glorcia jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 10:09 ... plemnikach... bo jak juz wczesniej zaczelam (wczoraj chyba), to skoncze, by podzielic sie wszystkich chyba, co na ten temat wiem. Wiec moga one przezyc do 48-72 godzin. Natura pomaga kobietom, gdyz normalnie srodowisko macicy im nie sprzyja i zazwyczaj nie dozyja nawet tych 48 godz. Ale przed owu ten nasz sluz jest dla nich sprzyjajacy i dzieki niemu moga przezyc do 72 godz (zdarza sie i wiecej). Niestety jest jedna rzecz na nasza niekorzysc... otoz poniewaz czlowiek jest ogolnie rzecz biorac monogamiczny (jeden partner), wiec natura rozleniwila nieco plemniki... poniewaz partner wie, ze jego partnerka jest tylko z nim, to plemniki sa wyluzowane... bo jak nie teraz, to w nastepnym cyklu itp. Dlatego gdy jestesmy zdrowi i jest owu i starania, to jest tylko 25% szans, ze sie uda. U zwierzat poligamicznych (czyli wielu partnerow) szanse sa kolo 70%, bo plemniki wiedza, ze jak nam sie nie uda "teraz i tu", to kogos innego plemniki moga nas wyprzedzic! Na tym koncze... Milego ranka w te srode zycze Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 10:15 jeszce dodam, ze aby ten proces "odwrocic", trzeba wielu lat (ewolucja)... takze posiadanie kochankow (lub choc jednego), nie spowoduje zwiekszonej aktywnosci pleminikow stalego partnera... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 10:34 Dobrze, że glorciu dodałaś, bo dziwne myśli przeszły mi przez głowę hihihi. Żartuję, ale to co napisałaś ma sens. Jeżeli mając stałego partnera w wielu dziedzinach się rozleniwiamy to czemu i plemniki nie miałyby zwolnić??? Zastanawiałam się często jaka to sprawiedliwość, że BABA w melinie upita, brudna i niedożywiona jest w ciąży... no ale nie wiadomo czy tu właśnie nie zycięża instynkt zwierzęcy u partnera. Fuuuu, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam ale to wydaje mi się niesprawiedliwe i bezduszne dla potomstwa, które w 90% (pewnie) będzie odrzucone przez takich rodziców i bez szans na godne życie Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 10:52 olma1974, kumam o co ci chodzi, niestety natura idzie na ilosc bardziej niz jakosc... Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 10:17 Jak to jest z pora dnia a wykonaniem testu owulacyjnego? Ja w instrukcji mam, ze mozna robic o dowolnej porze, wiec robie rano przed wyjsciem do pracy. Na razie zrobilam 3 i wychodzi 1 kreseczka i nic sie nie zmienia z ta druga. Dzisiaj rano testu nie robilam i planuje go zrobic po powrocie z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 test 31.10.07, 10:29 powinnaś robić podobno między 10-18 i nie z rannego, pierwszego moczu. Dodam, że chyba o jednakowej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 8 dc... 31.10.07, 10:53 hej! u mnie 8 dc. bliżej do owu! jestem w pracy i podczytuje co u Was!!! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: 8 dc... 31.10.07, 10:55 a u mnie 10dc, ale spdziewam sie owu kolo 20dc, wiec jeszcze tyle czekania... Och. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 10:54 Ten hormon LH jest produkowany rano, wiec najlepiej najwczesniej w poludnie badac i jak olma napisala - codziennie o mniejwiecej tej samej porze. Powodzenia! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 11:34 Glorcia a co Ty tak pozno masz ta owu,zawsze tak? To rzeczywiscie masz czekania a czekania.Ale u mnie 3dc,wiec sie chyba z ta owu jakos zgramy wobec tego.Bedziesz robic testy? Czym tu sia zajac zeby ten czas szybciej lecial? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 11:39 To skoro o plemniczkach juz tyle wiemy,to moze teraz popiszemy o sposobach lub wspomagaczach,zeby jednak sie zalapac na te 25%? Moze czas nam szybciej zleci? Powiem Wam,ze gdzies czytalam o Agufemie.Ponoc dobry,ale sama nie bralam,wiec nie moge polecic.Ale moze ktoras bierze i cos nam powie wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: jeszcze kilka slow o... 31.10.07, 11:53 agufem, nie slyszalam, ale z checia poslucham, czekam na odzew Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Dopalacze 31.10.07, 12:05 Kochane co sądzicie?. Ja też jestem w desperacji ale mam zawsze obiekcje przed tymi wszystkimi środkami. Nigdy nie brałam hormonów na antykoncepcję, antybiotyk wezmę jak muszę. Teraz wszystko nienaturalne ..... Ja myślę o duphastinie (czy coś takiego).A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Hej biedronka 31.10.07, 12:02 teraz to i tak mam super, bo po ciazy mojej krotkiej (15 tyg ale jednak) mi sie uregulowaly i mam cylke 34-35 dni predzej mialam strasznie nieregularne, ale zaszlam za pierwszym podejsciem bez testow, czekania, itp itd. Takze jak widac potwierdzam regule, ze nieregularne, to nie koniec swiata i mozna od razu zaciazyc Mysle, ze w tym cyklu owu bede miec 10-11 listopada... ktos jeszcze czeka na owu w tych dniach??? Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: Hej biedronka 31.10.07, 13:13 Przyszłąm Wam pokibicować bo ja na razie czekam ))) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia 74agajg 31.10.07, 15:45 to ja tobie kibicuje, aby czekanie zakonczylo sie owocnie- dwukreskowo Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 16:40 pewnie kazdy w domu pichci obiad, albo w drodze do domu, albo w drodze do rodziny, bo jutro wszystkich swietych... Tu (Londyn) dzis halloween, kupilam slodycze, bo moze jakies dzieci zapukaja... jutro normalny dzien pracy... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 16:48 Zobaczymy jak bedzie )) Miło mi że trzymasz kciuki))) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 17:17 No pewnie, ze trzymam, od tego tu jestesmy, by sie wzajemnie wspierac jeszcze 40 minut i spadam (zjezdzam w sumie, bo rowerem) do domu hej Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 18:38 To Ty Glorcia w Londynie, a ja w Oxfordzie, tzn. pracuje tutaj, a mieszkam w Maidenhead. Mam nadzieje, ze juz niedlugo sie skoncza te dojazdy Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 19:24 To masz kawalek drogi. Pozdrawiam Hej PS Ale dzieci na ulicach, poprzebierane w czarownice itp, tlumy doslownie na mojej ulicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: glorciu! 31.10.07, 20:10 Oj to Ty w Londynie? A do Polski jeszcze wracasz? Widzisz to oprocz owu i staranek,ktore razem nam wypadaja to jeszcze jedna rzecz nas laczy,choc malo przyjemna.Ja tez bylam w ciazy bardzo krotko W 11 tygodniu w czerwcu tego roku lekarz stwierdzil,ze plod jest martwy...Kiedy u ciebie to sie stalo i czy od razu zaczeliscie po tym starania? Ja bylam trzy miesiace na antykoncepcji,bo lekarz kazal odczekac.Nie wiem czy dobrze zrobilam.Od 2-ch miesiecy sie staramy,ale jak widac bez efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: glorciu! 31.10.07, 22:13 No Hej biedronko! Moj maz tutejszy, i ja juz tu od 8 lat, wiec czuje sie tu juz u siebie Jestem w Polsce kilka razy w roku, bo tam mam cala rodzinke I znajomych ze studiow Moja ciaza skonczyla sie pod koniec kwietnia. Lekarz zalecil, by nie starac sie przed dostaniem @, na ktora czekalam 10 tyg. Moj stan psychiczny byl w sumie do konca sierpnia niezbyt, wiec nie staralismy sie wtedy. Od konca sierpnia "nie uwazamy", a konkretne starania zaczelismy w pazdzierniku. Takze listopad to moj 2-gi cykl konkretnych staran. Mam nadzieje, ze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 20:17 Cześć dziewczyny!Coś nie nadążam za Wami.U mnie 7dc dobiega końca- jak dobrze!Ale coś testy,które zamówiłam przez internet nie przychodzą.Moje cykle lubią zaskakiwać,a teraz po lekach to już w ogóle nic nie wiem,więc te testy bardzo by mi pomogły.A propo testów owu to gdzieś wyczytałam,że najlepiej robić między 16-18.Pozdrawiam papapapapa! Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 20:42 Cześć kobietki! U mnie bez zmian, @ dalej nie ma, a to juz tydzien minął od terminu, ale testu nie powtarzałam. Narazie jestem u rodziców "na wsi" i postanowiłam sie wyluzowac. Zatestuje w piatek juz u siebie, zobaczymy, chociaz wydaje mi sie ze to znowu @ mi sie zatrzymała... Pozdrawiam gorąco i zyczę miłych wolnych dni Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: cicho wszedzie, glucho wszedzie... 31.10.07, 21:56 Aniagor zycze żeby się w końcu wyjaśniło, albo w lewo albo w prawo )) Za całą resztę zaciskam kciukasy i w arzie czego trzymam tu sobie miejsce )) Odpowiedz Link Zgłoś
pola_lola Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 07:31 Kochane - jako "zaciążona" w październiku forumowiczka przesyłam wam mnóstwo ciążowych fluidków i życzę aby listopad był dla was bardziej łaskawy i szczęśliwy pod tym względem)))))Trzymajcie się cieplutko POzdrawiam wszystkich baaardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Dzieki wielkie pola lola! 01.11.07, 10:06 Mamy nadzieje przylaczyc sie wielka grupa do wakacyjnych mamusiek za kilka tygodni! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 13:39 Hej Dziewczyny!! Zaczal sie listopad wiec i ja do Was zagladam U mnie co prawda 20dc. wiec juz po starankach, ale jesli nic z nich nie wyniknie (tfu tfu, odpukac! Mam nadzieje, ze tak sie nie stanie!!) to czekaja mnie kolejne staranka w listopadzie. Dzis mnie jakies smetne nastroje dopadaja bo Taki Dzien a ja zdala od Polski, tu normalny dzien... Dziwnie mi z tym Brakuje mi tej atmosfery i rozswietlonych cmentarzy... Ale wczoraj bylo wspaniale! Moja cora pierwszy raz obchodzial Halloween i byla cala szczesliwa jak wrocila do domu z pelna torba slodyczy Za slodyczami co prawda nie przepada ale samo zbieranie bylo fantastyczna zabawa pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 14:24 Hej czarna kota Ty chyba tez na wyspie??? Przypominam sobie teraz,ze juz o tym rozmawialysmy (o tym, ze my obie tu) Ja siedze w pracy, tez jakos brak nastroju wszystkich swietych, mimo ze to nie az takie radosne swieto... A'propos staran, to mam nadzieje, ze ci sie udalo i bedziesz tylko goscinnie na listopadowym watku Hej Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 14:41 *glorciu* dobrze pamietasz, ja tez na wyspie ale na tej drugiej Ja chyba zaraz wlacze jakies polskie wiaomosci zeby cmentarze zobaczyc... Swieto smutne, ale jakos bardzo mi brakuje jego magii i atmosfery A bede tu z Wami na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
dagga77 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 14:43 Witam wszystkich u mnie 9dc,moja córka też po raz pierwszy obchodziła Halloween, miała uciech co niemiara. Ja jeszcze przed starankami a do testowania to mam nadzieje że wieczność, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 16:17 Czesc! Dzis u mnie dopiero 4dc i zlapal mnie jakis dolek,moze to przez ten dzien Na cmentarz jade wieczorem,bo my tak lubimy,tak ladnie wtedy i mniejszy tlok. glorciu to w sumie bardzo podobnie u nas ze wszystkim.Tyle,ze Ty jestes pelna optymizmu,a ja mam jakies wahania nastroju.Trace czasami wiare i nie potrafie sobie wyobrazic,ze nadejdzie ten cudowny moment,w ktorym ujrze dwie kreski na tescie.Nie chce,zeby tak sie dzialo,ale wydarzenia ostatnich miesiecy nie wplynely pozytywnie na moja psychike Mam nadzieje,ze to sie zmieni,bo walcze z tym i staram sie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gmyzka Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 16:52 Jakos tak nawet sie trzymam Biedronko, ale to nie znaczy, ze nie poplakuje czasem... Wierze jednak, ze jak sie smieje, to nasze aniolki sie ciesza i to mi czesto przywraca dobry nastroj Wiem jak ciezko jest po stracie... nie zyczylabym nawet najwiekszemu wrogowi tego, co przeszlam... (w sumie nie sadze, ze wrogow mam, ale takie powiedzenie). Polecam ksiazke "O dziecku, ktroe obrocilo sie na piecie" czy jakos tak, opisuje strate dziecka z kazdej strony, pomogla mi zrozumiec przez co przechodze. Tesknie za moim synkiem strasznie... ale ostatnie dni przed szpitalem spedzilam w ogrodku sadzac kwiaty... i jak mi smutno, to ide je podlac, przesadzic, podciac... i czuje, ze spedzam wtedy z nim czas... Ze jest ze mna... Kazdy ma jakis swoj sposob... Sciskam Cie mocno i mam nadzieje, ze sie wkrotce spotkamy z wozkami na spacerze... Wierze, ze sie wszystko powoli ulozy Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 17:50 Dziekuje gmyzka.Mysle,ze po prostu dzis taki dzien i dlatego tak mnie naszlo,ale bedzie dobrze,prawda? Ty tez w tym roku tego doswiadczylas? Od kiedy sie staracie? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 18:04 zalogowalam sie poprzednio jako gmyzka, a gmyzka i glorcia to ta sama osoba, czyli ja Przepraszam... I bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 18:22 Aha,nie wiedzialam Ale bardzo ladnie napisalas...Mnie juz troche lepiej,ale zawsze zostanie jakas blizna.I chyba najwiekszym ukojeniem byloby nowe dzieciatko.Tylko nie moge zrozumiec czemu po takim przykrym doswiadczeniu musimy na to tak dlugo czekac? To troche niesprawiedliwe.A z drugiej strony pewnie wszystko ma swoj czas i miejsce.Wiec czekamy,tak? Jade teraz na cmentarzyk,zajrze pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 20:19 Dziewczyny jak wierze że nic się nie dzieje bez przyczyny, nie zawsze kapuje czemu tak a nie inaczej ale cóż raczej nei mamy na to wpływu(( Biedronka sama kiedyś pisałąś że Twoje życie jest głównie związane z cudami, uwierz w to że będziesz miala kolejny cud -może musisz na niego poczekać żeby jeszcze bardziej go docenić, a może to dotyczy Twojego partnera a nie Ciebie - tego nie wiemy ale wierzę że doczekasz się swojej kruszynki ZDROWEJ ))))Głowa do góry i do przodu))) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 20:35 Oj 74agajg... ja tez kiedys myslalam, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny, ale nie widze zadnego sensu w smierci mojego synka i w tym cierpieniu, przez ktore wciaz przechodze z mezem i cala rodzina... takze ja juz nie mowie, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 20:37 biedronko - skad moglas wiedziec, ze te dwa rozne loginy tej samej osoby. Moja wina. Kiedys logowalam sie jako gmyzka, teraz glorcia. Nawet nie pamietam czemu i kiedy. I blizna zostanie, na pewno. Musimy sie z nia nauczyc zyc, wyjscia nie ma... Trzymaj sie cieplo Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 20:56 Glorcia napisałąm że nie za bardzo to kumam i uwierz mi że nigdy nie pojmę za co dzieciaki i ich rodzice tak cierpią, ale może w tym jest jakiś sens tylko My nie potrafimy go zrozumiec i dotrzec(((( A szkoda pewnie było by nam łatwiej.... Pracuje tam gdzie pracuje i zpotykam się z tym bólem, sama też go przeżywam((( i nigdy tego nie pojmę..... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia 74agajg... 01.11.07, 22:07 skumalam o co Ci chodzi (tylko chcialam rozwinac temat) ja tez nie kumam i nie widze w tym sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 22:07 no to ja się dołączam Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 01.11.07, 23:53 Witamy! duzo nas juz tu, ale jak juz pisalam wiele razy... w grupie razniej!!! lykamy wiesiolka, testujemy owu, staramy sie (nie wiecej niz raz dziennie, by pleminiki mial czas dorosnac), czyli zwariowane jestesmy, ale cel uswieca srodki, a celem sa dwie krechy za pare tygodni!!! Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 08:01 Witam w dzień zaduszny wszystkie starjące sie dziewczynki w listopadzie i nie tylko! Ja niestety dzis pracuję ..... Odliczam sobie dni do owulki ( a miałam nie schizowac w tym miesiącu..). 10 dc ...... Miłego dzionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 08:32 Witam! Ja tez w pracy U mnie szaro,buro i leje deszcz brr... Ale za pare! godzin zacznie sie weekend,wiec moze kupie cos mocniejszego i wypije na smuteczki wznoszac toasty za nasze udane staranka w tym miesiacu! Wstawac spiochy U mnie 5dc i daleko do owu Najgorsze,ze nastepny tydzien zapowiada mi sie ciezki w pracy i nie wiem jak na to moj organizm.Jak bede taka wymeczona i zestresowana to moze nic nie wyjsc ze staranek.Ale nie bede sie teraz zamartwiac.Zobaczymy jak bedzie.Pozdrawiam i zycze milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka_81 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 08:53 Cześć kochane! I tak jak mówiłam jestem z Wami w listopadzie. Oj ale przyznam, że jest mi źle i już jakoś nie mam siły. Może i dobrze, że wracam do pracy za dwa tygodnie. Tylko nie wiem jak sobie poradzę po takiej długiej przerwie... A dziś chyba znów zamówię sobie testy owu, już sama nie wiem. A i zacznę łykać ten wiesiołek. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 09:50 witam 7dc wszystko prze de mną trochę smutno bo wszystko wraca w ten dzień zadumy i tęsknoty ... ściskam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 10:02 Witam wszystkich w ten piekny piatek. Ja tez w pracy, ale prosto z pracy na lotnisko i do Polski na 2 dni! Moja bratanica na jutro 3- cie urodzinki! Ach nakupuje sobie wiesiolka i gazet, i w ogole Ale sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 10:19 *glorciu* ale Ci fajnie Ja uwielbiam latac!! Ja bylam miesiac temu (Boze jak ten czas leci, juz miesiac minal!!!) i nabralam z Polski tyle gazet i ksiazek, ze mialam pozniej problemy na lotnisku hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 12:16 Moj maz juz mi nie mowi, zebym tak duzo nie kupowala, bo wie, ze i tak kupie... a ksiazek mam tyle, ze nam sie ostatnio sie polka z ksiazkami zawalila nieco (polki w srodku poszly... he, he...). Juz sie nie moge doczekac! Jutro empik jest moj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 10:24 Cześć staraczki! U mnie niestety 2dc, a juz miałam taką nadzieję, bo 8 dni po terminie dopiero sie @ pojawiła... Tym razem duzo mniej sie przejęłam niz ostatnio, moze dlatego ze sobie porzadnie odpoczęłam przez ostatni tydzień. W przyszłym tygodniu ide do gina, moze jakies badanka hormonalne przydałoby sie zrobić albo jakies wspomaganie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
n17062000 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 11:06 U mnie 11 dc. Zamówiłam testy owu, ale jeszcze nie przyszły, więc staram się na razie bez nich. Sama juz nie wiem, bo wszystko mi się rozregulowało, ale chyba mam owulację, bo lewy jajnik kłuje i śluz jest rozciągliwy. Zobaczymy co z tego będzie. Życzę wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 11:22 Witam, U mnie z kolei dzisiaj przewidywana @, jako ze zawsze pojawia sie bezobjawowo mniej wiecej co godzine latam sprwadzac. Juz mam schize Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 11:27 *1maja1* a moze nie przyjdzie??? Czego Ci zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 11:43 Dziekuje, ja trzymam kciuki za nas wszystkie rowniez) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 12:12 och szczerze Ci zycze, by nie przyszla i byly 2 krechy!!! Trzymaj sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 12:19 To do roboty! I aby wyniki byly owocne! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 12:23 aniagor, mam nadzieje, ze nastepny cykl bedzie bardziej owocny dla Ciebie. Idz do gina, moze akurat cos wypatrzy i wspomoze. Daj znac, co powiedzial, moze komus tez sie przyda jego porada Sciskam internetowo... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 12:28 *aniagor* to przykro mi ale glowa do gory! nastepny cykl przed Toba! I to pewnie wlasnie ten owocny!! *glorcia* to dobrze wiedziec, ze Ty tez taka "czytaczka" jestes) Jak mi sie moje zasoby wyczerpia to sie do Ciebie ladnie usmiechne Moze cos odsprzedasz albo pozyczysz?? A jakie ksiazki lubisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 12:34 *glorciu* i zycze spokojnych lotow i uadnego pobytu w Polsce!! Ja teraz znikam idziemy na cmentarz bo pogoda piekna!!!! do pozniej! Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 12:41 ja tez pochłaniaczka ksiazek jestem Moj misio mi przynosi ze swojej uczelnianej biblioteki całe sterty. Mowi kobiecie, ze chce cos dla zony i ona wybiera mi cos fajnego Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 13:31 aniagor - fajnie masz Moj lubi czytac, ale strasznie powoli mu to idzie. ja to jak zaczne, to je polykam... no wlasnie, ktos cos poleca, co niedawno wyszlo w Polsce? ale aby nie bylo tlumaczone z ang., bo takie, to czytam w oryginale, mam na mysli polskich pisarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 13:34 czarna kota - najrozniejsze mam, troche naukowych jescze ze studiow, roznie. Mam takie miesiace, ze czytam i czytam, a potem takie, ze jakos mi ksiazki nie wchodza, ale ogolnie lubie, szczegolnie na wakacjach i zimowe wieczory tez sprzyjaja mojemu czytaniu Jeszcze 4,5 godziny i weekend!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ik07 staralam sie we wrzesniu i pazdzierniku 02.11.07, 12:44 i teraz sie bede starac w listopadzie.. dzis @.. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: staralam sie we wrzesniu i pazdzierniku 02.11.07, 13:28 Sciskam, bo wiem, ze ten dzien, gdy dostaje sie @, a sie marzylo o 2 krechaach, jest ciezki... bedzie dobrze, kolejny cykl, kolejna szansa Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: staralam sie we wrzesniu i pazdzierniku 02.11.07, 14:00 Dziewczyny, czarna rozpacz, @ jednak nadszedl planowo Nie powiem zebym nie byla rozczarowana, ja naprawde myslalam, ze mi sie uda bez problemu za pierwszym razem. Teraz panikuje, ze to moze ta nieleczona latami nadzerka ma wplyw na to ze sie nie udalo. Ide do szpitala w weekend umowic sie na cytologie. Dziwnie sie czuje z tym, nigdy nie bralam zadnych tabletek, @ regularny od niepamietnych czasow, maz zdrowy jak byk, ech to musi byc ta nadzerka. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: staralam sie we wrzesniu i pazdzierniku 02.11.07, 14:15 *1maja1* oj to wspolczuje Ale glowa do gory! Zadko komu sie udaje w pierwszym cyklu! Nie zalamuj sie! Nawet jesli oboje jestescie zdrowi i wszystko jest ok, to jest tylko 30-40% szansy ze sie uda!!! Tak juz niestety jest A przed Toba nowy cykl i nowe staranka. Zbieraj sily Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: staralam sie we wrzesniu i pazdzierniku 02.11.07, 16:14 glorcia to super,ze bedziesz w Polsce.A w jakim miescie?Moze gdzies blisko Lodzi? Mam nadzieje,ze kompa bedziesz miala,zeby cos do nas naskrobac?To zycze udanego weekendu i witamy w kraju!!!! A u mnie weekend nareszcie i spadam do domciu,pa. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: staralam sie we wrzesniu i pazdzierniku 02.11.07, 17:03 biedronko, jestem z Gdyni, wiec bede buszowac po trojmiescie w ten weekend I niestety kompa brak, takze zajrze z powrotem w niedziele pozno jak juz wrocimy Trzymajcie sie wszystkie cieplo i poreczy i powodzenia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 18:47 Cześć wszystkim. Mam nadzieję, że znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej starającej się? No cóż w październiku sie nie udało, mam nadzieję, że listopad będzie bardziej szczęśliwy dla nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 19:24 Ja juz ochlonelam po dzisiejszych emocjach, trudno, niech i tak juz bedzie. A teraz nowy miesiac i nowa nadzieja, alez ja sie ciesze a maz to dopiero na wiesc o nowych starankach Odpowiedz Link Zgłoś
magenta77 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 19:26 Witam nową staraczke i w dodatku moją rówieśnicę U mnie też jest to drugi cykl starań "dopiero" albo "aż" drugi - kwestia spojrzenia. Dziś 3dc więc do owu jeszcze szmat czasu. Miałam się nie przjmować gdyby się za pierwszym razem nie udało, ale jak już się okazało że nici z 2 kreseczek, to w głowie rodzą mi się najprzeróżniejsze myśli - głównie czarne scenariusze. Wiem że to głupie tak się zadręczać i przewidywać najgorsze, ale taka już chyba nasza babska natura. No cóż, czas wziąźć się w garść i zaciągnąć męża do łóżka na miłe chwile tylko niech ta @ już sobie pójdzie wreszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 19:43 Witajcie kobietki!Jak tam Wasze samopoczucie? Ja odliczam do owulacji dziś już prawie koniec 9dc,więc coraz bliżej.Dziewczyny czekam juz tydz. na testy owulacyjne zamówione przez internet i cos nie mogę się doczekać chyba będę musiała sobie bez nich poradzić albo może będzie jeszcze szansa w pon. jak przyjdą.Boję się,że przegapię ten właściwy moment i z 6 cyklu nici. Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 21:13 Toprzyszłam pozaciskać kciukasu i trzymac sobie kolejkę)) Glorcia udanego weekendu. Co do poprzedniego tematu to nigdy tego nie pojmę (((widocznie tak też musi być((( Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 21:54 Witam kolejne forumowiczki U mnie koniec 11 dc i na razie owu brak, tak mi się wydaje bo śluzu brak, a wiesiołek łykam. A w tamtym cyklu owu się pojawiła na przełomie 11c a 12 dc więc ten jest już inny. W niedzielę idę na kolejny monitoring, bo we wtorek miałam trzy rosnące pęcherzyki, więc mam szczere nadzieje że przynajmniej jednen pękł. Mąż trzeci dzień łyka androvit i salafazin, magnez oczywiście i folik. Musi się udać, tojest nasz czwarty cykl starań, a cztery lata temu w listopadzie zaszłam w moją pierwszą ciążę, może to jakiś znak, skoro tamtą po tak krótkim czasie musiałam pożegnać. Powodzenia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 02.11.07, 22:44 Witamja mam dostać @ za 2 dni i zaczynamy z mężem starania!!! Łykam juz folika ale nie wiem co to jest ten wiesiolek? Czytając was widze jednak że lepiej zebym sie nie nastawiała ,że za pierwszym razem sie uda... Ale trzymam kciuki za was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 witajcie w sobotę! 03.11.07, 10:46 hej, hej.... Jest tu ktoś??? Ja mam dziś dyżur w pracy!!!!! Przytulanka trwają. Dziś który to dc? Chyba 11...czy 12...zaraz sprawdzę! Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 10:52 U mnie dopiero 3dc. Wszyscy chyba chca sie dzisiaj wyspać, bo strasznie pusto Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 10:56 a ja od rana gotuję mężusiowi flaczki, jak przystało na przykładna żoneczkęDDDD trzymam kciuki za was dziewczynki!!!! kto przyjdzie i ogarnie mi mieszkanko??jakis zły czarnoksiężnik nabałaganił w całym mieszkaniu....i t6eraz potrzebuje jakiejs dobrej wróżki do pomocy...plissss Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 11:01 *grochalciu* to jak juz ta dobra wrozke znajdziesz to podeslij tez do mnie bo ja dzis od rana jak patrze na dom to nie wiem za co sie brac!!! (((( Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 11:12 u mnie tez jak po tornadzie, mąż wziął sie za malowanie kuchni... Ja poproszę taką wróżkę na popołudnie Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 11:51 A ja to chyba dzis z lozka nie wyjde,bo takiego mam lenia Co to jest salfazin i androvit? Na co to jest? A czemu magnez tez sie lyka? To chyba na stres,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 14:11 To i do mnie niech ta wróżka zaleci. Pomimo, że jestem w pracy to w domku został mój małż i córcia. Ochhhh wyobrażam sobie mieszkanko po powrocie do domciu.... Dla nich wazna jest zabawa, przygotowanie coś do żarełka na szybko a reszta nie ma najmniejszego znaczenia (np. talerze w zlewie, kubki czy patelnia po jajecznicy)..... Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 14:22 wróżki nie znalazłam...nadal bajzel jak licho. mdli mnie i nie mam sily sprzatać... Biedroneczko, ja magnez lykam na stres... w pierwszej ciazy jak mi brzuch twardnial i pobolewal to lekarz mi kazal lykac razem z witamina B6. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 17:38 no wlasnie tak mi sie zdawalo,ze na stres.A to cos pomaga w zajsciu w ciaze ? A tamte leki na co? Grochalciu mam nadzieje,ze juz lepiej sie czujesz i te wymioty Ci troche przeszly? Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 18:14 Adada dzisiaj 11 dc. Ja zaczęłam testy. Jedna kreska. Uciekam. Dwójka czeka plus mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
rogalla Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 18:50 Witam u mnie dzisiaj 22 dc i jeszcze tydziec czekania, czemu sie tak dluzy ten czas. I jeszcze zeby sie dobrze skonczyl, a nie @. Nie wiem jak tu o tym nie myslec. Jak sobie z tym radziecie? bo podobno jak sie tak barrrdzo chce to nie wychodzi...pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: witajcie w sobotę! 03.11.07, 19:38 myślę, że jeżeli bardzo się chce to musi się spełnić. Bądż pozytywna. Napewno się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 biedronka 03.11.07, 21:56 Salfazin to cynk wspomagający(między innymi a może przede wszystkim) działanie narządów rodnych u mężczyzn, androvit to specjalny zestaw witamin dla mężczyzn również poprawjający ich ogólny stan rozrodczy. Mój mąż pracuje w ciężkich i stresujących warunkach więc musi się podreperować ) Magnez to wzmocnienie ogólne organizmu, też na stres. Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: biedronka 04.11.07, 13:51 Dziewczyny,jeśli chodzi o podawanie salfazinu i androvitu równocześnie to mija się z celem one zawierają podobne witaminy i mikroelementy tego cynku to już za dużo nadmiar witamin jest gorszy od niedoboru,więc uważajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: magenta77 03.11.07, 19:47 Ja rowniez Ciebie witam. Mam nadzieje, ze nasze dwie '77 beda szczesliwe w tym miesiacu Moja starsza siostra wlasnie dzisiaj urodzila pieknego dzidziusia Bartusia, chlopak jak sie patrzy - 4100, 59cm!! Zazdroszzcze jej pozytywna zazdroscia Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: magenta77 04.11.07, 01:01 dziekuje ona za odpowiedz.Poszukalam na necie i nawet chcialam kupic dzis mojemu,ale nie dostalam Moze w innej aptece dostane.W kazdym razie magnez + B6 juz bierzemy Ja folik od pol roku. U mnie dzis 7dc,wiec jeszcze wciaz daleko..... Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 ja już po:) 04.11.07, 10:30 Cześć Dziewczynki jestem dziś w 17 dc więc juz po starankach (28 dniowe cykle) będę testować za jakieś dwa tygodnie życze Wam owocnych staranek żebyśmy mogły za jakieś dwa tygodnie założyć nowy wątek dla Mamusiek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: ja już po:) 04.11.07, 11:10 To życzę grubasnych dwóch kresek Glorcia wyjechała na dwa dni i na wątku pusto Mam nadzieję, ze miło spędza czas w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 12 dc 04.11.07, 11:11 Abi trzymam kciuki. Powiedzcie, bo ja pierwszy m-c obserwuje śluz. Wczoraj na tescie ovu jedna kreska. Dzisiaj jakby pojawił się śluz. Co to znaczy? Może to praca wiesiołka? Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: 12 dc 04.11.07, 13:58 Hej dziewczyny u mnie 11 dc dziś rano były staranka i od dziś planujemy codziennie żeby nie przegapić.Na razie żadnego śluzu nie widać więc jeszcze nie było owulacji.Pozdrawiam i życzę owocnych staranek Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 ewciapo 04.11.07, 14:03 Wiem wiem, własnie opracowałam schemat jednego dnia androvit, drugiego salfazin, tak na przemian a reszta bez zmian. Ale nie wiem czy to odrazu da jakieś wyniki, mam nadzieję że będzie okey. U mnie 13 dc cyklu, śluz mikry bardzo, wiesiołek łykam, czekam na owu, oby szybko. Dziś mam wizytę u gina na monitoring czy pęcherzyk (choć jeden) pękł, brzuch mnie z nerw aż boli. Oczywiście od wczoraj staranka również codziennie, co by nieprzegapić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: ewciapo 04.11.07, 14:14 To dobrze,że tak podajesz mężowi witaminki.Ja mojemu na razie nic nie daję,ale jesli teraz się nie uda to też go zacznę "karmić" Salfazinem,bo on dzięki zawartości cynku zwiększa ilość i ruchliwość plemniczków.Pożyjemy zobaczymy mam nadzieję,że się uda po takich starankach z resztą musi. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Ona01 04.11.07, 14:26 Czy my nie miałyśmy razem @ 24? Wydaje mi się, że mamy dzisiaj 12 dc. No ale już sama zgłupiałam i doliczyć się nie mogę. Staranka też zaczęłam ale śluz micry. Za chwilkę sprawdzę test. Coś mnie pobolewa na dole brzucha tylko że bardzej na środku. Jeżeli jest ovulka to śluz ma być jaki? Robię dzisiaj ciacho francuskie ze szpinakiem ( chyba dobry dla facetów), szybki przepis bo myśli niekuchenne.... Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 olma1974 04.11.07, 14:30 ja miałam początek 23.10 czyli wotrek więc dzień wcześniej, a dziś umnie 13 dc cyklu mam nadzieję owocny ) Ale hyba z owulką jesteśmy na tym samym etapie, bo u mnie sucho, czasem troszkę śluzu przeroczystego. A jak to ciasto się robi, skoro szybko to ja takie lubię, bo mnie zupełnie nie garnie się w stronę kuchni) Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: ja już po:) 04.11.07, 15:30 Widze, ze jestesmy w tym samym dniu cyklu Mi tez pozostaje tylko czekac na efekty listopadowych staranek. Obawiam sie, ze ja nie wytrzymam nerwowo i zrobie test przed uplywem 2 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 szybko i dobrze 04.11.07, 17:09 Ona kupujesz mrożone ciasto francuskie i szpinak. Szpinak doprawiasz według gustu ( ja doprawiam czosnkiem,pieprzem i fetą) i do zimnego dodajesz dwa jaja. Ciacho rozmrażasz ale tak żeby było zimne, zaginasz rogi jak do tarty, nakuwasz widelcem i nakładasz szpinak. Pieczesz 20 min w 220 stopni. Zabawa cała trwa tyle co rozmrażanie a jest pycha na zimno i na ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 04.11.07, 21:46 ehh no i masz babo placek ( Byłam u gin, pęcherzyki prze 5 dni wcale nie urosły,są takie same jak w 8 dc. A już powinny być przygotowane do pęknięcia, mam złe przeczucia (( Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 05.11.07, 08:34 Ona-będzie dobrze. Nie nastawiaj się negatywnie. U mnie 13 dc do gina idę w 15dc. Nie było innego terminu. Liczę, że nie za poźno. Śluz się pojawia. Kurcze znowu mam jesienne krwotoki z nosa. Czy ja starając się mogę coś wziąć na wzmocnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia weekend, weekend i po weekendzie! 05.11.07, 00:31 Wlasnie wrocilismy, prysznic i spac! Fajnie bylo, troche nudnego siedzenia przy stole, ale ogolnie milo No i zakupilam troche ksiazek, muzyki i dvd Witam wszystkie nowe osoby na listopadowym watku I pozdrawiam wszystkich razem i kazdego z osobna U mnie dzis (poniedzialek) 15dc i spodziwam sie owu za jakies 4-5 dni, tazke juz blisko coraz blizej Zakupilam len w tabletkach w Polsce Dopiero w trzeciej aptece byl (wszystko chyba juz wykupilyscie!!! ale mam kilka opakowan wiec starczy do konca cyklu i mam szczera nadzieje, ze w nastepnym cyklu juz nie bedzie potrzebny Tylko wrocilam z bolacym gardlem i lekka goraczka, mam nadzieje, ze mi przejdzie w dzien lub dwa i do owu wyzdrowieje!!! Zycze milych snow i do napisania do rana!!! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: weekend, weekend i po weekendzie! 05.11.07, 06:27 Hej! Glorciu lecz gardełko! Mi też coś jakby w nim siedziało! Owocnych staranek! U mnie 13 dc się zaczyna. Śluz naprawdę jak u Was kochane mikroskopijny ( nie zażywam niesety wiesiołka, tylko folik...). Staranka zaczęłam.... Za nas wszystkie trzymam kciukasy na maxa!!!!! Tak bym chciała żeby się udalo. To takie moje poniedziałkowe marzenie! Wstawajcie śpiochy! Mam dzis wolne i będę buszować po domku (czyt. sprzątać) i zaglądać do WAS! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: weekend, weekend i po weekendzie! 05.11.07, 10:01 Witam, witam, no wlasnie, gdzie sa wszyscy? Gardelko troche lepiej i piekny poranek, wiec az milo. I nawet podoba mi sie ten poniedzialek, bo za kilka dni mam miec owu, wiec sie ciesze Bylam u kolezanki i zobaczylam jej 8 tyg synka... slicznosci! taki do wycalowania!!! Ach! I juz wyglada jak przed ciaza! Brzucha zero! Szczesciara! Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: weekend, weekend i po weekendzie! 05.11.07, 10:24 Witam! U mnie dziś 12dc też bliżej owulacji.Miałam próbować z testami w tym miesiącu,ale coś mi jeszcze nie przysłali.Chyba ostatni raz zamawiam przez internet.Teraz muszę sobie sama radzić.Liczę na to,że się uda nam wszystkim.Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 10:34 Cześć dziewczyny u mnie już po owulce - dzić 14dc, tempka skoczyła, śluz się zmienia, wszystko wskazuje na to, że pozostało mi już tylko czekać. Kolejne najdłuższe dwa tygodnie przede mną Ciekawe która z nas jako pierwsza zobaczy dwie kreseczki po tych listopadowych starankach Powodzenia dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 11:04 Witam was w poniedzialkowy zimny poranek. U mnie 4 dc, od srody staramy sie ponownie, nie odpuszcze zadnej nocy Przy okazji gapie sie non stop na zdjecia mojego siostrzenca urodzonego w sobote i instynkt macierzynski powalil mnie juz zupelnie. Glorcia, dziewczyny pisza o jakims wiesiolku, czy moglabys mi dac namiary na to cudo tu w UK? Dzieki z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 11:26 wiesiolek to tylko do owu, bo potem moze zaszkodzic zagniezdzeniu, ale len mozna caly cykl. wlasnie bylam w polsce na weekend i kupilam tam len, tu jeszcze nie szukalam, ale dam ci znac jakznajde apteke z tym albo wysylkowo na internecie. Hej! I wiecie co... ciesze sie, ze owu juz za rogiem (lada zien) ale zarazem wiem ze te 2 tyg po owu... to czekanie... do testowania, to ja strasznie zle przechodze... i nie wiem, co by tu zrobic, by nie zwariowac... bo w ostatnim cyklu to wariowalam... ach... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 11:39 Witaj glorcia,troche tu smutno bylo bez Ciebie Ale jestes,cala i widze,ze tryskasz energia U mnie 8dc,wiec tak,jak Ty zaczynamy niebawem staranka.Boje sie troche,przyznam Ci sie,bo tez ciezko przechodze pozniej to czekanie,a najgorsze sa ostatnie dni przed @.Zaczelam lykac magnez + B6 choc i tak nie bardzo wiem na co to ma pomoc.Bo ze na stres to wiem,ale co to ma wspolnego z zajsciem w ciaze? A ten len w tabletkach to na lepszy sluz,tak? Ja w sumie sluz zawsze mam jednakowy (albo sie nie znam) i wlasnie to mnie dziwi.Bo w czasie owu powinien byc inny,prawda? A u mnie wciaz taki sam Ja juz chyba wariuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 11:55 Hej!Właśnie przyszły zamówione przeze mnie testy owulacyjne,troszkę pózno no ale cóż.Chyba zaraz sobie zrobię choć wiem,że pora niezbyt odpowiednia,ale jestem ciekawa czy coś pokaże bo to dziś 12dc Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 12:00 biedronko, moj sluz tez sie raczej nie zmienia, raczej tylko jego ilosc sie zmienia (przed owu mam go sporo). Te wszystkie wiesiolki i lny to ja szczerze mowiac bardziej traktuje jako placebo, czyli mowie sobie, ze to pomaga i pewnie pomoze mam nadzieje. Ja juz tez wariuje, i obliczam.. co by bylo gdyby... wiec jesli sie uda w ten weekend (mam miec owu i staranka by sie udaly) to bym miala termin na... sam poczatek sierpnia... i prosze, dowod, ze owu jeszcze nie ma, a ja juz wariuje Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 11:51 To moze rzeczywiscie odpuszcze sobie ten wiesiolek i bede zazywac len, pewnie jest dostepny w Bootsie czy Sainsbury. Na dzien dzisiejszy to zazywam jedynie kwas foliowy. Ja jestem z natury niecierpliwa, wiec doskonale wiem co czujesz. Ja sie bardzo zdziwilam jesli chodzi o testy ciazowe, bo z tego co sie orientuje to w Polsce sa dostepne takie juz po 72h, a tu znalazlam najwczesniejszy 4 dni przed spodziewanym @. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 12:04 hej 1maja1, z ebay-a mialam takie o czulosci 10 i niby mozna bylo je robic 7 dni po owu... bo ogolnie to 7 dni zabiera zygocie, by sie zagniezdzic, a przed zagniezdzeniem, to nie ma jak stwierdzic, czy ciaza jest, czy nie... dobrze, ze duzo sie dzieje przez nastepne 2 tyg wiec moze szybciej zleci... Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 12:14 Glorcia, dzieki za wszelkie informacje; przyznaje ze podchodze to tego troche spontanicznie, jak z reszta do wszystkiego w moim zyciu. Decyzja o dzidziusiu byla podjeta w ciagu jednego dnia, chociaz instynkt mnie naszedl pare lat temu, lecz jak zawsze okolicznosci sprawily, ze musialam ta decyzje przekladac. Juz sie nie moge doczekac, ktora pierwsza z duma oznajmi mi nam o pozytywnym tescie czego z calego serca zycze nam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 12:23 wiem, tez jestem ciekawa, ktora z nas bedzie miala 2 krechy pierwsza (nie ktora z nas dwoch, ale ogolnie). mam nadzieje, ze bedzie nas duzo! Hej! ps ale mi sie nie chce pracowac dzis... och... Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 12:30 Glorciu ja tez tak wariuję ...jejku ale fajnie, że jest nas więcej schizujących, bo już myślałam, ż eto ja tak mam...ufff kamień z serca. Ja też sobie wyliczam na kiedy miałabym termin porodu-ale głupai baba jestem. Jeszcze nie udało mi sie zafasolkowac a ja juz myślę jak to będzie w te upały z ewentualnei w dużym brzusiem??? No powiedzcie same czy to nie głupota czy nie daj BVoż echoroba jakaś??? P.s. Wolne mam za sobotę ale nie chce mi się już nic robić...... Już troszke porobiłam - niemogę powiedzieć...... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 12:38 To ja kolejna ze schizami - w sobotę kupiłam śliczną czapeczkę dla dziewczynki :p i widziałam parę innych fajnych rzeczy, które koniecznie chciałam już mieć ... ale się jakoś powstrzymałam. Testuję 17/18 więc jeszcze trochę czasu, ale mam wrażenie, że się nie doczekam. Już czuję się jakbym była zafasolkowana ). Może to dlatego, że to mój 1szy cykl starań. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 12:53 zdecydowanie nie jestes sama w tym "wariowaniu" adada... ja juz tez sie zaczelam "martwic na zapas" myslac o duzym brzuchu w srodku lata! takze witamy w klubie wariujacych! ladyjane - ja juz mam buty kupione jedne... i to takie na 2latka... a wszystko tak, bo jak bylam na poczatku roku w ciazy, to maz mi zrobil niespodzianke i wykupil krotkie wakacje zakupowe dla dzidziusia... niestety ciaze sie zakonczyla zanim pojechalismy... ale skoro mialy byc zakupy dla dziecka... to pozwolilam sobie jedne buciki (zielone, wiec uniwersalny kolor, czy chlopiec, czy dziewczynka) kupic. Tylko moj maz wie, ze je kupilam i trzymam gleboko w szafie... no teraz to wy tez wiecie... czasem sobie je poogladam... i poplacze... Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 13:05 Ja jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciąży (kwiecień/maj) kupiłam sobie fajną bluzeczkę na lato ciążową. Nistety ciąża zakończyła sie w czerwcu, bluzeczka na ramiączka i pękaty brzuszek została. też miałam pojęcie ją kupować. Przeciez gdybym donosiła tę ciążę to rodziłabym w styczniu....he, he!!!! Ale trudno może jeszcze ją wykorzystam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 13:20 hihi, to widzę ze nie tylko ja juz zbieram ciuszki ladyjane, nam sie w kazdym cyklu wydaje ze jestesmy zafasolkowane, siła sugestii... miejmy nadzieje, ze tym razem będę dzidziuski u nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 14:04 jakos wierze w listopad, mysle, ze bedzie laskawy i bedzie wysyp pozytywnych testow!!! My (kobiety) to kupujemy ciuszki, ale moj maz, to juz ma wozek wybrany - spytal mnie o zdanie najpierw, to powiedzialam, ze musi mi sie podobac ksztalt, kolor i zeby lekki byl. A on znalazl taki, co mi sie podoba, ale tez ma dobra konstrukcje (maz inzynier, kumacie). On chyba zwariuje bardziej ode mnie jak bede w ciazy! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 14:26 No to ja sie przylacze do Was i zaraz wylicze co juz mam,zaznacze tylko,bo moze nie wszystkie wiedza,ze bylam od marca do czerwca w ciazy Ale zdazylam juz kupic: kocyk i sliniaczki (komplet 3szt)a moj Misiek i mama po kaftaniku.Jak poronilam,to najpierw strasznie plakalam (w ten kocyk),pozniej chcialam wszystko wyrzucic,a w sumie lezy zapakowane w paczuszke gdzies w szafie.Jesli nie dla mnie to bedzie dla kuzynki,bo tez sie staraja o dzidzie. dziewczyny ja chyba wariuje.Zauwazylam,ze zyje jakby od @ do @.I raczej nic innego mnie nie pochlania.Ani ksiazki ostatnio,ani znajomi,imprezy,wyjscia do kina czy gdziekolwiek.Wszystko jest na chwile i tylko patrze,ktory to juz dzien,zeby bylo blizej do staran,albo testowania.To jakas paranoja.Co tu zrobic,zeby wyluzowac? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 14:30 Aha,glorcia wiec weekend jest nasz! Jak dobrze,ze jestes,bo moze zamiast o sobie bede sie starala myslec o Tobie hi,hi,hi A tak na marginesie czy robisz jakas przerwe przed starankami? Czy teraz tez codziennie sie kochacie? Przepraszam,ze pytam,ale to wazne dla mnie,bo my wlasnie mamy ten problem kiedy i ile? Moj M wciaz mysli,ze jak bedzie codziennie to sie uda,a pamietam jak pisalysmy juz na ten temat,ze lepiej robic jakies przerwy,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 14:46 biedroneczko, wyluzować sie nie da, my nie z tych Teraz najlepiej co drugi dzien, a jak jest owulka to codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
justi_k Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 15:01 witam wszystkie przyszłe mamy) w listopadzie zaczynam starania po raz pierwszy.. trzymajcie kciuki) Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 15:18 owocnych staranek i zdrowego dzidziusia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 15:54 trzymamy justi_k, trzymamy! Owocnych staranek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 15:27 No hej biedronka! my w weekend bylismy u moich rodzicow, wiec nie bylo jak. Od dzis zaczynam co 2 dni, a jak mi sie pokaze 2-ga krecha na tescie owu, to codziennie... ach... starania to sama przyjemnosc, ale to czekanie potem... juz sie zaczynam stresowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 15:40 Ja jeszcze 20 minut i nareszcie do domu.jakis ciezki dzien dzis mialam.No tak,czyli codziennie ok. zajrze tu jeszcze wieczorkiem,narazie pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie... 05.11.07, 16:15 a ja jeszcze 1h 45min... ale z dziewczynami idziemy do pubu na drinka, wiec a potem do domku, herbatka i kocyk... odpoczywam i relaksuje sie sluchajac nowej plyty nosowskiej, ktora wczoraj zakupilam w gdyni Hej Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 Ja też :) 05.11.07, 21:18 Podsumujmy mamy schize przedciążową. Ja mam całą masę ciuszków po Patryku i już myslę że chyba czas je sortować bo ja będę musiała leżeć w ciązy to nic nie zrobię, a początek z Patrykiem w brzuchu był straszny, ciągle leżeć bo groziło poronienie. Co tam, ja nawet już myślę żeby okna na umyć bo przed świętami nie umyję bo pewnie będę w ciązy, no szajba na całego ) Ale ten cykl nie będzie chyba dla mnie pzychylny, boję się że te pęcherzyki nie pękną. Jutro kolejny monitoring, jajniki bolą jak nie wiem, ale śluzu brak, mimo wiesiołka ((( MOże mam szanse, ale brak mi już na ten ykl entuzjazmu tak jak Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 05.11.07, 18:43 Witajcie! Witaj *glorciu* po podrozy A ja to dzieki Wam w tym miesiacu mam mniejsza schize bo moj czas przeznaczony na wyszukiwanie urojonych objawow spedzam tutaj hiihi Dzis 24dc, do niechcianej @ kilka dni, a ja nie czuje NIC!!! ani w jedna ani w druga strone... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 05.11.07, 21:07 hej czarna kota, trzymam kciuki bys nastepna @ dostala za ponad rok!!! a dwie krechy byly lada dzien! poszlam z kumpelami do pubu i sie wysmialam. Idziemy za tydzien do teatru, wiec czas do niechcianej @ bedzie szybciej leciec... mam nadzieje!!! zrobilam wlasnie test owu, jedna krecha... mam nadzieje, ze druga sie pojawi, mysle, ze jakos w piatek... kolo piatku przynajmniej... ach to czekanie... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 05.11.07, 22:19 glorcia ale masz fajnie mnie jakos nic nie bawi,ale moze mi to przejdzie,gdy bedzie blizej Swiat.Bo szczerze mowiac bardzo lubie ten czas,mam wtedy urodziny (7 grudnia),a jeszcze Sylwester.I do tego przychodzi tez czas na narty,ktore uwielbiam!!! Takze moze niebawem bedzie lepiej,oby! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 05.11.07, 22:23 *biedroneczko*! masz urodzinki 7.grudnia?! Super! Od razu wyczulam, ze Ty wspaniala jestes! Uwielbiam Strzelce A moja corka urodzila sie 6.grudnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 06.11.07, 07:00 Witam się z Wami porannie przed pracą!!! Biedronka strzelec-moja siostrunia też!!!! Dobry znak!!!! A corcia skorpion-podobno trudny charakterek!!!Narazie daję radę!! A ja wodnik-lutowa dziewczynka! A Wy kochane? P.s.dziś 14 dc. - a miałam nic nie myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 06.11.07, 07:38 Witam u mnie 11 dc i zaczynam się zastanawiać czy ...odpuścić ten listopada czy nie za chwile do pracy oj jak się nie chce , juz coraz zimniej, a was widzę aż kipi energia po tym długim weekendzie, miłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 06.11.07, 09:00 Witam w zimny poranek... czarna_kota ale zbieg okolicznosci! Niesamowite A jak sie czujesz? Ty zdaje sie na dniach zblizasz sie do finiszu? Ktora jeszcze na dniach testuje? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 06.11.07, 09:01 Filmonrob a czemu mialabys odpuscic listopad? Odpowiedz Link Zgłoś
magenta77 Dzień dobry po długiej przerwie 06.11.07, 09:44 Ufff, sporo było do nadrobienia, a nie zaglądała tu raptem 4 dni U mnie bez zmian, dopiero 7 dc więc na owu jeszcze za wcześnie. Na razie wspomagam się wiesiołkiem i liczę na cudowne działanie tego specyfiku. Cieszę się że jest nas coraz więcej, w grupie zawsze raźniej Pozdrawiam serdecznie przy porannej kawce Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia witam w ten wtorkowy poranek :) 06.11.07, 10:16 dzis moj 16dc i wypatruje 2 krechy na tescie owu... to ten etap kiedy szybko po pracy spadam do domu by zatestowac... bo mam kazdego dnia nadzieje, ze a noz juz sie pokaze, choc zazwyczaj mam owu kolo 20dc... ale o tym juz predzej pisalam, bede sie powtarzac, juz zaczynam wariowac Odpowiedz Link Zgłoś
n17062000 Re: zrobiłam test owu i .... i nic 06.11.07, 10:20 jestem smutna i załamana. Dopiero wczoraj przyszły testy owu. Zrobiłam i cóż wg mnie wydszedł pozytywny ale mąż mówi że nie. kupiłam testy na allegro i tam jest napisane , że gdy kreska testowa jest dużo bledsza od kontrolnej to wynik negatywny. U mnie kontrolna prawie bordowa a testowa blada ale dobrze widoczna tak różowa, śluz miąłam, ale staranka nie było i to jest NAJGORSZE. Mój facet zawiódł, miał bardzo dużo pracy i ... i nic nie było. Ponieważ to był pierwszy robiony test, podejrzewam, że jestem już po owu, bo śluz był wcześniej a u mnie 15 dc. Jeny i teraz z nowu dopiero za miesiąc a może dzisiaj próbować jeszcze? Przepraszam za chaos ale jestem zdenerwowana i musiałam się wygadać. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: zrobiłam test owu i .... i nic 06.11.07, 10:39 Nic na siłę. Mój mąż nawet nie wie jakie mam plany. Oczywiście chce ale nie tak zachłannie jak ja. To dopiero mam zadanie, nie mogę mu kazać teraz albo nigdy;-(. Ale uda nam się. P.S. Skorpiony są bardzo fajne, i dobrze im się wiedzie. Ciesz się z córeczki, bo kiedyś ( u mnie dopiero to się obudziło) zdobędzie zalety skorpiona. A ten jak już coś sobie obmyśli to to zdobędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
n17062000 Re: zrobiłam test owu i .... i nic 06.11.07, 10:55 dziękuję Wam dziewczyny, czyli dzisiaj będzie jeszcze może jakaś szansa. Życzę nam wszystkim powodzenia. Trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: zrobiłam test owu i .... i nic 06.11.07, 12:00 n17062000 probuj, do stracenia nic nie masz! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 06.11.07, 10:19 filmonrob3... a mozna spytac czemu chcesz odpuscic? ja jesli zmienie prace to bede musiala odczekac 3 miechy... ale narazie nie zmieniam i sie staramy Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 06.11.07, 10:45 n17062000 nie przejmuj sie tak i moim zdaniem powinnas dzisiaj zaciagnac mezusia do starnek Nigdy nic nie wiadomo.A jesli ma nic nie wyjsc w tym cyklu to nie wyjdzie,a starc sie mozecie,bo to nie zaszkodzi a moze akurat sie okaze,ze jednak cos z tego wyjdzie! A przeciez to mila "praca" nad fasolka,to co masz do stracenia? Zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 10:50 Cześć dziewczyny A może zrobimy liste która kiedy testuje? Ja dopiero 20 listopada (to dzień kiedy nie powinnam dostać @). Ale jak widzę, sporo tu dziewczyn które będą testować wcześniej bo zapewne jeszcze po końcowo-październikowych starankach Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 11:00 wy juz o testowaniu, a mi sie dopiero @ konczy... To mit z tym,ze skorpiony maja trudne charaktery, ja jestem i mam bardzo miły charakterek (tak twierdzi moj mąż ) ale rzeczywiscie jak czasami cos sobie postanowie, to koniec, nic mnie od tego nie odwiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
magenta77 Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 11:13 aniagor uszy do góry, idę równo z tobą Niby to 7dc ale jeszcze plamię, więc ani nie pofigluję ani nie potestuję Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 11:01 Ja spodziewam sie @ 16 listopada. Obawiam sie, ze nadejdzie, bo akurat w dniu kiedy powinnismy sie mocno przytulac mielismy na noc niezapowiedzianego goscia i nic nie wyszlo z przytulanka. Jednak po cichu licze, ze moze wystarczy przytulanko z poprzednich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 11:06 Tak- skorpionki to fajne znaki. Ja jestem z 15XI. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 11:58 ja tez skorpion i nie jest z nami tak zle mozna sie dogadac Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 12:02 A ja 17/18 i nie mogę sie już doczekać! Nie można by tak trochę wczesniej testować??? Normalnie nie doczekam się A teraz z innej beczki jakie leki na przeziębienie można stosować? Bo co? czuję że prędzej mnie choróbsko jakie? dopadnie niż doczekam do "testowego" weekendu. Trzymajcie się ciepło i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 12:03 dokladnie, plemniki lubia ten nasz sluz okolo - owulacyjny, sprzyja im, wiec szansa jest! tzrymam kciuki olgiusza! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 12:21 A jak jest z tym śluzem?. Mam go sporo (14dc) ale brak dwóch kresek na tescie ovu. Pierwszy raz obserwuję a jak pisałam nie mogę za bardzo nadwyrężać męża w najbliższych miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 12:25 Witam wtorkowo!! A u mnie 24dc i dalej nic! Kompletnie nie czuje nic! Ani na @ ani na nie-@ Sama nie wiem kiedy ewentualnie testowac.... Chyba lepiej dluzej poczekam! Jak wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 11:04 Witam! Ja na razie o testowaniu nie myślę,jestem teraz na etapie testów owulacyjnych.Wczoraj robiłam i tylko blada kreska,ale staranka były bo jak wiadomo test może się mylić a to już 13 dc,boję się,że przegapimy. Jak tam u Was humorki.Ja najchętniej to przeleżałabym cały dzień w łóżku taka paskudna pogoda! A propo pracy i staranek to ja od miesiąca pracuję w innym miejscu i nie przerywaliśmy starań w związku ze zmianą pracy.A długo się nad tym zastanawiałam co zrobić i nie żałuję praca jest super moje szefowe też (mam nadzieję,że tak zostanie). Z resztą mam teraz mniej stresującą pracę a to jak wiadomo sprzyja zaciążeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 12:01 ja spodziewam sie owu kolo 10-go, wiec mam nadzieje nie dostac @ okolo 24-go... ale testowanie pewnie zaczne ciut przed @... nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 12:33 Ja po wcześniejszych rozczarowaniach,wolę nie robić testów szybciej niz termin @, to bardziej boli niż niewiedza.Choć jestem bardzo i to bardzo niecierpliwą Wodniczką(nawiązując do wcześniejszego pytania)to muszę wytrzymać mimo wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 14:57 podziwiam ewciapo, podziwiam... nie znam sie az tak na znakach zodiaku, ja skorpionem jestem i z cierpliwosci mi brak... na codzien i od swieta... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 15:04 A ja Blizniakiem jestem totalnie niecierpliwym!!! I jak to u Blizniat ciagle toczy we mnie walke rozum z szalenstwem Szalenstwo wygrywa najczesciej hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Dzień dobry we wtorek :) 06.11.07, 15:21 hej, hej ja zamierzam w granicach 20-tego testować! Zobaczymy. tez jestem niecierpliwa wodniczką (jak ewciapo).... czarna kota brak jakichkolwiek sygnałów może być tylko dobrym znakiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Test 06.11.07, 15:36 Wyszła mi druga blada kreska, czy to warto dzisiaj czy poczekać do jutra? Jutro idę do gina ale nie chcę przegapić chwili. Co Wy byście zrobiły? Pamiętając że codzienne próbowanko u mnie nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Test 06.11.07, 16:19 teoretycznie tak, bo ta 2-ga kreska powinna sie zaciemnic do jutra, a 24-36 godzin pozniej owu... ale jak to bedzie... tego nie wie nikt. Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Test 06.11.07, 16:24 Rany! A ja już myślałam że na teście ciążowym wyszła ci ta druga kreska Oby tak było! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Test 06.11.07, 16:55 Mejby to wszystko przez to przewrażliwienie nasze i niecierpliowść.....Ja też gdziekolwiek nie przeczytam dwie krechy to rownoznaczne jest dla mnie z ciążą!hi, hi.... Co to będzie w terminie testowania (ok. 20-tego)(czytaj dużo wcześniej), bo mnie niecierpliwość zeżre!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Test 06.11.07, 20:49 Hej dziewczyny, jakos mi tak humor siadl... test owu wciaz jedna krecha... wiem, ze spodziewam sie iz druga pojawi sie dopiero jakos w weekend, ale humor mi jakos siada... bo czekanie do staran to pestka w porownaniu do czekania do testowania... ach... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Do bani to wszystko 06.11.07, 21:05 Masz rację Glorcia. Czasami czujemy w sobie siłę żeby za chwilę czuć się jak kobieta która nic nie może. Ja widząc bladą kreskę uwierzyłam, że dziś mam szanse. Powtórzyłam wieczorem jeszcze raz i nic. Jutro lekarz i chyba klękne przed nim że ja już muszę, bo się wykończe....... Starania odkładam na lepszy dzień-oby jutro Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 P.S. 06.11.07, 21:07 A oprócz tego nakrzyczałam na córkę starszą. Biedna przyjęła moją złość. Pewnie gdyby był mąż jemu by się dostało. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: P.S. 06.11.07, 21:45 przytulam olma1974... czasem nie jest latwo... wysylam pozytywne wibracje... trzymaj sie cieplo... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 06.11.07, 22:16 glorcia zupelnie niepotrzebnie sie przejmujesz.U grochalci testy nic nie wykazaly,a ona zaszla pieknie w ciaze! Wyrzuc te testy,albo zupelnie sie nimi nie sugeruj.Wszystko bedzie dobrze,zobaczysz.Ja tez miewam takie chwile zalamania i wiem jak to jest.Ale przeciez sama wiesz,ze czesto tak jest,ze testy sobie a nasze ciala i organizm sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 08:21 Olma czemu takie nastroje?????? szybciutko przywracam cie do optymistycznego nastawienia. Komu ma się udać jak nie właśnie Nam???? Glorciu ja tez nie stosuje testów owu...probuje bez nich! Wcześniej sie udawało!!! Tyle tylko, że nie donosiłam ciąży!!! Kobietki przesyłam Wam pozytywną energię!!!!! dzis mam jej duży zapas!!! uszy do gory! Wierze, że nam się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Środa -15 dc 07.11.07, 08:43 Przytuliłam dzisiaj obie dziewuszki i przeprosiłam za mój wczorajszy zły humor. Nie powiem żebym wstała w lepszym ale Wasze czułe słowa jakby dały mi troszkę energii. Napiszcie czy mogę wziąć magnez na wzmocnienie, może to jesień i mniej mam sił. Cieszę się też że dzisiaj wizyta u gina.... Może pomoże i coś doradzi Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Środa -15 dc 07.11.07, 10:13 Dzien Dobry wszystkim! Olma - ciesze sie, ze masz sie lepiej Dzieki dziewczeta za pocieszenie ja jednak trzymam sie testow, bo przed pierwsza ciaza mialam bardzo nieregularne cykle i choc znam juz w miare inne symptomy, ktore zaobserwowalam w kilku ostatnich cyklach testujac owu i moglabym sie domyslec kiedy mam owu bez testow - nie chce ryzykowac. Moj maz zazwyczaj wraca pozno i choc jak mam owu, to z checia sie stara, nie chce go (i jego "chlopakow") przemeczac zanim to nie bedzie potrzebne... takie jest zycie Ale mam sie dzis lepiej jakos humor powrocil Hej Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Środa -15 dc 07.11.07, 10:53 Glorcia..dzięki za wsparcie. Ja mam podobnie ( i chyba w duchu większość przyzna). Obydwoje pracujemy, mąż często do poźna albo nie ma go kilka dni, dwójka dzieci.Nie mam czasu i chęci regularnie się starać. I nie jest to już dla nas najlepszą formą spędzania wspólnie czasu, trzebaby pominąć dzieci. Mąż ma kłopoty zdrowotne i niestety modlę się o ten jeden z niewielu strzał. Tak jak Glorcia pomagam sobie testami ovu a dzisiaj może gin zrobi mi usg Pamiętajmy też, że są wśród nas młode, bardzo młode pary no i te którym bliżej do 40. Oczywiście żaden wiek nie umniejsza ale każdy rządzi się innymi prawami i w całkiem innych dziedzinach więcej może. Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Środa -15 dc 07.11.07, 10:57 Witam Was drogie koleżanki! U mnie 14 dc,więc idziemy prawie łeb w łeb.Ja robię też testy owulacyjne(pierwszy raz w życiu)i od 2-óch dni są słabe kreski zobaczymy jak będzie dzisiaj,jeżeli wyjdzie tak samo jak poprzednio to je rzucam w kąt.a staranka i tak będą. A tak a propo tych testów, to jeśli wyjdzie słaba kreska czy to oznacza,że owulacji jeszcze nie było czy niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Środa -15 dc 07.11.07, 11:01 Też tego nie wiem. I wczoraj miałam dziwne zjawisko. O 15 miałam słabą drugą kreskę i gdybałam czy to już. Postanowiłąm zrobić drugi test no i wyszła jedna ;-(. Zapytam dzisiaj gina o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Środa -15 dc 07.11.07, 11:06 Tylko kreska powinna być taka sama albo ciemniejsza od kontrolnej i to wtedy świadczy o zbliżającej się owulacji,a właśnie nie wiem co jest jak jest słaba może któraś z Was wie? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Środa -15 dc 07.11.07, 12:45 u mnie w ostatnim cyklu ta druga zrobila sie ciemniejsza od kontrolnej, ale w przedostatnim az tak ciemna nie byla a 15 dni pozniej mialam @ (czyli dzien po owu i 14 dni pozniej ksiazkowo dostalam @). Takze troche trzeba na intuicje dzialac... ktos kiedys pisal na innym watku ze robil 2 razy dziennie i porownywal i zaobserwowal wahania ilosci tego hormonu LH co test owu mierzy. Ale dziewczyny czasem robia testy, nic nie wychodzi a w ciaze zachodza... takze nie mozna na nich polegac tak na 100% niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 12:48 Juz nie moge sie doczekac kiedy ktoras z nas pierwsza zobaczy 2 krechy na tescie ciazowym! 3mam kciuki! ja jeszcze przed owu wiec nie bede ta pierwsza na pewno, ale aby sie pojawily, i tak bedzie wtedy pelnia szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 13:06 Witam dziewczynki! Wlasnie dlatego,ze te testy sa dla mnie nieczytelne,niezrozumiale i nie zawsze mozna na nich polegac to ich nie robie.Ale przyznam,ze mialam taki zamiar.Nawet bym juz kupila,tylko nie bylo w aptece Narazie dalam sobie spokoj,ale moze jak bede w desperacji to tez po nie siegne. Tak czy siak tez bym chciala juz doczekac owu i pozniej 2 kreseczek na tescie...ach...ale bym sie cieszyla! glorciu u nas staranka juz tuz,tuz,co? ja rozumiem,ze nie chcesz nadwyrezac mezulka,bo pracuje i zmeczony,ale gdyby tescik owu nie pokazal 2 kresek to nie odpuscicie staranek,prawda? To kiedy zaczynacie? U mnie dzis 10dc i troche brzuch mnie boli. Dziewczyny ktora zaczyna ten miesiac? Za kogo pierwszego bedziemy kciukaski trzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: P.S. 07.11.07, 13:12 Jeszcze chcialam wam powiedziec tak na marginesie,ze mam noge (stope) w gipsie Wczoraj wieczorem mi sie zachaczyla o dywan i tak niefortunnie skrecila,ze cala spuchnieta i zsiniala.Rano bylam na pogotowiu i od arzu w gips! Na miesiac!!!! Po prostu rewelacja Przeswietlenia mi nie robili,bo powiedzialam,ze staramy sie o dziecko,a nie wolno sie naswietlac,bo mozna uszkodzic plod. Troche jestem podlamana. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: P.S. 07.11.07, 13:19 no to niezle biedronka ja tez kiedys mialam noge w gipsie i tak juz po kilku dniach jak nie bolala, to calkiem fajowo bylo w lozku trzeba bylo kombinowac ale bylo przy tym duzo smiechu Takze Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 13:16 Dokladnie tak biedronko, jak tylko sie zacznie pojawiac 2-ga krecha, to dzwonie do meza i mowie, ze beda przez kilka dni obiady przy swiecach i on wie co to znaczy zrywa sie ciut predzej z pracy, relaksujacy wieczor (z obiadem przy swiecach) i wiadomo co pozniej dzis moj 17dc, mam nadzieje dosctac owu kolo 20, czasem kilka dni pozniej, ale to juz blisko i tak ach tylko potem to czekanie na testowanie ciazowe i brak @ mnie przeraza... ach... Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 13:25 Biedronko biedna jestes z ta nogą!!!!!! P.S. ja będę testowac okolo 20 lub 22.11. Tak planuje. A kto wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 13:29 rozumiem ze masz na mysli testowanie ciazowe nie owulkowe? Jesli dostane owu jak sie spodziewam (czyli w ten weekend), to testowac powinnam w dzien spodziewanej @ (czyli okolo 24-go), ale zaczne sie testowac pewnie jakos 7 dni po owu... wiem, ze to szalenstwo, ale jak mi testy wychodza negatywne, to rozkladam moj smutek na raty... i oswajam sie z mysla, ze moglo sie nie udac... wole tak niz czekac dluzej, robic sobie nadzieje i potem spasc gleboko w dol... taki moj sposob na to wszystko... nie wiem, czy dobry, ale na mnie dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 14:01 No to juz przekroczylysmy 500!!! No jak przestanie bolec,to moze bedzie i smiesznie,ale narazie to raczej nie bardzo a szkoda,bo wlasnie teraz bym chciala w staranka miec kondycje,humor i tak ogolnie jakos normalnie.A tu czuje,ze mnie jakies kombinacje 'alpejskie" czekaja.Ech...! No to zycze glorciu udanych,przyjemnych i owocnych staranek.Wszystkim zreszta! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 14:02 ja planowaną @ mam na 20 czyli testy coś koło tego i jak napisała Glorcia będę może testować już z 5 dni wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: dochodzimy do 500 tak w ogole!!! 07.11.07, 14:04 Ja juz sie nastawila psychicznie na testowanie 11-go w niedziele mimo, ze spodziewam sie @ dopiero 16-go. Taka juz ze mnie niecierpliwa wodniczka Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Testowanie-daty 07.11.07, 14:23 czyli @ i testowanie: 1- Olgiusza- 19 2- Olma- 20 3- Glorcia- 24 zróbmy listę. Kto się dopisze? Odpowiedz Link Zgłoś
patanka Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 14:13 Ja tez dolaczam do grona starajacych sie, w pazdzierniku sie nie udalo (I cykl staran) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 14:23 witamy patanka! u nas wesolo - lykamy wiesiolek i len, testujemy sie na owu (conajmniej czesc), wygadamy sie, poplaczemy, ale co najwazniejsze - wspieramy sie na wzajem. Bo kazda z nas bardzo chce zobaczyc 2 kreski na tescie ciazowym, wiec mamy podobne gorki i dolki w tej drodze staran do ciazy... takze wesolo ogolnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
beako1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 14:36 Hej, możecie mnie uświadomić a propos: wiesiołek i len - na co są i jak należy brać...u mnie 8dc...wiec na razie nie mam schiz...tak bym chciała, aby nam wszystkim sie udalo... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 14:42 ja pierwszy m-c wiesiołkuję za radą koleżanek. Działa to na nasz śluz, który jest potrzebny w czasie owu. Wiesiołek można brać do dnia owu ( w tabletkach, bo szukałam herbatki i nigdzie nie było) a len non stop. Wiesiołek połykasz a nie wiem jak len, czy jest w tabletkach? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 14:54 ja mam len w tabletkach choc na nim napisane, ze na zoladek, zgage, jelita itp. Ale moj maz wyczytal, ze oddawna len uwazany jest za ziolo, co reguluje prace hormonow i wspomaga plodnosc czy cos. Takze lykam (a dokladniej trzeba go ssac lub gryzc i polykac) i wmawiam sobie, ze poamaga (bardziej jak placebo go traktuje) Odpowiedz Link Zgłoś
beako1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 15:02 dzięki za info...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 17:27 len tez jest w tabl ale do ssania Odpowiedz Link Zgłoś
patanka Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 15:50 Dzieki za powitanie, mam nadzieje ze wszystkim nam sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 16:15 oj my tez mamy nadzieje! prognozy mowia o wielu pozytywnych testach ciazowych w ciagu nastepnych kilku tygodni... !!! I tego musimy sie trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 16:30 Cześć dziewczyny, słuchajcie - jestem obecnie trzy dni po owulce, ale od czasu owulki cały niemal czas odczuwam bóle w dole brzucha, nie są one zbyt mocne, jednak odczuwalne. powiedzcie proszę - skąd takie bóle, czym mogą być spowodowane, i co mogą oznaczać. Wiem że zaczynają się już schizy przedtestowe i podświadome wmawianie sobie objawów. Ale te bóle naprawdę utrzymują się od czas owu. Poradźta coś Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 07.11.07, 16:45 mejbi1, bole czasem sa, ale co oznaczaja... nie mam pojecia. Grochalcia z pazdziernikowego je miala po owu i ciaza jest. Mnie brzuch tez pobolewal dziwnie i nie ma... Ale mam szczera nadzieje, ze Ci sie udalo Trzymam kciuki! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: mejbi1 07.11.07, 17:48 Cześć dziewczyny, Pomimo że mnie się udało postanowiłam do Was zajrzeć, może coś podpowiedzieć. Jeżeli chodzi o ból w podbrzuszu po owulacji to ja też takowy miałam raz był raz nie nic bardzo uciążliwego. Diokladnie wiem kiedy była owulaka bo mierzyłam i temp. i miałam testy owul. Ale z drugiej strony takie pobolewania mogą byc i bez ciąży, chociaż Tobie zyczę z calego serca aby były te pierwsze. Trzymam za Was kciki Oby wyskoczyły na teściorach gube II )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Testowanie - daty 07.11.07, 16:25 czyli @ i testowanie: 1- Olgiusza- 19 2- Olma- 20 3- Glorcia- 24 4- Mejbi - 20 zróbmy listę. Kto się dopisze? Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Testowanie - daty 07.11.07, 18:16 Ja się dopisuję na 20 listopada. Z testowaniem ciążowym oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Jakby nowa :) 07.11.07, 18:38 Cześć, ja tu już kiedyś byłam, ale dawno więc witam się ponownie, mogę dołączyć??? Planowane testowanie było na 17-go ale ponieważ od tego miesiąca mierzę tempkę, wiem, ze nie było jeszcze owu, więc jeśli w ogóle doczekam to znaczy że i cykl dłuższy więc sama nie wiem na kiedy sie pisze. Coś zrezygnowana już jestem (5cykl - wiem, ze to mało) po wizycie u ginki i na razie niezachęcających temperaturach, może u Was odżyję Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Testowanie - daty 07.11.07, 19:18 czyli @ i testowanie: > 1- Olgiusza- 19 > 2- Olma- 20 > 3- Glorcia- 24 > 4- Mejbi - 20 5 - ewciapo - 23 albo 24! 6 - ladyjane - 17 Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Testowanie - daty 07.11.07, 19:31 ladyjane napisała: > czyli @ i testowanie: > > 1- Olgiusza- 19 > > 2- Olma- 20 > > 3- Glorcia- 24 > > 4- Mejbi - 20 > 5 - ewciapo - 23 albo 24! > 6 - ladyjane - 17 > 7 - adada - 20 albo 22! (jak wytrzymam) > Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: Testowanie - daty 07.11.07, 19:36 Male sprostowanie @ spodziewam sie 16 a nie 19 Zawsze kilka dni blizej do testowania Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 To z tego co widzę... 07.11.07, 19:49 Pierwsza testuje ladyjane-17 listopada! Dobrze zapamiętałam? Umówmy sie tak, że będziemy po kolei trzymały kciukasy za każdą testującą począwszy od 17.11. Chyba, że któraś dziewuszka wpisze się wcześniej-oki???? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: To z tego co widzę... 07.11.07, 21:34 adada30 super pomysl! tzrymam kciuki za nas wszystkie, a szczegolnie ladylane! juz ma tylko 10 dni do testowania! Fajowo! Odpowiedz Link Zgłoś
patanka Re: To z tego co widzę... 08.11.07, 13:26 To ja za was wszystkie bede trzymac kciuki bede pewnie ostatnia, bo narazie mam 2 dzien @ dopiero. Bede pewnie testowac pod koniec listopada albo na poczatku grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Testowanie - daty 15.11.07, 14:53 Dla przypomnienia, odnalazłam. Co z Olgiuszą? Ona jutro pierwsza otwiera szczęśliwy łańcuszek Chyba, że jest ktoś jeszcze???? 1- Olgiusza- 16 > > 2- Olma- 20 > > 3- Glorcia- 24 > > 4- Mejbi - 20 > 5 - ewciapo - 23 albo 24! > 6 - ladyjane - 17 > 7 - adada - 20 albo 22! (jak wytrzymam) Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: Testowanie - daty 15.11.07, 15:32 Hej. Pisałam wczoraj, ze nie wytrzymałam i zrobiłam test. Oczywiście wyszła jedna krecha. Czekam, wiec jutro na @. Liczę na to, ze od soboty zaczną się tu pojawiać radosne nowiny o 2 grubaśnych krechach Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Testowanie - daty 15.11.07, 16:05 Oj, szkoda a co z następną ledy??? Kurcze niech ktoś zacznie pozytywne wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Testowanie - daty! Olgiusza 15.11.07, 21:53 No to co miałam rację że rozpoczniesz szczęśliwy łańcuszek???? Buziaki i trzymam kciuki. To napewno DWIE GRUBE KRECHY! I Jestem pewna, że apel wysłuchany Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 17 listopad -Ladyjane testuje 16.11.07, 08:23 Jak u Ciebie? Dzisiaj Ty musisz ogłosić, że zostaniemy ciociami Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 adada30 07.11.07, 19:46 u mnie 18dc, od 16 powinnam brać duphaston, ale ginka w rozmowie tel. zgodziła się bym poczekała 4 dni, bo dupka powinno się brać po owu. Tak więc u mnie wciąż staranka w oczekiwaniu na owu i to ta miła strona. Trzymajcie kciuki by owu przyszła , a ja narzekałam na czekanie po starankach a teraz nie moge sie tego doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: adada30 07.11.07, 19:53 Uuuuu trzymam kciukasy za przytulanko!!! Oczywiście!!! Masz 18 dc - to o 3 dni jesteś dalej ode mnie! U mnie dziś juz po przytulanku, bo mąż wybył już na nockę. Nika to dość poźno masz owu??? Masz długie cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: testowanie 07.11.07, 20:43 czyli @ i testowanie: > > 1- Olgiusza- 16 > > 2- Olma- 20 > > 3- Glorcia- 24 > > 4- Mejbi - 20 > 5- ewciapo - 23 albo 24! > 6- ladyjane - 17 > 7- adada - 20 albo 22! (jak wytrzymam) > 8- biedronka - 25 Teraz dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: testowanie 07.11.07, 20:46 Ja chyba ostatnia nikka czemu Cie tak dlugo nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 nika 07.11.07, 20:53 to ja podobnie do Ciebie, 17dc i wciąż czekam na owu, oby przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: adada30 07.11.07, 20:55 Kiedy właśnie nie (( Standardowo 29, ostatnio nawet 26, 24. Ginka powiedziała, że przy tak krótkich cyklach może w ogóle nie być owu (dupek miał mi wydłużyć lutealną) no i dotychczasowe pomiary na razie nie napawają mnie optymizmem, ale mam nadzieję: dziś wieczorem tempka skoczyła dużo gdy dotąd nawet wieczorem były niskie więc zaraz uśmiechnę się do męża Mąż w pracy to komp dla Ciebie bo ja mam konkurencję, m. odgraża się, że kupi mi laptopa bo mu ciągle zajmuję kompa Mój pracuje tylko w dzień, ale czasem sama podpowiadam mu piwko z kolegami, kładę synka wcześniej spać i ODPOCZYWAM Pozdrowionka )) Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Biedronkeczko :) 07.11.07, 21:06 Smuuutno mi było, ginka mnie dobiła, pustka w łepetynie więc czasem tylko Was podczytywałam ale nie odzywałam się, ale stęskniłam sie i pomyślałam, że gdzie mi będzie lepiej )) Aleś się z tą nogą załatwiła ( ale jak tylko przestanie boleć działajcie, trzymam kciuki Ona01 - trzymam kciuki, testy owu czy mierzysz temp? Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: Biedronkeczko :) 07.11.07, 21:20 testuję 16.11 więc chyba zaczynam testowanka w listopadzie, mam nadziję że będzie owocny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Biedronkeczko :) 07.11.07, 21:39 dobry wieczor wszystkim! Kolejny dzien mija... blizej do owu i testowania! mi test owu wciaz pokazuje jedna kreche... z moich obliczen wynika ze juz jutro jakos powinna/moze sie pojawic druga krecha na tescie owu... ale moze tak byc, ze pojawi sie za tydzien... takze moje testowanie ciazowe najpredzej 24-go... och aby sie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia spicie? 07.11.07, 22:54 chyba tak, bo pusto... dobranoc wszystkim! I aby hormony dobrze dzialaly i starania owocowaly! Hej! Do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: spicie? 07.11.07, 23:44 W sumie ja jeszcze nie spie nikka a czemu bylas smutna i dlaczego dobila Cie ginka? glorcia jutro na pewno juz beda dwie kreski,w kazdym razie tego Ci zycze Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 wstawajcie spiochy!!!! 08.11.07, 08:15 jetseście ????? Ja juz z wami się witam czwartkowo i uciekam do pracy. 16dc a owulka jest czy jej nie ma???? Śluz dziwny tzn. nie do końca płodny????/ Nie chcę się nadto przejmować ale moze jeszcze takiego jak trzeba to jeszcze nie było. To tylko z moich obserwacji (zero testow i mierzenia tempki). Dziewczynki a magnez mozna brac. Wiem, że jest dobry na stres i że kawa wypłukuje magnez-więc czy mozna go łykać???? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: wstawajcie spiochy!!!! 08.11.07, 08:43 Nie śpimy już nie spimy! Ja od 6.00 jestem w pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Testowanie - daty 11.11.07, 18:07 Cześć dziewczyny. Jestem nowa ale zaprawiona w boju. Mamy za sobą kilka miesięcy starań i nic... Teraz testy poszły w ruch i dopisuje się na teścik na 25 listopada (mam nadzieję z II tłuściutkimi kreseczkami) Pozdrawiam wszystkie staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Nowe wiadomości 08.11.07, 08:48 Jestem po wizycie u gina. Mówił składnie i chętnie Wam napiszę i może dacie jakieś sprostowania. 100% badaniem płodności to oczywiście ciąża. U mnie dwie a więc bravo. Miałam niestety operację na wyrostku i możliwe że coś poszło nie tak. Jedyne badanie to sprawdzenie drożności, co podobno nie jest przyjemne ale jeszcze nie jest na to czas(jeżeli nie zajdę, planowane na styczeń). Drugą przyczyną mogą być testy! Poprawcie jak mnie głupotami omamił. Podobno lekarze nie wypowaiadają się na tematy testów, bo nie ma wystarczająco informacji na ten temat. Podczas badania stwierdził śluż okołoowulacyjny i podobno jeżeli się pojawia to jest to dzień ovulki lub nawet po. Testy wychodzą u mnie z jedną krechą. Kazał wczoraj zrobić staranko ale powiedział że według niego powinnam starać się od dwóch dni wcześniej( test ovu również robiłam i jedna kr). Tak więc mam pierwsze, oczywiście to są luźne rozmowy i nie pokryte badaniami, błędy i przyczyny. Może? W przyszłym m-cu mam się stawić przed ovu na usg i jak to nie pomoże to badanie w styczniu. Podobno lepiej wcześniej się starać przed ovu niż w trakcie czy po. A ja raczej planowania zawsze od 14 dc a niby powinnam od 11. Czy ma to sens? Testuję dalej na ovu Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Nowe wiadomości 08.11.07, 09:48 starania przed owu maja sens, bo plemniki zyja do tych 48-72 godz albo i ciut dluzej w plodnym sluzie (sprzyja im). Takze moga teoretycznie spokojnie doczekac ovu, zreszta potrzebuja do 7godz (jakies tam reakcje w nich zachodza) by byc gotowe do zaplodnienia (7godz od tego jak juz sa w drogach rodnych kobiety). Krotko mowiac trzeba "pracowac" (starac sie) i bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Magnez 08.11.07, 08:50 Zapomniałam się spytać! Chętnie też pobrałabym na stresy jesienne. Czy można podczas starania??? To pytanie nurtuje kilka osób. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Magnez 08.11.07, 09:50 nie mam pojecia, poszukam w sieci, moze cos wyszperam Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Artykuł 08.11.07, 09:54 Na gazeta.pl jest artykuł "zdrowe nowe strasze matki". Nie czytałam ale wydrukuję na poźniej Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Magnez 08.11.07, 11:03 wyszperalam pare info. W jednym napisali, ze trzeba brac jesli nie ma w codziennej diecie odpowiedniej (zalecanej) dawki magnezu. w drugim napisano: "kasia123m filomag b6 w ciąży Panie Doktorze!!!czy jesli zazywalam jedną tabletke filomag B6 (MAGNEZ) przed ciążą bo czesto łapały mnie skurcze łydek, to czy teraz ( jestem w czwartym tygodniu ciąży ) mogę dalej brac jedną tabletkę dziennie?czy to nie zaszkodzi dziecku?dodam ze w jeden dzien nie wzielam magnezu i pożniej pulsowalo mi cos w dole brzucha i kuło mnie w nocy...nie wiem czy to były jakies skurcze....bardzo prosze o odpowiedz...kasia Odpowiedz lekarza: Nawet lepiej go brać". (podaje link, jak ktos chce sprawdzic skad ten cytat skopiowalam: twoja-ciaza.com.pl/odpowiedzig.html Czyli ogolnie "lepiej go brac", wiec wyglada na to, ze ok Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Ale miałam sen...! 08.11.07, 09:20 Dziewczyny... aż boję się o tym mówić... śniło mi się, że mąż kupił mi test ciążowy, a ja nie chciałam go zrobić, gdy jednak go zrobiłam - bałam się "odczytać" wynik, i przyszedł do mnie mój mąż i pokazał dwie kreski! Słuchajcie - normalnie się boję, a jednocześnie cieszę. Tylko nie wiem czy to głupawka czy podświadomość Pewnie niepotrzebnie nabijam sobie tym wszystkim głowę. Wczoraj pisałam o tych bólach w podbrzuszu i po waszych odpowiedziach pojawiła się maleńka nadzieja, że to może TO!. Może stąd ten sen. Sama już nie wiem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Ale miałam sen...! 08.11.07, 09:43 Mejby niech sie szybciutko ziści twój sen!!!!!!! życzę ci tego z calego serducha! Olma ja myslę, że jęsli byl sexik w tych dniach to napewno się wstrzeliliście. Na testy owu patrze z lekkim dystansem ale to moje zdanie........myślę, że nie bedziesz musiała chodzić na następnawizyte przed owu, bo nie będzie juz takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Ale miałam sen...! 08.11.07, 09:44 Mysle, ze bardzo chcesz zobaczyc te 2 krechy... tak jak my wszystkie, takze to normalne miec taki sen, i zycze Ci, aby byl proroczy! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 magnez 08.11.07, 10:45 dziewczynki czy ktoras wie o tym magnezie????? Coś???? Czy można go łykać????? Mam w tabletkach i właśnie się zastanawiam??? Doradźcie!!!! Olma ty tez chcesz go brać???? Dobry jest na stres no i wiadomo magnez niezbędny do dobrego funkcjonowania(zapobiega chyba też skurczom). Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Ale miałam sen...! 08.11.07, 11:11 Też zwalam to bardziej na podświadomość Ale słuchajcie - bałam się mówić o tym śnie mężowi (żeby nie pomyślał, że to przez te moje schizy ciążowe), no ale się odważyłam i właśnie mu powiedziałam, a on na to, że miał taki sam sen tylko wczoraj! I też bał mi się o tym powiedzieć, żeby mnie niepotrzebnie nie nakręcać No to zaczęło się "poowulacyjne szaleństwo" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Witam kto na pólmetku? 08.11.07, 11:30 U mnie dziś 15dc.Robię od pon.testy owul.i nic tylko słaba kreska juz nic z tego nie rozumiem,ja w końcu nie wiem czy już ta owulacja była czy nie, zawsze obserwowałam śluz i wiedziałam, a teraz go coś nie ma,ale mam nadzieję,że "jeszcze" nie ma.Boję się,że w tym cyklu może w ogóle nie będzie owulacji i ten cykl spiszę na straty.Wiem,że tym testom nie można w 100% polegać robię je właściwie z czystej ciekawości a staranka są bez względu, czy kreska jest ciemna, czy nie.Dziewczyny ja już chyba popadam w depresję.Z resztą nie lubię siedzieć sama w domu,tak tu pusto.Mąż w pracy ,a ja na 14 idę.Aby do jutra i mam długi weekend.A propo snów to kiedyś mi się śniło,że rodziłam,tylko jeżeli mi się coś śni to w rzeczywistości jest odwrotnie.To straszne!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Witam kto na pólmetku? 08.11.07, 11:37 hej ewciapo, ja tez jeszcze przed owu, ale jakos humor sredni... chyba przez to ze od kilku dni trzyma mnie przeziebienie i katar tez jakos mi sie nawet starac... bo jak nie bedzie staran, to nie bedzie testowania i stresu... wiem, bledne kolo... z jednej strony tak bardzo chce byc w ciazy, z drugiej podswiadomie boje sie zwiazanego z tym stresu... ach marudze, ide sobie zrobic herbatke, zawsze mnie to jakos dziwnie pociesza Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Witam kto na pólmetku? 08.11.07, 11:46 Glorcia, Ty masz bardzo poźno ovu, czy to jest 14 dni o następnej @. Jakie masz cykle. Ten gin wczoraj mówił o tych terminach wcześniejszych a Ty tak poźno masz owulację. Dziwne to wszystko no ale słyszałam że dziewczyna zaszła podczas @ Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Magnez 08.11.07, 11:41 Ja w okresie jesiennym zawsze brałam body max lub slow mag z b6. Popadam w jesinny nastrój i to zawsze mi pomagało.Właśnie znowu mnie dopada-skurcze, krwotoki z nosa, zmęczenie i psychika kiepska. Bardzo chciałabym brać coś. Jeżeli któraś będzie teraz u gina to popytajcie proszę. Ja chyba mimo wszystko zakupię, bo chyba mój stan też jest ważny żeby się udało. 16 dc Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Magnez 08.11.07, 12:05 hej olma, pisalam dzis rano (popatrz wyzej gdzies), ze wyglada na to, ze magnez mozna brac taka info znalazlam w sieci. A'propos cykli, to moj po ciazy jest ok 34-36 dni i jak robilam testy owu w poprzednich kilku cyklach, to wychodzily pozytywne okolo 20-22 dc i po 14-15 dniach mialam @ (czyli jak jest napisane w ksiazkach - @ przychodzi 14 dni po owu i ja tak mialam). Przed ciaza mialam cykle powariowane a zaszlam za pierwszym podejsciem. Jak mi powiedzial moj gin "nieregularne to nie znaczy bezowulacyjne". Pozdrawiam popijajac herbatke i juz w lepszym humorze Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Witam kto na pólmetku? 08.11.07, 11:43 ja 16 dc i po pierwszych staraniach mimo że nie miałam pozytywnego testu. Następny próby jutro bo dzisiaj nie mam męża buuuuu i jak wytrzymać ten kiepski czas? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Magnez! 08.11.07, 11:55 Witam dziewczyny! Jesli chodzi o ten magnez,to wczesniej pisala juz glorcia,ze mozna brac i podala link.A ja biore caly czas od 1dc,bo na innym forum dziewczyny z NPR wlasnie o tym pisaly,zeby brac razem z wit A+E bo to ponoc dobre jest na lutealna i ogolnie pomaga a nie szkodzi.Takze bez obaw mozna brac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Ale miałam sen...! 08.11.07, 11:54 Mojej siostrze śniło się, że wnosiłam do domu dzidziusia, a w domu było pełno małych kotków i 1 rotwailer. Nieźle co? Zwłaszcza, że nie lubię za bardzo zwierząt w domu. Mam nadzieję, że sny nam się ziszczą w moim przypadku 1sza część. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Ale miałam sen...! 08.11.07, 12:07 az sie usmialam z tych kotkow i rotwailera! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Ale miałam sen...! 08.11.07, 12:20 a ja wczoraj wracam do domku i puszcam oczko do męża. Gra wstępna zaczęta i uwaga... Moja 13-latka zaczęła obserwację. Słuchajcie no normalnie gdzie my to i Ona i niewinny uśmieszek. Młodszą położyłam, bo to nieświadome a tej co zrobić? No i z buziaka widać, że wie o co chodzi! Wymyśliłam testowanie wanny bo nam zimno i kiedy już prawie wszystko było dograne dzwonek.. przywieźli zamówioną szafkę, która miała przyjechać dzisiaj. Staranka skończyły się wieczorem w łóżku i sms. Myślałam, że męża trafi. Po staranku herbatka no i zasiadłam odczytać sms-ka.Koleżanka której nie widziałam ze dwa lata napisała że właśnie urodziła dwie bliźniaczki! Może to też znak hihihih P.S. Dzisiaj rano wioząc córę do szkoły pyta no i co " już Ci cieplej dzisiaj " Wytarmosiłam po czuprynie i wiem, że Ona wie Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 08.11.07, 12:25 A ja mam dzis humor do kitu. Za oknem leje i wieje a @ czuje na ostatnim zakrecie(( niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 duphaston a luteina 08.11.07, 12:31 dziewczyny powiedzcie mi czym się różni duphaston od luteiny. Moja znajoma (@ jej się spóźnia tydzień i test ciążowy pozytywny) była u gina i właśnie jej zapisał luteine. Ale nie miałam okazji jej wypytać o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Czarna nie wywołuj wilka z lasu ! 08.11.07, 12:31 . Ja za chwilkę idę na lunch po magnezik. Łyknę sobie, bo praca idzie do tyłu i nic do przodu. Niedługo się nie odkopie albo mnie wykopią jak zobaczą ile siedzę na forum ups Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 08.11.07, 13:48 sciskam czarna-kota, poki nie przyjdzie @, jest nadzieja. Takze trzymaj sie cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 08.11.07, 14:23 A mnie noga caly czas boli Porobilam troche w domu i tak sie zmeczylam z tym gipsem,ze az ledwo zipie.Musze sobie jakiegos wyzszego buta skolowac na druga noge,bo mam nierowno i kustykam. U mnie dzis 11dc i zero sluzu.Jest tak sucho,ze az boli A jak u Ciebie glorcia? Kiedy tescik? Pewnie okolo 18 tak? Zycze powodzenia i mam nadzieje,ze juz dzisiaj pokaza sie dwie krechy. czarna_kota a moze to jednak nie @,co? Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 czarna kota! 08.11.07, 15:27 jejku @ nie moze przyjsc! zakazuję jej i koniec! Przecież miałysmy razem 'robić' rodzeństwo dla naszych 9-latków!!! Nie poddawaj się !! Przeciez objawy okresowe mogą być podobne do ciążowych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: czarna kota! 08.11.07, 15:49 Oj dziekuje Wam dziewczyny za tak mile slowa!! Kochane jestescie!! Ale ja cos czuje ze jednak sie nie udalo A jak tak Was czytam to sie we mnie znow jakas nadzieja budzi i sie nakrecam a nie chce! Ok, na razie nic nie mysle tylko czekam do dnia @ a ze mam nieregularne to nie wiem do kiedy mam czekac hihi *adada30* faktycznie, mialysmy i ja sie nie wylamuje! Najwyzej moje bedzie miesiac czy dwa mlodsze)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 08.11.07, 15:38 Cześć biedronko!Biedna jesteś z tą nóżką, a jak długo masz nosić ten gips? Ja na szczęście nigdy nie nosiłam gipsu (odpukać)ale pewnie nie jest za ciekawie kuśtykać. U mnie tez posucha a to juz 15 dc chyba nie było i nie będzie tej owulki i nici z tego cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Glorciu- Kopalnio wiedzy 08.11.07, 15:29 Jak pisałam, pierwszy raz obserwuję śluz. Wydaje mi się że jest słabszy a test ovu ciągle negatywny. Jeżeli pojawienie się śluzu to prawdopodobnie jest lu była owulacja to oznacza że u mnie już po wszystkim? Kurcze a ja dopiero zaczęłam. Policzyłam też tak jak u Ciebie 14 dni do planowanej @. Padło na wczoraj czyli wtedy kiedy były staranka. Czy to wynika, że zrobiłam próby w ostatniej chwili albo za poźno? Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 ach ten śluz.... 08.11.07, 18:25 Z tym śluzem to bywa różnie....Nie wiem czy teraz właśnie mam ten prawidłowy czyli płodny. Wygląda delkatnie rozciągliwie ale nie jest go za dużo. O nie! W ubiegłym cyklu miałam około 19 dc śluz rozciągliwy ale taki "intensywny" nie to co ten, który występuje teraz! Tak więc nie wiem już! Olma może Ci się udało skoro wczoraj próbowaliście-tak? Ja od niedzieli do wczoraj stosowałam akcję "przytulanie"..... Dziś nici niestety!!!!! Mąż znów na nocke polazł i nie było możłiwości żeby zorganizować sexik. I co ???? Zachodzę w głowę czy ten sluz dopiero nadchodzi i zwiększy się jego intensywność czy to już końcowka właśnei tego???? Sorki, że tak motam ale nie wiem jak go opisywać..... Odpowiedz Link Zgłoś
ka21sia Re: II cykl starań 08.11.07, 18:56 Witajcie dziewczyny mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego forum. Z moich październikowych staranek nic nie wyszło. Wczoraj przylazła @. Za jakieś 5 dni zaczniemy drugi cykl starań mam nadzieje, ze tym razem wyjdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: II cykl starań 08.11.07, 19:14 Witaj !!!!!!!! Teraz będzie musiało sie udać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: ach ten śluz.... 08.11.07, 20:18 ach ten... Ja mam podobnie 16dc gin powiedział, że śluz okołoowulacyjny a dzisiaj jakby mniej..... Oszaleć można a może mniej bo przestałam brać wiesia. Wiesio ylko do owulki. Seksik dopiero jutro tylko czy to jeszcze sens w 17 dc? W grudniu przywiąże męża i koniec zajadę... do celu. Pozdrawiam Was ciepło, zdrówka szczególnie dla chorej nóżki ( dzie Maluszkowi będziecie mieli co opowiadać jak to noga w gipsie a tu barabara hihih) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 08.11.07, 20:34 dziekuje dziewczzynki za mile slowa i pozdrowienia. No faktycznie z tym gipsem to troche klopotu,ale co sie nie robi dla idei ;-0 Tyle ze to dopiero drugi dzien,a ja mam to nosic miesiac! A gdzie sie glorcia podziewa? glorciu co u Ciebie? Czyzby test wyszedl pozytywnie i wlasnie szykujesz kolacje przy swiecach? Trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieje,ze jest tak jak mysle! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 08.11.07, 20:39 ewciapo nie martw sie tym sluzem.Czasem owu przychodzi pozniej a nie tak ustawowo w 14,15 dniu.I czasem nie ma takiego obfitego sluzu.Moze u Ciebie byla juz owu a moze dopiero bedzie? Obserwuj sobie,ale ze stranek jeszcze nie rezygnuj,bo to roznie bywa naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Ale się rozpisałayście :))) 08.11.07, 22:00 Witam z wieczorka ) adada: ja czytałam - do owu 1 magnez z B6 po owu 2 magn z B6 i vit A+E a mężowi salfazin na wzmocnienie chłopaków Duph i luteina to to samo ale ponoć dupek lepszej jakości na NPR tak kobietki tłumaczą zajście w czasie @: owu przesuwa się o 2tyg, a nie każde krwawienie to @, @ to krwawienie ok.2 tyg. po owu, aby ją stwierdzić skok temp min 3-4 dni, bo organizm może się szykować do owu i "rozmyslić" a wtedy po jakimś czasie organizm czyni kolejne podejście do owu. ka21sia: już Cię gdzieś czytałam witaj, tu baaardzo miło biedronko: jak noga, działaj działaj, nie leń się, to tylko noga chora )) Pytałaś o wizytę u Ginki: stwierdziła, że ona daje nie rok a 3 mies, skoro u nas 4 cykle bez efektu to coś nie tak ((, a jak ostatnie cykle tak krótkie to może w ogóle nie być owu (( na początek kazała przebadać męża, dała nam na to 2 mies, w tym czasie mam brać dupka 16-25dc, wyczytałam, że duph zaburza owu więc trzeba go brać po owu, a u mnie wciąż tempka niziutka, dziewczyny na NPR radzą jedno, ginka w rozmowie tel. co innego, staranka co 2 dzień, choć ciągle brak skoku temp. nie napawały optymizmem, Wy tu się staracie, planujecie testowanka a ja w pierwszym obserwowanym cyklu coś bez owu, wczoraj jakoś mi odeszło i zjawiłam się tu i od razu lżej mi się zrobiło )) A w dodatku dziś wreszcie temka skoczyła (oby tylko nie spadła), jak w poprzednich cyklach też tak późno była to starania były nie w czasie Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Ale się rozpisałayście :))) 08.11.07, 22:55 Faktycznie sie rozpisalyscie! az milo ja w pracy mialam spotkanie i po spotkaniu kontynuowalismy rozmowy przy winie w pobliskim pubie Milo bylo I czas szybciej leci Wlasnie zrobilam test owu i wciaz jedna krecha, wiec owu nie bedzie w sobote... ale teraz juz kazdego dnia test moze byc pozytywny, wiec czekam juz z niecierpliwoscia na te druga owu kreche Pozdrawiam wszystkich i dobranoc! Do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Glorciu- Kopalnio wiedzy 08.11.07, 23:04 z tym sluzem to nigdy nie wiadomo. Jedni maja konkretny i wiedza kiedy owu, inni nie obserwuja konkretnego sluzu a i tak maja owu, wiec do pracy olma! i powodzenia! Tak sobie mysle, ze jedna nasza ogolna wada jest, ze my wszystkie za duzo... myslimy! analizujemy, mierzymy... Moze trzeba bardziej na zywiol... tyle, ze tak trudno sie wyluzowac, przestac mierzyc i analizowac, i pojsc na zywiol!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia ???? nikogo nie ma dzis rano ???? 09.11.07, 11:14 U mnie 10-ta, u was 11-ta a tu nic jeszcze na naszym watku Mam nadzieje, ze dobrze sie macie Oj juz sie tak ciesze, ze dzis piatek wyspie sie i wysprzatam i pranie zrobie i w ogole Fajowo bedzie Spacerek z mezem, wieczor z dobrym filmem i winkiem Superancko! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: ???? nikogo nie ma dzis rano ???? 09.11.07, 11:37 jetsem ,jestem glorciu... Juz w pracy. Dziś zwariowany dzien - prowadze szkolenie, poziom adrenaliny dość wysoki!!! Ale melisę wypilam..... U ciebie winko, spacer-super...... U mnie wieczorkiem przygotowania do jutrzejszego kinder balu córci....torcik, ciacha, balony itp...... 17dc...... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: ???? nikogo nie ma dzis rano ???? 09.11.07, 11:47 Fajowo, takie balony i w ogole u mnie dzis 19dc, czekam na te 2ga kreche na tescie owu i do dziela leze wczoraj z mezem w lozku, zasypiamy... a ja sie go pytam: "Czy myslisz, ze ja bede znow kiedys w ciazy?" a on na to "oczywiscie, przeciez nasz aniolek w niebie na pewno chce miec brata lub siostre na ziemi z nami". Takze dobrze bedzie Anioly nad nami czuwaja Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Piąteczek 09.11.07, 12:06 Oj Glorciu, napewno Wam się uda U mnie 17dc-dzisiaj dalsze staranko po kolacyjce ale we czworo. Potem starszą sposobem do łóżka i może się uda. Glorciu i chyba jeszcze ktoś z za wody. Jak Wam tam? Jesteście sami czy w większej grupie? Ja miałam 5 lat temu wylądować w Niemczech ale się udało nie rozstawać z rodziną. Jak lekarze gin? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Piąteczek 09.11.07, 13:14 Czesc olma, ja w londynie od 8 lat juz prawie Wyszlam tu za maz za anglika i czuje sie u siebie juz. Rodzine mam cala wciaz w Polsce i raczej tak zostanie. Ale mam mnostwo znajomych, wiec i do polski latam kilka razy w roku na weekendy albo tydzien, czy cos. Takze u mnie sprawdzilo sie powiedzenie: tam dom twoj gdzie serce twoje Lekarze... duzo czytalam negatywnych opinii na ten temat, ja nie uwazam ze jest tak zle. W polsce niestety nie raz trafilam na lekarza "nie z pierwszego zdarzenia". Tu podobnie, ale jak zauwazylam - jesli wszystko jest ok, to oni sie nie przejmuja toba, ale jak mi wykryto komplikacje w ciazy, to mialam codziennie spotkania w szpitalu, usg, specjalistow itp itd... i opieka byla cudowna. Wiec zalezy na kogo i gdzie sie trafi jak wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 09.11.07, 12:53 Cześć dziewczyny, oj, jak dobrze że dziś piątek co dzień to bliżej do testowania, u mnie dziś 18 dc. Jeszcze całeeeee 10 dni! Idę strzelę sobie meliskę Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 09.11.07, 13:08 na zdrowie mejbi1! I smacznego! ja lykam ten len i przyznaje, ze srednio mi smakuje, ale czego sie nie robi, by miec potomstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 09.11.07, 13:43 Czesc Dziewczyny, Witam was w piatek, jak ja je lubie :) U mnie 8 dzien cyklu, wczoraj byly starania, chociaz pozno w nocy wrocilam i nie za bardzo mi to pasowalo Oczywiscie juz mi sie wydaje ze jestem w ciazy, choc minelo dokl. 12 godz. Ja wiem, ze kalkulator plodnosci mowi mi, ze szanse sa male, ale mam to w nosie, mojej znajomej gin. obliczyl zajscie w ciaze 2 dni po @, wiec nie ma reguly. Pozdrawiam serdecznie; uffff jeszcze pare godz. i weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 09.11.07, 13:52 I ja witam piatkowo!!! U mnie bez zmian Bole brzucha typowo malpowe Tyko czekac kiedy przyjdzie. Mam nadzieje, ze jak najszybciej zeby moznabylo nowe staranka zaczac)) Milego dnia!! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 09.11.07, 14:01 Czarna Kota a Ty nie możesz już zatestować? Kurcze ale byśmy miały imprezę internetową gdybyś pierwsza zaciążyła.Życzę Ci z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Piąteczek 09.11.07, 13:39 Oj to faktycznie. Najgorsze już za Tobą. Po 8 latach można się przyzwyczaić no i miłość hmmmm -wszędzie z nią dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Piąteczek 09.11.07, 14:32 wiesz co olma... czasem to mi teskno... oj teskno... "do tych pol malowanych zbozem rozmaitem, wysrebrzanych przenica, pozlacanych zytem" jak nam Mickiewicz pisal w Panu Tadeuszu. Brakuje takiej rzeczy, ktore osoby mieszkajace w od urodzenia w danym miescie pewnie nawet nie zauwazaja... "brak dawnych wspolnych wspomnien" ... bo znam tu ludzi "od 8-miu lat", ale nie dluzej... i pan na poczcie albo pani fryzjerka nie pamieta mnie jako dziecka... nie ma z kim powspominac wakacji 1990 itp itd. Wlasnie znalazlam kumpele z liceum dzieki "naszej klasie" (tej nowej stronie internetowej) i spotykamy sie na kawe za kilka dni. Juz sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Piąteczek 09.11.07, 14:54 Bałam się właśnie tego jak mieliśmy wyjechać. Wiem jednak, że do wszystkiego można się przyzwyczaić, szczególnie kiedy nie jest się samemu. Fajnie, masz pracę, domek i naszczęście odwiedziny nie są już takie drogie i łatwiejsze w dostępie. Niedługo Kochana i dużo produktów polskich będziecie mieli ( pewnie już ich macie dużo). Dzisiaj czytałam, że nasze rodzime żarełko świetnie się tam sprzedaje. Ciekawe, czy dlatego że polaków jet dużo czy faktycznie je anglicy lubią. Jak to jest z Twoim mężem i jego rodziną? Przełkną barszczyk czerwony czy bigosik? Ja uwielbiam gotować! Uwielbiamy włoską i japońską kuchnię oczywiście z winkiem Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Piąteczek 09.11.07, 15:15 Polskiego jedzenia jest wszedzie mnostwo, az milo. Ja jednak nie kupuje go w tesco, lecz w polskim sklepie, ktory mam za rogiem. Bo tesco nie ucierpi jak tam nie zrobie zakupow, a maly polski sklepik niestety tak. Poza tym w sklepie jest wiekszy wybor i chlebek, i drozdzowki, i gazetki Czyli Moj maz nie jest typowym anglikiem jesli chodzi o ich stosunek do jedzenia, czyli ogolnie sprobuje wszystkiego i lubi duzo potraw nie z angielskiej kuchni. Takze zajada sie bigosem, popija barszczyk, poskleja ze mna pierogi, kabanosy to u nas cos, co zawsze w lodowce itp itd. Ale nie jemy tylko "po polsku" czy tez tylko "po angielsku". Czesto robimy sobie sushi i miso soup, uwielbiamy kuchnie francuska i grecka, wiec taka przeplatanka Choc przyznaje, ze jak mnie wezmie grypa, to gotuje sobie dobry, polski rosolek Rodzina meza raczej malo odwazna jest kulinarnie i jak nas odwiedzaja, to zazwyczaj maz gotuje (bo super gotuje) "pod nich", czyli ichne, angielskie dania Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Piąteczek 09.11.07, 14:56 Zauważyłyście, że dzisiaj nie stękamy?. Może złe dni za nami. Oby. Ja po dawce mg ))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Piąteczek 09.11.07, 15:04 *olma* dzieki za mile slowa! No niby mialam testowac na dniach, ale jakos nie czuje takiej potrzeby Nie ma sensu bo @ sie zbliza na bank! Niestety(( Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Piąteczek 09.11.07, 15:07 *glorcia* to Ty juz zadowowiona w Anglii, czujesz sie juz tu "u siebie" pomijajac oczywiscie tesknote. U mnie dopiero poczatki zdala od domu, wiec jestem ciage jedna noga tu a druga w Polsce Choc mi tu dobrze to jednak brakuje jak cholera rodzinki i znajomych(( Dobrze, ze jest internet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Piąteczek 09.11.07, 15:23 Czuje sie u siebie, i moze to dziwnie zabrzmi, ale od lata, czyli pogrzebu naszego synka, czuje sie o wiele bardziej u siebie tu. Jak to Pawlak i Kargul rozmawiali w "kochaj albo rzuc" (ostatnia czesc trylogii Pawlakow i Karguli): "Mowil ty ze ta ziemia cudza?!", "Gdzie pod i groby nasze, juz ona nie cudza". juz mam tu kawalek swojej historii, juz mam tu wspomnienia... Dobrze jest I bedzie jeszcze lepiej I faktycznie dzis nie marudzimy! Moze to dobry znak! Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Piąteczek 09.11.07, 15:35 Hej Glorcia, super jest ta strona nasza-klasa, dzieki niej odnowilam kontakt z wieloma osobami, o ktorych myslalam ze juz wszelki sluch zaginal. Fajnie, ze czujesz sie tu dobrze, pewnie to za sprawa kochajacego meza. Ja mieszkam tu prawie 4 lata, sama Anglie odwiedzam od 1996 roku, jednak nie czuje sie tu jak u siebie, nie czuje ze to jest moj dom mimo ze mamy swoje mieszkanie, rodzine oraz wielu znajomych. Na pewno za pare lat wracamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 To pewnie znowu schizy... 09.11.07, 15:48 wiem, wiem, powiecie że to wariactwo, ale komu jak nie wam mogę się zwierzyć otóż dziś mam 18dc 5 dni po owu i pojawił się jakiś taki ciemny śluz, gęsty i ciemny, nie jest podbarwiony widocznie krwią ale jest naprawdę o wiele ciemniejszy niż kremowy. Powiedzcie proszę, czy to może być np. wynik implementacji? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 09.11.07, 16:52 Witam i ja.Dzis troche pospalam bo az do 11.45 Nie moglam sie obudzic a teraz mnie glowa boli. nikka ty sie tak nie przejmuj,bo ja juz zauwazylam,ze co lekarz to inaczej mowi i leczy.Trzeba sie troche zdac na szczescie i troche wyluzowac.Juz wiele razy sie spotkalam,ze ktos byl bezplodny,leczenie nie pomagalo a nagle sie okazywalo,ze jest ciaza.Nie mysl tak intensywnie,tylko postaraj sie tak co drugi dzien,zeby byly staranka i na pewno wcelujecie.I pisz do nas bo to zawsze razniej razem! U mnie 12dc i wlasciwie nadal sluzu brak. glorcia trzymam caly czas kciuki za Twoje staranka i mysle,ze maz ma calkowita racje!!! Bedziesz w ciazy i to niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 09.11.07, 18:01 Czesc biedronka, dzieki za mile slowa! U mnie tez sluzu brak, a mam go duzo przed owu zazwyczaj, wiec czekam na sluz a potem owu... Milego wieczorku, spadam do domu, odezwe sie pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: O testach owu... 09.11.07, 18:12 Wlasnie przeczytalam (i wam tez polecam) na forum dziewczyna napisala,ze zrobila 3 testy owu (roznych firm) i kazdy wyszedl inaczej.Z jednej strony to pocieszajace dla tych,ktore wynik maja z jedna kreska,bo moze test jest do d...A z drugiej strony jest to dolujace jesli ktos wierzy,ze ma owu,bo test wykazal 2 krechy,a sie okaze,ze to tez przeklamanie i ze owu nie ma lub byla w innym terminie. Dlatego moral nasuwa sie taki: Trzeba w miare mozliwosci starac sie chociaz co drugi dzien.Trudno,trzeba sie poswiecic chociaz do momentu zaciazenia Wiem,ze dla niektorych bedzie to trudne do zrealizowania,ale co zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: O testach owu... 09.11.07, 19:55 ciekawe z tymi testami biedronka. Ja stosuje te same 3-ci cykl, w pierwszym nie staralismy sie, tylko w sumie testowalam te testy. Wyszly pozytywne i 15 dni pozniej mialam @ (czyli ksiazkowo owu 24 h po pozytywnym tescie i 14 dni po owu @). To samo w ostatnim cyklu, wiec jakos na nich polegam. Ale i tak staramy sie jakos co 2 dni, wiec I cieszylam sie jak glupia w drodze do domu, bo czulam, ze mam sluz (no tak kobieta starajaca sie cieszy sie z nieco niestandardowych powodow). I zrobilam wlasnie test i pod katem, pod lampa widze poczatek drugiej krechy na tescie owu Nadzieja jest!!! I tego sie bede trzymac! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: To pewnie znowu schizy... 09.11.07, 18:04 mejbi1, kto wie, ale opis wskazuje, ze moze to implantacja, trzymam kciuki, zeby tak bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
rogalla Re: To pewnie znowu schizy... 09.11.07, 18:24 hej u mnie niestety przyszla wredna @, zaczynam 7 cykl starań, nie chce mi sie ;-// i jakoś coraz mniej wierze ze sie uda, no ale coż... następne staranka jeszcze w listopadzie, ale na testowanie juz na grudzień musze sie przeniesc. Ale robiłam tez badania i okazało sie, ze mam bardzo wysoką prolaktynę, a niski progesteron. Czy któraś z was też tak miała? Za tydz ide do gina. Zycze wam powodzonka, obu jeszcze w listopadzie bylo jak najwiecej dwoch kreseczek )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: To pewnie znowu schizy... 09.11.07, 19:47 Hej rogalla, sciskam, bo wiem, ze to nie latwe chwile jak sie dostaje @, ktorej mialo sie nadzieje nie dostac... trzymaj sie cieplo i dzieki za kibicowanie! Bedzie dobrze! Hej Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: To pewnie znowu schizy... 09.11.07, 20:17 Dziewczyny! strasznie mnie kusi żeby zatestować! wiem, wiem, głupia jestem! a co do tego śluzu to sytuacja się ponowiła, teraz pojawiło się go nieco więcej, jest gęsty i ciemniejszy niż normalnie miewałam w tym momencie cyklu. Nie zawiera śladu krwi, ale jest ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: To pewnie znowu schizy... 09.11.07, 20:29 mejbi1, nie znam sie na takim sluzie, mam nadzieje, ze to ten implantacyjny. ale testu nie ma sensu robic, bo ten hormon hcg dopiero wzrasta od implantacji, takze poczekaj kilka dni, teraz nic nie wyjdzie. sciskam i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agullek Witam i sprawa śluzu 10.11.07, 00:34 Witam wszystkie dziewczyny starające się w listopadzie. Przepraszam, ze dołączam sie tak w połowie, ale od kilkunastu dni obserwuję Wasz wątek... Jestem mamą prawie trzyletniego Jasia, no i teraz bardzo z mężem chcielibyśmy mieć drugie dziecko. W rodzinie i wśród znajomych prawie wszyscy "są w ciąży", a my od maja staramy sie... bezskutecznie... Dzisiaj mam 12 dc, trochę sie dzisiaj namęczyłam fizycznie, nie powiem, rajd po miescie z wózkiem, przy czym synek wszedł w etap negowania wszystkiego, czyli mamy do czynienia z wyginaniem sie po podłodze w trakcie ubierania, protestami wobec ubierania, itd... Poza tym polatałam po mieście i na wieczór pojawił mi się taki dziwny śluz, podbarwiony na różowo, a czasami wręcz z czerwonymi niteczkami. W pierwszej ciązy tak nie miałam, dlatego pytam czy może to być implantacja w tak wczesnej części cyklu, czy raczej wychodzi jeszcze stara @ po przemeczeniu? Pozdrawiam wszystkie z Was i życzę dwóch kreseczek, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Witam i sprawa śluzu 10.11.07, 13:16 Implantacja pewnie to nie jest ale... ja np. mam często takie plamienie w okresie owulacji zdarza się czasem w momencie pęknięcia pęcherzyka i uwolnienia jajeczka. Boli mnie zazwyczaj do tego jajnik albo ogólnie podbrzusze i w tym czasie jest również skok temperatury. Może u Ciebie jest podobnie? Do dzieła - dziś wieczorkiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Witam i sprawa śluzu 10.11.07, 21:07 nie, u mnie to nie to, owu miałam 13 dc, a dziś jest 19dc, więc to już kilka dni po Odpowiedz Link Zgłoś