Dodaj do ulubionych

Jak to jest z tym planowaniem płci?

28.01.08, 17:09
Moje drogie kolezanki chciałam zapytać ,czy to prawda iz zaraz po okresie jest syn a przed okresem cora.Ciekawa jestem waszych opini na ten temat.Jak to u was było?Ja mam corkę 2 letnia Marlenke a chciałabym synka ale to od bozi zalezy.Mój maż twierdzi ze dla niego bez znaczenia byle było wszystko ok i dzidzi było zdrowe.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Jak to jest z tym planowaniem płci? 28.01.08, 18:50
      ??? A skąd masz takie dziwaczne "sposoby"? Okres tuż przed i po miesiączce jest
      generalnie niepłodny, trudno począć wtedy cokolwiek, a co dopiero zaplanować
      płeć! Owulacja- a więc szansa na zapłodnienie występuje ok. 14 dni przed
      miesiączką (u większości kobiet wypada to w połowie cyklu trwającego 28 dni).
      Zajść w ciążę można ok. 3 dni przed owulacją (plemnik żyje w drogach rodnych
      kobiety ok. 3 dni, ale moze nawet 5) i dobę po niej (tyle żyje komórka jajowa).
      Można w niewielkim stopniu wpłynąć na płeć dziecka- współżyjąc ok. 2-3dni przed
      owulacją zwiększamy szansę na dziewczynkę, bo plemniki X są wytrzymalsze i
      dłużej żyją w jajowodach; natomiast współżycie w dzień owulacji i tuż po niej-
      zwiększa w niewielkim stopniu szansę na poczęcie chłopca, bo plemniki Y są szybsze.

Ponadto dorosła kobieta, która nie wie, kiedy ma dni płodne i pisze "bozia" (z
      małej litery???) brzmi w najlepszym razie jak podpucha, w najgorszym... no cóż.
      Nie będę komentować.
      • toffix Re: Jak to jest z tym planowaniem płci? 28.01.08, 22:28
        Żeby spłodzić chłopca to należy pod poduszkę włożyć siekierę. Pewnie to działa
        bo ja nigdy nigdzie nie wkładałam siekiery i mam dziewczynkę... Następnym razem
        użyję tego narzędzia - dam znać jaki efekt.
      • basia9989 Re: Jak to jest z tym planowaniem płci? 29.01.08, 08:45
        hmmmmmmmmmmmmmmmmmemphis90 dzięki za wypowiedz ,trochu mnie zamurowało ale dziekuję.Pisałam wątek w pospiechu ,wiec moze zle sie okresliłam ale niewazne.Przepraszam i dziekuję
        • kuku1978 Re: Jak to jest z tym planowaniem płci? 29.01.08, 10:02
          Ja poczytałam fachową literaturę na temat planowania i... udało się.
          Będziemy mieć wymarzonego synka. Kwestia wiary w te sposoby to już
          odrębny temat... mój lekarz twierdzi, że można próbować smile
          • robin2510 Re: do kuku1978 29.01.08, 21:03
            jeśli możesz to prześlij mi na pocztę gazetową jakieś porady na to aby udało sie
            mieć synka. Mam już córkę i w lipcu planuję 2 ciążę nie ukrywam że marzy mi sie
            synek.
            pozdrawiam
            • iwonka50 Re: do kuku1978 30.01.08, 18:01
              Generalnie chodzi o wyłapanie momentu owulacji i "wstrzelenie się" ze
              współżyciem właśnie w ten czas. Poza tym dieta na kilka miesięcy przed
              poczęciem: dużo pikantnych, słonych potraw, mięsa, pomidorów, bananów, pestek
              słonecznika, pietruszki - chodzi o zwiększenie w organizmie ilości sodu i
              potasu. U mnie sprawdziło się 2 razy i teraz trzeci w wersji dziewczyńskiej,
              prawdopodobnie też (jeszcze się nie urodziło).
              • agulka1001 Re: do kuku1978 30.01.08, 18:34
                ja to czytam,coraz bardziej sie utwierdzam,ze będzie umnie chłopak!
                zupelnie nieświadomie mialam cohtoę na slonecznik przez kilka m-cy
                przed poczęciem,lubie pikantne i słone potrawy...i była "walka" w
                okolicach owulacji....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka