na_forum_na 21.11.07, 12:39 a Wy? czy któraś jeszcze zwleka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hem-ina Re: termin na maj - jeszcze nie powiedzialam w pr 21.11.07, 13:00 u mnie termin na czerwiec, ale zamierzam powiedzieć o ciązy dopiero przed samymi świetami Bożego Narodzenia - obawiam się, że już zacznie być widać. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
guska24 Re: termin na maj - jeszcze nie powiedzialam w pr 26.11.07, 11:50 Cześć, ja również mam termin na początek maja, pracodawcy powiedziałam już na początku października, jak byłam w 7 tygodniu ciąży! Jeśli chodzi o reakcję to był bardzo niezadowolony no ale cóż...Ja się cieszę niesamowicie więc cała reszta mnie nie obchodzi:- ) Ze względu na postawę pracodawcy bardzo bym chciała aby jutro moja ginekolog zgodziła się na zwolnienie do końca ciąży gdyż nie chcę narażać mojego maluszka na stres, który mnie czeka w pracy pozdrawiam, Guśka Odpowiedz Link Zgłoś
magdakom82 Re: termin na maj - jeszcze nie powiedzialam w pr 27.11.07, 07:44 cześć dziweczyny! Ja mam termin trochę później jak Wy ale chciałabym wiedzieć w jaki sposób powiedziałyście szefowi o ciąży?? Ja mojego boję się jak ognia i już myślę co i jak mu powiem. Nie będzie zadowolony, ale dzidzia jest dla mnie najważniejsza. Proszę odpowiedzcie mi jak przekazać taką wiadomość w pracy. Będę wdzięczna. Pozdrawiam.>Magda Odpowiedz Link Zgłoś
hem-ina Re: termin na maj - jeszcze nie powiedzialam w pr 27.11.07, 10:46 Ja zamierzałam iść przed samymi świętami do szefa z informacją, bo atmosfera świąteczna powinna się udzielić . Przed świętami raczej wszyscy mają dobry nastrój. Z tym, ze u mnie wynikła teraz inna sytuacja w pracy i chyba pójdę w drugim tygodniu grudnia na rozmowę (12tc), dlatego, że mam auto słuzbowe, a szef chce zatrudnić od stycznia handlowca i będzie chciał kupić kolejne auto; przy czym ma wątpliwości co do drugiego handlowca czy go nie zwolnić. W momencie kiedy bym poszła na zwolnienie, miałby dodatkowy czas na sprawdzenie obu handlowców (bez konieczności zakupu nowego auta - zaznaczę, że to jest prywatna firma, więc patrzy się uważnie na wszystkie wydatki). Ponieważ mój szef jest bardzo w porządku w stosunku do mnie, uważam że właśnie z tego powodu wypada mi go wcześniej poinformować, ale jednocześnie zaznaczę mu, ze chciałabym pracować jak najdłużej się da(do 6-7mc, bo dojezdzam ponad 80km w jedną strone), a w domu tez mogę pracować w troche mniejszym zakresie. Wydaje mi się, ze przy tak przedstawionej sprawie nie zareaguje negatywnie na informację o ciąży, mam nadzieję ... ale to się okaże. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
guska24 Do: hem-ina 27.11.07, 13:29 No cóż ja w momencie gdy powiedziałam szefowi o ciąży, też miałam nadzieję, że będę pracowała do końca 5 miesiąca, ale niestety moje stanowisko pracy nie pozwalało mi pracować po 8 godzin, przeważnie wracałam do domu po 12 godz, a zdarzało się, że i później, dlatego poszłam na zwolnienie, bo najważniejsze jest dla mnie zdrowie moje i mojego maleństwa Biorę pod uwagę że po powrocie z macierzyńskiego mogę otrzymać wypowiedzenie życie bywa okrutne!!! Guśka Odpowiedz Link Zgłoś
etw77 Re: Do: hem-ina 29.11.07, 11:38 Powiedziałam szefowi o ciąży będąc w 8 tc. Reakcja była bardzo spokojna, chociaż nie ukrywam że sie obawiałam, bo trzy miesiące wcześniej rozpoczęłam pracę. Mam zamiar pracować aż do porodu- jeszcze dwa miesiące. I wiem, ze po urlopie macierzyńskim mogę spokojnie wrócić. Mój szef powiedział bardzo mądrą rzecz, że zatrudniając kobietę 30-letnią, zdaje sobie sprawę, że może nastąpić taka sytuacja i jeśli hy się z tym nie liczył, to zatrudniałby starsze panie. Dobre, co Ale utwierdziło mnie to w przekonaniu, że nie jest za nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anusi_a_wawa Re: termin na maj - jeszcze nie powiedzialam w pr 29.11.07, 20:12 Witam Was Niestety u mnie sama kierowniczka się poznała, że jestem w ciąży po tym jak od razu papierosy poszły w nieistnienie (a juz naprawdę pare razy próbowałam) i po tym jak miałam dziwne zachcianki Sama mnie wzieła na rozmowę i zapytała wprost. Nie było sensu ściemniać a był to dopiero drugi miesiąc... U mnie w pracy nie było problem z tą informacją, lecz ciekawe co będzie teraz ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś