nika-323 26.02.09, 09:11 Czy to możliwe, że w drugim , trzecim tygodniu ciąży, kobieta może mieć objawy? czyli: mdłości, wzmożony apetyt,częste oddawanie moczu,tkliwe piersi. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia.46 Re: ciąża 26.02.09, 09:23 Większośc' z tych obiawów jest możliwa w 3tyg ciąży, z tym częstym oddawaniem mczu to bym się nie zgodziła bo nie masz jeszcze ucisku na pęcherz... no, ale może... ja tak nie miałam. Piersi też miałam wrażliwe od perwszych tyg. Zaznaczam jeszcze że niektóre z kobiet tak przeżywają swój błogosławiony stan że czasem im się wydaje że dopadły je wszystkie dolegliwośi ciążowe;D Bywają takie. Tak jak wcześniej pisłam, niektóre z tych ob. są możliwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nika-323 Re: ciąża 26.02.09, 09:33 dzięki za odp. wiesz to dla mnie też jest dziwne, tymbardziej, że to już nie pierwsza byłaby ciąża, ostatnia była 7 lat temu i chyba już wszystko zapomniałam, a co do tych objawow to jeszcze dochodzi wrażliwość na zapachy i zmiany nastroju, dzis wypadał by 4 tydzień ciąży a piersi zaczeły mnie bolec od dwoch dni, dziś też zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny, ale dowiedziałam się , że robie go za wcześnie , wiec juz sama nie wiem co mam myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi502 Re: ciąża 26.02.09, 10:10 ja miałam własnie tak jak piszesz z wyjątkiem mdłości. Najgorszy był ten ból piersi o rany, tragedia! W każdym bądź razie to też moja druga ciąża, po 11 latach i ja też chyba wszystko zapomniałam bo początkowo nawet nie pomyślałam, ze to ciąza w dodatku bliźniacza gratuluję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meggi502 Re: ciąża 26.02.09, 10:18 aha, a pierwszy test tez wyszedł negatywny. drugi wykrył 5-6 tygodniową ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: ciąża 26.02.09, 10:42 We wczesnej ciąży częste oddawanie moczu nie jest związane z uciskiem na pęcherz, tylko z działaniem progesteronu, hormonu wydzielanego w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ciąża 26.02.09, 18:46 Drugi tydzień ciąży to okres przed owulacją i zapłodnieniem. Trzeci tydzień to czas, kiedy jajo wędruje jajowodem do macicy. Z tego względu nie można mieć objawów ciąży w 2-3 tyg, bo wtedy ciąży fizycznie jeszcze nie ma. Natomiast objawy teoretycznie mogą pojawić się po zagnieżdżeniu jaja, czyli jakieś 10 dni po zapłodnieniu, choć początkowe stężenia hcg są naprawdę niskie, więc rewelacji objawowych raczej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
izzzkaaa Re: ciąża 28.02.09, 11:57 ja miałam okres28 czerwca a juz po 15lipca bolały mnie piersi i czesto oddawałam mocz,test zrobiłam 24 pozytywny.a teraz juz prawie finisz.zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś