anika305 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 07.08.07, 15:38 Jest Wikunia a będzie jeszcze Kinga albo Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
pocalina Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 08.08.07, 08:37 Ja mieszkam w malym miescie i musze powiedziec, ze sa imiona, ktore tutaj od 6-7 lat ciagle nadaje sie dzieciom i potem pol miasta biega z "wiktoriami", "oliwiami", "julkami" (tych ostatnich jest na peczki!!!!! po prostu masa!!!), a wsrod chlopcow to Kacpry, Wiktory, Jasie i Stasie. Tyle jest fajnych imion i nie rozumiem, czemu naprawde wszystkie matki poszalaly. Akurat... pracuje w szkole i uwierzcie mi... w dzienniku lekcyjnym tez to smiesznie wyglada, gdy dzieci 25, nazwisk 25, a imion raptem 6 lub 7. Jak zawolasz "Julka", to odwraca sie 9 dziewczynek. Nie wiem, czy to... wplyw "Na dobre i na zle", ze to imie stalo sie tak kosmicznie popularne? A juz najbardziej smieszne jest polaczenie prostego nazwiska z wyszukanym imieniem... np. Olimpia Zelazna... a z czyms takim tez sie spotkalam))) Odpowiedz Link Zgłoś
pocalina Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 08.08.07, 08:39 Jeszcze dodam... niektorzy rodzice nie mysla, ze dziecko np. przy imieniu Vanessa nie bedzie tak wolane przez inne dzieci, tylko wanna albo wanka, albo inne kombinacje. Ladnie to wyglada na papierze, ale w szkole i na podworku moga byc rozne formy i moze byc dziecku przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 08.08.07, 09:15 My wciaz sie staramy o Dzidzie, ale imiona juz sa )))) Dziewczynka Antonina, chlpoczyk Tymoteusz ) Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 08.08.07, 09:38 a co myślicie o imieniu -Sonia- ? mnie się bardzo podoba, tylko problem w tym, że co drugi pies płci żeńskej w moim mieście tak ma na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_105 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 08.08.07, 15:07 My sie jeszcze wachamy pomiedzy Bartoszem a Oliwierem bo usg wykazalo ze bedzie chlopak! Ale chyba bedzie Oliwier!Dziewczynka mialabyc Karolina! Odpowiedz Link Zgłoś
nadave w-ella 08.08.07, 15:36 Rozbawilas mnie strasznie!! ))))))))) Przepraszam, ale mnie tez sie kojarzy z psem. Tak samo jak Kajtek Odpowiedz Link Zgłoś
iv721 Re: w-ella 08.08.07, 16:09 A my mamy dla chłopca Gabriel, Konrad, Marcel a dla dziewczynki Kalina, Ida, Inka Odpowiedz Link Zgłoś
alyssa2 Re: w-ella 08.08.07, 20:38 Ja jeszcze nie mam dzieci 'w drodze',ale wybrałam już imiona. Dla dziewczynki: Kornelia, czyli Kora albo Nelka, Sonia, Antolka albo Zosia, dla chłopca: Julian, Konstanty-Kostek. Odpowiedz Link Zgłoś
agena2 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 08.08.07, 20:44 Dla dziewczynki Ola,dla chłopca Michał,mamy córeczkę Monikę. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 08.08.07, 23:45 Już się wypowiadałam - jak jeszcze nie byłam w ciąży. Olga była na 100%, dla chłopca nie mieliśmy nic. Teraz jakoś mniej jestem pewna Olgi - mamy wschodnio brzmiące nazwisko i nie wiem czy nie będzie narażona na jakieś komentarze? Nie chciałabym żeby miała jakieś problemy, choć to imię najbardziej mi się podoba. Zastępstwa na zamianę nie ma A dla chłopca nie mamy pomysłu - w ogóle! Córcia coś wspomina o Adasiu, ale mąż nie chce słyszeć. Mi zaczyna się podobać, a może męża uda się przekonać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chahanka Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 09.08.07, 13:26 A ja mam dla dziewczynki: Zosia Emma, albo odwrotnie, dla chłopca nie mamy nic. Kto siedzi w brzuszku - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
umber82 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 09.08.07, 14:47 Nie mogę wyjść z podziwu jak rodzice moga nadać tak OKLEPANE imiona? myślałam że to się już skończyło ale fala nadal trwa.. wiwat dla: Witkori Weroniki oczywiście na 1 miejscu Julki Zuzanny i Amelki przecież to tak jak by psa nazwać Burek albo Azor Odpowiedz Link Zgłoś
katka256 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 09.08.07, 16:35 Antonina czyli Tosia, Aleksandra(Ola), podoba mi się też Rita ale to takie twarde.Chłopak Mikołaj lub Antek. W domu jest Martyna Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
renixx1 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 09.08.07, 18:26 My sie klocimy, bo ja chce Helenke, a moj maz Julie. To ladne imie, ale tak nazywa sie juz chyba polowa dziewczynek w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 10.08.07, 14:23 ja bym wybrała Helenke, sama sie zastanawiam czy Hania czy Helenka, tak bedzie miała na imię moja córcia. Jeśli oczywiście zajde w ciaże Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 09.08.07, 23:25 Ja lubię twarde imiona i Rita jest super!!! Przecież Martynka też jest dość twarda . A oba ładnie pasują. Moim zdaniem oczywiście. Znam małą Ritę - sympatyczna dziewczynka! Odpowiedz Link Zgłoś
asineczka nie 09.08.07, 18:37 mam wiele typów, i zwykle to mi się podoba, nie podoba się mężowi i odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
kobraluca ja tez sie zastanawialam nad Olivierem 09.08.07, 22:34 ale doszlismy z mezem do wniosku,ze chcemy jakies bardziej swojsko brzmiace imie i stanelo na Kajetanie Odpowiedz Link Zgłoś
aaggaak Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 10.08.07, 14:16 Tak, wiem, że to będzie Oskar. Gdyby kiedys miała byc dziewczynka to Maja albo Amelia. Mój mąż od razu się zgodził, tak mu przypadły do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
roneczka Re: czy wybrałyście juz imię dla waszego maleństw 14.08.07, 01:39 syn: Borys (wymyślił ojciec, niech mu bedzie) córka: Maja (od członów naszych imion Małgorzata i Janusz - wymyśliłam ja kilka lat temu, ojciec sie na to zgodził. Z usg: syn pozdrawiam małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś