Dodaj do ulubionych

Mam grzybicę,Pomocy!

19.06.07, 10:39
Dziewczyny, proszę o pomoc co mam zrobić. mam objawy grzybicy sad a wizytę u lekarza mam dopiero jutro. czy mogę sama jakoś złagodzić towarzyszące mi dolegliwości, tak żeby nie zaszkodzić mojemu maluszkowi.z góry dziękuję za odp
Obserwuj wątek
    • fabiankaa Re: Mam grzybicę,Pomocy! 19.06.07, 10:57
      mozesz - tez tak mialam. Pomoze na swedzenie masc clotrimazol, ok 3 zł, bez
      recepty. Ale lekarz i tak cos ci musi przepisac "dowcipnego" - jestem w 9
      miesiacu ciazy i z grzybica mecze sie od 4 miesiecy. Taki "urok" hormonow
      ciazowych.
    • mb800 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 19.06.07, 11:18

Możesz się jeszcze przemywac woda z sokiem cytrynowym (powinna być kwaśna) lub
      kefirem wink - naprawdę pomaga. Mnie kiedyś tak zaatakowała że nawet armia wojsk
      do drapania by nie pomogła wink maść o której koleżanka wyżej napisała i odczyn
      kwaśny do przemywania.
    • dmgr Re: Mam grzybicę,Pomocy! 19.06.07, 21:48
      Dobrze, że wizyta jutro. Ja niestety z grzybicą męczyłam się tak do 7 miesiąca
      drugiej ciąży. W pierwszej ciąży nic a druga - nie mogłam się pozbyć, niby było
      raz lepiej raz gorzej za każdym razem inny lek ale w końcu przeszło, tak
      niestety bywa w ciąży. Pamiętaj o partnerze, bo jak go zarazisz to on też będzie
      musiał się leczyć. Mi na wszelki wypadek lekarz przepisał dla męża jakąś maść do
      smarowania na wszelki wypadek.
    • sylwus77 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 20.06.07, 19:58
      a ja oprocz tej masci ktora mi zawsze pomaga
      i przemywac woda z cytryna
      polecam duzo witaminki c,odczyn kwasny moczu
      jeszcze polecam tabletki z wyciagiem z zurawiny bo mialam kiedys duzo problemow
      z czesta grzybica i zapaleniem pecherza i powiem ze pomoglo
      • mb800 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 21.06.07, 09:30

Anusiak i koniecznie wstrzymaj się ze słodyczami - bo to jest raj dla rozwoju
        grzyba crying((
    • jagodzie Re: Mam grzybicę,Pomocy! 23.06.07, 15:14
      ja tez mam grzybice a jestem w piatym miesiacu zaczela mi sie tak kolo 4 tylko
      ze mi zadne tabletki nie pomagaja ktore lekarz mi przepisal wrecz przeciwnie.uncertain
      • anusiak001 Re: Mam grzybicę,Pomocy! 25.06.07, 16:23
        Ja dostałam nystatynkę i już po paru aplikacjach pomogło.na szczęście. przetestuj rady koleżanek, woda z cytryna do podmywania sie, i nie jedz slodyczy. w koncu kiedys musi minac. trzymam kciuki
        • polpotworek Re: Mam grzybicę,Pomocy! 25.06.07, 17:11
          Ogranicz cukier. Ja robilam tak, do miski z wodą dododalam troszkę octu,
          namoczylam recznik i troszkę wklepalam w te miejsca i to lagodzilo swędzenie
          zanim skontaktowalam sie z lekarzem. Jesli juz bardzo bedzie swedzialo i jestes
          juz po 13 tyg to mozesz sie poratowac maścią clotrimazol.
    • borysoskar Re: Mam grzybicę,Pomocy! 11.07.07, 15:36
      Pomogaja jeszcze kapiele w rumianku. Zaparz sobie herbatke z 5 torebek i wlej
      do wody, nie uzywaj plynow do kapieli.
    • do_ro_ta Re: Mam grzybicę,Pomocy! 06.08.07, 17:56
      ja tez mam taki problem jestem w 12 tyg i mam grzybice najlepsze jest to ze
      bylam u 3 lekarzy i zaden mi o tym nie powiedzial..teraz to weteryniarze lecza
      nie lekarze...mialam juz kiedys grzybice i znam objawy dlatego poszlam na izbe
      przyjec do szpitala i lekarka zapisala mi nystatyne dopochwowo....
      wczesniej zadzwonilam na konsultacje tel zeby sie dowiedziec co moge zrobic i
      lekarka mi odpowiedziala ze musze to sprawdzic u lekarza bo trzebva sprawdzic w
      jakim jest stadium bo to moze gozic poroieniem...
      wiec poszlam do lekarza i nawet nie zagladnal!!!!
      skandal wiec skad moze wiedziec co mi przypisac?czy to ciezki stan czy
      nie?zwlaszcza ze przed zajsciem w ciaze tez mialam takie problemy tylko niestety
      czekalam w kolejce....jetem pelna obaw i nie moge trafic na odpowoedniego
      lekarzasadsadsad sami rutyniarze
      ps.powiem wam najciekawsze...jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy poszlam do
      lekarki wrednejstarej baby....tak mi ponaciskala brzuch ze az sie poplakalam tak
      bolalo...jak sie wypytywalam na temat ciazy b wiadomo kazdy ma pytania i obawy
      to powiedziala zebym sobie w gazecie poczytala co za bezczelnosc!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka