rala 16.06.08, 11:10 Ile z Was będzie stosowało ochraniacze w łóżeczku? moja mama mówi ze to wymysł finansowy tego świata, ale może są jakies uzasadnione powody by na pościel wydać 140 a nie 60 zł. jakie są wasze opinie?? pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marti_de Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 11:29 Podoba mi się to pytanie o uzasadnione powody by na pościel wydać 140 a nie 60 zł ... a czemu nie 60zł?? Nie rozumiem...bawełnianą pościel można kupić taniej niż 100 zł, wypełnienie też. Co do ochraniaczy to nie wiem czy dyskutujemy tu z tobą czy z twoją mamą, ale dziecko tak od 4 miesiąca potrafi się nieźle kręcić. Dlatego przy moim maluchu ochraniacz był potrzebny dla jego bezpieczeństwa. Nawet teraz gdy ma 10 miesiecy staje w łóżeczku i uczy się sam siadać puszczając szczebelków. Dobrze, że ma ochraniacz w miejscu gdzie upada. Pewnie można i dać radę bez ochraniacza. Noworodek, aż tak ruchliwy nie jest. To zależy tyko i wyłącznie od twojej oceny tego czy warto wydać na to pieniądze. Moim zdaniem tak. Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 12:12 Niekoniecznie trzeba wydać 140 zł za posciel, naprawdę mozna znaleźć taniej A ochraniacz bardzo sie przydaje, moja mała kiedy z noworodka stala się mega ruchliwym niemowlęciem non stop przemieszczała sie po łóżeczku i gdyby nie ochraniacz właśnie, miałaby ciagle poobijaną główkę. Ale oczywiscie decyzja zależy od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 12:26 ja szczerze powiedziawszy nie wiem do czego to słuzy, najprościej rzecz ujmując to chyba do tego aby dziecko się nie walnęło główką w szczebelki ale moze się mylę. Natomiast kupiłam pościel z ochraniaczem, ładniej wygląda kiedy wszystko jest w ty samym wzorze i kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 15:16 Ano właśnie- łóżeczko z ochraniaczem ślicznie wygląda W ogóle pościel w komplecikach wygląda ładniej, ja sama też staram się mieć pościelone jednym kompletem, a nie kołdra w kwiatki, a poduchy w kratkę Odpowiedz Link Zgłoś
j.ostopinka Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 12:55 Stosuję ochranicze w łóżeczku, a moja córca ma roczek i potrafi przybierać takie pozycje w łóżeczku że mi sie nawet nie śniło (łącznie z nóżkami prawie na lapmie , czy spaniem w poprzek łóżeczka lub próby spania prawie na siedząco), o chodzeniu po łóżeczku już nie wspomnę. Ja oczywiście polecam bo bez tego moja córcia chodziłaby chyba non stop z guzami, a płacz nocą byłby jeszcze częstszy niż teraz (niestety nie przesypia jeszcze nocy). Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy teraz to możesz poczekać z zakupem i zobaczyć jak maluszek będzie się rozwijał czy będzie bardzo ruchliwy i ciekawski i czy będzie bardzo sie wiercił podczas spania. A co do ceny to producenci pościeli są różni i można wybrać coś ładnego i pewnie o wiele tańszego niż 140 zł. pozdrawiam i życze pomyślnego rozwiązania. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 13:05 Ochraniacz się przydaje jak dziecko zaczyna się przekręcać i "wędrowac" przez sen po łóżeczku (przetestowane na dziecku siostry) Noworodkowi nie jest potrzebny. A jak babcia chce kupić pościel za 140 zł to nie protestuj Odpowiedz Link Zgłoś
rala Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 13:46 dzięki wsztstkim za odpowiedz. zasadniczo wydaje mi się ze jest to forma ochrony główki czy rączki przed uderzeniem w szczebelki. wiem ze jest i tańcza pościel chodziłomi tylko o to że różnicza międz 2 a 3 elementowym kompletem jest dosyć duża, no a pytaie czy jest to faktycznie przydatne..co do estetyki łóżeczka to zgadzam sie ze wygląda ładniej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 14:11 U ans sie sprawdzily, bo maly mial pokoj przechodni z kuchni i jak palilo sie w kuchni swiatlo, to malemu prosto w buzke.Ochraniacze zaslanialy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 14:15 Podobają się ochraniacze, gdyż wg mnie z nimi łóżeczko jest przytulniejsze. Warto jednak zwrócić uwagę na wypelnienie takiego ochraniacza. Najlepsze jest z gąbki, niedobre z róznych watolin, które pdoczas prania zbijają się w jedną wielką kule i taki ochraniacz nadaje się jedynie do wyrzucenia Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 14:17 Ja mam ochraniacz, z ktorego sciaga sie psozewke do prania.Bardzo praktyczny, nie ma niespodzianek w praniu Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 17:08 No to ja wypowiem się na odwrót - u nas ochraniacz to absolutne pudło. owszem jest przytwierdzony ale w nóżkach. Łóżeczko Młodego stoi obok naszego więc chciałam go widzieć (a nie widzieć ochraniacz). Czasem kiedy popłakiwał w nocy ystarczyło, że włożyłam swoją rękę między szczebelki chwyciłam go za łapkę albo pogłaskałam i usypiał (zresztą tak jest do teraz bo ząbkuje). Oczywiście wierci się niemiłosiernie ale nie zauważyłam zeby ryczał bo stuknął głową z szczebelek. Odpowiedz Link Zgłoś
sister.ka Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 20:08 Za czasów naszych Mam i Babć wieszało się na łóżeczkach kocyki by chronić główkę dziecka przed uderzeniem o szczebelki, światłem, przeciągiem (!)Były też łóżeczka z bokami zrobionymi ze sznurkowej siatki... Za naszych czasów są b.funkcjonalne i ładne ochraniacze, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: pytanie o łóżeczko 16.06.08, 21:08 O, o, o, ja miałam takie łóżeczko z siatką Ponoć nagminnie zaplątywałam sobie w nią stópkę, czasem w przypływie twórczości w wybieraniu pozycji do snu nawet obie, albo spałam między siatką a materacem (siatka była elastyczna) Chyba więc, biorąc pod uwagę geny, nabędę ochraniacze dla Bąbla ) Odpowiedz Link Zgłoś