoopi1 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.03.07, 16:56
        Dzięki raz jeszcze, ja to czytałam, ale wszyscy szukają tanich i lekkich a to
        się wyklucza. Ja jestem gotowa zapłacić dużo, ale mieć lekki wózek.
    • dan155 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.03.07, 16:49
      Też jestem "kregosłupowcem", więc i dla mnie waga jest najważniejsza. Całą
      ciążę szukałam odpowiedniego wózka...
      W końcu padło na wózek hiszpańskiej firmy Jane model NOMAD (do tego gondola
      Capazo pro i fotelik Rebel). Poszukaj w internecie informacji. Jednak dane w
      skiepach internetowych dotyczące dostępności są już nieaktualne, bo wózki z
      ubiegłego roku zostały wyprzedane - ale jeśli bardzo Ci sie nie spieszy, to
      nowe mają być w kwietniu. Spacerówka waży 6,5 kg - a jest solidna (nie
      parasolka). Poza tym poszperaj i poszukaj opinii - w sumie same
      pozytywy.Pozdrawiam!
      • yoopi1 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.03.07, 17:03
        A taki wielofunkcyjny? Żeby można było mieć jeden stelaż i zmieniać nadwozie
        stosownie do potrzeb? Znacie taki?
        • tweety_28 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.03.07, 17:25
          O ile dobrze pamietam tego NOMAD-a ze sklepu to jest właśnie taki model: jeden
          stelaż i różne elementy.
          • pannajulianna Jane 16.03.07, 18:06
            Nomad - czterokołowy, Slalom pro - trójkołowiec. Wielofunkcyjne, lekkie,
            gondola i fotelik montują się do stelaża rewelacyjnie łatwo, zatem można
            dziecko w gondoli wnieść do domu (mieszkam na 3 wysokim piętrze), stelaż
            zostawić na dole albo w samochodzie (łatwo się składa). Slalom pro bez fotelika
            kosztuje w necie 0k. 2600. Strona importera www.jane.pl. Czasami można kupić
            ubiegłoroczne wózki (spokojniejsze kolory), na ten rok - oczy bolą. Podobny
            komfort i cenę oferuje bebe confort, ewent. Quinny, ale dla mnie nie ten
            standard.
            • yoopi1 Re: Jane 16.03.07, 18:48
              Nie dla Ciebie czyli jak to rozumieć? Zbyt kiepskie? Mnie zależy na bardzo
              dobrym wózku i lekkim zarazem, nie ważna cena.
              • pannajulianna Re: Jane 17.03.07, 15:28
                Nie takie wykończenie, nie takie kolorki, nie takie tkaniny. Po prostu są
                lepsze wózki od Quinny. Dodatkowo Jane ma homologację, więc można maleństwo do
                trzech miesięcy przewozić w samochodzie w gondoli zamiast w foteliku, całe dno
                gondolki jest podnoszone (jak równia pochyła), więc dziecko nie jest skazane na
                oglądanie wózka, może zobaczyć kawałek świata. I bajerek - moskitiera oraz
                część budki z siatki po odpięciu podstawowej warstwy. Ja polecam.
        • elza78 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 18.03.07, 13:56
          wlasnie o nomadzuie chcialam ci napisac to najlzejszy z dostepnych wozkow i sa
          modele wielofunkcyjne - zalezy od opcji jaka wybierzesz
          nomad to dobry wozeczek tylko pieronsko drogi sad
    • chadzynka Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.03.07, 18:40
      Najlżejszy jaki ja znalazłam to Peg Perego:
      www.tanimarket.pl/go/_info/?id=4078
    • boziaj Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 17.03.07, 13:21
      niestety jak sie wnosi wozek codziennie na 3p (ja mieszkam na 4) to każdy jest
      za ciężki sad zwlaszcza jesli masz problemy z kregoslupem...
      ja mialam inny patent (i niedlugo go powtorze): wozek skadany jak wozek golfowy-
      latwo sie wciąga (pod warunkiem, że ma duże kola), jeszcze lepiej zjezdza po
      schodach, nie musisz sie przy tym nachylac
      mam spacerowke +wklad (gondola jest duzo cięższa)
      naprawde polecam to rozwiązanie
      pozdrawiam smile
      • lucky_1 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 17.03.07, 14:36
        Najlzejszy wozek jaki znalazlam to Bugaboo. Jest to wozek wielofunkcyjny, na
        dwoch malych kolach i dwoch gumowych. Mialam okazje jezdzic nim -jest
        rewelacyjny i lekki -wazy ok.8kg (18lb). Jesli poszukasz w necie opinie na jego
        temat sa swietne. Jedyna wada jest cena. Nie mieszkam w Polsce i nie jestem
        pewna czy maja tam swojego dystrybutora. Ale chyba tak.
        bugaboo.com/
        • grace1982 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 17.03.07, 14:46
          Witam, podobny problem mamy, mąż trochę pobiegał po sklepach i popytał.
          Najlższejsze jakie były w ofercie (i najdroższe niestety ;/) to wózki formy jane
          slalom, my oglądaliśmy w sklepie a kupiliśmy na allegro. Wózki są
          wielofunkcyjne, my kupiliśmy spacerówkę z gondolką i nosidełkiem. Bardzo łatwe w
          składaniu i rozkładaniu itp.
          Podaję Ci link do takiego wózka na allegro

www.allegro.pl/item173560239_super_jane_slalom_gondola_spacerowka_fotelik.html
          Nie wiem czy jesteś na gronie czy nie, ale jeżeli tak to był fajny wątek tam,
          pracownik ze sklepu Świat Dziecka udzielał rad, mówił co kupować a co nie itp,
          mogłabyś do niego napisać i pewnie by Ci pomógł.

grono.net/forum/topic/1562944/0/Powodzenia
          • grace1982 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 17.03.07, 14:49
            podałam błędny link do grona, tu jest poprawiony
            grono.net/forum/topic/1562944/0/
    • wega1975 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 17.03.07, 20:32
      Ja zgadzam się z poprzedniczką-boziaj- nawet najlżejszy wózek i niemowlę wnosić
      na trzecie piętro to probem. Ja miałam inny patent: wózek trzymałam w bagażniku
      samochodu zaparkowanego pod blokiem.
      • yoopi1 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 18.03.07, 11:27
        Też mam w planie to rozwiązanie wink A z wózków, które polecacie najbardziej
        przypadł mi do gustu Jane Nomad. Jest rzeczywiście obszerny dla dziecka i super
        lekki dla mamy. Serdecznie dziękuję.
    • m-jak-magi Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 18.03.07, 11:54
      polecam maclarena mx3 . lekki latwy w montazu i funkcjonalny.
      • tosemja2 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 07.06.07, 20:01
        Prosze doradzcie mi ktory wozek lepiej kupic. Zastanawiam sie nad jane Nomad a
        Maclarenem MX3 wiem ze to dwa bardzo rozne wozki. Moj brzdac ma dopiero 6
        miesiecy potrzebuje lekkiego, zwrotnego, latwego do prowadzenia wozka i
        wygodnego dla dziecka. Czy do trojkołowych wozkow montuje sie tez parasolki?
        Proszę doradzcie mi.
    • aga_sama Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 18.03.07, 13:46
      buggster

spacerówka waży 6 kg, trójkołowiec, jest do tego gondolka. Rewelacyjnie się
      prowadzi, cenowo wychodzi nie tak dużo, tylko szukaj na niemiecki ebay, bo w
      Polsce jest niedostępny. Opinie o wózku znajdziesz na forum zakupy oraz wózki
      dziecięce.
      • moniqep Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 18.03.07, 19:31
        Peg Perego
      • iza486 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.04.07, 13:07
        Wózek BUGGSTER (spacerowy i uniwersalny) kupicie w sklepie Malutek w Kaliszu
        na ul.Polnej lub na www.babynet.pl
    • anja0123 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.04.07, 13:28
      Jesli cena nie gra roli, to absolutnie bugaboo. Sama mam i goraco polecam:
      leciutki, latwo sie sklada i po zlozeniu zajmuje b. malo miejsca.
      • yoopi1 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.04.07, 17:09
        Oglądałam go w sklepie ale niestety nie bardzo mi się podoba jego design ale to
        mogłabym jeszcze przeżyć natomiast największym problemem dla mnie jest
        siedzisko spacerówki, kubełkowe podobnie jak w Quinny Buzz, czyli odpada. Chcę
        żeby córcia miała dużo miejsca i wygody.
    • julka20061 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.04.07, 14:52
      Mi też zależy na wóżku bardzo lekkim, bo mam planowaną cc i napewno nie będę
      mogła dziwigać. I powiem Ci, że obejżałam sporo wóżków (gondola, spacerówka i
      fotelik) i najlżejszy to firmy BERTINI jest to nowa amerykańska firma na rynku
      polskim. Dają 2 lata gwarancji. Ja mam czarny, 4 pompowane koła, mechanizm
      składania wóżka idealny
      Pozdrawiam,
    • asieksza Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.04.07, 17:03
      Ja mieszkam w starej kamienicy, 3 piętro a właściwie jak czwarte do tego wąskie strome schody. Z pierwszym wychodziłam na spacery po 18.00 jak mąż wracał z pracy. Teraz mamy solidny stabilny 20 kg wózek stoi na dole na klatce koła spinamy kłódeczką taką jak do roweru czy jak to się tam zwie,na razie nie było problemów , niunia ma wygodnie a ja mogę wyjść w każdej chwili. Ponieważ jestem w ciąży i to dosyć ryzykownej ( krótko po cc )jakiekolwiek dźwiganie nie wchodzi w grę.
      • yoopi1 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.04.07, 17:11
        Też myśleliśmy o kłódeczce ale u nas na parterze jest już tyle wózków
        zaparkowanych, że praktycznie jest niemozliwym wepchnięcie tam kolejnego.
        Wygląda to jak sklep z wózkami, jeden na drugim więc ta opcja chyba odpada. Jak
        na razie przymierzamy się do Nomada i do pozostawiania wózka w bagazniku
        samochodu na parkingu przy bloku.
        • mariken maclaren mx3!! 16.04.07, 17:40
          my mamy maclarena mx3, jest rewelacyjnie zwrotny i świetnie wykonany!
          www.maclarenbaby.com/global/index.php?option=com_content&task=view&id=106&Itemid=498

ma chyba największą spacerówkę - jak porównałam z quinny, mutsy itp, okazało
          się, że moja mała ma w niej najwięcej miejsca smile
          stelaż jest lekki, gondola montuje się jednym kliknięciem, spacerówka składa
          się do małych rozmiarów. mieszkam na 3 piętrze, i na początku stelaż czekał w
          samochodzie, a schodziłam z małą w gondoli smile. teraz używamy już spacerówki -
          jest super smile

do tegorocznego modelu można montować bardzo dobre foteliki recaro smile

joaska i kalina
        • dalloway Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 16.04.07, 22:38
          Ja też szukam najlżejszego i też nie musi być tani.

Na dzisiaj mam takie typy:
          bugaboo - najlżejszy i dośc obszerny, tylko ohydny moim zdaniem, mozna wciągać
          po schodach bo ma składane jedne kółka
          stokke - lekki, super poręczny, ten sam patent składania, w przeciwieństwie do
          poprzednika niebrzydki (choć bardzo specyficzny), niestety wydaje mi się ciasnawy

te dwa są liderami
          jak nie one to quinny buzz - ale to co najmniej półka niżej i jednak wolę
          czterokołowy
          nomad odpada ze względu na małe kółka. ja będę miała zimowe dziecko i nie
          wyobrażam sobie ich na śniegu. zresztą koleżanka, która go ma już teraz klnie na
          te koła na zwykłych miejskich chodnikach. lepszy jest slalom, ale znowu trzy
          koła - a wszystkie podjazdy są na 4
          ja nie mogę dżwigac absolutnie i choćmieszkam na 1 piętrze, co prawda bardzo
          wysokim, to nawet nie rozważam tej opcji. musi mieszkać w bagazniku i dawać sie
          po schodach wciągać i spuszczać.
          • ulek79 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 22.04.07, 21:44
            Ja miałam podobny problem - 4 pietro bez windy.... Zdecydowałam się na Jane
            Nomad z kolekcji 2006 (cudem udalo mi się jeszcze dostać), z obecnej nie
            podobają mi sie kolory. Wózek jest świetny, waży naprawde 6,5 kg., gondolkę i
            fotelik można zdjąć ze stelaza jedną ręką i założyć bez żadnych adapterów.
            Składa sie też bardzo prosto. Bałam sie piankowych kół, bo wcześniej nie
            wyobrażałam sobie wózka bez pomopowanych, ale w Nomadzie są one wyjątkowo duze,
            przednie są skrętne, a do tego łożyskowane i z amortyzacją, więc nie powinno
            być problemu nawet w trudnym terenie. Bardzo dużą zaletą jest ogromne siedzisko
            spacerówki, w prownaniu z innymi, nawet dużo cięższymi wózkami.
            Zastanwiałam sie też nad wersją Slalom (3-kołowy), ale jest troche cięższy (ma
            pompowane koła), większy po złożeniu no i nie bardzo jestem przekonana do 3
            kołek.... Poza tym sam wkład spacerówki, gondolka i fotelik sa te same (można
            je zamontować na stelażach Nomad i Slalom)
          • yoopi1 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 23.04.07, 11:51
            A co jest nie tak z tymi kółkami? Na co narzeka koleżanka? Możesz się
            dowiedzieć i przekazać?
            • aniald2 Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 25.04.07, 11:21
              najlzejszy z możliwych a dodatkowo z możliwością WJEZDZANIA po schodach to
              stokke. Tu sie dowiesz anjwięcej na jego temat i to od osoby która go użytkuje.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=59399430&v=2&s=0Pozdrawiam
    • agairafal Re: Najlżejszy z możliwych wózków- doradźcie 26.04.07, 05:28
      Witam!Ja tez mieszkam na 3 pietrze i wlasnie zakupilam podobno lekki wozek firmy ABC Design - trzykołowy, podobno wazy 9 kg z gondola a poaz tym latwo sie odczepia gondole od stelaza wiec mam nadzieje ze bedzie wygodnie nosic go.Poza tym jest ladny.W piatek bedzie w mieszkaniu wiec zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka