justyna198390 12.04.08, 11:06 Witam,niech piszą moje najbliższe sąsiadki czekam i zycze zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suwalki79 Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 12.04.08, 11:36 wiesz co ?tutaj mało kto udziela się z tego rejonu Polski -ja osobiscie jestem z Suwałk a rodze 3 dzidziusia we wrzesniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198390 Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 12.04.08, 11:44 Ja rodzę 2 dzidziusia miesiąc po tobie w październiku,gratulacje i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 12.04.08, 14:02 a własnie, że ktoś jest i to bardzo zaskoczony. Nie spodziewałam się tutaj nikogo z ełku. Mam termin na czerwiec, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 12.04.08, 14:07 a sorry - październik, no tak... slepak ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198390 Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 13.04.08, 09:00 No to ty wcześniej będziesz wyc z bólu,współczuję.Jeszcze 6 miesięcy przedemną ale już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
ksiksi79 Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 13.04.08, 13:31 ja też jestem z Suwał,a termin na początek października.Drugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
monia-2187 Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 13.04.08, 09:56 Witam, ja jestem z Ełku ale od trzech tygodni jestem juz szczesliwa mama Zycze powodzenia i duzo sily Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netuszka Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 13.04.08, 13:10 Ja mieszkam w Ełku, termin porodu mam na koniec czerwca. To będzie pierwszy poród i obawiam się go... Monia rodziłaś na barankach? jakie masz wrażenia, jaka opieka- jak możesz to bardzo proszę napisz coś. I np. czy za coś płaciłaś, co musiałaś mieć swojego do szpitala itp.. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monia-2187 Do netuszka 13.04.08, 14:29 Tak, rodzilam na barankach, urodzilam corke 21 marca Tez sie balam porodu ale da sie przezyc jak widac Bolalo bo mialam podana 2razy oksytocyne w zastrzykach, bo bylam 2 tyg po terminie ale urodzilam szybko- 4godziny od 1 skurczu. Co do opieki to nie narzekam, na porodowce mialam opieke ok, mile polozne, zainteresowanie lekarzy, ale musze dodac ze rodzilam z chlopakiem wiec byc moze to mialo wplyw na to jak mnie traktowano-chociaz nie koniecznie.Po porodzie tez nie bylo zle, pielegniarki wporzadku takze moj porod i pobyt w szpitalu wspominam dobrze Hm jesli chodzi o znieczulenie to nie dostalam zadnego bo uslyszalam ze i tak nie zadziala a zzo nie podaja u nas w szpitalu;/ Jedyne znieczulenie jakie mi podano to podczas szycia.Do szpitala trzeba miec ubranka dla dziecka, oni daja ale takie poniszczone-wiadomo- ale i tak pytaja czy ma sie wlasne. No oprocz tego kosmetyki i pampersy dla dziecka oczywiscie no i dla siebie rzeczy, tylko nie bierz koszuli bo to bez sensu, dostaniesz szpitalna Odpowiedz Link Zgłoś
monia-2187 Do netuszka 13.04.08, 14:31 Zapomnialam dodac ze ja osobiscie nie placilam za porod rodzinny gdyz doktor ktora byla przy porodzie powiedziala ze nie musze, ale moje kolezanki placily 100zl wiec nie wiem od czego to zalezy, bo na porodowce pytala mnie polozna jaki porod i jesli rodzinny to trzeba zaplacic zaraz po urodzeniu dziecka no ale byc moze ja mialam akurat fuksa Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: Do netuszka 13.04.08, 18:49 monia, a który lekarz odbierał poród? Odpowiedz Link Zgłoś
netuszka Re: Do netuszka 14.04.08, 13:55 Dzięki Monia! Też słyszałam właśnie ze znieczulenia nie chcą dawać w wielu szpitalach z powodu braku anestezjologów, mam nadzieję że ten ból da się znieść... Jesli zbytnio nie zawracam głowy pytankami, to odpisz czy warunki w pokojach są dobre, czy nie ma karaluchów? i jak długo byłaś w szpitalu? Pozdrawiam serdecznie i gratuluję córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198390 Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 15.04.08, 10:23 witam.Ja mojego synka rodziłam 10,02,2006 na barankach i powiem że byłam bardzo zadowolona,rodziłam na sali gdzie są worki sako i wanna,można mi było kożystac z niektórych żeczy ale nie z wanny(bo nie zapłaciłam za to0,ale personel był super.Ja mieszkam na koniekach i trafiła mi sie położna z konieczek,bardzo miła,a przy porodzie był tez dr.środek.Termin mam na 11,10,2008 i ciekawe jak to będzie.Chodzę do dr.Rutkowskiej a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
netuszka Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 16.04.08, 13:44 Ja do Rybaczek ona przyjmuje na Kajki, pracuje w ełckim wiec może na nią trafię przy porodzie Jest wporządku, ale podniosła ostatnio opłate z wizyte i teraz bierze 80zł a kolejki czasem dwie godziny sie siedzi w poczekalni... Obawiam sie porodu, podobno najbardziej boli szycie? ciekawi mnie czy tam jest czysto, bo czasem w szpitalach miejskich są karaluchy, ale ten szpital jest nowy więc chyba niepotrzebnie mam takie obawy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 16.04.08, 15:54 w ełku nie ma zzo ponieważ dyrekcja nie wyraża zgody, a nie z powodu braku anestezjologów. Przynajmniej tak słyszałam. Nie wiecie może czy można dostać w jakiś sposób salę pojedynczą po porodzie? Jak leżałam na ginekologii u pacjentek z łóżek obok cały czas ktoś był, całe rodziny nawet po godzinach odwiedzin, siedzieli pol metra ode mnie i oglądali małysza nawet nikt mnie nie pytał o zgodę, a przecież to jest szpital i jest świetlica przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
lalinka11 Re: czy jest jakas przyszła mama z ełku lub oklic 18.04.08, 15:15 Pozdrowienia z Augustowa. Mam termin na 1.09.2008 i to moje drugie dziecko. Jeszcze raz pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś