Dodaj do ulubionych

Chłopczyk czy dziewczynka :)??

23.01.09, 15:03
Ja w pierwszej ciąży wyglądałam super: cera pierwsza klasa, paznokcie i włosy mocne smile. Przez całą ciążę nie wiedziałam co to zarost na nogach smile, włosy w ogóle przestały mi rosnąć. Miałam nieodpartą ochotę na sex smile (swoją drogą mąż był wniebowzięty smile), jadłam wszystko, zarówno słodycze jak i kwaśne, choć rzeczywiście trochę większą tendencję miałam do słodyczy (pewnie dlatego przytyłam przez ciążę 20kg smile). Acha zapomniałam dodać że w pierwszym trymestrze to mogłam spać cała dobę. Jak jeździłam do pracy to spałam na stojąco. A mój rekord w usypianiu (do tej pory wszyscy się ze mnie śmieją) to obejrzenie napisów w filmie, oczywiście tych początkowych smile bo do reszty już nie dotrwałam. Urodziłam cudowną córeczkę smile.

Teraz jestem w 17 tyg. ciąży, jeszcze nie znamy płci. Ale już widzę, że ta ciąża jest nieco inna. Nie byłam aż tak senna w pierwszym trymestrze. Cerę mam nieco gorszą, choć i tak nieźle wyglądam. Niestety na sex już nie mam tak dużej ochoty jak poprzednio smile (mąż ubolewa). I w tej ciąży jem wszystko, ale widzę, że jednak mniejszą mam ochotę na słodycze. Od początku ciąży do teraz schudłam 4 kg smile. Aaaaa no i włosy rosną mi na nogach, jak rosły smile. Czyżby chłopak wink ….???!!! Byłoby suuuuper, bardzo byśmy chcieli. Bo mielibyśmy parkę, ale jak się nie uda to będą dwie księżniczki smile. Obiecuję, że dam znać jak coś będzie widać na najbliższym usg smile. Sama jestem bardzo ciekawa, czy jeśli tak się różni ta ciąża od poprzedniej to rzeczywiście na chłopca smile??!!

Jakie wy macie doświadczenia smile w tym temacie smile??!!
Obserwuj wątek
    • embeel Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 23.01.09, 15:05
      50% na 50% wink
      • filipineczka Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 23.01.09, 15:12
        Jestem już w dziewiątym miesiącu.. na początku ciąży wszyscy mówili że "wyglądam
        na chłopca" czyli ładna cera, włosy i td. Nie przytyłam w biodrach, rósł mi
        tylko brzuszek smile nie miałam jakichś zachcianek, jadłam na przemian i słodkie i
        gorzkie/ostre/słone. Jak się okazało.. to dziewczynka.. smile a chciałam chłopca.
        Teraz najważniejsze, aby była zdrowa smile
        pozdrawiam
        • bweiher Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 23.01.09, 16:12
          Mnie ciąza nie służyła-jesli można tak powiedzieć.Włosy wyłaziły
          garściami,szara cera,pełno pryszczy,spałabym cały dzień..."będzie
          dziewczynka"-wszyscy mówili.A był chłopak.
          Druga ciąża identycznie a nawet gorzej.Główna wspólna cecha to chęć na pikantne
          i na mięso.Mogłam ciągle jeść obiad smile
          I co? I bliźniaki-parka.
          • gigilena Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 27.01.09, 10:32
            ale cudnie!
            ja jestem właśnie niezadowolona z ciągłych ocen mojego stanu.
            wszyscy bez wyjątku: będzie chłopak...różne tezy ladnie wyglądam,
            schudłam, nie mam apetytu na nic ble ble ble
            normalnie zwarjować idzie
            może jeszcze nie wszystko jasne smile
    • kamelia04.08.2007 na dwoje babka wróżyła... 23.01.09, 15:23
      niepotrzebnie tylko napisałas to wypracowanie o swojej ciązy, bo to
      i tak wrózenie z fusów.

Pierwsza diagnoze co do płci powinnas juz miec wkrótce na usg, a na
      100% rozstrzygnie sie jak sie urodzi.
      • ewatep Re: na dwoje babka wróżyła... 23.01.09, 15:33
        Ja doskonale wiem, że na dwoje babka wróżyła smile i wcale się Was nie pytam czy ja
        będę miała chłopca czy dziewczynkę smile, niby skąd Wy macie to wiedzieć smile. Okaże
        się na USG lub przy porodzie.

Opowiadam jedynie o swoich doświadczeniach, śmiesznych sytuacjach smile i przy
        okazji obalam pewne mity (bo skoro tak super wyglądałam w pierwszej ciąży to
        powinien być niby chłopczyk a była dziewczynka smile). Przy okazji, widzę, że druga
        ciąża przebiega inaczej dlatego głośno dywaguję smile.

Pozdrawiam, piszcie o swoich doświadczeniach, śmiesznych sytuacjach smile
        • kaneloni Re: na dwoje babka wróżyła... 23.01.09, 16:18
          ja jestem teraz w 31 tc - to moja pierwsza ciąża, na ostatniej wizycie nasze maleństwo się odsłoniło i na 99% dziewczynka

miałam b.podobne objawy co Ty przy pierwszej ciąży:
          - na początku przez pierwsze 2-mce spałam na umór po 12,13 godzin - ale to pewnie każda tak ma
          - zawsze miałam problemy z cerą, a teraz to wręcz jest wyśmienita i gładziutka na maksa - może to ciąża a może też zestaw witamin, który biorę
          - od września przytyłam 6 kilo - wszystko mi idzie w brzuszek, rzeczywiście nie uważam abym jakoś dużo przytyła - ale brzuszek już niemałysmile
          - apetyt mam jak zresztą zawsze, choć muszę się przyznać, że zawsze byłam zwolenniczką paluszków, popcornu itp a w tej ciąży słodkie to wchodzi mi że hej, nawet muszę od jakiegoś czasu ograniczać - nawet dźem ze słoika wyjadałamsmile

to takie moje uwagi - Ty masz porównanie do pierwszej ciąży i widzisz, że organizm się inaczej zachowuje - trzymam kciuki,aby była PARKAsmile - ale najważniejsze by zdrowe maleństwo było

planujemy jeszcze rodzeństwo dla naszej małej - ciekawa jestem swoich porównań i spostrzeżeń

• ewatep Re: na dwoje babka wróżyła... 13.02.09, 10:39
          No i jestem po połówkowym smile. Tak jak przeczuwałam, druga ciąża, zupełnie inne
          objawy i będzie chłopczyk smile.
          Ale się cieszę będziemy mieli parkę smile Alusię i Mareczka smile.
          Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy.
          • kaamilka Re: na dwoje babka wróżyła... 13.02.09, 10:44
            To się okaże jeszcze z tym chłopczykiem smile Ale oczywiście życzę
            spełnienia marzeń!
            • gabi071984 Re: na dwoje babka wróżyła... 13.02.09, 11:24
              no nam udała się parka córunia ma już 5 miesięcy ciążą no nie różniła się wiele
              przy córce też nie miałam ochoty na słodycze bo miałam wiecznie zgagę,paznokcie
              i cera też była gorsza niż przy synowi więc to nic nie znaczy a brzuszek jaki
              masz i zgrubła ci pupa bardzo i biodra?
    • ulala.v Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 24.01.09, 13:23
      w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze odrzucało mnie od słodyczy
      a zajadałam się pikantnymi i tłustymi potrawami oraz ogórkami
      kiszonymi w ilości: litrowy słoik dziennie. Cera bardzo mi się
      poprawiła-jedynie na samym początku i samym końcu powyskakiwwało
      trochę "mankamentów" winkNIe przytyłam praktycznie, wszystko szło
      tylko w brzuszek, który i tak był dość mały, w biodrach po urodzeniu
      zostało mi 2 cm. Co i do włosów to niestety rosły mi bardzo i w
      ogóle mam wrażenie, że po tamtej ciązy zostało mi na całym ciele
      większe owłosienie uncertain za to po porodzie okropnie popsuły mi się
      włosy i paznokcie i nie wróciły do dawnej kondycji do dziś sad
      Mdłości miałam niewielkie, nie wymiotowałam, czułam się świetnie,
      byłam aktywna do samego końca.
      Urodziłam chłopca smile

teraz-7tc Ciągle bym spała, nie mam siły palcem kiwnąć. W ogóle nie
      mam apetytu, jak tylko zjem coś choć troszkę słodkiego-lecę do
      kibelka sad miewam ochotę na kwaśne. Objawy ciążowe zaczęły mi sie
      jeszcze przed terminem @. Łamią mi sie paznokcie. Mam humor
      wściekłej osy i generalnie umrę zanim urodzę jak nic się nie
      zmieni wink
      Mam nadzieję, że to na zmianę płci szczerze mówiąc...w sensie nie
      mojej płci ale na dziecko innej płci niż poprzednim razem wink
    • reteczu Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 24.01.09, 13:55
      Te objawy niczego nie dowodzą.
      Mam za sobą dwie ciąże: w pierwszej wcinałam marynowane pieczarki, w
      drugiej żelki haribo. Mam dwie córki.
      Tym się pobaw:
      jolmys.webpark.pl/
      www.twojaplodnosc.pl/
      • ulinqa Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 24.01.09, 19:06
        Witam wszystkie mamy!U mnie pierwsza ciąża przebiegała prawie bez
        objawowo i co do jedzenia nie było jakiś zmian niż przed
        ciążą...tylko dużo przytyłam i tyłam od pierwszych tygodni....w tej
        ciąży schudłam na początku, ale to dopiero 15 tydzień więc jeszcze
        nie wiadomo...Mam juz synka Gordiana, teraz myślę, ze będzie Jeremi,
        ale jak się urodzi Milena to równie będziemy szczęśliwi-aby
        zdrowe....
    • ewatep Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 27.01.09, 10:28
      No dziewczyny, nie obijać się smile, opowiadać o swoich doświadczeniach smile
    • 18_lipcowa1 abstrakcja? 13.02.09, 11:29
      jakim cudem i od kiedy wyglad i samopoczucie w ciazy swiadcza o
      plci???
      • skorpionka1981 Re: abstrakcja? 13.02.09, 12:57
        To jak wróżenie z fusów. smile
        Można sobie dla zabawy tak pozgadywać, ale to nie są żadne wiarygodne, sprawdzone metody.

Chyba, że ktoś coś słyszał o badaniach na ten temat. smile Bo ja jak na razie słyszałam tylko o ludowych wierzeniach i staropolskich wróżbach big_grin big_grin big_grin

Jedna Ci powie, że miala tak samo, inna Ci powie, że miala odwrotnie. I co? Nadal wiesz tyle samo. smile Bo zawsze masz szanse 50/50 że trafisz z wróżbą smile
    • aszkerson Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 13.02.09, 23:52
      Ja jakoś w 22. tc zostałam poinformowana o córce, ale powiem Wam, że po prostu czułam się na córę od początku. Nie wiem, skąd to wiedziałam, bo to moja pierwsza ciąża, ale tak po prostu mam. I sama na USG widziałam, że córa smile
    • slomka1982 Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 14.02.09, 09:52
      To moja pierwsza ciąża więc nie mam z czym za bardzo porównać, ale
      jak się słyszy o różnych przesądach związanych z ciąża to w moim
      przypadku powinny byc bliźnieta - parka wink taki to właśnie u mnie
      mix zachcianek, mojego zachowania, czy reakcji mojego organizmu a
      będzie synuś. Pozdrawiam
      • tesska Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 14.02.09, 12:25
        w pierwszej ciąży wszyscy mówili, ze będze chłopak, bo wygladałam kwitnaco, moze
        dlatego, ze ogromnie pragneliśmy dziecka z mężem i byłam poprostu szczęśliwa na
        maxa. A jadłam budyń po dwa trzy dziennie bez cukru. I mamy śliczną mądrą
        córeczkę. Teraz staramy się o drugie, zobaczymy jak będzie.
        • ewatep Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 15.02.09, 10:45
          Dziewczyny czytam Wasze odpowiedzi i się czasem dziwie. Oczywiście Każdy ma prawo do własnego zdania, dlatego też opisuję to co ja zaobserwowałam w dwóch ciążach oczywiście nie musicie się z tym zgadzać, tzn. mieć takich samych lub podobnych odczuć i dochodzić do podobnych wniosków jak moje. Wasze prawo. Dziwi mnie jedynie to że usilnie część z Was chce mi wmówić że ja na siłę znajduję jakąś zależność w tym czy będzie chłopiec czy dziewczynka, co jest nie prawdą. Nie wróżę sobie z kart, ani z fusów bo to czy będzie chłopiec czy dziewczynka zależy nieco od innych rzeczy smile i wszystkie o tym doskonale wiemy. Mam porównanie do drugiej ciąży więc opisuję i akurat w moim przypadku różnice w moim samopoczuciu i wyglądzie potwierdziły odmienną płeć, a w zasadzie dzięki odpowiedniemu plemnikowi męża wink za drugim razem mamy chłopca wink. A to że odczuwam tą ciążę zupełnie inaczej to raczej kwestia tego że to po prostu druga ciąża :.
          A co do przesądów wink to wg nich w pierwszej ciąży powinien być chłopczyk wink a mamy dziewczynkę wiec jak widać to nasze pisanie to jedynie opisywanie własnych obserwacji i tylko tyle smile.

Jest jedna teoria, oczywiście nie udowodniona naukowo i raczej to czysty przypadek ale w dosyć dużej ilości się sprawdza (o ile około 30 opinii można nazwać dużą próbą smile) . To takie właśnie wróżenie z fusów ale jest to dosyć zabawne, że można zaobserwować pewną zależność w kwestii płci. Oczywiście nie sugerowałabym się tym w 100% smile. Dla chętnych zapraszam do wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57971&w=90386336
          • 18_lipcowa1 Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 15.02.09, 10:53
            Dzieki plemnikowi meza lekko rzucilo Ci sie na glowe.
            Swiadczy o tym durnowate pisanie i ilosc buziek w tekscie.
            Wyluzuj sie dziewczyno. Mam znajome ktore miale 2-3 ciaze, zawsze
            kazda byla inna, ksztalt brzucha inny, zachcianki inne i nie ma to
            nic wspolnego z plcia.
            Wyluzuj sie , naprawde.
            • ewatep Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 15.02.09, 11:08
              smile chyba tylko tyle pozostaje mi napisać co do Twojej wypowiedzi bo mam wrażenie
              że zupełnie nie czytałaś tego co napisałam. Ale to też Twoje prawo. Pozdrawiam
              • warkoczykk Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 16.02.09, 13:01
                och... tak chciałam córcię a tu proszę tydzień temu na badaniu
                prenatalnym okazało się że w brzuszku figluje chłopczyk smile
                najważniejsze jednak by bylo zdrowe . Co do tych zachcianek , urody
                w czasie ciaży hm... to jakieś "przesądy" . Ja przez pierwsze 3
                miesiace nc nei jadlam , nudnosci itp. Spac moglam 24 h na dobę .
                Mam ogromną chęc o każdej porze dnia i nocy na słodkie... mmm...
                Kilogramy widać i w biodrach i na brzuszku , cera calkiem calkiem .
                Kazdy mowil ze to bedzie dziewczynka a tu prosze . Na 100% przekonam
                się gdy urodzę smile juz nei mogę się doczekac !
                • wilma.flintstone Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 16.02.09, 13:32
                  warkoczykk napisała:

> Kazdy mowil ze to bedzie dziewczynka a tu prosze .

Gdyby mnie ktos przepowiadal plec dziecka z ksztaltu brzucha czy ze
                  stanu cery, to zabilabym go smiechem.
                  • green_naranja Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 16.02.09, 15:24
                    ja bym zapytala o typowane numery totolotka w najblizszym losowaniuwink
    • kasia.46 Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 17.02.09, 09:04
      JA W PIERWSZEJ CIĄŻY WYGLĄDAŁAM SUPER... PODOBNIE JAK U CIEBIE, Z
      JEDZENIEM, NAWET PRZYTYŁAM TYLE SAMO 20KG, CERA BEZ WAD, MOCNE
      WŁOSY, MOGŁAM SPAC' I LEŻEC' BEZ PRZERWY... I TU CIĘ ZASKOCZĘ
      URODZIŁM CHŁOPCA... OBECNIE ZNÓW JESTEM W CIĄŻY 25TYG, NIE MAM
      OCHOTY NA SEX, MOJA CERA KIEPSKA, WŁOSY PRZETŁUSZCZAJĄ SIĘ SZYBKO,
      MAŁO JEM PRZYTŁAM TYLKO 3KG, NIE MOGĘ SPAC',,, GORZEJ ZNOSZĘ
      CIĄŻE... NA USG3D DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE TO CÓRECZKA... Z TEGO WYNIKA
      ŻE KAŻDY MA INACZEJ, A PŁEC' TO RACZEJ UZALEŻNIONA JEST OD TEGO NA
      GÓRZEsmile POWODZENIA I POZDRAWIAM... SYNKA ŻYCZĘ DO PARYwink
    • doriskos Re: Chłopczyk czy dziewczynka :)?? 18.02.09, 11:47
      Jestem w 35 tyg. Bardzo wcześnie na USG wyszło że będzie chłopczyk. Zgadzało sie to z moimi przeczuciami zwłaszcza że mam już 4 letniego synka i jedna ciąże za sobą. Jeżeli chodzi o niektóre objawy to może i były rózne ale dlatego, że moje życie teraz tez inaczej wygląda. W pierwszej ciąży mogłam sobie pozwoli na długie spanie, częstrzy odpoczynek. Teraz mając dziecko które musze wyszykowac do przedszkola, inną prace, dom na głowie trudno mówic o 12 godzinnym śnie. Oczywiście w oczach znajomych mój wygląd nie budził zaskoczenia: piękna cera, wlosy, kwaśne i ostre przyprawy, a na widok piwa leciała mi ślinka. Ale tego nie unikniemy. Wiadomo, że wiele babc, cioc czy sąsiadek traktuje wróżenie z wyglądu ciężarnej jako dobra zabawę. Najlepiej wysłuchac i nic nie mówic. I tak to nie od nas zależy jakkolwiek byśmy wyglądały czy jadły. Tak więc kończac okazało sie że mieszka we mnie dziewczynka ale i tak czekam do porodu bo nigdy do końca nie można byc pewnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka