flo_mama 05.11.08, 12:37 Dziewczyny, czy rzeczywiście tętno chlopców jest wolniejsze (140- 160), a dziewczynek szybsze (powyżej 160)?. Czy Wam się to sprawdziło? Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja0000 Re: Płeć a tętno 05.11.08, 21:31 chyba na odwrót. Czytałam, ze u chłopców jest wyższe. MOja koleżanka jest w ciąży i idziemy łeb w łeb. Jej córeczka zawsze miała niższe tętno niż mój synuś w brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
siabaska Re: Płeć a tętno 07.11.08, 13:48 A propos takich zabobonów, to znalazłam w necie inne ciekawe: Jesli kobieta w ciazy wyglada ladnie i kwitnaco, oznacza to chlopca, bo dziewczynka “odbiera urode matce”. Jesli brzuch jest okragly i od tylu nie widac, ze kobieta jest w ciazy, to chlopiec; przy dziewczynce tyje sie “dookola”. Biust rosnacy do olbrzymich rozmiarow oznacza dziewczynke; gdy rosnie mniej, chlopca. Gdy lewa piers jest wieksza od prawej, dziewczynka; prawa wieksza, chlopiec. Jesli podczas ciazy ma sie bardzo zmienne nastroje, zwiastuje to dziewczynke, bo wszystkie kobiety maja zmienne nastroje. (hmmm… Mdlosci zwiastuja dziewczynke, ich brak chlopca. Gdy zachciewa sie slodyczy, dziewczyka; gdy kwasnych rzeczy, chlopiec. Gdy wlosy sa geste i szybciej rosna, a paznokcie sa silniejsze, chlopiec. Gdy serce dziecka bije ponizej 140 uderzen na minute, chlopiec; powyzej 140 dziewczynka. Gdy stopy sa zimniejsze niz zwykle, chlopiec. U mnie dopiero 5tc - na przemian chce mi się ryczeć, albo jestem wściekła, albo się boję. Czy to znaczy, że będę miała płacząco- bojącą córeczkę-złośnicę. Odpowiedz Link Zgłoś