halohalohalo Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 14:35 u mnie dzis 21 dc, niestety w tym miesiacu starania odpadly z przyczyn obiektywnych (choroba + delegacja meza), na razie wiec czekam na @. a co do testow owulacyjnych polecam ACON LH (kasetowy), pojawiajace sie kreski sa zbiezne z moimi obserwacjami . powodzenia Dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 17:25 A ile jest sztuk w opakowaniu i jaka cena ja kupiłam lh test 5szt za 20zł. Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 18:05 Ja mam właśnie te testy ACON LH ale niestety były dość drogie, kosztowały ponad 40 zł a testów jest 5 sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
halohalohalo Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 18:08 ja placilam 33 zl, fakt testow jest tylko 5... ale z drugiej strony, jak pozna sie juz swoj cykl, nie ma potrzeby wykorzystywania az 5 testow w kazdym m.cu. no i zawsze jeszcze pozostaje mierzenie temperatury, a to juz wcale nie kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 18:08 A co do wiesiołka na śluz to też go zakupiłam, ten najbardziej chyba polecany to Oeparol, brałam zalecaną dawkę 3 x po 2 kapsułki dziennie ale niestety nie było żadnej różnicy za to wiele dziewczyn faktycznie pisze, że wiesiołek działa W tym cyklu też biorę. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 18:56 Ja także używałam LH TEST (5szt.) tylko, że akurat trafiłam na promocję w SUPER-PHARMie i były po 13 zł. Ich wyniki pokrywały mi się z moimi odczuciami. Czekam na efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 19:35 Ja kupiłam w aptece jakiejś nieznanej mi firmy Hydrex za 23 zł (5 szt). Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Październikowe starania !!! 12.10.08, 21:33 ja z apteki miałam właśnie bodajże LH test, 21 zł za 5 sztuk. Czułość 40mlU/ml. JUtro wejdę do paru aptek i posprawdzam Strasznie mi jest smutno - właśnie przekazałam czerwcowe forum czterem czerwcówkom. Mam szczerą nadzieję, że październik bedzie bardzo szczęśliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 13.10.08, 07:32 Korallina nie smuć się, jeszcze są szanse żybyś była lipcówką i założyła forum lipcowe ) Mnie w ogóle było baaardzo smutno jak nie mogłam dołączyć do tamtego forum... Jeszcze co testów owu to sprawdzę dziś w domu jaką mają czułość te ACON bo nawet nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Październikowe starania !!! 13.10.08, 07:50 szanse są i zamierzam je wykorzystać na maxa dzisiaj 5dc, temp 36,15, @ powoli odchodzi w niepamięć, więc... czas na miłość Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 13.10.08, 12:58 Hey dziewczyny wczoraj test owulacyjny pokazał 1 kreche a dzisiaj w 11dc jest już 2 tylko slabowidzoczna coś mi sie wydaje że muszę zaczynać staranka jutro będzie pewnie grubsza.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 13.10.08, 13:45 Jak już dziś jest słaba to jutro na pewno będzie grubsza! działaj, działaj Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 13.10.08, 13:59 No dzięki staranka będą wieczorem i przez najbliższe kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Październikowe starania !!! 13.10.08, 17:52 Cześć dziewczyny! U mnie nerwówka cały czas Za dużo rzeczy nie wychodzi ( o dzidzi już nie wspomne). Dziś dzień relaxu-solarka, sauna i basenik 5 dc a 12 chce zacząć monitoring na usg. Zobacze co tam się dzieje Pozdrawiam i owocnych starań życze! Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 08:14 Monitoringi USG robicie prywatnie czy z NFZ-u? Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 09:21 Ja robię prywatnie, najpierw miałam abonament, więc mi się po prostu opłacało, teraz moje leczenie wyszło poza abonament niestety i musze płacić za każdą wizytę mimo abonamentu Państwowo spokojnie bym chodziła gdybym miała swojego stałego, znanego gin ale nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia6_2 Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 09:28 Witam Wszystkie Starowiczki!! Jestem nowicjuszką na formu i postanowiłam się do Was zapisać, właśnie miesiąc temu wyjęłam wakładkę i wspólnie z mężem postanowiliśmy starać się o dziudziusia będzie to możliwe po 24 także kto wie...może nam się poszczęści, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
korallina labretta! 21.10.08, 15:22 co u Ciebie? nie piszesz, a jakoś tak około wczorajszego dnia miałaś zacząć monitoring. Daj znać, bo umieramy z ciekawości! Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: labretta! 21.10.08, 19:04 Hej! Miałam iść wczoraj, ale nie poszłam Odechciało mi się wszystkiego i generalnie klapa u mnie ze wszystkim. Szkoda się rozpisywać. Starań pewnie też nie będzie. W końcu dzieci powinny zjawiać się na świat z miłości... Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Październikowe starania !!! 13.10.08, 21:17 Ta słabo widoczna oznacza wynik negatywny, jutro też może być jeszcze bladzieńka, ale staranek nigdy za wiele Pewnie jeden z ostatnich testów pokaże Ci grubą krechę. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 09:01 Dzisiaj zatestuje o 13 jak codzień zobaczymy jaka bedzie krecha a jak słaba to do piątku mam testy i dokupie.Wczoraj jednak staranka były i już bęą do poniedziałku.Temp podniesla sie o 2 kreski i pojawil śie sluz teraz musi sie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 09:23 To życzę Ci żebyś zobaczyła na teście dwie kreski, i na tym owu i na tym co będziesz może robić pod koniec cyklu A z tych objawów co opisujesz to wygląda na to, że owu tuż tuż Bardzo Ci ich zresztą zazdroszczę ja nigdy jeszcze nie widziałam u siebie śluzu płodnego i innych oznak owu Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 09:30 Dziekuje ci nietrzeba tracić nadzieji ,ja za ciebie też trzymam kciukasy będzie dobrze musi być,u mnie pierwsza ciąża za 6cyklem córa jest z lipca to teraz może będzie powtorka z lipca oby sie nam udało i wszystkim starającym. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia6_2 Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 09:42 Witam Wszystkie Starowiczki!! Jestem nowicjuszką na formu i postanowiłam się do Was zapisać, właśnie miesiąc temu wyjęłam wakładkę i wspólnie z mężem postanowiliśmy starać się o dziudziusia będzie to możliwe po 24 także kto wie...może nam się poszczęści, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 09:48 6dc...@ odeszła, jesteśmy z mężem "umówieni na randkę" na czwartek, no i do dzieła! W sobotę zaczynam z testami owu - mam dwa z allegro jeszcze, potem 5 wczoreaj zakupionych w aptece LH Testów. Kciuki zaciśnięte Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 12:18 Hey dziewczyny dzisiaj 12dzc dziewczyny 2 równe krechy to oznacza że mam sie brac do przytulanka w ciągu 24godzin tak.Dokupywać jeszcze testy czy nie jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 13:37 Jak już dziś są dwie jednakowe kreski to ja bym zrobiła tak dla formalności test jeszcze jutro i po jutrze, tak żeby zobaczyć, czy druga kreska się utrzymuje czy zanika. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiab84 Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 14:08 hej dziewczyny pierwszy cykl bez zabezpieczeń...mój cykl to 28- 29dni, obecnie jestem 27 dniu , zauwazylam ostatnio w niedziele 25 dc 3 kropelki brązowej krwi...potem biały już śluz..myslalam ze to początki okresu... kusi mnie testowanie ale sobie odpuszczam bo juz kiedys zbednie testowalam i mysle ze moze byc tym razem tak samo... pozdrawiam i zycze powodzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 16:11 Zrobie jeszcze jutro test i pojutrze dokupiłam testów tak na wszelki wypadek ,ale dzisiaj działamy zobaczymy końcem msc z jakim skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re: Październikowe starania !!! 14.10.08, 21:13 ja dziś zrobiłam test owulacyjny i jest tylko jedna kreska za dwa dni powtórzę a wam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Dołączam i ja. 14.10.08, 21:48 Własnie dziś po 4 dniowym opóźnieniu nawiedziła mnie podła @. W tym miesiącu kupuję testy owu i mam nadzieję, że zaowocują..... Proszę, powiedźcie mi jakie kupić? Jutro odbieram od mojego ginekologa cytologię i przy okazji poradzę się czy zrobić by tu może jakieś badania w kierunku szczęśliwego zafasolkowania. To mój 2cs i 32 latka na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 08:35 Witamy ja używam aptecznych testów, nazywają sięzwyczajnie "LH test", koszt 23 zł za 5 sztuk, czułość od 40mlU/ml, w zeszłym cyklu właśnie te testy pokazały pik LH, w przeciwieństwie do ponoć superczułych owulacyjnych z Allegro - dużo tańszych. Dziś 7dc, temp 36,28, @ poszłaaa w niepamięc, więc pora wkroczyć w ten najprzyjemniejszy moment cyklu Testy owu zacyznam w sobotę. Pozrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 08:52 ja też muszę do Was dołączyć już liczyłam, że udało się we wrześniu, bo @ spóźniła się 7 dni a tu lipa wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie, więc chyba się zacznie @ dzisiaj lub jutro pierwszy raz od 4 lat takie przesunięcie kupię teraz testy owu w aptece bo z tych z allegro nic nie wyszło teraz to będzie 4 cs powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 08:56 Hey zgadzam sie lh testy śa dobre ja też je kupiłam wczoraj wskazały 2grube krechy, a dzisiaj rano zmieżylam temp i jest podwyższona o4krechy czyli nastąpila owulacja wystarczyly tylko 3 testy ale dzisiaj też zatestuje dla pewnośći oczywiśćie przytulance były.Cena tych testów zależna od apteki 20-25zł. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 11:32 Hej to znowu ja tym razem piszę tylko ploteczkowo, po prostu dzisiejszy dzień jest jakiś taki do dupy, że oby się jak najszybciej zakończył. Męczy mnie totalna chandra, aż mi się płakać chce o byle co. Mam jakiś napływ pesymizmu i totalnego zniechęcenia. W zasadzie nie wiem, co zrobić, żeby polepszyć sobie humor, nie mam z kim pogadać (w pracy zaraza ) Co tam u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiab84 Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 11:56 hej..u mnie też nudy... tez mam jakies podejscie pesymistyczne no i jestem jakas nerwowa.. tak zawsze przed okresem mam termin okresu na dzis lub ewentualnie jutro, mialam juz plamienia ale ustaly ale bardzo male... juz trzy dni temu i wczoraj po poludniu tez..dzis boli mnie chwilami podbrusze nie wiem co mam mayslec.. jestem nerwowa ostatnio czesto zadzieram z moim mezem ;-/... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 12:36 Ploteczkowo... Pracować mi się nie chce, piwko bym wypiła, ale nie mogę, bom w pracy, czekam z niecierpliwością na sobotę (pierwszy raz będę robić test LH), a że się nudzę, to mi przyszła do głowy myśl: a będzie jak będą bliźniaki?! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-c30 Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 13:00 Z tym kiepskim nastrojem to jakaś epidemia dziśu mnie też kiepaaa....@opóżnia się 2 dni ,jestem zestresowana(oczywiście obrywa mąż)obolała (cycki mało mi nie eksplodują)a test w dniu @ wyszedł negatywny?więc czekam na szanowną @ .....i pewnie będe zmuszona przepisać się na kolejne starania ( u mnie to będzie 3cs) Trzymam kciuki za staraczki ,życzę innym upragnionych 2 kresek Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 13:01 Ja też siedze i się nudze zrobilam ponownie ten test owulacyjny i już drugi dzien podrzad 2równe kreski i niewiem czy warto dalej robić czy poprost działać?strasznie jestem śpiąca chyba na tą pogode. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 14:27 no widzę, że u Was też dzisiaj chandra. Za oknem robi się jakoś jaśniej, moze obrzydliwy deszcz przestanie padać. Chciałabym, żeby nareszcie skończył się ten dzień, najleiej to żeby w ogóle był już piątek (i tak co tydzień) Powiem Wam, że czuję się totalnie zmęczona, zniechęcona. Mam wrażenie, że ludziom nie chce się myśleć, że wszyscy najchętniej wyżyliby się na kimś. Chciałabym więcej czasu spędzać w domu, a nie użerać się z rozmaitymi mędrcami i surfować po papierach. No cóż, dobrze pomyśleć, że przyszły tydzień będzie wypełniony pewnymi działaniami ;> i że potem pozostanie mi czekanie na owoc tychże działań, który mam nadzieję wystąpi tym razem pod postacią dwóch kresek Trzymcie się dziewczyny...widziałam, że są tutaj takei specjalen ploteczkowe wątki, może popiszemy i tam? Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re: Dołączam i ja. 15.10.08, 13:01 a ja kupiłam a aptece testy SIGMA TEST po 27 zł. uzywała któraś? Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Dołączam i ja. 16.10.08, 13:57 Witam co u was dziewczyny,u mnie nic się niezmieniło robiłam test owulacyjny i już 3raz pod rzad 2 krechy,temp podwyższona noi wczoraj oczywiśćie staranka.Postanowiłam testow już nierobić zostana na przyszły msc jak niezaskoczy i czekam na wyniczki do końca msc a puki co do poniedzialku jeszcze staranka.A wy jak tam testowała ktoraś? Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Dołączam i ja. 16.10.08, 14:03 u mnie 38 dc od wczoraj plamienia, ale nie @, trochę się martwię temp. spadła na 36,8 (była 37,2) jutro popołudniu idę do lekarki Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenes Re: Październikowe starania !!! 16.10.08, 14:12 Cześć dziewczyny. Ja też tutaj niedawno w sumie trafiłam. Teraz jest pierwszy cykl starań z moim mężem o maleństwo. Staramy się tak od 10dc (10.X) co 2 dni dostarczać nowe plemniki Zobaczymy... bardzo chciałabym żeby się udało. Jak myślicie... kiedy już będzie można sprawdzić efekt starań? Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 16.10.08, 14:18 W terminie spodziewanej @ wczesniej nieopłaca się testować. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Październikowe starania !!! 16.10.08, 14:53 Dziewczyny, dzisiaj wywalilo mi posta 50 razy, więc sie wkurzyłam i wyłączyłam, ale teraz mam nadzieję, że się uda. U mnei temp normalnie niska przed owu - 36,27, 8dc i czas na love co dziwnego to to, że mam śluz płodny (!) i szyjka taka jakaś miękka. No nic, testy owu pojutrze, zobaczymy, co mi powiedzą Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
wikigdynia Re: Październikowe starania !!! 16.10.08, 15:46 Czesc Dziewczyny czytam Was od dawna ale jakos nigdy nie bylo czasu zeby cos napisac......natomiast nie wiecie nawet jak pomagacie mi w moich staraniach, jak mnie pocieszacie i edukujecie.... to moj 3cs a @ spoznia sie 4 dzien.... od 3 dni rano na papierze pojawia sie malutenka plamka bladorozowego sluzu a potem caly dzien bialy....brzucho juz od tygodnia boli okresowow, cycuchy tez...... a ja tak bardzo chce dzidziusia ze nie robie testu zeby sie nie rozczarowac.....ale dzis juz chyba nie wytrzymam.....tak sie caly czas ludze ze to moze objawy implantacji.... moze ktoras z was tez to miala i zobaczyla po tym 2 krechy?? pozdrawiam Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
moni-c30 Re: Październikowe starania !!! 16.10.08, 20:29 Trzymam kciuki za ciebie ,bo z tego co napisałaś moim zdaniem jest duże prawdopodobieństwo że się wam udałodaj znac koniecznie jak zrobisz test,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Październikowe starania !!! 17.10.08, 09:03 coraz dziwniej w tym cyklu. Od wczoraj brzuch pobolewa mnie jak na @ (która dopiero się skończyła), coś bulgoce, pojawił się śluz płodny, no i dzisiaj niespodzianka - temp skoczyła z 36,27 na 36,44. Aż się nie mogę doczekać, jak będzie jutro! Na szczęście jużdziałaliśmy i działamy, wiec jakby co, nei dam się zaskoczyć wcześniejszej owulacji Dziwi mnie tylko to zamieszanie, co się dzieje z moim cyklem? Pozdrowienia PS dziewczyny, co sądzicie o założeniu kolejnego wątku ploteczkowo-staraniowego? Tamte wątki są strasznie długie i jakoś głupio mi do nich dołączyć, stąd mój pomysł no i sądzę, że takie wątki powinny mieć nie więcej, niż 500 postów - inaczej nie da się przez nie przebrnąć Odpowiedz Link Zgłoś
wikigdynia Re: Październikowe starania !!! 17.10.08, 09:21 czesc Dziewczyny.... robilam test i sama nie wiem co myslec..... najpierw nic.....a potem taki cien drugiej kreski ale doslownie cien...... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiab84 Re: Październikowe starania !!! 17.10.08, 10:20 czesc dziewczyny... okres spoznia mi się juz trzy dni, WIĘC dziś postanowilam zrobić test ciażowy rano. A tu dwie grube czerwone krechy... !!!! A więc udało się nam za pierwszym razem ... wczoraj bolal mnie brzuch jak na okres chwilami, dziś tez a okresu ani sladu..białe opławy...mialam plamienie delikatne tydzien po stosunku - czyli to bylo plamienie implatacyjne czyli zagniezdzenie... pozdrawiwam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Październikowe starania !!! 17.10.08, 11:42 Nie wiem, czy jest sens, bo jak za piętnascie dni się okaże, że przenosimy się na forum lipcówki 2008 to pewnie tu naforum nie będziesz zaglądać, a w tym m-cu spokojnie można plotkowac tutaj Nie korci Cię, żeby zrobić test dziś? Bo ja do jutra raczej się nie powstrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-c30 Re: Październikowe starania !!! 17.10.08, 12:49 A jednak mam 3 KRESKIw poniedziałek testowałam i wynik negatywny,ale ponieważ @ się nie zjawiła dzis ponownie zrobiłam test i wyszło pozytywnie ,coprawda 2 kresk jeszcze mniej widoczna ale jest!!!!!!!!!cieszę się bardzo i za reszte trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 nie udało się 17.10.08, 13:17 zamiast ciąży okazało się, że były 2 torbieliki i to zatrzymało @ teraz czekam na @ i będę działać może też z powodu torbielików nie było owu teraz popracuję pod kontrolą lekarki i zobaczymy może jeszcze zdążę na starania w tym miesiącu gratuluje dziewczynom, który się udało Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Październikowe starania !!! 17.10.08, 13:32 no w sumie racja a co do testu - już wczoraj nie wytrzymałam, bo coś dziwacznie się czuję i mam wrażenie, że owulację mam dużo wcześniej, niż to wynika z wykresu. Widać było drugą słabą kreseczkę, więc następny test owu robię jutro po poudniu. Pozdrowionka i gratuluję szcżęśliwym zaciążonym! Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 oświećcie mnie 17.10.08, 14:28 jak jest z testami owu?? kiedy robić?? 3 dni temu robiłam pierwszy, wyszła jedna kreska wczoraj zrobiłam drugi, wyszły dwie, ale ta druga taka blada kiedy zrobić następny? Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: oświećcie mnie 17.10.08, 15:41 Testy owu powinno się robić codziennie (pewnie tak też jest napisane na Twojej ulotce). Ja robiłam codziennie przez 5 dni i właśnie ten ostatni dopiero wyszedł. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: oświećcie mnie 18.10.08, 08:32 Hey dziewczyny ,u mnie 16dzc,testy owulacyjne już wskazują słabą kreche ,staranka dobiegają końca w tym msc bardzo się staraliśmy i z testami owulacyjnymi zobaczymy czy zaskoczyło 30pażdziernika testuje mam nadzieje że tym razem się udało to jest nasz 5 cykl starań.A co u was testowała ktoraś? Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: oświećcie mnie 18.10.08, 16:10 Ja testować będę w piątek. Och, dziewczyny, czas już dłuży mi się nieziemsko Odpowiedz Link Zgłoś
korallina sobota 18.10.08, 19:04 dziwacznie się dzieje u mnie w tym cyklu. 10 dc, temp drugi dzień podwyższona, śluz płodny. Dzisiaj miałam straszliwy ból głowy, migrena jak się patrzy, włącznie z omamami węchowymi Teraz jest nieźle, ale myślałam, że sobie odrąbię głowę. Nie wiem, co jest rgane z moim cyklem i owu. Wieczorem robię test owu, ciekawa jestem, co powie? Pozdrawiam staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: sobota 18.10.08, 20:30 Wszystkim zafasolkowanym - moje gratulacje a tym, którym się nie udało - głowa do góry! Muszę powiedzieć ,że od kiedy staramy się z mężem o dziecko nie poznaję swoich cyklów. Zawsze miałam 28/29 dni jak w zegarku a teraz raz 34, raz 28 potem znów 32....nie wiem, kompletnie mi fiksują. Dlatego kupiłam testy owu i mam nadzieję, że zaowocuje to w przyszłym miesiącu. Dziś u mnie 5 dc i planuję zatestować ok 8-9 dc. Coś cisnienie chyba też fiksuje bo głowa mi dziś pęka na pół. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: sobota 19.10.08, 09:35 Hey u mnie 17dzc czyli do testowania zostało 11dni zaczynamy odliczania mam nadzieje że @mnie nieuprzedzi,a testy owulacyjne dały jakis efekt trzymam kciuki za wszystkie testujące. Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re: sobota 19.10.08, 09:45 ile dni przed jajeczkowaniem na testach owu pojawia sie blada druga krecha?? Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: sobota 19.10.08, 09:58 Czasem jest tak, że blada kreska jest zawsze (u mnie wychodziła już od pierwszego testu). Nie oznacza ona zbliżającej się owulacji, jest to wynik negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re: sobota 19.10.08, 10:35 ale u mnie 4 dni temu była tylko jedna krecha, a od 3 dni są dwie, tylko ta druga bledsza zobaczymy co z tego wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
korallina niedziela :) 19.10.08, 11:24 No, jednak owu jeszcze nie było - dzisiaj temperatura wróciła do siebie Na testach owu blada druga krecha, dzisiaj zaczynam robić apteczne, ciekawe kiedy pokażą drugą krechę wyraźną. Obstawiam czwartek. Jak pomyślę o całym tygodniu w pracy...błeeee. Ja tu jestem skoncentrowana na takich poważnych sprawach, a tam ktoś coś ode mnie będzie chciał Śluz płodny w najlepsze, ale podejrzewam że znaczny wpływ na to ma wspomagacz w postaci gluta lnianego, który pijam do channah: test owu pozytywny jest wtedy, gdy pookażą się dwie identyczne krechy lub ta testowa jest nawet mocniejsza od kontrolnej. Blada może pokazywać Ci się ciągle, test jest pozytywny tylko w opisanym przeze mnie przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: niedziela :) 19.10.08, 12:22 A u mnie początek zabawy Dziś 9 dc, clo skończone w piątek, jutro pierwsze usg i w zależności od tego co pokaże zacznę robić testy owu od wtorku lub środy Starania rozpoczęte Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: niedziela :) 20.10.08, 08:19 Witam po długiej nieobecnoąci. U mnie oczekiwanie na @ dziś powinna zawitać i pewnie tak będzie bo czuje się okresowo. Już przestałam mieć nadzieje na drugie dziecko.Na dokładke te starania i brak ciąży spowodowały totalny rozpad naszego małżeństwa.Cały czas się kłócimy to chyba ten stres że coś jest nie tak.Na dokładke w pracy tez kłopoty.A szkoda gadać. Może los chce żeby Wiki była jedna. Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki. pa Odpowiedz Link Zgłoś
korallina poniedziałek błeee 20.10.08, 08:51 witaj mamo_inko, dawno Cię nie było. Trochę się obawiam tego, co by było, gdyby przyszło nam długo czekać, ale cóż, staram się nie "zapeszać" wychodząc z założenia, że po prostu _będzie dobrze_! Nadszedł kluczowy tydzień, wczoraj zaczęłam apteczne testy LH i będę je robić do końca tygodnia, jakoś w czwartek chyba trzeba będzie dokupić, ale co tam, przynajmniej będę wiedziała co i jak Dzisiaj 12dc, temp 36,02, no i wchodzę w moje "fertile window", więc - do pracy gorzej będzie, jak już będzie "po pracy" i zacznie się faza pt. "czekanie"...Jak ja to wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: poniedziałek błeee 20.10.08, 09:04 Hey dziewczyny u mnie pozostało 10dni do testowania,na poczatku bardzo sie staraliśmy, ale te ostatnie 3 dni już odpuściliśmy bo byliśmy zmęczeni ,co bęzie mialo być to itak będzie i zaczynam sie stresować niewiem jak wytrzymam do 30.Mam nadzieje że z testami się udało ale bardzo sie boje ze będzie znowu@ i pozostanie na jednym dziecku.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: poniedziałek błeee 20.10.08, 09:51 Cześć. U mnie dzisiaj 26 dc - zero pozytywnego nastawienia, zero objawów. Najpierw planowałam testować w środę, bo na ogół mam cykle 27 dniowe, ale że ostatni miał 31 to wstrzymam się do niedzieli, chyba że @ przyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: poniedziałek błeee 20.10.08, 10:09 Ja sie ciesze bo mam juz jedno dziecko i to jest najważniejsze.Moze nie jest mi dane być mamą po raz drugi. Tez robiłam testy owu i to te z apteki.Niby pokazały dzień płodny ale i tak nic z tego nie wyszło. Musze iśc jeszcze do jakiegoś innego gina bo mój twierdzi że szystko jest ok. Martwie się ,w mojej rodzinie jest bardzo dużo nowotworów.Jestem pod stałą opieka onkologa i lekarza od piersi. Musze to sprawdzić bo jest to dla mnie dziwne że lekarz mówi że jest dobrze a ciązy brak. Pozdrawiam i trzymam kciuki pa Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: poniedziałek błeee 20.10.08, 10:46 Mama_ink jak ja dobrze Cię rozumiem, mam dokładnie te same myśli co Ty. Czekam już dwa lata na drugą ciążę i właśnie w ten weekend zaczęłam myśleć, że chyba los z jakiegoś powodu po prostu nie chce żebym miała drugie dziecko... Dziś byłam na usg, z którego wynika, że i z tego cyklu nic nie będzie jestem zmęczona już tym długim okresem niepowodzeń i plan mam taki, że to jest mój drugi i ostatni cykl na stymulacji. Po tym cyklu zawieszam starania, muszę odpocząć. Ale póki co jestem w 10 dc i zobaczymy, choć tak jak pisałam, szanse są prawie żadne... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: poniedziałek błeee 20.10.08, 11:17 keegan! mama_inka! co to za pesymizm! zabraniam! macie się trzymać, uszy do góry! najważniejsze to się nei zniechęcać. Oczywiście, okoliczności są dla Was przytłaczające, ale ni możecie się poddawać! Mamo_inko, zmień lekarza, a Ty, Keegan, w żadnym wypadku nie myśl o odpuszczeniu sobie. Uda Wam się, tylko musiscie wierzyć w swoje możliwości! Oczywiście, że nie jest to łatwe, zwłaszcza, kiedy los rzuca kolejne kłody pod nogi, ale dziewczyny, mamy siebie, nasze forum, wspierajmy się, a nic nie stanie nam na drodze. Pozdrawiam! Całuję Was wszystkie, zobaczycie, będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: poniedziałek błeee 20.10.08, 13:13 Nie no poddawać to ja się nie poddaję Tylko po prostu jak ten cykl będzie stracony to na jakiś czas muszę zostawić to szaleństwo z ginami, lekami, usg itd. i niech się dzieje co chce... Ale dzięki Korallina za wsparcie, na Ciebie zawsze można liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: poniedziałek błeee 21.10.08, 19:12 i kogoś takiego jak Ty to forum (czyli MY) potrzebuje. Aż zazdroszcze tego optymizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re:Keegan 20.10.08, 14:48 Keegan, mam pytanko... jakimi lekami jesteś stymulowana ? Ja rozpoczęłam po raz pierwszy stymulację clo i duphastonem. Ciekawi mnie jaki będzie efekt, choć zakładam, że @ i tak przyjdzie. Choć dzisiaj dopiero 18dc, ale mam jakieś przeczucie, że jednak @ do mnie zawita. Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Arabeska 20.10.08, 15:33 Ja tak samo jak Ty biorę clo i potem duphaston w drugiej połowie cyklu. Ale biorę też estrpofem na cienkie endo i jakby co to będzie też pregnyl na pęknięcie, bo moje pęcherzyki same nie pękają. Przez to miałam stracony poprzedni cykl. A Ty skoro jesteś już w 18 dc to pewnie już tylko czekasz na efekt stymulacji Miałaś może teraz monitoring przy clo? I czy była owu? Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: Arabeska 20.10.08, 15:46 Miałam 3x USG, ostatnie w sobotę. Były 3 pęcherzyki, przy czym w sobotę było widać, że 2 z nich pękły, a jeden mocno się trzymał, więc czy pękł niestety nie wiem, bo to było ostatnie USG. Mam brać duphaston przez 2 tyg lub do @. Do końca roku będę przyjmowała ten zestaw leków, a potem już tylko inseminacja. Btw, dobrze się czułaś po clo ? Bo duphaston to chyba nie ma żadnych skutków ubocznych ? Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: Arabeska 20.10.08, 15:47 Zapomniałam dodać, że pęcherzyki miałam tylko z jednego jajnika Do końca w drugim nic się nie pojawiło A jak u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Arabeska 20.10.08, 18:36 Ja myślę, że to, że te dwa pękły to już duży sukces!! To, że były z jednego jajnika to też wydaje mi się, że nie jest złym znakiem bo wiele kobiet ma na zmianę owu w jednym cyklu z jednego a w drugim z drugiego jajnika Widzisz u mnie jest gorzej, pęcherzyki rosną, liczne, w obu jajnikach tyle, że: w lewym są zawsze mniejsze a w prawym zawsze wybija się jeden i moja gin stwierdziła, że może to nie jest wcale pęcherzyk dominujący tylko torbielka Do tego potem żadne z tych pęcherzyków nie pękają... Także o 100 razy wolę Twoją sytuację z pękającymi pęcherzykami z jednego jajnika Po clo czułam się ok, bałam się strasznie wystraszona opiniami a nic a nic mi nie było Teraz biorę większą dawkę estrofemu i to odczuwam, mam mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Arabeska 20.10.08, 18:37 zapomniałam spytać jak Ty czujesz się po tym clo? duphaston nie ma skutków ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: Arabeska 20.10.08, 22:31 Ja również czułam się dobrze po clo. Jedyne co mnie zastanawia to końska dawka duphastonu. Mam go przyjmować 3x po 1 tabletce. To chyba dużo !? Czy każdy cykl będziesz miała monitorowany ? Co do pęcherzyków u Ciebie, to może wreszcie się doczekasz, że zaczną pękać i zostaniesz mamą np. bliźniaków Ja natomiast nie nastawiam się, że się uda. Nigdy też nie robię testów, tylko czekam, tym razem będzie podobnie, chyba, że @ będzie się opóźniała wtedy mam zrobić badanie z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Arabeska 21.10.08, 07:33 Ja brałam duphaston 2 x po 1 tabletce, to trochę mniej niż Ty ale Twoja dawka jest chyba jedną z zalecanych w ulotce, więc chyba nie jest za duża Co do monitoringu to miałam w pierwszym cyklu na clo i teraz i jeżeli będę podchodzić do kolejnego cyklu (na razie zamierzam odpuścić) to też z monitoringiem. Arabeska ja też się nie nastawiam, tyle, że mimo, że tak mówię to gdzieś głęboko w sercu zawsze jest trochę nadziei, że może jednak a potem ból i rozczarowanie... no cóż taka moja natura... Testy ciążowe też omijam, nienawidzę widoku jednej krechy, na dwa lata starań robiłam test 3 razy. Ja Tobie życzę żeby ten cyll na clo był owocny i myślę, że szansa jest i to duża skoro pęcherzyki pękły Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Kegan 20.10.08, 21:49 A czy przy takim niepękającym pęcherzyku test owulacyjny wychodzi negatywny tak jakby nie było owulacji? Czy test jest pozytywny, tylko pęcherzyk nie pęka? Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Kegan 21.10.08, 07:37 Mnie się wydaje, że test owu wychodzi przy pękniętym pęcherzyku, ale to tylo moja teoria. Tak miałam w zeszłym cyklu, pęcherzyk nie pękł i testy pokazywały drugą kreskę bledszą czyli wynik negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: poniedziałek błeee 20.10.08, 21:20 O tak, faza "czekanie" jest dręcząca, ale z jakimś takim dziwnie pozytywnym nastawieniem czekam do piątku. Trzymam za Was (NAS) kciuki kobietki! Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: poniedziałek błeee 21.10.08, 08:16 Hey ,u mnie 19dzc czyli do testowania zostało 9dni ,a ja już niemoge wytrzymać cykle mam 26-28.Ten msc to był 1 z tetami owulacyjnymi ,owulka byla ale niestety jest to już 5 cykl starań jak niewyjdzie to chyba odpuszczam forum .Mąż już jest zaniepokojony i myśli że to jego wina że nam niewychodzi, a u was co nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina wtorek też błe, ale już lepiej 21.10.08, 08:49 No, wkraczam do akcji dzisiaj 13 dc, temp dziwacznie skacze, ale ff pisze, że wszystko mieści się w granicach rozsądku, więc widocznie jest OK. Śluz płodny jest jak był. Test owu pokazał nieco mocniejszą drugą kreskę, ale jeszcze słabszą od testowej. Teraz pozostaje mi czekać na koniec tygodnia, mieć nadzieję, że nie zwariuję (a nie jest to niemożliwe), a potem chyba faktycznie się zamrożę na 2 tygodnie, bo inaczej padnę z niecierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: wtorek też błe, ale już lepiej 21.10.08, 10:18 Dziewczynki,dalej podczytuje o waszych staraniach, Korallina,ja mysle ze poczecie u mnie bylo wlasnie w 13 lub 14 dc wiec zycze milyuch staranek Powiem wam ze ja w drugim cyklu staran skupilam sie bardzo na jakosci seksu a nie jego owocach.,Codziennie staralismy sie jakos urozmaicic wieczor,a to kolacja i muzyka i pelen romatyzn, a to nowy zel Durexa,a to piekna bielizna.Skupilam sie bardzo na tym,zeby myslec tylko czy bedzie nam dobrze w łóżku i udalo sieCzego i wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: wtorek też błe, ale już lepiej :( 21.10.08, 12:05 Dziewczyny ja sie z Wami musze pozegnac. Przerywamy starania, musimy. Za duzo problemów w ostatnim czasie i zadnej poprawy... Trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: wtorek też błe, ale już lepiej :( 21.10.08, 16:24 Hej, Jednak nie wytrzymałam, zrobiłam dziś rano test (3 dni przed planowanym testowaniem) i jest druga ale słaba kreska! Jutro wyniki bety (bo oczywiście odrazu popędziłam do laboratorium). Póki co radość miesza się z lękiem przed rozczarowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: wtorek też błe, ale już lepiej :( 21.10.08, 16:38 Gratulacjeeeee napewno śię udało jak już jest slaba krecha ,ale jest to napewno zaskoczyło..oby i mnie sie udało po tych testach owulacyjnych trzymam kciukasy za nas wszystkie prosze o więcej miłych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: wtorek też błe, ale już lepiej :( 21.10.08, 19:14 Gratuluję nowo zafasolkowanej U mnie niestety zaczyna boleć brzuch, w sumie to standard, dziś 19dc więc @ tusz tusz Odpowiedz Link Zgłoś
korallina środa 22.10.08, 08:24 Coraz lepiej dziewczyny, coraz lepiej...już niedługo weekend...o rany, po prostu nie mogę się go doczekać Wczoraj wieczorem, ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu, na teście owu zobaczyłam drugą krechę mocniejszą od kontrolnej! Kilka razy sprawdzałam z instrukcją i starymi testami, czy aby na pewno sprawdzam w dobrą stronę Ale tak właśnie było. Hm... Dzisiaj rano kolejne zaskoczenie - temp wzrosła do 36,6! NIe wiem, co o tym wszystkim myśleć, czy nagle ni z tego ni z owego owu wystąpiła 3 dni wcześniej, coś się miesza z moimi hormonami, okropne to wszystko. W przyszłym tygodniu idę do lekarza i proszę o kompleksowe zbadanie + jakie hormony powinnam zrobić. Co u Was? PS okropnie zimno się dzisiaj zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: środa 22.10.08, 08:48 Hey dziewvczyny,u mnie już 20 dzc,cykle mam 26-28 to już za jakieś 6 lub 8 dni będe testować tylko niewiem czy wytrzymam te 8 dni.Strasznie jestem ciekawa czy się udało ,wczoraj miałam ból i kłucie z lewej strony jajnika położyłam sie i przeszło.Nigdy wcześniej takiego czegoś niemiałam cały czas chodze śpiąca ,ale niechce sie nakręcać żeby pużniej rozczarować.Dzisiaj zmieniam wystrój sypialni jeżdzilismy za nowym łóżkiem dla małej krolewny ,oczywiście kupiliśmy i czekam na pościel z alegro,ale sie rozpisałam pozdrawiam.Piszcie co nowego u was? Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re: środa 22.10.08, 10:20 dziś 27 dc, ale ja mam cykle 36-38 dni a ja zaczynam mierzyć temp od przyszłego cyklu mój organizm jest jedną wielką niewiadomą niestety więc muszę go jakoś uporządkować... moja póltorej roczniaczka właśnie się łądnie bawi, a odnośnie łóżka, to sama się wyniosła z naszego wspólnego na swoje to nic że czasami mama śpi z nią na łóżku ale cyc nadal u nas rządzi miłego dnia dziewczyny i owocnych starań i nie myślcie tyle o testowaniu troszkę luzu ja już wyluzowałam. co ma być to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: środa 22.10.08, 10:29 ja jestem nawet całkiem wyluzowana. Zaczęłam cieszyć się jesienią, lepsze to niż przedzimie, które czeka nas niedługo...Poprawiam sobie nastrój kolorami, znajduję sobie mnóstwo zajęć - no i poświęcam ile czasu się da mojej córeczce Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: środa 22.10.08, 10:32 U mnie środa do kitu. Rano przylazła wredna @. Dziś 1dc 4cs. Nie wiem czy sobie odpuścić czy bardziej się starać? Do tej pory szliśmy na żywioł - seks dla przyjemności, a nie żeby zajść w ciążę. Ale 3 cykle minęły i nic. Czy jest sens mierzyć temperatuę i robić testy owulacjne? Poradźcie coś, bo zaczynam wątpić... i jest mi smutno i źle Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: środa 22.10.08, 11:23 sens jest zawsze- bo dowiadujesz się więcej o własnym organizmie. Na forum widać, ajk zróżnicowane cykle mają dziewczyny, może masz wczesną owulację albo odwrotnie-późną? Spróbuj! Może na początek z temperaturą, chyba że nie chce Ci się (wymaga jednak trochę samozaparcia mierzenie o stałej porze), wtedy wypróbuj testy owu... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: środa 22.10.08, 12:36 Może najpierw spróbóje z testami owu - mam regularne cykle i co ciekawsze na ogół wiem, kiedy mam owulację (oserwacja śluzu). Co do mierzenia temperarury, to obawiam się, że mi tego samozaparcia zabraknie. Ponadto słyszałam, że przy npr mają duże znaczenie takie sprawy jak stres i przemęczenie, a u mnie tego sporo. A jeśli mam dziś 1dc i nie zmierzyłam temperaury (bo rozumiem że trzeba rano), to mogę zacząć od jutra? Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: środa 22.10.08, 14:51 U mnie wczoraj wieczorem też testowa grubsza od kontrolnej (no, w końcu jesteśmy w tym samym dc ), więc dziś jakaś kolacja z winkiem i do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: środa 22.10.08, 18:23 Korallina, Mw zazdroszczę widoku dwóch kresek na testach i owocnych starań życzę U mnie kolejna porażka, 3 pęcherzyki wyrosły a endo jak zwykle zawiodło,jest za cienkie i na ciążę nie mam szans ani a tym ani raczej w żadnym kolejnym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: środa 23.10.08, 07:36 Keegan, na moją pierwszą ciążę tez lekarze nie dawali mi żadnych szans, "specjalista" na USG stwierdził, że przy moim stanie jajowodów zajście w ciążę jest wykluczone i potrzebna jest operacja udrożnienia. Postanowiłam jednak dać sobie pół roku czasu na próby, niestety nic z tego nie wyszło. We wrześniu sobie darowałam starania i zapisałam się na tę nieszczęsną operację. W listopadzie nie dostałam @, zrobiłam test i wyszedł pozytywny, tak więc albo lekarz się mylił, albo cuda się zdarzają. Teraz to mój 2 cs, w pierwszym nie wyszło prawdopodobnie z powodu cienkiego endometrium, bo owulacja była jak należy. Będę wścibska - jak daleko od W-wy mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: środa 23.10.08, 08:41 Hey dziewczyny ,u mnie już 21dzc jak pisałam cykle mam 26-28 to do testowania 7dni puki co temp podskoczyła ciut więcej niż wczasie owulacji,dziwnie się czuje ,ale nie okresowo jestem taka słaba zmęczona i ciągla śpiąca chyba że na pogode ,aha wieczorem znowu miałam to uczucie klucia z lewej strony jajnika .Jak byłam jakiś czas temu u gin to powiedziała że jest wszystko okey jajniki prawidłowe, endomedrium w normie to niewiem czemu tyle czasy się nieudaje może tym razem oby pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina i czwartek... 