Dodaj do ulubionych

zamartwiam się

12.06.07, 21:51
Witam Mamy smile

dziś się dowiedzieliśmy o ciąży... to było zaskoczenie. bardzo, bardzo,
bardzo się cieszymy, ale mam straszną zgryzotę. Pod koniec 3 tygodnia byłam
na hucznej trzydziestce, przegięłam z alkoholem, i to bardzo... piłam drinka
za drinkiem (żubrówka+sok jabłkowy)... teraz, zamiast się cieszyć, chodzę i
ryczę... co ja zrobiłam swojej dzidzi?! poszukałam info w necie, ale tam same
ogólnikowe inf., a ja chce wiedzieć, co KONKRETNIE może się stać... wariuję z
niepokoju!
Obserwuj wątek
    • mezatkaap Re: zamartwiam się 12.06.07, 21:55
      Kobieto: zarodek jest chroniony w pierwszych tygodniach Twojej niewiedzy smile nic
      mu nie będzie smile od dziś nie pijesz smile
    • donciaw Re: zamartwiam się 12.06.07, 21:56
      To nie wariuj już, bo stres może mu bardziej zaszkodzić...Nie stanie się nic,
      wiele kobiet robi gorsze rzeczy jak jeszcze nie wie, że jest w ciąży...bierze
      leki itp. Ciesz się i wyluzuj, kobieto. A tak na marginesie -GRATULACJE!!!
    • isa75 Re: zamartwiam się 12.06.07, 22:01
      Ja jestem w 7 miesiącu ciąży i zapewniam cię że alkohol który spożyłaś nic nie
      zrobi maleńdwu.ogranizm kobiety jeżeli dopiero rozwija powolutku twoje
      maleństwo i w tak początkowym okresie taka impreza na 100 procent nie spowoduje
      żadnych komplikacji. Nie zamartwiaj się i nie miej wyrzutów sumienia tylko się
      ciesz tą wspaniałą nowiną i serdecznie Ci gratuluję. Ja już się cieszę moim
      stanem 7 miesiąc i zapewniam Cie to najpiękniejszy okres mojego życia, pominmo
      trosk jakie samo życie niesie i kłopotów ciesz się cieśż bo to cud natury
      • ajaczekam Re: zamartwiam się 12.06.07, 22:11
        Dzięki, dobre kobiety smilesmilesmile już mi się buzia śmieje smile
    • mocpytan Re: zamartwiam się 13.06.07, 22:11
      Czytałam gdzieś w necie, link z forum, ale nie mogę odnaleźć tej strony, że
      alkohol jest nabardziej niebezpieczny dla zarodka między 3 a 5 tygodniem ciąży.
      Jeśli cię to pocieszy to ja w tym okresie piłam prawie codziennie 1-2 piwka
      (Urlop, grill, działka itd) i też się teraz trzęsę jak trusia. Oj człowiek
      głupi, głupi.
    • siasiunia1 Re: zamartwiam się 14.06.07, 00:44
      eee dziewczyny spokojnie, nerwami bardziej zaszkodzicie maleństwu niz tymi
      imprezami. Ja na tydzien zanim się dowiedzialam ze jestem mniej wiecej w 4 tc
      bylam na imieninach siostry i tam radośnie opijalam jej swięto (wtedy jeszcze
      paliłam) Jestem po USG połówkowym gdzie wyszło ze mam zdrową dziewczynkę smile
      która wlasnie mi daje kopniaczki bo sie ozywia na noc. Także głowy do góry,
      zdrowo teraz zyc i cieszyć sie dobrym samopoczuciem to bobas tez bedzie
      szczęśliwy. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka