josephine99 17.08.08, 21:56 witam jestem tu nowa. Od wczoraj rozpoczelismy starania z mezem o dziecko. zastanawiam sie kiedy zajde w upragniona ciaze? mam 24 lata i miesieczny staz malzenski A wy ile sie staralyscie, jestem tego bardzo ciekawa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja0000 Re: staram się 17.08.08, 22:03 Cześć. Ja w pierwszej ciaży starałam się 5 miesiecy, w drugiej 3 a w trzeciej miesiąc ( dwa poronienia) Co ciąża to coraz krócej .Powodzenia i cierpliwości życzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: staram się 17.08.08, 22:05 ja sie nie staralam a jestem trzeci raz w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
anty-niunia Re: staram się 17.08.08, 22:14 Prawie 4 lata. Z racji doswiadczenia - lepiej sie nie "starac" tylko kochac sie namietnie z mezem, nie myslac o "robieniu dziecka". Wtedy najszybciej sie zachodzi. Bo jak sie chce zajsc "juz i teraz" - to czasem tworzy sie blokada psychiczna i ... klopoty z poczęciem gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sielke1981 Re: staram się 18.08.08, 10:54 po lekturze tego forum nie powiedziałabym, że starałam się o dziecko. Moje dziecko było po prostu bardzo chciane, nie - planowane. Nie liczyłam kiedy przypada owulacja, nie mierzyłam temperatury,nie oceniałam śluzu, nie kupowałam testów owulacyjnych, itd. Wiem, że miałam ogromne szczęście, zaszłam w ciążę 3 m-ce po ślubie, a dziecko chcieliśmy mieć od początku. Całkowicie zgadzam się z przedmówczyniami-nie nastawiaj się z góry na starania, a ciesz się miłością, seksem, szczęściem małżeńskim. Może akurat ominie Cię (jak mnie) cały ten stres czekania. Trzymam kciuki i życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: staram się 18.08.08, 11:03 sielke1981 napisała: > po lekturze tego forum nie powiedziałabym, że starałam się o dziecko. Moje > dziecko było po prostu bardzo chciane, nie - planowane. Nie liczyłam kiedy > przypada owulacja, nie mierzyłam temperatury,nie oceniałam śluzu, nie kupowałam > testów owulacyjnych, itd. > Wiem, że miałam ogromne szczęście, zaszłam w ciążę 3 m-ce po ślubie, a dziecko > chcieliśmy mieć od początku. > Całkowicie zgadzam się z przedmówczyniami-nie nastawiaj się z góry na starania, > a ciesz się miłością, seksem, szczęściem małżeńskim. Może akurat ominie Cię (ja > k > mnie) cały ten stres czekania. > Trzymam kciuki i życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. > podpisuje sie rekoma i nogami pod ta wypowiedza. nie mierzylam, nie sprawdzalam, nie liczylam. zaszlam po 6 miesiacach od odstawienia tabletek, ze swiadomoscia, ze organizm musi sie uspokoic i wyregulowac, bez parcia, ze to juz i teraz. Mala jest chciana przez nas oboje i niecierpliwie wyczekiwana, ale bez presji starania sie. Pozdrawiam i zycze zdrowego maluszka! MBL Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: staram się 18.08.08, 11:57 Ja również nic nie mierzyłam i nie liczyłam, ale chciałam i planowałam. Pierwsza ciąża w drugim cyklu starań, druga w pierwszym Odpowiedz Link Zgłoś
josephine99 Re: staram się 18.08.08, 17:01 dziekuje wam za odpowiedzi. mam nadzieje ze dlugo nie bede musiala czekac na upragnione dziecko Odpowiedz Link Zgłoś