Dodaj do ulubionych

Patent na szybkie zajście?

19.06.07, 14:44
Ma któraś z Was której sie udało? Np jakieś konkretne pozycje, działania po
lub przed?Ma to w ogóle jakieś znaczenie?
Obserwuj wątek
    • fabiankaa Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 15:02
      generalnie nie ma.
      Prawda jest taka, ze jedna zachodzi od podmuchu wiatru, a inne staraja sie
      latami.
      Na pewno powinno sie lykac kwas foliowy i ... nie nastawiac sie na "robienie
      dziecka" tylko "bzykac sie" radosnie, kiedy ma sie ochote smile
      • lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 15:27
        Kwas łykam już od stycznia a co do radosnego "bzykania" to można nawet
        codziennie? bo słyszałam że lepiej co dwa dni?Czy to oznacza że codziennie
        zmniejsza szanse?
    • robalrobal Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 16:24
      Po bzykanku warto poleżeć z nogami w górze 15-20 minut. Grawitacja działa i
      plemniki szybciej docierają do miejsca przeznaczenia. Ja tak zrobiłam i udało się smile
      • potworeczka Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 19:53
        Hahaha ja tez robilam 2 cykle swiecie po przytulankuwink
        Ale z pewnoscia najlepiej zapomniec o tym, ze chcemy Dzidziusiasmile...i w tak
        zwanym miedzyczasie mierzyc sobie tepmke codziennie przed wstaniem i sprawdzac
        kiedy wzrosnie ponad linie postawowa...wtedy widac kiedy byla OWU(ew.czy byla)
        Przytulac sie nalezy do drugiego dnia wyzszej tempkiwink U mnie zadzialowink
        Tydzien temu - IIwink)))
        • potworeczka Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 19:55
          aaaa i jeszcze link jakby ktos chcial sie wiecej dowiedziec o mierzeniu tempek
          i spr sluzu...Tu sa same serdeczne kobitkiwink
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
    • mrs.solis Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 20:50
      Nie wiem jak to jest z tymi patentami ja w kazdym badz razie wyczytalam tu o
      robieniu swiecy trzymanie wyzej bioder tez wystarcza (chodzi o to zeby nic nie
      wyplynelo)i tak tez robilam. Pierwsze podejscie zakonczone ciaza. Trudno ocenic
      czy mialo to jakis wplyw ale napweno nie zaszkodzi sprobowac.
    • salvita Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 21:19
      nasz patent - sprawdzil sie juz dwa razy
      codzienny sex tuz po okresie do okolo 20dc
      • grochalcia Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 21:23
        brawa dla facetawink)))że wytrzymał, najpewniej z przyjemnoscia sie poswięcil..moj
        tez powidzial, ze skoro teraz sie nie udalo to nie odpusci i teraz bedzie
        codzienniewink))
        • mocpytan Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 21:39
          Nie pamiętam gdzie wyczytałam, ale podobno duphaston pomaga. W moim przypadku
          pomógł smile choć nieplanowanie. Brałam ze wg na niski progesteron, starać
          mieliśmy się dopiero za parę - parenaście mcy, robiłam testy owulacyjne i w
          terminie "zagrożenia" nie kochaliśmy się z mężem, a mimo tego od 8 tyg jestem w
          ciąży.
    • kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 23:03
      Z tego, co wiem, sex codziennie nie jest dobrym pomysłem. Sperma potrzebuje
      czasu żeby sie uzbierać w sensownych ilościach, taka codziennie wystrzeliwana
      ma "słabą siłę rażenia" że tak powiemwink Ponoć to dlatego ludzie starający sie
      nie mogą zajść, bo bzykają się jak króliki, każdego dnia, a taka sperma ma
      marne szanseuncertain Ja polecam co 2-3 dni przed płodnymi, w trakcie i tuż po.
      Powinno złapac, jeśli wszystko jest z wami ok. Powodzeniasmile
      • polpotworek Re: Patent na szybkie zajście? 19.06.07, 23:39
        Zaszlam w ciąze a mizialam sie 3 razy dziennie. smile
        Nie ma tu zadnych regul. Zajdziesz kiedy natura tak zdecyduje smile
    • lilka11333 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 08:11
      Nie bierz prysznica zaraz po, bo wszystko wypłuczesz, ja jak zrobiłam tak
      pierwszy raz, to udało się, nie ma co przesadzać z tą higieną hihihih
      • lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 09:09
        Ja staram się zawsze-po-leżeć, co prawda świecy jeszcze nie robiłam ale może
        spróbuję(mój M.pewnie się zdziwi hihi). Generalnie najczęściej robimy to jak
        się już położymy do łóżeczka więc po prostu nigdzie już nie łażę tylko idę
        spać, no i M.nie "wychodzi" tak od razu chociaż zawsze coś wyleci(mam nadzieję
        że nie wszystko). Muszę spróbować z tą świecą.No i w tym cyklu będziemy starali
        sie raczej codziennie bo w poprzednim było co 2-3 dni i nic nie wyszło.
        • eeee27 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 12:04
          mój gin plecił przytulać się cały czas od 4 dni przed do 4 dni po spodziewanej
          owulacji (w okolicy połowy cyklu, mam regularne 28dniowe), przynajmniej 1 raz
          dziennie. W pierwszym cyklu trochę bez ambicji podeszliśmu wink, ale w drugim
          się udało - jestem w 15 tyg. zdrowej ciąży.
          W drugim cyklu, ze względu na wyjazdy M., w sumie przytulailiścy się 4 i 3
          przezd owu, w dniu owu i dzień po, i tyle, jak jest z wami wszystko ok, to w
          ciągu kilku cykli powinno się udać.
          Życzę miły staranek!
          • kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 14:54
            Od przytulania zaszłaś w ciąże? Nieźle...uncertain
            Rany, nie jesteśmy jeszcze w przedszkolu, mówmy jak dorośli ludzie.
            • dzoaann Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 17:47
              mozna tez od miziania zajśćwink))
            • eeee27 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 19:16
              ...za to "bzykanie" jak w Twoim poście wyżej jest typowo "dorosłe"..., według
              mnie chamskie i tyle - powodzenia Pannico. A nie przeszkadza Ci "patent na
              zajście", przecież to takie techniczne? Współżycie lub obcowanie fizyczne
              pasi...? No zirytowałaś mnie.
              • kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 21:12
                O ile pamiętam to użyłam porównania "bzykać się jak króliki" a to nie to samo,
                co ludzki seks nazwać przytulaniem.
                Infantylizm na maksa, a mamusią chce się zostać. I kto tu jest irytującyuncertain
                • eeee27 Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 17:12
                  ...i się zostanie smile , mało tego od przytulania!

Życzę powrotu poziomu hormonów do właściwych ram i nabrania dystansu do wielu
                  spraw...
            • sylwus77 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 19:54
              no powiem jedno...
              niezle
              i po co takie komentarze...???
              • polpotworek Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 20:52
                No nie macie sie czego czepiać heheh wink
                • moni.qa1 Re: Patent na szybkie zajście? 20.06.07, 20:58
                  A ja sie zgadzam z Kroliczyca, od przytulania, czy tez przytulanka nikt jeszcze
                  w ciaze nie zaszedl, tez mnie irytuje infantylny jezyk, ale niech kazdy nazywa
                  jak chce, pozdrawiam!!!
                  • grochalcia Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 17:27
                    poczytalam..jak zwal tak zwal . postanowilam, ze bede uprawiac seks z mężusiem
                    codziennie przed w trakcie i po owu. najwzyej padne. I sobiekupie testy
                    owulacyjne zeby wspomoc. w tym cyklu nie bylo codziennie i nie wyszło, mam drugi
                    dzien okres((((

i bede trzymac nozki wyżej powink))

chociaż powinnam chyba napisac nogi, żeby sie nikt nie przyczepil....wink))
                    • manuelle Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 17:56
                      dobrze jest wstrzymać się z sexem do owulacji,testu ow powiedzą Ci jeden dzien
                      przed ow,że już się zbliaża. Ja dokłądnie tak zrobiłam,żeby plemniki były
                      silnesmile))) kilka dni post dobrze robi,nawet lekarze tak zalecająsmile zaczeliśmy
                      seksik w dzień piku,czyli jak testy ow pokazały II kreski i potem następnego
                      dnia (chyba w ow dokłądnie)a po ow,już co drugi dzień.

Acha,i pij len - polepsza i zwiększa ilość śluzu,a ten wiadomo niezbędny by
                      ułatwić drogę plemniczkomsmile

już po nogi opierałam o ścianę, a pod pupe poduszkę (taka wspomagana świeca)

każdy patent jest dobry, każdy trik,byle wierzyć i być dobrej myślismile)))0

pozdrawiam i powdzenia!!!
                      • grochalcia Re: Patent na szybkie zajście? 21.06.07, 18:07
                        wyłąmałas sie z naszych starań lipcowych, kochana!!!wink)))
                        trzymam kciukio, aby z Twoja dzidzia bylo wszystko ok!!!! niech rosnie zdrowo!!!!
                        • lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 22.06.07, 09:08
                          jeśli w tym miesiącu nic nie wyjdzie to też zainwestuje w testy owu a co tam.
                          Tylko ostatnio mam bardzo nieregularne cykleood 24 do 33 nawet dni sad
                          • kroliczyca80 Re: Patent na szybkie zajście? 23.06.07, 22:41
                            Moja ginekolog polecała mi kiedyś takie urządzonko, które nazywa się Persona.
                            Ponoć fantakstyczne przy staraniach o dziecko. Drogie jest co prawda, ale gdy
                            para ma kłopoty bywa niezbędna. Poczytajcie sobie o niej w sieci, jest dużo
                            informacji. Pozdrawiam
                          • manuelle do: lolajna 23.06.07, 23:42
                            to tym bardziej kup testy owulacyjne na allegro,najlepiej 10sztuk,zacznij
                            testowanie według instrukcji w obsludze,a napewno trafisz na owsmile
                            polecam sklep www.starania.pl mają pakiet po 10,15 testów ow. (mają też swóje
                            produkty na allegro)

powodzenia!!!
                            • lolajna7 Do manuelle 06.07.07, 14:40
                              Mam nadzieję że tu jeszcze zajrzysz a jeśli tak to napisz prosze jkich testów
                              używałaś-cykle mam dość długie ok.35 dni ale nie są idealnie regularne. Z góry
                              dziękuję i pozdrawiam.
    • knight_of_nee Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 15:07
      najlepszy patent który sprawdził się w kilku przypadkach to wyjazd na urlop -
      inne środowisko i tryb życia, z daleka od codzienności, wszystko dzieje sie
      bardziej spontanicznie... polecamsmile
      • lolajna7 Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 15:35
        Nie wiem czy nam wypali w tym roku smile
    • agnrek Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 15:59
      Mi udało się zajść w obie ciąże już w drugim cyklu, ale miałam je bardzo
      regularne. Kupiłam testy owulacyjne i współzyliśmy od dnia, kiedy zaczęła
      pojawiać się blada druga kreska owulacyjna aż do dnia jej blednięcia. Układałam
      sobie te testy koło siebie codziennie i widziałam, kiedy kreska była
      najsilniejsza - tego dnia i następnego współzycie obowiązkowe. Dodam, ze dla
      większej precyzji robiłam je 2 razy dziennie, rano wychodziła blada, a wieczorem
      już mocna, więc zabieraliśmy się do dzieła.
      Inna sprawa, że oboje okazaliśmy się bardzo płodni, bo zrobiliśmy bliźnięta smile
      • agnrek Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 16:00
        Aha, żadnego mycia się po stosunku i kilkanaście minut z nogami do góry smile A
        najlepiej z uśmiechem na ustach iść spać smile
        • dziewczyna_z_dublina Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 16:51
          Z tym myciem po stosunku to nie przesadzajcie. Plemniki w wodzie robia sie
          bardziej ruchliwe. Poza tym co ma wycieknac to wycieknie tak czy inaczej.
          Niezaleznie od tego czy bedziecie trzymaly nogi w gorze czy nie to dzieki
          sluzowi dotra gdzie maja dotrzec.
          Przestance wkoncu skupiac sie na owulacji, temperaturze, przytulanku. Kochajcie
          sie wtedy kiedy macie na to ochote i ile razy dziennie chcecie. Meskie nasienie
          jest 'produkowane' non stop.
          Natura tak to sobie wymyslila, ze kobiety w czasie owulacji pieknieja, maja
          ladniejsza skore, wygladaja seksowniej i maja wieksza ochote na sex. Nie robcie
          nic na sile...bo wtedy na pewno nie wyjdzie. Tylko nerwy sobie potarganie smile
          Powodzenia dziewczyny
          • agnrek Re: Patent na szybkie zajście? 06.07.07, 18:10
            Nie, plemniki w wodzie nie robią się bardziej ruchliwe, nie wiem, skąd masz
            takie informacje smile Ja jeszcze z lekcji biologii pamiętam, że podmywanie się
            kiedyś było uważane za metodę antykoncepcyjną, właśnie, aby wypłukać pleminiki z
            pochwy.
            • dziewczyna_z_dublina Re: Patent na szybkie zajście? 07.07.07, 10:55
              Sredniowiecze widzeuncertain Fajna metoda antykoncepcyjna. Poza tym jak wyplukujesz
              plemniki z pochwy?! Bo nie bardzo widze taka mozliwosc...fizjologicznie, ze tak
              powiem.
              pozdro
              • evivalarte Re: Patent na szybkie zajście? 08.07.07, 23:01
                Można "wypłukać" plemniki z pochwy - fachowo nazywa się to irygacją, o ile
                pamiętam metoda ta (czym i jak), opisana była m.in. w książce "Szkarłatny płatek
                i biały", bohaterka byłą kobietą lekkich obyczajów, rzecz działa się w
                wiktoriańskim Londynie. No ale to temat raczej do działu literatura, a nie na
                forum w oczekiwaniu! wink).
                U mnie testy owulacyjne w ogóle nie zdały egzaminu - tj. w dniach spodziewanej
                owulacji pokazywały, że jej nie ma, brałam natomiast Castagnus (reguluje cykl i
                zmniejsza PMS)i po 3 cyklach udało się. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka