taaga Re: Styczniówki mile widziane! 11.08.03, 10:55 Hallo, ponownie na forum. Czekam na dzidzia w I polowie stycznia. Na początku ciaży myslalam sobie, żeby nie przytyć za dużo - juz lada moment zaczne 5 miesiąc i zaczynam sie martwic odwrotnie - od poczatku przytyłam 1,5 kg, od tygodnia waga nie ruszyla ani o gram i cos, co wczesniej wydawalo mi sie ruchami dzidzia ustalo. Co prawda na USG wyszlo wszystko w porzadku, ale martwie sie czy dzidzius moze niedozywiony, osłabiony ??? Ale przyrzekam, ze sie nie glodze - po prostu nie mam szczegolnych zachcianek, jem normalnie. Jak to bylo lub jest u was ???? Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Styczniówki mile widziane! 11.08.03, 11:41 Hej Styczniówki! u nas to już 17sty tydzień. JA też mam termin na 26 stycznia, czyli największe prawdopodobieństwo, że właśnie wtedy nie urodzę Ustały mdłości i życie znowu jest piękne!!!!! Ale mnie to wykańczało Wiecie czego Wam strrrrrasznie zazdroszczę? Że już czujecie ruchy dzidziuchów. Tak się nie mogę doczekać! To chyba jest najwspanialsze w całej ciąży! Też już mam wielki brzuch i noszę tylko ubranka na gumkach, ale całe szczęście waga jeszcze stoi w miejscu )) Cieszę się , że jest Was tu tyle Dziewczyny, nosicie swoje starsze pociechy? Mój "maluszek" ma 12 kg, i podnoszenie go nie jest dla mnie żadnym wysiłkiem, ale czy mi na pewno wolno? Co mówili wasi gino? Pozdrawiam! Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
taniatania Re: Styczniówki mile widziane! 11.08.03, 12:21 Doskonale Cię rozumiem! Nie mam co prawda takich objawów jak Ty, choćby z tego względu, że nie czułam jeszcze ruchów dziecka (17 tydz., pierwsza ciąża), ale od ponad trzech tygodni ani o centymetr nie urósł mi brzuch (mierzyłam centymetrem). To znaczy urósł pod koniec 3 miesiąca - a potem już ani ciut, ciut. No i też się martwiłam, ale poszłam na wizytę kontrolną i lekarka przyłożyła mi chyba się to nazywa doppler i słuchałam bicia serduszka dziecka. Zwierzyłam się jej z moich obaw, to nawet ją to trochę rozbawiło. Utwierdziła (a raczej próbowała utwierdzić) mnie w przekonaniu, że wszystko jest OK. Ale co z tego, jak ja dalej się niepokoję. To zadziwiające - nigdy nie byłam przewrażliwiona na punkcie swojego zdrowia, a teraz nagle zrobiłam się ultra wyczulona na wszelkie nienormalności. Myślę, Taaga, że trzeba jednak zawierzyć lekarzom, USG i innym badaniom i po prostu starać się myśleć, że jednak wszystko będzie dobrze. Jeśli usg pokazało u Ciebie, że wszystko jest w porzo, to po prostu w to uwierz. Zdażają się przypadki, że kobiety tyją minimalnie podczas ciąży, a rodzą zdrowe dzieci. Pamiętaj, że już szybciej Ty ucierpisz, a dziecko nie da sobie krzywdy zrobić - wyciągnie po prostu wszystkie potrzebne mu minerały z Ciebie i już. Na pewno nie będzie głodowało. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
taniatania Re: Styczniówki mile widziane! 11.08.03, 12:24 Oczywiście mój ostatni post był odpowiedzią na post Taagi! Sorki za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 12.08.03, 10:40 Witajcie! Wczoraj byłam na zaleconej przez mojego ginekologa wizycie u stomatologa. Powinnam była już iść w czerwcu (staram się chodzić co pół roku) ale wiadomo - wtedy nie mogłam wziąć znieczulenia. I przeżyłam szok gdy usłyszałam, że mam malutką dziurkę w dodatku na jedynce! Mam hopla na punkcie zębów więc zamarłam dowiadując się że ten ubytek jest gdzieś z przodu (z boku) - jak mogłam tego nie zauważyć??? Ale stało się. Na szczęście mają znieczulenia dla takich jak my (w ciąży) i obeszło się bez bólu. Mam teraz spokój na jakiś czas. Ale będzie to względny spokój bo cały czas będę się zastanwiała czy coś się znowu nie wykluwa Wczoraj wieczorem roznosiła mnie energia O 22.15 zabrałam się za prasowanie bo miałam przemożną ochotę zrobić coś pozytecznego. A prasować generalnie nie cierpię więc mój mąż był w ciężkim szoku. A rano (o 5.30) oczywiście nie mogłam wstać)) Ciekawe czy zostanie mi ta energia na dłużej... Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Styczniówki mile widziane! 12.08.03, 16:04 czesc! o tak mamopoli jak dobrze czuc w sobie przyplyw energii! szczegolnie po tych nienajciekawszych pierwszych miesiacach. ja wlasnie jestem w trakcie tapetowania - trzeba w koncu jakos odswiezyc nasze gniazdko. nie dalam sie namowic na wynajecie fachowcow wiec robimy to razem z mezem a efekt jest taki ze juz 7 dni tapetujemy pomieszczenie ktore ma niecale 10mkwadratowych! no coz pomalu ale do przodu wazne ze mam poczucie wlasciwego wykorzystania tej mojej swiezej energii. a co do zebow to po pierwszym dziecku niewiele mi ich zostalo wiec nie bardzo mam sie o co martwic - hihihi! pozdrawiam wszystkich!pa! Odpowiedz Link Zgłoś
ellek Re: Styczniówki mile widziane! 13.08.03, 12:46 ha ha ha ha a ja wczoraj wieczorem poczulam mojego malego stworka !!!!! )) Jestem w 18 tyg i to 1 ciaza ! najpierw nie bylam pewna - myslałam ze to cosik w jelitach... ale potem to juz wiedzialm ze to jest to ...obcy! A kiedy zaczyna kopać w nery? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_b1 Re: Styczniówki mile widziane! 13.08.03, 21:24 Zazdroszczę Wam tego przypływu energii. Ja cały czas jestem ospała. Wczoraj bolała mnie przez cały dzień głowa a i dzisiaj nic nie chciało mi się robić. Chcę się w końcu raz porządnie wyspać!. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 14.08.03, 17:09 Dzisiaj w nocy ,no prawie rano wyjeżdżamy do Władysławowa.... mój synek 5 lat tak bardzo sie cieszy ) Mam tylko nadzieje że mi ten wyjazd też dobrze zrobi... chodzi mi głównie o podróż.. Co 45 minut muszę siusiu.. mam takie parcie na pęcherz, dzidziunia (21 tydzień) wierci się niesamowicie, najczęściej wieczorkiem jak ja idę już spać, już nie możemy sie doczekać aż urodzi sie)) A 1 września idziemy na następne UZG... jestem ciekawa czy będzie już widać płeć ))) Mamy taką nadzieje )) Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
ewas35 Re: Styczniówki mile widziane! 14.08.03, 17:37 witam wszystkie styczniówki!!!!!!!!! jestem obecnie w 18 tygodniu ciąży i od tygodnia czuje takie delikatne puknięcia i bulgotanie w brzuszku. Nie jest to jednak codziennie......są dni np dzisiaj że wogóle ich nie czuję. Jak myslicie czy na tym etapie ciązy zdarzają się takie nieregularne ruchy ? Czy wy tez tak macie? Ewa i maleństwo 19-01 Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 14.08.03, 17:52 Tak to jest normalne, ja też tak miałam... dopiero potem odczuwasz ruchy dzidzi non stop, Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Styczniówki mile widziane! 14.08.03, 21:16 czesc! ja czuje moja dzidzie juz od 16 tygodnia. sa dni ze wierci sie niesamowicie a sa rowniez takie kiedy ja sie wierce zeby go poczuc. dzisiaj bylam na USG nie wiem czy go to tak wkurzylo czy sie wystraszyl ale wierci sie caly dzien. a moze to sprawka mojego niezbyt ciekawego nastroju?! jak juz pisalam maz z synem toczyli walke o plec dziecka. wydawalo mi sie ze ja obralam stanowisko neutralne. dzisiaj przekonalam sie jednak jak bardzo sie mylilam! moj syn skacze z radosci bo bedzie mial brata a ja......nie moge powstrzymac sie od lez! ryczalam nawet w sklepie gdy spojzalam na te wszystkie piekne rozowe ciuszki z falbankami. wstyd mi za siebie!placze bo nie moge mniec coreczki ale jednoczesnie nie oddalabym mojego synusia za nic na swiecie, nie zamienilabym na zadna inna dziewczynke. i badz tu madrym! jak pozbyc sie tego uczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
graaz Re: Styczniówki mile widziane! 15.08.03, 19:23 Foczka, ja też mam już synka i szczerze mówiąc, boje sie trochę teraz USg, bo też bardzo bardzo pragnę, by tym razem to była dziewczynka. Dowiem sie we wrześniu Poza tym, tak naprawdę, to USG nie zawsze prawdę Ci powie... A w ogóle to przecież mały sliczny chłopaczek to sama slodycz. Ale rozumiem Cię doskonale. Pozdrawiam Graz Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Styczniówki mile widziane! 15.08.03, 19:52 no to trzymam za Ciebie kciuki!zagladalas juz do tabelek ktore proponuja dziewczyny???? u mnie juz troszke lepiej a to za sprawa mojego meza (tego ktory tak bardzo pragna dziewczynki)teraz twierdzi ze nie moze sie doczekac kiedy wyjdzie z Juniorem na spacer. Junior-poniewaz chce by mial takie samo imie jak tata - i jak ja mam mu to wyperswadowac? naprawde jest kochany! a tak na marginesie: wlasnie zagladalam do postow o trzecim dziecku - wariatka jestem!!!! w dzisiejszych czasach to nierealne, przynajmiej dla mojej rodziny. pozdrawiam renata i Wiercipietek (14.01.04) Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Styczniówki mile widziane! 16.08.03, 18:15 Ha!Ha! Ja też juz dostałam kopniaczka! Zjadłam solidny objadek, położyłam się z gazetką, i 20 minutek póżniej... kopniaczek, drugi, trzeci! No i się zaczęło! A co do płci, to za tydzień idę na wizytę i będziemy chyba robić USG - też wolałabym dziewczynkę... Nie mogę się doczekać. Przed każdym USG, czuję się jakbym szła na egzamin. Patrzę się w tego lekarza jak w obraz i z jego miny próbuję wywnioskować, czy jest OK. Jeszcze tydzień i będziemy wiedzieć Pozdrowienia dla Waszych kopaczy! Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: Styczniówki mile widziane! 20.08.03, 10:44 Foczko, ja też niby to nie nastawiałam się ani na chłopca, ani na dziewczynkę, ale gdy dowiedziałam się że będzie chłopak to jakoś tak (przez pare dni) w głębi serca czegos żałowałam. Teraz jest już lepiej. Cieszę się ze jest zdrowy. I odwrotnie niż jeszcze dwa tygodnie temu oglądam sie tylko za małymi chłopczykami. Pozdrawiam Ania i ktoś (3.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
taaga Re: Styczniówki mile widziane! 18.08.03, 10:05 Witam mamusie. Widzę, że ruch na naszym styczniowym poście. Uwielbiam tu zaglądać, bo to bardzo miło mieć wokół tyle przyszłych mam, których nie nudzi temat brzuszka, ruchów dzidzi itp. Muszę się pochwalić, że mój brzuszek ruszył do ataku. Ostatnio mój mąż z dumą spogląda na mnie i mówi, że w koncu ma prawdziwą kobietę w ciąży w domu tzn. taką, po której widać, że jest w ciąży. Tylko niestety coraz gorzej zaczynam spać - odpadają już moje ulubione pozycje do spania na brzuchu i na plecach i nie mogę się do tego przyzwyczaić. A poza tym - już mam wielką ochotę zabrać się za jakieś zakupy dla dzidzia, ale może za wcześnie ??? Nie wiem , bo to pierwsze. No i tak jak wy czekam na "sądne" USG. Tak bym chciała wiedzeć czy powiększy się męska czy damska część rodziny. Pozdrowienia dla wszystkich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
eu-iza Re: Styczniówki mile widziane! 18.08.03, 10:24 Hej, hej pozdrawiam mamy styczniowe. Mój Krzyś jest z 21 stycznia 2002 i dwa lata temu sama siedziałam na tym forum... oj, dawno to było. Chciałam wam powiedzieć, że styczeń to dobry miesiąc na rodzenie. Jak zaczniecie chodzić na długie spacery z dzidziusiami to własnie zrobi się wiosna. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Styczniówki mile widziane! 18.08.03, 12:23 oj taaga poruszylas moj bolacy temat! ja tez uwielbiam spac na brzuszku, inaczej jest mi nie wygodnie! niestety ta pozycja odpadla juz jakies 2 miesiace temu ale do tej pory mimowolnie podczas snu sie przewracam! mam naszczescie straznika w lozku. jak tylko fikne na sekunde na brzusio, zaraz mnie maz szturcha. na poczatku to podkladal mi poduszki pod biodra zebym sie nie przewracala. teraz spie na boczku oparta plecami o poduchy to jedyna pozycja ktora moge zniesc. pozdrowienia dla wszystkich rosnacych brzusiow! Renata i Wiercipietek Odpowiedz Link Zgłoś
taszaa Re: Styczniówki mile widziane! 21.08.03, 11:13 Ojej!!! Jak fajnie że tyle nas dziewczyny. Strasznie się cieszę, dodam że mimo dość późnego wieku (30) mam niewiele koleżanek z dziećmi, większość robi "karierę". Tak więc generalnie nie mam z kim pogadac o nurtujących mnie wątpliwościach. Na prawdę jest tyle spraw które mnie nurtują, same wiecie, coś boli i nie wiadomo czy to normalne czy to właśnie ważny sygnał że coś jest nie tak. Tymczasem moja najlepsza przyjaciółka, która zawsze zapewniała mnie że nie myśli teraz o macierzynstwie wpadła w jakis dziwny stan na wieść że jestem w ciąży (ni to zazdrości ni to złośliwości), kiedy tylko się spotykamy mam wrażenie że temat ciązy ją męczy i nudzi, zaznaczam że nie gadam wciąż o ciąży, ale trudno nic nie mówić o tym skoro jest to stan w którym się żyje od 5 miesięcy. Czy też spotkałyście się z podobną reakcją ze strony bezdzietnych kolezanek? Odpowiedz Link Zgłoś
taaga Re: Styczniówki mile widziane! 21.08.03, 12:51 taszaa napisała: > że mimo dość późnego wieku (30) Oj, koleżanko - przegięlaś z tym dość póznym wiekiem - ja czekam też na moje pierwsze dzidzi, a moja równiutka trzydziestka już dawno ... minęla. Mało tego - moje kumpele w tym samym wieku też się nie kwapią i to niekoniecznie kwestia kariery, po prostu nie chcą dzieci albo nie mają stabilnej sytuacji życiowej. Takie jest teraz życie i chyba kobieta po 30-tce w I ciąży nie jest już zjawiskiem. > kiedy tylko się spotykamy mam wrażenie że temat ciązy ją męczy i nudzi, zaznaczam że nie gadam wciąż o ciąży No cóz, moja sytuacja wygląda podobnie, ale nie dziw się. Gdy przypomne sobie siebie z przed ciąży też miałam inne problemy i nie miałam pojęcia o co wogóle pyta się kobietę w ciąży, oprócz standardów typu: czy dobrze się czujesz, kiedy rodzisz i jaka to płeć. Staram się być ostrożna - jeśli widzę, że kogoś nudzę tematem - trudno, przechodzę na coś innego. Rzeczywiście b. miło mieć obok kogoś, kto cię rozumie i kogo nie nudzisz. Nawet chyba mój mąż już ma czasami dość mojego gadania o ciąży - ale byłoby inaczej, gdyby sam chodził z "domkiem dla malucha" w brzuchu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: Styczniówki mile widziane! 21.08.03, 12:01 witam spodziewam się blixniat (13.01.04), chociaz najprawdopodobniej urodze wcześniej, we wrzesniu będe miała usg, na którym pewnei poznam płec maluchów, równiez bardzo bardzo chciałabym, aby choc jedno malenstwo było dziewczynka, nie planuje wiecej dzieci, wie cjak bedzie dwóch chłopców..., no ale najwazniejsze zeby były zdrowe niedługo przyjmie mi sie połozyc na dobre, wiec szybko musze sie uwijac z zakupami, kupno wózka dla blixniaków to dopiero niezły sajgon, wczesniej tez musze skompletowac wyprawki, gubie sie w tym wszystkim, bo tak naprawde nie wiem ile tego wszystkiego mam kupic, na pewno razy 2, ale jak czytam, ze dla jednego dziecka dziewczyny kupuja np. po 4 pary spiochów, to w moim przypadku to 8!, ale to sama przyjemnosc i juz sie nie moge doczekac zakupów, chciałabym juz znac pec, bo wtedy mogłabym zaszalec ze słodkimi kolrkami dla dziewczynki pozdr. wszystkie oczekujace Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Styczniówki mile widziane! 21.08.03, 12:39 a to niespodzianka! nowa styczniowka i to podwojna! gratulacje!!!! mam kuzynke ktora rowniez spodziewa sie blizniakow. jest juz w 30 tygodniu i lata jak oszalala. najgorsze jest to ze jeszcze nie ma wyprawki dla dzieci - nic a nic! chodzi tylko po sklepach i zapisuje w kajeciku co ile kosztuje, na nic nie moze sie zdecydowac. plci jednego dziecka to do tej pory nie zna bo wiecznie chowa sie za brata. lubie tak na nia patrzec jak polozy sie na plcach a w brzuszku "wojna"! my pojedyncze nigdy tego nie doswiadczymy! pozdrawiam Renata i Wiercipietek Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 21.08.03, 13:18 Mój mąż stwierdził żartując, że ma już dość bab w ciąży. Powiedział, że mam już chyba "syndrom wicia gniazda" bo nie mogę w domu usiedzieć spokojnie A on co za tym idzie również Wiecznie mam coś do zrobienia: a to kurze do powycierania, a to wydaje mi się, że jest brudno i trzeba odkurzyć, a to pranie, prasowanie, obiad. Jak już nie ma nic do robienia to wyganiam go na spacer i idziemy we trójkę (a raczej w czwórkę) na spacer. A on by sobie spokojnie chociaż posiedział, poczytał i wypił jakąś herbatę...)) A tak musi co chwila wyciągać odkurzacz, deskę do prasowania lub chociaż usuwać się z drogi Przyznaję, roznosi mnie energia. I uwielbiam ten stan! Całe szczęście że mam do tego pracę, w kórej mnóstwo spraw na głowie bo w przeciwnym wypadku można byłoby zwariować ze mną w domu A w przyszłym tygodniu na USG - może Maluszek nie wystawi się pupą (co robiła niesutannie starsza siostra) i poznamy płeć. Mąż chyba po cichu marzy o synku, ja mam jakieś przeświadczenie, że to kolejna dziewczynka. Z resztą nie jest to takie istotne - najważniejsze, żeby ze zdrówkiem wszystko było O.K. i poród był bez komplikacji czego nie można powiedzieć o pierwszym. Serdecznie pozdrawiam Anka & Pola (09-02-2002) & Maluszek (15-01-2004) Odpowiedz Link Zgłoś
tercian Re: Styczniówki mile widziane! 22.08.03, 11:50 Styczniówki z Warszawy! W którym szpitalu zamierzacie rodzić? Ja rozważam Karową i Św. Zofii, chociaż w tym drugim szpitalu trochę odstraszają mnie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
ellek Re: Styczniówki mile widziane! 22.08.03, 14:06 Ja to stwierdziłam ,że chyba mi wszystko jedno - bo o każdym szpitalu chodzą dobre i złe słuchy...ogolnie czuję sie bardziej skolowana po przeglądnięciu forum szpitale niz przed.... Zastanawiam sie nad Solcem? Ellek Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 22.08.03, 17:16 Ja pierwszego synka rodziłam na Madalińskiego, ale teraz bardzo drogo kosztuje poród rodzinny (osobna sala), zastanawiam sie nad Starynkiewicza, albo Wołoska. Słyszałam że na Starynkiewicza jest za darmo, ale muszę się tam przejechać i zobyczyćczy to jest prawda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa Re: Styczniówki mile widziane! 27.08.03, 11:37 witam wszystkie kolezanki "po fachu". jestem dzisiaj taka szczesliwa, bo wczoraj bylam u lekarza i z dzidzia jest wszystko ok. spytacie dlaczego tak sie ciesze? mam troche ostatnio nerwowe dni (praca)i miala troche problemow na poczatku i teraz z na kazda wizyte czekam jak na zbawienie, zeby uslyszec ze jest ok. moj lekarz to wspanialy czlowiek, swietny fachowiec i jak ide do niego to dostaje energii na caly nastepny tydzien. sluchalam tez serdunia mojego malenstwa i sie poplakalam, bo to jest taki dzwiek, ktory mowi ze to na prawde zywa istotka siedzi w brzuszku. a za 2 tygodnie ide na USG wiec tez bede szczesliwa, bo byc moze uda mi sie dowiedziec co to za czlowieczek tam siedzi. a czy wy juz wiecie jak jest plec wszego dziecka? sciskam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
azka Re: Styczniówki mile widziane! 27.08.03, 22:11 Hej! Mam termin na 12 stycznia, czyli jestem już w 21 tygodniu ciąży. Lekarka, do której chodzę bardzo wcześnie podała mi płeć dziecka, bo już w 14 tygodniu. Zrobiła mi USG wewnętrzne, sprawdziła co należy i poinformowała, że idealnie widać płeć dziecka, więc jeśli chcę...Ucieszyłam się, że jest chłopiec (na 99,9%, była bardzo pewna), bo mam już córeczkę. To samo potwierdziła przy kolejnej wizycie. Poinformowaliśmy z mężem wszystkich kogo się dało, wybraliśmy już imię, gadałam do Małego w brzuchu...Dzisiaj wybrałam się do najlepszego specjalisty od USG w moim mieście. Dokładnie zbadał malucha, po czym powiedział, że będzie...dziewczynka! On nigdy się nie myli! Jest wręcz wyrocznią w odczytywaniu płci (no i nie tylko). Jestem tak zaskoczona tą informacją, że cały dzień nie mogę dojść do siebie. Nastawiłam się na synka! Opłakuję go. Nie zrozumcie mnie źle, nie smucę się, że będę miała drugą córkę, cieszę się że rozwija się prawidłowo bo to najważniejsze. Ale ciężko przestawić się tak od razu...jeszcze dziś rano mówiłam do brzucha "synku, jak się masz?". Muszę się wygadać, zawsze mi to pomaga, no a jutra rano powiem "hej Mała, jak sie masz?". Pozdrawiam serdecznie, pa, pa! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Styczniówki mile widziane! 28.08.03, 14:07 wiem Asiu co czujesz! ja tez gdy dowiedzialam sie ze jednak bedzie drugi synek odczuwalam to jakbym utracila coreczke (i szanse na coreczke). jednoczesnie nie , nie ukrywam i to przez pare dni. teraz juz jest wspaniale. gdy mowie znajomym ze bede miala drugiego chlopa jestem z tego dumna. nie przypuszczalam ze tak bede sie cieszyc i czekac na niego! czasmi nawet wystydze sie swojej pierwszej reakcji na wiesc o synku. bedzie dobrze zobaczysz. ukolysz malutka ode mnie!!!!pa! Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 28.08.03, 16:23 Asiu.... nigdy tak do końca nie masz pewności kto jest pod Twoim serduszkiem )) Wszystko się może zdażyć ) Pozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 29.08.03, 20:00 Cze, dzisiaj byłam u lekarza, 23 tydzień 10 kilo więcej ) DUŻO co???? Tętno dzidzi to 150 , więc dobrze, bo rozpietość to 120-160. W poniedziałek idę na UZG, mam nadzieje że wszystko oki )) Nic mi nie dolega, oprócz pęcherza.... co 30 minut siusiu... czy wy też tak macie ??? Pozdrawiamy Grazyna + dzieci )) Synek 5 lat i dzidzia 23 tydzien ))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Styczniówki mile widziane! 30.08.03, 12:56 Hej Dziewczyny! Byłam włąśnie na kolejnej i wizycie i się uspokoiłam, bo wszysko jest OK, ale tak czytam wasze posty i chmmm... miałam USG (19 tydzień) i lekarz tylko zmierzył kosteczki (udo, czaszkę) i powiedział , że na inne zeczy w tym płeć to jest jeszcze za wcześnie. Czytam, że u Was lekarze ogladali dokładnie nereczki, płucka itd. i nie wiem co o tym myśleć?? Podobno mają tam dobry sprzęt, a tu za wcześnie żeby coś zobaczyć???. To połowa ciąży, warto iść gdzieś specjalnie na dobre badanie USG, czy przesadzam?? Co myślicie? Poza tym swietnie się czuję, dzidzia kopie coraz mocniej. Pozdrawiam! Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 30.08.03, 20:47 Ja idę na uzg w poniedziałek, będzie to 24 tydzień, jest to zwykła przychodnia, jak wrócę to napiszę jak to było u mnie.. ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 01.09.03, 07:11 Byliśmy na kolejnej wizycie u ginekologa i oglądaliśmy Maluszka na USG! Dzieciątko ładnie rośnie i jest zdrowe. Ale poszło w ślady starszej siostry i ukrywa swoją płeć)) Przytyłam coś koło 3 kg. Czuję się rewelacyjnie - uwielbiam ten etap ciąży Mój mąż zachwycony z dwóch powodów: nareszcie zobaczył kolejny owoc naszej miłości (cały czas uważał, że to niesprawiedliwe, że ominęło go pierwsze oglądanie przy okazji USG dopochwowego) i nareszcie Malec przywitał się z nim solidnym kopniakiem W tym tygodniu wybierzemy się prawdopodobnie na USG trójwymiarowe i nagramy sobie to na wideo. Pozdrawiamy Anka & Pola (09-02-2002) & Maluszek (15-01-2004) Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: Styczniówki mile widziane! 01.09.03, 11:45 A gdzie robią to trójwymiarowe USG i za ile? Też się nad tym zastanawiałam. Czy rzeczywiscie tak ładnie wszystko na nim widać? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 01.09.03, 14:03 Na Polnej - jeśli chcesz to dam Ci nr telefonu. Kosztuje 40 zł (z nagraniem na kasetę). Dzwoniłam tam, żeby się umówić ale pani powiedziała, że nie trzeba się umawiać wcześniej. Można przyjść między 12.00 a 14.00. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Styczniówki mile widziane! 01.09.03, 15:39 Czesc Styczniówki Własnie wróciłam znad morza, gdzie poczułam pierwsze kopniaki od srodka. Mam już nieco wypukły brzuszek i zaczynam się niemiescić w spodnie. Nie znam jeszcze płci, a bardzo jestem ciekawa. Na początku obstawiałam dziewczynkę, a teraz wydaje mi się, że to chłopiec Pozdrawiam Cysia i maleństwo (29.01.04) Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 01.09.03, 19:19 Cze, rozumiem was teraz dziewczyny co wy odczuwałyście kilka dni temu ) Mam synka 5 lat, i dzisiaj bylismy na uzg, co prawda było to nornalnie w przychodni i trwało dosłownie niecałe 10 minut ( pani doktor chyba się spieszyła), z dzidzią wszystko oki, ale pani doktor powiedziała z powagą CHŁOPAK.... a my myśleliśmy że to dziewczynka )) (((( Trochę tak mi dziwnie .... A może ona sie pomyliła..... ' Już sama nie wiem.. poczekamy do stycznia 03, i zobaczymy ) Ważne żeby zdrowe, ale Nawet mój synek był dzisiaj troszkę smutny jak wrócilismy z uzg i powiedzielimy że będzie braciszek, a on na to że chce ANIE ) Zastanawiamy sie że może iść prywatnie, albo na takie trójwymiarowe, bo ja nawet po tym uzg nie wiem ile maleństwo na długości, usłyszałam przypadkiem że waży pół kilo ) Jakbyś mogła podać numer do tego uzg trójwymiarowego, byłabym Ci wdzięczna ) Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: Styczniówki mile widziane! 01.09.03, 21:37 Mamopoli, poproszę o ten tel. na Polną. Słyszałam, że trójwymiarowe USG jest w klinice na Promienistej, ale tam podobno kosztuje 150 zł. Jestes pewna, że to tylko 40 zł? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 02.09.03, 07:44 Dzwoniłam tam i pani na moje pytanie o cenę odpowiedziała wyraźnie 40 zł (chyba, że czegoś nie dosłyszałam). Można dzwonić w godz. 8-15.00 pod nr 8419- 226. My wybieramy się na początku przyszłego tygodnia - i tak będę musiała wyrwać się z pracy na to badanie bo należy się tam stawić w godz. 12-14.00. Jeśli któraś z Was będzie tam wcześniej to oczywiście jestem spragniona wieści. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: Styczniówki mile widziane! 02.09.03, 12:05 Dzięki za namiary! Ja będę raczej po Tobie, więc czekam niecierpliwie na relacje! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
taszaa Re: Styczniówki mile widziane! 11.09.03, 15:10 Witam Mamę Poli i inne Styczniówki. Ja również mam ogromna ochotę na USG trójwymiarowe, ale się najnormalniej boję, po USG połówkowym mamy informację że wszystko jest ok, i na tym na razie chyba poprzestaniemy nastęny US w 30 tyg. czyli w październiku. Boję się że cos tam zobaczę ( na trójwym.)i bede się denerwowac a to jeszcze dużo czasu na czarne myśli zostało, wię na razie ufam, że wszystko rozwija się prawidłowo i nie podglądam więcej niż trzeba. Choc oczywiście tak jak pisałam kudsi mnie strasznie. Czy Poznanskie Styczniówki (Mama Poli) wybrały już szpital? Ja nastawiam się na Polną ale czym więcej o nim słyszę tym bardziej się zniechecam. Liczę na odpowiedź. P.S. Termin mam na 01.01.2003 będą niezłe cuda jak się zacznie w noc Sylwestrową. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 17.09.03, 07:39 Poprzednio rodziłam na Lutyckiej i generalnie byłam zadowolona. A teraz nie wiedzieć czemu zaczęłam się wahać i coraz częściej myślę o Polnej. Nic nie jest jeszcze postanowione, bo w końcu kupa czasu przed nami (decyzję o pierwszym miejscu porodu podjęłam 2 tyg. przed rozwiązaniem). Serdecznie Was pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
anulkad000 Re: Styczniówki mile widziane! 15.09.03, 08:57 Witam!Dawno mnie tu u was nie byłoU mnie wszystko dobrze dzidzia rośnie zdrowo.Mija nam 22 tydzień.Maleństwo kopie jak oszalałe.Pozdrawiam i obiecuje zaglądać tu coraz częściej.Buziaczki dla wszystkich styczniowych maluchów i mam. Ania i maleństwo(19.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
agga_ma Re: Styczniówki mile widziane! 28.11.03, 21:11 Witam wszyskie mamy ja mam termin na 4 styczen i juz nie moge sie doczekac pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
jutro4 Re: Styczniówki mile widziane! 04.09.03, 09:58 W zasadzie to trochę inny wątek ale mam pytanie ile czasu dziennie spędzacie przed komputerem, pewnie to ma wpływ na nasze maleństwa, i czy chodzicie do pracy.Pozdrawiam Was dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 04.09.03, 10:22 Chodzę cały cały czas do pracy. Świetnie się czuję więc dlaczego nie? W dodatku jeżdżę do pracy komunikacją miejską choć mam do pokonania kilkanaście kilometrów a mogłabym jeździć autem - a to dlatego że chcę mieć więcej ruchu W pracy siedzę przed komputerem ok. 6-7 godz.. Sprzęt jest nowoczesny więc nie promieniuje tak jak ten starszej generacji. W poprzedniej ciąży też tak było i maluszek urodził się zdrowiuteńki. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: Styczniówki mile widziane! 04.09.03, 10:28 Ja nie pracuję, zawodowo oczywiście, ale w domu pracy tez jest sporo Przed komputerem siedzę tak do 2 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
jutro4 Re: Styczniówki mile widziane! 04.09.03, 14:33 Ja też trochę siedzę przed komputerem ale mamy zwykłe monitory wolałabym żeby były ciekłokrystaliczne ale to chyba marzenie. Też jeżdżę komunikacją i nie zawsze mi to odpowiada ale co robić jedyna korzyść, że człowiek trochę ma spaceru. A w ogóle to przytyłam tylko 2 kg a jest już 5 m-c nie mam zwiększonego apetytu i nic na to nie poradzę pa dziewczyny - mamy trzymajmy się ciepło) Odpowiedz Link Zgłoś
ellek szkoła rodzenia ? 04.09.03, 18:38 Od kiedy zaczyna sie szkolę rodzenie i gdzie planujecie chodzić ? ELA & ??? Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: szkoła rodzenia ? 05.09.03, 08:49 Ja szkoły rodzenia nie planuję, pierwszy poród był dla mnie najlepszą szkołą Dziewczyny, a może założymy nowy wątek, bo tak żmudnie sie przechodzi do tych dalszych postów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: szkoła rodzenia ? 05.09.03, 10:20 Obawiam się, że taki nowy wątek mogą nam skasować. Zrobiłby się duży bałagan, gdyby wszyscy co chwila tworzyli nowe wątki. Do szkoły rodzenia też prawdopodobnie nie zawitamy. Minimum doświadczenia zdobylismy przy pierwszym porodzie Pozdrawiam Anka & Pola (09.02.2002) & Ktoś (15.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 05.09.03, 20:14 Ja też pracuję, chociaż jest mi strasznie ciężko, przytyłam już 10 kilo ) A co do kompa to powiedzmy kilka godzin.. raz godzinkę raz dwie, a czasem trzy ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowak_nowak Szpital 05.09.03, 14:26 Hi Czy macie już wybrany szpital (W-wa)? Czy macie jakieś opinie o MSWiA na Wołoskiej? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: Szpital 05.09.03, 15:21 Nowa styczniówka, oficjalnie wita wszystkie styczniówki Ja będę rodziła na Wołoskiej. Czysto, sympatycznie, lekarze bardzo przyjemni. Leżałam tam na patologii, która jest obok porodowego i nic nie zrobiło na mnie złego wrażenia. No, może trochę pielęgniarki, wykonujące swoja pracę rutynowo i bez najmniejszych objawów zaangażowania w obowiązki. Nie znam osobiście nikogo kto tam rodził, ale poczytaj trochę na forum "szpitale" - tam jest troche pozytywnych i trochę negatywnych opinii. pozdrawiam kasia, mama ewiorka(ur.22.10.2001) i siostrzyczki ewiorka(~22.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Byliśmy na USG 3D 09.09.03, 13:38 Właśnie wróciliśmy z USG! Kosztowało 50 zł (z nagraniem na kasetę). Wrażenia niesamowite, chociaż spodziewałam się więcej po tym trójwymiarze)) Wiemy już, że Pola będzie miała braciszka Wszystko O.K. poza tym, że Malec ma wokół szyi pępowinę(( Waży ok. 400 g. Pozdrawiamy Anka & Pola (09.02.2002) & Malec (15.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 10.09.03, 14:08 A ja niestety jestem na zwolnieniu 8 dni dostałam. Gorączki nie mam ale bolą mnie strasznie mięśnie i mam zatkany cały nosek.... i cały czarwony od wycierania (( Najgorsze jest to że żadnych leków nie można brac ( Biorę tylko rutinoskorbin, kwiat lipy na noc, i duzo witamin.... Cytryna w herbatce..... Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 10.09.03, 14:44 Na nosek kup sobie maść: kwas borny z miętą. Mała tubeczka kosztuje nieco ponad 4 zł. Z pewnością nie zaszkodzi. Pomoże w oddychaniu (intensywny zapach mięty) a kwas borny zaleczy otarcie naskórka. Jakiś miesiąc temu używałam tego przy naprawdę silnym katarze i jestem zachwycona działaniem tego specyfiku. Życzę dużo zdrówka Anka Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Styczniówki mile widziane! 10.09.03, 17:27 Hej Styczniówki!! Byłam zrobić takie dokładne USG i dwie baaaardzo dobre wiadomości: wszystko z dzieckiem w porządku, Krzyś będzie miał siostrzyczkę! Kupiłam już z tej radości najbardziej różowiaste i falbaniaste ubranko jakie znalazłam w sklepie ) . Jak Wam mija drugi trymestr? Ja jestem w świetnej formie i oby już tak zostało. Zaczęliśmy z mężem chodzić na basen, jeśli lubicie wodę, to polecam. Mam zamiar tak pływać do stycznia. Pozdrawiam, a chorym życzę szybciutko wracać do zdrowia! Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Styczniówki mile widziane! 10.09.03, 19:14 Cześć, ja też jestem styczniowa , pozdrawiam was wszystkie, dziewczyny z Krakowa szczególnie, mam już 6-letnią córeczkę i mimo że byłam dziś na USG nie wiem kto będzie. Cieszę się tylko, że zdrowe, poprzednio nie wiedziałam kto będzie aż do rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 11.09.03, 07:39 Też byłam na basenie - w piątek. Po przepłynięciu 4. długości myślałam, że skonam z wycieńczenia (miałam ok. półroczną przerwę w pływaniu) )) Ale po krótkim odpoczynku pływało się już znakomicie. Ten basen to dla mnie prawdziwe zbawienie. Pozdrawiam serdecznie Anka Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 11.09.03, 14:16 Hej dziewczyny już mi lepiej, co prawda bolą mnie jeszcze mięśnie, ale dzięki poradzie Ani (wielkie dzięki dla Ciebie ANIU), po zakupieniu maści mój nosek jest już prawie śliczny, i wogóle nie boli. Mam jeszcze troszkę katarku, ale to nic z porównaniem do tego co miałam. Mam nadzieje że szybko dojde do siebie ) Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: Styczniówki mile widziane! 11.09.03, 16:31 witam ! Jestem z Warszawy i mam termin na 18 stycznia. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 11.09.03, 17:45 Dziewczyny gdzie w Warszawie można zrobić UZG trójwymiarowe, i ile kosztuje?? pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Styczniówki mile widziane! 12.09.03, 11:43 A co daje takie USG trójwymiarowe? Co na nim widać, czego nie pokaże normalne? Pozdrawiam Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: Styczniówki mile widziane! 12.09.03, 12:44 Mnie się wydawało, że wszystko jest jakieś takie bardziej wyraźne i bardziej namacalne niż na zwykłym USG No i widać na nim było dokładnie, że pępowina (podświetlona na czerwono-niebiesko) owinięta jest wokół szyi A nie było tego widać na zwykłym USG. Potem jak rodzina oglądała to wszystko na video nie musiała zbyt mocno uruchamiać wyobraźni, żeby coś zobaczyć Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Styczniówki mile widziane! 14.09.03, 14:24 No ja juz czuje sie dobrze, naszczęście wykurowałam się ) Gorzej bo mój synek sie chyba teraz zaraził i od piatku ma goraczke ( nie ma chyba nic gorszego niż chore dziecko z wysoką gorączka (( Mam nadzieje że mu to szybko przejdzie )) bo oprócz tej gorączki i delikatnego kaszlu nic mu nie dolega. A maleństwo w brzuszku )) kopie ) tak sie wierci że mi brzuszek rozrywa )) Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
nowak_nowak kopie? 14.09.03, 15:46 Cześć Mamy termin na 26 I , nie znamy jeszcze płci (usg dopiero 26IX) troszkę się niepokoje jak to jest z tym kopaniem (to moje 1): 1-2 razy dziennie mocniej kopie a tak odczuwam tylko dalikatne kopniaczki i "bulgotanie". Jak jest u Was? Pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: kopie? 14.09.03, 16:02 nic sie nie martw ) Przy pierwszej ciąży zazwyczaj zaczyna się ruszać dopiero po 20,22 tygodniu i następuje to powolutku, To jest moja druga ciąża, i moje maleństwo zaczęło sie już ruszać w 15 tygodniu (bardzo wcześnie), a teraz to skacze już jak opętane )) A na uzg pani powiedziała że widzi CHŁOPACZKA (ale może sie pomyliła ))), mam już jednego w domku i tak sobie myslelismy że to może dziewczynka ), no ale ważne żeby zdrowe )). Pozdrawiamy wszystkich mocniutko )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewas35 Re: kopie? 14.09.03, 18:40 co do kopania to ja od 2 dni czuję że moje maleństwo chyba wogóle nie spi bo czuję cały czas kopniaczki i takie właśnie bulgotanie. Jestem w tej chwili w 23 tygodniu a ruchy poczułam już w 18 tygodniu. Ostatnio martwiłam sie jak rano dzidzius nie dawał znaku a teraz tez sie dziwie że może sie ruszać przez cały dzień. Czy to możliwe żeby ruszał sie cały dzień.....ja te ruchy odczuwam raz z prawej raz z lewj strony pod pepkiem ( dzidzius jest ułożony poprzecznie i czuje ruchy nisko ). Jak to jest u was? ewa i maleństwo 19-01 Odpowiedz Link Zgłoś
soni Re: kopie? 15.09.03, 09:33 a ja jestem na poczatku 22 tygodnia i moje odczucia sa bardzo nikle, wlasciwie to podejrzewam, ze to co czasami czuje to moje wielkie pragnienie, zeby to juz wlasnie bylo 'to' poruszenie czasem mi tam cos zabulga, ale jakos tak sie dziwnie sklada, ze najczesciej w trakcie, albo po jedzeniu to moj pierwszy raz w ciazy, wiec moze jeszcze musze uzbroic sie w cierpliwosc? w kazdym razie jak poprosilam polozna o podsluchanie tetna kiyanki to slychac bylo pulsowanie az milo slyszalyscie przesad, ze jak sie dzidzius malo rusza w brzuchu to da popalic po urodzeniu, a jak jest aktywny w zyciu prenatalnym to bedzie slodkim aniolkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: kopie? 16.09.03, 15:43 Ja skończyłam 21 tydzień i czuję ruchy dosyć wyraźnie, najbardziej wieczorem, ale nie zawsze to są kopniaki, czasem właśnie takie bulgotanie. A przesądu nie znam Pozdrawiam Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli Re: kopie? 17.09.03, 07:46 Czuję kopnięcia o różnych porach dnia. Wyraźnie jednak można rozgraniczyć pory "pracy" i odpoczynku Maluszka. Niestety Malec "upalował" się do mojego pęcherza i często na nim podskakuje albo - czasmi takie odnoszę wrażenie- obejmuje go. Wiadomo jak się to dla mnie kończy)) Mój brzuszek ostatnio mocno urósł i będę zmuszona kupić sobie jakieś spodnie ciążowe bo biodrówki zrobiły się mało wygodne Waga na razie w normie - przytyłam góra 4 kg. Serdecznie pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
taaga Re: kopie? 17.09.03, 09:55 Oj !!! Kopie, kopie. Dzieciak już chyba ma swój ustalony rytm dobowy. Rano i w pracy daje mi spokój. Chyba, że po obiadku w pracy coś zjem słodkiego - to kopnie albo czknie sobie z zadowoleniem. Natomiast jego pora na fikanie to wieczór i noc. W nocy często się budzę z tego powodu. Najbardziej obawiam się tego, że swoje przyzwyczajenia z okresu płodowego przeniesie na później i będzie chasał(tak to się pisze??) całymi nocami w łóżeczku. No, a jeśli jeszcze nie wiecie - bo już chwaliłam się na forum - ten łobuz w moim brzuszku to chłopczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: kopie? 17.09.03, 10:31 A mój mały fika gdy jestem w pracy i wieczorem gdy usiądę aby odpocząć. Nie czuję jeszcze wyraźnych kopniaków tylko takie przewracanie w dole brzucha. Zawsze się cieszę gdy to odczuwam. Czasami zagulga mi w okolicach pęcherza i wtedy w te pędy lecę do ubikacji))) Pozdrawiam Ania i ktoś (3.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
jutro4 Re: kopie? 17.09.03, 20:23 Ja też mam termin na 26 stycznia czuję ruchy ale nie wyraźnie po prostu inaczej to sobie wyobrażałam ale pewie maluszek zbiera siły zresztą to jest pierwsza ciąża więc nie ma co się denerwować.Myślę że najważniejsze to myśleć pozytywnie i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: kopie? 18.09.03, 19:59 hej! moje maleńswo najchetniej urządza sobie harce podczas treningu mojego starszego syna. chyba juz trenuje taniec towarzyski razem z bratem. Wasze maleństwa tez reaguja na glosna muzyke???? moje chyba najbardziej lubi wszelkiego rodzaju walce. wogole wydaje mi sie jakies takie wrazliwe na wszystko. a moze wymyslam?! np. gdy kopie sobie w najlepsze i nagle poloze reke na brzuchu to nastepuje nagla cisza. tak jakby przyczailo sie na chwilke i dopiero po chwili zaczyna znowu buszowac. czy Wy tez macie takie spostrzezenia??????? Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Styczniówki mile widziane! 15.09.03, 17:21 Hej! A moja Asia, kopie od 17go tygodnia, ale to druga ciąża. W pierwszej poczułam dopiero w 20stym. Teraz mamy początek 22go i wyraźnie czuję jak moja mała fika koziołki, bo raz kopie z prawej strony, za dwie godzinki od góry, a niedługo potem z lewej )))))). Jak ja za tymi kopniaczkami tęskniłam... )))) Pozdrawiam! Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Styczniówki mile widziane! 15.09.03, 20:05 dziewczyny, jak to jest, czy jeżeli lekarz na USG w 22 tygodniu mówi że nie może jeszcze określić płci to na pewno oznacza że dziewczynka, jak to jest i było u Was , ja mam 6-letnią córeczkę a ona to w ogóle się odwróciła plecami na USG i miałam całkiem niespodziankę Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Styczniówki mile widziane! 24.09.03, 10:28 Styczniówki, co u Was słychać? Ja wczoraj byłam na USG i już wiem, że będę miała córeczkę! Lekarz nam to dość dokładnie pokazał. A co najważniejsze, wszystko jest w porządku! Pozdrawiam Was i odzywajcie się Cysia i Córeczka Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: Styczniówki mile widziane! 24.09.03, 11:33 Gratuluję córy! Ja też tak bardzo chciałam mieć dziewczynkę. Teraz wiem, że będzie chłopak i nie zamieniłabym go za nic Ja czuję się dobrze, wiadomo od czasu do czasu coś zaboli, ale to nic. Dzisiaj byłam na badaniu krzywej cukrowej i jest mi po tym tak sobie. Mam tylko nadzieję, ze wyniki będą dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Styczniówki mile widziane! 24.09.03, 18:23 hej! Aniu masz racje tak bardzo przezywalam ze nie bede miala corki a teraz nie zamienilabym mojego chloptasia za nic w swiecie. na dziewczece ubranaka nawet nie zwracam uwagi choc poczatkowo same wpadaly w oczy i bylo mi smutno. Aniu napisz do mnie koniecznie jak bylo na badaniu.gdzie je robilas i czy bralas ze soba cytrynke? ja tez mam juz skierowanie ale boje sie jak diabli i przyznam sie ze troszke zwlekam. niedawno pisalam do Ciebie na poczte gazetowa ale nie wiem czy doszlo. wiec jak mozesz to napisz do mnie. foczka4@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: Styczniówki mile widziane! 25.09.03, 14:04 Napisałam Ci na konto gazetowe i wyjasniłam dlaczego tak późno odpisuję. Jeżeli chodzi o glukozę to robiłam badania (tak jak i wszystkie) w Ośrodku Medycyny Pracy na Oławskiej (naprzeciw Vity) bo tam mam najbliżej z pracy. Chodziła tam tez moja koleżanka i tylko dlatego ja też tam zaczęłam. Są tam badzo miłe panie. Ale o cytrynie nie słyszały wieć mimo tego ze kupiłam dwie i umyłam w przychodnianej ubikacji nie zostały wykorzystane. Ale i bez tego dało się jakoś znieść tę glukozę, chociaż potem piekła mnie zgaga i odbijało mi sie słodkim najwazniejsze, ze wyniki wyszły w porządku - tzn. tak mi się wydaje. Napisz mi na które konto wolisz dostawac listy. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link Zgłoś