agawa19761 20.08.07, 12:40 Czy są jeszcze dziewczyny, z 76, które starają się obecnie. To są moje pierwsze starania, właśnie rozpoczęłam 5 cykl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 12:46 Ja! ja! to nasz drugi cykl, dzis jest 19dc, czekam do ok. 30tego i strasznie mi sie dluzy, pozdrawiam! juz myslalam, ze tylko ja tu jestem z tego rocznika ) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 12:51 Są to twoje pierwsze starania? Ja mam dzisiaj 9 dc, więc jestem u progu starań.) Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 12:55 Tak, to pierwsze starania, z jednej strony chcialabym baardzo, z drugiej troche sie boje, najgorsze dla mnie jest czekanie. ja mam taki charakter, ze strasznie sie nakrecam, w zeszlym miesiacu mialam "pelny program" ze wszystkimi objawami, a potem nic.. ale zawsze bylam nieco nadpobudliwa )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 12:59 Bardzo się cieszę, że znalazł się ktoś w moim wieku starający się o po raz pierwszy, myślałam, że tylko ja jestem takim ewenementem. Czekałam z tą decyzją kupe lat, 10 lat jestem mężatką i zawsze coś stawało mi na przeszkodzie, a to praca, a to studia i tak w kółko. Jak się w końcu zdecydowałam to teraz nic mi nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 13:05 Ja tez sie ciesze, przynajmniej jest nas dwie! ja o dziecku zaczelam myslec niedawno, tez zastanawiam sie czy nie trzeba bylo wczesniej. U mnie podobnie, praca, studia, tylko ze ja jeszcze nie mężata, choc od szesciu lat w stalym zwiazku, ale to mi akurat nie pzeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
fochna1 Re: starające się - rocznik 1976 12.11.07, 12:56 Hej dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Ja nie mogę się doczekać pierwszego dzidziusia, termin mam 13.04.2008. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 13:35 I jeszcze ja! Jestem właśnie w trakcie pierwszego cyklu starań o drugie dziecko. Niestety cykle od paru miesięcy mam 40 dniowe, więc straaasznie mi się dłuży Jestem w gorącej wodzie kąpana i najchętniej zaszłabym dzień po podjęciu decyzji Test leży już w szufladzie Użyję go 3 września akurat w rocznicę ślubu i zobaczmy. Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Hej Dejdra! 20.08.07, 13:48 testy to ja tez mam! chyba wszystkie jestesmy w goracej wodzie kapane, moze to ten rocznik? ) zazdroszcze Ci, wiesz czego sie spodziewac, na jakie objawy zwracac uwage. My staralismy sie w zeszlym tygodniu, a mnie oczywiscie juz bola piersi, hihi, umiem sobie wmowic wszystko. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: Hej Dejdra! 20.08.07, 14:08 Moniko! Moja wiedza na temat pierwszych objawów ciąży nie jest zbyt szeroka- u mnie nie różniły się niczym od objawów przedmiesiączkowych Wszystkie dodatkowe atrakcje- mdłości, wstręt do kawy, senność- pojawiły się ok.8 tygodnia, jak ciąża była już potwierdzona. Także czekają mnie pełne niepewności tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: Hej Dejdra! 20.08.07, 14:10 Zycze nam wszystkim duuzo cierpliwosci,ale chyba przede wszystkim spokoju i humoru, bo tego nigdy za malo, papa Odpowiedz Link Zgłoś
kzj31 Re: Hej Dejdra! 17.09.07, 01:26 To chyba naprawde ten rocznik bo ja tez jestem strasznie niecierpliwa! Dopiero pierwszy miesiac staran a ja juz tak bardzo bym chciala byc w ciazy, ze wariuje! Moze za dlugo czekalismy z mezem,... tez pare dobrych lat... Ciesze sie, ze jestescie z mojego rocznika i tez takie niecierpliwe Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 13:54 Na mnie też dwa testy czekają, byłam już nawet u gina, powiedział że dopiero po roku bezoowocnych starań można mówić o bezpłodności, więc podniósł mnie troche na duchu. Narazie sie nie nakręcam, bo to początki starań, ale za 2 tygodnie to pewnie będę miała wszystkie objawy ciażowe.) Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 14:25 O matko, ale jestem zakrecona, to moj trzeci a nie drugi cykl staran, zaczelam testowac w czerwcu, te temperatury! mam pytanie, czy robilyscie wczesniej jakies badania? ja mialam problemy ze zdrowiem, dlatego wczesniej nie myslalam o dziecku, ale i tak bede miala wskazanie do cc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 14:35 Ja przed pierwszą ciążą- na toksoplazmozę i przeciwciała różyczki, morfologia, mocz i oczywiście ginekologiczne. Teraz- ginekolog i mocz ogólny. Łykam kwas foliowy i czekam... PS. Ale zazdroszczę temperatur! U mnie 15 stopni i leje (( Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 14:38 Ja byłam u gina na usg i na cytologii, bo dawno nie robiłam, ale chyba wszystko jest ok, no i łykam kwas foliowy. Odpowiedz Link Zgłoś
luckykasik Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 14:40 Hej dziewczyny- ja się w zasadzie nie staram, ale mozliwe, że już mi się cosika samo wystarało, ale zobaczymy. Ja jestem mamą 10m-cznego Franka (ur.15.10.2006) dokładnie na miesiąc przed moimi 30 urodzinami a ja zawsze twierdziłam, że dzecko chce dopiero przed 30 - hihihi i mi się udało. Trzymam za Was dziewczynki kciuki i wierze Wam, że jesteście niecierpliwe bo ja też do takich należe - chyba faktycznie to ten nasz rocznik taki w gorącej wodzie kapany. Ciekawe czy ja zostanę zaskoczona dwoma kreseczkami czy mma tylko zwidy, że czuję się znowu jakbym była w ciązy? Dam znać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
limonkaonly Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 15:10 cześć dziewczyny jestem starającą się od półtora roku, prawie co miesiąc miałam pewnie wyobrażone objawy ciąży, dużo zużytych testów pokazujących jedną kreskę, aż w tym miesiącu objawy znowu były, pare dni temu powinna być @ ale nie ma, zrobiłam test są dwie kreski!!, ale jeszcze boje się że to nie prawda, w piątek idę do lekarza będę wiedzieć czy mi 76 się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 15:13 Jeśli wyszły dwie kreski, to napewno ciąża. Gratuluje i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
limonkaonly Re: starające się - rocznik 1976 20.08.07, 15:16 nie będę dziękować żeby nie zapeszyć Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Gratulacje!!! 20.08.07, 15:17 Limonkaonly, trzymam za Was kciuki! mam nadzieje, ze tez niedlugo zobacze dwie krechy : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
limonkaonly Re: Gratulacje!!! 20.08.07, 15:27 każdy nam mówił nie starac się na siłe zrelaksować, robić to tylko jak ma się ochotę i tak było przez półtora roku, aż w tym miesiącu powiedziałam nie odpuszczamy żadnego dnia, ani jednego i tak w każdy wieczór, przyjemności mało już z tego było ale byłam zdesperowana i chyba się w taki sposób udało trzymam za was wszystkie kciuki mocno mocno, dobrze wiem co znaczy jak się czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
stella1040 Re: Gratulacje!!! 20.08.07, 16:43 Hej dziewczyny, ja tez 76 i tez staramy sie o pierwsze to 3 cykl i mam nadzieje, ze do 3 razy sztuka, testu na razie nie kupuje bo nie chce zapeszyc pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 08:59 Hej, laski jak tam starania i samopoczucie.) Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 09:12 hej! ale jestem niewyspana! nie, nie przez starania , w nocy byla taka burza z grademi grzmotami, obudzilam sie i juz nie moglam zasnac, a poza tym humorek dopisuje, milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 10:56 Ja też sie dzisiaj nie wyspałam i nie przez starania, ale podobnie jak ty przez burze. Dzisiaj jest mój 10dc więc wszystko przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.1 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 23:24 witajcie. tu również rocznik 76. mam już 4 letniego syna i to moje 4 podejście bo dwie ciąże straciłam , jedną w 14 tygodniu, drugą w 32 tygodniu. to mój 14dc więc szanse ogromne. zobaczymy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pstro2 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 09:12 melduję się! starania od 14 miesięcy. wczoraj zobaczyłam pierwsze w życiu 2 kreski. u lekarza już byłam. powiedział, że ciąża jest. jestem baaardzo szczęśliwa!!! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Gratuluje! 21.08.07, 09:17 moje gratulacje!! a jakie, jesli mozna spytac, mialas/masz objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 09:59 Gratulacje i zdrowych 9 m-cy.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 11:32 Ja również serdecznie gratuluję! Życzę cudownej i spokojnej ciąży! U mnie starania w toku- tak żeby zwiększyć szansę Troszkę mnie martwi brak bóli "okołoowulacyjnych", ale moje cykle są generalnie nieprzewidywalne, więc może ta owulacja jest wyjątkowa Tak dla pewności, jeśli z tych starań nic nie wyjdzie, zaopatrzę się w przyszłym miesiącu w testy owulacyjne. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 12:52 O ja tez myslalam o testach owulacyjnych, ale zastanawiam sie czy aby nie szkoda kasy. naczytalam sie na forach, ze czasami sie myla, ale jak siebie znam to i tak kupie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 15:46 Hej Dziewczyny! co taka cisza? ja mam dzis baardzo leniwy dzien, nic mi sie nie chce, caly czas mnie boli biust, ale to pewnie moja schiza Odpowiedz Link Zgłoś
pstro2 Re: starające się - rocznik 1976 21.08.07, 17:00 Szczerze mówiąc, to objawów w ogóle nie zaobserwowałam, a to dlatego, że ten cykl spisałam na straty. Po pierwsze, kiepsko się staraliśmy w tym miesiącu , a po drugie zapomniałam o braniu duphastonu od 15 dnia cyklu. Odpuściłam też sobie folik. W zasadzie to test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki nie licząc na nic specjalnego. Niby pobolewał mnie brzuch i piersi, ale tak jak przed miesiączką. A tu trach! taka niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 07:54 Czesc dziewczyny, jak samopoczucie i starania? ja juz po wiec czas mi sie nieco dluzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 08:08 Witam, od dzisiaj zaczynają się u mnie dni płodne, więc zabieram się do roboty. Staram się nie nakręcać w tym m-cu, ale za 2 tygodnie, to pewnie wszystkie objawy ciąży będę miała. Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 08:32 Owocnych staran zycze )) Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 12:04 Cześć dziewczyny! U mnie 22 dzień 40 dniowego cyklu. Starania w toku Podbrzusze boli. Też mi się strasznie dłuży... A tyle czekania jeszcze przede mną... No cóż- taki los. Jeszcze synek rozpoczął właśnie karierę przedszkolaka, więc mam stanowczo za dużo czasu na myślenie, liczenie itp (całe 4 godziny dziennie ). Na szczęście pogoda się w końcu troszkę poprawiła i od razu wszystko lepiej wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 13:34 a ja jestem po zeszlotygodniowych staraniach, jak juz pisalam wczesniej biust mnie boli jak nie wiem co, wiem przeciez ze to za wczesnie, ale sie nakrecam, grr Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 13:52 Nie nakręcaj sie, wiem łatwo powiedzieć, ale ja miałam to samo w zeszłym m-cu bolały mnie piersi okropnie i do tego zaczęły mnie jak nigdy pobolewać jajniki, nakręciłam się strasznie, aż poszłam do gina, a ten mówi nie myśleć tylko działać. I w tym m-cu podchodzę do tego z większą rezerwą, jak sie uda to fajnie, jak nie to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 14:01 wiem wiem, ale z psychika ciezko wygrac, staram sie do tego podchodzic tak jak Ty, jak sie uda to ok, jak nie to staramy sie dalej, no ale wszystko okaze sie w przyszlym tygodniu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrine Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 15:15 hej, ja tez w srodku cyklu i w srodku staran. Teraz jestem pod 'nadzorem' lekarza i wsparciu lekami od 3-4 m-cy, wczesniejsze proby nieudane, bo moj organizm platal figle i nie bylo owulacji. Oczywiscie, czekam i mam nadzieje, co miesiąc robie test i sie rozczarowuje. Ale staram sie nie panikowac - choc nie jest to latwe. Pozdrawiam wszystkie starające się i ciężarne '76. Odpowiedz Link Zgłoś
maminekb Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 15:38 Ja się wprawdzie już wystarałam (mam córkę) i jestem w 19 tyg. ciąży (jej ))!!!! Ale trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z naszego rocznika - szczególnie że ostatnio słyszałam że jest wyż bo rodzą roczniki 78- 82 Dziewczyny do roboty ))) Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: starające się - rocznik 1976 22.08.07, 19:33 witam również 76 rocznik ma synka 5 letniego a teraz próbuje po raz drugi , pierwsze podejście niestety się nie udało (strata w 5 miesiącu ) ale od sierpnia zaczęłam ponownie się starać to mój pierwszy cykl i mam nadzieje ze udany a jak nie no cóż trzeba próbować dalej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 23.08.07, 09:31 Witam Dziewczyny! co tam u was nowego? widze, ze nas coraz wiecej, ale fajnie! ja 22dc, schizy i bolu piersi ciag dalszy, a to jeszcze caly tydzien pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 23.08.07, 09:38 cześć dziewczyny, super że robi nas sie niezła grupka, u mnie 12dc starania w toku, i zero paniki, mogłabym rzec, że pełen luz.) Odpowiedz Link Zgłoś
maminekb Do - Filmonrob3 23.08.07, 12:51 Przepraszam nie powinnam ale strata w 5 miesiącu to już prawdziwa tragedia. Moja córa też ma 5 lat. Pierwsze drugie starania straciliśmy w 10 tyg i bardzo to przeżyliśmy. Czy mogę zapytać się o przyczynę? U mnie też już jest 5 miesiąc i boję się obłędnie. Niby poprzednio był niski progesteron i toxo ale... Po stracie kolejna ciąża jest obsesyjna i cały czas muszę się pilnować aby odganiać złe myśli i lęk. Ale powiem Ci że w pierwszej udanej ciązy jechałam na usg z radością że zobaczę dzidzię a teraz z przerażeniem. Trzymam kciuki za Twoje starania i wybacz mi proszę pytanie to nie wścibstwo a zwykły ludzki lęk - jak nie chcesz to oczywiście nie odpis. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: starające się - rocznik 1976 23.08.07, 16:02 Ja się w sumie zaliczam. Moje pierwsze dziecko. Piąty miesiąc luźnej antykoncepcji, bo mój chłopak wolałby jeszcze z rok poczekać. @ powinna być między 28 a 32 d.c. (z obserwacji objawów owulacji). Dziś jest 28... Zawsze przed @ mam odrobinkę nadziei, ale głównie przeczucie, że nie udało się, bo niby dlaczego miałabym mieć takie szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: starające się - rocznik 1976 23.08.07, 23:26 Witam, Ja też z rocznika 1976. Staram się o drugie dziecko, mam już 7 letnią córeczkę i teraz małą nadzieję, że się udało, bo miałam dostać @ 21.08 i sie nie pojawiła. W poniedziałek 27.08 idę do ginekologa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Do maminekb 23.08.07, 23:46 Witam u mnie podejrzewano od samego początku niewydolność szyjki, miałam mięć założony szew , no cóż trafiłam jak kula w plot, ponieważ zaczęły się strajki i nikt tak na prawdę się nie śpieszył z założeniem mi szwu. Przyjęli do szpitala i tam tak czekałam po tygodniu dołączyła się infekcja i powiedzieli ze nie da rady juz założyć szwu, w nocy dostałam krwotoku i skurczy , nie udało się nam niestety ...i nikt nie chciał na pomóc, bo to jeszcze za wczesanie przynajmniej tak mówili ... Ale dość tych smutasów, teraz żyję nadzieją ze się uda i mam nadzieje ze mój ukochany Aniołek mi pomoże Trzyma kciuki za twoja dzidzie i biedzie dobrze musisz w to wierzyc . Wiem ze łatwo mi mówić ale inaczej tego nie przeżyjemy , musimy wierzyc ze się uda, U mnie 26 dc. zaczynam się denerwować ale cudów od razu nie oczekuje ale może Odpowiedz Link Zgłoś
maminekb Do filmonrob3 24.08.07, 10:05 Dzięki za odpowiedź. Kurcze Ci nasi lekarze Masz rację - tkwi to głęboko ale trzeba starać się wierzyć że będzie dobrze. I naprawdę staram się odganiać odganiać te koszmarki ale... Trzymam kciuki za Twoje szybkie zajście!!!! Jak nie teraz to w następnym cyklu - spokojnie, miło i na luziku ) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 24.08.07, 08:20 Cześć dziewczyny, jak tam starania, a u niektórych oczekiwania? Przede mną gorący weekend, mam nadzieje,że będzie owocny. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 24.08.07, 08:28 U mnie juz oczekiwania, stety niestety, staram sie myslec o czyms innym, ale same wiecie jak to jest, gdy sie czegos chce, srednio mi to wychodzi. Tym, ktore sie staraja, zycze owocnego weekendu, tym, ktore oczekuja, cierpliwosci! pa Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: starające się - rocznik 1976 24.08.07, 18:34 maminekb - dzięki U mnie 27dc.a cykle po 30-31 . wiec sama końcówka ale chyba nic z tego i zaczniemy od września . Mam objawy przed @ pobolewa brzuch jak na @, no i wysypało mnie co się rzadko zdarza (nie pamiętam kiedy ) ale to chyba typowe objawy przed @ Test kupiłam ale chyba niech jeszcze poleży w szufladzie a u was co mówcie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 24.08.07, 19:35 13dc, przede mną weekend ostrych starań) Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: starające się - rocznik 1976 24.08.07, 21:21 a więc do dzieła i owocnych starani Odpowiedz Link Zgłoś
agany Re: starające się - rocznik 1976 25.08.07, 22:34 czesc dziewczyny To i ja sie dopisze,tez rocznik 76. Wlasnie zaczelam starania o trzecia dzidzie, mam 5-letnia corke i 3,5 -letniego synka.To nasz pierwszy cykl. pozdrawiam i zycze powodzenia Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 26.08.07, 13:40 Czesc dziewczyny, co u Was nowego? ja bez zmian, dłużyzna, to dopiero 25dc, ale już mnie oczywiscie korci na test, boli mnie biust i lekko podbrzusze, a to moze oznaczac wszystko, na dwoje babka wrozyla.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: starające się - rocznik 1976 26.08.07, 14:11 Cześć, ja też 76,mam już dwuletnią córke i nadzieje na drugie,niby sie nie stramy ale specjalnie nie uważamy i mam nadzieje ze w tym miesiącu sie uda dopiero 15 DC wiec musze jeszczce poczekac życze wam powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 27.08.07, 08:27 cześć dziewczyny, jak minął weekend, jestem można tak powiedzieć po pierwszej turze starań, dzisiaj 16dc Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 27.08.07, 09:26 Hej! dzis moj 26dc, czuje sie w dalszym ciagu bez zmian, znaczy 50/50, niedlugo powinnam testowac. Ogolnie samopoczucie do d.. mam dola, wszystko bez sensu, to tyle z nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: starające się - rocznik 1976 27.08.07, 09:46 Witam! Ja jestem kilka dni po staraniach i mam już wszystkie możliwe objawy ciąży! Oczywiście urojone, bo raczej nie występują w tak wczesnej fazie ewentualnej ciąży Boli mnie brzuch i piersi a dziś doszły mdłości i zawroty głowy! Szok jakie psychika potrafi płatac nam figleTeraz przede mną dłuuugie czekanie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: starające się - rocznik 1976 27.08.07, 12:51 32 d.c., jutro najpóźniej powinna być @. PMS dręczy - jestem zniechęcona, smutna, jem śledzie (nienawidzę ich, ale przed okresem mnie goni), odrzuca mnie od kawy, piersi bolą, nie znoszę dietetycznych chlebków Vasa i na II śniadanie zapchałam się bułką, nieskutecznie, bo głodnam. Ale takie objawy już miewałam nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 27.08.07, 13:20 sory, pomyliłam sie dzisiaj jest mój 16dc Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: starające się - rocznik 1976 28.08.07, 06:57 witam ja się bawię w chowanego z @ wczoraj rano się pojawiła na chwilkę dosłownie i jak na razie nic, a test niestety negatywny co mi pozostało czekać jak się je znudzi ukrywanie i od września …. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: starające się - rocznik 1976 28.08.07, 09:15 Plamię. Wypadam z gry. Odpowiedz Link Zgłoś
agany Re: starające się - rocznik 1976 28.08.07, 21:41 hej A my w trakcie staran, czekamy na wrzesienna testy. pozdrawiamy i zyczymy powodzenia Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 29.08.07, 08:24 cześć laski, jak samopoczucie, u mnie dzisiaj 18dc i chyba już nic nie zdziałam, pozostaje mi tylko czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 29.08.07, 09:03 ja jeszcze nie dostalam @, dzis 28dc, ale ja mam mniej wiecej 28-31, wiec na razie jeszcze czekam, ale mam jakies takie przeczucie, ze nic z tego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: starające się - rocznik 1976 29.08.07, 09:15 U mnie też 18 dc ale mam nadzieje z tym cyklu,wiec czekam tak mysle czy w poniedziałek nie zrobic testu. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 29.08.07, 09:19 nie za wcześnie na robienie testu Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: starające się - rocznik 1976 29.08.07, 11:30 Witam! U mnie 32 dzień cyklu czterdziestodniowego. Wszystkie "ciążowe" objawy minęły jak ręką odjął- co raczej dobrze nie wróży. Pozostał tylko lekki ból podbrzusza i piersi. Obawiam się więc, że w tym miesiącu nici. Ale cóż- przy synku udało się za trzecim razem, więc może teraz też przyjdzie troszkę poczekać. Wszystko wyjaśni się na początku września. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 30.08.07, 10:06 Czesc dziewczyny, jak tam starania i oczekiwania? Mi troche emocje opadaja, dzis 29dc, ale jeszcze nie testuje, poczekam do weekendu. O ile uda mi sie w ogole poczekac, bo brzuch mnie boli coraz bardziej, ale @ ani widu ani slychu.. zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 30.08.07, 10:12 cześć, u mnie 19dc, właściwie już po staraniach, za tydzień pewnie wszystki objawy ciażowe będę miała, trzymam kciuki za was i nie nakręcajmy się Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: starające się - rocznik 1976 30.08.07, 10:34 19dc,jutro ide do gina ale z czymś innym ale pewnie i tak mi nic nie powie.Musze wytrzymac jeszcze tydzien ale mnie bedzie korciło żeby wczesniej zrobic test. Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 30.08.07, 13:40 hej, no i nic z tego, @ przylazla, bede probowac we wrzesniu. Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: starające się - rocznik 1976 30.08.07, 13:43 moni.qa1 napisała: > hej, no i nic z tego, @ przylazla, bede probowac we wrzesniu. To przykro mi,życze powodzenia we wrześniu a za reszte dziewczyn czekających i siebie trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 30.08.07, 13:58 przykro mi, ale trzymaj sie i nie daj sie we wrześniu, nie myśl o tym za dużo, podkładaj poduszke pod tyłek jak mówi moja przyjaciółka, ja narazie jestem po staraniach, przed oczekiwaniem, kto wie może sie we wrześniu spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: starające się - rocznik 1976 30.08.07, 14:43 agawa19761 napisała: > przykro mi, ale trzymaj sie i nie daj sie we wrześniu, nie myśl o > tym za dużo, podkładaj poduszke pod tyłek jak mówi moja > przyjaciółka, ja narazie jestem po staraniach, przed oczekiwaniem, > kto wie może sie we wrześniu spotkamy Agawa, dzieki, oj bede we wrzesniu dzialac, wyjezdzamy sobie na tydzien, wiec kto wie?, ale mi sie nie waz pokazywac we wrzesniu chyba ze towarzysko, masz miec 2 grube krechy, trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 02.09.07, 11:43 cześć dziewczyny, chyba znowu nic z tego, zaczęły mnie boleć piersi, a to znak, że @ przyjdzie za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra :))))))) 02.09.07, 18:59 Cześć dziewczyny! Ja nie wytrzymałam i zrobiłam test już dziś! Udało się!!!!!!! Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem będę miała drugą majówkę! Boję się wprawdzie pierwszego kontaktu z irlandzką służbą zdrowia, ale cóż- mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Co do objawów, to oprócz czysto przedmiesiączkowych- ból piersi i podbrzusza doszła temperatura 37,4 i bulgotanie w brzuchu trwające ok 3 dni. A test, "First response", wyszedł pozytywny ok. 5 dni przed planowaną @! Pozdrawiam was gorąco i mocno trzymam kciuki! Na pewno będę tu zaglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: :))))))) 02.09.07, 19:36 Dejdra gratuluje!! i życze spokojnej ciąży i zdrowego malucha)) A mi albo organizm robi psikusa albo na prawde jestem w ciąży,mam mdłości(na serio choc to troche za wczesnie) jestem senna i rozkojarzona,mam nadmiar śliny,kłują mnie jajniki.Jeszcze 4 dni i robie test Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: :))))))) 03.09.07, 07:54 Ogromne gratulacje!!!! Szczęściara z ciebie, pierwszy strzał i trafiony. Spokojnych i zdrowych 9 m-cy ) Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Dejdra - gratulacje!! 02.09.07, 21:11 Gratuluje z calego serca i zycze duzo zdrowka dla Ciebie i dzieciaczka ) oby takich wiadomosci bylo coraz wiecej.. )) Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Dejdra - gratulacje!! 03.09.07, 07:11 Gratulacje i życzę spokojnych 9 miesięcy endzi - za Ciebie tez trzymam kciuki żeby się udało no i za nasz wszystkie oczywiście też , u mnie 7dc i powoli przygotowuje się do kolejnej próby oby była owocna, tak bardzo bym chciała .... Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: Dejdra - gratulacje!! 03.09.07, 11:47 Bardzo wam dziękuję za życzenia i gratulacje! Poza mężem jesteście jedynymi które wiedzą. Będę się chwalić za kilka tygodni, jak wszystko będzie dobrze. Ale wam musiałam powiedzieć Oczywiście nadal trzymam kciuki i czekam na kolejne dobre wieści! Endzi- ty będziesz następna Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 03.09.07, 14:19 cześć laski, jak samopoczucie po weekendzie, u mnie 23dc i zaczynają mnie boleć piersi, chyba czeka mnie kolejny cykl starań we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 05.09.07, 09:57 co taka cisza, nic sie nie odzywacie, co u was słychać, bo u mnie 25dc i piersi mnie bolą okrutnie Odpowiedz Link Zgłoś
dejdra Re: starające się - rocznik 1976 05.09.07, 10:10 Witam! Ja dzisiaj, w terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam, kolejny test- i tym rezem tłuściutkie kreski potwierdziły ciążę. Poprzednim razem były stanowczo bledsze. To dobry znak. Za tydzień wizyta u lekarza i dopiero odetchnę. Niestety mój synek się pochorował i nie mogę się wpełni cieszyć Chodzę baaaaaardzo niewyspana, zaczynają dokuczać mi mdłości ale stres mnie mobilizuje. Agawa- piersi to świetny radar, ja od wczoraj śpię w staniku (chociaż tego nie lubię bardzo), ból jest okropny! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 05.09.07, 10:15 no nie wiem czy te bolące piersi to taki dobry znak w moim przypadku, czuje sie tak jak zwykle przed @, ale nie ukrywam że nadzieja jest, czekam do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: starające się - rocznik 1976 05.09.07, 17:36 witam ja też należę do wspaniałego rocznika 1976.staram sie o drugie dziecko, sierpień był kiepski wczoraj dostałam @, która spóżniła się 4 dni cieszę się że Wy rozumiecie jak to jest. trzymam kciuki za czerwcowe dzieci chociaż miałam nadzieję na maj bo u nas w rodzinie bliżniąt juz sporo( ja, mąż, teściowa). Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: starające się - rocznik 1976 06.09.07, 07:03 witam u mnie 10 dc wiec starania tuż tuż , zobaczymy pod koniec września ,a co u was ...... ja sama tez jestem z pod bliźniąt i nie narzekam mogą być czerwcowe … co ja gadam bardzo bym chciała haha … trzymam kciuki za nasz wszystkie kobietki Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: starające się - rocznik 1976 06.09.07, 09:32 Ja też z pod blizniąt wiec jak sie nie uda na maj to blizniaczek też może byca z którgo czerwaca jesteście bo ja 11 u mnie teraz 26 dc,jutro niby mam miec @ teraz juz nic nie czuje(troche brzuch boli)i juz sama nie wiem ale mam doline że jednak nic z tego. Dejdra gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
magolonin Re: starające się - rocznik 1976 06.09.07, 11:04 Hej! Witam najlepszy rocznik pod słońcem! Od października też zaczynam starania o następnego potomka. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: starające się - rocznik 1976 06.09.07, 14:49 cześć, ja też mam dzisiaj 26dc, ale cykle mam 30 dniowe, więc jeśli do poniedziałku @ sie nie pojawi, to testuje we wtorek rano, bo niestety w ten weekend nie mam za bardzo jak, jede na pogrzeb babci mojego męża, z jednej strony to dobrze, bo nie będę miała czasu myśleć o testowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś