vanillafields Weekendowo 21.09.08, 15:18 Ja sie kulezanki czujecie? Udalo mi sie umowic do lekarza na czwartek, musze sie zwolnic z pracy ale niestety, pracuje sporo a zaden nie przyjmuje w weekendy lub po godzinach. W pracy nic nie mowie na razie, mam nadzieje ze uda sie dotrzymac tajemnicy (nieciekawa sytuacja, szukaja pretekstow do zwalniania a ja chce popracowac do 7ego miesiaca lub dluzej, pozniej zostaje w domu). Jak na razie troche mnie mdli ale nic gorszego wiec trzymam kciuki... Wczoraj mnie tak zmoglo na spacerze z psem po poludniu ze myslalam ze do domu sie nie dowlocze.. Prosto do wyrka ) A jak u Was? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo1230 pożegnanie 22.09.08, 13:43 No niesety ja sie żegnam - dziś bylam w szpitalu. Tak sie ciesze ze mam moje dwie małe kobietki inaczej bym tego nie przezyła. Trzymam za Was kciuki i bede Was odwiedziala buziaki dla wszytkich Fasolek Odpowiedz Link Zgłoś
leena100 Re: pożegnanie 22.09.08, 13:55 Witam wszystkie Majowki i dolaczam - termin 28 maja!! Testowane w zeszly czwartek - rano dostalam super-punktualnie @ - ale po godzinie wszystko sie skonczylo. Testowalam po poludniu no i prosze - niespodzianka. Biore Duphaston, mam nadzieje ze wzsystko bedzie ok. To moja 2 ciaza, synek ma 4 latka. Czyli jestem w 5 tyg - na razie zero mdlosci. Napiszcie w ktorym tyg zaczynaja sie nudnosci pozdrawiam Lena Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 majmamy 22.09.08, 14:02 elu ja od wczoraj w siódmym tygodniu. Czuję się ok, chociaż trochę mnie buja. No i zaczął się problem z dopinaniem spodni hmmm w tym tempie, to nie wiem czy w +30 kg się zmieszczę... No usg umówiona jestem dopiero na przyszły tydzień, dlatego moje dziecko jest jeszcze nieobejrzane, niepomierzone itd pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
karrafka Re: Majówki2009 22.09.08, 15:22 Hej, chetnie sie dopisze. Jestem w 6tc, termin na 23 maja wczoraj zaczelo mnie mdlic, bola mnie piersi i jestem ciagle zmeczona...Od paru dni musze ucinac sobie popoludniowa drzemke. Pozdrawiam wszystkie majowki2009! Ile nas jest? Odpowiedz Link Zgłoś
vanillafields Re: Majówki2009 22.09.08, 18:52 To bedzie troche glupie pytanie... wiem. Ale zapytam. Czy jezeli jestem w ciazy 5 tyg i 5 dni to jestem w 5 tyg czy w 6tym? Im dluzej sie zastanawiam tym bardziej nie ma to sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Majówki2009 22.09.08, 19:32 moim zdaniem to pełne pięć tygodni i pięć dni, więc teraz jesteś w trakcie 6tc ale to moje zdanie hihihi, którego pewna nie jestem buhahhahahha Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga USG 22.09.08, 20:36 I ja udałam się na USG. Skończyłam 6 tydzień. I USG pokazało to samo. Zarodek ma 7mm i wyraźne tętno. Mam zdjęcia i ulżyło mi, że jest ok. Pozdrawiam majówki Odpowiedz Link Zgłoś
vanillafields Re: USG 22.09.08, 22:39 Zoyka- to swietnie . Mam pierwsza wizyte w czwartek i minie wtedy 6 tydzien.. Moze tez uda mi sie dostac usg? Odpowiedz Link Zgłoś
vanillafields Re: Majówki2009 22.09.08, 22:38 Hehe, tez mi sie tak wydawalo. Jakos mozg mi dzis ne pracuje jak trzeba hehe Odpowiedz Link Zgłoś
madziak33 Re: Majówki2009 23.09.08, 13:29 Witam, Mam termin na 1 maja 2009 Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamy i zycze spokojnego okresu wyczekiwania na przyjscie na świat malenstwa. To moja pierwsza ciaza, wiec wszystko dla mnie nowe. Mam nadzieje ze bede mogla liczyc na wasze wsparcie w razie jakichkolwiek watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-m-29 Re: Majówki2009 23.09.08, 13:55 Cześć, ja też nieśmiało się dopisuję. Ja mam termin na 12 maja. Trochę z niedowierzaniem przyjełam tą wiadomość od mojego lekarza. Mimo że z mężem staraliśmy się o maleństwo już od pół roku to jednak mam ogromnego stracha Mam już w domu sześciolatka i zupełnie zapomniałam jak to jest z takim maleństwem. Bardzo podoba mi się to forum. Jak byłam w pierwszej ciąży internet nie był tak powszechny jak teraz. Pozdrowienia dla wszystkich obecnych i przyszłych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 23.09.08, 14:04 Witajcie! Musze się troszkę wyżalić Strasznie męczą mnie mdłości. Zaczęły się na przełomie 8 i 9 tc. I tak już całe 2 tygodnie. Poranne to są one tylko z nazwy. Mnie meczą często cały dzień. A nawet jak się zdrzemnę w ciągu dnia to jak wstanę mój organizm "myśli", że jest rano i dawaj od początku Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Majówki2009 23.09.08, 21:27 Witam wszystkie majowe mamusie! Ja mam termin na 21 maja, to 6 tc. Strasznie się denerwuję, bo to moja druga ciąża, pierwszą straciłam trzy lata temu, więc trochę trwało zanim udało się kolejny raz. Na razie nie mam mdłości, ale mam bóle brzucha, nie mocne, ale... po moich przejściach wystarczy, żeby się stresować. Pozdrawiam wszystkie majówki 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
buczek71 Re: Majówki2009 23.09.08, 21:55 Witam, i ja się dopisuję tu, wg. moich obliczeń termin mam na 18 maja. Mam już 15 miesięczną córeczkę i ta ciąża była trochę niespodziewana, ale bardzo się cieszę. W zasadzie to poza zwiększonym apetytem (w 1 wszej też tak miałam, na początku przytyłam 4 kg. a później przez 3 m-ce nic) to nie mam żadnych objawów. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.k9 Re: Majówki2009 24.09.08, 09:43 Witam wszystkie mamy majówki 2009. Ja po raz trzeci zostanę mamą i to po 11 latach od ostatniej. Bardzo sie cieszę bo od roku starałam się o trzecie dziecko i chyba jest ostatniej szansy, bo razem z mężem stwierdziliśmy , że jeżeli teraz nic nie wyjdzie to damy sobie spokój. No i wyszły dwie kreski . Termin według moich obliczeń jest na 23.05.2009 . A co ciekawe to wszystkie dzieci mam z maja (córka 05.05.95 syn 12.05.97). Chyba mój organizm najlepiej łapie w sierpniu. Trochę się boję jak sobie poradzę , bo na dodatek musiałam podjąć studia i od października zaczynam i to jeszcze w mieście oddalonym o 100km. Ale muszę być dobrej myśli , że dam radę .Dziś wybieram się do gin aby potwierdził także jesteście pierwszymi które o tym wiedzą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 24.09.08, 11:34 Witam wszystkie Majowe Mamy! Fajnie, że jest nas coraz więcej Wiadomo w kupie raźniej Pozdrawiam w ten brzydki deszczowy dzień. Tęsknię za słoneczkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
ola.ola111 Re: Majówki2009 24.09.08, 22:48 witam przeglądam wasze wpisy od jakiegoś czasu i dodają mi one otuchy też mam termin na maj ale jaks wcześnie sie nie zapisałam jestem po 2 wizycie u gina i moje maleństwo ma 8ygodni ale jeszcze jutro ide do kontroli bo od tygodnia mam gorączkę mam nadzieję że wszystko będzie ok bo inaczej mam obiecane miejsce na oddziale a tego żadna z nas nie chce to moja pierwsza ciąża (choć mam skończone 34 lata) i to zgodna z planem ma być byczak tak jak i jego rodzice liczę na wasze wsparcie pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
envy85 Re: Majówki2009 26.09.08, 08:37 Witam wszystkie majowe mamusie! Nieśmiało i ja do Was dołączam. Z wyniku bety wychodzi, że to 5tc więc termin też mi wypadnie w maju Do wizyty u mojej gin mam jeszcze 24dni, dlatego na razie staram się spokojnie czekać, choć to nie łatwe. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: forum majówek 26.09.08, 18:02 ja trafiłam tylko dzięki pomocy, więc wklejam - może ktoś jeszcze dołaczy forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=66791 Odpowiedz Link Zgłoś
agma1 Re: forum majówek 26.09.08, 20:51 thursday.next dzięki za linka; na pewno chętnie dołączę Odpowiedz Link Zgłoś
moniajt Re: Majówki2009 26.09.08, 18:03 Witam Was SZCZĘŚCIARY takie jak ja W lipcu wzięliśmy ślub i przekonałam męża, że lepiej z maleństwem poczekać jeszcze z rok, dwa (mam 28 lat). Ale jakoś nie wyszło i w sumie to baaaardzo się cieszę! 9 września zrobiłam test i strasznie trzęsły mi się ręce, gdy zobaczyłam te magiczne 2 kreseczki Byłam przerażona! Ale gdyby nie przypadek to pewnie trudno byłoby nam zdecydować się na maleństwo, bo nigdy nie ma właściewgho momentu na dziecko. Mam drugą wizytę u lekarza 30 września - dzień chłopca - i denerwuję się coraz bardziej. Tego 9go na wizycie powiedział, że na 90% jestem w ciąży, ale nie był pewien. To miała być ciąża na etapie biochemicznym. Ucieszyłam się ze swojego KAMYCZKA - tak nazwał to prawdopodobne maleństwo mój lekarz. Od samego początku boli mne dół brzuszka i nie wiem, czy tak może być. Czasem skurzce są tak silne, że nie wiem, czy stać, czy siedzieć.. Biorę pół no-spy i przechodzi. Nie mam mdłości. A może to nie ciąża... Odpowiedz Link Zgłoś
ola.ola111 Re: Majówki2009 02.10.08, 17:43 witam po przerwie ja niestety już się wypisuję w poniedziałek ide do szpitala na usunięcie martwego płodu, tym razem się nie uało wiem że następnym razem napewno mi się uda, pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie TRZYMAJCIE SIĘ I UWAŻAJCIE NA SEBIE I SWOJE MALEŃSTWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 27.09.08, 15:59 Witam po dłuzszej przerwie Bylam na pierwszym USG, widzieliśmy z mężem dzidziusia a raczej to, co nim będzie w przyszłości, okazało się, że pęcherzyk ma 9 mm długosci i urodzi się 12 maja. Mój mąż był chyba bardziej zachwycony ode mnie, oczu nie umiał oderwac od monitora a usta miał otwarte ze zdumienia niestety serduszko było zbyt małe by je usłyszeć. teraz leże chora w łóżku i czytam książki o ciąży. Chciałabym, żeby brzuch juz urósł... Odpowiedz Link Zgłoś
ika.0 Re: Majówki2009 27.09.08, 17:17 Witam. Dziewczyny pomóżcie bo juz sama nieweim czy to jest tak jak myśle.Dzis testowałam i wyszła mi druga kreseczka upraginona ale bardzo słaba.Dodam że jestem po ciazy pozamacicznej i juz od 9 mies. sie staramy.Niewiem czy sie cieszyc zeby nie zapeszyć .Prosze napiszcie jesli tez tak miałyscie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 27.09.08, 21:28 hej pociesze cie, mi na poczatku chyba ze 4 testy wyszly bardzo blade, dopiero po 5 dniach zobaczylam mocna kreche, a teraz juz jestem po usg i widziialam, ze jest tam gdzie powienien byc. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo w jak najlepszym porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 28.09.08, 00:24 katka_tk życze Ci szybkiego powrotu do zdrowia!!! Ja wczoraj miałam paskudną migrenę. Dobrze że juz dziś ok. A propos początków zachcianek: cola ( w rosądnych ilościach o ile można nazwać picie jej rozsądkiem ) i chrzan. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 28.09.08, 16:56 Ika.0 u mnie sytuacja była podobna. Zrobiłam 2 testy po terminie spodziewanej @. Pierwszy wyszedł bardzo słabiutko. Drugi był już troszkę wyraźniejszy. Ale od razu poszłam na bete i wynik potwierdził ciążę. A jeśli chodzi o zachcianki to obecnie na topie jest chałwa i sok pomarańczowy Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Majówki2009 28.09.08, 20:15 o taaaaaaaaaaaak sok pomarańczowy, to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 28.09.08, 22:14 hej dziewczyny ze mna coraz gorzej i gorączka coraz wyzsza, chyba nie obejdzie sie bez tabletek moj lekarz powiedzial mi, ze cola jest zdrowa!!!! poniewaz zawiera duzo potasu i nie ma srodkow konserwujacych, ale tylko ta z cukrem nie slodzikiem! tak wiec drogie ciężarowki pijmy na zdrowie macie racje co do soku pomaranczowego, nawet przy mdlosciach ejst w porzadku u mnie zaczely sie dwa dni temu ale co tam, za 7 miesiecy wszystkie niedogodnosci minal i bedzie fantastycznie, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
karrafka plamienie 29.09.08, 11:53 hej! Wczoraj wieczorem zauwazylam plamienie: nic na bieliznie, ale na papierze jakies brazowe smugi. Dzis poszlam do lekarki, mialam pierwsze usg i powiedziala, ze wszystko wyglada dobrze, serduszko pulsuje pierwszy raz widzialam serduszko! Ale co z tym plamieniem? Jej zdaniem to sie zdarza i dopoki nie jest mocne i nie widac swiezej, czerwonej krwi, to nie ma powodow do obaw. Kazala mi nic nie dzwigac i dbac o siebie. Nastepna wizyte mam za dwa tygodnie. Czy ktoras miala takie brazowe plamienie w 6 tygodniu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: plamienie 29.09.08, 17:02 ja miewam beżowo-brunatne upławy - nie wiem czemu, co pare dni, miałam już 2 usg wszystko jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 29.09.08, 11:57 Witam.Najprawdopodobniej i ja dołączam do majówek.Dowiedziałam sie przez przypadek,od tygodnia choruję (paskudna grypa czy coś)i brałam antybiotyk. Do dolegliwości gorączkowo grypowych dołaczyły sie mdłości i trzymaja do tej pory .Dla spokoju zrobiłam test w sobotę i doznałam szoku!!! Dwie grube krechy, obie pojawiły sie natychmiast i obie jednakowo grube. Jutro idę do gina aby potwierdzić (raczej) lub zaprzeczyć. Mam w domu już parkę, bliźniaki 5 latek kończą w październiku a tu taka wpadka.Piszę wpadka bo to cud że jestem w ciąży, moje bliźniaki mam dzieki IVF i to po 5 próbie po czterech latach starań Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: Majówki2009 29.09.08, 17:01 o rany, malesa gratulacje ! ja jestem po ivf 1-szym, udanym. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 29.09.08, 17:50 Dziękuję i również gratuluję Jesteś naprawdę szczęściarą, że udało się za pierwszym razem. Teraz tylko sie cieszyć i dbać o siebie oraz myślec pozytwnie. Ja zawsze sobie wmawialam, ze jak już uda mi się zajść w ciążę (te pare lat temu)to ta ciąża na pewno będzie bezproblemowa i naprawdę tak było Urodziłam w 37 tyg. zdrowe maluchy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 02.10.08, 16:10 Hej Majówki! Co u Was słychać? Wbieram się jutro na usg genetyczne. Oby wszystko było dobrze! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 02.10.08, 21:04 Witam Lekarz potwierdził oczywiście ciążę.Na usg widziałam bijące serduszko . Jest to 6 tydzień i parę dni.Termin mam na 28 maja, ale ze względu na moją przeszłość gin od razu stwierdził, że będzie cesarka około 39/40 tygodnia (jak dotrwam).Pozdrawiam wszystkie majówki Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 03.10.08, 11:50 Ja też tak jeszcze nieśmiało piszę, bo wiadomo, że do końca pierwsze trymestru wszystko się może wydarzyć. Dzisiaj byłam na kolejnym USG. Młoda ma 17 mm i widziałam zalążki kończyn Fajnie było. Według obliczeń to 8 tydzień, więc już tylko 32 Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Majówki2009 03.10.08, 12:49 Witam! Ja też byłam na usg, we wtorek, słyszałam bicie serduszka, niesamowite wrażenie maluch miał ok 1cm, pozdrawiam wszystkie majówki Odpowiedz Link Zgłoś
meg72 Re: Majówki2009 03.10.08, 22:56 Witaj Malesa, wlasnie sie dowiedzialam jaki mam termin 28 maja a wiec bedziemy razem rodzic!!!!! pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 04.10.08, 13:52 No i już po usg genetycznym. Wszystko jest w porządku !!!!!!! Kość nosowa obcecna a przezierność 1 mm. Ufff jaka to ulga usłyszeć, że wszystko jest w porządku A serce bije jak dzwon Pozdrawiam wszystkie Majowe Mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 06.10.08, 10:20 lenka148 to super że wszystko dobrze , powiedzcie dziewczyny jak sie czujecie.U mnie mdłości trochę ustąpiły(ale ciągle są), lekkie zawroty glowy ciągle obecne i ogolnie często boli mnie głowa. Jak byłam u gina to nawet nie spytałam,czy jest coś co mogłabym łyknąć na te bóle głowy. Może ktoraś spytała co można brać w pierwszym trymestrze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 06.10.08, 19:41 Witajcie Majowe Mamy! Malesa pytałam lekarza co mozna wziąć w przypadku bólu. Mogą to być środki przeciwbólowe na bazie paracetamolu.Pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 06.10.08, 19:47 Dzięki za odpowiedź, zaraz sobie zapodam Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 07.10.08, 15:48 Ja się cuje ospała i bez energi Nie wiem, czy to kwestia ciąży czy paskudnej jesieni. Nic mi się nie chcę i jestem taka rozlazła... Oby szybko minęło Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 08.10.08, 00:26 A ja dziś wylądowałam w szpitalu z krwawieniem. Było strasznie, na szczęście maleństwo ma się dobrze. Widzieliśmy na usg fikajacego brzdąca, co się naryczałam to moje. W GB mają inne podejście do stanów zagrażających ciąży, - NIC NIE DOSTAŁAM : ani leków ani dodatkowych badań, ani co mam robić - MASAKRA! A tak w ogóle to mnie nie chcieli przyjąć bo nie mieli wolnych terminów i miałam przyjść w dniu umówionym wcześniej czyli 20 października. Dobrze, że ten paskudny dzień się kończy i w poniedziałek bedę u polskiego lekarza. Trzymajcie się dziewczyny ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 08.10.08, 11:43 aicha14041975 cieszę sie że wszystko dobrze sie skonczyło, trzymaj sie cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magulka2 Re: Majówki2009 07.10.08, 20:24 Dopisuję się do listy oczekujących ) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 08.10.08, 13:53 Aicha, wiadomo dlaczego krwawiłaś? Może przynajmniej kup sobie odpowiednik polskiej nos-py? W każdym kraju jest inne podejście. Jak mieszkałam w Niemczech, to do końca pierwszego trymestru nikt mi nie chciał zrobić USG, bo "przecież wszystko się może w tym czasie zdarzyć" Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 08.10.08, 18:51 Jak się zapytałam o przyczynę to mi powiedziano, że nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 08.10.08, 21:21 Aicha14041975 trzymaj się ciepło.Dobrze,że sytuacja się uspokoiła. Kiedy rozmawiałam z moim lekarzem uczulał mnie na to, że czasem może zdarzyć się niewielkie krwawienie w czasie, w którym powinna przypadać miesiączka. I generalnie w okolicach tych dni zalecał nie podejmować większego wysiłku. Miejmy nadzieję, że to było jednorazowe krwawienie i wiecej się nie powtórzy. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 09.10.08, 18:03 hej Aicha ja tez mieszkam w GB i na szczescie zaczyna sie dla mnie okres, kiedy w koncu sie ktos mną zainteresował. Nie dostałam nawet zaswiadczenia od lekarza dla pracodawcy, ze jestem w ciazy, choc wykonuje prace fizyczna i obowiazkiem pracodwacy jest dostosowac mi miejsce pracy do mojego stanu zdrowia. GP tylko wydrukowal mi adres strony na ktorej jak stwierdzil beda informacje co moze a czego nie kobieta w ciazy. Przeczytalysmy to z szefowa razem i doszlysmy do wniosku ze sluzba zdrowia w tym kraju pozostawia wiele do zyczenia- zwlaszcza ta pierwszego kontaktu... trzymam kciuki zebys nie musiala chodzic do nich na nieplanowane wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 13.10.08, 14:43 Byłam na warsztatach jogi i... poczułam się fantastycznie. Zgubiłam gdzieć zgnuśnienie i odżyłam zarówno fizycznie jak i psychicznie. Mam nadzieję, że zły okres w ciąży mam już za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 15.10.08, 18:24 hej Majówki wydaje mi się, że to powód do dumy troszeczkę więc się pochwalę: już widać u mnie brzuszek ciążowy a od zeszłego miesiąca mój brzuch powiększył się o 14 cm!!! Dzisiaj ubrałam pierwszy raz spodnie ciążowe Mam nadzieję, że wy także macie wiele radości z brzszków, pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 15.10.08, 19:22 Witam Mnie też już sie troche powiększył, ale myślę że to dlatego że to moja druga ciąża (podobno w drugiej ciąży szybciej rośnie). Narazie chodzę jeszcze w "biodrówkach" ale we wtorek zakupiłam już spodnie ciążowe .Teraz tylko skrócić i zaczynam nosić się ciążowo . Będzie wygodniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiniakm Re: Majówki2009 08.12.08, 22:25 Hej dziewczyny, nazywam się Kaśka i mam również termin na Maj ) i to na szczególny dzień, bo na Dzień Matki 26 maj Mój groszek 21.11 miał 7,4 cm wagi niestety nie znam ;/ ale wiem, że wszystkie pomiary są w normie i nie muszę brać żadnych leków - chociaż mam trochę niepokojący wynik na Taxo.. ;// Ale póki lekarz twierdzi, że mam się nie martwić.. ? 12.12 w piątek kolejne USG - już nie mogę się doczekać by zobaczyć co tym razem fajnego wymyśli.. - za pierwszym razem wiadomo serduszko , za drugim pływał, machał rączkami, zginał paluszki i zrobił fikołka, a właśnie ostatnio gdy już myśleliśmy, że zobaczymy co tam się rozwinęło między nóżkami zacisną nogi, że nic nie było widać i wystawił język.. ) charakterna maleństwo... ) już nie mogę doczekać się piątku Pozdrawiam was wszystkie i wasze maleństwa Trzymajcie się i oby szczęśliwie do maja.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 10.12.08, 18:58 hej monkia1, ja jestem z west yorkshire, bradford dokladnie. przykro mi, ze twoja ciaze jest zagrozona. u mnie sadze ze wszystko w porzadku, bardziej polegam na wlasnej intuicji niz na tutejszej sluzbie zdrowia, bo midwife widziala mnie tylko raz a to juz 20 tydz!!! przy pierwszej ciazy ma byc 10 spotkan z polozna wiec nie wiem kiedy ona zdazy, coz czuje ze jak zwykle trzeba bedzie ubiegac sie o swoje prawa.... juz mam powowli dosyc tutejszej sluzby zdrowia, mam nadzieje ze masz lepsze doswiadczenia pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
agus-71 Re: Majówki2009 17.10.08, 12:14 Witam Mam 38 lat i to moja 6-a ciąża, marzę aby w maju moje upragnione dziecko szczęśliwie przyszło na świat Mój pierwszy syn ma 18 lat potem byłam jeszcze cztery razy w ciąży ale moim dzieciom i mi się nie udało traciłam dzieci między 14 a 22 tc ostatnie dziecko w 1995 roku córka urodziła się w 22 tc i zmarła bo była za słaba. Po trzynastu latach zmieniłam życie, mężą i odważyłam sie na ciążę aby urodzić upragnione drugie dziecko. Jestem w 12 tc umieram ze szczęścia i niepokoju jednocześnie wierzę że nam się uda. Tym razem nie wystąpiły skurcze i czuję się świetnie, a za tydzień mam badania prenatalne. Pozdrawiam najserdeczniej wszystkie przyszłe mamy A Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka4x4 Re: Majówki2009 15.10.08, 23:41 Witam! Trochę spóźniona ale dopisuje się do koleżanek majówek ciężarówek Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.dent Re: Majówki2009 16.10.08, 14:52 Czesc Mamusie! Zradością dołaczam do Was! Termin jak Malesa-28 maja Miejsce- jak Aicha- GB Samopoczucie- jak wszystkich nas chyba- non stop mi niedobrze + zgaga, bez wymiotów. Dodatkowo ostre przeziebienie z goraczka i brak zainteresowania ze strony lekarzy moja ciążą W środę idę do położnej, zapiszą na USG i dopiero wtedy będą mnie traktować jak kobietę w ciąży. Szanujmy polską służbę zdrowia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aj-wonek Re: Majówki2009 16.10.08, 19:24 Witam termin 22.05 jedno usg za sobą drugie już za 4 tygodnie. Hobbistycznie zajadam się śledziami z czekoladą popijam mlekiemze względu na moje humory Ukochany biega "na wysokości lamperii", zaczęłam już stosować kosmetyki dla Kobiet w ciąży martwi mnie tylko to że tak szybko przybieram na wadze. Reszta to sielanka Pozdrawiam Majówkowe Ciężarówki Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.dent Re: Majówki2009 16.10.08, 21:46 ja jeszcze na szczescie nie ruszylam z waga, ale to kwestia czasu- poprzednia ciaza +18kg Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 17.10.08, 09:37 Ja też jeszcze nie urosłam Choć pewnie to kwestia czasu, bo właśnie rozpoczynam 10 tydzień, a w drugiej ciąży brzuszek widać szybciej. Czuję się bardzo dobrze, czego wszystkim życzę. Podobają mi się te wasze "zachciewajki" ciążowe To niesamowite jak hormony nas zmieniają. Ja bym na okrągło jadła owsiankę Odpowiedz Link Zgłoś
agus-71 Re: Majówki2009NOWA 17.10.08, 13:04 Witam jestem w 12 tc Mam długą i zawikłaną historię Mam 38 lat syna 18-o letniego a to moja 6-a ciąża Traciłam dzieci między 14 i 22 tc tylko synowi się udało przeżyć mimo urodzenia w 34tc. Ostatnie moje dziecko urodziło się w 22 tc w 1995 r córka która nie przeżyła bo była za słaba Po 13 latach zmieniłam życie męża i nabrałam odwagi Wierze że nam sie uda marzymy wszyscy o tym dziecku Jestem szcześliwa i spanikowana Mi brzuch jeszcze nie rośnie i to mnie martwi ale mam badania co dwa tygodnie i lekarz twierdzi że wszystko w porządku za tydzień badania prenatalne.Czuje się jakby to była moja pierwsza ciąża wszystkirgo sie boje obsesyjnie chce słuchać serca mojego dziecka aby mieć pewność że żyje i dobrze się rozwija. Czy ja się zachowuję jak histeryczka??? Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamay Odpowiedz Link Zgłoś
aj-wonek Re: Majówki2009NOWA 17.10.08, 16:04 Aguś wyluzuj stres nie służy dziecku właśnie teraz powinnaś pozytyvnie myśleć, a przede wszystkim nie wpadaj w paranoję bo my baby to chyba mamy za bujną wyobraźnię, trzymam kciuki wszystko będzie cacy. A co do rosnącego brzuszka to czasem się zastawiam czy to od dzidziusia już rośnie czy od ciastek, śledzi i innych dobrodziejstw Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009NOWA 17.10.08, 17:50 Cześć dziewczyny! U mnie troszkę lepiej sie dzieje mdłości odeszły choć zdarza się czasem nawrót. Ale za to teraz zgaga nawiedza mnie regularnie Nie rozstaje się więc z migdałami. A w tym tygodniu mam zachcianki owocowe: gruszki i kiwi! Skonczyłam 13 tc, zaczął się 14 i brzuszek lekko zaokraglił się na dole choć cały czas mieszczę się w swoje "cywilne" ciuchy. Szafę co prawda zaopatrzyłam już w ciążowe spodnie, bluzki i sweterki i juz się nie mogę doczekać kiedy będę miała wielki brzuch W ciagu I trymestru nic nie przytyłam a teraz się jeszcze nie ważyłam. Mam troche pietra bo ciążę zaczynałam z kilkoma zbędnymi kilogramami Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 19.10.08, 13:07 hej, a u mnie cisza i nic się nie dzieje. Mdłości minęły, zaczynam znowu jeść mięso, coraz mniej zapachów mi przeszkadza, skurczów dziwnych już nie miewam, zgaga minęła... hm... tak to można żyć Tylko ciągle mam ochote na pączki z lukrem a tu gdzie mieszkam ciężko je dostać (UK)buuu.... 11 tc, 4 kg do przodu i jakies 8 cm w obwodzie brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 19.10.08, 16:30 Hej U mnie tez nienajgorzej z samopoczuciem. Leciutkie mdłości na koniec dnia szczególnie, w ciągu dnia jak jestem zaganiana to nawet nie odczuwam.U mnie zaczął sie 9 tydzień,brzuszek troszkę nabrzmiały ale na szczęście póki co dodatkowych kilogramów brak (narazie haha). Mam nadzieję, że w tej ciąży nie przekroczę +15 kg.W poprzedniej przybyło mi prawie 30 kg ale to była ciąża bliźniacza haha (tak sobie tłumaczę, że z bliźniakami to miałam prawo tyle przytyć).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.dent Re: Majówki2009 19.10.08, 20:00 A ja musiałam się poddać w zeszłym tygodniu. Twardziel jestem, ale tym razem mdłości + przeziębienie z gorączką wygrały jutro wracam do pracy, brrr... aż boję się pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 19.10.08, 21:20 Ja mam szczęście bo pączki kupuję w polskim sklepie. Brzuch duży - za duży na 13 tydzień. Byłam w Polsce u mojego doktora no i znowu full zestaw, narazie zaczęłam od duphastonu no i szyjka krótka. Kurcze czy ja moge miec choć jedną ciażę bez problemów? Hmmm chyba już takie moje barankowe szczęście, że muszę walczyć. Dam radę, jutro usg bardziej szczegółowe. Trzymajcie kciuki. a tak w ogóle to macie przeczucia co do płci? W poprzednich ciążach miałam czuja na chłopaków choć lekarz mówił, że drugi syn to dziewczynka (coś mu zostało z baby bo lubi ciuchy ). Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 19.10.08, 21:46 hej Aicha, ja też moge kupic w poslkim sklepie, ale dostawy nie sa codziennie no a byl weekend jutro mysle ze z samego rana wysle meza po ten przysmak co do płci, to mysle, ze dziewczynka, poki co odbiera mi urode ale zakupy robie wrecz w kolorach chlopiecych, bo same granaty i szarosci (wózek, fotelik sam.) a jeśli moge spytac to w jakim miescie mieszkasz? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 20.10.08, 00:06 Glasgow . Ja właśnie dobiłam się grześkiem kokosowym z białą czekoladą słodko mi, aż niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 20.10.08, 12:44 Hej Dzisiaj dostałam adapter do pasów bezpieczeństwa w samochodzie dla kobiet w ciązy, ide testowac popolduniu czy faktycznie bedzie chronił brzuszek. Aicha, ja jestem z Bradford, też opychałam się wczoraj ale Princessa orzechową, słodycze chyba nie dla mnie w tej ciaży, wole jakieś konkreciki Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.dent Re: Majówki2009 20.10.08, 21:50 A ja północna Walia Ho, ho, widzę, że w maju trochę się zaludni na wyspie. Mi wystarczą tutejsze pączki, nie musza być w lukrze. Kupiłam za to w Morrisonie ogóreczki kiszone "Krakus"- nie polecam- gorzko-słone a nie kwaśne na szczęście konserwowe, też dobrze "wchodzą" Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 20.10.08, 22:25 ha, a ja w czwartek mam dostawe domowych ogorkow kiszonych i przetworow domowych, mamuski (moja i tesciowa) przyjezdzaja w odwiedziny i beda gotowac i piec smakolyki, nie jest zle na tych wyspach a powaznie to wyprobowalam wlasnie adapter do pasow dla kobiet w ciazy i powiem ze jestem zadowolona z tego wynalazku, pozdrawiam majowe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
aj-wonek Re: Majówki2009 21.10.08, 08:35 a u mnie jak wcześniej mdłosci nie było tak zaczęły się pojawiać rano i przed snem, na szczęście troszkę pomagają pierniki. Piersi już nie rosną (dzieki Bogu) teraz mam rozmiar F, brzuszek za to rośnie sukcesywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 21.10.08, 19:03 Żegnam się na 3 tygodnie, bo jadę na upragniony i wyczekany urlop do Ameryki Południowej. Mam nadzieję, że jak wrócę, to będziecie wszystkie w komplecie, a może nawet nas przybęcie. Trzymajcie się cieplutko i nie chorujcie Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 21.10.08, 22:17 Miłego urlopu! Zazdroszczę strasznie! Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 21.10.08, 22:20 katka_tk gdzie kupiłaś ten adapter? Ja wczeście zaczęlam nosić ciążówki bo zwykle jeansy mnie uwierały, aż mi się słabo robiło. Samochodem jechać mogę, ale męczy mnie jazda dłużej niż pół godziny, niestery stanie w korkach to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 22.10.08, 15:11 hej, na ebay-u, dokładna nazwa to bump belts, firma: clippasafe, własniewie tu jest tylko jedna firma, ktora je produkuje, podaje Ci linka: shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m38.l1311&_nkw=clippasafe+bump+belt A jesli nie na Ebay to moze popytaj w MotherCare albo innych dzieciecych sklepach. na ebuy teraz sa smiesznie tanie, cen ze sklepów nie znam a w polsce za te same imporotwane chca 150 zl!!!!! szalenstwo. Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 22.10.08, 15:20 Aaa i jeszcze cos, zanim kupiłam nie wiedzialam dokladnie co to jest i zalozylam nowy watek na tym forum pt: "Adapter do pasow samochodowych dla kobiet w ciazy" i tam jest kilka opinii nie tylko moich a takze link do innego forum i takze opinie, moze poczytaj zanim sie zdecydujesz, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 22.10.08, 18:03 Dzięki katka_tk wczoraj go właśnie znalazłam. Niestety, wiele cen w Polsce jest bardzo zawyżonych w stosunku do innych krajów. Ciuchy i artykuły dla dzieci to norma. Ja rozumiem, że każdy chce z czegoś żyć - ale nie do przesady. Trzymajcie się ciepło ja mam w domu szpital dziecięcy - niestety. Mam cichą nadzieję, iż mnie choróbsko nie dopadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.dent Re: Majówki2009 24.10.08, 21:23 ha, konczy sie 9ty tydzien, brak wymiotow, mdlosci tez jakby juz minely. Zyc nie umierac. Bylam u poloznej i dowiedzialam sie, ze ginekologa nie zobacze w tej ciazy... z pewna niesmialoscia podchodze do NHS (chociaz sama jestem jego pracownikiem Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 25.10.08, 15:35 ja koncze 12 tydzien i nawet poloznej nie widzialam jeszcze!!!! bo poprosilam o porod w innym szpitalu niz moj i znowu sie procedura przedluza i zanim znajda mi polozna to moze nawet do 2 tyg potrwac. Postanowilam, ze bede myslec pozytywnie i jak ma sie urodzic to sie urodzi z polozna czy bez, sama robie co moge najlepiej, staram sie dobrze odzywiac i jem witaminy dla ciezarnych a reszte tak czy siak musze powierzyc losowi, no bo nawet gdyby lekarz mnie widzialm co miesiac to co on moze wiecej zrobic niz tylko informowac? tak sie pocieszam, ale podejscie sluzby zdrowia w UK do kobiet ciezarnych oceniam bardzo nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.dent Re: Majówki2009 25.10.08, 19:56 A ja nie wiem,czy nie stchórzę i nie pojadę do Polski urodzić. Mój tutejszy szpital nie cieszy się dobrą renomą. A do innego jest ponad godzina samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 25.10.08, 20:27 Az tak źle? Pewna jestes, ze ten w Polsce cieszy sie lepsza renoma niz ten tutaj? Ja wybralam z polecenia Anglika, ktory opowiadal mi dokladnie jak gdzie wyglada, stad moje dlugie czekanie na spotkanie z kimkolwiek ze sluzby zdrowia. W ogole na prawde tutaj trzeba wierzyc ze to co "oni" robia nie ma wplywu na nasze dzieci i ze wszystko bedzie dobrze znam pare, ktora wrocila do polski, by urodzic i zaluja ze jednak nie w Anglii. Zadawaj duzo pytan poloznej, popros by pokazala ci szpital i wyjasnila dokladnie wszystko, moze jej podejscie rozwieje Twoje watpliwosci, a jesli nie to rob tak, bys Ty czula sie jak najlepiej, intuicja ponoć jest niezawodna w kwestii dzieci, zycze powodzenia w tej kwestii i nie martw sie na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.dent Re: Majówki2009 25.10.08, 21:24 Oczywiście, wolałabym urodzić tutaj. Nie uśmiecha mi się podróż z brzuchem i powrót z noworodkiem, kombinowanie z kalendarzem szczepień itp. Z drugiej strony- naprawdę dobry szpital w Polsce kontra naprawdę kiepski szpitalik w Walii (który nota bene będzie wkrótce wyburzony i odbudowany na nowo). Niby jeszcze dużo czasu, decyzję trzeba niedługo podjąć.Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 27.10.08, 14:15 U mnie dziś kończy się 15 tc i zaczyna 16 i pojawiły się problemy z cisnieniem Za bardzo skacze do góry. Muszę teraz troszkę zwolnić i regularnie je mierzyć. Oj same przygody w tej ciąży Najpierw mdłości i wymioty, potem zgaga a teraz jeszcze to ciśnienie Oby tylko dziecko było zdrowe. Pozdrawiam wszystkie Majowe Mamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 28.10.08, 15:01 hej, a ja "wymyslilam" sobie nowy problem, bo czuję sie swietnie, mdlosci minely, zaczelam jesc mieso, nic mnie nie boli ogolnie rewelacja ale w sumie to nikt mnie jeszcze nie zbadal, nikt z tutejszej sluzby zdrowia sie jeszcze mna nie zainteresowal i wciaz czekam na przydzial poloznej i nawet nie wiem co z cisnieniem, co z konfliktem serologicznym (a taki u mnie wystepuje, bo ja mam minus a mąż plus) nic kompletna niewiedza na temat wlasnej ciazy. Czasem sie zastanawiam czy na pewno w niej jestem. Dodam ze wlasnie zaczal sie 13 tydzien. Chyba mam za duzo czasu na myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
dalbinka26 Re: Majówki2009 29.10.08, 15:45 Witam wszystkie przyszłe mamy Ja jestem w 11 tygodniu, mam termin na 8 maja Jak na razie nie mam mdłości, nie mam specjalnych zachcianek, czuję sie naprawdę dobrze, tylko strasznie duuuużo śpię, śpię i jeszcze raz śpię Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 29.10.08, 20:36 hej dalbinka26 witam serdecznie! ps tak w ogóle to mam przetobiony termin na 27 kwietnia ale zostaję tutaj hihi generalnie czuję się lepiej bo dużo leżę, ograniczam się do minimum z włażeniem na wysokie 3 piętro naszej kamienicy - mam duszności od 1 i pół piętra i zawroty głowy. Wariacja no ale skurcze troszkę ustapiły. Dziś zamówiłam sobie usg w Polsce i bardzo się cieszę bo będzie z echem serca przepływami dopplerowskimi i porządnym opisem. Już się nie mogę doczekać. Może się uda zobaczyć Hela to czy Józio? Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 30.10.08, 08:38 Aicha cieszę się że uspokoiło się ze skurczami. Ja byłam na wizycie we wtorek, wszystko dobrze, dzidzia rośnie ale rozmiarów tym razem nie mam bo usg tylko podglądowe miałam. Dokładne usg (przezierność karkowa i nosowa-czy jakoś tak) będę miała 14 listopada. Jest teraz 11 tydzień, zmieniła mi się data na 14 maj (ciekawe), zobaczymy jak bedzie ostatecznie . Też mieszkam na 3 piętrze (ale to takie lagodne piętra) i męczę się trochę ale muszę conajmiej kilka razy dziennie po nich biegać, zaprowadzić bliźniaki do przedszkola,przyprowadzić, jechac na dzialkę dopilnować (wykańczamy własnie dom) ewentualnie w między czasie coś dowieźć.Ale jak tak biegam od rana to nie mam czasu rozczulac się nad sobą, że mnie mdli czy boli głowa, a po południu jak już klapnę to wszystko odczuwam ze wzmożoną siłą...ehhh. Kto wymyślił nudność "poranne", ja najgorzej sie czuję wieczorami, z bliźniakami było tak samo (a od rana wcale nie biegałam)tylko wieczorne mdłości ewentualnie całodzienne haha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczki3 Re: Majówki2009 30.10.08, 09:13 JA też się dopiszę... termin 21 maja ale ze względu na wskazanie do cc chyba będzie 10 maja Trochę mnie to martwi bo 17 maja mam komunię starszego syna. Może któraś z Was ma za sobą cesarkę?? Jak szybko doszłyście do siebie?? W zeszłym roku miałam 3 zabiegi dotyczące "narządów rodnych" ale robione labaroskopem - szybciutko pozbierałam się po narkozie itp ale tym razem to jednak spore cięcie Co do ciąży to pierwsza byłą super za to ta daje mi popalić... mdłości, wymioty, plamienia, krwiak ( na szczeście już prawie się wchłoną) no i ta cesarka... oby tylko dotrwać do końca. CZego i Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 30.10.08, 12:54 Witaj Ja mialam cc w poprzedniej ciąży (bliźniaki). Nie pamiętam ile dochodzilam do siebie, napewno nie wstałam wczesniej niz w drugiej dobie. Po porodzie bylam 7 dni w szpitalu ale to ze względu na żółtaczkę jednego maluszka. Można chyba już w 4-5 dobie wyjść. Po tych 7 dniach, po dojechaniu pod dom prawie wbieglam na 3 piętro, bo dzieci już plakały o jedzenie (ze szpitala jechałam maluchem ponad 100km)ponieważ nie jadły przed samiutkim wyjściem a droga trochę trwała, mąż jechal ostrożnie i pomału bo trochę bolało. Cesarka nie jest taka straszna. Napewno dasz sobie radę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dalbinka26 Re: Majówki2009 30.10.08, 12:55 Ja też mam komunię 17 maja, ale u mojego chrześniaka A termin jak na razie na 8 maja, więc ciężko będzie to pogodzić Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczki3 Re: Majówki2009 30.10.08, 14:40 ... bardzo mnie ucieszyło to co napisałaś... jak dałąś radę po blizniakach to ja po jednym też dam ... no i za drugą komunistkę koleżankę też trzymam kciuki ... damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
agusiakm Re: Majówki2009 02.11.08, 20:10 Witajcie przyszłe mamcie Własnie kończy się 12 tc., termin mojej dzidzi to 19 maj, będzie majowa jak mamusia oby po mnie też szybciutko przyszło na świat ( poród był spotaniczny , moja mama rano była jeszcze w pracy, a w południe byłam już ja Póki co jestem pełna strachu, na wiosnę straciłam swoją pierwszą dzidzie w przed końcem I trymestru Mdłości i zgaga po wszystkim i o każdej porze, odrzuciło mnie od wielu dań, ostatnio na tapecie są śledzie i lody pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 03.11.08, 16:49 Witajcie Dziewczyny! Dziś lekarz znów wysłał mnie na zwolnienie Skoki cisnienia, już drugi raz wyskoczyła mi opryszczka i lekarz powiedział, że muszę absolutnie zrobić sobie przerwę w pracy. Zwłaszcza, że teraz moja praca bardziej przypomina oddział zakaźny - pracuję w oświacie Trochę mi smutno bo lubię swoją pracę Ale zdrowie dzidziusia jest teraz najważniejsze ! Pozdrawiam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 03.11.08, 18:04 hej, ciesz się, że idziesz na zwolnienie lekarskie, ja z mężem dwa tyg. temu stracilismy prace i musimy znalezc cos nowego. Jak planowalam dzidzie mialam super prace z perspektywami.... ech szkoda gadac, ale lzej mi ze moge sie wygadac. Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 04.11.08, 21:55 katka_tk strasznie mi przykro, że straciliscie pracę. Życzę Wam znalezienia pracy marzeń - może to przeznaczenie? pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 08.11.08, 16:23 Hej może i przeznaczenie bo znalazłam oferty pracy w Kanadzie i szukam jeszcze w Szwecji, może to dobry moment i powód by trochę pozwiedzać? Kto wie, póki co ślęczę nad nudnymi CV i aplikacjami. Pozdrawiam jesiennie Odpowiedz Link Zgłoś
aj-wonek Re: Majówki2009 10.11.08, 10:06 u mnie 13 tc i totalne wariactwo na punkcie manadrynek minimum 1 kg dziennie schodzi Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 10.11.08, 19:31 W koncu, w koncu, w końcu ktos sie zainteresowal moja ciaza w tym kraju.... od kilku tyg probowalam dostac sie do poloznej w miescie w ktorym chce urodzic, w koncu dzisiaj dzwoni do mnie jedna zdziwiona, ze czemu tak pozno ze teraz to mamy malo czasu.... i jak kobieta w moim stanie ma sie nie denerwowac? Dobrze, ze choiaz widok szpitala poprawil mi humor, wyglada jak luksusowy hotel i pomyslec ze miesci sie na jakiejs wsi az sie nim pochwale: www.cht.nhs.uk/about-us/our-hospitals/calderdale-royal-hospital/dj Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Majówki2009 10.11.08, 20:36 Witajcie MAJÓWKI 2008, mam termin na 28 maja i chyba mnie czeka cesarka....lekko się boje...czytając wasze posty troche lepiej się czuje, bo ja w 12 tc troche przytyłam (5 kg) nie wiadomo na czym.... Mam nadwage dość sporą i na początku mnie to troche przerażało...wymiotów nie doświadczyłam ale za to depresje po lekach tak. Jestem na zwolneniu i raczej do pracy już nie wróce co mnie troche przeraża bo jestem z typu pracoholika, ale ważniejsze zdrowie maleństwa...staram się z tym wszystkim dość do ładu, bo jeszcze do tego mąż wyjechał na misje i jestem sama....no to dość tych info...pozdrawiam wszystkie majówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Po urlopie 12.11.08, 15:21 Witam wszystkie majówki po urlopie! 3 tygodnie w Ameryce Południowej zrobiły swoje: rozleniwiłam się i wcale nie chciało mi się wracać do pracy. Ale muszę przyznać, że wypoczęłam i zebrałam siły. Polecam Wam wszystkim ten konktynent, zwłaszcza na wyprawy z dziećmi, bo tam je wszyscy kochają )) Cieszę się, że jest na już tyle i że wyłania się grupa stale piszących. Pozdrawiam wszystkie majówki i próbuję się przestawić na inny klimat i czas Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Po urlopie 13.11.08, 21:00 Witamy ponownie na forum!!! Zapewne pięknie opalona i uśmiechnięta :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Po urlopie 14.11.08, 15:12 Tak, tak, skóra mi już chodzi, choć specjalnie wcale się nie opalałam. Robię sobie w przyszłym tygodniu przyjemność i idę do salonu CLARINSa na zabiegi. Po nich pewnie dojdę do właściwego koloru skóry Dzisiaj przypadkiem trafiłam do boskiego sklepu z ubraniami duńskiej firmy NOA NOA. Jeśli spodziewacie się córeczek, to polecam Wam tę markę: cudne ubranka dla pań w każdym wieku. Oczywiście wyszłam z nowym swetrem o rozmiar za dużym, żebym w zimie zmieścić siebie i swój brzuch. Na razie chodzę w zwykłych ubraniach, ale pewnie to się wkrótce zmieni. Gdzie kupujecie ciążowe ciuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Po urlopie 14.11.08, 16:50 Dziś mi się śniło, że byłam na jakiejś tropikalnej wyspie ale fale w morzu były tak duże, że nie mogłam się normalnie kąpać Nie ma to jak być w ciąży jesienią i zimą To chyba przez ten brak słońca!!!! Ale za to dzieciaczki urodzą się wiosną i bedą miały słońca pod dostatkiem! Zoyka-yoga jeśli masz w nadmiarze trochę słońca przywiezionego z urlopu to prześlij Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Po urlopie 15.11.08, 17:43 Lenka, przesyłam Ci duuużo słońca i pozytywną energię. Urlop jesienią ma swoje zalety: można wygrzać pupsko w słoneczku, gdy większość Europy pokrywają już chmury. Ale nie narzekajmy. Jesień jest wyjątkowo ładna w tym roku. Sucho, w miarę ciepło. Choć ja już wypatruję słoneczka. Też uważam, że wiosna to najlepszy czas na rodzenie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
from-alaska Re: Majówki2009 20.11.08, 11:36 Dołączam do Was dopiero teraz. Termin na 20 maja, a moją małą istotkę przywiozłam prosto z Alaski! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 20.11.08, 12:25 Czy też macie sny związane z ciążą? Mi się śniło ostatnio, że byłam już w końcówce ciąży i nie chciałam urodzić przed terminem A we śnie widziałam tylko kalendarz z terminem i swój wielki brzuch Pozdrawaim w deszczowy listopadowy dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
gos_1 Re: Majówki2009 20.11.08, 19:47 A czy ktoras z was latala w ciazy?Troche sie tego obawiam w 4 miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 20.11.08, 20:04 Bylam na usg w 14 tc. Wszystko dobrze . Mialam od paru dni bóle w podbrzuszu ale nic złego się nie dzieje, zaleconą mam jedynie nospę 3 razy dziennie. Maluszek ma 72 mm . Lubię ten czas, mdłości już nie dokuczają i jeszcze można jakoś sie ruszać Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
from-alaska Re: Majówki2009 21.11.08, 10:44 Zaszłam w ciąże na Alasce. We wrześniu lecieliśmy na Hawaje, w październiku wracaliśmy do Polski. Loty długie, przesiadek dużo. Lecz pozytywne podejście do sprawy, dobra opieka partnera i świat nie ma granic, nawet w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
wie_wioreczka Re: Majówki2009 21.11.08, 11:44 Cześć dziewczny, Dopiero teraz dołączam do Was, bo lekarze nie mogli się zdecydować czy mam termin na 30 maja czy na 1 czerwca. Jestem aktualnie w 12 tygodniu i 5 dni. Wczoraj widziałam moje 7,3 cm szczęścia. Jakie to niesamowite uczucie. Ogranął mnie błogostan. Od wczoraj uśmiecham się sama do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
walkowna Re: Majówki2009 07.12.08, 11:48 hej ja mam termin na 22 maja . a jak sie czujecie???? ja niestety nie mam apetytu co bardzo mnie martwi Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: Majówki2009 20.11.08, 22:35 No to muszę się "pochwalić", że na dzień dzisiejszy mój Alien to facet . waży 177g siedzi po turecku na samej górze (może lewituje? hihi). Najważniejsze ze zdrowy, wszystkie parametry narzadów prawidłowe. No cóż pozostaje mi być Królową Matką, z Królem i trzema Książętami. Ale jaja. Zobaczymy jak będzie na kolejnych badaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 20.11.08, 23:10 hej to i ja sie pochwale co prawda jsc nie wiem czy to On czy Ona, ale jest duuuze i urodzi sie 5 dni wczesniej niz wczesniej przewidywano, czyli 7 maja, jak tak dalej pojdzie to na kwiecien sie zalapie plec poznamy 29 grudnia mam pytanie, czy ktoras z Was cierpi na dokuczliw bole glowy, takie co sie ciagna kilka dni stale i nic nie pomaga?? juz nie wiem co mam robic, wyprobowalam wszystko chyba z naturalnych metod(( Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 21.11.08, 13:23 Gos, ja latałam samolotem w 4 miesiącu przez Atlantyk, czyli 10 godzin. Wszystko było w porządku, choć oczywiście miałam na wszelki wypadek leki. Prawdopodobnie będę leciała jeszcze raz w 6 miesiącu, ale już tylko 2 godzinki. Katka, nie mam bólów głowy, więc nic Ci nie pomogę. Myślisz, że to jakoś związane z ciążą? Rozumiem, że skoro znasz dokładną datę porodu, to będziesz miała cesarkę? Ja idę w poniedziałek na amniopunkcję. Oczywiście trochę się boję, a żeby się jakoś pocieszyć, następnego dnia pójdę na USG 4D popodglądać człowieka. U nas też już widać płeć, choć ja nadal nie chcę wiedzieć. Pozdrawiam majóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
doram80 Re: Majówki2009 21.11.08, 14:42 Ja mam termin na końcówkę maja bo na 28 ale zobaczymy moge czasem też urodzić w czerwcu kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 21.11.08, 16:35 hej Zoyka na razie nic nie wskazuje na cesarke, tylko tak wyliczono z ostatniego usg.Termin za kazda wizyta mam wczesniejszy dzidzia rosnie jak na drozdzach zazdroszcze coniektorym ze juz znaja plec, mam jeszcze wiele rzeczy do kupienia na wyprawke i chcialabym juz troszeczke uwzgledniac kolorystyke i motywy bo juz mnie nudza te neutraln z bolami glowy radze sobie od dzisiaj aromaterapia: kupilam zmieszany olejek z miety pieprzowej i lawendy pol na pól i jak lekko zaczyna mnie pobolewac tylko dotykam skroni, zapach na pawde kojacy i nie za mocny, a na strach np. przed lataniem (panicznie boje sie latac, a niestety kilka razy w roku musze) kupilam olejek pomaranczowy, podobno uspokaja...zobaczymy nastepnym razem na lotnisku pozdrowienia))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Majówki2009 22.11.08, 21:07 Cześć Katka. Dzisiaj poczytałam na nowo rozdział z pielęgnacją i techniką relaksacyjną. Książka ma tytuł ,,Ciązą, poradnik dla rodziców" i jest tam opis jakich powinniśmy unikać olejków. Są to: esencja z szałwii lekarskiej, rozmarynu, mięty pieprzowej oraz mięty polnej - nalezy unikać. Sprawdź prosze czy możesz napewno uzywać tego olejku na migrene, ja niestety też mam bóle i jak na razie nic mi nie pomaga, spacer na świeżym powietrzu troche mi pomaga. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Majówki2009 23.11.08, 00:11 hej właśnie ta mieszanke polecila mi polozna, zeby wcierac w skronie i w kark, stosuje rzadko, tez czytalam cos na temat olejkow, tylko nie pamietam, ktore szkodza wcierane, ktore pite a ktore wachane zapytam połoznej we wtorek jak sie bede z nia widziec, dzieki za zwrocenie uwagi a moze zamiast olejku po prostu cos mentolowego do wdychania? na poczatku pomoglo mi troche wdychanie tego, czym sie nos udraznia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Po amniopunkcji 24.11.08, 19:15 Katka, cieszę się, że czujesz się lepiej. Napisałaś z taką pewnością, ze urodzisz wcześniej, że od razu pomyślałam o cesarce. To że dziecko jest duże, nie znaczy, że urodzisz wcześniej. Właśnie wczoraj urodziłą moja koleżanka - 4500gramowego synka - tydzień po terminie. Ciekawe z tymi olejkami. W jaki sposób olejek może szkodzić ciężarnej? Przecież poprzez wcieranie w skórę nic nie dostaje się pod skórę... Byłam dzisiaj na amnipunkcji. Nie było tak strasznie. Teraz straszniejsze jest czekanie na wyniki Trzymajcie kciuki, żebym dostała dobre wieści Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Po amniopunkcji 24.11.08, 20:38 Witajcie, jestem laikiem w tej kwestii ale olejki eteryczne działają jak aromaterapia, rozgrzewają itd, może te ,,opary" nie wpływają na nas kobiety w ciąży właściwie, no i te rozgrzewające za bardzo się wchłaniają do naszego krwioobiegu i szkodzą. Sama mam sporą rozkminkę bo chce sobie zestaw kupć ale do pielęgnacji i sama już nie wiem jaki. Ja dzisiaj miałam odebrać badania genetyczne i stchórzyła, może zdecyduje się jutro odebrać, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Majówki2009 25.11.08, 00:20 Już myślałam,że tylko ja mam problem z brzuchem, jak wchodząca w 4 miesiąc - to mój brzuch jest zbyt duży i już mi przeszkadza, szczególnie to odczuwam w kuchni. Mąż wyjechał więc jestem sama w domu i wciąż się dziwnie produkcją garów do mycia.... Zaczęłam już myśleć jak tu sobie usprawnić prace domowe i zamierzam kogos sobie znaleźć do pomocy, no i pochodzić po gabinetach - wcześniej nie było na to czasu...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 25.11.08, 15:46 Gosiak, czy dobrze zrozumiałam, że też miałaś amniopunkcję? Ja teraz też czekam na wyniki i to jest mało przyjemne Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby te wcierane olejki przenikały do krwiobiegu. Już raczej szłabym tym tropem wdychania oparów. Ale to też musiałoby byc duże stężenie...Najlepiej spytać specjalistkę. Mnie brzuch jeszcze nie przeszkadza. Utyłam 2 kilo, ale chyba głównie w piersiach bo zwiększyły się o 2 rozmiary. Tymczasem brzuch lekko zaokrąglony, ale jeszcze niewidoczny. Może to dlatego, że to dopiero 15 tydzień. Pewnie lada tydzień wyskoczy i będzie już ciężej... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Majówki2009 27.11.08, 18:35 Zoyka-yoga, uchowałam się od amniopunkcji, ale miałam badania prenatalne i genetyczne(nie inwazyjne) z krwi-i o takie wyniki mi chodziło ( których nadal nie odebrałam nie wiem dlaczego, chyba jestem nadal tchórzem). Zazdroszczę tym szczuplejszym, które jeszcze za dużo nie przytyły, bo ja niestety ok 10 kilo. Ogólnie nie jestem szczupła, ale się nie spodziewałam, aż takiego przytycia,licze na Pana dr, który pomimo skurczów pozwoli mi chodzić na basen, bo zrobie się troche sprawniejsza, tak mi się wydaje lub się łudze...pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Majówki2009 28.11.08, 11:23 A ja dziewczyny właśnie zaczynam 20 tydz i chyba od jakiegoś tygodnia czuje ruchy Do tej pory zawsze słyszałam, że w pierwszej ciąży to dopiero po 20 tc będzie mozna cos poczuć i jakoś tak nieszczególnie sie nastawiałam, że to bedzie wcześniej. I sopdziewałam się najpierw tych bulgotek w brzuchu a u mnie było całkiem inaczej. Poczułam rozpychanie, najpierw delikatne a potem z dnia na dzień coraz wyraźniejsze. A jeśli chodzi o tycie, to od początku ciąży do najszczuplejszych nie należałam i w 20 tyg mam do przodu ok 1,5 kg. Także jak widać to bardzo indywidualna sprawa. A wysiłek fizyczny przy zbyt wysokim ciśnieniu lekarz mi stale odradza. Także pozostają tylko spacerki Dużo zdrówka Wam życzę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 28.11.08, 12:53 A u mnie w prawie 17 tc mam 2 kg na plusie. Ciągle jednak mam nadzieję, że tym razem nie będzie jakoś drastycznie z tą wagą. Chcialabym nie przekroczyć na końcu 15 kg. Zobaczymy jak będzie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 