necia27 05.04.07, 11:32 Dziewczyny mam pytanie.Urodziłam 25lutego i do tej pory nie dostałam @ czy mogłam zajść w ciąże?Mały seksik był 18.03,ciąza skończyła sie w 24tyg i dla tego teraz bardzo sie obawiam kolejnej ciaży.Czy to nie jest za szybko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakubusia8 Re: Jak szybko? 05.04.07, 12:08 Jeśli karmisz piersią to są duże szanse na to że nie jesteś w ciąży, ale nigdy nic nie wiadomo. Nie powinnaś kochać się z mężem w czasie połogu to raz, po drugie nie powinnaś teraz zachodzić w ciąże, bo jeszcze macica nie zregenerowała się i nie jest gotowa na kolejną ciąże. Ale jeśli jednak to powinnaś być dobrej myśli może wszystko będzie dobrze i w ciąży nie zaszłaś. Na drugi raz myślcie z mężem o zabezpieczeniu bo tuż po porodzie o ciąże bardzo szybko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jak szybko? 05.04.07, 12:23 Jak najbardziej mogłaś zajść w ciążę. Z drugiej strony pierwszy okres po ciąży pojawia się, gdy przestajesz alo rzadziej karmisz piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Jak szybko? 05.04.07, 12:32 To był 24 tydzien,dziecka nie ma wiec piersia nie karmie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jak szybko? 05.04.07, 13:20 Przepraszam, ja źle przeczytałam. Zrób w takim razie test ciążowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakubusia8 Re: Jak szybko? 05.04.07, 13:48 No ja myślałam że dzieciąteczko twoje żyje. Bardzo mi przykro. Uważam że trochę za wcześnie na ciąże. poczekaj jeszcze ze 2 miesiące.. ale w ciąży możesz być jak najbardziej. Zrób test i będziesz wiedziała. A ty już miałaś okres po poronieniu czy jeszcze wcale nie miałaś okresu? Ja to po poronieniu dostałam po tygodniu okres Ale czekałam conajmiej 6 tygodni ze współżyciem lekarz mi tak zalecił Odpowiedz Link Zgłoś