Dodaj do ulubionych

ból piersi! - kiedy?

18.06.07, 14:41
a co bólem piersi? co na ten temat wiecie? Kiedy zaczął sie u was? i jaki był?

mnie zaczęły bolec sutki jakieś już od owulacji,potem piersi całe i tam mam
do teraz (to mój 26dc) Piersi sa conajmniej o rozmiar większe1 ledwo się w
swój stanik mieszczę i teraz bolą strasznie już całe, ale głownie z boku,od
strony pachy. w staniku jeszcze jest znośnie,ale jak go zdejmę,to jakbym
miałam kamienie!

Nie wiem,czy to moze byc objaw ciąży,bo wyczytał gdzieś,że piersi troche
póxniej zaczynaja boleć. A skoro tak,to co mi jest? Zazwyczaj przed okres
miałam nabrzmiałe peirsi i bolące, ale nie aż tak i nie od połowy cyklu,od
owulacji,tylko na 2,3dni prze @

Dodam ze cykle mam raczej długie, ostatnie dwa po 33dni,wczesniej 28,26. Wiec
na test jeszcze za wcześnie...

poradxcie coś kobietki zafasolkowaniesmile Jak to u Was było,kiedy się zaczeło i
czym się charakteryzowało?

Z góry dzięki! pozdrawiamsmile
M.
Obserwuj wątek
    • alela1 Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 14:49
      roznie to bywa, mnie zaczely lekko pobolewac 3 dni po spodziewanej @. Teraz
      jakby troche pelniejsze ale nie bolasmile. U kazdej jest inaczej.
    • agnrek Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 14:51
      Mnie zaczęły bolec na kilka dni przed okresem. To taki specyficzny ból, miałam
      wrażenie, że mam siniaki.
      • manuelle Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 14:57
        w sensie jak dotykałąś,to był ból jak przy siniakach? dobre porównianie,
        dokładnie tak to czuję!
        • agnrek Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 15:05
          Dokładnie tak. Myślę, że kilka dni test będzie pozytywny smile
    • greenhills Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 15:12
      Piersi urosly mi od razu, jeszcze przed spodziewana miesiaczka, predko tez
      zaczely byc obolale. Beda blizniakismile
      • manuelle Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 15:17
        o wow!!! gratuluję! hihi,ale mnie nakręcanie pozytywniesmile dziękujęsmile))

a juz się bałam,że to za wczesnie,żeby piersi urosły i były takie obolałe zaraz
        po owulacji. Wkrótce będe musiała nowy stanik sobie sprawić bo z 70B/C już się
        70D zrobiło na pewno! smile
    • punia666 Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 15:19
      Witam,
      mnie zawsze bolały piersi 4-5 dni przed okresem. A teraz drugi cykl bolą mnie
      już od owulacji. Za pierwszym razem myślałam, że to ciąża, ale niestety nie
      była. Teraz znów bolą od owulacji, ale już nie myślę, że to objaw ciąży, czekam
      cierpliwie na termin @ i jak @ nie przyjdzie, to dopiero zacznę myśleć o ciąży smile
      • ellgie Re: ból piersi! - kiedy? 18.06.07, 15:27
        Było kilka dni do okresu, schyliłam sie po cos do szafy myslałm że mi cycki
        odpadna tak zabolało!hehe pomyslałam wtedy chyba cos będzie ! i było dwie
        kreski na teście za pare dni.
      • manuelle do punia: 18.06.07, 15:28
        z tą cierpliwością,to u mnie marnie strasznie,zwłaszcza,że mam takie długie
        cykle,więc się dł€ży straszniesad

poczekamy,zobaczymy,oby to było to!!! czego życzę Tobie i sobiesmile
        • punia666 Re: do punia: 18.06.07, 17:47
          Mam nadzieję, że dołączymy do marcówek 2007 smileja testuję 26.
          • manuelle Re: do punia: 18.06.07, 20:37
            ja w środę spróbuje,to będzie 28dc,a potem w sobotę czyli 30dc (kupiłam wiecej
            testów na allegro,bo wiedziałąm,ze nie dam rady poczekać aż do dnia @)

dziś popołudniu miałam dzwne plamki dwie na bieliźniesad
            Na okres za wcześnie,fakt,że mam zazwyczaj plamienia 2,3 dni,ale zaczynaja się
            około 30dc, a dzis jest 26dc. Może to to plamienie inplantacyjne? Dziś jest
            9dzien od ow,a po niej był jeszcze seksik przez 3 dni,więc teoeretycznie
            mijałby tydzień od zapłodnienia i może to zagniezdżenie zarodka? Ktoś coś wie
            wiecej o tym plamieniu implantacyjnym? Jak jest intensywne? jakiej barwy,tylko
            jeden dzień?

ps.trzymam za nas kciuki!!!
    • zapomniana1978 A jak było przed okresem? 18.06.07, 16:38
      Sama założyłam kilka dni temu podobny wątek... Zastanawia mnie jedna rzecz, czy
      miałyście ból piersi też przed okresem? Bo ja zawsze miałam już jakies 8-9 przed
      @, czasami nawet bardzo mnie bolały, a w tym cyklu nic (20 dzień przy cyklach 25
      dniowych)! Wyczytałam gdzieś, że własnie jak peirsi bolą przed okresem, to w
      ciąży zaczynają później i się nakręciłam... Czy Wam się to sprawdziło?
      • agacia1976 Re: A jak było przed okresem? 18.06.07, 18:32
        Dziewczyny a macie sluz może kremowy gestawy? bo ja jestem w 20dc i mam coś
        takiego od owu, tez mnie to zastanawia.
        • agacia1976 Re: A jak było przed okresem? 18.06.07, 18:33
          i takie ćmienie w dole brzucha czasem czuje, ale się nakręcamsmilesmile
          • manuelle Re: A jak było przed okresem? 18.06.07, 20:38
            i śluz i pobolewanie miałam w zeszłym cyklu a i tak przyszła @ sad
            ale to też mogą być pierwsze objawy ciążysmile

istna loteria! pozostaje mieć nadzieję...
            powodzenia!!!
            • sylwus77 Re: A jak było przed okresem? 20.06.07, 20:03
              podoba mi sie to haslo:
              ISTNA LOTERIA smile
          • araukaria78 Autosugestia 21.06.07, 19:16
            Agacia, w pierwzsym cyklu moich starań (a było to we wrześniu) czułam
            ciągnięcie w dole brzucha, bolały mnie piersi itd. i byłam na 90% pewna ,że to
            objawy ciąży. A jednak nie i wtedy i di tej pory niestety. Cóż, mozna sobie
            wiele wmówić, źle zinterpretować.........
      • manuelle Re: A jak było przed okresem? 18.06.07, 20:41
        mnie zazwyczaj bolą przed @,ale nie zawsze,więc to marny dla punkt zaczepienia:
        ( Jedyne co mnie zadziwia to wielkość piersi! mąż w szoku (uśmiechnięty od ucha
        do ucha) a ja w lekkim zakłopotaniu,bo tak pełny biust strrasznie przyciąga
        wzrok facetów!
        wink))
        • grochalcia nie pocieszę Cię))) 18.06.07, 22:19
          mnie tez po owulacji zaczely strasznie bolec piersi, tez sie zrobily ciezkie jak
          nigdy i mialam nadzieje, ze to ciąża , bop wczesniej bolaly mnie na kilka dni
          przed okresem. a tu 2 dni temu zaczelo mnie ciągnac w dole brzucha jak na okres,
          mam plamienia od 2 dni, lykam nospe i czekam na okres pogrązona we łzach(((( a
          juz mialam nadziej, przez te piersi.....

bo chyba raczej nie moge byc w ciąży jak mnie boja jajniki, dol brzucha i
          jaeszcze plamie???
          • manuelle Re: nie pocieszę Cię))) 19.06.07, 09:49
            samym bólem brzucha i jajników to bym się nie martwiła,to moze byc i na @ i na
            ciążęsmile a co do plamamienia,to może to być plamienie inplantacyjne,zależy kiedy
            doszło do zapłodnienia (bo występuje około tydzień po.

zatem ja na twoim miejscu byłam dalan pełna nadziejismile))))))
            • grochalcia Re: nie pocieszę Cię))) 19.06.07, 10:11
              co Ty, po co sie ludzic ????

do tego byly 2 testy ciążowe negatywne...

juz zalozylam watek o staraniach lipcowychwink)))
      • araukaria78 Re: A jak było przed okresem? 21.06.07, 19:13
        Niestety u mnie było różnie. W ostatnim cyklu piersi pierwszy raz w życiu
        bolały mnie w dniu okresu i nie byłam w ciąży. Przed staraniami o dziecko
        bolały mnie przewaznie tydzień przed @ a ostatnie miesiące bolą mnie już od
        połowy cyklu. teraz jestem w fazie oczekiwania na informację tak czy nie i bolą
        mnie już piersi po owulacji. Myślę,że to kwestia psychicznego nastawienia.
        Wiele rzeczy można sobie po prostu wmówić, niestety. Ale mam w tym cyklu
        pierwszy raz wydzielinę z pochwy, jakby mały śluz i wyczytałam,że to też jakiś
        objaw....Czy coś wiecie na ten temat?
    • zapomniana1978 Dziś uwierzyłam, że to ciąża... 20.06.07, 20:31
      ... więc jak nic tego, to znowu będzie płacz sad Mam dziś taki dziwny bol piersi,
      bolą mnie przy dotykaniu, nie to pieką, nie to bolą, tak jakby mnie ktoś walnął.
      Lewa bardziej, ból idzie od pachy w kierunku dołu piersi. Do tego biały, gęsty
      śluz, więcej niż zazwyczaj. Ach, i jeszcze kłucie w dole brzucha. Przeciez tego
      sobie wmówić nie mogłam??? Ja już chcę niedzieli! świruję normalnie, aż jestem
      na siebie zła.
      • sylwus77 Re: Dziś uwierzyłam, że to ciąża... 20.06.07, 20:34
        Przeciez tego
        > sobie wmówić nie mogłam??? Ja już chcę niedzieli! świruję normalnie, aż jestem
        > na siebie zła.

ja co miesiac nic sama sobie nie wmawiam
        ale moj mozg sam pracuje.....
        co miesiac urojone objawy - czasem mam tego dosyc

a piersi to bola oczywiscie od paru dni po owulacji.... hihihihi
        • zapomniana1978 Re: Dziś uwierzyłam, że to ciąża... 21.06.07, 21:24
          Ja miałam urojone objawy w poprzednim cyklu. Teraz jednak daje mi do myślenia
          ten ból piersi (a dziś też swędzenie), zupełnie inny, niż przed okresem i to, że
          piersi są większe, ale miękkie, a przed okresem zawsze były bardzo twarde. Do
          tego mam więcej białego lepkiego śluzu niż zawsze w tym okresie cyklu.

Dziś w nocy zrobiłam test (nie ten najczulszy), no ale 3 dni przed okresem to za
          wcześnie smile Więc nie mógł wyjść pozytywny.

Generalnie nie tracę wiary, że się udało!
          • sylwus77 Re: Dziś uwierzyłam, że to ciąża... 21.06.07, 22:10
            no ja tez nie trace, na razie @ nie widac wiec...
            i jutro znowu powtorka z rozrywki, tescik na sniadanie smile
            mam nadzieje ze bedzie grusza ta krecha bo zwariuje
            a napecznialy brzuch juz mam od 4 dni a tej wstretnej @ ni widu ni slychu....
            a sutki dzis przestaly tak mocno bolec wiec moze dzis w nocy @ nadejdzie...
            i dajznac czy sie udalo smile
            • sylwus77 Re: Dziś uwierzyłam, że to ciąża... 21.06.07, 22:12
              i dodam ze dzis mialam jakies gilgotki w brzuchu zabawnie bylo smile
            • mrs.solis Re: Dziś uwierzyłam, że to ciąża... 21.06.07, 23:38
              Dziewczyny jak testujecie tak wczesnie to testujcie zawsze rano i zbierzcie
              najlepiej srodkowy strumien moczu do testowania. Mi test wyszedl w 26 dc.ale
              kreska byla bardzo blada test powtorzylam w 28 dc. kreska byla juz widoczna ale
              nadal nie byla tak czerwona jak oczekiwalam. W 30 dc. test prakrycznie nie
              roznil sie od tego z 28 dn. Czwarty raz testowalam w 36 dc. i kreska ciazowa
              wyszla bardzo gruba i czerwona byla mocniejsza tym razem niz kreska testowa.
              Zycze powodzenia w testowaniu.
              Wracajac do objawu piersiowego czasem przed okresem mialam bolesne piersi
              czasem nie. Gdy zaszlam w ciaze to piersi bolaly mnie juz praktycznie od
              owulacji zanim nadszedl termin @ moje piersi byly juz bardzo bolesne nabrzmiale
              o rozmiar wieksze i bardzo gorace. Wtedy wiedzialam,ze nie ma bola ale test
              bede miala pozytywny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka