martag1978 06.09.07, 11:32 Słyszałam,ze juz w czasie ciaży można przyzwyczaić dziecko do pewnych dźwięków, dzieki czemu potem łatwo będzie przy nich zasypiać. Czego słuchacie w ciaży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinezka82 Re: Muzyka w ciąży 06.09.07, 11:54 Można przyzwyczajać, kiedy dziecko zaczyna słyszeć dzwięki dochodzące z zewnątrz. Najlepsza spokojna muzyka, w tym przede wszystkim klasyczna. Ja mogę polecić koncerty fortepianowe Mozarta, kultowa pozycja muzykoterapii Zresztą przyszłym mamusiom też nie zaszkodzi: wycisza, relaksuje Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: Muzyka w ciąży 06.09.07, 12:35 ja slucham klasycznej ,instrumentalnej Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Muzyka w ciąży 06.09.07, 15:39 Ja często słuchałam Smooth Jazzu.Romantyczny,spokojny w sam raz na ciążowe m-ce Odpowiedz Link Zgłoś
aggi11 Re: Muzyka w ciąży 06.09.07, 16:07 ja kiedys ogladalam taki program , w nim wlasnie testowano jak muzyka dziala na maluszka jeszcze w lonie matki, tak wiec dzieciom ktore jeszcze w zyciu lonowym puszczano codziennie ten sam utwor , pozniej kiedy byly nie spokojne badz plakaly ta muzyka je uspokajala , a kiedy byly starsze to nawet ja rozpoznawaly, wiec chyba cos w tym jest pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś