Dodaj do ulubionych

(nie)czekam na @28.03 kto jeszcze?

19.03.07, 19:24
to moj 1 cykl staran. wczesniej sledzilam to forum dzwiac sie czasem jak tu
sie dziewczyny nakrecaja, ale teraz sama sie nakrecam i od dnia
przypuszczalnej owu mam juz WSZYSTKIE objawy ciazysmile @ powinna byc 28 marca,
ale ostatnio mialam cykl 43 dniowy (normalnie 35) wiec nawet nie wiem czy
28.03.
ktos jeszcze czeka - nie czeka na @ w tym terminie i stara sie nie
nakrecac? smile
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • kobieta741 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 19.03.07, 19:49
      To może i ja się dołącze smile
      @ planowo ma byc 29.03. To tez mój pierwszy cykl. Ja się nie nakręcam na ciąże.
      Starania planowalismy zacząć gdzieś maj - czerwiec. Tylko ze po prostu ostatnio
      stwierdzilismy, ze sie nie zabiezpieczamy i zobaczymy co będzie smile Jak sie uda
      wcześniej niz mysleliśmy - to fajnie smile
      Nie mierze tempki, nie robie testów ovu itd. Pełen luz i zero stresu ! smile Co ma
      być to będzie smile
      Pozdrawiam!!!
      • aga_bee Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 19.03.07, 20:24
        to prawie tak jak mysmile bo my w tym cyklu już się umówiliśmy że zaczynamy
        starania, chociaż w praktyce oznaczało to niezabezpieczanie się w okolicach
        owu, obliczonej przeze mnie na zasadzie rachunku prawdopodobieństwasmile
        myślę że jak się nie uda to następnym razem podejdziemy do tematu poważniej a
        ja może w końcu kupię teromometr albo chociaż test owu.
        pozdrawiam!
        • kobieta741 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 19.03.07, 20:48
          Ja jak na razie nic nie planuje robić dodatkowo. Jak sie nie uda, to do kolejnej
          próby tez podchodzimy spontanicznie smile)
    • kobieta741 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 21.03.07, 11:00
      Hej dziewczyny smile
      Nikt się więcej nie dopisze????????????? smile
    • patrycja_2005 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 21.03.07, 23:21
      Witam, ja też się dopiszę, pierwszy cykl starań i (nie) czekam na @, która
      wypada na 1 kwietnia, mam cykle 28 dniowe. Od dnia owulacji myślę tylko o
      jednym i chyba dlatego pobolewa mnie dół brzucha a dni mi się dłużą. Jak
      narazie pozostaje tylko czekanie grupie zawsze raźniej. Pozdrawiam!
      • ewa.b83 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 22.03.07, 09:00
        Ja również (nie)czekam na @ do 28.03.2007. Cykle mam nieregularne, ale od 3
        cykli mam ok 32 dniowe. To nasz 3 cykl starań - oby do 3 razy sztukai pierwsza
        ciąża. Trzymam kciuki dziewczyny big_grin
    • mrs.solis Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 22.03.07, 23:40
      Eh niech bedzie,ze sie w koncu tu wpisze. Czytam to forum od roku i nastawiam
      sie powoli na macierzynstwo. @ powinnam dostac ok.30 marca zobaczymy czy cos mi
      w tym miesiacu wyszlo. Jestem dobrej mysli poniewaz dziwnie sie czuje jak nigdy
      wczesniej. Juz teraz wiem ,ze testowac bede wczesniej smile
      • aga_bee Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 23.03.07, 15:03
        no to czekamysmile
        • kobieta741 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 23.03.07, 16:58
          Czekamy, czekamy.... smile
          A jak u was samopoczucie?
          • mrs.solis Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 23.03.07, 17:03
            Jak ja nienawidze czekania sad Gdybym miala mozliwos to poszlabym do wrozki big_grin
          • aga_bee Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 23.03.07, 18:45
            samopoczucie super - najpierw myslalam ze moze sie udalo i tak jakos dziwnie
            sie czulam (pewno sie nakrecalalm sama), ale teraz absolutnie nic - zadnych
            boli brzucha, objawow ani nic. tak normalniesmile
    • nella27 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 23.03.07, 19:00
      Dopisuje się do Was. Okres powinnam dostać między 27-28 marca....
      Pierwszy raz w drugiej połowie cyklu baaardzo boli mnie biust... objawów innych
      w zasadzie brak...ale i tak zaczynam sie nakręcać.
      no to trzymam za Was Kochane...oby do środysmile
      • matra29 A ja już sama nie wiem o co chodzi 23.03.07, 22:14
        witam po raz pierwszy
        okres dostałam 5 marca a noc 10/11 było przytulanko stwierdziłam że jestem tuz
        po okresie i że nie ma możliwości żeby było jakieś zagrożenie, ale dzień
        później zdziwił mnie troche sluz który był przezroczysty i ciągnący który mi
        sie zawsze kojarzy z tym że to juz raczej okres płodny cykle mam co 24 - 27
        dni. Z wyliczeń komputerowych dni płodnych wyszło mi raz na jednej stronie że
        od 11 marca mam płodne a na innej ze to już moje płodne. W sumie nie
        planowaliśmy ciąży, mamy 8-letniego synka myślałam bardzo poważnie o tym żeby
        starania rozpocząc pod koniec wakacji, ale jakoś podejrzanie się czuje , ciągle
        mnie coś kuje w podbrzuszu nie mówiąć już o uczuciu bólu brzucha na zbliżający
        się okres aczkolwiek mniej intensywny niż przed okresem, nie wiem co mama o tym
        myśleć , wręcz licze minuty i dni do planowanej @ i wiecie co strasznie ale to
        strasznie nie chciałabym jej dostac, zaczełam od zeszłego tygodnia podczytywać
        w oczekiwaniu i nie jestem w stanie uwierzyć że tak bardzo sie nakręciłam
        oczywiscie pozytywnie, juz bym bardzo chętnie zrobiła sobie test choć wiem ze
        to sporo zawczesnie,

A jak wy to impretujecie czy jest taka możliwość (no tak wiem że i w okres
        można zajść) i te dziwne objawy kucia i bólu brzucha, czy to forum mnie moze
        tak nakręca juz sama nie wiem bo chyba prawdopodobienstwo wstrzelenia sie chyba
        super minimalne...........
        • mrs.solis Re: A ja już sama nie wiem o co chodzi 23.03.07, 23:20
          Ja tez mialam okres 5 marca kochalam sie 17. Po raz pierszy w tym cyklu
          postanowilam sprawdzic jak to jest z temperaturami i jestem dobrej mysli
          poniewaz w tym dniu akurat temp.wzrosla. 15 marca zrobilam sobie test
          owulacyjny i wyszla mi blada druga kreska wiec mysle,ze 17 byl najlepszym dniem
          na proby. Jesli chodzi o twoj przypadek to wszystko jest mozliwe tym
          bardziej,ze twoje cykle sa roznej dlugosci (tak jak i zreszta moje)druga sprawa
          wiosna idzie i z tego co sie orientuje z forum wielu dziewczynom zmienil sie
          cykl.Jesli chodzi o dziwne samopoczucie to tez mam takie lekkie klucia w
          jajnikach i lekkie bole macicy. Brzuch na okres zawsze zaczynal mnie bolec tuz
          przed wystapieniem krwawienia nigdy wczesniej. Dlatego smiem podejrzewac ,ze
          cos sie kroi smile
          Postanowilam zrobic pierwszy test 26 marca spodziewam sie ,ze moze nie wyjsc
          ale lubie emocje z tym zwiazane smile)) Zycze powodzenia.
          • patrycja_2005 Re: Do mrs.solis 23.03.07, 23:50
            Hej, Widzę że nie jestem sama bo ja też miałam @ 5 marca a przytulanko było 17
            i 18 marca, cykle mam 28 czasami +/- 1 dzień, więc czekam do 01. kwietnia.
            Owulacja przypuszczalnie u mnie była 19 marca, zanikł śluz, i pobolewanie
            jajnika ale tylko przypuszczalnie,bo nie mierzę temperatury, ale następnym
            razem zacznę. Jednak od p. owulacji mam podobnie jak mrs.solis dodatkowo bolą
            mnie piersi. I mam różne myśli może coś będzie... albo @ mnie wcześniej
            zaskoczy. Mam nadzieję że to pierwsze nas zaskoczy... POWODZENIA!!!
            • mrs.solis Re: Do mrs.solis 24.03.07, 00:42
              Ja mysle,ze albo jestem w ciazy, albo jestem na cos chora. Tak jak pisalam
              wczesniej nigdy wczesniej nie mialam zadnych pobolewan brzucha przed @. Tak
              bylo tylko w styczniu i tez podejrzewalam jednak dostalam @ po kilku dniach
              spoznienia. MImo negatywnych testow robionych oczywiscie przed terminem teraz
              zaczynam myslec ,ze wtedy to bylo "to" tylko chyba splynelo ,bo nosilam ciezkie
              meble no i duzy stres zwiazany z przeprowadzka,zmiana kilimatu i wieloma innymi
              czynnikami mogl sie do tego przyczynic. No ,ale nie jestem na 100% pewna.
              Pozyjemy zobaczymy smile
    • ulaula Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 24.03.07, 17:49
      hej hej, ja (nie) czekam na @ ktora bedzie troche pozniej bo ok 2/04, ale chyba
      moge sie dolaczyc! Rany to jeszcze ponad tydzien.. pocieszam sie ze od
      poniedzailku do piatku szybko zleci, a w eekend pewnie sie bede wczuwala w swoj
      organizm wink zazwyczaj czuje miesiaczke juz kilka dni wczesniej - pobolewanie
      piersi, jajnkow, macicy..ciekawe czy jak zaskocze to bedzie tak ze nic nie bede
      czula, czy wlasnie tak jak na zblizajaca sie @? z tego co czytam to jest
      baardzo roznie wink
      Pozdrawiam i 3mam kciuki za wszystkie (nie) oczekujace wink
      • aga_bee Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 24.03.07, 18:23
        ach te objawy... ja sadze ze wiekszosc z nich jest wymyslem naszego mozgu.
        kiedys w czasach "studenckich" jak mi sie okres spoznial 11 dluuuuuuugich dni i
        wariowalam ze strachu to widzialam u siebie wszystkie objawy ciazy, nawet
        mialam mdlosci i mnie od kawy odrzucilo (a 3 male czarne dziennie to moje
        niezbedne minimum do przezycia) o wielkich piersiach i rosnacym brzuchu nie
        mowiacsmile

11 dnia w koncu poczlapalam do apteki bo juz mi nerwy puscily - test oczywiscie
        negatywny a po jego zrobieniu w 3h @ przyszla....

tak wiec nic nie jest na pewno, chociaz ja zawsze naiwnie wierzylam ze kobieta
        jakos od razu wie ze jest w ciazybig_grin
    • ainuin1 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 24.03.07, 23:29
      Bardzo spodobało mi się określenie "(nie)czekam" smile
      U mnie tak właśnie jest...
      Teoretycznie powinnam dostać @ 25.03 w 32 dniu cyklu, ale temperatura ni jak nie
      chce spaść - ciągle ok. 36,5 - 36,7 i tak od ok. 8 dni...
      Myślimy poważnie z Mężem o dziecku, ale z miesiąca na miesiąc trochę przesuwamy
      wink Ale coraz mniej "uważamy" smile
      (Nie)czekam - zdażyło mi się raz mieć cykl 37 dniowy - po 4-dniowym wyjeździe -
      w tym miesiącu wyjechaliśmy na weekend...
      Hm... Chyba w poniedziałek czeka mnie test smile Wybieram się do dentysty i muszę
      wiedzieć czy mogę brać znieczulenie...
      Zobaczymy...
      • ainuin1 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 24.03.07, 23:34
        Dziewczyny wybaczcie - "zdarzyło"(!!!) oczywiście.
        Już mi chyba mózg wysiada od tego kombinowania i analizowania smile
        • ewa.b83 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 10:04
          Hej. 2 dziewczyny mialy dziś testować ... i jak jak???????????????? Dajcie znać
          co wyszło
          • ainuin1 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 17:01
            No... zrobiłam test i... założyłam nowy wątek smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=59741361
            • kobieta741 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 19:36
              Mamy gratulować ?????
              Myśle ze są na to szanse!!! smile
              • ainuin1 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 19:59
                No... chyba można gratulować, bo Dzidzia planowana smile
                Jeśli lekarz potwierdzi to ja powiem, że to była "kontrolowana wpadka" wink
                Coraz mniej uważaliśmy, dni wyliczone, ale tak dla sprawdzenia sobie
                pozwoliliśmy w mniej "bezpiecznym" czasie wink
                A co? Tak to zawsze bym się zastanawiała, czy już, czy jeszcze nie smile

No, ale 100% pewności jednak nie mam smile
                • patrycja_2005 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 23:41
                  W takim razie przyłączam się do gratulacji i życzę dużo zdrówka w kolejnych
                  miesiącach.

Mam nadzieję że to nie jedyny pozytywny test. Czekamy na następne.
                • aga_bee Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 27.03.07, 11:02
                  Gratuluje! Test powinien pokazac dobry wynik jak po chwili dorzucilas kilka
                  kropel. Ja kiedys owu zepsulam bo go "zalalam" i zamiast rozowych kresek cale
                  pole sie rozlalo na rozowosmile
                  Ja na twoim miejscu zrobilam jeszcze jeden! Pozdrawiam!
    • nella27 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 12:49
      a ja dostałam kolejny cholerny okres......
    • mrs.solis Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 17:24
      Nad ranem mialam bardzo wyrazisty sen,robilam test i od razu pojawily sie dwie
      grube czerwone krechy smile Wstalam zrobilam test i jest, ale tylko jedna
      wyrazista czerwona krecha hehehee. Spodziewalam sie tego, bo do @ mam jeszcze
      troche czasu,ale coz poradze ,ze tak lubie robic te testy smile
      • patrycja_2005 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 26.03.07, 23:53
        Witam, co do testu to mi w dniu spodziewanej @ wyszedł negatywny a po 2 dniach
        pozytywny, tak więc przed terminem nie ma co robić testu. Ja też mam jeszcze
        kilka dni, ale coś czuję że zbiża się wielkimi krokami@. Pozdrawiam i trzymam
        kciuki za testujące w najbliższych dniach.
        • mrs.solis Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 27.03.07, 01:57
          Jestem troche wkurzona. Zdalam sobie sprawe,ze wiekszosc testow w usa to pic na
          wode fotomontaz. ONi na pudelkach nie podaja czulosci testu, dopiero z forum
          sie dowiedzialam,ze sa takie ktore maja czulosc 10mIU i jesli takim dysponujesz
          mozna robic testowanie przed @. Przeszukalam internet i okazalo sie ,ze
          wiekszosc tych dostepnych w sklepie ma czulosc 25 a nawet 50 mIU,wiec takie nie
          sa mi potrzebne,bo jesli nie dostane @ to test nie bedzie mi potrzebny do tego
          zeby wiedziec,ze mi sie udalo, a ja chcialabym wiedziec wczesniej uncertain
          • ewa.b83 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 27.03.07, 08:50
            mrs.solis - ale zbieg okoliczości:
            Przygotowałam sobie wieczorkiem test by zrobić go rano (jak idę po wstaniu
            siusiu to niewiele do mnie dociera więc musi być na widoku). Cały wczorajszy
            dzień o tym teście myślałam i w nocy również miałam zajefajny sen: oczywiście
            robiłam test ciążowy i były dwie ogromniiaste, tłuste krechy.
            A rano.... rano wyszła niestety tylko jedna... sad((
          • aga_bee Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 27.03.07, 11:13
            masz zupelna racje. podaja ze test wykrywa ciaze juz 4 dni przed @ (jestem w
            Anglii i tu sa testy Clearblue, na ktorych wlasnie pisze do 4 dni przed). Jak
            sie potem wczytasz w ulotke to 20% ciaz w warunkach lab. bylo wykrywanych 4 dni
            przed z tym testem, wiec jak dolaczyc do tego inne czynniki, to to prawie
            niemozliwe zeby taki test zadzialal tak wczesnie. sadze ze nawet jak u kogos
            taki test wykryl ciaze przed @ to moglo to byc dlatego ze owu i @ sie
            przesunela.

bylam wczoraj w sklepie i ogladalam testy - zaden nie mial czulosci na
            opakowaniu i stwierdzilam ze nie kupie, bo jak kupie to nie wytryzmam i zrobie,
            a wynik i tak nie bedzie miarodajnysmile

zreszta wczoraj i dzis ledwo laze bo mnie tak brzuch boli jakbym miala @. chyba
            sobie cos zle wyliczylam z tym okresem 28/03, bo mnie nigdy przed nie boli a tu
            juz od 2 dni... chyba zaloze watek: (NIE)czekam bo nie wiem kiedy @ powinna
            przyjscsmile

Pozdrawiam serdecznie!
            • mrs.solis Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 27.03.07, 17:04
              Jak przeszukiwalam internet to wiekszosc tych czulych testow jest dostepna w
              europie w tym w uk. W usa moglabym kupic taki czuly tetst ,ale nie dosc ,ze
              jest b.drogi (75$) to jeszcze musialabym go zamawiac internetowo. W takiej syt.
              to bez sensu,bo poki by przyszedl ja juz powinnam wiedziec tak czy inaczej.
              Co do tych boli przed @ mam ten sam problem,dlatego zakladam ,ze moge byc w
              ciazy. Bole brzucha dostawalam zawsze max. na godz.przed wystapieniem
              krwawienia i bylo tak od ostatnich 17 lat. Druga mozliwosc jaka zakladam,mam
              jakas cyste albo miesniaki i to powoduje bol jak na @. Tak czy inaczej do
              lekarza sie wybiore,bo zaczyna mnie to niepokoic.
          • aga_bee nie wytrzymalam:) 27.03.07, 17:00
            małż i przyniósł 2 testy bo rano na niego nawrzeszczalam i stwierdzi, że jak
            tak będzie wyglądać 9 miesięcy to on chce już wiedzieć. zrobiłam test i sa 2
            kreski. jedna co prawa bladziutka ale wyszła od razu z testową.
            • paulina812 aga_bee 27.03.07, 17:04
              Gratuluję Ci serdecznie!!!!!Wątek czytam od początku ale nie miałam/mam odwagi
              się dopisać. A też tak jak Ty od domniemanej owulacji mam objawy ciążowe (chyba
              ciąży ale urojonej). Cykle mam nieregularne tak więc okres równie dobrze mogę
              dostać tydzień później.
              Jeszcze raz serdecznie Ci gratuluję!!!!!!!!!!!!!!
            • mrs.solis Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 17:06
              Moje najszczersze gratulacje smile))) Ciesze sie razem z toba. Teraz jak wiesz ,ze
              jestes w ciazy szybciutko opisz nam swoje objawy poki jeszcze pamietasz smile
              • aga_bee Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 17:23
                objawy: od tygodnia bardzo bolą mnie piersi, nigdy przed @ mnie nie bolą co
                najwyżej są wrażliwe na dotyk. jak się je ścisnie to są b. twarde - jak
                dosłownie kamienie pod skórą - miałam tak kiedyś przy zapaleniu i się teraz
                wystraszyłam, że to stan zapalny.

i senność - ledwo do 21 daje rade dotrwać, ale kładłam to na karb wiosenego
                zmęczenia.

poza tym brzuch mnie ciągnie identycznie jak na @ i nie mogę chodzić (zawsze
                tak mam przed @ - tak ciągnący ból, że nie mogę chodzić)

i to wszystko, wiecej nie mam żadnych objawów - dziś się pojawił śluz biały i
                mokry, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy mam śluz przed @

jeszcze teraz coś - wczoraj mi ktoś powiedział coś przykrego i się pobeczałam
                jak dziecko - a normalnie wszsytko ze mnie spływa jak z kaczki i nie ma rzeczy
                której bym nie umiała puścić koło uszusmile

pozdrawiam dziewczyny i przesyłam pozytywne fluidysmile
                • mrs.solis Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 17:38
                  Eh mnie cycki tez bola,sa wielkosci polowek duzych grapefrutow,ale czesto tak
                  mam wiec dla mnie to malo prawdopodobny objaw. Ciagle za to wypatruje tego
                  bialego sluzu,bo z tego co zauwazylam na forum jest on prawie pewnym zwiastunem
                  ciazy.Ty go zauwazylas w dniu spodziewnaej @ wiec ciagle mam czas. Czytalam
                  rowniez,ze "muszelka" sinieje i jest to dosc widoczne.
                  • aga_bee Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 20:28
                    ten sluz to 3-4 plamy i uczucie "mokro". raczej mi sie to normalnie nie
                    zdarzalo. bo nawet dni plodne u mnie jakos bez sluzu przebiegaja.
            • ainuin1 Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 17:36
              Gratulacje!!!

Ja chyba ciągle nie dowierzam smile
              Czuję, że pewnie dotrze do mnie dopiero jak lekarz potwierdzi-a to dopiero 16 uncertain
              Muszę się uzbroić w cierpliwość.

• patrycja_2005 Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 17:59
              Dobra nowina moje szczere gratulacje!!!

• mimka11 Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 18:44
                No to i ja sie dopisze. Gratulacje dla tych którym się udało. Ja czekam na @ juz
                ponad 2 tyg. ale testy negatywne. Najpierw troszkę sie łudziłam, że testy mają
                słaba czułość. Ale aga_bee rozwiała moje wątpliwości. Też testowałam clear blue
                bo też mieszkam w Anglii, ale mi nieubłagalnie pokazują jedną krechę. Więc to
                nie wina tych angielskich testów. sad( Za resztę dziewczyn trzymam kciuki!smile
                Która jeszcze zobaczy te 2 śliczne kreseczki!
                • mrs.solis Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 18:56
                  Ja bede nastepna big_grin
                  MOja corka sni mi sie juz od kilku miesiecy, a pare dni temu snila sie mezowi,
                  tez coreczka jedyne co mnie niepokoilo w jego snie to synek spal w lozeczku smile
                  Ja wlasnie jestem po ataku mdlosci troche poszarpalo mi zoladkiem uncertain
                • aga_bee first response 27.03.07, 20:26
                  hej mimka11 ja testowalam First Response a nie ClearBlue, dzien przed
                  spodziwana @, chociaz sadze ze sie pomylilam i dzis powinna byc @ a nie jutro.
                  jak ci sie @ spoznia a nie ma ciazy to znaczy ze owu tez sie musiala przesunac
                  (kiedys mialam 14 dni takiego spoznienia i negatywne testy) wiec tak na prawde
                  jeszcze nic nie wiadomo w twoim przypadku!

pozdrawiam,
                • mrs.solis Re: nie wytrzymalam:) 27.03.07, 23:06
                  mimka11 napisała:

> No to i ja sie dopisze. Gratulacje dla tych którym się udało. Ja czekam na @
                  ju
                  > z
                  > ponad 2 tyg. ale testy negatywne. Najpierw troszkę sie łudziłam, że testy mają
                  > słaba czułość. Ale aga_bee rozwiała moje wątpliwości. Też testowałam clear
                  blue
                  > bo też mieszkam w Anglii, ale mi nieubłagalnie pokazują jedną krechę. Więc to
                  > nie wina tych angielskich testów. sad( Za resztę dziewczyn trzymam kciuki!smile
                  > Która jeszcze zobaczy te 2 śliczne kreseczki!

Mimka nie trac tak do konca nadziei. Czytalam ,ze u niektorych kobiet
                  implantacja zarodka ma miejsce w dniu spodziewanej miesiaczki, wiec dlatego nie
                  kazdej kobiecie testy wychodza nawet jesli spoznia jej sie miesiaczka.
                  Druga sprawa twoj test clear blue ma czulosc 50mIU/ml/hCG podczas gdy mozna
                  dostac testy o czulosci 25,a w polsce nawet 10. Sprobuj testu First Response z
                  tego co czytalam to sa jedne z czulszych dostepnych na rynku zagranica.
                • mimka11 Re: ide do lekarza bo mam dosc czekania! 28.03.07, 09:59
                  Jutro idę do lekarza po skierowanie do gina. Mam już dość tego czekania i
                  zamartwiania się czy to nie jakaś choroba. Czekam już ponad 2 tyg. i chyba nie
                  przetrzymam trzeciego. sad Przed weekendem muszę wiedzieć czy mogę się
                  bezpiecznie spić po tylu tygodniach posuchy.wink
            • kobieta741 Re: nie wytrzymalam:) 28.03.07, 09:42
              aga_bee - gratulacje !!!! Bardzo się cieszę, ze CI się udało !! Super wieści smile
              Życze spokojnych dziewięciu miesięcy, i duuuzo zdrowia!!!
    • papuga_5 Re: (nie)czekam na @28.03 kto jeszcze? 28.03.07, 08:33
      Ja sie spodziewalam miesiaczki 29.03 ale dzisiaj sa moje urodziny wiec mialam nadzieje na prezent i
      zrobilam test oczywiscie negatywny. Czy myslicie ze test o czulosci 25IU/L moze nie wykryc ciazy na
      jeden lub dwa dni przed spodziewana @? Tak mialam troche nadzieje bo zwykle plamie na 3 dni przed
      miesiaczka i leciutko mnie przy tym pobolewa brzuch, teraz zaczal mnie pobolewac brzuch w
      poniedzialek i wtorek, dzisiaj przeszlo ale nie ma plamien, wiec nie wiem co myslec, myslalam o ciazy
      albo o tym ze ze stresu przesunie mi sie @. Czy myslicie ze test mogl nie wykryc?
      • izetta głowa do góry papuga 28.03.07, 10:03
        mi zaden test "sikany" nie wykrył ciąży a teraz jest trzecia (mam nadzieję) bo
        dokładnie będę wiedziec jutro
    • kobieta741 Re: (nie)czekam na @ 29.III 28.03.07, 11:53
      Jutro mam mieć planową @. Jeszcze nie testowałam i spokojnie czekam do jutra.
      Zastanawiam sie czy wogole jutro testowac czy poczekać jeszcze z dzien...?
      Pozdrawiam! smile
      • mimka11 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 29.03.07, 17:26
        no przyznawać się która już test zrobiła albo u gina była? Macie już jakieś wieści?
        • kobieta741 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 29.03.07, 19:12
          hej mimka smile
          @ planowo na dzis, ale na razie cisza.... Testu dziś nie robiłam, czekam do
          jutra. No chyba ze @ mnie jednak szybciej zaskoczy smile))

A co u Was dziewczyny???? smile
          • mimka11 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 29.03.07, 19:29
            wlasnie wrocilam od ogolnego. Wystekalam badanie krwi na wtorek. Ale od wczoraj
            tak mnie brzuch pobolewa ze chyba wczesniej @ dostane zanim wyniki zobacze.
            Wsciec sie mozna. Czekam na wynik twojego tesu jutro kobietko!
          • patrycja_2005 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 29.03.07, 19:37
            Witam oczekujące. Ja mam jeszcze 3 dni do @ więc cierpliwie czekam!

Do kobiety741
            A jak samopoczucie w dniu spodziewanej @ czy masz jakieś objawy? Życzę jutro
            pozytywa.

• kobieta741 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 29.03.07, 21:58
              Mimka - ciesze sie bardzo ze sie nie dałas zbyć u GP !!! Ja na razie nie myśle o
              przeprawach ze słuzbą zdrowia w UK. No i trzymam kciuki ! Mam nadzieje ze czas
              do wtorku szyko Tobie zleci smile Próbowałaś zrobić jeszcze jakiś test z tutaj
              dostępnych???

Patrycjo - cóz... samopoczucie... hmmm.. nieciekawe. Własnie leze w łóżku bo
              straaaasznie sie czuje "polamana" no i po prostu grypowo...
              W zasadzie to czuje sie jak na @. Pobolewa mnie brzuch, piersi tak troche
              dziwnie, bo po bokach... i to tyle... Acha - na razie @ brak.
              A jak u Ciebie??
              • patrycja_2005 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 17:34
                Cześć u mnie samopoczucie jak na @ ból brzucha i piersi, ale jeszcze 2 dni
                czekania.
                od 6 dni (wiem że zapoźno) ale zaczełam mierzyć temp. rano w przedziale 36,6 -
                36,9, a wieczorem 37,2-37,5. Czy taka różnica temp.to wszystko jest w ok. I
                jeszcze pytanie na ile dni przed spodziewną @ temp. spada.
                Pozdrawiam wszystkie oczekujące!!!
                • mrs.solis Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 17:41
                  Nie przejmuj sie w ostatnim cyklu zaczelam mierzyc temp. przed @ zeby
                  zaobserwowac ten slynny spadek. Rano mialam temp.ok. 37 st w dniu @ temp. rano
                  spadla do 36,6 i wiedziala,ze w tym dniu ja dostane. W poludnie temp. zawsze
                  wzrasta, dlatego bierz pod uwage pomiary poranne przed wstaniem z lozka.
                  • patrycja_2005 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 18:16
                    Wielkie dzięki. Podejrzewam za niebawem będziemy wiedziały co u nas bo
                    miałyśmy@ tego samego dnia.
            • papuga_5 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 05:13
              No ja niestety dostalam dzisiaj niechciana @, a juz mialam taka wielka nadzieje ze nie przyjdzie, tyle
              roznych objawow na ciaze, czulosc na zapachy, mdlosci, bol piersi, no ale widac objawy sa tez typowe na
              miesiaczke. Jak zwykle, jak co miesiac jestem bardzo rozczarowana i juz chyba stracilam nadzieje ze
              zajde w ciaze. Trzymam za was kciuki moze chociaz wam sie uda.
              • mimka11 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 10:36
                wczoraj u lekarza zrobiłam test sikany ale negatywny oczywiście. Wreszcie
                dostałam skierowania na badanie krwi więc czekam. Tylko ten ból brzucha mnie
                niepokoi. Taki jakiś tępy ból, wyrazniejszy rano, jak wstanę z łóżka. No i
                brzuch mam taki wydęty jakbym była pełna gazów.wink Może wkrótce odlecę!
                hahahahaha! Papuga głowa do góry! Mam nadzieję że ci się uda w następnym cyklu.
                A teraz cię czeka miesiąc samej PRZYJEMNOSCI z toim facetem. To jedyna dobra
                rzecz jak się człowiek stara.wink)
                • kobieta741 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 11:16
                  Mimka - trzymam kciuki !!
                  A ja dalej jakoś tak grypowo.... @ brak.
        • mrs.solis Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 16:56
          Ja do tej pory oczywiscie zrobilam 3 testy wszystkie negatywne z tym,ze ten
          wczorajszy byl jakis uszkodzony wiec nawet nie biore go pod uwage. Dzis ide
          zrobic nastepny zapas testwow. Nie wiem czemu ale jestem gleboko przekonana ,ze
          mi sie udalo nawet te negatywne testy mnie nie sa w stanie zniechecic. Dzis moj
          26 dc moje cykle maja dosc duza rozpietosc srednio od 26-29 czasem zdarzaja sie
          i 32 dniowe. Jutro rano postaram sie zrobic nastepny. Temperature mam dosc
          wysoka,pod wieczor nawet 37,5 ostatnio bylam tak senna ,ze nie bylam w stanie
          rozmawiac przez telefon bo mi sie nawe gadac nie chcialo ze zmeczenia. Piersi
          wczoraj pod wieczor bolaly mnie tak jakby mi ktos tam kamienie wsadzil. W tej
          chwili jest u mnie rano ,a ja mam lekkie mdlosci. To narazie tyle wiesci jesli
          o mnie chodzi. Trzymam kciuki za reszte. Dam znac po zrobieniu nastepnych
          testow.
          • ulaula Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 30.03.07, 18:35
            Czesc dziewczyny, ja właśnie sobie uświadomiłam, że zupelnie liczyćnie umiem crying
            dopisałam się do Was bo jeszcze pod koniec zeszłego tygodnia wyliczylam ze @
            powinna być 2/04 - a to przeciez o TYDZIEN za duzo!!! Czyli kolejny tydzien
            czekania crying(((((((((((( dzisiaj sobie to uswiadomilam.... tylko piersi mnie
            zaczely bolec wczesniej - bo juz wlasciwie od wtorku - choc niestety mam takie
            wrazenie,ze im jestem starsza tym bardziej dodkliwie odczuwam cykl, bardzije
            boli, bardziej wkurza... a moze to dlatego ze tak sie wsluchuje?
            W kazdym razie 3mam za Was wszystkie kciuki!
          • aga_bee Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 31.03.07, 08:47
            jak masz 26-29dc to lepiej sie wstrzymac z testami bo szkoda kasy,a jak nie ma
            nadal @ to ciagle jest nadziejasmile

pozdrawiam,
            i nadal wam kibicuje
            aga
            • mrs.solis Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 31.03.07, 17:02
              uncertain te testy 5 dni przed mozna chyba miedzy bajki wlozyc. Dzisiejszy rowniez
              negatywny. Przynajmniej wiem,ze dzisiaj @ nie dostane,bo temp. nadal
              wysoka.KUrde sama juz nie wiem do kiedy powinnam czekac. Myslisz,ze w 29 dc
              jest szansa ,ze wkoncu sie cos pokaze? Oczywiscie jesli wczesniej nie dostane @
              • patrycja_2005 Re: no dziewczyny wiecie juz coś konkretnego? 31.03.07, 17:53
                Witam!
                Wczoraj rano temp. 36,8 st. dzisiaj rano 36,8 i myślałam, że nic nie będzie a
                tu proszę niespodzianka dostałam@, gdzie ten spadek temperatury? Życzę
                powodzenia pozostałym nie czekającym, a sama zaczynam kwietniowe staranka.
                POWODZENIA!!!
                • mimka11 a ja dalej czekam 31.03.07, 19:56
                  już pyknęło 3 tygodnie a ja dalej czekam. Byle do wtorku.wink We wtorek badanie
                  hormonu ciążowego we krwi i wszystko się wyjaśni. Testów już nie kupuję, bo po
                  co, skoro i tak pokazują nieubłaganie, że NOT PREGNANT! sad(( Przykro mi Patrycja
                  ale może w kwietniu się uda wink
                  • kobieta741 Re: a ja dalej czekam 31.03.07, 20:40
                    Hej dziewczyny smile
                    dzis rano robiłam test ( 2 dni po terminie spodziewanej @) i wyszedł negatywny.
                    @ dalej nie mam.

Ojj mimka... moze to te angielskie testy takie słabe jakieś ?????? smile
                    • mimka11 Re: a ja dalej czekam 01.04.07, 11:39
                      Angielskie testy słabe, lekarze obojętni. Trzeba mieć Angielska cierpliwość żeby
                      to przetrwać.wink
                      • mrs.solis Re: a ja dalej czekam 01.04.07, 15:55
                        Dzisiejszy spadek temp.z 37,1 na 36,5 odarl mnie ze zludzen. Siedze i placze.
                        Te wszystkie moje pseudo objawy ciazowe sa prawie takie same jak przy raku
                        jajnikow. Po okresie pojde do lekarza. Mam nadzieje ,ze wszystko okaze sie w
                        porzadku jesli nie to chyba sie zabije, bo bede sie bala czekania na smierc.
                        • ainuin1 Re: a ja dalej czekam 01.04.07, 17:42
                          Mrs.solis nie załamuj się! Głowa do góry!
                          Nie oczekuj najgorszego!
                          Daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej!
                        • patrycja_2005 Re: a ja dalej czekam 01.04.07, 18:40
                          Witaj mrs. solis nie załamuj się, wszystko będzie dobrze.
                          Ja też ten cykl przechodziłam fatalnie, objawy na@ zaczęły 12 dni przed, a nie
                          jak zazwyczaj na kilka dni i nawet dzisiaj bolą mnie piersi a jest drugi
                          dzień@. A w dodatku to przesilenie wiosenne daje się we znaki.
                          Głowa do góry wszystko dobrze się ułoży.
                    • aga_bee Re: a ja dalej czekam 01.04.07, 20:09
                      widze ze watek rosnie w najlepszesmile

to kto tu jeszcze z UK??
                      wiecej nas niz z PL chybasmile)) niezle...

z testami to jest tak: w dniu spodziewanej @ mialam kreske troche jasniejsza
                      niz testowa (robione w poludnie) a dwa dni pozniej test tej samej firmy, kreske
                      jasniejsza niz wczesniej i to robione z rana.

tak jak juz pisalam robilam test First Response, ponoc najczulszy, zaluje ze
                      nie polecialam od razu po innej firmy zeby sprawdzic czy bedzie pozytywny. ani
                      na nim ani na innych testach w sklepie (przymajmniej na pudelkach) nie ma info
                      o czulosci, dopiero pozniej znalazlam to na necie.

mi sie wydaje ze jest mozliwe ze test wyjdzie negatywny mimo ciazy i ze
                      najlepiej badanie z krwi robic, chociaz tu w UK, chyba nie robia??
                      • mimka11 Re: a ja dalej czekam 02.04.07, 09:26
                        W UK robią tzw. betę bo ja właśnie dostałam skierowanie i we wtorek idę na
                        badanie krwi. W środę wyniki więc będę wiedziała czy te angielskie testy się
                        myliły czy po prostu @ mi sie spózni o miesiąc prawie.
                        • kobieta741 Re: a ja dalej czekam 02.04.07, 10:21
                          Hej mimka smile
                          Trzymam kciuki za ta "angielska" bete ! i czekam na wiesci w srode!!
                          Ja juz 4 dni po terimnie @. Okresu dalej nie mam, a genialny angielski test
                          wyszedl przedwczoraj negatywnie.
                          NIe wiem jaką miał czułośc, bo jak aga_bee napisala takowej informacji na
                          opakowaniu testu nie uswiadczysz.
                          Czekam jeszcze pare dni i znowu zrobie test.
                          Pozdrawiam! złaszcza dziewczyny z UK !!!!!!!!!!!! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka