agawa19761 Re: Czy kłucie jajnika jest oznaką owulacji? 07.11.07, 09:43 Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że tak. Przynajmniej ja tak chyba miałam w tym cyklu, bo zwróciłam na to uwage, bo nigdy tak wcześnie mnie jajniki nie bolały. Zazwyczaj tydzień przed @. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika783 Re: Czy kłucie jajnika jest oznaką owulacji? 07.11.07, 10:18 To był mój 14 dzień cyklu, cały dzień mnie bolał...ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: Czy kłucie jajnika jest oznaką owulacji? 07.11.07, 22:39 ostatnie cykle tak wlaśnie mialam,ze bolał mnie jajnik (kłucie,az do pachwiny),i bylo to 2-3 dni przed skokiem temp,czyli przed owu!a teraz,w tym m-cu pierwszy raz bólu nie było,i nie wiem-czy wczesniej nie było owu,czy teraz szykuje się cykl bezowulacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Czy kłucie jajnika jest oznaką owulacji? 08.11.07, 11:20 Ja mam zawsze kłucie przy owulacji, raz prawy jajnik, raz lewy. Nawet się smieję ze mam dwoje dzieci z lewego jajnika pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angelika783 Re: Czy kłucie jajnika jest oznaką owulacji? 08.11.07, 12:09 Ja miałam kłucie 14 dc; wydaje mi się że to był dzień owul, straszliwy ból, a na drugi dzień jak ręką odjął. Ciekawa jestem czy coś "wyjdzie".. staramy się już kilka m-cy.. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Niestety 08.11.07, 13:14 Ból jajnika, to tylko objaw pośredni, czyli nie może być traktowany jako jedyny objaw (bez śluzu i temperatury). A to dlatego, że sama owulacja NIE BOLI. Boleć może: - wzrost pęcherzyka (wtedy boli jajnik) - uciskanie pęcherzyka na otrzewną (otrzewna) - ból zupełnie nie związany z owulacją, przypadkowa zbieżność w czasie - ból innego organu (wyrostek, jelita - na przykład). Dodatkowo - jeśli ból przejdzie, nie mamy żadnej pewności, że pęcherzyk pękł, równie dobrze może się wchłonąć. Odpowiedz Link Zgłoś