alela1 22.03.07, 13:55 Pozwolilam sobie zaczac nowy watek wiosenny, wskakujcie !! U mnie 6dc, szczerze to nie wiem czy to 10 czy 11 cykl, juz nie licze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 22.03.07, 14:08 na Ciebie zawsze mozna liczyc) Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 15:16 ja tez sie dopisuję. 18 dc, 2 cykl starań, 1 córka - roczna. zamówienie na synka Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 15:38 ja tez mam zamowienie na synka! Chociaz teraz to juz niewazne, zeby tylko bylo:- ))) zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
mimka11 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 18:23 dołączam się do zamówienia ale dla mnie dziewczynkę proszę. Może czas jakąś nagonkę na te bocianiska zrobić, jakąś przynętę zarzucić! )) Odpowiedz Link Zgłoś
anulka9919 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 19:26 to ja też sie melduję,to nasz 2 cykl starań,14dc więc juz pracujemy ) Gdyby tym razem się udało to mielibyśmy niespodziankę na Wielkanoc i prezent na Boże Narodzenie.Czytałam w innym wątku o triku ze świecą więc spróbuję,narazie podkładałam tylko podusię.Trzymam kciki za te nasze bociany ) Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: to i ja sie dopisuje 23.03.07, 11:45 Ja też się dopisuję.staram się 14 miesięcy.Właśne zrezygnowałam z pracy bo była ciężko bez ani jednego dna wolnego na okrągło.Teraz odpoczywam,lepiej się odżywiam,masuje receptory narządów kobiecych na stopach i mam nadzieję że teraz się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: to i ja sie dopisuje 23.03.07, 11:55 witaj Inesita, widze,ze nie jestem jedyna z tych dlugo starajacych sie! Wow z tym masazem to ciekawe, chodzisz do specjalisty? Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: alela 23.03.07, 12:08 Nie mam taką książkę i masuję pierwszy miesiąc wiec nie wiem czy to juz działa.Chodzi o to że na stopach są receptory narządów.Masuję sobie na jajniki, macicę itd.jak pisałam wczesniej byłam bardzo zapracowana i nie miałam na to ani czasu, ani siły.W rodzinie był taki przypadek że ciocia będąc w 5 mies. ciąży usłyszała od lekarzy że ma leżeć plackiem przez 4 mies. w szpitalu, ale wójek ją zabrał do domu i masował receptory i urodziła się zdrowa dziewczynka.jak bardzo Ci zależy to daj maila wyślę Ci kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosialublin Re: alela 27.04.07, 14:41 Witam Cię Serdecznie, czy mogłabyś mi wysłać na maila kopię w których miejscach masować stópki malgonia1000@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja_2005 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 19:36 ja też się dopisuję, 18 dc, 1 cykl starań, córka ponad dwuletnia,poronienie w grudniu i próbuję na synka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: to i ja sie dopisuje 22.03.07, 19:44 heeh no i ja się dopisuje 1 cykl starań, córcia 6 latek i jedno poronienie a to chyba 17 dc teraz tylko czekam Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 To już koniec 7 cyklu starań... 22.03.07, 20:43 Dobrze, że powstały starania wiosenne, przynajmniej będę mogła tu zostać na dłużej, bo zostanę. A tak z marcowych powinnam już sobie iść. Mimo, że dziś 14dc to mogę wszem i wobec ogłosić, że i tym cyklu nie uda mi się zaciążyć. Smutna to prawda, ale teraz przynajmniej wiem na czym stoję. I po raz kolejny odliczam dni do kolejnej @. Teraz mam pewność, że przyjdzie regularnie, bo będę brała duphaston. Może 8 cykl starań przyniesie więcej szczęscia. Niedawno wróciłam od lekarza, biedaczek nie wiedział jak mi przekazać tę smutną wiadomość, kiedy z wielką nadzieją patrzyłam na niego. Cisza u mnie jak makiem zasiał i tyle widzieli u mnie pęcherzyki. Dostałam już clo, mam go brać od 3 do 7dc 2 razy dziennie po jednej, a potem od 16-25 2x1 duphaston i w następnym cyklu również konieczny monitoring. I mam bezwgędny nakaz wykonania badań na FSH, PRL i estradiol i to dokładnie w 3dc. Muszę powiedzieć, że przyjęłam to spokojnie, trudno się mówi. Chyba nagorzej było mi dotrwać do 7 cyklu. Zastanawia mnie fakt, ze gin napisał mi na kartce, że clo mam brać od 3-8 dc, ale chyba sie pomylił w liczeniu, po prostu dodał 3+5, a opakowanie ma 10 tabletek, a mam brać przez 5 dni. Ufam mu, cieszę się, że trafiłam na lekarza, który sie mną tak zajął. Zobaczymy.... Trzymam za nas wszystkie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
izetta ja podobnie jak patrycja 23.03.07, 08:40 hejka! mam synka 3,5 letniego i teraz zamówienie na dziewczynkę. w grudniu poroniłam, więc to dopiero 1 czykl starań. powinnam dzisiaj dostać @ ale jak na razie to nic niema, oj żeby nie było Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:03 odebralam wyniki meza, wszystko w normie i to nawet bardzo !!! I co teraz?? Zobaczymy jak dlugo jeszcze przyjdzie nam sie starac.....hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja_2005 Re: Do Izetty 23.03.07, 16:31 Życzę powodzenia, oby @ nie przyszła. A tak na marginesie to w którym tygodniu ciąży poroniłaś i czy miałaś łyżeczkowanie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:17 Alela to extra wiadomość , pozostaje Ci cierpliwie czekać! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:25 albo badania na wrogosc sluzu, zastanawiam sie czy to nie to. Karwacka mowila, ze to tez czesta przyczyna, jesli partnerzy sa zdrowi a nie wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:29 Alela ale jaka wrogośc śluzu? przecież macie córkę, to co nagle teraz śluz byłby wrogi? nic nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:31 no ja tez bylam w szoku jak mi Karwacka to zasugerowala, ale moja kochana po latach wszystko sie zmienia, stres, styl zycia etc. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:33 mam nadzieje, ze mnie to nie dotyczy ale wiesz po tylu miesiacach staran zaczynasz sie zastanawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:48 Kurczę, to nie wiedziałam że to może ulec zmianie, nawet nie wiem co Ci poradzić czy masz zrobić ten test czy odpuscić i poczekać? może jednak czasu Nam potrzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:52 postanowilam starac sie dalej, biorac pod uwage tez to, ze niekazdy cykl jest owulacyjny, daje sobie czas do wakacji. Chyba, ze nie dam rady ... Wierze jednak w "moc" plemnikow mojego meza)) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:57 ciekawe co tam slychac u Dzwoneczka, ktory to juz tydzien??? chyba juz po mdlosciach??? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 11:58 Alela bardzo dobre postanowienie! ważne że badanka męża Cię nie dobiły i masz w sobie nową dawkę pozytywnego myslenia i wiary Ja też odpusciłam badania , mierzenia i cudowania zaczęłam pić te zioła polecane na Bocianie i za jakieś dwa trzy m-ce powtórze badania i ewentualnie pomysle o klinice leczenia niepłodnosci Trzeba wyluzować, życie jest za krótkie żeby non stop się zamartwiać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 12:01 no wlasnie, jetsem poztywnie nastawiona, i tez nie mierze i nie licze !! A u Ciebie, to z tym mysleniem jeszcze lepiej, masz teraz duzo na glowie)) Ja nie bardzo... Powiedz mi tylko co to za ziola ja tez chce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 12:22 Alela te zioła to mieszanka nr 3 Ojca Sroki, ona ogólnie jest na min krótką fazę poowulacyjną, poprawia śluz owulacyjny, pomaga przy niedoczynności tarczycy,przy braku owulacji, ona ogólnie pobudza jajniki do pracy na Bocianie i na forum Starania kupa dziewczyn która miesiącami nie mogła zajśc w ciąże po paru m-cach stosowania pozachodziła i wszystkie twierdzą że dzięki niej kupiłam ją bo nie zaszkodzi a może pomoże to raz , dwa jest tania bo taki zestaw źiół kosztuje coś 35 zł a starcza na dwa-trzy cykle, a trzy jest mało pracochłonna w obsłudze(bo ja nie trawie się babrać )po prostu łyżkę wymieszanych ziół zalewasz wrzącą wodą, parzysz 30 min i przed snem wypijasz , raz dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 13:56 dostaje je w aptece? I nie maja skutkow ubocznych, to dobrze, jutro wiec zakupie. mam tylko nadzieje, ze nie smierdza, wiesz jak sie pije to czasami ziola sa wstretne... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 14:04 Śmierdzą jak każde zioła ale nie jakoś tragicznie , da się wypić Ja je zamówiłam w sklepie starania ale w aptece jak będziesz miała ich spis to być może też kupisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 19:13 Witam! Widzę że dobre humory powróciły na dobre. Aba ciesze się że budowa domu w pełni! Lamciad trzymam kciuki ( ja też, nie wiedząc jeszcze ze jestem w ciązy, zrobiłam progesteron i miałam bardzo podobny wynik...) Niestety z tego co wiem z forum mamy październik 2007 Dzwoneczek nadal się męczy i to strasznie. Biedactwo Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: Starania wiosenne cz.I 23.03.07, 21:44 Widze dziewczynki że piątkowe humorki Wam dopisują.To dobrze najważniejsze jest pozytywne myślenie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 25.03.07, 18:31 u mnie dzis 9dc, sliczna pogoda nic tylko sie przytulac U mnie przytulanko dopiero od jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 14:41 No to i ja się wpisuję. Dziś 1 dc (z marcowych starań nici), brzuch jak balon i rozczarowny mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 14:50 Hejka, I ja sie muszę przyłączyć. Niestety moje marcowe starania nie zakończyły sie powodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
agapp Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 19:33 Dziewczyny przygarniecie i mnie do swojego grona? 8 cykl starań,drugi wspomagany clo i pregnylem,mam nadzieję,że tak wiosennie to się wkońcu uda Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 27.03.07, 09:38 witamy, zapraszamy U mnie dzis 11dc, starania troche leniwe... ale co tam, jestem pozytywnie nastawiona, sloneczko swieci, wakacje tuz tuz! Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 23:36 Dużo nas dziewczyny.Nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie.Ale jak się juz spotkałyśmy to sie trzymajmy razem, może łatwiej dzięki temu zniesiemy ten czas nadzieji i rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania wiosenne cz.I 26.03.07, 23:45 no to i ja :] Dzis 1 dc, zaczynam 2 cykl starań, lekko skołowana po fałszywym alarmie. napisałam na marcowych ale tam juz chyba nikt nie zagląda, więc przerzucam się do Was. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_78 Re: Starania wiosenne cz.I 27.03.07, 09:24 To i ja się dołączę, jeśli można. Mamy 3,5 letniego synka a teraz nasz 1 cykl starań. Zamawiamy dziewczynke - a tak serio - najważniejszy zeby było zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 27.03.07, 10:10 Cześć Dziewczyny! Pogoda faktycznie pozytywnie nastraja U mnie 4dc i lecę na clo. To 3 cykl starań. Mam już córeczkę, która na dniach skończy 9 lat, więc to ostatni dzwonek na drugie baby)) Trzymam kciuki! A tak w ogóle na marcowych staraniach to się trochę dzidziów posypało chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 28.03.07, 09:38 Mjulka ile masz lat, tak z ciekawosci pytam. Bo ja skonczylam 30 w pazdzierniku i tak sobie mysle, ze tak do 33lat to ostatni dzwonek... Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 28.03.07, 14:15 no to wydawać by się mogło, że przede mną jeszcze fuuura czasu, bo mam dopiero 29 lat. Ale wiesz różnica 9-u lat między rodzeństwem i tak jest już mocno za duża No cóż, co ma być to będzie. Nowy miesiąc, nowe nadzieje, Tylko czemu tak boli jak przychodzi rozczarowanie?: Monika Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 13:30 jaka tu cisza??! jak makiem zasial U mnie 13dc ale czuje,ze owu wogole nie bylo, bo nie bolal mnie zaden jajnik jak to zwykle mam. Hmmm, to juz 2 miesiac jajniki mnie ni bola..... s..., ciagle cos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 14:39 U mnie cisza bo dopiro 4dc. Napięcie wzrośnie około Świat (może Zajączek będzie hojny w tym roku)no a potem znów pod koniec miesiąca. Jeszcze się tu ożywi. Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 15:03 U mnie 6 dc, więc też się nic nie dzieje. Też czekam na Swięta i chojnego zajączka Zakupiłam właśnie na allegro testy owu, tak na wszelki wypadek. No i dopada mnie przeziębienie, mam nadzieję, że wydobrzeję przed staraniami i mojego M nie zarażę Odpowiedz Link Zgłoś
daisy1980 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 15:28 No, to ja sie dolanczam . Dzis moj 3 dc, , testowanko bedzie dopiero pod koniec kwietnia....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 17:47 Ja nic nie piszę, bo w zasadzie to nie mam o czym, czekam na @ (tak dla odmiany). Dziś 21 dc. Aba co u Ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka76 Re: Starania wiosenne cz.I 29.03.07, 18:50 Hej! U mnie 10 cykl starań, wspomagany bromergonem i duphastonem Już nawet nie zastanawiam się, kiedy ma przyjść okres, bo nie wierzę, żeby nie przyszedł. Chociaż zaczęłam myśleć, ze może na wiosnę większa szansa, bo przecież teraz przyroda się odradza, wszystkie gatunki romnażają się jak szalone, więc może i człowiek ulega wpływom natury Jak Wam się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
agapp Re: Starania wiosenne cz.I 02.04.07, 19:43 wiwióreczko też mam taka nadzieję,jutro mam monitoring, biorę clo i marzą mi się piękne duże pęcherzyki.Trzymajcie kciuki Dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 02.04.07, 21:34 hejka, ja monitoring mialam dzisiaj. Też biorę clo. I jestem w szoku, bo to dopiero 10 dc a jeden z moich pęcherzyków ma już 21 mm. Strasznie szybko wybujał. Mój gin obstawia czwartek na owu. Ale jeśli pęcherzyki przyrastają ok. 1-2 mm na dobę, to w czwartek może być już po wszystkim. Więc chyba powinnam zacząć starania od dziś Odpowiedz Link Zgłoś
27ania1 Re: Starania wiosenne cz.I 03.04.07, 21:08 do mjulka wczoraj tez mialam monitorning i pecherzyk mial 18mm wiec u mnie starania rozpoczna sie od jutra. W czwartek ide na monitorning Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 03.04.07, 16:31 A ja byłam chora, mało kopyt nie wyciągnęłąm , bity tydzień temp 39-40 st. klasyczna grypa teraz dochodzę do siebie ale tak strasznie to nie schorowałam się chyba nigdy Generalnie jeszcze ledwo łaże, wszystko mnie boli , oczywiscie o jakichkolwiek staraniach nie było mowy więc mam najprawdopodobniej następny m-c w plecy! Mówi się trudno i tak się cieszę że przeżyłam jakos to choróbsko i nie ,,umarłam,,na grype! Pozdrawiam Co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 05.04.07, 06:50 czesc Aba, dobrze, ze juz wrocilas do zdrowka! U mnie nic ciekawego dlatego tez rzadko pisze, dzis 20dc, objawow ciazy lub @ brak ale pewnie sie zacznie za 2 dni pobolewanie jak to zwykle bywa. Mam juz dosc myslenia, kolejna deprecha sie zbliza, krzycze na wszystkich, mam zmienne nastroje czyli szansa na ciaze marna. Przy stresie prolaktyna idzie niezle w gore... A ktory u Ciebie dc? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka76 Re: Starania wiosenne cz.I 03.04.07, 21:44 Hej dziewczyny, o co chodzi z tym całym monitoringiem? Wiem, że jest to obserwacja pęcherzyków na usg, kiedy i czy pękają, ale mnie lekarz tego w ogóle nie proponował. Byłam u niego w lutym, bo od lipca się staramy i nic, a on kazał mi tylko zrobić prolatynę (teraz w trakcie leczenia) i TSH. POwiedział, że następne badania dopiero wtedy, jeśli po bromergonie nie będzie efektów. Zastanawiam się, czy on jest taki opieszały, czy może monitoring to przereklamowana sprawa? A nie wystarczy mierzyć temp? I nie śadzicie że dwa badania to za mało? Mam już prawie 31 lat, a mąż 33. Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 04.04.07, 07:14 Aba - zaczynałam się martwić o Ciebie, że zrezygnowałaś Rzeczywiście Cię rozłożyło, najważniejsze, że jest już lepiej, zdrówka Ci życzę Uważam, że monitoring to całkiej pożyteczna sprawa, przynajmniej jak dla mnie. Nie mam owulacji, jestem stymulowana clo, monitoring pomoga mi i mojemu lekarzowi określić co się dzieje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania wiosenne cz.I 04.04.07, 08:27 hej, właśnie. Monitoring pozwala precyzyjniej określić dzień owu. Wszystko widać jak na dłoni. Wiesz ile Twój pęcherzyk mierzy, wiesz jaki jest przyrost na dobę i wiesz kiedy się spodziewać. Przy stymulacji może ulec zmianie długość pierwszej fazy (zwykle się skraca), a temperatura nie zawsze jest wymiernym objawem owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 04.04.07, 14:25 Dziewczyny, a jak to jest z prolaktyną? Tzn. czy jak mam owulację (widzę po zmianach temperatury i po wizycie u gina) to mimo wszystko mogę mieć podniesiony poziom tego hormonu i dlatego nie mogę zajść? Wysoki poziom prolaktyny podobno taki jest, również ze względu na stres a u mnie w pracy stresu co niemiara. Jak w tym cyklu się nie uda i w jeszcze następnym to idę się szczegółowo przebadać. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 05.04.07, 06:54 prolaktyna skacze w zaleznosci od nastroju, stresu przede wszystkim. Analizuje sie ja razem z TSH, jakos sa od siebie zalezne. Ja raz przedbadaniem bardzo sie denerwowalam i mialam dosc wysoka a TSH ok. Tydzien po powtorzylam zrelaksowana- jesli w ogole mozna byc i byla w normie. Jesli TSH masz w normie to mozesz byc spokojna. Ja generalnie jestem nerwusem, wiec musze uwazac... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 05.04.07, 18:33 Dziewczyny,ponieważ na Święta jade poza W-we chciałam już teraz złożyć Wam życzenia Świateczne, przede wszystkim chciałam abyście spędziły ten czas w zdrowiu , radosci i bardzo rodzinnie ! i najważniejsze żeby ten Wielkanocny kurczak czy tam królik spełnił Wasze najskrytsze marzenia i to jedno najważniejsze z całego serca życzę Wam tego właśnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 09:52 ja dolaczam sie do Zyczen Aby. Wesolych, pelnych milosci i rodzinnej atmosfery Swiat zycze Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 10:39 Ja również dołączę się do życzeń. Zdrówka, radości, dużo jajeczek (nie tylko tych wielkanocnych) i spełnienia marzeń Oska Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 13:44 Ja też się dołączam do życzeń. Pogodnych Świąt, dobrych nastrojów i szybkiego zachodzenia w ciąże. Zaglądam tu do Was nawet jak się nie odzywam i cały czas trzymam kciuki mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
mijul jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:15 kochane moje!! na święta przekazuję Wam tę cudowną wiadomość życzę Wam z całego serca tego samego. Właśnie skończyłam 6 tc i dzisiaj na USG zobaczyłam piękny zarodek i nawet tętno było widać . Mam nadzieję że wszystkie dłużej starające się natchnie to nadzieją, u nas do 2 kresek minęło 8 miesięcy starań (po drodze ciąża biochemiczna). Najważniejsze to nie tracić nadziei i nie wariować. A marzenie się spełni. Mam nadzieję że rozpocznę dobrą passę na tym wątku. Ucałowania serdecznie, bardzo szczęśliwa mijul Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:23 Serdeczne gratulacje!!!!Życzę spokojnej ciąży i wielu radości Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:28 dzięki Oska, cieszę sie bardzo ale i czekam na koniec pierwszego trymestru, oby spokojnie i zdrowo. I trzymam za Ciebie bardzo bardzo mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 11:58 gratuluje!!!! dlaczego nic nie mowilas wczesniej? Mieliscie inseminacje czy naturalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 13:25 Hej Alela, nic wcześniej nie mówiłam bo czekałam na USG. w listopadzie 2006 miałam ciążę biochemiczną i dlatego nie chciałam wcześniej nic mówić dopóki nie zobaczylam że na USG wszystko OK. zaszliśmy całkowicie naturalnie. żadnych hormonów, nic. Brałam tylko folik 5 mg (na receptę) i witaminę B complex. No i dużo starań - miałam owulację 16/17 dc. A starania mieliśmy 14, 15, 16, 17, 19 dnia cyklu. No i udało się. dodatkowo dziewczyny byliśmy po wynikach moich hormonów, mojego męża nasienia - wszystkie są bardzo dobre. I po prostu odpuściliśmy trochę psychicznie. To na pewno też podziałało. Ale uwaga: dostałam zapalenia górnych dróg oddechowych 7 dni po owulacji, maiłam ponad 39 stopni gorączki i totalnie się rozłożyłam. Nie brałam antybiotyku chociaż lekarz mi przepisał - i wyleżałam chorobę. I mimo to udało się. Więc uszy do góry i do roboty!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 13:32 jeszcze mi Twój mail nie przeszedł, zobaczę wieczorem bo teraz już wychodzę z pracy. tak jak napisałam - po ciąży biochemicznej musiałam poczekać do USG. w dniu @ na teście pojawiła się bladziutka kreska (jak przy biochemicznej) i to mnie też juz trochę zestresowało. Po 2 dniach zrobiłam kolejny i już ładnie pokazała się a po kolejnych dwóch to już wielka bordowa kreska się pojawiła. 10 dni po @ zrobiłam betę i wyszła 7400 więc już wiedziałam że jest dobrze no i teraz to USG więc mogę ogłosić Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: jestem w ciąży!! 06.04.07, 13:48 Gratulacje! Trzymam kciuki i życzę dobrego samopoczucia - oby małe nie dało Ci w kość tak jak mnie Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: jestem w ciąży!! 07.04.07, 10:43 dziękuję dzwoneczku wiesz, do tej pory już parę razy mi dało o sobie znać. Miałam kilka dni naprawdę kiepskich - to moja druga ciąża i przy pierwszej nie miałam tak szybko nudności. Ale to wszystko mija tak po 12 tyg, a teraz myślę tylko o tym żeby zdrowo wszystko poszło . ucałownia wielkie dla Ciebie i brzuszka Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 12:03 Jak już zaczynamy Święteczne życzenia to i ja się dołączam. Każdej z nas zyczę dużego zdrowgo jajeczka no i niech się uwolni właśnie kiedy zwinne małe zajączki będą gotowe. A to wszystko niech zaawocuje może nie koniecznie żółtym kurczaczkiem a lepiej różowym bobaskiem. Całusy i nie objadajcie się za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna812 Re: Starania wiosenne cz.I 06.04.07, 12:09 gratuluje niedlugo zaczynamy starac sie o dzidzie jak @ sie skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania wiosenne cz.I 11.04.07, 11:35 Halo pobudka, Święta Święta... U nas starania rozpoczęte chociaż wykres temperatury jak sinusoida. Dlatego ciężko mi powiedzieć czy owulacja była przedwczoraj/wczoraj czy dopiero będzie. Przez te nieudane starania ciężko mi planować inne rzeczy. Macie też tak? Np. chcę iść na studia podyplomowe od pażdziernika, na ale jak nam się uda z dzidzią to poród wypadnie na sesję i pewnie mogę nie dać rady, dlatego studia trzeba bedzie chyba odłożyć. Szykuje się też na prawo jazdy... na motocykl, no ale jak w trakcie kursu okaże sie że jestem w ciąży to strach mi będzie jeździć na motorze, a jak bedę musiała leżec jak moje koleżanki to kurs mam w plecy. I znów przekładam pewne decyzje do końca cyklu. Pobudka. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania wiosenne cz.I 11.04.07, 11:47 Ja też jestem wiernie trwam na posterunku chociaż wiary we mnie na to że kiedykolwiek będę w ciąży może z 5 %, w każdym bądz razie nie poddaje się! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania wiosenne cz.I 11.04.07, 12:38 ja tez jestem i czekam na @, juz chce zeby przyszla a idzie tylko wolno... Jutro ksiazkowo ma byc, wiec samopoczucie do bani, nastroje zmienne, buzia opsypana jak zwykle co miesiac. Tez sie nie poddaje, coz mi innego pozostalo Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania wiosenne cz.I 16.04.07, 17:00 Czy ktoś jeszcze pozostał na naszym wątku, czy już nikt się na wiosnę nie stara?? Cisza tu straszna, że aż smutno. Dziewczyny zdawać relacje co sie dzieje u Was, byle szybko, bo tak być nie może Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: Starania wiosenne cz.I 16.04.07, 20:49 Hej Ja jestem - tyle, że po cichu miałam nadzieję, że uda nam się w kwietniu, ale beta zrobiona tydzień temu te nadzieje rozwiała, była <1. Termin @ na dzisiaj, ale nie ma jak na razie. Piersi bolą jak opętane, ale zawsze mam tak na okres - no i właśnie zakończyłam trzydniową migrenę - kolejny objaw zbliżającej się @ Jeżeli się nie udało, to robię dwucyklową przerwę, a potem zaczynamy od nowa. Powodzenia dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania wiosenne cz.I 16.04.07, 22:04 Witajcie Dziewczyny!, Za oknem cudownie, dzis pogoda bardzoo letnia Bajka.. u mnie 22 dc, a więc czekam, do testowania jeszcze 11 dni. o ja niecierpliwa ) Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś