kitkowa26 Re: Kwiecien 2009 12.08.08, 13:52 ja juz nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u gina, testowałam 3/08 i są piekne 2 kreseczki, ciekawe jak już urosły...powiem jak było))) Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Kwiecien 2009 13.08.08, 11:35 Dołączam się do Was. Wczoraj test pokazał II kreski Z internetowego kalendarza (jeśli wszystko będzie pomyślnie) termin wyliczyłam na 21 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: Kwiecien 2009 13.08.08, 12:14 TEŻ BYM CHCIAŁA TAK NAPISAĆ ALE CZEKAM JESZCZE KILKA DNI DO TESTU.... Odpowiedz Link Zgłoś
thirtyzone Re: Kwiecien 2009 13.08.08, 14:00 Ja też mam cichą nadzieję że dołączę do waszego grona- testuję się w przyszłym tygodniu Na razie podwyższona temperatura 37 i widoczne żyłki na piersiach Odpowiedz Link Zgłoś
kitkowa26 Re: Kwiecien 2009 14.08.08, 08:32 moje drogie to już 5 tydz. widziałam moją ukochaną istotkęwszystko jest jak być powinno, mam o siebie i moją kruszynkę dbać i tyle zaleceń tak się z męzulkiem ucieszyliśmy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama Re: Kwiecien 2009 14.08.08, 14:46 dzis test pokazał 2 kreski, ostatnia @ 12 lipca, termin na ok 17/20 kwietnia, jestem jednocześnie i szcześliwa, i przestraszona czy wszytko będzie ok.......to moja druga wymarzona ciaza, mam juz córkę 5 letnią i bardzo pragnęłam rodzenstwa dla niej, dość długo się zbieraliśmy z decyzją, po drodze były pewne problemy zdrowotne, musiałam zaprzestać starań i juz trochę przestałam wierzyć w sukces, a tu okazuje się, ze w cuda trzeba wierzyć, bo każda ciaża to cud) hihi a najlepszy był moj wątek/niecały miesiąc temu/ --co to znaczy wyluzowac podczas staran Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Kwiecien 2009 14.08.08, 14:51 Wszytskie kwietniowe mamusie zapraszam na forum Kwiecień 2009 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=55601 Odpowiedz Link Zgłoś
monispj Re: Kwiecien 2009 18.08.08, 15:57 Witam. Niestety muszę się wypisać z Waszego grona...rano poroniłam(to już druga porażka!),jestem załamana...ale trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek5 Re: Kwiecien 2009 19.08.08, 15:04 Mam test ciazowy pozytywny!!!! WG kalkulatorow na 28.04.09!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Kwiecien 2009 19.08.08, 15:49 No w końcu założycielko wątku! )) Gratulacje!!! *** Odpowiedz Link Zgłoś
marulla Re: Kwiecien 2009 20.08.08, 11:30 hej hej dolaczam do Was, termin na 15 kwietnia!!!! Pozdrowka dla WAs i rosnacych brzuszkow Marulla Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks I ja też:) 20.08.08, 11:52 Dopisuję się Termin- na razie wykalkulowany przeze mnie- to 20 kwietnia. do lekarza dopiero pójdę za jakiś tydzień Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas76 Re: I ja też:) 20.08.08, 12:29 U mnie zarodek który miał 2mm było widać pod koniec 6tc, ale nie było jeszcze serduszka. Alacwiertniak napewno wszystko będzie dobrze. Ja też mam 5letniego synka, który bardzo się cieszy z małej fasolki i prawie codziennie całuje brzuszek i pyta kiedy dzidzia się urodzi. Na te chwile czekaliśmy dosyć długo , bo w ciąże zaszłam dopiero po 8 cyklach starań. Zdaj proszę relację z wizyty pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas76 Re: I ja też:) 20.08.08, 12:32 Sory, ale napisałam tego posta w złym miejscu. Ciesze się że tak dużo nas już jest Odpowiedz Link Zgłoś
monicwas Re: I ja też:) 22.08.08, 10:24 Wreszcie umówiłam sie na wizytę u lekarza, mam nadzieję, że usłyszę same dobre wieści. To moja pierwsza ciąża i może dlatego trochę panikuję, ale wszytko się wyjaśni w poniedziałek po 17. Jak do tej pory bałam się wizyt u gina, tak teraz nie mogę się doczekać, to sie nazywa motywacja, żeby iść na fotel Wg kalkulatora od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to będzie 7 tydz i 3 dz. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka_82 Re: I ja też:) 23.08.08, 10:14 Witam.Jestem nowa na forum.W czwartek dowiedziałam się że jestem w ciąży.To już 7 tydzień.Termin mam na 5 kwietnia.Muszę przyznać że trochę nas to zaskoczyło.To będzie nasze pierwsze dziecko.Jak na razie jestem przerażona.Ale mam nadzieję że wkrótce to się zmieni.Na razie mam tyko okropne całodzienne mdłości, których nie idzie się pozbyć.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baaaaaaardzo_szczesliwa ja też zostanę mamą:) 23.08.08, 15:34 witam WAS 19 sierpnia dowiedziałam się, że jestem w ciąży!!! wczorajsza wizyta u ginekologa to potwierdziła jestem bardzo szczęśliwa, mam 26lat, dzidziuś był zaplanowany, jest bardzo oczekiwany, udało mi się zajść już w drugim cyklu. wg kalendarza poród 15 kwietnia, wg moich wyliczeń to 7 tydzień ciąży od ostatniej miesiączki, choć lekarz mówi, że dopiero 4. dziecko jest wielkości ziarenka maku, czekam na wizytę 5 września, kiedy ma już być serduszko na razie wcale nie czuję swojego stanu - żadnych mdłości, nic...tak, ze trudno uwierzyć w te dwie grube krechy na teście. na pewno będę tu zaglądać przez najbliższe miesiące pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia080 Re: Kwiecien 2009 23.08.08, 21:19 Witam Wczoraj byłam u gina, potwierdził ciążę ( 5 tydz). Termin mam na 28.04.2009...i narazie bez objawów, oprócz ciągnięcia w brzuszku. Pozdrawiam i życzę zdrówka ---- Mała istotka www.suwaczek.pl/cache/c36edb416c.png[/img][/url]Amelia www.suwaczek.pl/cache/94438800e8.png[/img][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: Kwiecien 2009 24.08.08, 15:18 Cześć dziewczyny Jakże miło mi dołączyć do grona oczekujących Testowaliśmy w piątek, wielka radość z prezentu, jaki dał nam los a jednocześnie mnóstwo pytań. Mam nadzieję, że wspólnie tu na forum uda sie nam rozwiać wątpliwości i dzielić spostrzeżeniami. Wg moich wstępnych ustaleń wynika, że poczęcie było ok 3 tyg temu, więc jeszcze bardzo nieśmiało myślę o kolejnych 9 miesiącach. Ale za to z jakim szczęściem w sercu Tak, jakbym patrzyła na motyla, który jest przepiękny, ale boję się go spłoszyć. Czy Wy też macie takie uczucie? Jeśli chodzi o samopoczucie to bardzo ok, były napięte piersi i czasami bywa napięcie w dole brzucha. Biorę folik, jakie inne preparaty dla ciężarnych polecacie? Do gina wybiorę się za jakiś czas. Pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: Kwiecien 2009 25.08.08, 19:45 Hej jak ginekolodzy podają czas trwania ciąży?? liczą od daty OM? Czy od daty poczęcia (prawdopodobnego). No bo to jednak z 2 tyg różnicy jest. ps piszcie jak się czujecie?? czy macie już pierwsze oznaki odmiennego stanu? czy rodzinka jest już wtajemniczona w to radosne oczekiwanie? My postanowiliśmy poczekać jeszcze troszkę,najpierw za ok 2-3 tyg pójdę do gina, potem powiemy rodzince. Pomału myślę też jak bezboleśnie przekazać wiadomość w pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daniela11 Re: Kwiecien 2009 29.08.08, 14:46 Ja też oczywiście się dopisuję!! Wyliczony termin na 28 kwietnia koniec 6 tc Odpowiedz Link Zgłoś
iza3d Re: Kwiecien 2009 04.09.08, 19:58 Witam wszystkie przyszłe mamuśki!Ja też mam termin na kwiecień.W Święta Wielkanocne!Mam 37 lat i jest to moja trzecia ciąża.Bardzo się boję o nią.Mam nadciśnienie no i ten wiek...Moje dzieci są już nastolatkami.Podświadomie czuję,że to córkaa może mały Milanek?Nie miałam jeszcze USG,ale za tydzień mam badania prenatalne.Na amniopunkcję nie zgodzę się.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela11 Re: Kwiecien 2009 29.08.08, 14:48 Ja też oczywiście się dopisuję Termin wyliczony na 28 kwietnia Koniec 6 tc. Na razie samopoczucie super, czasm lekki ucisk w brzuchu i jakby pobolewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
partycja777 Re: Kwiecien 2009 25.08.08, 09:23 nareszcie moge sie dopisac do tego wątku ))) termin wg moich obliczen to 25 kwietnia 2009. jestem po pozytywnym tescie, jest to początek 6 tc. do lekarza wybiore sie za dwa tygodnie. zauwazyam ze do tej ciąży podchodze juz z mniejszymi emocjami, bez szalenstw, jakos na spokojniej. pewnie dlatego ze wiem juz co mnie czeka, czego sie spodziewac, co oczywiscie nie zmienia faktu że ciesze sie ogromnie! pozdrawiam wszystkie Kwietniówki2009! Odpowiedz Link Zgłoś
partycja777 Re: Kwiecien 2009 25.08.08, 09:25 zapomniałam dodac ze mam juz jedno dziecko, stąd to spokojniejsze podejscie do sprawy )) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak197 Re: Kwiecien 2009 25.08.08, 20:33 dopisuje sie do kwietniówek mnie również wyszedł termin 25.04.2009 Pojutrze idę do gina.Zapytam jak to dokładnie jest z tymi obliczeniami. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
justysias80 Re: Kwiecien 2009 26.08.08, 13:11 wszystko: 2 testy, beta, badanie gin potwierdza: ok 6 tydz. Cieszymy się bardzo, jesteśmy pełni obaw, czy wszystko będzie ok. Wstępnie termin na 16 kwietnia. Trzymam kciiuki za wszystkie kwietniówki i starające się Odpowiedz Link Zgłoś
marulla Jak się czujecie? 27.08.08, 11:25 Hej hej! Jak tam Wasze samopoczucie? U mnie to druga ciąża, w pierwszej było jakoś bardziej znośnie, przynajmniej te początki. Teraz przedziwnie. Nudności, mdłości, zasłabnięcia i wszystkie tego typu dziwactwa. Myślicie, ze po pierwszym trymestrze minie???? Poza tym jestem dzielna, stawiam czoła i w ogóle Pozdrawiam Marula Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: Jak się czujecie? 27.08.08, 11:36 Witam Was wszystkie serdecznie moje samopoczucie w sumie ok. Tylko wczoraj dopadło mnie potworne zmęczenie popołudniu, spałam jak kamień, ból głowy. Moja siostra od razu się domyśliła, choć zamiar był taki, żeby jeszcze poczekać z radosną nowiną dla rodzinki. Wystarczyło, że widziała mnie w ciągu pół godziny i zobaczyła jak jestem padnięta ...- tak jeszcze nigdy chyba nie byłam... hihihihi Jednak co siostra to siostra Ja w sumie też przeczuwałam gdy ona zaszła w ciążę Najchętniej też wyrwałabym z miejsca do gina, ale sie wstrzymam raczej do ok 6-7 tygodnia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
basiulek_k Re: Jak się czujecie? 27.08.08, 16:04 Cześć dziewczyny. W sumiejestem na formum Majówek ale już sama nie wiem czy słusznie bo ostatnią @ miałam 23.07... USG mam dopiero 13.09 więc wtedy się okaże na którym forum zostanę 6tc, cały czas biegam do łazienki - mam śluz jaby owulacyjny i jak tylko poczuje że mi trochę wilgotno to przerażona biegnę sprawdzić czy wszystko ok... poza tym trochę mnie podbrzusze boli ale to ponoć norma. Nudności na razie brak, i generalnie wszechogarniająca radość Pozdrawiam was wszytskie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Jak się czujecie? 27.08.08, 16:20 No ja mam to samo. Też często biegam do łazienki sprawdzając, czy nic się nie stało. Na szczęście nie krwawię i nic się takiego nie dzieje. Mam nadzieję, że duplaston pomoże i zatrzyma dzidziusia. No i też mnie tak ciągle rozdyma brzuch. Nie wiem czy można to nazwać bólem, raczej jakimś totalnym wzdęciem. Czasami wydaje mi się, że pęknę! ale mdłości na szczęście nie mam. Wiecie coś na temat no-spy? Czy w zagrożonej ciąży można ją brać? I ile dziennie? Bo lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu a mogę pęknąć do tego czasu;/ Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_a Re: Jak się czujecie? 28.08.08, 11:54 Witam, nowa na forum, termin na 25 kwietnia, 6 tydzien, mam juz jedno dziecko-5lat, czuje sie okropnie zmeczona i ciagle spie, jestem na luteinie. Pozdrawiam inne Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kwiecien 2009 27.08.08, 12:37 Witajcie serdecznie! Mi też USG powiedziało, że ktoś nowy pojawi mi się na tym świecie w poniedziałek wielkanocny czyli 13 kwietnia 2009 r. bardzo się cieszę, ale też nieco martwię bo jednocześnie mam jakieś odwarstwienie kosmówki i muszę brać Dupastlon i leżeć. Trochę się martwię, ale mam głęboką nadzieję, że jednak się uda i że będę się z Wami cieszyć w kwietniu! Trzymam za Was wszystkie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefina.1 Re: Kwiecien 2009 27.08.08, 13:33 Witajcie szczęśliwe kwietniówki dołączam do Was z radością, choc martwię się bo mam niewielkie plamienia i bóle brzucha. Gin kazał leżec dostałam Duphaston i Luteinę dopochwowo, ale mam nadzieję, że będzie OK.Trzymam kciuki za nas wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: Kwiecien 2009 27.08.08, 22:32 jozefina.1 - a więc leż, odpoczywaj, dbaj o siebie i niech Dzidzi zdrowo rośnie! Będzie ok! pozdrowionka serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: Kwiecien 2009 27.08.08, 22:53 Hej, domi_33, ja dziś też miałam wzdęcie ufff cały prawie dzień, na zmianę ze ssącym uczuciem głodu Odpowiedz Link Zgłoś
jozefina.1 Re: Kwiecien 2009 28.08.08, 12:01 Leżę i leżę, próbuję czytac, ale nie umiem sie zając niczym konkretnym. Tez bez przerwy biegam do łazienki na siusiu i przy okazji sprawdzic czy wszystko w porządku. Juz nie plamię tylko brzuch nadal pobolewa. Po tej nieszczęsnej luteinie swędzi mnie przeokropnie. Teraz sie martwię, że od tych aplikowanych słodkości złapałam jakąs infekcję. Nie wiem czy znowu leciec do gina (byłam w poniedziałek) czy jeszcze poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
basiulek_k Re: Kwiecien 2009 28.08.08, 15:03 Najawżniejsze że już nie krwawisz Trzymam kciuki Kurcze a ja znowu mam te bóle podbrzusza. Nie są silne ale są i niepokoją czy takie bóle to norma w 5-6 tc? Podobno macica się rozciąga i stąd te bóle - tak czytałam. Ciężko je określić - nie okresowe, ale też nisko podbrzuszu, trochę jak skurcz, dziwnie... nie ciągłe tylko takie przeżynające... Jak to u was wygląda Mam być spokojna czy biec do lekarza??? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kwiecien 2009 28.08.08, 15:51 Dziewczęta na wzdęcia polecam espumissan taki w kropelkach dla dzieci, wczoraj wzięłam a dziś już czuję się jak nowo narodzona. Basia no nie wiem wydaje mi się, że mnie też coś często trochę pobolewa na dole i ja się tym nie przejmuję w końcu w moim organizmie zachodzą kolosalne zmiany, ale jeśli uważasz, że te bóle są mocne i mogą budzić niepokój to lepiej dmuchaj na zimne. Lepiej okazać się nadwrażliwą przyszłą mamusią niż gdyby coś się miało stać. Niektórzy lekarze dają swoje telefony i można dzwonić, ale tak jest tylko w gabinetach prywatnych niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa1982 Re: Kwiecien 2009 28.08.08, 19:26 Dziewczyny, jest oddzielne forum dla Kwietniówek. zapraszamy! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=55601 Odpowiedz Link Zgłoś
kzj31 Re: Kwiecien 2009 28.08.08, 21:18 Ja też chcę się dołączyć. Mam termin na pewno na kwiecień, drugą połowę prawdopodobnie, ale nie znam dokładnej daty bo usg mam mieć dopiero 17.09. Z bety wychodzi 6tc. Sama jestem z kwietnia wiec fajnie jakby dzidzia sie wtedy urodzila. Jak na razie to czekam z niecierpliwością na 12tc zeby miec choc troche pewnosci, ze wszystko bedzie ok. W poprzedniej ciazy mialam poronienie zatrzymane w 9tc i stad te obawy. Ale tym razem musi sie udac i dzidzia bedzie zdrowa! Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Kwiecien 2009 29.08.08, 14:22 Witam i ja Wg,g. moich obliczeń 7tc, wizyta u ginekologa w najblizszą środę Odpowiedz Link Zgłoś
awa71 Re: Kwiecien 2009 29.08.08, 17:41 Ja jestem w piątym tygodniu,lekarz obliczył termin porodu na 29 kwietnia.Mam uogólniony jadłwstręt(anoreksja ciążowa)w pierwszej ciąży schudłam 5kg przez pierwsze 3miesiące,czuję,że teraz bedze podobnie.Pozdrawiam wszystkie mamy-obecne i przyszłe... Odpowiedz Link Zgłoś
mini-1981 Re: Kwiecien 2009 30.08.08, 18:45 Witam Kwietnióweczki. Melduję tp 01.04.2009 r. Co do mojego stanu w 10 tc - śpię całymi dniami, wymiotuję rano i wieczorami (czasem w nocy) - mam nadzieję, że w drugim trymestrze będę czuła się lepiej )) Odpowiedz Link Zgłoś
basiulek_k Re: Kwiecien 2009 02.09.08, 15:18 A co to tak towarzystwo ucichło? Nie ma z kim pogadać Jak się czujecie Kwietnióweczki? Ja dziś rewelacyjnie ale wczoraj to lepiej żebym wogóle nie wstawała z łóżka. Już się obudziłąm zmęczona i zła, a fakt że grzywka się wywinęła nie na ta stronę co trzeba spowodował wybuch płaczu... I cały dzień pod górkę Na szczęście dziś już lepiej A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefina.1 Re: Kwiecien 2009 02.09.08, 16:33 Hej, rzeczywiście spokojnie tu bardzo. Ja też mam humory..... hustawke nastrojów. Jednego dnia euforia, oglądam obrazki z dzieciaczkami, wózeczki, ubranka, przeglądam imiona itd, a innego wszystko nie tak.... Dzisiaj mam dołek, boję się ..... Naczytałam się w Internecie o róznych złych przypadkach i źle podziałało to na moją psychikę. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonkak Re: Kwiecien 2009 17.09.08, 12:12 Oj kwietniówki cos cichutko tu u Was... Ja chciałabym się dopisać...termin mam na 27 kwietnia. Na USG tydzien temu zobaczyłam ślicznego zarodka z bijących serduszkiem, a teraz jestem w 9 tc. Nudności, mdłości, gazy, wzdęcia - standar, mam tak od rana do nocy, choc ostatnio raczej od południa do wieczora. Boję się tylko bo tydzien temu złapałam jakąs infekcje-leczę się domowymi sposobami, ale nie przechodzi i dziś jade do laryngologa bo to pewnie znów moje zatoki Pozdrawiam Was wszystkie! Odzywajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
1fasolinka Re: Kwiecien 2009 17.09.08, 23:18 Witajcie Ja też się dopisuje do kwietnia) Termin 01 kwiecień 2009 Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę dużo spokoju)) Ola Odpowiedz Link Zgłoś
bonee11 Re: Kwiecien 2009 27.09.08, 18:47 Ej smiesznie - ja tez mam termin na 27 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
jozefina.1 Re: Kwiecien 2009 30.09.08, 13:49 widzę że wszystkie kwietniówki przeniosły sie na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=55601 Odpowiedz Link Zgłoś
ewicia76 Re: Kwiecien 2009 01.10.08, 12:07 Witam wszystkie "Kwietniówki". To moja trzecia ciąża. Termin mam na 25 kwietnia, ale znając siebie pewnie urodzę wcześniej. Miło popatrzeć, że jest Was tak wiele Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mk_sun Re: Kwiecien 2009 03.10.08, 09:09 Witam Ja też jestem Kwietniówką . Termin mam na 18.04.09. A teraz jestem w 13 tc (tak przynajmniej wynika z ostatniego usg). Pozdrawiam Wszystkie Kwietniówki. Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: Kwiecien 2009 13.10.08, 17:28 ja mam termin na 28 kwietnia, aktualnie 12 tydzień ciąży, od samego początku czuję się świetnie i absolutnie nic mi nie dolega Oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
marcia_1986 Re: Kwiecien 2009 14.10.08, 09:07 Witam wszystkie przyszłe mamy Ja rónież będe rodzić w kwietniu a dokładnie 11 kwiecień Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa Re: Kwiecien 2009 02.01.09, 20:22 nasza Maja pojawi się w prima aprilis przynajmniej taki jest plan. pozdrawiam wszystkie Mamy Odpowiedz Link Zgłoś