23.10.08, 09:55 ...czyli do piątku niedaleko a to już wielki plus tego dnia! kolejny plus to gotowe na wszystko wieczorem, które lubię oglądać - a tam ostatnio też ciążowe klimaty Dzisiaj 15dc, owulacja tuż-tuż, jutro lub pojutrze. Testy owu wskazują, że jajko wyskakuje nieco wcześniej, niż to pokazuje zmiana temperatury - tak czy siak, staramy się wycelować w obie możliwości temp 36,38, mąż wykończony. Do testowania 17 dni, no i powzięłam straszne postanowienie, że nie zatestuję wcześniej choćby nie wiem co Co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: środa 23.10.08, 09:52 keegan, może gdyby wszystkie prognozy lekarskie zawsze się sprawdzały, to napisałabym Ci "faktycznie, w takim razie nie zajdziesz w ciążę, co jak co, ale lekarz wie najlepiej" Ponieważ jednak, jak wszystkie wiemy, lekarze rzadko miewają rację, a stuprocentową rację jeszcze rzadziej , to napiszę tylko: szukaj dziewczyno, zmień lekarza, poszukaj podobnych przypadków i przede wszystkim nie ustawaj w próbach! Zobaczysz, cienkie endometrium i wredne niepękające pęcherzyki nie staną Ci na przeszkodzie! Pomyśl, ile kciuków za Ciebie się ściska Zaciążysz i będziesz miała wieeelki brzuchol i będą Ci puchły nogi i wyskakiwały pryszcze, ale będziesz w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 23.10.08, 10:51 Korallina, twój optymizm jest niesamowity i dobrze na mnie wpływa, humor mi się poprawił po Twoim poście Ja jestem zrezygnowana ale się nie poddaję, jestem na etapie zmiany lekarza a poza tym mimo endo idę dziś lub jutro na pregnyl, żeby te pęcherzyki pękły, bo chcę chociaż raz w życiu mieć tą owu MW ja jestem z Warszawy, a przynajmniej całe dnie tu spędzam. W przyszłym roku na wiosnę zamierzam uderzyć do Invimedu po pomoc, na razie jestem u zwykłych ginów. A Twoja historia też jest dla mnie pocieszeniem i nadzieją Kawkaranna, oby ta senność była ciążowa a nie na pogodę Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Październikowe starania !!! 23.10.08, 11:01 ) Jeśli używasz poczty gazetowej mogę Ci podesłać namiary na dobrego lekarza w W-wie, niejedna jej "bezpłodna" pacjentka, której inni lekarze nie dawali żadnych szans cieszy się zdrowymi, donoszonymi bez problemów dziećmi) Ma tę wadę, że jest dość droga, ale naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina piątek :) 24.10.08, 10:03 jakże się cieszę, naprawdę! Nareszcie weekend. Przyznam, że ten maraton trochę nadszarpnął moje siły, przydadzą mi się te dwa tygodnie czekania na test - na odpoczynek. Temp. 36,38, wczoraj tets owu znowu pokazał mocniejszą kreskę, więc dzisiaj dokupię testy i zobaczymy, co mi powiedzą. A u Was? co taka cisza? odezwijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: piątek :) 24.10.08, 10:13 hey,u mnie 22 dzc temperaturka podskoczyła do 37.1 wczasie owulki największa miałam 36.8 ,najchętniej już bym zatestowała ,a cykle 26- 28 to jeszcze tylko pare dni obiecuje sobie wytrzymać rano dziwnie się czułam jakby mdłosći,ale lepiej śie nienakręcać żeby to niebyła moja wyobrażnia.Dziewczyny mam taką nadzieje że z tymi testami wyszło 6dni i wszystko wiadome.Co u was pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: piątek :) 24.10.08, 10:22 MW poproszę o te namiary Niby już wybrałam nowego lekarza ale kolejne namiary też się przydadzą Ja wczoraj dostałam pregnyl, niestety tak się potem ułożyło, że nie było wczoraj starań i teraz mam schizę, że już po ptakach Bo ja tak jak pisałam wcześńej, mimo cienkiego endo liczyłam na cud ale teraz to nie wiem czy coś z tego będzie... Dziś miałam lekkie plamienie, więc myślę, że to pęcherzyki pękły a starań tak jak pisałam wczoraj nie było (( Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: piątek :) 24.10.08, 10:26 Od pęknięcia pęcherzyków masz 24 h na działanie, więc jeszcze dziś jest szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: piątek :) 24.10.08, 10:40 keegan, czyli DO DZIEŁA! jak ja bym chciała, żeby już był 9. listopada wtedy zatestuję. Teraz jeszcze koncentruję się na testach owu itp, obserwowaniu śluzu szyjkowego, temperaturze...potem będzie już tylko jedno wielkie nakręcanie nie wiem, chyba naprawdę się zahibernuję...może jakieś kino i tak dalej, zaległości książkowe...filmy w domu...jakieś patenty? co robicie, żeby ciągle o tym nie myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: piątek :) 24.10.08, 11:26 Siedzę na Allegro i robię zakupy Przykładowo: kupiłam fajną półkę dla starszego dzidzia, bo mi się podobała i teraz od 3 dni zastanawiam się gdzie ją powiesić, bo nie ma już miejsca na ścianach Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Witam wszystkie Panie, 29.10.08, 12:37 podczytuje Was juz od miesiaca, ale dzis sie ujawniam. Nigdy nie przypuszczalam, ze az tak bede schizowac starajac sie o dziecko. To moj 1cs, jestem w 22 dc, z tym ze u nie cykle 25-26 dniowe. Bede testowac w piatek-troche za wczesnie, ale juz nie moge wytrzymac. Z objawow psychosomatycznych mam tylko popoludniowe mdlosci. Reszta-bol piersi, plamienie jak zwykle przed okresem Nie wiem co mam myslec, troche swiruje. Byle do piatku. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: piątek :) 24.10.08, 10:22 korallina napisała: > dwa tygodnie czekania na test - na odpoczynek. Ja 2 tyg z pewnościa nie wytrzymam, więc testuję 1 listopada > Temp. 36,38, wczoraj tets owu znowu pokazał mocniejszą kreskę, więc dzisiaj dok > upię testy i zobaczymy, co mi powiedzą. Też jestem ciekawa,bo mnie się testy skończyły po dwóch wynikach pozytywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: piątek :) 24.10.08, 18:56 A zrobiłam testy owu i zgłupiałam ... O 13:00 pozytywny, po 18:00 negatywny... Założyłam osobny wątek na forum bo zupełnie nie wiem co to oznacza... Miłego wieczoru i udanego weekendu Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Październikowe starania !!! 24.10.08, 19:57 Witajcie Dołączam do staraczek w miesiącu X Kupiłam nawet test owulacyjny...kiedy najlepiej go zrobic? wyliczyłam średnią miesiączkową 28 dni, dziś 3 dzien po okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 25.10.08, 10:47 Hey u mnie temp wzrosla 37 mieżona rano ,teraz 37.4 ,23dzc wczoraj znowu mialam taki uczucie jakby napinania w brzuchu polożylam sie i przeszło.A co u was. Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: Październikowe starania !!! 25.10.08, 12:43 Hej dziewczyny!!! postanowiłam odpuścić sobie forum na jakiś czas ale jakoś tak mi smutno było i wracam bo nie ma jak wspólnie oczekiwać fasolki.A więc u mnie już po staraniach nie wiem co będzie bo jakoś wyjątkowo nie nakręcam się i nie mam przeczuć -jak narazie jeżeli chodzi o testowanie to @ powinna nie przyjść 9 listopada więc zobaczymy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korallina sobota :) 25.10.08, 13:05 hej, dziewczyny dziś 17dc, temp jeszcze nie wzrosła, zobaczymy co i jak. Test owu pzytywny 4. dzień z rzędu, hehe, zobaczymy ile jeszcze. Pozdrawiam. Co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: sobota :) 25.10.08, 14:28 Oprócz temperatury jestem jeszcze cały czas śpiąca niemoge sie doczekać ,a tu jeszcze 5dni do testowania chciałabym wiedzieć czy z tymi testami śie udało.Zagladam tu i pozdrawia piszcie co u was. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: sobota :) 25.10.08, 17:57 Kawkaranna,u mnie tez wzrosla gwaltownie tempMialam 37,2 a potem 37,5 i wytrzymalam z tą temperaturą do 26 dc.Nie wierzylam jej bo wtedy dopiero zaczynalam mierzyc od mniej wiecej polowy cyklu.Ale dzis zaczynam 8 tc Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: sobota :) 25.10.08, 19:47 No dziękuje ci bardzo za dobre wieści,mam nadzieje że ta temp właśnie od fasolki ,jutro rano też ją zmierże bedzie to 24dzc.Pozdrawiam zobaczymy i napisze czy sie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina niedziela! 26.10.08, 10:04 Ja tez trzymam kciuki. U mnie wzrosła temp, ale wczoraj wieczorem znowu miałam + na teście owu. Ciekawe, co będzie dzisiaj wieczorem. Trochę się martwię, może to znaczy, że nie mam owulacji? Zbadam się, jeśli tym razem się nie uda. Teraz spadam na rodzinną wycieczkę. Pozdrawiam i do przeczytania jutro Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: niedziela! 26.10.08, 12:41 Dziękuje dziewczynki ,ja gratuluje zafasolkowanym ,a za testujące też trzymam kciukasy.A u mnie 24dzc temp rano się niezmieniła ,ale postanowiłam czekać nietestuje wcześniej co ma być to bedzie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 nieśmiałe dwie kreseczki :) 25.10.08, 18:17 Dziewczyny, włąściwie w tym miesiącu musiałam sobie odpuścić intensywne starania(były tylko w 10 i 12dc)a tu masz, dzis rano ujrzałam 2 kreseczki.Tylko strasznie się boję, bo w 19dc miałam przeprowadzany zabieg w krótkiej narkozie i teraz sama nie wiem, czy się cieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: nieśmiałe dwie kreseczki :) 27.10.08, 07:41 Hey co tom u was testowala ktoraś?bo ja dotrwałam do 25dc temp podwyższona strasznie od wczoraj boli mnie głowa,kilka dni już kłukuje też mnie z lewej strony tak dalikatnie ,co to może być bardzo się boje .Chcialabym żeby już wszystko się wyjaśniło mam dość czekania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: nieśmiałe dwie kreseczki :) 27.10.08, 08:40 Jesli wiesz kiedy mialas owu i kiedy moglo dojsc do zaplodnienia,to wylicz od tego(i tu rozna wiedza..od 10 do 14 dni)i rob test.Ja przy cyklach zmienych 28 dni kolejny 32 dni(tak mam od 2 lat)i tym iby dluzszym cyklu robilam w 25 dc i mi wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
korallina i znowu poniedziałek... 27.10.08, 09:07 oj dziewczyny, teraz chyba sobie wpiszę w sygnaturkę "I hate two weeks wait" i będzie to najczystsza prawda! Owu musiała już być, drugi dzień podwyższona temperatura - dziś 36,67, sucho, teraz po prostu pozsotało czekanie. I to jest w tym wszystkim najgorsze, prawda? wcześniej można coś robić, coś co nas przybliża do upragnionego celu, a teraz można tylko się zastanawiać - udało się czy nie...I wariować Na szczęście nie narzekam na brak zajęć, więc przynajmniej trochę będę miała zajętą głowę czym innym. Jeszcze niecałe dwa tygodnie! Może "po drodze" organizm coś mi podpowie? Na razie zaliczyłam tylko jeden sen z pozytywnym testem Ale się nie nakręcam. Co ma być, to będzie Jak Wasze samopoczucie? U mnie dzisiaj szaroburo, jakoś sennie, oby do wieczora Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Koralina 27.10.08, 09:17 Trzymam kciuki.Naprawde mocnoI licze ze nieco wczesniej bedzie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Koralina 27.10.08, 10:10 Też bym strasznie chciała, żeby wcześniej było wiadomo, ale liczę na to, że organizm mnie poinformuje, bo jestem twarda i zatestuję dopiero 9. listopada. Poza tym mam nadzieję, że uda nam się z mężem wyjechać w długi weekend w góry, teraz będężyć tym wyjazdem i skupię się dzięki temu na czymś innym niż liczenie dni Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: i znowu poniedziałek... 27.10.08, 10:14 Czekam... i czekam... nie cierpię czekać, więc prawdopodobnie nie wytrzymam z testem do soboty mimo, że sobota to pierwszy wiarygodny termin testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: nieśmiałe dwie kreseczki :) 27.10.08, 11:08 babsse niewytrzymałam zrobiłam test jest 2 słaba krecha ale jest to 25dzc niewiem co myśleć boje sie jeszcze rozczarowania dziękuje ci za wsparcie.Pozdrawiam.Czy bette zrobić czy 2 test ? Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Kawkaranna! 27.10.08, 12:01 Brawo!!!moj test zrobiony w 25 dc wskazywal tak slaba kreseczke ze dopiero jak wyschlo to bylo ja ciut widac,na mokro jakby cien kreski.Bete robilam dnia nastepnego czyli 26 dc i wyszlo mi 103 Czyli dosc mocna beta a kreska taka slaba byla. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Kawkaranna! 27.10.08, 12:07 Dzięki serdeczne u mnie ta krecha wyschła i już ją dobrze widać.Tylko mam za sobą 1 poronienie i tak się boje i 1 dziecko w domciu. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Październikowe starania !!! 27.10.08, 09:09 Dziś mój 14dc i jak do tej pory wszystkie testy owu negatywne. Przygnębiło mnie to trochę i zasiało zwątpienie....Do czasu starań cykle jak w zegarku, a teraz prawie połapać się nie mogę. W każdym bądź razie od dziś staranka. I co ma być to będzie. Zafasolkowanym - moje gratulacje, staraczki - głowa do góry. I...byle do piątku Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Październikowe starania !!! 27.10.08, 13:02 Witam Ja jestem po @ ,tak jak myślałam przyszła znowu i tyle. Dzis mój 7 dc.Chciała bym jescze w tym tygodniu ide do gina.Martwie sie bo czuje sie ftalnie.W sobotę wymiotowałam ,cały czas mam mdłości w pracy trudno mi wytrzymać. Przytyłam też dość .Nie wiem co mi jest ,robiłam niedawno badania z krwi i były super.Legarka ginka mówi że wszystko jest ok.Jak byłam u niej tylko mnie badała ,nie robiła mi USG nawet juz myślałam że może jestem w ciaży ale tetsty negatywne i miesiączka normalna.Więc napewno to nie to. Boże tak sie boje ze jestem chora. Mam takiego doła że szkoda gadać. pa Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 28.10.08, 08:01 Dziewczyny u mnie 26dzc test wczoraj wyszedl pozytywny, ale itak myśle żeby wszystko było okey temp 36.8 nienajlepiej sie czuje mam dalej te kłucia z lewej strony chyba musze gin odwiedzić .Niewiem czy zrobić już bete czy za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Październikowe starania !!! 28.10.08, 08:38 Kawkaranna,jesli test sikany juz wychodzi tyo znaczy ze stezenie hcg jest dostatecznie wysokie i bankowo beta wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina wtorek... 28.10.08, 09:23 w piątek zaczynam odliczanie od 10 u mnie temp 36,59, susza, zmian w samopoczuciu nie ma - pogoda senna. Pozostaje mi oczekiwanie. I pytanie: czy te, które zaciążyły, uwaga, to *naprawdę* subiektywna sprawa i jestem ciekawa jak z tym jest u inncyh - czy po owulacji miałyście takie "przelewanie" w brzauchu? ja to mam zawsze i za nic nie mogę sobie przypomnieć czy w poprzedniej ciąży przelewało się, czy nie Pozdrawiam! Piszcie co u Was! Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: wtorek... 28.10.08, 11:01 Ja takie "przelewanie" mam co miesiąc przed @ i jak na razie nie świadczyło to o ciąży Ale może u Ciebie będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: wtorek... 28.10.08, 12:12 ja też przed @ tak mam, ale teraz jest tuż po owulacji. I coś mnie ciągnie. No nic, miałam się nie nakręcać, więc cichnę Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 28.10.08, 13:54 Zrobiłam dzisiaj, bette ale wynik dopiero jutro tak sie boje dziewczyny wieczorem dam znać jaki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Październikowe starania !!! 28.10.08, 16:15 No to boimy się obie U mnie beta przysrasta ok, ale tak naprawdę będę bała się aż do pierwszego usg. Daj znać koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 28.10.08, 16:19 A ile mialaś betty w 26dc. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Październikowe starania !!! 28.10.08, 16:25 40.8 a dwa dni później 135. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: Październikowe starania !!! 28.10.08, 08:17 Mama_inka spokojnie wszytko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ula243 hej dziewczyny... 28.10.08, 12:42 ja co prawda jestem w trakcie 17tyg.ale swoje sie wystaralamnie bede sie rozpisywac bo to dluga historia......................ale jak slyszalam od mojego ginekologa i innych w kolo,zebym o tym niemyslala-bo to glowa mi przeszkadza zajsc w ciaze ,to sobie myslalam ze jakies glupoty opowiadaja....no ale,w lipcu na dwa tygodnie po moim slubie,kiedy niemyslalam czy mam dzien plodny czy nie-tylko delektowalam sie widokiem obraczki na moim palcu,uczuciem bycia zona(zreszta na zaboj zakochana w swoim mezu),i wogole piekna pogoda itd. zaszlam w ciaze!!!!!!!!wiec jak mowia o tej glowi to moze cos w tym jest....pozdrowienia dla was wszyskich-no i powodzenia dla kazdej z osobna Odpowiedz Link Zgłoś
peggyssue Re: hej dziewczyny... 28.10.08, 17:06 Kochane, dzisiaj zrobiłam test. Nie odzywałam się wcześniej, tylko podczytywałam to forum POZYTYWNY!!! A ja jestem na razie niedowierzająca Pierwszy cykl starań,ale nie mieliśmy kłopotów żeby się wstrzelić w owu, bo czuję ją jak diabli Pozdrawiam inne zafasolkowane i nie Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: hej dziewczyny... 28.10.08, 18:18 Hej dziewczyny!!! Co prawda starania zawieszone, ale wciąż forum podycztuje i przede wszystkim 3mam kciuki!!! Pozdrawiam i gratuluje ostatnich dwóch kreseczej i życze kolejnych! Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: hej dziewczyny... 28.10.08, 19:30 w ramach "nie nakręcania się" dzisiaj cały dzień czuję sensacje w okolicach jajników, senność, zmęczenie...dobra, nic już nie piszę Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: hej dziewczyny... 28.10.08, 21:30 Koralina kibicuję Ci, jestem na tym samym etapie co ty, tylko ja testuję 5 listopada. Tak postanowiłam. @ ma przyjść 3-4. Dokładnie tak samo się nakręcam, tylko nie jestem taka aktywna na forum, ale jak czytam twoje wpisy to się z nimi w pełni utożsamiam. Ja dziś nawet ból żołądka przypisywałam (w myślach) domniemanej ciąży, nie mówiąc już o kłuciach w okolicy jajników. Nie znoszę czekac...i tez bym się najchętniej zamroziła się do 5ego Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: hej dziewczyny... 28.10.08, 21:56 hehe, miło mi słyszeć, naprawdę no to ja też Ci kibicuję! zresztą wszystkim naszym staraczkom. Kiedy piszę te moje głupoty, to nawet się nie zastanawiam nad tym, że ktoś je przecież czyta...a już nie raz okazało się, że tak, nawet raz zdarzyło mi się trafić na dyskusję na mój temat, niezbyt miłą niestety, ale cóż - ktoś kiedyś mówił, że nieważne jak, ważne żeby mówili! No, ale wracając do tematu - zamrożenie nie wchodzi w grę, a czas nie chce płynąć szybciej, więc...skorzystam, że wieczór cimny i zimny, zrobię sobie herbatkę i idę spać! I do jutra szanowne staraczki! PS luleko, uda się nam Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: hej dziewczyny... 28.10.08, 22:58 Ja zamiast herbatki zrobię sobie grzane piwko;P Odpowiedz Link Zgłoś
korallina wrrr środa 29.10.08, 09:33 a nie mógłby być np. piątek? 21dc, JUŻ i dopiero. temp jakoś podskoczyła 36,74, susza innej jakości. NIc więcej nie piszę, nie kombinuję, nie sprawdzam, bo dostanę świra. Do testowania - 11 dni. A Wy? Już świrujecie, staracie się, czekacie? Co słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: wrrr środa 29.10.08, 10:05 U mnie starania pełną parą to w końcu najprzyjemniejsza część cyklu Niestety nie liczę na to że się uda w tym miesiącu (4cs). Jakoś tak dziwnie mi się wszystko poprzestawiało. Dziś 8dc i trzeci dzień płodnego śluzu. Nic nie kumam. Przed staraniami owulację miałam książkowo 13-14dc, a tera wygląda na to, że jest jakiś tydzień wcześniej. Ale co tam, nowy cykl nowa nadzieja Testuję dopiero w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 A jaki jest szczyt głupoty? 29.10.08, 10:53 Z nudów robić test ciążowy w 22 dc po owulacji w 15 dc Ale co tam, zrobiłam - oczywiście negatywny wyszedł Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: A jaki jest szczyt głupoty? 29.10.08, 10:55 heheh, to ja oczywiście ?nie nakręcając się' mam cały czas od rana takie napięcia brzucha i kłucia w okolicach jajników. Hm hm. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Korallina 29.10.08, 12:21 Trzymam wciaz paluchy za ciebie i codziennie zagladam do tego watku Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 09:57 Własnie zrobiłam sobie test owulacyjny i wyszły mi 2 kreski o tej samej grubosci. oznacza to, że juz jestem w okresie płodnosci?>?co mam robic!? Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Witam wszystkie P 29.10.08, 12:39 podczytuje Was juz od miesiaca, ale dzis sie ujawniam. Nigdy nie przypuszczalam, ze az tak bede schizowac starajac sie o dziecko. To moj 1cs, jestem w 22 dc, z tym ze u nie cykle 25-26 dniowe. Bede testowac w piatek-troche za wczesnie, ale juz nie moge wytrzymac. Z objawow psychosomatycznych mam tylko popoludniowe mdlosci. Reszta-bol piersi, plamienie jak zwykle przed okresem sad Nie wiem co mam myslec, troche swiruje. Byle do piatku. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Witam wszystkie P 29.10.08, 12:44 Hey dziewczynki,wynik betty będzie o 16to napisze jak i co,a narazie 27 dzc i @niema chyba test mowil prawde.Pozdrawiam.Ale sie boje wyniku i niemoge zarazem doczekać.. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 13:03 Dziś mój 16 dc i testy owu wszystkie negatywne...Trudno, dziś robię kolejny. Mimo to starania pełną parą. Kawkaranna - trzymam kciuki! Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 13:44 Witam Jestem nowa na forum chociaż podglądam Was od kilku dniDzisiaj postanowiłam się ujawnić bo jak i Wy chciałbym bardzo zobaczyć upragnione 2 kreski.Dzisiaj jest 17dc przy 26-27 cyklu więc testować będę 6.11 ale już od 2 dni odczuwam dziwny metaliczny smak w ustach, kłucie w jajniku obawiam się że za bardzo się nakręcam i znowu nic z tego nie wyjdzie ,a jest to 4cs. Życzę wszystkim owocnych starań Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 14:41 Ja dzis kłucie jajnika + piersi bolące, ale tak mam zawsze przed okresem, więc nadal nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 16:49 Dziewczyny mam wynik w 26dc beeta 114 czy ten wynik jest dobry.Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 17:19 www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,237,1070 Wyglaa na to, ze trzeba Ci gratulowac Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 17:22 znalazlam strone, jak sirednio wzrasta beta hcg w ciagu pierwszych 12 dni od zaplodnienia. Niestety po francusku, mimo to wstawiam link, moze komus sie przyda www.materneo.com/grossesse/beta-hcg-1.htm na samym dole po lewej stronie, po prawej to 15 tygodni ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
palia75 Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 20:10 Witam! Byłam juz na forum, kiedy staraliśmy sie we wrześniu, to był nasz 1 cykl starań ze stymulacją. Wtedy sie nie udało. Właśnie skończył sie drugi cykl starań - również ze stymulacją owulacji - iniestety też się nie powiodło. Jestem rozczarowana. Bałam się ciąży bliźniaczej (ze względu na stymulację), ale dzisiaj, kiedy przyszła @, pomyślałam, że chyba jednak wolałabym dwoje dzieci równocześnie niż żadnego. Mam 7 letnią córkę, dobrze, że jest. Jest mi lżej. Boję się co będzie dalej. Gratulacje dla kawkaranna - śledziłam Twoje poczynania w ubiegłym i w tym miesiącu. Cieszę się, że Ci się udało. Trzymam kciuki. będzie dobrze. Pozdrawiam. Dopiszę się chyba do listopadowych starań. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Październikowe starania !!! 29.10.08, 20:21 Pewnie, że dobry! Jeszcze raz gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 30.10.08, 07:33 Dziękuje dziewczyny .Tak sie bałam go odebrać i dalej sie boje bo raz poroniłam.A następną betee kiedy zrobić jak myślicie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Kawkaranna! 30.10.08, 08:43 Gratuluje!!!Masz prawie identyczna bete jak ja w 26 dc!!!ale numer. Wysoka jest-oznacza piekna ciąze,mocnaMasz powyzej 100-to rewelacja! powtorz po 48 h od robienia pierwszej,wtedy wyjdzie ci jak przyrasta. ps.mysl pozytywnie.Na tym forum sa dziewczyny ktore maja po terminie spodziewanej miesiaczki bete 30,40! a ty powyzje setki..pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Kawkaranna! 30.10.08, 08:47 bebssy dziękuje ci bardzo twoj post mnie wzmocnił będe myśleć pozytywnie ,następna beete zrobię za kilka dni.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina no i czwartek! 30.10.08, 10:32 Hej dziewczynki, jakże się cieszę, że już czwartek. To już 22dc, przy cyklach zazwyczaj 28 dniowych, więc dowiem się całkiem niedługo. Za tydzień w czwartek zapewn powie mi coś moja temperatura, bo test twardo postanowiłam wykonać dopiero 9. 11. czyli 4 dni po terminie. FF wpisał mi w early pregnancy monitor 45 punktów, ale nei mam pojęcia za co i dlaczego, i co to w ogóle jest. W każdym razie fajnie Sygnały organizmu ignoruję, jestem głucha ślepa i głupia. Humor mimo wszystko niezły. A u Was? tych co już się starały i tych, co się starają i będą się starać? Piszcie jak humory, co porabiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia-81 Re: Październikowe starania !!! 30.10.08, 07:55 hej, ja październikowe starania juz przekreślilam myśląc że nieowocne, zrobiłam test w 29 dc i negatywny.Ale okresu brak i dzis rano zrobilam jeszcze jeden i mam dwie kreseczki!! Druga dużo bledsza, ale niewątpliwie tam była, co potwierdził mój M. Mam nadzieje, że to się tak juz utrzyma, powtórze test może dopiero w sobote, a w poniedziałek do lekarza. Cholernie sie cieszę, dzis mam cudowny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Październikowe starania !!! 30.10.08, 10:58 Dziewczyny ja choć jestem w połowie cyklu to już wylądowałam na listopadowych staraniach... Tym co się udało serdecznie gratuluję a tym co nadal czekają życzę widoku dwóch kresek Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Październikowe starania !!! 30.10.08, 11:58 My z mężem staramy się o drugie dziecko od maja i jak do tej pory nicod 19dc miałam jakieś bóle w dole brzucha teraz przeszło ,od 19dc do 25dc biorę luteine dopochwowo 4.11 robię test ale raczej jestem nastawiona ,że będzie negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 30.10.08, 14:34 Hey ,dziewczyny jutro zaczyna sie z kalendarża 5tydzień ciąży postanowiłam jechać na 2 beete sprawdzić czy rośnie,zaczęłam mieć objawy ciąży jestem senna i drażliwa,temp dalej podwyższona.A co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Październikowe starania !!! 30.10.08, 15:16 u mnie rano coś siędziało, ale teraz cisza, a ja dalej twardo nic nie interpretuję i w ogóle...ale nadzieja rośnie i aż się boję... No nic - wielkie odliczanie zaczęte. 10 dni do testowania. Po weekendzie będzie już tylko 6... Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Korallina 30.10.08, 19:24 Powiem ci ze twardzielka jestes z tym swoim postanowieniemi dlugim czekaniem. Mam nadzieje,ze jednak bedziesz miala jakies objawy ktore sklonia cie do wczesniejszego testowaniabo ja czekam razem z Toba i przesylam Ci brzuchowe fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Korallina 30.10.08, 22:14 babsee, dzięki... cóż, napiszę Wam, że dzisiaj spotkało mnie coś, co sprawia, że chyba nie miałabym podstaw marzyć o dwóch kreskach. Zaliczyłam bardzo mocn uderzenie w okolicę podbrzusza, jakoś poniżej prawego jajnika. Potem miałam ostry ból brzucha, po czym zaczęło bulgotać i się przelewać. Nie piszcie proszę, że na tym etapie nic by sie nie stało itp, ja wszystko wiem, po prostu mam złe przeczucie i prawdę powiedziawszy - chce mi się ryczeć Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: Korallina 30.10.08, 22:45 Ja jak juz pisałam mam testować 05.11, a niestety od wczorajszego popołudnia zaczęło mi się przelewanie, bulgotanie w podbrzuszu, czyli typowa oznaka zbliżającej się@ Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Październikowe starania !!! 30.10.08, 20:48 Dziś w 17 dc i testy owu pierwszy raz pokazały coś, kresecza testowa jest ciut bledsza od kontrolnej ale co mi tam, działamy z M dalej. Tak bym chciała by się udało... Strasznie się cieszę, że jutro piątek Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Październikowe starania !!! 31.10.08, 08:26 Hey,u mnie 28 dzc @oczywiście nieprzyszla zrobie może dzisiaj 2 beete, tak sie ciesze że sie udało testy owulacyjne jednak działają ,ale spokojna będe dopiero jak zobacze fasolke na usg to był już mój 5cs co do testowania przed @ opłaca sie dobrym testem np.pre-test najwczesniej w 25dc karollina możesz wcześniej spróbować ja też miałam właśnie takie objawy bol i zgieło mnie wpół i klucie jajnika ale już przeszło.Gratuluje zafasolkowanym trzymam za testujące kciukasy.Co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina weekend idzie :) 31.10.08, 11:47 cieszę się, że jeszcze parę godzin i wolne! mam troszkę lepszy humor, niż wczoraj, ale...temp podskoczyła, teraz jest 36,8, ja jednak za nic nie myślę "czy tak, czy nie?" Dzisiaj śniło mi się, że robiłam test i wyszedł pozytywny, hm kawkaranna , obiecałam sobie, że test zrobię 9. listopada choćby nie wiem co - i wytrwam! POzdrawiam, co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: weekend idzie :) 31.10.08, 14:25 Hey,dzisiaj zrobilam beete w 29dc wynik w poniedzialek,a co u was ? Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: weekend idzie :) 31.10.08, 15:15 Hejka. odezwałam się na wątku październikowych staraczek na początku października i tak intensywnie się starałam, że aż nie zabierałam głosu . Dziś 24dc. Nie wiem, kiedy testować, bo ostatnie cykle miałam rozregulowane straszliwie. Czy możliwe jest, że dwa dni od stosunku dojdzie do zagnieżdżenia? 12dc były przytulanki, a 15 w śluzie były śladowe ilości krwi, śluz typu kurze białko, raczej na 100% mnie mąż nie uszkodził, bo następne przytulanki był 16dc. Tempki niestety nie mierzę od kilku cykli (pewnie, żeby żyć w mniejszej świadomości i pod mniejszą presją w razie, jak nie wyjdzie) To mój 7 cykl starań i powiem szczerze, że jestem trochę zmęczona tym, że niestety nie jest mi dane tak prosto... Koleżance na dniach urodziła się córcia. Taakii słodziak, że tylko całować i całować... No to się trochę pożaliłam. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina niedziela... 02.11.08, 11:39 Heja, jakiś dzisiaj kiepski humor mam. Temp nadal wysoka, ale niższa niż wczoraj. Staram się nie rozbudzać swoich nadziei, ale pewnych rzeczy przecież nie da się przeskoczyć, prawda? Jakoś mi ciężko pomyśleć, że dlaczego miałoby być na nie? Więc wolę nie myśleć na ten temat w ogóle. Jestem non-stop śpiąca, co nieco mi utrudnia oderwanie się od ciążowego tematu, zwłaszcza, że do testowania jeszcze tydzień!!!! Jak ja to przeżyję...No i nadal ściskam kciuki za to, żeby mój organizm coś niecoś mi podpowiedział chociaż ciut wcześniej... A jak Wasze nastroje? Jak testujące? Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: niedziela... 02.11.08, 16:20 Niestety rozbudzone nadzieje mamy do póki nie ma @ . Ja się przekonałam, że jeśli zbyt intensywnie myślę o ciąży, to cykl mi się wydłuża coraz bardziej i wówczas myślę: "ach żeby się udało", no i sie robi koło zamknięte. Dziś mój 27dc,co prawda nie będę czekać tygodnia, co najwyżej do piątku, ale do testów sikanych nie mam zaufania, za dużo razy mnie zawiodły .Z objawów: ogólne osłabienie, senność i bulgotanie w brzuchu, no i uczucie rozciągania balonem, ale to zwykle mam przed @. Acha, no i mąż twierdzi, że od tygodnia jestem jakaś radosna (tak, tak, to najważniejszy objaw )... Bez kitu, ciężko sie nie doszukiwać objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: niedziela... 02.11.08, 16:43 to skoro już piszemy... u mnie - po owulacji jakaś rewolucja w brzuchu, zaparcie (w pierwszej ciąży na początku non-stop) senność koszmarna, miałam kłucie w macicy parę dni po owu, no i FF wpisuje mi 73 punkty w early pregnancy monitor Brzuch wzdęty na maxa. Apetyt. No i tyle z mojego nienakręcania się Aha, to dopiero 25dc, więc stąd tyle czekania... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: niedziela... 02.11.08, 17:13 zapomniałam o "koronnym" objawie: sikanie ciagle Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: To ja się na listopad przepisuję;) 03.11.08, 14:42 Cześc dzisiaj odebrałam wynik betty robiony byl w piątek w 29dc i wynosi 281.7 czy on jest dobry bo pierwszy wyniczek z 26dc wynosił 114 jak sadzicie bo ja sie nieznam zabardzo na tym? Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: To ja się na listopad przepisuję;) 03.11.08, 17:21 Ja proponuję krzyczeć ze szczęścia i skakać w niebiosa Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: To ja sie przepisuje na listopad:( 03.11.08, 17:45 Dziś zrobiłam test i ani ciąży ani @ Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Październikowe starania !!! 04.11.08, 09:01 Dzisiaj mój 22 dc i staranka chyba zakończone...Testy owu trochę mnie rozczarowały, przez trzy dni pokazywały bladą kreseczkę i wg instrukcji to wynik negatywny. Trudno, działaliśmy i tak, a co będzie to Bóg jeden wie. Kawkaranna - gratuluję! Super! Wiki1976 - póki @ nie ma nadzieja jest. Własnie się dowiedziałam, ze moja kuzynka, której testy wszystkie wyszły negatywne jest w ciąży!Ehh...szczęściara. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re:...... 04.11.08, 10:30 Mimo logo to ja szczescia nie mam ,,@ przyszła zanim zrobiłam test. 5dc dora perspektywa na przyszość... gratulacje dziewczęta... Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Korallina 04.11.08, 16:11 Napisz co u ciebie?z tego co kojarze to dziś jest 27 dc i co?Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Korallina 05.11.08, 07:41 No ja też jestem ciekawa,karolina ja bym już niewytrzymała i zatestowała,babssy a u ciebie co który to już tydzień leci przepisujesz sie na lipcoweczki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Korallina 05.11.08, 08:12 Ja mam termin na 14 czerwca.Bylam juz na 1 wizycie i widzialam serduszkoKrasnal ma 15 mmZaczynam 9 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Korallina 05.11.08, 09:04 ja już bym nie wytrzymała też, gdyby nie mój "zakłąd z losem" - jak zatestuję przed 9. listopada, to się nie uda...no i teraz, ofiara, muszę czekać Ale co tam - jeszcze tylko...93 godziny Z objawów zaczyna się robić obiecująco - piersi są większe, nie mogę spać w nocy, ciągle mi gorąco, temp 36,93 czyli dość wysoka, Fertility Friend dopatrzył się trójfazowości mojego wykresu i daje mi 93 punkty w Early Pregnancy Signs. Coś mi bulgocze, w nocy bolał mnie brzuch i kłuło mnie w lewym boku. Aha, no i najdziwniejsze...już wczoraj miałam wrażenie, że strasznie się spociłam w nocy, ale dzisiaj mało nie padłam z wrażenia przed lustrem...na koszulce w miejscu, gdzie materiał styka się z lewą piersią, miałam mokrą plamę...Hm... No cóż, trzymajcie kciuki za test w neidzielę i za to, żebym jej dożyła (bo niecierpliwość mnie zabije ) Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Korallina 05.11.08, 09:31 Rozumiem Twoj pakt z diablem Boze,alez mam takiego nerwa jakby to ja miala testowacNagorszy poniedzialek a sroda to juz jakby z gorki.Nie mam pojeica co to jest to |Fertility Friends o ktorym juz ktorys raz piszesz.W kazdym razie,trzymam kciuki baaaardzo mocno.Odezwij sie jeszcze do niedzieli., Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Korallina 05.11.08, 09:48 no no koralina zapowiada się obiecująco. trzymam kciuki. daj znać czy się udało, zresztą zajrze tu w niedziele żeby sprawdzić wyniki. POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
myszak84 Re: Korallina 05.11.08, 10:16 Korallina, jest tu tyła zaciśniętych kciuczków, że coć musi z tego wyjść! Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Korallina 05.11.08, 10:29 wow, ziewczyny dziękuję Wam za pozytywne myśli, zaciśnięte kciuki i ciążowe fluidki od zaciążonych! babsee, www.fertilityfriend.com to jest program w którym zapisuje się dane - np temperatury, śluz, odczucia, a który analizuje te dane, tworząc wykres iokreślając moment owulacji, podpowiadając również, czy wg matematyki Twoje objawy odpowiadają ciążowym Oczywiście, że się doezwę! bez forum bym zwariowała Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re:przeskakuje na listopadowe starania:( 05.11.08, 13:02 Niestety nie udało się @ jeszcze nie przyszła ale wszystkie objawy wskazują że będzie lada dzień FF też nie daj mi wielkich szans tylko 55 punktów Czekam aż @ się pojawi żeby zacząć szybciutko nowy cykl i starania to już 5cs, oby okazał się ostatni czego I Wam serdecznie życzę Korallina może pominąć test czy obietnica dotyczy również bety ?? Trzymam kciuki za Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re:przeskakuje na listopadowe starania:( 05.11.08, 13:23 również bety, holender, za dobrze siebie znam. Wiedziałam że będę pod koniec kombinować, więc zabroniłam sobie robienia czegokolwiek - bety, testów, testów owu... Chyba wróżka mi została Myślę, że jutrzejsza poranna temperatura może sporo wyjaśnić - dzisiaj 28dc! Pozdrawiam i trzymaj się. A nuż? Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re:przeskakuje na listopadowe starania:( 05.11.08, 14:00 a ja testowałam 3 i wyszedł pozytywny to nasz 3 cykl starań, robiłam testy owu, ale nic nie pokazały. po prostu trafiliśmy sami nie wiedząc kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re:Korallina! 07.11.08, 11:54 Dawaj znac!!bo mi stres nie służy teraz.Alez ja sie denerwuje z Toba ps.channah-gratki Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re:Korallina! 07.11.08, 12:38 babsee, regularnie się udzielam na listopadowych testowaniach Ale napiszę i tutaj: dzisiaj 30dc, piersi o rozmiar większe temp 37,00, bruszek pobolewa od czasu do czasu, samopoczucie dziwne...wrażliwość ogromna na zapachy... Więc z niesamowitą już niecierpliwością czekam te neiszczęsne 41,5 godziny do testu, bo nie zatestujęwcześniej choćby nie wiem co! najwyżej minutę po północy z soboty na niedzielę zatestuję to byłoby wtedy...35,5 godziny normalnei mi odbija już... Więc jeśli możecie, proszę, ślijcie mi swoje fluidki jeszcze przynajmniej do niedzieli rana, a obiecuję, że po wyniku wyślę Wam wiadomość pocztą gazetową Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re:Korallina! 07.11.08, 15:33 Stawiam na to że się udało Korallina. Na bank!!Jakieś takie mam przeczucie strasznie pozytywne co do Ciebie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re:Korallina! 07.11.08, 19:36 ALe numerJa zaglądam tylko tutaj bo mam sentymenti kojarze wiele nickow. Korallinko,sle Ci mnostwo brzuszkowych fluidkow choc mam fatalne samopoczucie i gigantyczne mdlosci Jestes twardą babkapodziwiam za ten upór i wytrzymalosc.A obajwy masz wielce obiecująceSzczegolnie cycuchy i tempka.Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re:Korallina! 07.11.08, 17:18 dzięki Karolina jesteś niemożliwa wysyłam Ci fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re:Korallina! 08.11.08, 11:25 Babeczki, normalnie mnie skręca, żeby już zrobić ten test. Ale tyle już czekałam, że tych kilkanaście godzin to betka. W sumie koło 18 h czekania. Dzisiaj miałam pobudkę o 4 więc może nawet mniej Objawy nadal te same - piersi, temp, do tego ta niemożność spania. Hm. Mówicie, że wygląda obiecująco...Przekonamy się niedlugo Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
korallina no to do jutra! 08.11.08, 20:36 Dziewczyny, normalnie odczuwam wzruszenie. Tyl czasu wytrzymałam, nareszcie jest wieczór 8.11., za jakieś 10 godzin dowiem się, czy to zwykłe opóźnienie połączone ze schizą ciążową, czy nie. Wielkie dzięki za wszystkie Wasze ciepłe myśli, ciążowe fluidki, posty...jesteście ogromnym wsparciem, nawet nie wiecie jak bardzo mi pomagałyście. A może wiecie Tak więc - do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Korallina? 09.11.08, 20:07 Rano zaglądalam i nie bylo wpisu,teraz tez nie ma..zaniepokoilas mnie.Wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Październikowe starania !!! 11.11.08, 18:06 Dziś nawiedziła mnie @. Jestem totalnie rozczarowana. Stosowałam tym razem po raz pierwszy testy owu ale niestety bez skutku. Zakończyłam 2 cs i zaczynam kolejny. Oby ostatni. Zafasolkowanym raz jeszcze gratuluję i uciekam na listopadowe starania. Odpowiedz Link Zgłoś