Dodaj do ulubionych

mierzenie temperatury

14.05.07, 08:17
Dziewczyny, jak to jest z ta temp. jestem w 17 dc (cykle 28 dniowe) niby po
owu powinno byc, dlaczego mam rano taka niska temp.? 36,2? czy po owu nie
powinna być wyzsza? ( staramy się o dzidzie)
Obserwuj wątek
    • mjulka Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 08:24
      a jaką temp. mialaś przed owu? to jest naistotniejszesmile
    • agacia1976 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 08:34
      mierzę od 10 dc, czyli od tygodnia i ciągle mam 36,2, czesniej nie mierzyłam,
    • listopadka Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 12:24
      Temperatuture na poczatku miesiaczki mozesz miec wyzsza lub nizsza,zalezy od
      hormonow. Ale po miesiaczce mozesz mierzysz,zauwazysz wtedy kiedy bedziesz
      miala owulacje (jesli bedziesz chciala okreslic ja lepiej mozesz stosowac wtedy
      dodatkowo test owulacyjny), a po owulacji spadek,o jakim piszesz to moze byc
      implantacja zarodka,czyli dol implantacyjny,a potem znowu wzrosnie i oby na tym
      poziomie pozostalasmile Ale wyznaczania owulacji ta metoda trzeba sie nauczyc w
      ciagu paru cykli,jeden cykl nic nie powie.
      Jesli mierzylas ta temperature po podobnej ilosci snu, o tej samej godzinie,co
      zwykle i nie bylo zadnego wplywu przeziebienia,oslabienia,czy stresu itp.to
      mozebyc to implantacja zarodka.
      • agacia1976 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 14:34
        ranysmile listopadka , ale mi napisałaś, buzia mi się od ucha do ucha cieszysmilenie
        brałam implantacji zarodka pod uwage, bo to ponoc po tygodniu, a ja miałam 14 dc
        w piątek, przytulanki były co dzień, juz tydzień wstecz, więc może...smileale i tak
        nie wierzesmile, ale dzieki, takie swiatło nadziei strasznie przyjemnie
        ''łechce''sercesmile pozdrawiam i dziękismile
        • agacia1976 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 14:45
          Ja to się w tym miesiącu raczej zastanawiałam czy możliwe jest że nie miałam
          wogle owu, bo zwykle mam silne bóle jaknika, tym razem nic nie czułam,
          kompletnie, i ta temp, ciagle niska, aż mi się nie chce wierzyć ze po okresie
          mogłabym miec niższą niz 36,2smile , mam regularne 28 dniowe cykle więc owu powinna
          byc 14 dc, prawda?, więc teraz w 17 dc powinna temp. wys podwyższona,
          spodziewałam się ok 37, mierze rano w pochwie zanim wstane, jak wstaje o 7 rano,
          to mam 36,2 a jak o 9 się obudze to mam 36,5.a implantacja to około piatku
          powinna być chyba , a jest poniedziałek.
          • margot602 Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 15:02
            Wg mnie to tu jeszcze nie było owulacji, skoro cały czas utrzymuje Ci sie temp.
            36,2C - żeby stwierdzić, że jesteś juz po owulacji potrzebny jest skok o co
            najmniej 0,2 C i objawy śluzu. Nie sugeruj się tym, że masz regularne cykle co
            28 dni, więc owu powinna być w 14. Stosując metodę termiczno-objawową zapomnij
            o tym - tu sie liczy tylko tempertura i śluz (ewentualnie jeszcze badanie
            szyjki). Ja też miałam regularne cykle, a skok miałam w 17dc. A starnia były w
            15 i 16 dc - efektem tego jest nasze maleństwo smile))) (wg suwaczka 8tc4d)
            Pozdrawiam serdecznie i zyczę owocnych starań smile
    • yskyerka Re: mierzenie temperatury 14.05.07, 16:14
      Jeżeli od 10 dc nie było skoku temperatury, to jeszcze jesteś przed owulacją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka