Dodaj do ulubionych

roślinne farby do włosów

03.11.08, 08:03
Chcę farbować włosy i szukam farb, które będą mieć najmniejszy wpływ
na maluszka (spotkałam się z różnymi opiniami na temat farbowania
włosów w ciąży). W internecie znalazłam sklep, który sprzedaje
roslinne farby do włosów firmy Logona. Czy któraś z was stosowała te
farby? Co o nich myślicie? Są dosyć drogie, farba w kremie kosztuje
54 zł.
Obserwuj wątek
    • carolinecat Re: roślinne farby do włosów 03.11.08, 08:31
      ciekawy produkt, jeszcze się z nim nie spotkałam, ale rzeczywiście cena
      konkretna. wszystko zależy od tego czym farbowałaś do tej pory i jaki efekt
      chcesz osiągnąć. bo z tego, co przeczytałam w opisie produktu, jest to raczej
      koloryzacja ton w ton, a nie odpowiednik zwykłej, trwałej farby. jeśli masz
      włosy w kolorze jasny blond, a chcesz zrobić sobie brąz, to ten produkt raczej
      się nie sprawdzi.
      • est-ka Re: roślinne farby do włosów 03.11.08, 08:49
        Naturalnie włosy mam brązowe i zwykle używam farb zbliżonych do
        naturalnego koloru. Chodzi mi raczej o pokrycie siwizny niż zmianę
        koloru. Myślałam o orzechowym brązie w kremie. Są tez farby w
        proszku w większym wyborze kolorów i tańsze (24,90), ale w kremie
        wydaje się łatwiejsza do użycia.
        • est-ka Re: roślinne farby do włosów 03.11.08, 08:51
          29,90 nie 24
          • carolinecat Re: roślinne farby do włosów 03.11.08, 19:40
            nie, no pewnie, że w kremie łatwiej będzie użyć. poza tym znalazłam w necie
            informację, że ta w kremie lepiej kryje siwe włosy. jeżeli zdecydujesz się ją
            wypróbować, to daj proszę znać, jakie były efekty. pozdrawiam
            • mutemuja Re: roślinne farby do włosów 03.11.08, 22:11
              Stosowałam taką farbę, ale w proszku. Gorącą papkę nakłada się na włosy, potem czepek i czapka, żeby zwiększyć działanie. I minimum 3 h trzymania. Bardzo uciążliwa sprawa. Efekt, hm ... krótkotrwały (choć po roku stosowania włosy wyglądają wyjątkowo zdrowo i pięknie), niestety. Co dwa tygodnie trzeba nakładać, bo z siwych schodzi baaardzo szybko (zresztą są one tylko muśnięte kolorem, to nie ma nic wspólnego z farbowaniem), poza tym są nowe, już typowe siwe odrosty.
              Generalnie efekt tuż po "farbowaniu" ciekawy, bo te siwe są zawsze jaśniejsze od naturalnych i ma się coś w stylu balejażu, ale schodzi naprawdę szybko (zależy, oczywiscie, jak często sie myje).
              Aha, ja mam naturalny ciemny brąz i takimż farbowałam, to siwe miały kasztanowy odcień.
              Polecam cosik innego: ziołowy balsam koloryzujący na bazie henny firmy Venita. W kremie. Super łatwe w użyciu,nie schodzi tak szybko, tanie i bezpieczne !
              • est-ka Re: roślinne farby do włosów 04.11.08, 07:58
                Dziękuję za odpowiedź, kupię oczywiście Venitę. Widzę, że nawet
                można kupić te balsamy na allegro.
    • maja-pl Re: roślinne farby do włosów 04.11.08, 10:45
      witam!Ja wlosy normalnie farbowalam u fryzjera.Jestem mama 2
      zdrowych chlopcowsmile
      • mutemuja do estki. 04.11.08, 11:42
        Jeśli mogę coś doradzić, to kolor bronze wychodzi bardzo ciemny. Dla mnie za
        ciemny, prawie czarny, choć siwe wtedy pokrywają się idealnym brązem (na
        dłużej). Przestawiłam się na kasztan, moje ciemnobrązowe włosy mają wtedy ciepły
        odcień brązu, a siwe mają jaśniejszy odcień, ale automatycznie szybciej się
        spłukuje. Nie stosowałam tego koloru przed kasztanem (orzecha laskowego), więc
        nie wiem jaki efekt. Musisz sama wypróbować. który będzie Tobie najlepiej
        odpowiadał smile
        • est-ka Re: do estki. 04.11.08, 14:28
          Tak właśnie pomyślałam, że najpierw wypróbuję orzech a potem
          ewentualnie kasztan. Brąz na moich włosach też wychodzi zbyt ciemny,
          niezależnie jakiej farby używam. Dzięki smile
          • pisa.nka Re: do estki. 15.04.13, 14:16
            Ja słyszałam, że farby color&soin mogą używać kobiety w ciąży i karmiące. Można je kupić tylko w aptekach, ale ponoć są bezpieczne i trwałe.
            • 8kasienka Re: do estki. 07.05.13, 11:50
              bo to prawda smile moja siostra jest ciąży i jej ginekolog powiedziała, że jak chce farbowac to może, ale tylko c&s, bo inne moga zaszkodzić dziecku
              • begonya Re: do estki. 07.05.13, 16:47
                No niestety, nie jest wcale tak, że ta farba jest taka w pełni bezpieczna i naturalna, wprawdzie nie ma w niej amoniaku, rezorcyny, ale są inne alergeny, w tym PPD (p-phenylenediamina). Tak naprawdę na naszym rynku nie ma farby zupełnie naturalnej, nawet w składzie henny zdarzają się paskudztwa.
                • pisa.nka Re: do estki. 27.05.13, 15:04
                  W porównaniu do farb jakie są na rynku to jest na pewno lepsza i bardziej naturalna. Wiadomo, że nie zawsze uda się w 100% zdrowo, ale wyeliminowanie tych najbardziej szkodliwych składników już mnie satysfakcjonuje wink Dlatego wolałam color&soin niż np. jakąś typowo drogeryjną farbę. Zawsze to chociaż trochę mniej chemii. Pozdrawiam
    • kerri31 Re: roślinne farby do włosów 17.05.13, 19:34
      Firma Farouk , koszt około 35 zł . Ale siwych nie pokrywa od razu mówię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka