agacia1976 14.05.07, 08:17 Dziewczyny, jak to jest z ta temp. jestem w 17 dc (cykle 28 dniowe) niby po owu powinno byc, dlaczego mam rano taka niska temp.? 36,2? czy po owu nie powinna być wyzsza? ( staramy się o dzidzie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjulka Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 08:24 a jaką temp. mialaś przed owu? to jest naistotniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 08:34 mierzę od 10 dc, czyli od tygodnia i ciągle mam 36,2, czesniej nie mierzyłam, Odpowiedz Link Zgłoś
listopadka Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 12:24 Temperatuture na poczatku miesiaczki mozesz miec wyzsza lub nizsza,zalezy od hormonow. Ale po miesiaczce mozesz mierzysz,zauwazysz wtedy kiedy bedziesz miala owulacje (jesli bedziesz chciala okreslic ja lepiej mozesz stosowac wtedy dodatkowo test owulacyjny), a po owulacji spadek,o jakim piszesz to moze byc implantacja zarodka,czyli dol implantacyjny,a potem znowu wzrosnie i oby na tym poziomie pozostala Ale wyznaczania owulacji ta metoda trzeba sie nauczyc w ciagu paru cykli,jeden cykl nic nie powie. Jesli mierzylas ta temperature po podobnej ilosci snu, o tej samej godzinie,co zwykle i nie bylo zadnego wplywu przeziebienia,oslabienia,czy stresu itp.to mozebyc to implantacja zarodka. Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 14:34 rany listopadka , ale mi napisałaś, buzia mi się od ucha do ucha cieszynie brałam implantacji zarodka pod uwage, bo to ponoc po tygodniu, a ja miałam 14 dc w piątek, przytulanki były co dzień, juz tydzień wstecz, więc może...ale i tak nie wierze, ale dzieki, takie swiatło nadziei strasznie przyjemnie ''łechce''serce pozdrawiam i dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 14:45 Ja to się w tym miesiącu raczej zastanawiałam czy możliwe jest że nie miałam wogle owu, bo zwykle mam silne bóle jaknika, tym razem nic nie czułam, kompletnie, i ta temp, ciagle niska, aż mi się nie chce wierzyć ze po okresie mogłabym miec niższą niz 36,2 , mam regularne 28 dniowe cykle więc owu powinna byc 14 dc, prawda?, więc teraz w 17 dc powinna temp. wys podwyższona, spodziewałam się ok 37, mierze rano w pochwie zanim wstane, jak wstaje o 7 rano, to mam 36,2 a jak o 9 się obudze to mam 36,5.a implantacja to około piatku powinna być chyba , a jest poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 15:02 Wg mnie to tu jeszcze nie było owulacji, skoro cały czas utrzymuje Ci sie temp. 36,2C - żeby stwierdzić, że jesteś juz po owulacji potrzebny jest skok o co najmniej 0,2 C i objawy śluzu. Nie sugeruj się tym, że masz regularne cykle co 28 dni, więc owu powinna być w 14. Stosując metodę termiczno-objawową zapomnij o tym - tu sie liczy tylko tempertura i śluz (ewentualnie jeszcze badanie szyjki). Ja też miałam regularne cykle, a skok miałam w 17dc. A starnia były w 15 i 16 dc - efektem tego jest nasze maleństwo ))) (wg suwaczka 8tc4d) Pozdrawiam serdecznie i zyczę owocnych starań Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 16:14 Jeżeli od 10 dc nie było skoku temperatury, to jeszcze jesteś przed owulacją. Odpowiedz Link Zgłoś