Dodaj do ulubionych

zrobic test, czy poczekac?

10.05.08, 13:26
miesiaczka spoznia sie juz kilka dni. juz od tygodnia mam wrazenie,
ze sie udalo, ale nie mam odwagi robic testu-boje sie, ze sie myle.
bola a raczej swedza mnie piersi, jestem ciagle zmeczona, zrobily
mi sie przebarwienia na twarzy, co jakis czas pobolewa mnie brzuch.
obiecalam sobie, ze test zrobie dopiero we wtorek. nie wiem czy tak
dlugo wytrzymam...
Obserwuj wątek
    • kinga38 Re: zrobic test, czy poczekac? 10.05.08, 13:46
      Jeśli spóźnia ci się miesiączka to na co czekasz?Zrób test i życzę,żebyś ujrzała
      na nim 2kreseczkismile
      • beniusia79 Re: zrobic test, czy poczekac? 10.05.08, 14:08
        boje sie, ze znow nic z tego... juz raz cykl mi sie przedluzyl i
        tez wydawalo mi sie, ze jestem w ciazy...
        • annajustyna Re: zrobic test, czy poczekac? 10.05.08, 14:28
          Eee tam, kiedys musialo sie udac. Maszeruj po test! smile
          • olensia Re: zrobic test, czy poczekac? 10.05.08, 16:15
            ja nie wytrzymalabym do wtorku smile. Jak juz zrobisz test to napisz jaki wynik.
            Trzymam mocno kciuki!!!
            • alicja0000 Re: zrobic test, czy poczekac? 10.05.08, 19:05
              skarbie a co to za różnica czy zrobisz we wtorek czy dzisiaj? kiedyś zrobić go
              musisz. Jeśli termin miesiączki minął można testować...No chyba ze chcesz żyć w
              nieświadomości, ze nosisz w sobie życie smile
              Leć do apteki smile i pisz na forum jaki wynik
              • beniusia79 Re: zrobilam test ??? 10.05.08, 19:16
                zrobilam test. dlugo czekalam na reakcje. normalnie czeka sie do 4
                minut. u mnie po ok 10 minutach chyba pokazala sie dopiero czerwona
                kreska, a raczej kawalek czerwonej kreski-nie poszla nawet do
                konca. mamu wazac go za niewazny? robilam juz kilka razy testy, ale
                zawsze szlo szybko i efekt widoczny byl nawet po 1 do 2 minutach...
                wyslalm meza po nowy. sama juz nie wiem, ludzic sie czy nie? W
                SUMIE OKRES MA PRAWO SIE SPOZNIC::::
                • alicja0000 Re: zrobilam test ??? 10.05.08, 19:19
                  To jakiś felerny ten test, nie wyszedł dobrze...Zrób drugi, moze z innej firmy.
                  Nie wyrzucaj go po pięciu minutach, zostaw niech sobie leży i zaglądnij po pół
                  godzinie na niego. Ja tak miałam,druga kreska pojawiła się po dłuuugim czasie
                  • beniusia79 Re: zrobilam test ??? 10.05.08, 19:25
                    na ulotce jest napisane, ze test po 10 minutach nie jest juz wazny.
                    nie wazne co potem pokaze. gdy bylam poraz pierwszy w ciazy, dwie
                    kreski pojawily sie od razu...
                    • alicja0000 Re: zrobilam test ??? 10.05.08, 19:28
                      Na ulotce jest też napisane, że wykrywa nawet już 7 dniową ciąże -co jest bzdurą.
                      Ja po 5minutach tez miałam test wyrzucić bo wyszła jedna kreska ale zagadałam
                      się i zostawiłam w łazience, kiedy przyszłam później były już dwie kreski(ta
                      druga bladziutka)
                      • nglka Re: zrobilam test ??? 10.05.08, 19:36
                        Autorka ma rację. Testu nie odczytuje się po czasie podanym na ulotce i kropka.
                        w takim teście nadal zachodzą reakcje chemiczne i może się pokazać druga kreska
                        bez ciąży (wcale nie jest rzadkie).
                        • alicja0000 Re: zrobilam test ??? 10.05.08, 19:42
                          jak się nie odczytuje skoro ja odczytałam i w ciąży jestem...
                          • nglka Re: zrobilam test ??? 10.05.08, 20:37
                            Równie dobrze mogłaś nie być. Nie raz robiłam test ciążowy i po czasie pojawiała
                            się kreska bladoróżowa, co cykl, bez ciąży.
                            To kreska widmo, pełno o tym informacji.
                            To, że zachodzą reakcje chemiczne to fakt. Że bez ciąży w organizmie kobiety
                            znajduje się hCG w wartości powyżej zera to też fakt.
                            Po to jest ulotka, by jej przestrzegać.

A co do tego, co pisałaś - test może wykryć 7mio dniową ciążę i w każdej ulotce
                            jest też mimo wszystko napisane, że zaleca się wykonać (mimo wszystko) test w
                            pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Więc żadnej nieprawdy tam nie ma, tyle,
                            że trzeba dokładnie przeczytać ulotkę by dopatrzeć się informacji, że producent
                            wcale nie gwarantuje wykrycia ciąży w tym okresie (do implantacji dochodzi
                            między 6 a 12 dniu po owulacji i od tego momentu produkowany jest hCG w
                            większych ilościach).
                            • beniusia79 Re: ... 10.05.08, 21:21
                              moja kolezanka zrobila test w dniu spodziewanej miesiaczki. test
                              pokazal jedna kreske. okres dalej sie nie pojawial wiec po kilku
                              dniach zrobila kolejny test. na tym drugim bardzo szybko pojawily
                              sie dwie kreski...
                              dzis juz testu nie zrobie. poklocilam sie z mezem i mam dosyc...
                              • magdziaa77 Re: ... 10.05.08, 21:46
                                Jak też tak miałam miesiąc temu, a w dodatku objawy takie jak przy
                                pierwszej ciąży. Popędziłam do apteki po test, zeby w razie czego
                                przestać brak leki, które mogą zaszkodzić dziecku. Ale niestety nic.
                                U lekarza tego samego dnia tez nic. Potem cały czas się podejrzanie
                                czułam, więc po dwóch dniach znowu test, i nic. Po kolejnych kilku
                                dniach, jak mi sie okres spóźniał, też nic (już trzeci test). A
                                ponieważ miałam kłopoty z okresem, lekarz zalecił progesteron na
                                wywołanie okresu. Po 10 dniach - żadnego okresu, więc lekarz zalecił
                                kolejny test (minęły już prawie 4 tygodnie od kiedy miałam mieć
                                okres i to jeszcze z pomocą Duphastonu).

I okazało się że DWIE KRESKI (na dwóch kolejnych testach do
                                sprawdzenia czy ten pierwszy się nie pomlił, też były dwie kreski).

Ja - na Twoim miejscu - bym zrobiła, bo żałuję, że się tak późno
                                dowiedziałam. Ale teraz za to musiałam się podzielić z Wami tą
                                szczęśliwą wiadomością.

POWODZENIA!!!
                                • beniusia79 Re: gratulacje 10.05.08, 21:52
                                  gratulacje! czemu wczesniejsze testy nic nie pokazaly? i w ktorym
                                  tyg ciazy bylas jak test pokazal dwie kreski?
                                  • magdziaa77 Re: gratulacje 10.05.08, 22:00
                                    bardzo chciałabym wiedzieć dlaczego testy nic nie pokazały.
                                    Wprawdzie pierwszy zrobiłam dzień przed spodziewanym okresem, ale te
                                    dwa pozostałe były już po tym dniu (jeden - dzień a drugi - kilka
                                    dni).

Mam teraz nadzieję, że moje kolejne trzy testy się nie mylą (dopiero
                                    w środę idę na usg, to się przekonam na własne oczysmile
                                    Kreski na testach są porządnie ciemne smile
                                    • beniusia79 Re: gratulacje 10.05.08, 22:05
                                      czyli tez niedawno sie dowiedzialas? moze cykl sie przedluzyl i do
                                      zaplodnienia doszlo pozniej...
                                      • magdziaa77 Re: gratulacje 10.05.08, 22:08
                                        właśnie też tak sobie pomyślałam, że jajeczko było w innym czasie
                                        nic myślę. Ale z drugiej strony brałam pomiedzy 16 a 25 dniem
                                        Duphaston, a to chyba zapobiega jajeczkowaniu.
                                        Zobacze na USG, jak ten człowieczek jest duży, a wtedy może się
                                        dowiem kiedy to było...

No to teraz chyba zrobisz sobie test wcześniej jeszcze raz?
                                        • beniusia79 Re: gratulacje 10.05.08, 22:22
                                          poczekam do jutra smile lepiej ponoc robic z rana, na czczo smile
                                          • artdesign84 Re: gratulacje 11.05.08, 00:09
                                            zrób test z krwi beta hcg - mi dwa testy robione nawet 2 tyg po
                                            spodziewanej miesiączce wyszły negatywnie - a teraz "wynik" tych
                                            testów ma 5 miesięcy i czuje się dobrze i właśnie zaczyna płakać
                                            • beniusia79 Re: gratulacje 11.05.08, 07:12
                                              test wyszedl negatywny sad
                                              • agar2208 do beniusia79 11.05.08, 11:20
                                                powtóz test za kilka dni. Moja kolezanka tak miała. Zrobiła test pare dni po
                                                spodziewanej @ i wyszed ł negatywny. Poczekala jednak jeszcze kilka dni i
                                                powturzyla- wyszły 2 krski.
                                                Tak juz jest, ze jednym wychodzi wczesniej a innym pożniej , zalezy kiedy doszło
                                                do zapłodnienia.
                                                Mi natomiast pozytywny test wyszedł 5 dni przed spodziewana @

Trzymam kciuki smile
                                              • nilem Re: gratulacje 11.05.08, 12:57
                                                Poczekaj jeszcze. Mi test pozytywny wyszedł chyba ze dwa tygodnie po terminie
                                                OM. Wcześniej wychodziły negatywne.
                                                Na jutro mam termin porodusmile
                                                • beniusia79 Re: gratulacje 11.05.08, 13:06
                                                  smile
                                                  dalam sobie juz spokoj z nadziejami, ale test i tak powtorze jesli
                                                  sie miesiaczka nie pojawi. jak dalej bedzie negatywny, to lece do
                                                  gina... w sumie o drugiego dzidziusia staramy sie juz od roku...
                                                  • nilem Re: gratulacje 11.05.08, 13:07
                                                    Zrób po prostu betę. Będzie wszystko wiadomo.
                                                • alicja0000 Re: gratulacje 11.05.08, 13:33
                                                  nilem to musiałaś się naczekać na tą dzidzię smile Ale to dziwne nie? że pozytywny
                                                  wychodzi dopiero np. po dwóch tygodniach a nie w dniu spodziewanej miesiączki,
                                                  naprawdę można stracić nadzieję a tu okazuje się, że jednak ciąża jest. Fajnie,z
                                                  pewnością duże to zaskoczenie...Obyś tak miała autorko postu smile
                  • memphis90 Re: zrobilam test ??? 11.05.08, 13:24
                    Po dłuugim czasie druga kreska pojawia się na niemal każdym teście i nie ma nic
                    wspólnego z ciążą. Ty może akurat tak miałaś, że ciąża się po kilku dniach
                    potwierdziła, ja mam za sobą kilkanaście prób, kiedy było to tylko moje pobożne
                    życzenie. Nie rób dziewczynie wody z mózgu i zbędnych nadziei, powołując się na
                    nieważny test. Znacznie lepiej jest zobaczyć wynik negatywny, a za kilka dni
                    mieć wielką niespodziankę, niż przedwcześnie cieszyc się "ciążą", która tak
                    naprawdę nie istnieje.
                    • beniusia79 Re: zrobilam test ??? 13.05.08, 07:33
                      na zadnym tesce, ktory ostatnio robilam nigdy nie pojawila sie po
                      czasie druga kreka, nawet po jednym dniu. a po okresie dalej ani
                      sladu...
      • ola2811 Re: zrobic test, czy poczekac? 13.05.08, 07:54
        Robić i szybko meldować jaki efekt winksmilesmile
        • patma Re: zrobic test, czy poczekac? 13.05.08, 08:21
          A ja zrobiłam dzisiaj test... i jeeeest druga kreseczka!!!
          Miesiączka spózniła mi sie trzy dni. Ale ja juz wczesniej
          wiedziałam smile. Zycze wam powodzenia i wysyłam pozytywne fluidy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka