anusiak001 19.06.07, 10:39 Dziewczyny, proszę o pomoc co mam zrobić. mam objawy grzybicy a wizytę u lekarza mam dopiero jutro. czy mogę sama jakoś złagodzić towarzyszące mi dolegliwości, tak żeby nie zaszkodzić mojemu maluszkowi.z góry dziękuję za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: Mam grzybicę,Pomocy! 19.06.07, 10:57 mozesz - tez tak mialam. Pomoze na swedzenie masc clotrimazol, ok 3 zł, bez recepty. Ale lekarz i tak cos ci musi przepisac "dowcipnego" - jestem w 9 miesiacu ciazy i z grzybica mecze sie od 4 miesiecy. Taki "urok" hormonow ciazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mb800 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 19.06.07, 11:18 Możesz się jeszcze przemywac woda z sokiem cytrynowym (powinna być kwaśna) lub kefirem - naprawdę pomaga. Mnie kiedyś tak zaatakowała że nawet armia wojsk do drapania by nie pomogła maść o której koleżanka wyżej napisała i odczyn kwaśny do przemywania. Odpowiedz Link Zgłoś
dmgr Re: Mam grzybicę,Pomocy! 19.06.07, 21:48 Dobrze, że wizyta jutro. Ja niestety z grzybicą męczyłam się tak do 7 miesiąca drugiej ciąży. W pierwszej ciąży nic a druga - nie mogłam się pozbyć, niby było raz lepiej raz gorzej za każdym razem inny lek ale w końcu przeszło, tak niestety bywa w ciąży. Pamiętaj o partnerze, bo jak go zarazisz to on też będzie musiał się leczyć. Mi na wszelki wypadek lekarz przepisał dla męża jakąś maść do smarowania na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus77 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 20.06.07, 19:58 a ja oprocz tej masci ktora mi zawsze pomaga i przemywac woda z cytryna polecam duzo witaminki c,odczyn kwasny moczu jeszcze polecam tabletki z wyciagiem z zurawiny bo mialam kiedys duzo problemow z czesta grzybica i zapaleniem pecherza i powiem ze pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
mb800 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 21.06.07, 09:30 Anusiak i koniecznie wstrzymaj się ze słodyczami - bo to jest raj dla rozwoju grzyba (( Odpowiedz Link Zgłoś
jagodzie Re: Mam grzybicę,Pomocy! 23.06.07, 15:14 ja tez mam grzybice a jestem w piatym miesiacu zaczela mi sie tak kolo 4 tylko ze mi zadne tabletki nie pomagaja ktore lekarz mi przepisal wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiak001 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 25.06.07, 16:23 Ja dostałam nystatynkę i już po paru aplikacjach pomogło.na szczęście. przetestuj rady koleżanek, woda z cytryna do podmywania sie, i nie jedz slodyczy. w koncu kiedys musi minac. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Mam grzybicę,Pomocy! 25.06.07, 17:11 Ogranicz cukier. Ja robilam tak, do miski z wodą dododalam troszkę octu, namoczylam recznik i troszkę wklepalam w te miejsca i to lagodzilo swędzenie zanim skontaktowalam sie z lekarzem. Jesli juz bardzo bedzie swedzialo i jestes juz po 13 tyg to mozesz sie poratowac maścią clotrimazol. Odpowiedz Link Zgłoś
borysoskar Re: Mam grzybicę,Pomocy! 11.07.07, 15:36 Pomogaja jeszcze kapiele w rumianku. Zaparz sobie herbatke z 5 torebek i wlej do wody, nie uzywaj plynow do kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś
do_ro_ta Re: Mam grzybicę,Pomocy! 06.08.07, 17:56 ja tez mam taki problem jestem w 12 tyg i mam grzybice najlepsze jest to ze bylam u 3 lekarzy i zaden mi o tym nie powiedzial..teraz to weteryniarze lecza nie lekarze...mialam juz kiedys grzybice i znam objawy dlatego poszlam na izbe przyjec do szpitala i lekarka zapisala mi nystatyne dopochwowo.... wczesniej zadzwonilam na konsultacje tel zeby sie dowiedziec co moge zrobic i lekarka mi odpowiedziala ze musze to sprawdzic u lekarza bo trzebva sprawdzic w jakim jest stadium bo to moze gozic poroieniem... wiec poszlam do lekarza i nawet nie zagladnal!!!! skandal wiec skad moze wiedziec co mi przypisac?czy to ciezki stan czy nie?zwlaszcza ze przed zajsciem w ciaze tez mialam takie problemy tylko niestety czekalam w kolejce....jetem pelna obaw i nie moge trafic na odpowoedniego lekarza sami rutyniarze ps.powiem wam najciekawsze...jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy poszlam do lekarki wrednejstarej baby....tak mi ponaciskala brzuch ze az sie poplakalam tak bolalo...jak sie wypytywalam na temat ciazy b wiadomo kazdy ma pytania i obawy to powiedziala zebym sobie w gazecie poczytala co za bezczelnosc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś