Dodaj do ulubionych

Starania wiosenne cz.I

22.03.07, 13:55

Pozwolilam sobie zaczac nowy watek wiosenny, wskakujcie !!
U mnie 6dc, szczerze to nie wiem czy to 10 czy 11 cykl, juz nie liczewink
Obserwuj wątek
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 22.03.07, 14:06
      To i ja jestem.
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 22.03.07, 14:08

na Ciebie zawsze mozna liczycwink)
        • oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 22.03.07, 14:12
          Jestem i jasmilesmile
          • mikrowanka to i ja sie dopisuje 22.03.07, 14:13
            smile
            • groszek28 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 15:16
              ja tez sie dopisuję. 18 dc, 2 cykl starań, 1 córka - roczna. zamówienie na synka
              smile
              • alela1 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 15:38
                ja tez mam zamowienie na synka! Chociaz teraz to juz niewazne, zeby tylko bylo:-
                ))) zdrowe
                • mimka11 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 18:23
                  dołączam się do zamówienia ale dla mnie dziewczynkę proszę. Może czas jakąś
                  nagonkę na te bocianiska zrobić, jakąś przynętę zarzucić! wink))
                  • anulka9919 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 19:26
                    to ja też sie melduję,to nasz 2 cykl starań,14dc więc juz pracujemy smile) Gdyby
                    tym razem się udało to mielibyśmy niespodziankę na Wielkanoc i prezent na Boże
                    Narodzenie.Czytałam w innym wątku o triku ze świecą więc spróbuję,narazie
                    podkładałam tylko podusię.Trzymam kciki za te nasze bociany smile)
                    • inesita6 Re: to i ja sie dopisuje 23.03.07, 11:45
                      Ja też się dopisuję.staram się 14 miesięcy.Właśne zrezygnowałam z pracy bo była
                      ciężko bez ani jednego dna wolnego na okrągło.Teraz odpoczywam,lepiej się
                      odżywiam,masuje receptory narządów kobiecych na stopach i mam nadzieję że teraz
                      się uda.
                      • alela1 Re: to i ja sie dopisuje 23.03.07, 11:55

witaj Inesita, widze,ze nie jestem jedyna z tych dlugo starajacych sie! Wow z
                        tym masazem to ciekawe, chodzisz do specjalisty?
                        • inesita6 Re: alela 23.03.07, 12:08
                          Nie mam taką książkę i masuję pierwszy miesiąc wiec nie wiem czy to juz
                          działa.Chodzi o to że na stopach są receptory narządów.Masuję sobie na jajniki,
                          macicę itd.jak pisałam wczesniej byłam bardzo zapracowana i nie miałam na to
                          ani czasu, ani siły.W rodzinie był taki przypadek że ciocia będąc w 5 mies.
                          ciąży usłyszała od lekarzy że ma leżeć plackiem przez 4 mies. w szpitalu, ale
                          wójek ją zabrał do domu i masował receptory i urodziła się zdrowa
                          dziewczynka.jak bardzo Ci zależy to daj maila wyślę Ci kopie.
                          • malgosialublin Re: alela 27.04.07, 14:41
                            Witam Cię Serdecznie, czy mogłabyś mi wysłać na maila kopię w których miejscach
                            masować stópki malgonia1000@gazeta.pl
              • patrycja_2005 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 19:36
                ja też się dopisuję, 18 dc, 1 cykl starań, córka ponad dwuletnia,poronienie w
                grudniu i próbuję na synka. Pozdrawiam.
                • jagoda_271 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 19:44
                  heeh no i ja się dopisuje 1 cykl starań, córcia 6 latek i jedno poronienie a to
                  chyba 17 dc teraz tylko czekam
    • oska81 To już koniec 7 cyklu starań... 22.03.07, 20:43
      Dobrze, że powstały starania wiosenne, przynajmniej będę mogła tu zostać na
      dłużej, bo zostanę. A tak z marcowych powinnam już sobie iść. Mimo, że dziś 14dc
      to mogę wszem i wobec ogłosić, że i tym cyklu nie uda mi się zaciążyć. Smutna to
      prawda, ale teraz przynajmniej wiem na czym stoję. I po raz kolejny odliczam dni
      do kolejnej @. Teraz mam pewność, że przyjdzie regularnie, bo będę brała
      duphaston. Może 8 cykl starań przyniesie więcej szczęscia.
      Niedawno wróciłam od lekarza, biedaczek nie wiedział jak mi przekazać tę smutną
      wiadomość, kiedy z wielką nadzieją patrzyłam na niego. Cisza u mnie jak makiem
      zasiał i tyle widzieli u mnie pęcherzyki.
      Dostałam już clo, mam go brać od 3 do 7dc 2 razy dziennie po jednej, a potem od
      16-25 2x1 duphaston i w następnym cyklu również konieczny monitoring. I mam
      bezwgędny nakaz wykonania badań na FSH, PRL i estradiol i to dokładnie w 3dc.
      Muszę powiedzieć, że przyjęłam to spokojnie, trudno się mówi. Chyba nagorzej
      było mi dotrwać do 7 cyklu.
      Zastanawia mnie fakt, ze gin napisał mi na kartce, że clo mam brać od 3-8 dc,
      ale chyba sie pomylił w liczeniu, po prostu dodał 3+5, a opakowanie ma 10
      tabletek, a mam brać przez 5 dni. Ufam mu, cieszę się, że trafiłam na lekarza,
      który sie mną tak zajął. Zobaczymy....

