firlii 16.11.08, 07:39 Pre test w piatek w dzien - blada kreska, Amil w niedziele rano - tez blada. A nie powinna byc juz mocna? Jak myslicie to ciaza czy nie? - Dzis jest ok 12-14 dzien po zaplodnieniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna-maria3 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 08:52 Wszystko zależy od poziomu hcg w organiźmie i od czułości testów... U mnie w pierwszej ciąży była blada kreska nawet tydzień po terminie spodziewanej @. kolejnych testów nie robiłam, bo lekarz potwierdził ciążę, tak więc testu z grubą krechą na pamiątkę nie mam 12-14 dzień po zapłodnieniu to w okolicach terminu @ - spokojnie - poczekaj jeszcze kilka dni, albo jeśli się niecierpliwisz idź do szpitala zbadać poziom hcg (badanie z krwi, potocznie nazywane beta). Będziesz pewna na 100%, bo przy testach "sikanych" różnie jest z tą pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 08:56 Mi na pierwszym teście też druga kreseczka blada wyszła, za dwa dni kolejny zrobiłam też blada, poczekałam parę dni i na kolejnym teście były juz dwie wyraźne kreseczki. Teraz jestem w 12 tygodniu ciązy, moze u Ciebie tak samo bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
firlii Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 09:06 Czyli pewniejestem w ciazy.HURA Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 12:41 Moja blada kreska w dzien miesiaczki = wlasnie spi w lozeczku. Wiec sie ciesz Gratuluje ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 13:15 Hej ja też mam taką sytuacje w 6 dniu spóżniającego sie okresu zrobiłam test i wyszedł pozytywnie ale ta druga kreseczka taka bledziusieńka jutro odbieram bete i strasznie sie boję mam nadzieje że test chodz blady sie nie pomylił Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 13:19 Testy oszukują - ja też miałam bladziutką kreskę i na teście o czułości 10jednostek i 25 jednostek. Beta HCG z tego samego dnia wynosiła 444jednostki . A przy pierwszym synu test sikany wyszedł mi dopiero w 6tc. To byłą trochę młodsza ciąża ale długo sikaniec nie pokazywał kompletnie nic. Jak wreszcie pokazał to Beta już była ponad 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 13:22 Ale skoro jednak pokazały bledziutką kreske a beta to potwrdział to jednak cie nie oszukał Ja robiłam w dniu spodziewanej i nic nie wyszło a tak jak pisałam w 6 dni po terminie już pojawiła się kreseczka blada ale sie pojawiła wiec mam ndzieje ze beta to potwerdzi Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 14:05 Robiłam dzień przed terminem om - kreseczka bledziusieńka. Beta wyszła 375 Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 14:34 mam nadzieje że moja beta też przekroczy 50 lub 120 bo nie wiem jak moje laboratorium liczy patrze na tą bladziutką kreche i coraz bardziej boje sie wyniku ale musze myśleć pozytywnie dziś lekko pobolewa mnie brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
magluu Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 15:03 Robiłam w sumie 3 testy - dwa zrobione na 3 dni przed terminem @, jeden w dniu @. Za każdym razem kreski wychodziły blade. Żółty Bobo Test, robiony jako pierwszy w środku dnia, pokazał najwyraźniej te bladziny. Więc polecam ten test, chociaż byłam sceptycznie do niego nastawiona. Dzisiaj jestem w 16 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
pola1981 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 15:22 Na pierwszym tescie wyszla mi bardzo bladziutka, ledwo widoczna kreseczka (16 dni po zaplodnieniu, pre-test), na drugim tez bladziutka, choc odrobinke lepiej widoczna (19 dni po zapl, bobo- test), zas trzeci test byl za kolejne 3 dni i kreseczka byla juz dobrze widoczna i dosc ciemna; potem to juz tylko lekarz, ktory potwierdzil ciaze! dzis jestem w 16 tc Zrob test za kilka dni, mysle ze druga kreseczka bedzie juz dobrze widoczna Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 19:49 Myślę, że twoje dwie blade kresk, to mały człowiek Też tak miałam. Z niedowierzaniem zrobiłam betę i faktycznie była niziutka, bo w dniu @ wynosiła 46,7 aktualnie jestem w 17t zdrowiutkiej, tylko nieco spóźnienej ciąży Poprostu owu najpewniej była troszkę później Dbaj o was i spokojnej ciąży Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 19:56 Ja też miałam słabiutką kreską.Dopiero za kilka dni,gdy zrobiłam test ponownie wyszła mocna.Tylko,że ja robiłam test 8 dni po zapłodnieniu,więc może trochę za szybko,no ale nie mogłam się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 20:02 no ja mam potwornego pietra bo test ak pisałam w 6 dniu po terminie i była widoczna szeroka ale blada mam podejrzenie że poprostu owulka była póżniej a icykle mam ok 32 dniowe wiec dłuższe oby beta była ok 50 Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 20:52 Marta - "oszukują" w tym sensie, że jak test o czułości 25j pokazuje bladziocha przy Becie ponad 400j to znaczy, że nie ma co wierzyć isz poziom "intensywności" kreski jest odzwierciedleniem poziomu bety lub jej przyrostu. Przy tej pierwszej ciąży ta gruba krecha przy Becie ponad 1000 wyszła kilka dni po tym, jak ten sam test (w sencie tej samej firmy) nie wykazał nic - a Beta do tego poziomu nie przyrosła w kilka dni. Taz też miałam odwrotną sytuację - blada kreska ale widoczna ale Beta zero. Z tym, że drugi test zrobiony kilka godzin później nic nie pokazał i okoliczności były "na nie" - więc nie wierzyłam w ciążę ale jednak jakaś reakcja chemiczna musiała tego bladziocha wyprodukować. Były tu na forum laski, które już w potwierdzonej, dość zaawansowanej ciąży robiły sikańce - żeby mieć choć jeden wyraźny test do zachowania na pamiątkę Daj znać po wynikach. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Przepraszam za literówki i orty... 16.11.08, 20:53 Jedną ręką odpisuję, drugą usiłuję zrobić sobie obiad na jutro Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: 2 testy - 2 blade kreski 16.11.08, 20:43 firlii napisała: > Pre test w piatek w dzien - blada kreska, Amil w niedziele > rano - tez blada. A nie powinna byc juz mocna? Jak myslicie to ciaza czy nie? > - Dzis jest ok 12-14 dzien po zaplodnieniu Nie wiem co myslec, nie wiem czy wierzyc testom,swoim cyklom czy czemu? Okres spoznial mi sie 2 tygodnie. Zrobilam 3 testy ciazowe, 2 roznych firm i w roznych dniach i porach dnia, na kazdym gruba kreska ze jest ciaza. No ale jednak w ciazy nie jestem. Smieszne co? Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: 2 testy - 2 blade kreski 18.11.08, 10:34 z mojego bladego prawie niwidocznego testu wyszła beta 181,4 i 5 tydzien ciąży Odpowiedz Link Zgłoś