28.11.08, 14:16 Tak jak Wam pisałam, w nagrodę za amnio poszłam sobie dzisiaj na USG 4D i od razu mam świetny humor. Uwielbiam podpatrywać Człowieka na USG, a teraz mogłam to robić jeszcze dokładniej. Ja też bardzo lubię chodzić na basen. Mam nadzieję, że będziesz mogła z tego korzystać. Albo może przynajmniej jakaś gimnastyka? Joga? Pilates? Malesa, ja też zaczynam 17 tc i przytyłam 2 kilo W poprzedniej ciąży szłam do szpitala z 10 kilogramami, ale zostawiłam je w szpitalu, więc nie przejmuję się tam przyrostem. W drugiej ciąży podobno tyje się szybciej i więcej więc wszystko przede mną Oglądałam Twoje dzieciaczki - są boskie Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Majówki2009 28.11.08, 20:51 Dziękuję . Ja w poprzedniej ciąży przytyłam prawie 30 kg . Ale to była ciąża bliźniacza i pod koniec byłam strasznie opuchnięta i nie miałam za wiele do roboty więc sporo leniuchowałam. Teraz ciąża pojedyńcza (ufff)i nie mam czasu na odpoczynek i leniuchowanie bo mam sie kim zajmować i do tego za dwa tygodnie przeprowadzamy się do nowego domu więc roboty sporo.Dlatego przyjełam sobie za punkt honoru przytycie tylko połowę (jako, że jedna sztuka haha). Mniej niż 15 kg też mile widziane . Takie usg 4D to pewnie super sprawa, ja niestety nie mam gdzie zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
regina.lazorczyk Re: Majówki2009 29.11.08, 23:28 cześć dziewczyny czy czujecie już te małe istotki pod sercem?? dają już znać o sobie?? ja mam termin na 16.05 a więc 17 tc i tak mi się wydaje że.... nie wiem jeszcze czy to moja dziewczynka czy chłopczyk ale na szczęście wszysko oki a jak wy się czujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Mam brzuch 30.11.08, 17:34 Przy bliźniakach 30 kilo to nie dużo. Dzielna jesteś, że tyle udźwignęłaś Regina, ja też mam termin na 16.05 )) Czy czuję istotkę pod sercem? Nie. Tak naprwdę, to dopiero w tym tygodniu urósł mi brzuch. I teraz widać, że jestem w ciąży. A czuję się dobrze. Choć pewnie z coraz większym brzuchem będzie coraz ciężej. Wczoraj na imprezie andrzejkowej wywróżyłam sobie tego samego męża i ... trójkę dzieci Ciekawe, czy się sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Mam brzuch 30.11.08, 20:42 No w moim przypadku 30 kg to bardzo dużo, przy moim wzroście 154cm 30kg na plusie to masakra była ale było minęło haha. Ja chodzę już w ciążowych spodniach od jakiegoś czasu więc na pewno widać że w ciązy jestem . Ruchów jeszcze nie czuję a codziennie wyczekuję Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Mam brzuch 30.11.08, 21:44 Ja też niestety musiałam sobie zakupić ciążowe spodnie i już chodze w nich. Po mnie już widać, ze mam brzuch i czasami mam problem aby powiedzieć, który to jest miesiąc bo jak dla mnie zbyt duży jak na 4 miesiąc, no ale cóź taka moja uroda i co bym dotrwała zdrowo i cało do końca ciąży....Mi jeszcze troche brakuje do ruchów dziecka ale już nie mogę się doczekać, no i chciałabym się dowiedzieć na następnym Usg co tam w środeczku, ale się nie łudze,że przez fałdy tłuszczu coś zobaczę.....hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
izu222 Re: Mam brzuch 01.12.08, 10:28 Witam majowe mamyi pozwalam sobie dolaczyc w 18 tygodniu. Termin na 8.05, brzuszek juz calkiem widozny no i od tygodnia czuje Dzidzię Ze wzgledu na bole brzucha od dzisiaj na miesiecznym zwolnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aj-wonek Re: Mam brzuch 01.12.08, 12:39 ja juz tez ruchow i usg 3 D nie moge sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Bez zaproszeń 01.12.08, 17:14 Dzisiaj od rana rozdawano zaproszenia na wykład Dalajlamy. Bardzo mi na nich zależało, ale domyślałam się, że będzie dużo ludzi. Trochę się obawiałam stania od rana pod urzędem miasta i biłam się z myślami, czy pojechać. W końcu odpuściłam sobie. I dobrze zrobiłam, bo znajomy opowiadał, że ludzie stali już od 5... i zaproszenia zaraz po otwarciu rozeszły się. Oczywiście jest mi bardzo przykro, że nie będę na wykładzie, ale w ciąży jednak pewne rzeczy trzeba sobie odpuścić Choć pamiętam takie czasy, jak po bilety na koncert stało się godzinami Zdarzyło się Wam? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka0000 Re: Mam brzuch 01.12.08, 22:37 Hej to ja też się dopiszę termin na 15 maj z Om ale od samego początku leżakuje najpierw były krwawienia później sądzili że pęcherzyk jest pusty następnie że za mało wód płodowych i małe nie ma się gdzie ruszać no a teraz skrócona szyjka normalnie zgroza dziewczyny nikomu nie życzę takiej ciąży dodam ze już jestem po 2 poronieniach i teraz każdy przeżyty dzień z dzidzia uważam za wygrany byle tak do końca a co se poleniuchuje to już moje Odpowiedz Link Zgłoś
lenka148 Re: Mam brzuch 02.12.08, 09:36 A ja wczoraj po całym miesiącu zwolnienia wróciłam do pracy. Obiecałam sobie, że się nie będę eksploatować zbyt mocno i mam nadzieję, że mi się uda Jeśli tylko moje ciśnienie mi pozwoli to chciałabym choć troszkę jeszcze popracować ale jak będzie - to zobaczymy. Ciąża to przecież stan nieprzewidywalny Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka Dzieciom i Mamom życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Mam brzuch 03.12.08, 21:24 lilka, współczuję Ci. Musisz się trzymać. Moja przyjaciólka miała podobne przejścia. Walczyłą o każdy tydzień ciąży. W końcu urodziła w 30. Życzę Ci, żebyś Ty dotrwała dalej. Ja też staram się oszczędzać w pracy, choć nie zawsze mi to wychodzi... Macie pojęcie, w jaki sposób umieścić w syngaturce taki znaczek odmierzający dni pozostałe do końca ciąży? Znalazłam fajną stronę z tymi znaczkami, ale nie mam pojęcia jak to przenieść... Odpowiedz Link Zgłoś
lilka0000 Re: Mam brzuch 04.12.08, 19:12 wpisujesz w ustawieniach w sygnaturce drugi z 3 kodow ten url chyba i powinno sie pojawiac za kazdym razem Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Majówki2009 04.12.08, 22:58 Fajny ten suwaczek, sama zaraz spróbuje, jak coś wymyśle to napisze...pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2809 Re: Majówki2009 05.12.08, 19:31 Katka jak będziesz robiła krok po kroku powinno się załadować. Ja spróbowałam na pulpit i nawet się udało ale trzeba mieć czysty pulpit bo inaczej wszystkie pliki ci skasuje. Taki mały obrazeczek, ale jak stworzysz sobie sama i siedzisz często przed kompem to tak ciepło się robi na serduchu....pozdrawiam wszytskich Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: Majówki2009 09.12.08, 13:45 Ja to chyba jakaś tępa jestem, bo nijak nie rozumiem jak wstawić ten suwaczek No nic, będę musiała sama liczy, ile dni do porodu... Dostałam kupon rabatowy do Mothercare, więc pierwszy raz pojechałam na zakupy dla nowego człowieka. Wybrałam taki zetsaw startowy do szpitala. Trochę się dziwinie czułam kupując ubranka tak wcześnie. A Wy już byłyście na pierwszych zakupach? Pamiętacie, jak Wam pisałam, że nie udało mi się zdobyć zaproszenia na wykład Dalajlamy? Otóż zaproszenie samo do mnie dotarło i pojutrze idę na spotkanie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
monkia1 Re: Majówki2009 10.12.08, 12:22 czesc,witam wszystkie majowki),to moj pierwszy wpis na tym forum,takze wybaczccie za ogolne zamieszanie) Mieszkam w Anglii,czy sa wsrod Was dziewczyny z"deszczowej wyspy"??,mam nadz.,ze tak bo szukam porad odnosnie sluzby zdrowia,i problemu,ktory mnie dotknal....ale o tym moze nastepnym razem. Tak czy inaczej ciesze sie,ze moge do Was dolaczyc i gratuluje wszystkim majowka!!!) tak na dobry poczatek:pierwszy watek Co sadzicie o poduszkach do spania dla kobiet w ciazy??bo wlasnie stoje przed wyborem,kupic czy nie,pomozcie,prosze Odpowiedz Link Zgłoś