Trzymam za nas wszystkie kciuki
      • izetta ja podobnie jak patrycja 23.03.07, 08:40
        hejka! mam synka 3,5 letniego i teraz zamówienie na dziewczynkę. w grudniu
        poroniłam, więc to dopiero 1 czykl starań. powinnam dzisiaj dostać @ ale jak na
        razie to nic niema, oj żeby nie było sad
        • alela1 Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:03

odebralam wyniki meza, wszystko w normie i to nawet bardzo !!! I co teraz??
          Zobaczymy jak dlugo jeszcze przyjdzie nam sie starac.....hmmm
        • patrycja_2005 Re: Do Izetty 23.03.07, 16:31
          Życzę powodzenia, oby @ nie przyszła. A tak na marginesie to w którym tygodniu
          ciąży poroniłaś i czy miałaś łyżeczkowanie? Pozdrawiam!
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:17
      Alela to extra wiadomość , pozostaje Ci cierpliwie czekać!
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:25

albo badania na wrogosc sluzu, zastanawiam sie czy to nie to. Karwacka mowila,
        ze to tez czesta przyczyna, jesli partnerzy sa zdrowi a nie wychodzi...
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:29
      Alela ale jaka wrogośc śluzu? przecież macie córkę, to co nagle teraz śluz
      byłby wrogi? nic nie rozumiem....
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:31

no ja tez bylam w szoku jak mi Karwacka to zasugerowala, ale moja kochana po
        latach wszystko sie zmienia, stres, styl zycia etc.
        • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:33

mam nadzieje, ze mnie to nie dotyczy ale wiesz po tylu miesiacach staran
          zaczynasz sie zastanawiac.
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:48
      Kurczę, to nie wiedziałam że to może ulec zmianie, nawet nie wiem co Ci
      poradzić czy masz zrobić ten test czy odpuscić i poczekać? może jednak czasu
      Nam potrzeba?
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:52

postanowilam starac sie dalej, biorac pod uwage tez to, ze niekazdy cykl jest
        owulacyjny, daje sobie czas do wakacji. Chyba, ze nie dam rady ...
        Wierze jednak w "moc" plemnikow mojego mezasmile))
        • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:57

ciekawe co tam slychac u Dzwoneczka, ktory to juz tydzien??? chyba juz po
          mdlosciach???
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:58
      Alela bardzo dobre postanowienie! ważne że badanka męża Cię nie dobiły i masz w
      sobie nową dawkę pozytywnego myslenia i wiarysmile
      Ja też odpusciłam badania , mierzenia i cudowania zaczęłam pić te zioła
      polecane na Bocianie i za jakieś dwa trzy m-ce powtórze badania i ewentualnie
      pomysle o klinice leczenia niepłodnoscismile
      Trzeba wyluzować, życie jest za krótkie żeby non stop się zamartwiać.
      Pozdrawiam
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 12:01
        no wlasnie, jetsem poztywnie nastawiona, i tez nie mierze i nie licze !!
        A u Ciebie, to z tym mysleniem jeszcze lepiej, masz teraz duzo na glowiesmile))
        Ja nie bardzo...
        Powiedz mi tylko co to za ziola ja tez chce!!!!
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 12:22
      Alela te zioła to mieszanka nr 3 Ojca Sroki, ona ogólnie jest na min krótką
      fazę poowulacyjną, poprawia śluz owulacyjny, pomaga przy niedoczynności
      tarczycy,przy braku owulacji, ona ogólnie pobudza jajniki do pracysmile na
      Bocianie i na forum Starania kupa dziewczyn która miesiącami nie mogła zajśc w
      ciąże po paru m-cach stosowania pozachodziła i wszystkie twierdzą że dzięki
      niejsmile kupiłam ją bo nie zaszkodzi a może pomoże to raz , dwa jest tania bo
      taki zestaw źiół kosztuje coś 35 zł a starcza na dwa-trzy cykle, a trzy jest
      mało pracochłonna w obsłudze(bo ja nie trawie się babrać )po prostu łyżkę
      wymieszanych ziół zalewasz wrzącą wodą, parzysz 30 min i przed snem wypijasz ,
      raz dziennie.
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 13:56

dostaje je w aptece? I nie maja skutkow ubocznych, to dobrze, jutro wiec
        zakupie. mam tylko nadzieje, ze nie smierdza, wiesz jak sie pije to czasami
        ziola sa wstretne...
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 14:04
      Śmierdzą jak każde zioła ale nie jakoś tragicznie , da się wypićsmile
      Ja je zamówiłam w sklepie starania ale w aptece jak będziesz miała ich spis to
      być może też kupisz.
      • tweety_28 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 19:13
        Witam! Widzę że dobre humory powróciły na dobre.
        Aba ciesze się że budowa domu w pełni!
        Lamciad trzymam kciuki ( ja też, nie wiedząc jeszcze ze jestem w ciązy,
        zrobiłam progesteron i miałam bardzo podobny wynik...)
        Niestety z tego co wiem z forum mamy październik 2007 Dzwoneczek nadal się
        męczy i to strasznie. Biedactwosad
        • inesita6 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 21:44
          Widze dziewczynki że piątkowe humorki Wam dopisują.To dobrze najważniejsze jest
          pozytywne myślenie nie?
          • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 25.03.07, 18:31
            u mnie dzis 9dc, sliczna pogoda nic tylko sie przytulacwink U mnie przytulanko
            dopiero od jutra.
    • beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 14:41
      No to i ja się wpisuję. Dziś 1 dc (z marcowych starań nici), brzuch jak balon i
      rozczarowny mąż.
      • mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 14:50
        Hejka,

I ja sie muszę przyłączyć. Niestety moje marcowe starania nie zakończyły sie
        powodzeniem smile
    • agapp Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 19:33
      Dziewczyny przygarniecie i mnie do swojego grona? 8 cykl starań,drugi
      wspomagany clo i pregnylem,mam nadzieję,że tak wiosennie to się wkońcu uda smile
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 27.03.07, 09:38
        witamy, zapraszamysmile
        U mnie dzis 11dc, starania troche leniwe... ale co tam, jestem pozytywnie
        nastawiona, sloneczko swieci, wakacje tuz tuz!
    • inesita6 Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 23:36
      Dużo nas dziewczyny.Nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie.Ale jak się juz
      spotkałyśmy to sie trzymajmy razem, może łatwiej dzięki temu zniesiemy ten czas
      nadzieji i rozczarowań.
    • soffinka Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 23:45
      no to i ja :] Dzis 1 dc, zaczynam 2 cykl starań, lekko skołowana po fałszywym
      alarmie. napisałam na marcowych ale tam juz chyba nikt nie zagląda, więc
      przerzucam się do Was.
      Pozdrawiam
      • aneczka_78 Re: Starania wiosenne cz.I 27.03.07, 09:24
        To i ja się dołączę, jeśli można. Mamy 3,5 letniego synka a teraz nasz 1 cykl
        starań. Zamawiamy dziewczynke - a tak serio - najważniejszy zeby było zdrowesmile
        • mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 27.03.07, 10:10
          Cześć Dziewczyny!
          Pogoda faktycznie pozytywnie nastrajasmile U mnie 4dc i lecę na clo. To 3 cykl
          starań. Mam już córeczkę, która na dniach skończy 9 lat, więc to ostatni
          dzwonek na drugie babysmile))
          Trzymam kciuki!

A tak w ogóle na marcowych staraniach to się trochę dzidziów posypało chyba,
          nie?smile
          • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 28.03.07, 09:38
            Mjulka ile masz lat, tak z ciekawosci pytam. Bo ja skonczylam 30 w pazdzierniku
            i tak sobie mysle, ze tak do 33lat to ostatni dzwonek...
            • mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 28.03.07, 14:15
              no to wydawać by się mogło, że przede mną jeszcze fuuura czasu, bo mam dopiero
              29 lat. Ale wiesz różnica 9-u lat między rodzeństwem i tak jest już mocno za
              dużasmile
              No cóż, co ma być to będzie. Nowy miesiąc, nowe nadzieje,
              Tylko czemu tak boli jak przychodzi rozczarowanie?:smile
              Monika
              • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 13:30
                jaka tu cisza??! jak makiem zasialsmile U mnie 13dc ale czuje,ze owu wogole nie
                bylo, bo nie bolal mnie zaden jajnik jak to zwykle mam. Hmmm, to juz 2 miesiac
                jajniki mnie ni bola..... s..., ciagle cos nowego
                • beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 14:39
                  U mnie cisza bo dopiro 4dc. Napięcie wzrośnie około Świat (może Zajączek będzie
                  hojny w tym roku)no a potem znów pod koniec miesiąca. Jeszcze się tu ożywi.
                  • mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 15:03
                    U mnie 6 dc, więc też się nic nie dzieje. Też czekam na Swięta i chojnego
                    zajączkasmile
                    Zakupiłam właśnie na allegro testy owu, tak na wszelki wypadek.
                    No i dopada mnie przeziębienie, mam nadzieję, że wydobrzeję przed staraniami i
                    mojego M nie zarażęsmile
    • daisy1980 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 15:28
      No, to ja sie dolanczam . Dzis moj 3 dc, , testowanko bedzie dopiero pod koniec
      kwietnia....Pozdrawiam
    • oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 17:47
      Ja nic nie piszę, bo w zasadzie to nie mam o czym, czekam na @ (tak dla
      odmiany). Dziś 21 dc.
      Aba co u Ciebie???
    • wiewiorka76 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 18:50
      Hej! U mnie 10 cykl starań, wspomagany bromergonem i duphastonem sad Już nawet
      nie zastanawiam się, kiedy ma przyjść okres, bo nie wierzę, żeby nie przyszedł.
      Chociaż zaczęłam myśleć, ze może na wiosnę większa szansa, bo przecież teraz
      przyroda się odradza, wszystkie gatunki romnażają się jak szalone, więc może i
      człowiek ulega wpływom natury winkJak Wam się wydaje?
      • agapp Re: Starania wiosenne cz.I 02.04.07, 19:43
        wiwióreczko też mam taka nadziejęsmile,jutro mam monitoring, biorę clo i marzą mi
        się piękne duże pęcherzyki.Trzymajcie kciuki Dziewczyny smile
        • mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 02.04.07, 21:34
          hejka,
          ja monitoring mialam dzisiaj. Też biorę clo. I jestem w szoku, bo to dopiero 10
          dc a jeden z moich pęcherzyków ma już 21 mm. Strasznie szybko wybujał. Mój gin
          obstawia czwartek na owu. Ale jeśli pęcherzyki przyrastają ok. 1-2 mm na dobę,
          to w czwartek może być już po wszystkim. Więc chyba powinnam zacząć starania od
          dziśsmile
          • 27ania1 Re: Starania wiosenne cz.I 03.04.07, 21:08
            do mjulka
            wczoraj tez mialam monitorning i pecherzyk mial 18mm wiec u mnie starania
            rozpoczna sie od jutra.
            W czwartek ide na monitorning
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 03.04.07, 16:31
      A ja byłam chora, mało kopyt nie wyciągnęłąm , bity tydzień temp 39-40 st.
      klasyczna grypasmile teraz dochodzę do siebie ale tak strasznie to nie schorowałam
      się chyba nigdysmile
      Generalnie jeszcze ledwo łaże, wszystko mnie boli , oczywiscie o jakichkolwiek
      staraniach nie było mowy więc mam najprawdopodobniej następny m-c w plecy!
      Mówi się trudno i tak się cieszę że przeżyłam jakos to choróbsko i
      nie ,,umarłam,,na grype!
      Pozdrawiam
      Co u Was?
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 05.04.07, 06:50

czesc Aba, dobrze, ze juz wrocilas do zdrowka!
        U mnie nic ciekawego dlatego tez rzadko pisze, dzis 20dc, objawow ciazy lub @
        brak ale pewnie sie zacznie za 2 dni pobolewanie jak to zwykle bywa. Mam juz
        dosc myslenia, kolejna deprecha sie zbliza, krzycze na wszystkich, mam zmienne
        nastroje czyli szansa na ciaze marna. Przy stresie prolaktyna idzie niezle w
        gore...
        A ktory u Ciebie dc?
    • wiewiorka76 Re: Starania wiosenne cz.I 03.04.07, 21:44
      Hej dziewczyny, o co chodzi z tym całym monitoringiem? Wiem, że jest to
      obserwacja pęcherzyków na usg, kiedy i czy pękają, ale mnie lekarz tego w ogóle
      nie proponował. Byłam u niego w lutym, bo od lipca się staramy i nic, a on
      kazał mi tylko zrobić prolatynę (teraz w trakcie leczenia) i TSH. POwiedział,
      że następne badania dopiero wtedy, jeśli po bromergonie nie będzie efektów.
      Zastanawiam się, czy on jest taki opieszały, czy może monitoring to
      przereklamowana sprawa? A nie wystarczy mierzyć temp? I nie śadzicie że dwa
      badania to za mało? Mam już prawie 31 lat, a mąż 33. Pozdrawiam Was wszystkie.
      • oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 04.04.07, 07:14
        Aba - zaczynałam się martwić o Ciebie, że zrezygnowałaśsmile Rzeczywiście Cię
        rozłożyło, najważniejsze, że jest już lepiej, zdrówka Ci życzęsmile

Uważam, że monitoring to całkiej pożyteczna sprawa, przynajmniej jak dla mnie.
        Nie mam owulacji, jestem stymulowana clo, monitoring pomoga mi i mojemu
        lekarzowi określić co się dzieje.

Pozdrawiam
        • mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 04.04.07, 08:27
          hej,

właśnie. Monitoring pozwala precyzyjniej określić dzień owu. Wszystko widać jak
          na dłoni. Wiesz ile Twój pęcherzyk mierzy, wiesz jaki jest przyrost na dobę i
          wiesz kiedy się spodziewać. Przy stymulacji może ulec zmianie długość pierwszej
          fazy (zwykle się skraca), a temperatura nie zawsze jest wymiernym objawem
          owulacji.
          • beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 04.04.07, 14:25
            Dziewczyny, a jak to jest z prolaktyną? Tzn. czy jak mam owulację (widzę po
            zmianach temperatury i po wizycie u gina) to mimo wszystko mogę mieć
            podniesiony poziom tego hormonu i dlatego nie mogę zajść?
            Wysoki poziom prolaktyny podobno taki jest, również ze względu na stres a u
            mnie w pracy stresu co niemiara.
            Jak w tym cyklu się nie uda i w jeszcze następnym to idę się szczegółowo
            przebadać.
            • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 05.04.07, 06:54

prolaktyna skacze w zaleznosci od nastroju, stresu przede wszystkim. Analizuje
              sie ja razem z TSH, jakos sa od siebie zalezne. Ja raz przedbadaniem bardzo
              sie denerwowalam i mialam dosc wysoka a TSH ok. Tydzien po powtorzylam
              zrelaksowana- jesli w ogole mozna byc i byla w normie. Jesli TSH masz w normie
              to mozesz byc spokojna.
              Ja generalnie jestem nerwusem, wiec musze uwazac...
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 05.04.07, 18:33
      Dziewczyny,ponieważ na Święta jade poza W-we chciałam już teraz złożyć Wam
      życzenia Świateczne, przede wszystkim chciałam abyście spędziły ten czas w
      zdrowiu , radosci i bardzo rodzinnie ! i najważniejsze żeby ten Wielkanocny
      kurczak czy tam królik spełnił Wasze najskrytsze marzenia i to jedno
      najważniejszesmile z całego serca życzę Wam tego właśnie.
      Pozdrawiam
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 09:52
        ja dolaczam sie do Zyczen Aby. Wesolych, pelnych milosci i rodzinnej atmosfery
        Swiat zyczesmile
        • oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 10:39
          Ja również dołączę się do życzeń.
          Zdrówka, radości, dużo jajeczek (nie tylko tych wielkanocnych) i spełnienia marzeń

Oska
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 13:44
            Ja też się dołączam do życzeń. Pogodnych Świąt, dobrych nastrojów i szybkiego
            zachodzenia w ciąże. Zaglądam tu do Was nawet jak się nie odzywam i cały czas
            trzymam kciuki mocno.
    • mijul jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:15
      kochane moje!! na święta przekazuję Wam tę cudowną wiadomość smile życzę Wam z
      całego serca tego samego. Właśnie skończyłam 6 tc i dzisiaj na USG zobaczyłam
      piękny zarodek i nawet tętno było widać smile. Mam nadzieję że wszystkie dłużej
      starające się natchnie to nadzieją, u nas do 2 kresek minęło 8 miesięcy starań
      (po drodze ciąża biochemiczna). Najważniejsze to nie tracić nadziei i nie
      wariować. A marzenie się spełni.
      Mam nadzieję że rozpocznę dobrą passę na tym wątku.
      Ucałowania serdecznie, bardzo szczęśliwa mijul
      • oska81 Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:23
        Serdeczne gratulacje!!!!Życzę spokojnej ciąży i wielu radoścismile
        • mijul Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:28
          dzięki Oska, cieszę sie bardzo ale i czekam na koniec pierwszego trymestru, oby
          spokojnie i zdrowo. I trzymam za Ciebie bardzo bardzo mocno kciuki.
          • alela1 Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:58

gratuluje!!!! dlaczego nic nie mowilas wczesniej? Mieliscie inseminacje czy
            naturalnie?
            • alela1 Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 12:05

• mijul Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 13:25
                Hej Alela, nic wcześniej nie mówiłam bo czekałam na USG. w listopadzie 2006
                miałam ciążę biochemiczną i dlatego nie chciałam wcześniej nic mówić dopóki nie
                zobaczylam że na USG wszystko OK. zaszliśmy całkowicie naturalnie. żadnych
                hormonów, nic. Brałam tylko folik 5 mg (na receptę) i witaminę B complex. No i
                dużo starań - miałam owulację 16/17 dc. A starania mieliśmy 14, 15, 16, 17, 19
                dnia cyklu. No i udało się.
                dodatkowo dziewczyny byliśmy po wynikach moich hormonów, mojego męża nasienia -
                wszystkie są bardzo dobre. I po prostu odpuściliśmy trochę psychicznie. To na
                pewno też podziałało. Ale uwaga: dostałam zapalenia górnych dróg oddechowych 7
                dni po owulacji, maiłam ponad 39 stopni gorączki i totalnie się rozłożyłam. Nie
                brałam antybiotyku chociaż lekarz mi przepisał - i wyleżałam chorobę. I mimo to
                udało się. Więc uszy do góry i do roboty!! smile))
              • mijul Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 13:32
                jeszcze mi Twój mail nie przeszedł, zobaczę wieczorem bo teraz już wychodzę z
                pracy. tak jak napisałam - po ciąży biochemicznej musiałam poczekać do USG. w
                dniu @ na teście pojawiła się bladziutka kreska (jak przy biochemicznej) i to
                mnie też juz trochę zestresowało. Po 2 dniach zrobiłam kolejny i już ładnie
                pokazała się a po kolejnych dwóch to już wielka bordowa kreska się pojawiła. 10
                dni po @ zrobiłam betę i wyszła 7400 więc już wiedziałam że jest dobrze smile no i
                teraz to USG więc mogę ogłosić smile
      • blaszany_dzwoneczek Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 13:48
        Gratulacje! Trzymam kciuki i życzę dobrego samopoczucia - oby małe nie dało Ci w
        kość tak jak mnie wink
        • mijul Re: jestem w ciąży!! 07.04.07, 10:43
          dziękuję dzwoneczku smile wiesz, do tej pory już parę razy mi dało o sobie znać.
          Miałam kilka dni naprawdę kiepskich - to moja druga ciąża i przy pierwszej nie
          miałam tak szybko nudności. Ale to wszystko mija tak po 12 tyg, a teraz myślę
          tylko o tym żeby zdrowo wszystko poszło smile. ucałownia wielkie dla Ciebie i
          brzuszkasmile
    • beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 12:03
      Jak już zaczynamy Święteczne życzenia to i ja się dołączam. Każdej z nas zyczę
      dużego zdrowgo jajeczka no i niech się uwolni właśnie kiedy zwinne małe
      zajączki smile będą gotowe. A to wszystko niech zaawocuje może nie koniecznie
      żółtym kurczaczkiem a lepiej różowym bobaskiem.
      Całusy i nie objadajcie się za bardzo.
      • justyna812 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 12:09
        gratuluje

niedlugo zaczynamy starac sie o dzidzie jak @ sie skonczy
    • beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 11.04.07, 11:35
      Halo pobudka, Święta Święta... U nas starania rozpoczęte chociaż wykres
      temperatury jak sinusoida. Dlatego ciężko mi powiedzieć czy owulacja była
      przedwczoraj/wczoraj czy dopiero będzie.
      Przez te nieudane starania ciężko mi planować inne rzeczy. Macie też tak? Np.
      chcę iść na studia podyplomowe od pażdziernika, na ale jak nam się uda z
      dzidzią to poród wypadnie na sesję i pewnie mogę nie dać rady, dlatego studia
      trzeba bedzie chyba odłożyć.
      Szykuje się też na prawo jazdy... na motocykl, no ale jak w trakcie kursu okaże
      sie że jestem w ciąży to strach mi będzie jeździć na motorze, a jak bedę
      musiała leżec jak moje koleżanki to kurs mam w plecy.
      I znów przekładam pewne decyzje do końca cyklu.
      Pobudka.
    • aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 11.04.07, 11:47
      Ja też jestemsmile wiernie trwam na posterunku chociaż wiary we mnie na to że
      kiedykolwiek będę w ciąży może z 5 %, w każdym bądz razie nie poddaje się!
      Pozdrawiam
      • alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 11.04.07, 12:38

ja tez jestem i czekam na @, juz chce zeby przyszla a idzie tylko wolno...
        Jutro ksiazkowo ma byc, wiec samopoczucie do bani, nastroje zmienne, buzia
        opsypana jak zwykle co miesiac. Tez sie nie poddaje, coz mi innego pozostalosad
    • oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 16.04.07, 17:00
      Czy ktoś jeszcze pozostał na naszym wątku, czy już nikt się na wiosnę nie
      stara?? Cisza tu straszna, że aż smutno.
      Dziewczyny zdawać relacje co sie dzieje u Was, byle szybko, bo tak być nie możewink
      Pozdrawiam
      • kasiadamianka Re: Starania wiosenne cz.I 16.04.07, 20:49
        Hej

Ja jestem - tyle, że po cichu smile miałam nadzieję, że uda nam się w kwietniu,
        ale beta zrobiona tydzień temu te nadzieje rozwiała, była <1. Termin @ na
        dzisiaj, ale nie ma jak na razie. Piersi bolą jak opętane, ale zawsze mam tak
        na okres - no i właśnie zakończyłam trzydniową migrenę - kolejny objaw
        zbliżającej się @ sad Jeżeli się nie udało, to robię dwucyklową przerwę, a potem
        zaczynamy od nowa.

Powodzenia dziewczyny!
    • soffinka Re: Starania wiosenne cz.I 16.04.07, 22:04
      Witajcie Dziewczyny!,
      Za oknem cudownie, dzis pogoda bardzoo letnia smile Bajka..
      u mnie 22 dc, a więc czekam, do testowania jeszcze 11 dni.
      o ja niecierpliwa smile)
      Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka