Dodaj do ulubionych

38 tydzien

12.11.03, 19:02
Dziewczyny
jestem w 37 tygodniu ( termin 5 grudzien ), do tej pory czulam sie
rewelacyjnie , a od jakiegos tygodnia brzuszek znacznie mi sie obnizyl i mam
wrazenie , ze lada moment urodze.
Czuje ruchy dzidziusia bardzo nisko , boli mnie brzuch na dole i ogolnie jest
mi bardzo ciezko.
Prosze napiszcie jezeli jestescie w tym okresie, jak sie czujecie, czy macie
podobne objawy , bo boje sie ze cos zlego sie dzieje, to moja pierwsza
ciaza , nie mam zadnego porownania.
Bede wdzieczna za odpowiedzi.
monia
Obserwuj wątek
    • maja252 Re: 38 tydzien 12.11.03, 19:54
      To co opisujesz jest zupełnie normalne..ostatni miesiąc jest NAJGORSZYYYYY w
      dosłownym tego słowa znaczeniu....brzuch jest cięzki ,dziecko uciszka
      pęcheż,boli kręgosłup i ma się wszystkiego dosyć....a tak optymistyczniej
      jeśli obniża się brzusio to znaczy że moze już niedługo bedzie po wszystkim,ja
      jestem w koncówce 36 tyg.termin mam na niby na 15 ale usg mówi że 10 i zawsze
      wychodziło troszkę wcześniej niż jest termin z ostatniej
      miesiączki ..wieczorem czuję się jak by po mnie kombajn przejechał smile)))a w
      związku z tym że to moja trzecia dzidzia..to na odpoczynek nie mam co liczyć
      ale tobie szczeże proponuje bycz się ile się da to ostatnie chwile świętego
      spokojusmile)))

Pozdrawiam Maja

ps.Jeśli chciała byś o coś zapytać to służę doświadczeniemsmile))))pisz na
      cdmajka@wp.pl
      • tula_77 Re: 38 tydzien 12.11.03, 23:38
        Ja tez jestem w 37-mym tyg. ciązy i objawy które opisujesz towazysz mi juz od tygodnia.Termin mam na 06.12 ale szczerze mowiac juz nie moge sie doczekac kiedy urodze moja kruszynke choć mosze sie przyznac ze bardzo sie boje (moje pierwsze dziecko)porodu. Pozdrawiam Was smile)
        • johanna2 Re: 38 tydzien 13.11.03, 11:30
          Witam wszystkie mamusie ja w 37 tygodniu urodzilam syna ,a w 38 tygodniu corke
          takze moze lada dzien ciebie czeka to samo zycze powodzenia ja musze jeszcze
          troche poczekac bo termin mam na 6 stycznia.
          • ewetka Re: 38 tydzien 13.11.03, 16:08
            Ja mam termin na 3 grudnia, ale z USG wychodzi 25 listopada. Czuję się
            okropnie. Jest mi bardzo ciężko, mam ból w pachwinach, potwornie puchną mi
            dłonie i bolą stawy w dłoniach, nie mam siły podnieść się z łóżka, nie mogę
            już zawiązać butów, toczę się powoli jak czołg (a jestem bardzo energiczną
            osobą i powolność doprowadza mnie do furii), boli mnie podbrzusze. Tydzień
            temu lekarz powiedział mi, że szyjka skrócona i zaczyna się rozwarcie i według
            niego między 20 a 25 to powinnam urodzić. Modlę się, żeby się nie mylił, nie
            mam już siły, a bardzo chciałabym już mieć synka przy sobie.
            Pozdrawiam
            Ewa
            • monia_24 Re: 38 tydzien 13.11.03, 18:17
              Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi.
              Ciesze sie ze wasze objawy sa podobne , tzn. ze nie jestem sama ze swoimi
              dolegliwosciami.
              Najgorszy jest niepokoj i czekanie....
              wiec czekajmy cierpliwie
              pozdrawiam Was
              monia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka