lolajna7 19.06.07, 14:44 Ma któraś z Was której sie udało? Np jakieś konkretne pozycje, działania po lub przed?Ma to w ogóle jakieś znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 15:02 generalnie nie ma. Prawda jest taka, ze jedna zachodzi od podmuchu wiatru, a inne staraja sie latami. Na pewno powinno sie lykac kwas foliowy i ... nie nastawiac sie na "robienie dziecka" tylko "bzykac sie" radosnie, kiedy ma sie ochote Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 15:27 Kwas łykam już od stycznia a co do radosnego "bzykania" to można nawet codziennie? bo słyszałam że lepiej co dwa dni?Czy to oznacza że codziennie zmniejsza szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
robalrobal Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 16:24 Po bzykanku warto poleżeć z nogami w górze 15-20 minut. Grawitacja działa i plemniki szybciej docierają do miejsca przeznaczenia. Ja tak zrobiłam i udało się Odpowiedz Link Zgłoś
potworeczka Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 19:53 Hahaha ja tez robilam 2 cykle swiecie po przytulanku Ale z pewnoscia najlepiej zapomniec o tym, ze chcemy Dzidziusia...i w tak zwanym miedzyczasie mierzyc sobie tepmke codziennie przed wstaniem i sprawdzac kiedy wzrosnie ponad linie postawowa...wtedy widac kiedy byla OWU(ew.czy byla) Przytulac sie nalezy do drugiego dnia wyzszej tempki U mnie zadzialo Tydzien temu - II))) Odpowiedz Link Zgłoś
potworeczka Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 19:55 aaaa i jeszcze link jakby ktos chcial sie wiecej dowiedziec o mierzeniu tempek i spr sluzu...Tu sa same serdeczne kobitki forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 20:50 Nie wiem jak to jest z tymi patentami ja w kazdym badz razie wyczytalam tu o robieniu swiecy trzymanie wyzej bioder tez wystarcza (chodzi o to zeby nic nie wyplynelo)i tak tez robilam. Pierwsze podejscie zakonczone ciaza. Trudno ocenic czy mialo to jakis wplyw ale napweno nie zaszkodzi sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
salvita Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 21:19 nasz patent - sprawdzil sie juz dwa razy codzienny sex tuz po okresie do okolo 20dc Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 21:23 brawa dla faceta)))że wytrzymał, najpewniej z przyjemnoscia sie poswięcil..moj tez powidzial, ze skoro teraz sie nie udalo to nie odpusci i teraz bedzie codziennie)) Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 21:39 Nie pamiętam gdzie wyczytałam, ale podobno duphaston pomaga. W moim przypadku pomógł choć nieplanowanie. Brałam ze wg na niski progesteron, starać mieliśmy się dopiero za parę - parenaście mcy, robiłam testy owulacyjne i w terminie "zagrożenia" nie kochaliśmy się z mężem, a mimo tego od 8 tyg jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 23:03 Z tego, co wiem, sex codziennie nie jest dobrym pomysłem. Sperma potrzebuje czasu żeby sie uzbierać w sensownych ilościach, taka codziennie wystrzeliwana ma "słabą siłę rażenia" że tak powiem Ponoć to dlatego ludzie starający sie nie mogą zajść, bo bzykają się jak króliki, każdego dnia, a taka sperma ma marne szanse Ja polecam co 2-3 dni przed płodnymi, w trakcie i tuż po. Powinno złapac, jeśli wszystko jest z wami ok. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 23:39 Zaszlam w ciąze a mizialam sie 3 razy dziennie. Nie ma tu zadnych regul. Zajdziesz kiedy natura tak zdecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 08:11 Nie bierz prysznica zaraz po, bo wszystko wypłuczesz, ja jak zrobiłam tak pierwszy raz, to udało się, nie ma co przesadzać z tą higieną hihihih Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 09:09 Ja staram się zawsze-po-leżeć, co prawda świecy jeszcze nie robiłam ale może spróbuję(mój M.pewnie się zdziwi hihi). Generalnie najczęściej robimy to jak się już położymy do łóżeczka więc po prostu nigdzie już nie łażę tylko idę spać, no i M.nie "wychodzi" tak od razu chociaż zawsze coś wyleci(mam nadzieję że nie wszystko). Muszę spróbować z tą świecą.No i w tym cyklu będziemy starali sie raczej codziennie bo w poprzednim było co 2-3 dni i nic nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
eeee27 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 12:04 mój gin plecił przytulać się cały czas od 4 dni przed do 4 dni po spodziewanej owulacji (w okolicy połowy cyklu, mam regularne 28dniowe), przynajmniej 1 raz dziennie. W pierwszym cyklu trochę bez ambicji podeszliśmu , ale w drugim się udało - jestem w 15 tyg. zdrowej ciąży. W drugim cyklu, ze względu na wyjazdy M., w sumie przytulailiścy się 4 i 3 przezd owu, w dniu owu i dzień po, i tyle, jak jest z wami wszystko ok, to w ciągu kilku cykli powinno się udać. Życzę miły staranek! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 14:54 Od przytulania zaszłaś w ciąże? Nieźle... Rany, nie jesteśmy jeszcze w przedszkolu, mówmy jak dorośli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 17:47 mozna tez od miziania zajść)) Odpowiedz Link Zgłoś
eeee27 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 19:16 ...za to "bzykanie" jak w Twoim poście wyżej jest typowo "dorosłe"..., według mnie chamskie i tyle - powodzenia Pannico. A nie przeszkadza Ci "patent na zajście", przecież to takie techniczne? Współżycie lub obcowanie fizyczne pasi...? No zirytowałaś mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 21:12 O ile pamiętam to użyłam porównania "bzykać się jak króliki" a to nie to samo, co ludzki seks nazwać przytulaniem. Infantylizm na maksa, a mamusią chce się zostać. I kto tu jest irytujący Odpowiedz Link Zgłoś
eeee27 Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 17:12 ...i się zostanie , mało tego od przytulania! Życzę powrotu poziomu hormonów do właściwych ram i nabrania dystansu do wielu spraw... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus77 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 19:54 no powiem jedno... niezle i po co takie komentarze...??? Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 20:52 No nie macie sie czego czepiać heheh Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 20:58 A ja sie zgadzam z Kroliczyca, od przytulania, czy tez przytulanka nikt jeszcze w ciaze nie zaszedl, tez mnie irytuje infantylny jezyk, ale niech kazdy nazywa jak chce, pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 17:27 poczytalam..jak zwal tak zwal . postanowilam, ze bede uprawiac seks z mężusiem codziennie przed w trakcie i po owu. najwzyej padne. I sobiekupie testy owulacyjne zeby wspomoc. w tym cyklu nie bylo codziennie i nie wyszło, mam drugi dzien okres(((( i bede trzymac nozki wyżej po)) chociaż powinnam chyba napisac nogi, żeby sie nikt nie przyczepil....)) Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 17:56 dobrze jest wstrzymać się z sexem do owulacji,testu ow powiedzą Ci jeden dzien przed ow,że już się zbliaża. Ja dokłądnie tak zrobiłam,żeby plemniki były silne))) kilka dni post dobrze robi,nawet lekarze tak zalecają zaczeliśmy seksik w dzień piku,czyli jak testy ow pokazały II kreski i potem następnego dnia (chyba w ow dokłądnie)a po ow,już co drugi dzień. Acha,i pij len - polepsza i zwiększa ilość śluzu,a ten wiadomo niezbędny by ułatwić drogę plemniczkom już po nogi opierałam o ścianę, a pod pupe poduszkę (taka wspomagana świeca) każdy patent jest dobry, każdy trik,byle wierzyć i być dobrej myśli)))0 pozdrawiam i powdzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 18:07 wyłąmałas sie z naszych starań lipcowych, kochana!!!))) trzymam kciukio, aby z Twoja dzidzia bylo wszystko ok!!!! niech rosnie zdrowo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 22.06.07, 09:08 jeśli w tym miesiącu nic nie wyjdzie to też zainwestuje w testy owu a co tam. Tylko ostatnio mam bardzo nieregularne cykleood 24 do 33 nawet dni Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 23.06.07, 22:41 Moja ginekolog polecała mi kiedyś takie urządzonko, które nazywa się Persona. Ponoć fantakstyczne przy staraniach o dziecko. Drogie jest co prawda, ale gdy para ma kłopoty bywa niezbędna. Poczytajcie sobie o niej w sieci, jest dużo informacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle do: lolajna 23.06.07, 23:42 to tym bardziej kup testy owulacyjne na allegro,najlepiej 10sztuk,zacznij testowanie według instrukcji w obsludze,a napewno trafisz na ow polecam sklep www.starania.pl mają pakiet po 10,15 testów ow. (mają też swóje produkty na allegro) powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Do manuelle 06.07.07, 14:40 Mam nadzieję że tu jeszcze zajrzysz a jeśli tak to napisz prosze jkich testów używałaś-cykle mam dość długie ok.35 dni ale nie są idealnie regularne. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
knight_of_nee Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 15:07 najlepszy patent który sprawdził się w kilku przypadkach to wyjazd na urlop - inne środowisko i tryb życia, z daleka od codzienności, wszystko dzieje sie bardziej spontanicznie... polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 15:35 Nie wiem czy nam wypali w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 15:59 Mi udało się zajść w obie ciąże już w drugim cyklu, ale miałam je bardzo regularne. Kupiłam testy owulacyjne i współzyliśmy od dnia, kiedy zaczęła pojawiać się blada druga kreska owulacyjna aż do dnia jej blednięcia. Układałam sobie te testy koło siebie codziennie i widziałam, kiedy kreska była najsilniejsza - tego dnia i następnego współzycie obowiązkowe. Dodam, ze dla większej precyzji robiłam je 2 razy dziennie, rano wychodziła blada, a wieczorem już mocna, więc zabieraliśmy się do dzieła. Inna sprawa, że oboje okazaliśmy się bardzo płodni, bo zrobiliśmy bliźnięta Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 16:00 Aha, żadnego mycia się po stosunku i kilkanaście minut z nogami do góry A najlepiej z uśmiechem na ustach iść spać Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 16:51 Z tym myciem po stosunku to nie przesadzajcie. Plemniki w wodzie robia sie bardziej ruchliwe. Poza tym co ma wycieknac to wycieknie tak czy inaczej. Niezaleznie od tego czy bedziecie trzymaly nogi w gorze czy nie to dzieki sluzowi dotra gdzie maja dotrzec. Przestance wkoncu skupiac sie na owulacji, temperaturze, przytulanku. Kochajcie sie wtedy kiedy macie na to ochote i ile razy dziennie chcecie. Meskie nasienie jest 'produkowane' non stop. Natura tak to sobie wymyslila, ze kobiety w czasie owulacji pieknieja, maja ladniejsza skore, wygladaja seksowniej i maja wieksza ochote na sex. Nie robcie nic na sile...bo wtedy na pewno nie wyjdzie. Tylko nerwy sobie potarganie Powodzenia dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 18:10 Nie, plemniki w wodzie nie robią się bardziej ruchliwe, nie wiem, skąd masz takie informacje Ja jeszcze z lekcji biologii pamiętam, że podmywanie się kiedyś było uważane za metodę antykoncepcyjną, właśnie, aby wypłukać pleminiki z pochwy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: Patent na szybkie zajście? 07.07.07, 10:55 Sredniowiecze widze Fajna metoda antykoncepcyjna. Poza tym jak wyplukujesz plemniki z pochwy?! Bo nie bardzo widze taka mozliwosc...fizjologicznie, ze tak powiem. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
evivalarte Re: Patent na szybkie zajście? 08.07.07, 23:01 Można "wypłukać" plemniki z pochwy - fachowo nazywa się to irygacją, o ile pamiętam metoda ta (czym i jak), opisana była m.in. w książce "Szkarłatny płatek i biały", bohaterka byłą kobietą lekkich obyczajów, rzecz działa się w wiktoriańskim Londynie. No ale to temat raczej do działu literatura, a nie na forum w oczekiwaniu! ). U mnie testy owulacyjne w ogóle nie zdały egzaminu - tj. w dniach spodziewanej owulacji pokazywały, że jej nie ma, brałam natomiast Castagnus (reguluje cykl i zmniejsza PMS)i po 3 cyklach udało się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś