marghot 02.01.08, 09:41 które z herbat można sobie swobodnie popijać w czasie ciąży? Sądzę, że czarna może być mniej wskazana ze wzgl na dużą zawartość teiny. Jak sprawa ma się w przypadku zielonej, białej, czerwonej? Jakie ziołowe sa polecane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Herbata w ciąży 02.01.08, 11:54 Według standardów tego forum najlepiej woda i ziołowe. A że nie wiadomo co dają w tych fabrykach do torebek (tzn ja wiem, bo znajomy robił dla nich kampanię), to wymagane jest samodzielny zbiór ziół. Pamiętajmy, że zbiór musi być robiony daleko od szos i autostrad, bo rośliny mogły wciągnąć ołów. Dopuszczalna jest hodowla doniczkowa na parapecie. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Herbata w ciąży 02.01.08, 12:08 taaa, najlepiej nic nie pic i nic nie jesć...albo mieć wlasną krowę a porpos Twoich informacji o torebkach pełnych herbaty - co wiesz intrygującego na ich temat? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Herbata w ciąży 02.01.08, 13:52 W tej fabryce do herbaty dodawali siana i specyfików na kolor i smak... Twierdzą, że wszędzie tak jest. Ja na wszelki wypadek kupuję herbatę sypaną, miętę mam suszoną z ogródka rodziców, tylko melisa z torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
monica188 Re: Herbata w ciąży 02.01.08, 15:00 Ja piłam czarną ale bardzo słabiutką i malinową Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Herbata w ciąży 02.01.08, 16:13 Spokojnie możesz wypijać do 3 filiżanej czarnej, jak słaba, to nawet więcej. Ja piję wszystkie, jak leci - zieloną, białą, czarną, owocową. Zależy, na co mam smak akurat, ale ja tak zawsze Lubię różnorodność. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuchna23 Re: Herbata w ciąży 02.01.08, 16:23 Właściwie nie zaleca się tylko mięty, bo zagęszcza krew oraz tych rozgrzewających, typu lipa a tak pij wszystko łącznie z zielonymi, czerwonymi i białymi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agna00 Re: Herbata w ciąży 02.01.08, 19:02 Na początku ciąży piłam miętę w na bóle wątroby i zgagę, lekarz powiedział, że można; a w specyfikach typu manti - w składzie jest również mięta. Także raczej można popijać miętę, oczywiście w rozsądnych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Mięta.. 02.01.08, 19:28 mięta jest również w witaminach dla ciężarnych (prenatal complex) - wiadomo, że nic co w dużej ilości - nie jest zalecane ale akurat mięty w ilości normalnej czy minimalnej - nie czepiałabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Herbata w ciąży 21.01.08, 12:33 Nie dajmy sie zwariować, ja pije 2 czarne hrabty i jedna kawe z mlekiem oraz rozen zioloewe. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili Re: Herbata w ciąży 20.01.08, 18:35 Ja piję zwykłą herbatkę bez cukru tylko z sokiem malinowym,od czasu do czasu owocowe malinowa i ziołową na krążenie ( poza tym soki pomarańczowe) Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Herbata w ciąży 21.01.08, 13:20 a co powiecie o rumianku? bo a ja uwuelbiam ale przeczytałam gdzies zeby nie pic wiec nie pije ale brakuje mi go Odpowiedz Link Zgłoś